Kvalifikacije za SP 2014

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Adnanos

#5126 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Adnanos »

Kad je zrijeb za baraz?
insomnia99

#5127 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by insomnia99 »

ultima_palabra wrote::zzzz: Hrvatska u zadnjih 15 godina jednom prošla grupu na SP/EP... poprilično tanko za zemlju s takvim talentima i fudbalskom tradicijom.
treba se poklonit dosta toga......kvaliteta ekipa,dobra pripremljenost za turnir (izbornik),dobar ždrijeb,sreća u važnom trenutku.....realno nama je uvijek falilo nešto od toga :D ovisi o kojem prvenstvu se priča....

što se tiče tradicije...za neke zemlje,ta tradicija je smiješna.....naravno, mnoge zemlje mogu samo sanjati takvu tradiciju ;-)

Adnanos wrote:Kad je zrijeb za baraz?
u ponedjeljak
Last edited by insomnia99 on 17/10/2013 12:01, edited 1 time in total.
popokatepetl_com

#5128 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by popokatepetl_com »

Safet Susic nekada stvarno daje nebulozne izjave ali sto se tice Hrvatske reprezentacije on je sve tacno i strucno rekao, odlazak u baraz nije neuspjeh.

Ja sam primjetio da jos od eura 2008 tacnije od one utakmice na Wembleyu sa Engleskom (gdje su Hrvati rastereceno igrali) Hrvatska javnost tu reprezentaciju smatra za neku fudbalsku velesilu(najvise se pozivajuci na onu fifinu listu) i sve do dan dans to isto glume i sada preko ledja onog Stimca (koji ni meni ne mirise kao neki strucnjak) hoce da sebe predstave kao istu eto oni su Njemacka, Italija, Spanija, Francuska pa je njima neuspjeh i katastrofa baraz u jednoj od najtezih ako ne i najtezoj grupi kvalifikacija pa traze ostavku selektora koju su i dobili. A prilicno je cudno to nezadovoljstvo barazom sobzirom da su prosle kvalifikacije za svjesko ispali vec u grupama kao trecieplasirani uz neke ubjedljive poraze od Engleza a selektor im je ostao nakon toga(cudno za fudbalsku velesilu). Mada sad kad skontas cak ni ovim nabrojanim fudbalskim velesilama baraz ne bi bio bas tolika katastrofa i ne bi sigurno tjerali selektora prije nego zavrsi isti (primjer su nam Francuska i Portugal u nekoliko navrata)
cyprus

#5129 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

Za Hrvate baraž realno nije neuspjeh... U prilično teškoj grupi biti drugi nije mala stvar... U svakom slučaju, gori rezultat je bio baraž iz prošlih kvalifikacija... Ali da je Štimac glupan, to stoji...
insomnia99

#5130 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by insomnia99 »

popokatepetl

realno baraz u ovoj grupi nije sramota....
problem je katastrofalna igra....tj nedostatak iste

hvala bogu dragom što je u isto vrijeme srbija uzela Mihu za izbornika....da su imali nekog ozbiljnijeg trenera,mi ovakvi ne bi imali šanse protiv njih...vidimo da su i škoti proigrali kad su promjenili izbornika....

nema šanse da bi sa štimcem prošli baraz....čovjek ne zna...od bilića je dobio gotovu reprezentaciju koja se nedavno "tukla" sa talijanima i španjolcima,a on se odlučio pravit pametan.....svaku utakmicu neki novi igrači i sustav....raštimao je stroj.....zove sammira,halilovica.radosevića(krivac za gol u belgiji)...itd
horion_bosona

#5131 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by horion_bosona »

KvaziExpert wrote:
zomri wrote:
horion_bosona wrote:novinarski članak iz 2003... kakva selekcija mladih igrača i profilisanje nacionalne reprezentacije od strane njihovog saveza, praktično jedna čitava generacija... neponovljivo

