Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
TRANCEMoDe

#5126 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by TRANCEMoDe »

Nasa stranka je solidno prosla u urbanim sredinama. Ako pogledate na stranici s rezultatima broj glasova iz urbanih opstina poput Centra i Novog Sarajeva, mozete vidjeti da je Nasa stranka peta po ukupnim glasovima iz tih opstina iza SDP, SBB, SDA i SBiH.
Medjutim, u ruralnijim sredinama poput Ilijasa i Trnova su katastrofalno prosli, a da ne spominjem tek kojekakve Usore, Domaljevce, Sapne, Celice i slicne selendre. Stoga ipak mislim da je problem u zatucanosti naseg naroda, jer hajde ti nekom seoskom loli kojem je IQ manji od broja cipela objasni da ne glasa za SDA vec za neku novu liberalnu stranku. Jos ako koji clan stranke ima nemuslimansko ime, ma nema sanse. Tu ne pomaze nikakav marketing. Jedina je sansa da mu u ime stranke poklonite janje, kazan rakije i par kubika gradjevinskog materijala :lol:
Jbg. zalosno, ali takvo smo drustvo. Kako god, treba odavde bjezati :bih:
klixober

#5127 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by klixober »

NS u Rudom ima samo 40 glasova.SNSD je prvi sa oko 1800 glasova.Ne znam koji je to procenat u ukupnom birackom tijelu Rudog...1%,2%..? Kako se od NS moze bilo sta ocekivati da promijeni u drzavi,kada ni u rodnom mjestu predsjednika stranke ne moze preci izborni prag?
Ovo ne govorim da se nasladujem neuspjehu NS,naprotiv...samo objasnjavam da ne trebate traziti gresku drugo negdje,nego u svojom kampanji.Pa ja bih u svom rodnom mjestu mogao navuci barem 100,200 glasova,a nisam nikakav politicar....
Biznis

#5128 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Biznis »

vivaldi wrote:
Biznis wrote:bitna razlika izmedju mene i tebe je u tome sto se ja borim za ideju u koju vjerujem, ne pristajem na kapitulacije niti mislim da ce biti bolje ako se izmaknem sa strane i cekam da mi neko napravi temelje. njih mogu samo i jedino ja napraviti.
ja sam odgovorio na tvoja trivijalna pitanja (barem pokusao) ti nisi na moja. znas li zasto? jer vjerovatno bojan nikad nije bio u zapadnoj hercegovini a danis u rs. i time sva prica o NS kao boljem sutra pada u vodu.
malo je iracionalna prica o NS sa nekim ko niti glasa, niti ih podrzava i vjeruje u bolje sutra apstinirajuci od izbora. slazes se?
meni to fakat lici na drevni balkanski sport samo neka je kontra pa kako god.
Mislim da me nisi pazljivo citao. Nisam simpatizer NS-a i nemam pojma gdje je bio Bajic i lideri jos najmanje 30-ak malih stranaka. Ne znam gdje su bili sefer, batko, Ibro spahic, ne znam uospte kako izgleda ona Aida sto se kandidovala za predjsjednitvo, ne znam kako izgleda onaj papovic iz rs-a.. To su male stranke i bez naklonosti medija. Velike stranke imaju svoje medije, gdje god odu to neko objavi. Za bajica ne znam uopste ni jeli u sarajevu ili rudom.

Sto se ostalog tice, mislim da sam obrazlozio svoje razloge. Apstinencija ni kritika nisu zakonski kaznjive. Druga stvar od mog poreza platu dobijaju i pozicija i opozicija. Evo sada je bila dobra izlaznost i svi prde od srece zbog toga. Upravo zbog tog ogormnog ushicenja je otvoreno bar 5 tema sa dilemom koja je koalicija najmanje zlo sda, sbb, hdz 90, sds, sdp, hdz, snsd..
nisi mi rekao ko ce biti mandatar Vlade Kantona Sarajevo po tebi?
pazljivo sam te citao vjeruj mi. ti si pokusavao da obrazlozis los rezultat NS, ja sam obrazlagao isto sa razlikom da ih ja nisam pravdao za razliku od tebe. mislim da je rezultat njihovog izbornog debakla tatalni politicki autizam i nerad u tragocno losa kadrovska rjesenja. ni ja nisam simpatizer niti sda, sdp ili sbih pa sam ti dao linkove i slike lidera tih stranaka u gradovima rs zadnjih nekoliko mjeseci.
naklonost medija se mora zaraditi i necim platiti. NS nema nista cime bi bili zanimljivi medijima. jednostavno su dosadni. tragedija je u tome sto imaju jako dobar program ali ga ne znaju niti mogu realizovati jer nemaju dovoljno politicke inteligencije i sposobnosti. jednako su nezanimljivi gds i boss, sefer je druga prica jer on uspjesno sebi gradi karijeru godinama i u tome je jako uspjesan-od genrala, preko ministra do poslanika u ZDPSBiH

