Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
draganbl

#5126 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

dallton wrote:...
Ja čitam tvoje postove, ali ne odgovaram na njih.
vee-jay

#5127 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vee-jay »

behavac wrote:
nokia6170 wrote: narod je stoka koja mijenja svoj stav nakon 10 dana aktivne medijske kampanje. tako da me iskreno zaboli neka stvar sta narod misli, pogotovo nas nepismeni i polupismeni narod.
To stoji...nije dzaba BIH na dnu liste po pitanju obrazovanja u Evropi...ali onda je nas problem demokratija jer po njoj upravo taj narod odlucuje tj bira na izborima one koji ce odlucivati...a ocigledno bira jos vece budale...tj nisu ti budale, cim znaju raditi za sebe ali problem je sto ne rade za kolektiv za sta su izabrani...
koliko god ja na ovom forumu isticao da su upravo Bosnjaci ti koji su krivi za danasnju situaciju u BiH, jedno je neoborivo: u BiH se Bosnjaci nalaze na daleko vecem stupnju demokratije od Srba... pa i Srbijanaca
dallton

#5128 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

draganbl wrote:
dallton wrote:...
Ja čitam tvoje postove, ali ne odgovaram na njih.
to nije nikakav problem, ne ocekujem...vecina ovdje cita moje postove, ali ne odgovaraju, jedni jer nemaju potrebe, drugi jer im zvuci pretesko i malo im je nezgodno podnijeti ovo sto ja pisem (za svakoga iz svojih razloga, za neke iz dobrih za neke iz losih)
veljaca

#5129 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by veljaca »

Interesantan clanak ( ovo je samo dio .... )

".... Želim takođe poručiti svim Tuzlacima da ne dopuste sebi luksuz da se spuštaju na Dodikov nivo komunikacije i da se sjete stare poslovice koja kaže: "Nikad se ne tuci sa svinjom po blatu, jer svinje to vole".

Građanin Tuzle ...."
Orbini

#5130 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Orbini »

veljaca wrote:Interesantan clanak ( ovo je samo dio .... )

".... Želim takođe poručiti svim Tuzlacima da ne dopuste sebi luksuz da se spuštaju na Dodikov nivo komunikacije i da se sjete stare poslovice koja kaže: "Nikad se ne tuci sa svinjom po blatu, jer svinje to vole".

Građanin Tuzle ...."
Lijepo je to, teoretski, ali ovog puta si prisiljen da Dodika tuces njegovim oruzjem.
Njegova taktika je jednostavna, - provociraj protivnika dok se ne iznervira i napravi kakav glup i ishitren potez.
Zasto to nebi i mi, svako ima svoju slabu stranu.
dallton

#5131 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

Orbini wrote:
veljaca wrote:Interesantan clanak ( ovo je samo dio .... )

Građanin Tuzle ...."
Lijepo je to, teoretski, ali ovog puta si prisiljen da Dodika tuces njegovim oruzjem.
Njegova taktika je jednostavna, - provociraj protivnika dok se ne iznervira i napravi kakav glup i ishitren potez.
Zasto to nebi i mi, svako ima svoju slabu stranu.
nema potrebe da se spustas na njegov nivo komunikacije, jer on mora tako da govori buduci da nema nikakvih cvrstih argumenata i mora da provocira da bi probudio svoje birace...
tvoje je samo da ponavljas cinjenice i presude, sve ono sto je vec sudski utvrdjeno, to srbima najteze pada jer je jedna od glavnih brana onome sto su naumili, sve to moze dugo trajati ali je vrijedno jer se time jednom zauvijek zavrsava jedno veliko sranje i obezbjedjuje dugorocniji mir, a i ostvaruje srpski san ujedinjenja sa svim srbima u jednoj drzavi, bolje receno u okolici beograda i novog sada
hamza_sa

#5132 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hamza_sa »

U zadnjih 15-ak dana desilo se par dogadjaja koji su uzburkali bosanskohercegovacku javnost. Kabadahijski ulazak Tadica na teritoriju BiH i otvaranje skole na Palama simbolicnog imena „Srbija“, kaznjavanje Florens Hartman, od strane Tribunala u Hagu, zbog borbe za istinu, negiranje zlocina i genocida od strane Dodika i na kraju, kao slag na tortu, pomilovanje Plavsicke. Sve su to dogadjaji koji su kod mnogih uzburkali duhove.

Medjutim kod mene nisu. Nisu, jer sam svjestan svih desavanja u mojoj domovini, uzrokovanih iznutra i iz vana.

Pitam se kako moze nekoga nervirati ponasanje Dodika! Pa, zar to nije isti onaj Dodik koji je sjedio u zlocinackoj skupstini na Palama u vrijeme agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu. Isiti onaj Dodik, koji je u to vrijeme i u toj istoj skupstini digao ruku za provodjenje ratnog plana Karadzica. Plana, kojeg je za govornicom prokomentarisao ratni zlocinac Mladic rijecima: „Znate li vi, da ovo sto trazite od mene da uradim, da je to genocid??“.