Image
pogledajte gornji desni ugao, članak je iz 2013. neko je samo uzeo slike trenutnih igraca iz mladjih dana. i nije li malo čudno da je kevin mirallas zabradatio u 14toj :mrgreen: :mrgreen:
evo kod ovog lika na twitteru imaju obje stranice novina (za one koji su pitali gdje su Fellaini, Courtois,...), izgleda da je odavde krenulo preuzimanje

https://twitter.com/HLNinEngeland/media
pardoiniram na dezinformaciji, naletio na sliku na jednom forumu i samom mi je izgledalo nevjerovatno, pa i donekle sumljivo... ponajviše onaj pregib preko Gilletove slike, kao da se radi o inputiranoj skeniranoj slici iz starijih novina... prateći link preko search by image dođem do članka sa naslovom
Impresionant! FOTO: Ce publica în urmă cu 11 ani un ziar belgian despre actualele super staruri ale "Dracilor roşii"

Impressive! PHOTO: What public 11 years ago a Belgian newspaper about the current super stars of the "Red Devils"

http://www.prosport.ro/fotbal-extern/in ... i-11506401
naravučenije - ne uzimati zdravo za gotovo rumunske portale :razz:

svejedno, to ništa ne umanjuje kvalitet sistemskog i planskog bavljenja mlađim kategorijama, koji je uslijedio nakon niza neuspjeha njihove seniorske reprezentaciji... Belgija nije nikad bila velesila, imali su jedan produktivan period 80-tih (finale EP '80 i polufinale SP '86), a uspjeli su stvoriti vlastitim snagama ovakvu generaciju... neću biti maliciozan pa pominjati u ovom kontekstu i ciljanu imigracionu politiku njihove države (zbog etničke šarolikosti tima), jer ipak su svi (sem Bentekea) rođeni u Belgiji i nisu "uvezeni" zbog njihovog talenta

mogu biti odličan putokaz i referenca za manje zemlje i saveze, to bi trebala biti poenta, jelte
mbenz

#5132 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by mbenz »

moji parovi za baraz:
Ukrajina-Francuska
Hrvatska-Svedska
Portugal-Rumunija
Grčka-Island

mislim da se steli grckoj, portugalu i francuskoj svakako, i svedskoj (koja u ovom slucaju nece biti sigurna u prolaz ali im jedino hrvatska ostaje ,jer bi mogli napraviti probleme ostalim nosiocima ) da prodju. ili mozda da zapadne hrvatska- francuska
Pismonosa

#5133 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Pismonosa »

Navijam za Hrvatsku uprkos ovim bugojanskim i fojničkim zagrepčanima :D iz nekih svojih jakih privatnih razloga 8) Ali treba biti objektivan i pošten pa reći da su im šanse da prođu bilo koga u baražu otprilike 30 % Ukoliko se ne desi neko ultra mega čudo pa da oni paćenici proigraju ko ljudi. Ja im držim fige i nadam se tom čudu. Ali, daj Bože :roll:
Idemedosumom

#5134 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Idemedosumom »

Ja se ne slazem s vecinom forumasa. Ja mislim da su hrvati itekako podbacili u svojoj grupi. Ovog sam stava jer:

Smatram da je Belgija trenutno najprecjenjenija reprezentacija na svijetu. Kao sto i sam Pape kaze, oni imaju imena, jake pojedince, ali jos nisam vidio da "ownaju" nekog. Najbolju pobjedu (u ovom ciklusu) su ostvarili protiv "mocne" Srbije (3:0). O njihovim rezultatima iz prosla 2 ciklusa necu, da me ne bi cyprus opet gnjavio :D

U grupi A ostaju jos Srbija, Wales, Makedonija i Škotska. Od ove 4, škoti izgledaju kao najopasniji.

Hrvatska od prije nekoliko godina bi pomela ovu grupu. Isto tako ne vjerujem da je Igor Stimac glavni krivac (no pun intended :D ) za ove rezultate. Hrvatska je pocela sa slabim partijama jos okraju Bilicevog mandata.