apstinencija je u onim grckim polisima bila kaznjiva. u gnijezdu demokratije si morao glasati, ako ne glasas protjeraju te. to je bio npr danisov prijedlog, da je izlazak na izbore obavezan. u izgradnji demokratskog drustva koaliranje je obavezno, to se zove uvazavanje misljenja drugog i realnost. sve dok ljudi u bih ne shvate da se moraju dogovoriti bice im ovako stanje. to sto su propustili 250 godina politickog razvoja nije razlog da ih ne prozive ubrzano. bosnjaci zive svoj romantizam, srbi i hrvati se traze izmedju matice i bih. evolucija drustva je traumaticna i zanimljiva, nikad ne znas sta ce se desiti:)
mi imamo slozen politicki sistem ali nije izdaleka toliko komplikovan koliko je postao zamrsen zahvaljujuci nasim ljudima. amerika npr ima 2000 vlada na raznim nivoima i dalje super funkcionise. ja znam da se iz moje plate finansiraju svi i zato i glasam: jednostavno jer zelim da konzumiram svoje demokratsko pravo. ako apstiniras od toga, neces daleko stici. niti ce stranke kao NS ikad vidjeti vlasti.
fahro je u kampanji potrosio 3 miliona, ne treba za kampanju nikakvih 20 miliona koje si spomenuo. sta mislis jed danis and co mogao namaci jedno milion da je bio vrijedniji? malo od simpatizera, malo od donatora...ha?
Suti i trpi

#5129 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

TRANCEMoDe wrote:Nasa stranka je solidno prosla u urbanim sredinama. Ako pogledate na stranici s rezultatima broj glasova iz urbanih opstina poput Centra i Novog Sarajeva, mozete vidjeti da je Nasa stranka peta po ukupnim glasovima iz tih opstina iza SDP, SBB, SDA i SBiH.
Medjutim, u ruralnijim sredinama poput Ilijasa i Trnova su katastrofalno prosli, a da ne spominjem tek kojekakve Usore, Domaljevce, Sapne, Celice i slicne selendre. Stoga ipak mislim da je problem u zatucanosti naseg naroda, jer hajde ti nekom seoskom loli kojem je IQ manji od broja cipela objasni da ne glasa za SDA vec za neku novu liberalnu stranku. Jos ako koji clan stranke ima nemuslimansko ime, ma nema sanse. Tu ne pomaze nikakav marketing. Jedina je sansa da mu u ime stranke poklonite janje, kazan rakije i par kubika gradjevinskog materijala :lol:
Kao da sam ja piso.
NS u Rudom ima samo 40 glasova.SNSD je prvi sa oko 1800 glasova.Ne znam koji je to procenat u ukupnom birackom tijelu Rudog...1%,2%..? Kako se od NS moze bilo sta ocekivati da promijeni u drzavi,kada ni u rodnom mjestu predsjednika stranke ne moze preci izborni prag?
Ovo ne govorim da se nasladujem neuspjehu NS,naprotiv...samo objasnjavam da ne trebate traziti gresku drugo negdje,nego u svojom kampanji.Pa ja bih u svom rodnom mjestu mogao navuci barem 100,200 glasova,a nisam nikakav politicar....
Previse vremena provodi u Sarajevu, u Rudom se plase da je balijsko kukavicije jaje. U Federaciji se opet plase da je cetnicko kukavicije jaje jer je rodjen u Rudom. Na ovom forumu je od mnogih proglasen cetnikom, a na forumima u RS balijom. Ne mozes u ovoj drzavi biti dobar za sve.
vivaldi

#5130 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vivaldi »

komeba wrote:NS u Rudom ima samo 40 glasova.SNSD je prvi sa oko 1800 glasova.Ne znam koji je to procenat u ukupnom birackom tijelu Rudog...1%,2%..? Kako se od NS moze bilo sta ocekivati da promijeni u drzavi,kada ni u rodnom mjestu predsjednika stranke ne moze preci izborni prag?
Tu ipak postoji i jedna druga strana medalje, jer je ipak on u jednoj takoj ...hm..zajebatoj..sredini digao glas. To je po meni u rangu da ti sada hodas Bihacem i slavis Abdica uz povremeno hebanje majke Zlaji, Tihom, haretu...

Hrabrosti jeste imao, ali sve ostalo vrlo tanko..
klixober

#5131 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by klixober »

Suti i trpi wrote:Previse vremena provodi u Sarajevu, u Rudom se plase da je balijsko kukavicije jaje. U Federaciji se opet plase da je cetnicko kukavicije jaje jer je rodjen u Rudom. Na ovom forumu je od mnogih proglasen cetnikom, a na forumima u RS balijom. Ne mozes u ovoj drzavi biti dobar za sve.
Evo proglasi ti mene cetnikom/ustasom/balijom i opet ti garantujem da cu u rodnom mjestu nakupiti vise od 40 glasova! Nisam ni ocekivao da NS dobije najvise glasova u Rudom,ali 40 glasova??? Ja bih se dobro zapitao da li je i do mene ako me samo 40 ljudi podrzava kao politicara u rodnom mjestu u kojem sam odrastao,stekao poznanstva i prijateljstva...
Biznis