Ne, ne iznenadjuje mene Dodik. Niti on, niti njemu slicni. Oni znaju sta im je cilj i kako do njega doci i kakvim se sredstvima sluziti.

Mene, vise ne iznenadju ni tzv. probosanski politicari, koji su bili duzni da stite BiH. Kako me mogu iznenaditi „ljudi“ koji zarad svojih uskogrudih interesa zanemaruju sve, pa cak i najvece svetinje.

Zabrinjavaju me probosanske snage. Zabrinjavaju me probosanski intelektualci, akademici, profesori, doktori itd. Gledaju i sute. Kao da su se pomirili sa sudbinom. Zabrinjava me narod. Ne, lazem nije vise u pitanju briga. Vec je preraslo u strah.
Niko nema hrabrosti reci ovim tzv. probosanski politicarima, ogrezlim u kriminal, korupciju i nepotizam, dosta je vise! Pocnite misliti na drzavu i narod (ovdje ne mislim samo na Bosnjake). Pocnite postavljati sposobne, a ne podobne. Ne igrajte se sa nasim sudbinama.

Svi sute. Niko nema hrabrosti lupiti sakom od sto i reci: „E, ne moze vise ovako!“

Dok smo mi pasivni, neprijatelji BiH su u totalnoj ofanzivi. Rade, sta i kako hoce. Po starom Mladicevom receptu, razvlace nam pamet.

Godinama traje „bombardovanje“ tipa referendum, otcjepljenje, BiH je neodrziva, u Srebrenici se nijedesio genocid, dan nakon dzenaze u Srebrenici dolazi dan cetnickog orgijanja po ulicama iste, izgradnja krsta na Trebevicu, pucanje na povratnike, paljenje autobusa po Banja Luci, kamenovanje ljudi koji su dosli na polaganje kamena temeljca za obnovu Ferhadije, izjednacavanje krivice za rat i ratne zlocine, podizanje optuznica za ucesnike u najvecim bitkama za odbranu Sarajeva i Tuzle, pa do zadnjih izjava Dodika kojim je negirao zlocine na tuzlanskoj Kapiji i na Markalama.

A, da ne nabrajam politicke aktivnosti istih, na razbijanju Bosne i Hercegovine, instaliranjem svojih istomisljenika na pozicije sa koji ce najbolje odradjivati posao. Primjera je na hiljade. Pa, cak i kad je sport u pitanju. Zar nam selektor mlade reprezentacije nije cetnik koji, kada na TV-u komentarise utakmice Srbijanske reprezentacije, govori: „Nasa reprezentacija!“????

Da, u pitanju je totalna ofanziva na razbijanju BiH. Cak i tamo gdje i ne primjecujemo. Pa zar u zadnjih mjesec dana na teritoriji genocidne tvorevine tzv. RS nije u toku akcija suzbijanja kriminala, u suradnji sa srbijanskom policijom, koja dio posla odradjuje na svojoj teritoriji. Sve je to u cilju da bi Dodik sutra mogao reci: „Eto, vidite mi ne mozemo sa njima, kod njih cvjeta kriminal, oni su ovakvi, oni su onakvi.....“. Nece na osnovu toga dobiti podrsku medjunarodne zajednice za otcjepljenje, ali hoce skupiti odredjeni broj pozitivnih poena. A, znate kako kazu: „Zrno po zrno pogaca, kamen po kamen palaca.“

A, sta rade politicari, koji sebe vole nazvati Bosanskim?!?

Pokradose sve sto se pokrasti moze. Unistavaju sve sto im dodje pod ruku. Nista im nije sveto.

Prije par dana kada je Radmanovic izjavio da je BiH sve blize raspadu, minderasi, kriminalci i domace izdajice poslase mu poruku, da ce BiH ponovo braniti patriote, kao sto su je branile 92-95. Pozivaju se na one, koje sistematicno iz dana u dan ponizavaju, omalovazavaju i pljuju. Stide ih se. Pa nema ni mjesec dana, kako su tim istim patriotima umanjili naknade. Koji su to licemjeri.

A, o vjerskom autoritetu kod Muslimana U BiiH i njegovom sunovratu, da ne govorim. Dr. Mustafa ef. Ceric, zna braniti osvjedocenog i osudjenog pedofila, i pored svega zovuci ga efendijom i vjerouciteljem, umjesto da ga je i sam napao i automatski istjerao iz IZ.

Cak, sebi daje za pravo da napada advokata djevojcice, nad kojom su vrsene bludne radnje, i da mu kaze da se on ne razumije u obicaje bosanskog sela. E, pa moj ef. Cericu da su u ovom slucaju dosli do izrazaja obicaji bosanskog sela, taj tvoj pedofil bi zavrsio na stari bosanski nacin, sa sjekirom u ledjima, a ne sa mizernom presudom.