Komsijama zaista zelim srece u barazu. Ako dobijete francusku gamad, cuvajte se sudija, nemojte pravit startove blizu kaznenog prostora :thumbup:
Herr Flick

#5135 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Herr Flick »

FIFA je smijesna do bola.Cuj Belgija nosioc,ljudi na velikim prvenstvima nisu bili 15 godina :lol: :lol:
popokatepetl_com

#5136 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Pa sam Pape je juce rekao da je za njega Belgija uz Spaniju i Brazil najveci favorit na svjetskom...

Mada ja se ne bi slozio, jesu imaju strasan i mocan tim ali ipak uz ove dvije gore reprezentacije idu Njemacka, Holandija, Italija i Argentina pa tek onda Belgija.
Idemedosumom

#5137 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Idemedosumom »

popokatepetl_com wrote:Pa sam Pape je juce rekao da je za njega Belgija uz Spaniju i Brazil najveci favorit na svjetskom...
Sinoc je rekao kako bi rado izbjegao Brazil i Spaniju iz prvog sesira. A da Belgija ne zvuci kao los opcija. :D
cyprus

#5138 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

Idemedosumom wrote:Ja se ne slazem s vecinom forumasa. Ja mislim da su hrvati itekako podbacili u svojoj grupi. Ovog sam stava jer:

Smatram da je Belgija trenutno najprecjenjenija reprezentacija na svijetu. Kao sto i sam Pape kaze, oni imaju imena, jake pojedince, ali jos nisam vidio da "ownaju" nekog. Najbolju pobjedu (u ovom ciklusu) su ostvarili protiv "mocne" Srbije (3:0). O njihovim rezultatima iz prosla 2 ciklusa necu, da me ne bi cyprus opet gnjavio :D

U grupi A ostaju jos Srbija, Wales, Makedonija i Škotska. Od ove 4, škoti izgledaju kao najopasniji.

Hrvatska od prije nekoliko godina bi pomela ovu grupu. Isto tako ne vjerujem da je Igor Stimac glavni krivac (no pun intended :D ) za ove rezultate. Hrvatska je pocela sa slabim partijama jos okraju Bilicevog mandata.

Komsijama zaista zelim srece u barazu. Ako dobijete francusku gamad, cuvajte se sudija, nemojte pravit startove blizu kaznenog prostora :thumbup:
Jebote Srbija sad ispada isto Litvanija :mrgreen: Hajmo malo realnosti jebem ga... Ovo je bila grupa u kojoj je svih šest reprezentacija imalo određene šanse bar za baraž... I Škotska i Vels realno imaju tim za koji ne bi veliko čudo bilo da se nađu makar u baražu... Druga je svar što već godinama ne mogu da se poslože... Ali kvalitet određen posjeduju... Makedonija je po meni najslabija ovdje, ali svakome može pomrsiti račune... Belgija trenutno spada u 10 najkvalitetnijih selekcija svijeta (to mogu samo teški ignoranti osporavat)... Srbija ima neizbalansiran sastav i debilnog selektora, ali je opet ozbiljan kandidat za svako veliko takmičenje... Ovaj put jesu podbacili, ali već u narednom ciklusu mogu razvalit... Hrvatska objektivno nije mogla preko Belgije, iako je u ovoj završnici mogla daleko bolje odigrat... Ali samo drugo mjesto se ne može smatrati neuspjehom... Ni u kom slučaju...
Pismonosa

#5139 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Pismonosa »

Koja jebena Belgija. Uz nas i možda još Švicarsku, to je jedna od ekipa koju svi učesnici priželjkuju u grupi. Ne budite smješni.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#5140 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Admir_1984 »

cyprus wrote:
Idemedosumom wrote:Ja se ne slazem s vecinom forumasa. Ja mislim da su hrvati itekako podbacili u svojoj grupi. Ovog sam stava jer:

Jebote Srbija sad ispada isto Litvanija :mrgreen: Hajmo malo realnosti jebem ga... Ovo je bila grupa u kojoj je svih šest reprezentacija imalo određene šanse bar za baraž... I Škotska i Vels realno imaju tim za koji ne bi veliko čudo bilo da se nađu makar u baražu... Druga je svar što već godinama ne mogu da se poslože... Ali kvalitet određen posjeduju... Makedonija je po meni najslabija ovdje, ali svakome može pomrsiti račune... Belgija trenutno spada u 10 najkvalitetnijih selekcija svijeta (to mogu samo teški ignoranti osporavat)... Srbija ima neizbalansiran sastav i debilnog selektora, ali je opet ozbiljan kandidat za svako veliko takmičenje... Ovaj put jesu podbacili, ali već u narednom ciklusu mogu razvalit... Hrvatska objektivno nije mogla preko Belgije, iako je u ovoj završnici mogla daleko bolje odigrat... Ali samo drugo mjesto se ne može smatrati neuspjehom... Ni u kom slučaju...
Srbija je po imenima super ekipa(samo fali klasicni napadac), samo što ih vodi bilmez i imaju problema u savezu, pa se to sve itekako odrazilo na teren. Sad još hoce da zadrže onog diletanta i dalje na klupi :-)
Idemedosumom

#5141 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Idemedosumom »

@cyprus

Ima i man city izuzetno kvalitetnu (ako ne i najkvalitetniju) ekipu u Engleskoj ligi. Kako onda moze jedan Cardiff doc i mlatnut ih?

Nije fazon nakrkat zvijezda u ekipu i odma velesila. Protiv takvih je dovoljno zaustavit jednog ili dvojica i oni nista ne mogu.
art vandeley

#5142 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by art vandeley »

Pismonosa wrote:Koja jebena Belgija. Uz nas i možda još Švicarsku, to je jedna od ekipa koju svi učesnici priželjkuju u grupi. Ne budite smješni.

U zadnjih 18 sluzbenih susreta samo jedan poraz i to u Dusseldorfu 2011 godine.
Samo Spa. i Njem. imaju bolje rezultate pa i Holandija (koja je odigrala uzasno Euro 2012 i taj rez. im kvari prosjek)
Havatar

#5143 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Havatar »

art vandeley wrote:
Pismonosa wrote:Koja jebena Belgija. Uz nas i možda još Švicarsku, to je jedna od ekipa koju svi učesnici priželjkuju u grupi. Ne budite smješni.

Samo Spa. i Njem. imaju bolje rezultate pa i Holandija (koja je odigrala uzasno Euro 2012 i taj rez. im kvari prosjek)
Vi ko oni Amerikanci sto su tek poceli da prate fudbal pa vam glavni dokaz o jacini neke reprezentacije vrijednost tima i kolike su im plate i uzastopne utakmice bez poraza a to sto objektivno nisu ni u prvih 20 u svijetu i to zna ko god ih je gledao to nema veze
Pismonosa

#5144 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Pismonosa »

art vandeley wrote:

Imali smo i mi tako tih nizova nepobjedivosti, razvaljivajuči Ganu, Vels, Alžir i ostale velesile. Ne kažem da je odron ekipa, ali nije ni onakva kakvu je ovdje pokušavaju predstaviti. Pa jesi li gledao njihove utakmice protiv Hrvatske? To što su Hrvati propali ko Grčka ne govori o snazi Belgije. Ekipica kojoj uvijek možeš zabiti dva gola. I ekipica koja ti uvijek može zabiti gol. Ništa specijalno. Ali ih sad turati uz bok Brazilu, Španiji, Argentini. Pa to je neozbiljno :roll:
cyprus

#5145 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

Idemedosumom wrote:@cyprus

Ima i man city izuzetno kvalitetnu (ako ne i najkvalitetniju) ekipu u Engleskoj ligi. Kako onda moze jedan Cardiff doc i mlatnut ih?