#5132 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Biznis »

40 plus onih nevazecih 300... :D
Suti i trpi

#5133 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

komeba wrote:
Suti i trpi wrote:Previse vremena provodi u Sarajevu, u Rudom se plase da je balijsko kukavicije jaje. U Federaciji se opet plase da je cetnicko kukavicije jaje jer je rodjen u Rudom. Na ovom forumu je od mnogih proglasen cetnikom, a na forumima u RS balijom. Ne mozes u ovoj drzavi biti dobar za sve.
Evo proglasi ti mene cetnikom/ustasom/balijom i opet ti garantujem da cu u rodnom mjestu nakupiti vise od 40 glasova! Nisam ni ocekivao da NS dobije najvise glasova u Rudom,ali 40 glasova??? Ja bih se dobro zapitao da li je i do mene ako me samo 40 ljudi podrzava kao politicara u rodnom mjestu u kojem sam odrastao,stekao poznanstva i prijateljstva...
Tu ipak postoji i jedna druga strana medalje, jer je ipak on u jednoj takoj ...hm..zajebatoj..sredini digao glas. To je po meni u rangu da ti sada hodas Bihacem i slavis Abdica uz povremeno hebanje majke Zlaji, Tihom, haretu...

Citiram Vivaldija, nema potreba da navodim neki drugi primjer... Poredjenje je sasvim adekvatno. Tih 40 glasova je vjerovatno dobio od rodbine i prijatelja. Zatrovani narod ga dozivljava kao izdajnika. Da stvar bude gora ne vole ga ni Bosnjaci. Ne valja nikome. Tuzna sudbina.
klixober

#5134 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by klixober »

Suti i trpi wrote:
komeba wrote:

Citiram Vivaldija, nema potreba da navodim neki drugi primjer... Poredjenje je sasvim adekvatno. Tih 40 glasova je vjerovatno dobio od rodbine i prijatelja. Zatrovani narod ga dozivljava kao izdajnika. Da stvar bude gora ne vole ga ni Bosnjaci. Ne valja nikome. Tuzna sudbina.
Pa nije bas tako...NS je u Sarajevu dobila preko 4%,a u Rudom oko 1%.Najlakse je kriviti glasace,ovo sve pisem da vidim dozu samokritike i sta mislite da ste pogrijesili u predizbornoj kampanji.
vivaldi

#5135 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vivaldi »

Biznis wrote:nisi mi rekao ko ce biti mandatar Vlade Kantona Sarajevo po tebi?
Nemam pojma. Zar ti nisi rekao da su ovi rezultati izbora bili ocekivani ili neko drugi!? Ne mogu sad da se sjetim, ali neko je veceras bio prognosticar.
Biznis wrote:pazljivo sam te citao vjeruj mi. ti si pokusavao da obrazlozis los rezultat NS, ja sam obrazlagao isto sa razlikom da ih ja nisam pravdao za razliku od tebe. mislim da je rezultat njihovog izbornog debakla tatalni politicki autizam i nerad u tragocno losa kadrovska rjesenja. ni ja nisam simpatizer niti sda, sdp ili sbih pa sam ti dao linkove i slike lidera tih stranaka u gradovima rs zadnjih nekoliko mjeseci.
naklonost medija se mora zaraditi i necim platiti. NS nema nista cime bi bili zanimljivi medijima. jednostavno su dosadni. tragedija je u tome sto imaju jako dobar program ali ga ne znaju niti mogu realizovati jer nemaju dovoljno politicke inteligencije i sposobnosti. jednako su nezanimljivi gds i boss, sefer je druga prica jer on uspjesno sebi gradi karijeru godinama i u tome je jako uspjesan-od genrala, preko ministra do poslanika u ZDPSBiH

apstinencija je u onim grckim polisima bila kaznjiva. u gnijezdu demokratije si morao glasati, ako ne glasas protjeraju te. to je bio npr danisov prijedlog, da je izlazak na izbore obavezan. u izgradnji demokratskog drustva koaliranje je obavezno, to se zove uvazavanje misljenja drugog i realnost. sve dok ljudi u bih ne shvate da se moraju dogovoriti bice im ovako stanje. to sto su propustili 250 godina politickog razvoja nije razlog da ih ne prozive ubrzano. bosnjaci zive svoj romantizam, srbi i hrvati se traze izmedju matice i bih. evolucija drustva je traumaticna i zanimljiva, nikad ne znas sta ce se desiti:)
Da skratim pricu. Moje duuuuuuuuboko misljenje je da je nama KLJUC/FUNDAMENT/KORJEN/PREDUSLOV svega dogovor tri naroda. Hoce li NS,Sefer, peti, deseti nekome otkinuti 10,20 ili 50 hiljada glasova apsolutno je nebitno. Drzava je duboko podjeljena i svaka stranka od njih 100 egzistira u jednom toru.