A, sta ocekivati od covjeka, koji je dozvolio da se na celo Islamske Zajednice postavi jedan od najvecih kriminalaca, Edhem Bicakcic.

I, onda se nadje neko da kaze kako ga sve ovo iznenadjuje.
Frankyee

#5133 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Frankyee »

Svima vec treba da bude jasno da je Dodik suvise jak i pametan da bi neko mogao da mu naudi. Cilj ovih provokacija Dodika je jednostavno da javno pokaze i onima malobrojnima koji misle da neko moze Dodiku stati u kraj . To je isto kao kad u ulicnoj tuci najvise batina dobije onaj koji je vec oboren na koljena pa ga razvale onako cipelom u glavu ili flasom u lice da ga dotuku. Znate vec o cemu pricam. Bosnjaci su vec na koljenima i primaju udarce iu lice,i u trbuh i kud stigli jer Dodik tuce do posljednjeg atoma snage. Nije Dodiku dovoljno biti (naj)jaci ( sto Dodik jeste u svakom pogledu ) vec je potrebno toliko poniziti ostale Bosnjake da niko se ne usudi da bilo sta kaze. Da niko se ne usudi da pokusa da se digne protiv te i tolike sile.

A gradjani RS kao jedna pomahnitala i oznojena masa zeljna krvi i osvete za "vekovnu nepravdu" uziva u tome izivljavanju nad razvaljenim protivnikom i to onako kako to samo Srbi znajukao na primjer u Srebrenici 95.

Jedino Dodik se moze prevariti jer kad razvali politicare Bosnjake toliko da oni vise niti mogu niti znaju da bilo sta potpisu, ..412 runda ovog bokersko meca traje, Bosnjaci bacili peskir u ring nakon prve runde alli Dodo tuce kao krmak kome je neko nagazio na jaja, ... ( SIPA i prijava za kriminal)

Rjesenja nema dok Dodik ne zavrsi posao koji je zapoceo, ......
Frankyee

#5134 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Frankyee »

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović podnio je Tužilaštvu BiH prijavu protiv Milorada Dodika za krivična djela "pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela" i "zloupotreba položaja ili ovlaštenja", saopćeno je iz te stranke.
Iz BOSS-a navode kako je je premijer RS-a, bezobzirno negirajući zločine protiv čovječnosti, javno priznao da će ometati Sud BiH u postupcima ratnih zločina, ističući posebno neizvršenje kazne za Novaka Đukića, koji je osuđen za ratni zločin na tuzlanskoj "Kapiji".

"Pored zahtjeva za hitan sastanak Komisije za istinu o Tuzli i zahtjeva Opštinskom vijeću Tuzla da se usaglasi odbrambena strategija oprotiv antidržavnih centara, koji u službi aboliranja četništva i agresije lažiraju činjenice o stradanju tuzlanske mladosti, Ajanović je izvijestio Tužilaštvo BiH da Milorad Dodik čini krivična djela u jasnoj namjeri da u slučajevima "Kapija" i "Markale" ometa krivični proces dokazivanja 'zločina protiv čovječnosti', 'ratnog zločina protiv civilnog stanovništva'.

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović ističe da Dodik na opisani način čini i krivično djelo 'ometanje rada pravosuđa' za šta je propisana kazna zatvora do deset godina", navodi se u saopćenju BOSS-a.

Da li ovakve akcije zaista imaju nekakve sanse?
Socijalista

#5135 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Socijalista »

Frankyee wrote:Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović podnio je Tužilaštvu BiH prijavu protiv Milorada Dodika za krivična djela "pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela" i "zloupotreba položaja ili ovlaštenja", saopćeno je iz te stranke.
Iz BOSS-a navode kako je je premijer RS-a, bezobzirno negirajući zločine protiv čovječnosti, javno priznao da će ometati Sud BiH u postupcima ratnih zločina, ističući posebno neizvršenje kazne za Novaka Đukića, koji je osuđen za ratni zločin na tuzlanskoj "Kapiji".

"Pored zahtjeva za hitan sastanak Komisije za istinu o Tuzli i zahtjeva Opštinskom vijeću Tuzla da se usaglasi odbrambena strategija oprotiv antidržavnih centara, koji u službi aboliranja četništva i agresije lažiraju činjenice o stradanju tuzlanske mladosti, Ajanović je izvijestio Tužilaštvo BiH da Milorad Dodik čini krivična djela u jasnoj namjeri da u slučajevima "Kapija" i "Markale" ometa krivični proces dokazivanja 'zločina protiv čovječnosti', 'ratnog zločina protiv civilnog stanovništva'.

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović ističe da Dodik na opisani način čini i krivično djelo 'ometanje rada pravosuđa' za šta je propisana kazna zatvora do deset godina", navodi se u saopćenju BOSS-a.