Nije fazon nakrkat zvijezda u ekipu i odma velesila. Protiv takvih je dovoljno zaustavit jednog ili dvojica i oni nista ne mogu.
Pa kakva je to logika? Dođe jedan Hercules i mlatne Barcelonu na sred Nou Campa u sezoni kad je ova jela malu djecu... Čuj kako može? Fudbal je to, svako može pobijediti svakoga... Sada pričamo samo o tome kolike su šanse da neko pobjedi nekog... A Belgija ima velike šanse na ovom prvenstvu... Da li će ih iskoristit ili će kiksat - ne znam, ostaje da se vidi... Ali kako stvari stoje, neće uopšte iznenađenje biti ako dogura recimo do četvrtfinala ili recimo polufinala (uz malo sreće)...
Last edited by cyprus on 17/10/2013 13:25, edited 1 time in total.
cyprus

#5146 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

Havatar wrote:...a to sto objektivno nisu ni u prvih 20 u svijetu i to zna ko god ih je gledao to nema veze
Molim te nabroj tih 20 što su ispred Belgije... Evo klečim na koljenima :-D
Pismonosa

#5147 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Pismonosa »

cyprus wrote:

Pa kakva je to logika? Dođe jedan Hercules i mlatne Barcelonu na sred Nou Campa u sezoni kad je ova jela malu djecu... Čuj kako može? Fudbal je to, svako može pobijediti svakoga... Sada pričamo samo o tome kolike su šanse da neko pobjedi nekog... A Belgija ima velike šanse na ovom prvenstvu... Da li će ih iskoristit ili će kiksat - ne znam, ostaje da se vidi... Ali kako stvari stoje, neće uopšte iznenađenje biti ako dogura recimo do polufinala...
:lol: :lol: :D Smatrao sam te ozbiljnim momkom, kontrašem, ali ipak ozbiljnim momkom. Sve do sada. :D
Idemedosumom

#5148 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Idemedosumom »

art vandeley wrote:

Pa i SAD je bez poraza u proteklih 20-tak utakmica. Jel to znaci da su u rangu Njemacke, Argentine i Brazila?

Dovoljno je pogledati njihov ucinak u kv za SP 2010 i euro 2012. Pozicije na tabeli, rezultati itd.

@cyprus

Mozda se nisam dobro izrazio. Jedna utakmica ne moze adektvatno docarati ono sto mislim. Kako da takav man city ne moze proc grupnu fazu lp 2 puta zaredom? Barceloni se zna dogoditi da se okliznu ponekad, ali su uvijek jedan od favorita za osvajanje LP i Primere.
cyprus

#5149 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

Pismonosa wrote:
cyprus wrote:

Pa kakva je to logika? Dođe jedan Hercules i mlatne Barcelonu na sred Nou Campa u sezoni kad je ova jela malu djecu... Čuj kako može? Fudbal je to, svako može pobijediti svakoga... Sada pričamo samo o tome kolike su šanse da neko pobjedi nekog... A Belgija ima velike šanse na ovom prvenstvu... Da li će ih iskoristit ili će kiksat - ne znam, ostaje da se vidi... Ali kako stvari stoje, neće uopšte iznenađenje biti ako dogura recimo do polufinala...
:lol: :lol: :D Smatrao sam te ozbiljnim momkom, kontrašem, ali ipak ozbiljnim momkom. Sve do sada. :D
Pa gledaj, ako te kladionice proglase za petog favorita prvenstva, stvarno misliš da će se onda tvoje eventualno polufinale pikat kao iznenađenje? :-)

Uostalom do polufinala su došle svojevremeno Hrvatska, Turska, Južna Koreja, Urugvaj... svi sa značajno manjim šansama od današnje Belgije... Zašto ne bi mogla i Belgija?
popokatepetl_com

#5150 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Havatar wrote:
art vandeley wrote:

Vi ko oni Amerikanci sto su tek poceli da prate fudbal pa vam glavni dokaz o jacini neke reprezentacije vrijednost tima i kolike su im plate i uzastopne utakmice bez poraza a to sto objektivno nisu ni u prvih 20 u svijetu i to zna ko god ih je gledao to nema veze
Pa ako nisu uzastopne utakmice bez poraza, forma, kvalitet i vrijednost ekipe dokaz o jacini reprezentacije haj nam ti reci sta je onda dokaz?
Locked