Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
dakine

#5126 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by dakine »

Al evo na primjer i meni ovo smeta..pa sto kod nas mora biti vazda kontra svijeta. Mi smo vazda najpametniji, najbolji, sve mi znamo, sta zna jedna Spanija, Njemacka, Holandija. Samo se pitam sto oni ne idu 10 dana prije utakmice u Brazil, nemaju uslove kao mi u Hrasnici pa moraju jadni u Brazil skoro mjesec prije utakmice da se pripremaju...jadni oni. Ljudi ba ulozili milione, uredili kampove, sve napravili, i nama su ipak teren u Hrasnici i uslovi u Sarajevu neprikosnoveni. Ovo ce biti cirkus pripreme u Sarajevu, igraci prvo od navijaca i dozivanja "moze slika", "Dzekoooo", "Spaha" nece moci opstati, onda od pritiska medija takodjer, onda naravno i od njih samih, jer ce svaki naravno navece htjet da prohoda malo, da se izadje, kao sto to uvijek biva..umjesto da odu odma u Brazil, imaju najbolje uslove, da kao tim zive taj mjesec, da se stvori timski duh (ne kazem da ga nema, al jos veci), da se igraci naviku na klimu, da u glavama budu cisti, al jok...kakav brazil, HRASNICA!

i evo kad vec hoce ostati u BiH, sto ne obave taj prvi dio priprema u Zenici, jel savez izgradio kamp? Kome? Zjapi prazan, nije ni jednom A-reprezentacija na njemu trenirala...jesmo naopaki!
jeza u ledja

#5127 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

dakine wrote:Al evo na primjer i meni ovo smeta..pa sto kod nas mora biti vazda kontra svijeta. Mi smo vazda najpametniji, najbolji, sve mi znamo, sta zna jedna Spanija, Njemacka, Holandija. Samo se pitam sto oni ne idu 10 dana prije utakmice u Brazil, nemaju uslove kao mi u Hrasnici pa moraju jadni u Brazil skoro mjesec prije utakmice da se pripremaju...jadni oni. Ljudi ba ulozili milione, uredili kampove, sve napravili, i nama su ipak teren u Hrasnici i uslovi u Sarajevu neprikosnoveni. Ovo ce biti cirkus pripreme u Sarajevu, igraci prvo od navijaca i dozivanja "moze slika", "Dzekoooo", "Spaha" nece moci opstati, onda od pritiska medija takodjer, onda naravno i od njih samih, jer ce svaki naravno navece htjet da prohoda malo, da se izadje, kao sto to uvijek biva..umjesto da odu odma u Brazil, imaju najbolje uslove, da kao tim zive taj mjesec, da se stvori timski duh (ne kazem da ga nema, al jos veci), da se igraci naviku na klimu, da u glavama budu cisti, al jok...kakav brazil, HRASNICA!

i evo kad vec hoce ostati u BiH, sto ne obave taj prvi dio priprema u Zenici, jel savez izgradio kamp? Kome? Zjapi prazan, nije ni jednom A-reprezentacija na njemu trenirala...jesmo naopaki!
Sam si odgovorio. Ovi imaju milione, kojim placaju terene, placaju strucnjake, placaju ljude koji ce sve to organizovati. Sve to , ukljucujuci i vrhunskog selektora i njegove pomocnike.
Mi to nemamo.
Mračajski proto

#5128 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Mračajski proto »

Oni nemaju ove iz RS-a. :D
dakine

#5129 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by dakine »

Pa cekaj...nije valjda da je do para? Dobili smo pare za organizaciju...
palermo

#5130 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

dakine wrote:Al evo na primjer i meni ovo smeta..pa sto kod nas mora biti vazda kontra svijeta. Mi smo vazda najpametniji, najbolji, sve mi znamo, sta zna jedna Spanija, Njemacka, Holandija. Samo se pitam sto oni ne idu 10 dana prije utakmice u Brazil, nemaju uslove kao mi u Hrasnici pa moraju jadni u Brazil skoro mjesec prije utakmice da se pripremaju...jadni oni. Ljudi ba ulozili milione, uredili kampove, sve napravili, i nama su ipak teren u Hrasnici i uslovi u Sarajevu neprikosnoveni. Ovo ce biti cirkus pripreme u Sarajevu, igraci prvo od navijaca i dozivanja "moze slika", "Dzekoooo", "Spaha" nece moci opstati, onda od pritiska medija takodjer, onda naravno i od njih samih, jer ce svaki naravno navece htjet da prohoda malo, da se izadje, kao sto to uvijek biva..umjesto da odu odma u Brazil, imaju najbolje uslove, da kao tim zive taj mjesec, da se stvori timski duh (ne kazem da ga nema, al jos veci), da se igraci naviku na klimu, da u glavama budu cisti, al jok...kakav brazil, HRASNICA!