Da li ovakve akcije zaista imaju nekakve sanse?
Nazalost ove akcije u ovakvoj drzavi mogu samo oblatiti Dodika za neki ukupni proces, koji ce se voditi protiv njega, sve u svemu dobro da je ovo pokrenuto.
Abacija

#5136 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Abacija »

Frankyee wrote:Svima vec treba da bude jasno da je Dodik suvise jak i pametan da bi neko mogao da mu naudi. Cilj ovih provokacija Dodika je jednostavno da javno pokaze i onima malobrojnima koji misle da neko moze Dodiku stati u kraj . To je isto kao kad u ulicnoj tuci najvise batina dobije onaj koji je vec oboren na koljena pa ga razvale onako cipelom u glavu ili flasom u lice da ga dotuku. Znate vec o cemu pricam. Bosnjaci su vec na koljenima i primaju udarce iu lice,i u trbuh i kud stigli jer Dodik tuce do posljednjeg atoma snage. Nije Dodiku dovoljno biti (naj)jaci ( sto Dodik jeste u svakom pogledu ) vec je potrebno toliko poniziti ostale Bosnjake da niko se ne usudi da bilo sta kaze. Da niko se ne usudi da pokusa da se digne protiv te i tolike sile.

A gradjani RS kao jedna pomahnitala i oznojena masa zeljna krvi i osvete za "vekovnu nepravdu" uziva u tome izivljavanju nad razvaljenim protivnikom i to onako kako to samo Srbi znajukao na primjer u Srebrenici 95.

Jedino Dodik se moze prevariti jer kad razvali politicare Bosnjake toliko da oni vise niti mogu niti znaju da bilo sta potpisu, ..412 runda ovog bokersko meca traje, Bosnjaci bacili peskir u ring nakon prve runde alli Dodo tuce kao krmak kome je neko nagazio na jaja, ... ( SIPA i prijava za kriminal)

Ovo sto Dodo radi su znaci panike dok on iz cista mira ovako udara. Cilj velikosrba je odrzavanje "vlastitog" pucanstva u euforiji da ce se pc jednog dana pripojiti Srbiji. Posto je otvaranje skole "Srbija" primljeno prilicno blago u pc-u Dodu je uhvatila panika da mozda to ne gubi podrsku u puku, tako da je ova izjava (izljev bijesa) jedna obicna reakcija njegove paranoje.
Socijalista

#5137 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Socijalista »

Abacija wrote:
Frankyee wrote:Svima vec treba da bude jasno da je Dodik suvise jak i pametan da bi neko mogao da mu naudi. Cilj ovih provokacija Dodika je jednostavno da javno pokaze i onima malobrojnima koji misle da neko moze Dodiku stati u kraj . To je isto kao kad u ulicnoj tuci najvise batina dobije onaj koji je vec oboren na koljena pa ga razvale onako cipelom u glavu ili flasom u lice da ga dotuku. Znate vec o cemu pricam. Bosnjaci su vec na koljenima i primaju udarce iu lice,i u trbuh i kud stigli jer Dodik tuce do posljednjeg atoma snage. Nije Dodiku dovoljno biti (naj)jaci ( sto Dodik jeste u svakom pogledu ) vec je potrebno toliko poniziti ostale Bosnjake da niko se ne usudi da bilo sta kaze. Da niko se ne usudi da pokusa da se digne protiv te i tolike sile.

Ovo sto Dodo radi su znaci panike dok on iz cista mira ovako udara. Cilj velikosrba je odrzavanje "vlastitog" pucanstva u euforiji da ce se pc jednog dana pripojiti Srbiji. Posto je otvaranje skole "Srbija" primljeno prilicno blago u pc-u Dodu je uhvatila panika da mozda to ne gubi podrsku u puku, tako da je ova izjava (izljev bijesa) jedna obicna reakcija njegove paranoje.
Slijedeca emisija 60min. ce ga jos vise isprovocirati u to budite sigurni!
hamza_sa

#5138 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hamza_sa »

draganbl wrote:Čini mi se da bi se ovdje mogao ostvariti konstruktivan razgovor, pa hajde da pokušam.
Drago mi je da si, eto, čuo i od nekoga iz RS da osudi Dodikove izjave. Ja ne znam tačan odgovor šta sve narod u Federaciji treba "potegnuti", ali sigurno treba. Kao prvo, morate shvatiti kako narod (u daljem tekstu tu mislim na većinu Srba) u RS razmišlja. (Da biste pobijedili (političkog) neprijatelja, morate ga prvo dobro upoznati). Odmah da napomenem da ja ne mislim ovako, ali ja nisam većina.

3. Narod u RS se plaši majorizacije i islamizacije (islamska deklaracija, šerijatski zakon, vehabije, mudžahedini).
Samo me interesuje koliko vas je procitalo Islamsku deklaraciju, pa je se toliko bojite? Mislim da 99% stanovnistva u rs ne zna sta pise u toj knjizi, sem onoga sto vam neko pokusava nametnuti kao eventualnu opasnost.