Imas u federaciji SDP Komsica sa 350 hiljada glasova i SDP Suljkanovica koji u RS vodi mrtvu trku sa hafizovicem i murseilovicem. Suljkanovic trenutno vodi sa 1,7% ispred Hafizovica 1,6%. kakav crni grcki polis.
Biznis wrote:fahro je u kampanji potrosio 3 miliona, ne treba za kampanju nikakvih 20 miliona koje si spomenuo.
3 miliona sedmicno ili 3 miliona u jednom gradu??? Pa sta ti mislis koliko vrijedi bar pola godine onakve Avazove kampanje??? Moze li se to uopste u pare pretvoriti??? Hvaljenje sebe i deranje drugih, svaki dan 6 mjeseci u godini u 50.000 primjeraka....3 miliona velis :run:
Suti i trpi

#5136 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

komeba wrote:Pa nije bas tako...NS je u Sarajevu dobila preko 4%,a u Rudom oko 1%.Najlakse je kriviti glasace,ovo sve pisem da vidim dozu samokritike i sta mislite da ste pogrijesili u predizbornoj kampanji.
4% ide na racun Danisa, Dine, Pedje i ostalih... U Rudom je islo iskljucivo na racun Bojana. Uz to, Danisa i Dinu u Sarajevu ne dozivljavaju kao izdajnike, dok je u maloj i konzervativnoj sredini Bojan okarakterisan kao izdajnik. Vidjeli bi kako bi prosli Danis i Dino da su preselili u BL :shock: . Valjda razumijes sta ti hocu reci.

EDIT. Ako ce ti biti lakse da shvatis, Bojana u Rudom dozivljavaju kao Kusturicu u Sarajevu. Izdajnik koji je otiso u Sarajevo i koji afirmise drzavu Bosnu i Hercegovinu. Kako bi Kusturica proso u Sarajevu da se kandiduje za drzavni parlament kao clan PDPa :-) ?

Da jos dodadam da ne bi doslo do zabune. Poredjenje Bajica i Kusturice nije adekvatno. Bojan je osto Srbin, dok je Kusturica prodana dusa. Ali, narod u RS to drugacije razumije :( .
Last edited by Suti i trpi on 05/10/2010 02:07, edited 1 time in total.
vivaldi

#5137 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vivaldi »

Proslo 2 odoh spavat, valja sutra rabotat. Bajic odavno hrce, a ja se ovdje zajebavam. Mozda sutra vece nastavimo :D
Biznis

#5138 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Biznis »

vivaldi wrote:
Biznis wrote:nisi mi rekao ko ce biti mandatar Vlade Kantona Sarajevo po tebi?
Nemam pojma. Zar ti nisi rekao da su ovi rezultati izbora bili ocekivani ili neko drugi!? Ne mogu sad da se sjetim, ali neko je veceras bio prognosticar.
Biznis wrote:pazljivo sam te citao vjeruj mi. ti si pokusavao da obrazlozis los rezultat NS, ja sam obrazlagao isto sa razlikom da ih ja nisam pravdao za razliku od tebe. mislim da je rezultat njihovog izbornog debakla tatalni politicki autizam i nerad u tragocno losa kadrovska rjesenja. ni ja nisam simpatizer niti sda, sdp ili sbih pa sam ti dao linkove i slike lidera tih stranaka u gradovima rs zadnjih nekoliko mjeseci.

Da skratim pricu. Moje duuuuuuuuboko misljenje je da je nama KLJUC/FUNDAMENT/KORJEN/PREDUSLOV svega dogovor tri naroda. Hoce li NS,Sefer, peti, deseti nekome otkinuti 10,20 ili 50 hiljada glasova apsolutno je nebitno. Drzava je duboko podjeljena i svaka stranka od njih 100 egzistira u jednom toru.

Imas u federaciji SDP Komsica sa 350 hiljada glasova i SDP Suljkanovica koji u RS vodi mrtvu trku sa hafizovicem i murseilovicem. Suljkanovic trenutno vodi sa 1,7% ispred Hafizovica 1,6%. kakav crni grcki polis.
Biznis wrote:fahro je u kampanji potrosio 3 miliona, ne treba za kampanju nikakvih 20 miliona koje si spomenuo.
3 miliona sedmicno ili 3 miliona u jednom gradu??? Pa sta ti mislis koliko vrijedi bar pola godine onakve Avazove kampanje??? Moze li se to uopste u pare pretvoriti??? Hvaljenje sebe i deranje drugih, svaki dan 6 mjeseci u godini u 50.000 primjeraka....3 miliona velis :run:
rekao sam da su rezultati bili predvidjeni. HDZ 1990 i SBiH nisu imali vise nikakve sanse vec poodavno. jednako kao sto se moglo vidjeti da je dodik bio pobjednik odavno. pitao sam te za vladu ks jer si rekao da jak dobro pratis politiku. meni je recimo puno zanimljivije ko ce biti u vladi ks nego u vijecu ministara jer ce se vise zakuhati na lokalnom nivou i tu ce biti vecih iznenadjenja nego na drzavnom.
sta mislis koliko kosta jedan plakat kad se kupuje naveliko? ili bilboard kad se iznajmljuje na skenderiji?
6 mjeseci u godini, 50 hiljada primjeraka znaci da je zaradio 50 hiljada maraka dnevno jer se taj avaz ne dijeli vec prodaje. kampanja je trajala tri sedmice. 3 miliona za tri sedmice na cijeloj teritoriji bi. koliko bi ti rekao da je fahro potrosio?
NightSkyWalker