čekaj, otkud ti znaš kad će oni u Brazil ??? Ja nisam vidio još tu informaciju (al može biti da je do mene).Zar se finale lige prvaka ne igra 24 maja ?? čisto sumnjam da ako recimo u finalu igraju Barca ili Real, da će Španci prije tog finala u Brazil.
Kako ja,nažalost :D , pamtim mnogo,između ostalog sjećam se prvenstva u Španiji 82 godine, znam da je tadašnaj reprezentacija Jugoslavije se ubila od priprema, čak nisu ni igrali utakmice osim, mislim jedne protiv Engleske (al ovo ne mogu garantovati :D ).čak su u to vrijeme strane novine pisale kako se Jugoslavija u miru i dugo priprema da načini čudo na svjetskom (a stvarno je to bio tim).I šta bi,šipak :D . Ako se obrukamo na svjetskom, bit će mjesta i prostora da pljujemo (iako, po mom shvaćanju, već odlazak na svjetsko je uspjeh, al haj) al unaprijed....nakon onakvog slavlja, i onoliko emocija...mislim....

A za Hrasnicu, pa ja nemam drugog logičnog objašnjenjaj od papetovog (a možda i igrača) sujevjerja. Ako je to u pitanju, onda im opraštam. I ja sam tak'i :D
Point.

#5131 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Point. »

Trebali su taj kamp onda, umjesto u Zenici, napraviti u Hrasnici i mirna Bosna.
palermo

#5132 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

Point. wrote:Trebali su taj kamp onda, umjesto u Zenici, napraviti u Hrasnici i mirna Bosna.
pa otići će pape, a kamp ostaje.....iskoristićemo ga mi....

Valjda
N.N.

#5133 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by N.N. »

Slab je u Zenici izbor kafana i restorana sa "pevaljkama", pa im se zato ne dolazi. Ne vole izolaciju :D

Dosta je ublehaskih fora jos ostalo kod nas, iz ere Munja nije kriv i Pasalica :)
palermo

#5134 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

N.N. wrote:Slab je u Zenici izbor kafana i restorana sa "pevaljkama", pa im se zato ne dolazi. Ne vole izolaciju :D

Dosta je ublehaskih fora jos ostalo kod nas, iz ere Munja nije kriv i Pasalica :)
fuj......moram reći, kako vas nije više sramota, ako su i bili sa pjevaljkama, opet su više postigli u životu nego što će te svi kad vam se saberu životi.......što bi se reklo, ima se može se.....aferim momčine (reprezentativci, da ne bi slučajno pomislio da na tebe i slične tebi mislim)
cindrlimindrli

#5135 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cindrlimindrli »

palermo wrote:
N.N. wrote:Slab je u Zenici izbor kafana i restorana sa "pevaljkama", pa im se zato ne dolazi. Ne vole izolaciju :D

fuj......moram reći, kako vas nije više sramota, ako su i bili sa pjevaljkama, opet su više postigli u životu nego što će te svi kad vam se saberu životi.......što bi se reklo, ima se može se.....aferim momčine (reprezentativci, da ne bi slučajno pomislio da na tebe i slične tebi mislim)

:thumbup:
BHF_Manijak

#5136 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by BHF_Manijak »

Pa sta sad aminujes post, a maloprije govoris da je sve na vrhunskom nivou profesionalizma, otkad su kafane vrhunski nivo profesionalnosti moj Cindrli?! :mrgreen: :mrgreen:
Havatar

#5137 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Havatar »

BHF_Manijak wrote:Pa sta sad aminujes post, a maloprije govoris da je sve na vrhunskom nivou profesionalizma, otkad su kafane vrhunski nivo profesionalnosti moj Cindrli?! :mrgreen: :mrgreen:
Nema veze ionako necemo osvojiti prvenstvo :mrgreen:
cindrlimindrli

#5138 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cindrlimindrli »

BHF_Manijak wrote:Pa sta sad aminujes post, a maloprije govoris da je sve na vrhunskom nivou profesionalizma, otkad su kafane vrhunski nivo profesionalnosti moj Cindrli?! :mrgreen: :mrgreen:
Cuj otkad, pa i Mesi se nekad zaroka, i on je insan.
palermo

#5139 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

Rezultati su vrhunski....ili to više nije važno.....

pogrešnu si stranu odabrao manijače, naravno, tvoj izbor.....sa srećom ti...
BHF_Manijak

#5140 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by BHF_Manijak »

cindrlimindrli wrote:
Cuj otkad, pa i Mesi se nekad zaroka, i on je insan.
Ne vjerujem, jebali bi mu majku kroz majku u Barceloni. MoRebit za vrijeme pauze. :mrgreen: Zamisli argentinsku repreprezentaciju na pripremama, a igraci se narokaju svako vecer. :mrgreen:
Mislim licno ne mogu ni zamislit, jer su te ostale repkre drugacijeg mentaliteta, jebi ga, mrtvi profesionalizam, kod su u narodu bekrije ipak. :)
cindrlimindrli