A, o serijatskom zakonu da ne govorim. Pa, velika vecima Muslimana u BiH je eksplicitno protiv jednog takvog zakona, mada bi samo provodjenje pojedinih dijelova takvog zakona u nasoj zemlji itekako bilo dobro doslo, zbog situacije u kakvoj se nalazimo. Vjerovatno su vam poznate kazne iz tog zakona kada su u pitanju kradje, ubistva i sve ostale vrste kriminala. S tim sto bih ja jos tu dodao i primjese kineskih zakona, kao sto su javna streljanja na stadionu za pocinjeni kriminal.

draganbl wrote: 4. Narod u RS ne smatra da je počinjen genocid nad Bošnjacima (o mom stavu o ovome pročitajte u drugim temama).
I ne samo to. Ne smatraju da su silovali, palili, unistavali, rusili, zatirali, klali i spaljivali.
dallton

#5139 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

ajd molim te ne pricaj gluposti....
dallton

#5140 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

hajde bolan sta se bunite, dodo radi ono sto mora da radi, kakav je on takvi su mu i glasaci i da mogu opet bi ubijali i klali i rekli "ma to se neko pretvara" - oni ne mogu drugaciji ni biti takva im je priroda i tu lijeka nema...nego samo ga gurajte da bude sto gori i on i glasaci, sto gore to bolje, i da se i na ovom forumu prestane pricati "@dallton izmislja"
vee-jay

#5141 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vee-jay »

ode ovo sve u pm... *ebote on ce sve uciniti da dodje do rata, samo da bi sebe spasio....
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5142 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici »

dallton wrote:hajde bolan sta se bunite, dodo radi ono sto mora da radi, kakav je on takvi su mu i glasaci i da mogu opet bi ubijali i klali i rekli "ma to se neko pretvara" - oni ne mogu drugaciji ni biti takva im je priroda i tu lijeka nema...nego samo ga gurajte da bude sto gori i on i glasaci, sto gore to bolje, i da se i na ovom forumu prestane pricati "@dallton izmislja"

dalton izmišlja :mrgreen: .....al što ga zavrzlama metne to malo ko more :mrgreen: :thumbup: :bih:
muha_sa

#5143 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by muha_sa »

hamza_sa wrote:U zadnjih 15-ak dana desilo se par dogadjaja koji su uzburkali bosanskohercegovacku javnost. Kabadahijski ulazak Tadica na teritoriju BiH i otvaranje skole na Palama simbolicnog imena „Srbija“, kaznjavanje Florens Hartman, od strane Tribunala u Hagu, zbog borbe za istinu, negiranje zlocina i genocida od strane Dodika i na kraju, kao slag na tortu, pomilovanje Plavsicke. Sve su to dogadjaji koji su kod mnogih uzburkali duhove.

Medjutim kod mene nisu. Nisu, jer sam svjestan svih desavanja u mojoj domovini, uzrokovanih iznutra i iz vana.

Pitam se kako moze nekoga nervirati ponasanje Dodika! Pa, zar to nije isti onaj Dodik koji je sjedio u zlocinackoj skupstini na Palama u vrijeme agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu. Isiti onaj Dodik, koji je u to vrijeme i u toj istoj skupstini digao ruku za provodjenje ratnog plana Karadzica. Plana, kojeg je za govornicom prokomentarisao ratni zlocinac Mladic rijecima: „Znate li vi, da ovo sto trazite od mene da uradim, da je to genocid??“.

Ne, ne iznenadjuje mene Dodik. Niti on, niti njemu slicni. Oni znaju sta im je cilj i kako do njega doci i kakvim se sredstvima sluziti.

Mene, vise ne iznenadju ni tzv. probosanski politicari, koji su bili duzni da stite BiH. Kako me mogu iznenaditi „ljudi“ koji zarad svojih uskogrudih interesa zanemaruju sve, pa cak i najvece svetinje.

Zabrinjavaju me probosanske snage. Zabrinjavaju me probosanski intelektualci, akademici, profesori, doktori itd. Gledaju i sute. Kao da su se pomirili sa sudbinom. Zabrinjava me narod. Ne, lazem nije vise u pitanju briga. Vec je preraslo u strah.
Niko nema hrabrosti reci ovim tzv. probosanski politicarima, ogrezlim u kriminal, korupciju i nepotizam, dosta je vise! Pocnite misliti na drzavu i narod (ovdje ne mislim samo na Bosnjake). Pocnite postavljati sposobne, a ne podobne. Ne igrajte se sa nasim sudbinama.

Svi sute. Niko nema hrabrosti lupiti sakom od sto i reci: „E, ne moze vise ovako!“

Dok smo mi pasivni, neprijatelji BiH su u totalnoj ofanzivi. Rade, sta i kako hoce. Po starom Mladicevom receptu, razvlace nam pamet.