#5139 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by NightSkyWalker »

Da li bi Danis Tanovic bio jaka konkurencija(politika, znanje, iskustvo...) Bakiru Izetbegovicu, da se kojim slucajem kandidovao za bosnjackog clana?? Je li Danis jaci po gore nabrojanim kriterijima? Sta mislite?
Biznis

#5140 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Biznis »

NightSkyWalker wrote:Da li bi Danis Tanovic bio jaka konkurencija(politika, znanje, iskustvo...) Bakiru Izetbegovicu, da se kojim slucajem kandidovao za bosnjackog clana?? Je li Danis jaci po gore nabrojanim kriterijima? Sta mislite?
kakvo to danis ima politicko znanje i iskustvo majke ti?
NightSkyWalker

#5141 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by NightSkyWalker »

Biznis wrote:
NightSkyWalker wrote:Da li bi Danis Tanovic bio jaka konkurencija(politika, znanje, iskustvo...) Bakiru Izetbegovicu, da se kojim slucajem kandidovao za bosnjackog clana?? Je li Danis jaci po gore nabrojanim kriterijima? Sta mislite?
kakvo to danis ima politicko znanje i iskustvo majke ti?
Ma znam da nema neko posebno, ali mozda bi bio bolji i imao cvrscu ruku...

Onako hipoteticki postavljam stvari
DepraUbiVepra
Location: Previše smo voljeli zvijezde, da bismo se bojali noći!

#5142 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DepraUbiVepra »

Biznis wrote:
buzzer wrote:jeste bas je arogancija kad ja protestvujem protiv kritika rodnog mjesta predsjednika nase stranke, kad se bunim protiv laznih interpretacija njegovih tekstova, strasno je nafurano kad insistiram na linkovima i citatima, kako bi se ogolile lazi protiv nase stranke, a najgora je moja konsternacija sasvim argumentovanim tvrdnjama pojedinih sljedbenika zlatka lagumdzije da zene i djeca u republici srpskoj nisu klali samo zato sto fizicki nisu bili kadri, ali su bezrezervno podrzavali klanje.
istovremeno je simpaticna skromnost i uljudjenost kojom ti sa nedostiznih visina pisas po ljudima koji pokusavaju da rade u interesu svih, pa i tvom. jebiga, nisu pravnici, niti ekonomisti... umjetnicki jad i bjeda, jos ti se privatno zamjerili...

otvori ti drug kakve knjige politickog marketinga. u ovome si ti amater i to se i vidi po tvojim rezultatima. ti si jedan od onih radi kojih fakat ne treba glasati za NS. ovo ti kaze osoba koja je bila potencijalni glasac do prije 3 sedmice.
kad si ovako komplikovan na internetu kakav li bi tek bio u vlasti? ti si moralna vertikala valjda neka velika, neprepoznata Majka Tereza...

dobro ti je rekao DaySleeper, fakat si jedan od onih koji je bar na ovom forumu ukopao NS svojim agresivnim stavom i svojim neobicnim nacinom odgovaranja na postavljena pitanja.
Buzzeru, svaka ti je zlatna!
Biznis

#5143 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Biznis »

DepraUbiVepra wrote:Buzzeru, svaka ti je zlatna!
buzer ne zna, da ne znas ti ko ce podnijeti ostavku u NS i da li iko uopce razmislja o podnosenju ostavke nakon ovakvih izbornih rezultata?
luckylaka

#5144 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by luckylaka »

TRANCEMoDe wrote:Nasa stranka je solidno prosla u urbanim sredinama. Ako pogledate na stranici s rezultatima broj glasova iz urbanih opstina poput Centra i Novog Sarajeva, mozete vidjeti da je Nasa stranka peta po ukupnim glasovima iz tih opstina iza SDP, SBB, SDA i SBiH.
Mozda bi ti ovim svojim postom mogao preispitati svoj IQ Il si ti iz carsije pa vama bogom dato po rodjenju odmah max.IQ
DepraUbiVepra

#5145 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DepraUbiVepra »

Biznis wrote:
buzer ne zna, da ne znas ti ko ce podnijeti ostavku u NS i da li iko uopce razmislja o podnosenju ostavke nakon ovakvih izbornih rezultata?
Kako može neko ko je svojedobni bio potencijalni glasač neke stranke iz svoje licitacije tim potencijalnim glasovima crpiti snagu za kritiku ljudi koji su uložili sve svoje materijalno, političko i duhovno bogatstvo u tu stranku (Bojan je čak u pitanje doveo i svoj život i egzistenciju porodice). Nakako si mi protuprirodno involviran u probleme stranke - izvoli, uključi se, predlaži, smijenjuj...