#5141 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cindrlimindrli »

BHF_Manijak wrote:Ne vjerujem, jebali bi mu majku kroz majku u Barceloni. MoRebit za vrijeme pauze. Zamisli argentinsku repreprezentaciju na pripremama, a igraci se narokaju svako vecer. Mislim licno ne mogu ni zamislit, jer su te ostale repkre drugacijeg mentaliteta, jebi ga, mrtvi profesionalizam, kod su u narodu bekrije ipak
Ma daj bolan sta pricas, pa pola francuske reprezentacije na sudu zbog kurvi i lumpovanja, a ti podjebajes nase
sto popiju pivu i odu na cevape.
Havatar

#5142 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Havatar »

cindrlimindrli wrote:
BHF_Manijak wrote:Ne vjerujem, jebali bi mu majku kroz majku u Barceloni. MoRebit za vrijeme pauze. Zamisli argentinsku repreprezentaciju na pripremama, a igraci se narokaju svako vecer. Mislim licno ne mogu ni zamislit, jer su te ostale repkre drugacijeg mentaliteta, jebi ga, mrtvi profesionalizam, kod su u narodu bekrije ipak
Ma daj bolan sta pricas, pa pola francuske reprezentacije na sudu zbog kurvi i lumpovanja, a ti podjebajes nase
sto popiju pivu i odu na cevape.
Francuska reprezentacija zbog takvog ponasanja dozivjela debakl pa saberi 2 + 2 i vidi sta ce se dogoditi ako se igraci budu ponasali neprofesionalno
N.N.

#5143 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by N.N. »

palermo wrote:

Stvarno fuj.
Fuj fuj fuj :D

Sto su se ovi dijasporci povamirili na ovom internetu :-) :lol:
Rob_Atl

#5144 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Rob_Atl »

Ne znam ni koji su krc pravili centar u zenici, i ne znam koji je krc susicu sto nece da ima bolje uslove, al haj ga znaj. imam osjecaj da ce ono zjapit prazno sve dok je susic trener
palermo

#5145 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

N.N. wrote: Stvarno fuj.
Fuj fuj fuj :D

Sto su se ovi dijasporci povamirili na ovom internetu :-) :lol:
što, smetam ti ja kao dijasporac.....oduzimaš mi pravo da kao dijasporac izrazim svoje mišljenje.......

e, tutkume jedan......
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5146 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Truba »

ljudovi
imal igdje tema o tome da je bih u prvom sesiru u kvalifikacijama za EP 2016
zašto niko ne razgovara o tome
meni je to super
a vidim muk...
Nejjah

#5147 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Nejjah »

KvaziExpert wrote:
Black swan wrote:ljudovi
imal igdje tema o tome da je bih u prvom sesiru u kvalifikacijama za EP 2016
zašto niko ne razgovara o tome
meni je to super
a vidim muk...
malo prije sam negdje naletio da to još nije zvanično, da će tek u januaru biti (po tadašnjoj listi), dok su komentari oprečni.
Jedino što je sigurno da se sa FIFA-om/UEFA-om nikad ne zna :mrgreen:
reprezentacija.ba?
No sikiriki, oni valjda misle da se gleda fifa rang lista na kojoj smo trenutno 12. od evropskih, a ni po januarskoj najvjerovatnije nećemo bit među 9
Međutim , gleda se druga lista (evropski koeficijent ili tako nešto-idi par strana unazad na ovoj temi) na kojoj smo 9. a bićemo i u januaru 9.
DonVitoN

#5149 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DonVitoN »

Hrasnica

Image

Zenica
Image
luckylaka

#5150 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

Zmajevi ipak neće biti nositelji u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016. godine?
Piše: Eldar Ibrić

Jučer se u domaćim medijima, čak i onim državnim, pojavila informacija kako će Bosna i Hercegovina u kvalifikacijama za Euro 2016 biti nositelj u grupama.

No, kako piše reprezentacija.ba portal, ta informacija nažalost nije tačna, obzirom da je UEFA objavila kako će krajem januara donijeti odluku o rasporedu reprezentacija u jakosnim grupama.

- To znači da će krovna kuća europskog fudbala, barem prema sadašnjim najavama, iskoristiti jaunarsku rang listu europskih reprezentacija i prema njoj odrediti jakosne skupine.

Bosna i Hercegovina trenutno je 12. na listi europskih reprezentacija što nas svrstava u drugu jakosnu skupinu. Šanse da do sljedeće UEFA-ine rang liste “uskočimo” u najboljih devet reprezentacija koliko će ih biti nosiocima su uistinu minimalne.

Realno je očekivati da se Zmajevi nađu u drugoj jakosnoj skupini što bi svakako bio veliki uspjeh, ali i realna šansa za plasman na Euro 2016, na koji će se direktno plasirati i drugoplasirane ekipe iz svake grupe.
Post Reply