Godinama traje „bombardovanje“ tipa referendum, otcjepljenje, BiH je neodrziva, u Srebrenici se nijedesio genocid, dan nakon dzenaze u Srebrenici dolazi dan cetnickog orgijanja po ulicama iste, izgradnja krsta na Trebevicu, pucanje na povratnike, paljenje autobusa po Banja Luci, kamenovanje ljudi koji su dosli na polaganje kamena temeljca za obnovu Ferhadije, izjednacavanje krivice za rat i ratne zlocine, podizanje optuznica za ucesnike u najvecim bitkama za odbranu Sarajeva i Tuzle, pa do zadnjih izjava Dodika kojim je negirao zlocine na tuzlanskoj Kapiji i na Markalama.

A, da ne nabrajam politicke aktivnosti istih, na razbijanju Bosne i Hercegovine, instaliranjem svojih istomisljenika na pozicije sa koji ce najbolje odradjivati posao. Primjera je na hiljade. Pa, cak i kad je sport u pitanju. Zar nam selektor mlade reprezentacije nije cetnik koji, kada na TV-u komentarise utakmice Srbijanske reprezentacije, govori: „Nasa reprezentacija!“????

Da, u pitanju je totalna ofanziva na razbijanju BiH. Cak i tamo gdje i ne primjecujemo. Pa zar u zadnjih mjesec dana na teritoriji genocidne tvorevine tzv. RS nije u toku akcija suzbijanja kriminala, u suradnji sa srbijanskom policijom, koja dio posla odradjuje na svojoj teritoriji. Sve je to u cilju da bi Dodik sutra mogao reci: „Eto, vidite mi ne mozemo sa njima, kod njih cvjeta kriminal, oni su ovakvi, oni su onakvi.....“. Nece na osnovu toga dobiti podrsku medjunarodne zajednice za otcjepljenje, ali hoce skupiti odredjeni broj pozitivnih poena. A, znate kako kazu: „Zrno po zrno pogaca, kamen po kamen palaca.“

Pokradose sve sto se pokrasti moze. Unistavaju sve sto im dodje pod ruku. Nista im nije sveto.

Prije par dana kada je Radmanovic izjavio da je BiH sve blize raspadu, minderasi, kriminalci i domace izdajice poslase mu poruku, da ce BiH ponovo braniti patriote, kao sto su je branile 92-95. Pozivaju se na one, koje sistematicno iz dana u dan ponizavaju, omalovazavaju i pljuju. Stide ih se. Pa nema ni mjesec dana, kako su tim istim patriotima umanjili naknade. Koji su to licemjeri.

A, o vjerskom autoritetu kod Muslimana U BiiH i njegovom sunovratu, da ne govorim. Dr. Mustafa ef. Ceric, zna braniti osvjedocenog i osudjenog pedofila, i pored svega zovuci ga efendijom i vjerouciteljem, umjesto da ga je i sam napao i automatski istjerao iz IZ.

Cak, sebi daje za pravo da napada advokata djevojcice, nad kojom su vrsene bludne radnje, i da mu kaze da se on ne razumije u obicaje bosanskog sela. E, pa moj ef. Cericu da su u ovom slucaju dosli do izrazaja obicaji bosanskog sela, taj tvoj pedofil bi zavrsio na stari bosanski nacin, sa sjekirom u ledjima, a ne sa mizernom presudom.

A, sta ocekivati od covjeka, koji je dozvolio da se na celo Islamske Zajednice postavi jedan od najvecih kriminalaca, Edhem Bicakcic.

citirani post vrijedi nekoliko puta procitat. :thumbup:
Bosnolog

#5144 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

muha_sa wrote:
hamza_sa wrote:U zadnjih 15-ak dana desilo se par dogadjaja koji su uzburkali bosanskohercegovacku javnost. Kabadahijski ulazak Tadica na teritoriju BiH i otvaranje skole na Palama simbolicnog imena „Srbija“, kaznjavanje Florens Hartman, od strane Tribunala u Hagu, zbog borbe za istinu, negiranje zlocina i genocida od strane Dodika i na kraju, kao slag na tortu, pomilovanje Plavsicke. Sve su to dogadjaji koji su kod mnogih uzburkali duhove.

citirani post vrijedi nekoliko puta procitat. :thumbup:

Secijasima iz SDA odgovara Dodina sizofrena nacisticko fasisticka retorika jer ce isti secijasi imati hajra zbijanjem ovaca u sopstvenom toru.