Što se tiče konkretnih zahtjeva za ostavkama, niko nije nezamjenjiv, i Naša stranka mora proći određenu katarzu. Ali odricati se ljudi zbog zajedničke nemoći mislim da je suludo i kontraproduktivno. Nedostatak podrške medija i nedostatk love su glavni razlozi za ove rezultate, i siguran sam da će stranka o tome dobro razmisliti i adekvatno odgovoriti. Neki drugi faktori, poput Radončićevog uzleta su također utjecali, pa zašto ne reći i malo protusrpskog sentimenta koji se mogao fino prepoznati i na ovom forumu.

Ako je neko imao konkretan propust, slagao ili obmanuo članstvo i birače, uzeo reket ili koketirao s nacionalizmom daleko mu lijepa kuća. U suprotnom, rat je burazeru, prestruktuiraš snage i u juriš!

Ako su ovi napadi na forumu posljedica očekivanja da ćemo sada klonuti, ili nade da napokon zašutimo, nula bodova....

P.S. Prozivanje nekog drugog forumaša kao razlog zašto neko nije podržao Našu stranku je neprincipijelno i nezrelo. Kakva je to logika?

Stvarno očekujem da se prestanete baviti stvarima za koje nemate predispozicije u smislu objektivnosti, i uz upitnu dobronamjernost. Evo, predlažem rješenje: nek vam buzzer zgadi temu, kako vam je zgadio stranku!

Također slobodno uzmi nazad sve što si uložio u Stranku. Ne zaslužujemo te mi, ni tvoju demagošku kritiku, ni tvoje wannabe glasove...
Last edited by DepraUbiVepra on 05/10/2010 07:40, edited 2 times in total.
sarajevomojgrad

#5146 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sarajevomojgrad »

dobra je ova nasa stranka...u RS ih nema ni na mapi...heheheh..cirkus strogi..i ono sto su imali nemaju vise...:)
Biznis

#5147 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Biznis »

DepraUbiVepra wrote:
Biznis wrote:
Kako može neko ko je svojedobni bio potencijalni glasač neke stranke iz svoje licitacije tim potencijalnim glasovima crpiti snagu za kritiku ljudi koji su uložili sve svoje materijalno, političko i duhovno bogatstvo u tu stranku (Bojan je čak u pitanje doveo i svoj život i egzistenciju porodice). Nakako si mi protuprirodno involviran u probleme stranke - izvoli, uključi se, predlaži, smijenjuj...

Što se tiče konkretnih zahtjeva za ostavkama, niko nije nezamjenjiv, i Naša stranka mora proći određenu katarzu. Ali odricati se ljudi zbog zajedničke nemoći mislim da je suludo i kontraproduktivno. Nedostatak podrške medija i nedostatk love su glavni razlozi za ove rezultate, i siguran sam da će stranka o tome dobro razmisliti i adekvatno odgovoriti. Neki drugi faktori, poput Radončićevog uzleta su također utjecali, pa zašto ne reći i malo protusrpskog sentimenta koji se mogao fino prepoznati i na ovom forumu.

Ako je neko imao konkretan propust, slagao ili obmanuo članstvo i birače, uzeo reket ili koketirao s nacionalizmom daleko mu lijepa kuća. U suprotnom, rat je burazeru, prestruktuiraš snage i u juriš!

Ako su ovi napadi na forumu posljedica očekivanja da ćemo sada klonuti, ili nade da napokon zašutimo, nula bodova....

P.S. Prozivanje nekog drugog forumaša kao razlog zašto neko nije podržao Našu stranku je neprincipijelno i nezrelo. Kakva je to logika?

Stvarno očekujem da se prestanete baviti stvarima za koje nemate predispozicije u smislu objektivnosti, i uz upitnu dobronamjernost. Evo, predlažem rješenje: nek vam buzzer zgadi temu, kako vam je zgadio stranku!

Također slobodno uzmi nazad sve što si uložio u Stranku. Ne zaslužujemo te mi, ni tvoju demagošku kritiku, ni tvoje wannabe glasove...
ti editovao dva puta post? :)