Nedavno na izjavu Radmanovica kako je BIh blize raspadu prvi secijas minder pljackarsko debilsko ublehaske stranke svemirac gargo covjekoliki iz SDA izajvi kako BH patriote nece dati raspad BiH ,oni isti koje je ta secijasko minderasko izdajnicko nesposobna vrhuska dovela na prosjacki stap ,pokrala,omalovazila,opljackala,prevarila i ponizila te branioce ,koji su svojom krvlju i zivotima omogucili da ih ovaj ljudski nemoralni debil priziva da opet krvare valjda da sacuvaju njihovu pljacku.Eto ti isti secijasi ocekuju da ovce zableje kako ih tretira isti taj prvi u secijaskoj minder stranci.
Zbijanje i homogenizacija torova je zagarantovano kada im dvonoga zvijer iz Laktasa zaprijeti a na njegov zov spasiti jos jednom te propast minderase. :x :x

BH patriote ne vide u vama secijasko minderaskim debilima i krimosima repsktabilne lidere ili nekog kome trba vjerovati i koga treba slijediti .

Vasi rezultati su izpod dna ljudske ,moraljne i civilizacijske skale vrijednosti.

Dabic Dodo nas kolje ispod a vi iz SDA nas ubijate ,mnogo duze i opasniji ste po nas i BiH od Dode Dabica.

Formiranje opstenarodnog odbrambenog fronta BH patriota koji ce i vas secijase takode smatrati dijelom zla i nepriateljima BiH, stoga ako bude belaja u Bih necete uspjeti pobjeci sa napunjenim koferima zelenih papirica i odnijeti opljackano.

I vas cemo prosijati da vidimo kako ste to sve uspjeli steci a znamo kako ste sposobni po rezultatima rada svih ovih posljeratnih godina.
Bosnolog

#5145 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

Abacija wrote:

Cilj Dodine fasisoidne dreke je da ohrabri sludene salonce da su i dalje mocni i spremni ponoviti isto iz 92-95 a oni uz brlju i preostale zube balave i svrsavaju na Dodotresove fasisticki sludene terapije.Dodo da bi sebe odrzavao na politicim infuzijama iz cijih boca curi poslednja kolicina hrane, cini sve da izizove drugu stranu kako bi prisilio Srbiju da ga spasi sklanjanjem u istu ili guranjem u vatru skupa sa sludenim saloncima.Sta ce biti dalje ovisi od MZ i skali strpljenja druge strane koju provocira,omalovazava ,kojoj soli ne zarasle rane i gura im svakodnevno prste u oci.

Dodo ovakvim bolesnim istupima priziva novo desavanje naroda u BIH i nove barikade samo ovoga puta te barikade ce biti pri povlacenju u sanjanu im zajednicku domovinu.

Dodo vozi genocitet puniom gasom niz brdo i sam nije svijestan da je to je put u sigurnu provaliju ,samo sto on zeli da na tom putu osvetnicki unakazi sto vise drugih koji bi se mogli naci ,a i oni koje on vozi svakako nisu trijezni i nece ionako znati sto im se desilo kada i ako s ikada otrijezne.
klif

#5146 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by klif »

Pa zar Dodik nije drzavljanin Srbije? Da bi to postigao, morao je potpisati izjavu da Srbiju smatra svojom drzavom. Zbog cega vas onda cude njegovi postupci?

http://www.serbianembassy.jp/SRPSKI/For ... Srbije.pdf

Interesantan clanak.

http://www.slobodnaevropa.org/content/A ... 16281.html

Srbi iz Rs-a kao dijaspora Srbije.

http://www.srpskadijaspora.info/arhiva. ... =Republika Srpska
dallton

#5147 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

klif wrote:Pa zar Dodik nije drzavljanin Srbije? Da bi to postigao, morao je potpisati izjavu da Srbiju smatra svojom drzavom. Zbog cega vas onda cude njegovi postupci?

http://www.serbianembassy.jp/SRPSKI/For ... Srbije.pdf

Interesantan clanak.

http://www.slobodnaevropa.org/content/A ... 16281.html

Srbi iz Rs-a kao dijaspora Srbije.

http://www.srpskadijaspora.info/arhiva. ... =Republika Srpska
ko ti kaze da nas izjave cude? a to da su srbi u bosni dijaspora srbije, to je tako i bas je dobro sto se vracaju u svoju maticnu zemlju ko god se njih rijesio osigurao je sebi dugorocan mir
zemo_online

#5148 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zemo_online »

covjek je presao sve granice i pitanje je samo vremena kad ce pustiti vodu i zapaliti za srbiju.
hamza_sa

#5149 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hamza_sa »

Ovo je copy/paste tekst sa mog blogga, a napisan je 17.05.2009. godine. Ovo je samo jos jedna potvrda moje teze da neprijatelji BiH, znaju kako treba raditi da bi dosli do svog cilja.

SVI KARADZICEVI CETNICI!!

"Ja ih vidim kao ljude kojim se može obratiti da svojim iskustvom i savjetima pomognu u tome kako da se to nastavi raditi".