helem, kako mogu komentarisati NS jel? time sto koristim svoje pravo da prije nego povjerim glas kandidatu dobro se raspitam ko je on i sta je on i da pametno ulozim svoj glas. vi ste roba, nudite nesto i to se daje nama glasacima da kupimo. vi ne znate nuditi. zato ste i popusili. sta su kandidati dali ne zanima me. nisu dali dovoljno i ne znaju raditi. Bojan rizikovao zivot za sta? za pet milja poslanicke plate? vidis, moze se i ovako gledati. ti pricas o idealima, fadil sero npr prica i djeluje u svoju korist...
ne ocekujem ja drugo partizani da cete vi klonuti. vi niste ikad ni krenuli dalje od svojih autistickih krugova i u njima i mozete zavrsiti.
a to sta ti ocekujes da mozes okaciti macku o rep. ovo je javni forum i na njemu cemo pisati sta i kako hocemo. objektivnost na koju se pozivas nedostaje prvom tebi, sto nedostatak iste spocitavas drugima? mozda jer patite od hronicnog problema sa susocavanjem sa kritikom? i ne znate voditi normalni dijalog u kome se daju odgovori na normalna pitanja. i dobronamjernost je samo posljedica lose percepcije NS, laznog uvjerenja da ste politicki zreli a ustvari ste ocito (barem ti) infantilni posjetitelj foruma koji bi se igrao revolucija i vlasti, promjene drzave a bez da ista platis i ista das za to.
ovo za stranku ne kontam. nisam u nju nista ulozio. ako si ti tamo, pogotovo ne bih. nakon Adisa Rudalije i tebe, jedino sto mogu sa zaljenjem konstatovati da je jos jedna dobra ideja na papiru imala katastrofalnu realizaciju u stvarnosti cime najbolje pokazujete da se niste odmakli od Balkana i da prvo treba promjeniti sebe pa tek onda pokusati mjenjati svijet. nadam se da cete do narednih izbora fakat naci bolje ljude, bolje nauciti komunicirati sa javnoscu i barem 1% shvatiti da je politika biznis a ne utopija.
moj glas nije otisao vama nasrecu, a jedini koji se bavi demagoskim kritikama ste vi iz NS. za razliku od vas ja sam vam makar pokusavao dati egzaktne ideje kako promovisati NS i biti dostupan u medijima na koje se toliko zalite iako vam se pola vrha bavi medijima.
napadate simpatizere i birace, nemate odgovora na jednostavna pitanja, brane vas ljudi koji ne glasaju za vas i koji apstiniraju od izbora, kandidati vam se slikaju u eksplicitnim pozama...majke vam imate li ista dobrog u toj NS?
bicebolje

#5148 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bicebolje »

Suti i trpi wrote:Tih 40 glasova je vjerovatno dobio od rodbine i prijatelja.
Jedan dio rodbine i prijatelja. :D
Ja ću skupiti 100 glasova. Mogu li biti predsjednik NS ? :-D
Ne može se ljudi postati predsjedik samo zbog toga što si kokuz koji je u malom mjestu digao glas. Svaka čast ali to je max za naslovnu stranicu dnevnih novina.
DepraUbiVepra

#5149 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DepraUbiVepra »

Biznis wrote: ti editovao dva puta post? :)

helem, kako mogu komentarisati NS jel? time sto koristim svoje pravo da prije nego povjerim glas kandidatu dobro se raspitam ko je on i sta je on i da pametno ulozim svoj glas. vi ste roba, nudite nesto i to se daje nama glasacima da kupimo. vi ne znate nuditi. zato ste i popusili. sta su kandidati dali ne zanima me. nisu dali dovoljno i ne znaju raditi. Bojan rizikovao zivot za sta? za pet milja poslanicke plate? vidis, moze se i ovako gledati. ti pricas o idealima, fadil sero npr prica i djeluje u svoju korist...
ne ocekujem ja drugo partizani da cete vi klonuti. vi niste ikad ni krenuli dalje od svojih autistickih krugova i u njima i mozete zavrsiti.
a to sta ti ocekujes da mozes okaciti macku o rep. ovo je javni forum i na njemu cemo pisati sta i kako hocemo. objektivnost na koju se pozivas nedostaje prvom tebi, sto nedostatak iste spocitavas drugima? mozda jer patite od hronicnog problema sa susocavanjem sa kritikom? i ne znate voditi normalni dijalog u kome se daju odgovori na normalna pitanja. i dobronamjernost je samo posljedica lose percepcije NS, laznog uvjerenja da ste politicki zreli a ustvari ste ocito (barem ti) infantilni posjetitelj foruma koji bi se igrao revolucija i vlasti, promjene drzave a bez da ista platis i ista das za to.
ovo za stranku ne kontam. nisam u nju nista ulozio. ako si ti tamo, pogotovo ne bih. nakon Adisa Rudalije i tebe, jedino sto mogu sa zaljenjem konstatovati da je jos jedna dobra ideja na papiru imala katastrofalnu realizaciju u stvarnosti cime najbolje pokazujete da se niste odmakli od Balkana i da prvo treba promjeniti sebe pa tek onda pokusati mjenjati svijet. nadam se da cete do narednih izbora fakat naci bolje ljude, bolje nauciti komunicirati sa javnoscu i barem 1% shvatiti da je politika biznis a ne utopija.
moj glas nije otisao vama nasrecu, a jedini koji se bavi demagoskim kritikama ste vi iz NS. za razliku od vas ja sam vam makar pokusavao dati egzaktne ideje kako promovisati NS i biti dostupan u medijima na koje se toliko zalite iako vam se pola vrha bavi medijima.
napadate simpatizere i birace, nemate odgovora na jednostavna pitanja, brane vas ljudi koji ne glasaju za vas i koji apstiniraju od izbora, kandidati vam se slikaju u eksplicitnim pozama...majke vam imate li ista dobrog u toj NS?
Prije svega bih želio da se izvinem što sam svoj post dvaput editovao. Imam naviku prepravljati greške u kucanju i upotrebu znakova interpunkcije, odvojiti pasus, promijeniti formulaciju. Ali dosta o mojim navikama, hajdemo malo o tebi....