Ovako je, Zamjenik predsjedavajuceg Predstavnickog doma Parlamentarne skupstine BiH Milorad Zivkovic, opisao sastav tzv. senata tzv. rs, cije se je zasjedanje odrzalo u petak 15.05.2009. u Banjoj Luci.

Pored Milorada Dodika, Rajka Kuzmanovica, Nebojse Radmanovica i jos nekih meni nepoznatih imena, tu se nasla plejada veoma poznatih cetnickih imena kao sto su: Aleksa Buha - Beograd (Karadzicev tzv. ministar vanjskih poslova), Nenad Kecmanovic - Beograd (cetnicki ideolog i istoricar), Milorad Ekmecic - Beograd (mozak SDS-a i jedan od autora memoranduma SANU), Manojlo Milovanović - Banja Luka (ratni nacelnik Glavnog staba Vojske rs i bivsi ministar odbrane rs), Borislav Paravac - Banja Luka (cetnicki sin) i Nikola Poplasen - Banja Luka (cetnicki vojvoda).

I naravno, gdje ce kolo bez kokana, tzv. senator je i duhovni vodja srba iz tzv. rs koji ce v(j)erski da sve aminuje mitropolit dabrobosanski Nikolaj.

Medjutim, iako sam na pocetku teksta napisao da se radi o tzv. senatu tzv. rs, po ozbiljnoscu skupa i imenima ucesnika, ovdje je najmanje onog tzv.

Cetnici nikad nisu bili ozbiljniji. Pa ni u devedesetim.

A, kako i ne bi bili, kad smo mi ovakvi kakvi jesmo. Vidjeli da mogu kako hoce i dokle hoce.

Oni koji sebe nazivaju politickim zastitnicima Bosne i Hercegovine, zadeverali se oko sebe. Ide kongres. Vazna je fotelja, hocu reci vlast, a kroz to mogucnost da se jos malo materijalno i novcano obezbijedi. Koga briga i za drzavu i za narod. A, jos manje koga briga sta rade cetnici.

Podizu se optuznice za tzv. ratne zlocine pocinjene nad vojnicima JNA. Srpski politicari na sav glas bruje o tome. Niko da se suprostavi.

Bogami, doslo vrijeme da se uputi Vijecu Sigurnosti UN prijedlog da se u medjunarodne rezolucije, koje se odnose na agresiju, unese clan koji bi kaznjavao svakoga onoga koji bi se pokusao braniti od agresije, sto podrazumjeva i branjenje od genocida, silovanja, rusenja, paljenja i unistavanja.

Mozda, cak da se predlozi da se otvori medjunarodni sud, koji bi vodio postupke protiv svih onih koji bi se pokusali odbraniti.

A, ko misli da su cetnici bezazleni i da je ovo samo suplja neka, ako treba, po sto puta procita prvu recenicu ovog teksta.

Gdje ja stadoh, ti nastavi!
osa

#5150 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by osa »

šta ovaj sve može obećati, izgleda da se drži one političarske" ljudi novac nije problem, novaca nema".

Obećao Trebinjcima aerodrom do kraja sljedeće godine

TREBINJE - Premijer Republike Srpske Milorad Dodik najavio je u Trebinju da će Vlada pružiti svu potrebnu financijsku pomoć da bi se privela kraju realizacija započetih kapitalnih projekata u ovoj općini, prije svega izgradnja piste za aerodrom na Zupcima.

"Vjerujemo da će pista biti završena do kraja naredne godine da bi aerodrom bio stavljen u funkciju, a narednih mjeseci radit će se na drugim pripremnim poslovima", rekao je Dodik tijekom posjete Trebinju i ponovio da se od toga projekta ni u kom slučaju neće odustati.

On je napomenuo da će Vlada finacijski pomoći ovu općinu u skladu sa već donesenim kriterijima i odlukama, čime će sanirati postojeće probleme. Dodik je nakon razgovora s rukovodstvom općine Trebinje izjavio da je ovo jedna od rijetkih lokalnih zajednica koja duže vremena uspješno funkcioniraju i koja u ranijem razdoblju nije imala deficite.

Govoreći o otvaranju budućeg prehrambenog pogona u trebinjskoj "Swisslion industriji alata", Dodik je kazao da je Vlada uvjerena da je to dobar projekat kako za Trebinje tako i za cijelu Hercegovinu, jer će omogućiti zapošljavanje značajnog broja ljudi u prehrambenoj industriji.

"Već se završavaju adaptirane prostorije za tu namjenu, a očekujemo da će u narednim mjesecima biti instalirana oprema, koju dijelom radi tvornica alata", rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, Vlada će ispuniti zahtjeve koji se odnose na veliki dug nastao prije privatizacije.

"Prethodo rukovodstvo godinama je zanemarivalo obveze, prije svega, prema državi i smatram da u ovom trenutku, kao doprinos stabilizaciji ovog gospodarskog subjekta, treba ući u rješavanje pitanja otpisa tog duga", naglasio je Dodik.
Locked