Nisam dugo na ovom forumu, ali sam naučio da su uvrede koje dobijem rijetki dragocjeni trenuci u komunikaciji. Prije svega, tada se makar nakratko javlja iskrenost. Tačnije iskrena mržnja ili iskrena zbunjenost.

Pozdravlja te tvoj "infantilni posjetitelj foruma". Uvijek dobijem ovakvu reakciju nakon što precizno intoniram kritičku formulaciju nečijeg ponašanja na forumu. Odmah epiteti, kao da se uvreda sastoji samo od onog što je izrečeno, a ustvari se uvrede međusobno razlikuju samo po izvoru, povodu i razlogu, uglavnom nimalo po sadržaju, pa ih ja tako i vrednujem. Ako ti je lakše, nemoj se molim te ustezati zbog mene, slobodno vrijeđaj, meni fakat svejedno.

Posebno bih ti htio zahvaliti što si odvojio dragocjeno vrijeme kako bi s nama podijelio svoja razmišljanja o tebi dokučivim fenomenima, i prezentovao nam ta razmišljanja u svoj njihovoj nepredvidivosti. Meni u ovoj tvojoj komunikaciji nije sporno ni to istovaranje misli, niti stilski obilježeno izražavanje koje ja ovaj put neću nazvati pravim imenom. (Evo ukratko nekih elemenata tog stila: oslanjanje na izlizane metafore /"politika je biznis", "odmaći od Balkana"/, sumnjive jezične konstrukcije /"nudim vam egzaktne ideje"/, korištenje matematičkih pridjeva i poštapalica /"1% shvatiti"/. Meni također nije sporno ni korištenje uvreda i neistina kao argumenata. Samo mi je sporna ta patološka potreba da se prikažeš dobronamjernim!
Biznis

#5150 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Biznis »

DepraUbiVepra wrote:
Biznis wrote:
Prije svega bih želio da se izvinem što sam svoj post dvaput editovao. Imam naviku prepravljati greške u kucanju i upotrebu znakova interpunkcije, odvojiti pasus, promijeniti formulaciju. Ali dosta o mojim navikama, hajdemo malo o tebi....

Nisam dugo na ovom forumu, ali sam naučio da su uvrede koje dobijem rijetki dragocjeni trenuci u komunikaciji. Prije svega, tada se makar nakratko javlja iskrenost. Tačnije iskrena mržnja ili iskrena zbunjenost.

Pozdravlja te tvoj "infantilni posjetitelj foruma". Uvijek dobijem ovakvu reakciju nakon što precizno intoniram kritičku formulaciju nečijeg ponašanja na forumu. Odmah epiteti, kao da se uvreda sastoji samo od onog što je izrečeno, a ustvari se uvrede međusobno razlikuju samo po izvoru, povodu i razlogu, uglavnom nimalo po sadržaju, pa ih ja tako i vrednujem. Ako ti je lakše, nemoj se molim te ustezati zbog mene, slobodno vrijeđaj, meni fakat svejedno.

Posebno bih ti htio zahvaliti što si odvojio dragocjeno vrijeme kako bi s nama podijelio svoja razmišljanja o tebi dokučivim fenomenima, i prezentovao nam ta razmišljanja u svoj njihovoj nepredvidivosti. Meni u ovoj tvojoj komunikaciji nije sporno ni to istovaranje misli, niti stilski obilježeno izražavanje koje ja ovaj put neću nazvati pravim imenom. (Evo ukratko nekih elemenata tog stila oslanjanje na izlizane metafore /"politika je biznis", "odmaći od Balkana"/, sumnjive jezične konstrukcije /"nudim vam egzaktne ideje"/, korištenje matematičkih pridjeva i poštapalica /"1% shvatiti"/. Meni također nije sporno ni korištenje uvreda i neistina kao argumenata. Samo mi je sporna ta patološka potreba da se prikažeš dobronamjernim!

ako ce ti ovaj post pomoci da lakse prebolis izborni debakl...lakse mi je.

steta sto te ni izbori nisu dohavizali. treba ti biti sporna tvoja potreba da opravdas svoje neuspjehe. razmisli o tome ti neinfatilni posjetitelju foruma i cyber revolucionaru.

prije dvadeset stranica i nekoliko sedmica Pedju su ljudi upozoravali da to da si kontraproduktivan u svojoj kampanji za NS a ti ostao isti. unisteni ste na izborima i ti i dalje ostao isti, totalno neefikasan i prava antipropaganda za NS. sta to govori o tebi?
Locked