Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
mr_niceee

#5126 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mr_niceee »

limeni wrote:ma ja treba otjerati susica,dzeku,misimovica,spahica...
pa igrajte vi debili jedni maloumni, nista niste ucinili za ovu zemlju a pljujete po legendama!!
drug moj, niko ne pljuje po safetu, safet je kao igrac odlican bio...svaka njemu cast, gledajuci njegove utakmice danas bi i mesi balio za njim sigurno...ali biti trener je nesto sasvim drugo, to treba da ti bude jasno!!! safet kao trener veze s vezom nema, te dvije stvari pocni da razlikujes!!
ili trebamo reci ovako, hajde legenda je pa makar sa njim repka bila i zadnja na svijetu, ali posto je safet legenda to je odlican uspijeh :D
Tarik19

#5127 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tarik19 »

Svi su zinuli na Susica sto lose igramo medutim niko nece da kaze da igraci poput Misimovic su ustvari glavni krivci zbog lose igre uprkos losih taktika od strane selektora. Ako cemo pravo, Miske nam ubija igru jos od utakmice protiv Portugala. :roll:
zecko_kupuz

#5128 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

Bože sačuvaj, mislim da Sušić i igrači podnose pritisak približan onom u Real Madridu. Mogu shvatiti da mi kao navijači zavijamo i zabaljezgamo tu i tamo, ali da dobar dio novinara stvara umjetnu krizu, poredi ovu situaciju sa najgorim vremenima naše reprezentacije, pljuje selektora i pojedine igrače tako plitkim argumentima (tipa koliko naš tim košta na transfermarketu :-) :-) :-) ), e to nikada neće ući u ovu moju nabubrenu glavu. :roll:

Gospodi dodijalo slušati o građenju tima i izražavanju poštovanja prema suparnicima, nego samo da je doći do prvog mjesta i ostati tu do jarabi i šućur, da je najbolja gol-razlika, da je igra tip-top, da je motiv, borbenost i snaga igrača jedan kroz jedan, da je selektor taktičar i po, ali istovremeno i zabavljač i po.

Svo to blaćenje zbog pišljivog ograničenja pristupa. :roll:
Tarik19

#5129 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tarik19 »

zecko_kupuz wrote:Bože sačuvaj, mislim da Sušić i igrači podnose pritisak približan onom u Real Madridu. Mogu shvatiti da mi kao navijači zavijamo i zabaljezgamo tu i tamo, ali da dobar dio novinara stvara umjetnu krizu, poredi ovu situaciju sa najgorim vremenima naše reprezentacije, pljuje selektora i pojedine igrače tako plitkim argumentima (tipa koliko naš tim košta na transfermarketu :-) :-) :-) ), e to nikada neće ući u ovu moju nabubrenu glavu. :roll:

Gospodi dodijalo slušati o građenju tima i izražavanju poštovanja prema suparnicima, nego samo da je doći do prvog mjesta i ostati tu do jarabi i šućur, da je najbolja gol-razlika, da je igra tip-top, da je motiv, borbenost i snaga igrača jedan kroz jedan, da je selektor taktičar i po, ali istovremeno i zabavljač i po.

Ocekivanja novinara (ako ih uopste i imaju!) i pojedinih navijaca su glupa i nerealna. Krajnje je vrijeme doslo da prestamo s nepotrebnim pritiskom inace necemo nikad nista ni postici.
limeni

#5130 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by limeni »

mr_niceee wrote:
limeni wrote:ma ja treba otjerati susica,dzeku,misimovica,spahica...
pa igrajte vi debili jedni maloumni, nista niste ucinili za ovu zemlju a pljujete po legendama!!
drug moj, niko ne pljuje po safetu, safet je kao igrac odlican bio...svaka njemu cast, gledajuci njegove utakmice danas bi i mesi balio za njim sigurno...ali biti trener je nesto sasvim drugo, to treba da ti bude jasno!!! safet kao trener veze s vezom nema, te dvije stvari pocni da razlikujes!!
ili trebamo reci ovako, hajde legenda je pa makar sa njim repka bila i zadnja na svijetu, ali posto je safet legenda to je odlican uspijeh :D
moze se kritikovati i safet, i dzeko i spahic ali raja pljuje po ljudima koji su im do jucer bili sveti..dzeki se psuje sestra na tribini, spahic protiv francuske uzme mikrofon da smiri nepismenu raju a rulja dalje zvizdi, nakon portugala u zenici debilcic psuje dzeki sve zivo i mrtvo, salihamidzicu se pola stadiona najebalo majke...
jesmo li mi zasluzili uopste da ovi ljudi igraju za nas jer velikih premija nema?oni to rade iz ljubavi prema domovini, za raju...
sta su to susicevi rezultati toliko losi da zasluzuje tolike psovke? dobio je luxemburg, izgubio protiv reprezentacije koja je vrh svijetskog fudbala i remizirao kod albanije koja ne gubi kuci utakmice i koja ima niz od 8 tekmi bez poraza..normalno da uvijek moze i mora bolje, ali sto je ovo toliko lose da zasluzuje ovakve negativne reakcije medija?
Bosanski_kralj

#5131 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

Evo da ja sa svoje strane stanem na loptu.
Pretjerao sam sa nekim komentarima o Sušiću i to povlačim.
Dosta toga sam pisao u afektu i razočarnju, nakon utakmice sa Albanijom, za koju smatram da smo morali dobiti. Primjetan je napredak u igri, ali nije to dovoljno. Nadam se da ćemo protiv Rumuna (uz povratak nekih igrača u pravu formu), pokazati da smo zaista spremni za odlazak na EP.
Iskreno Sušiću želim da nas kritičare ušutka rezultatima.
NeKi_LiK

#5132 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by NeKi_LiK »

Da se ne uplićemo u diskutabilne trenerske odluke jer su ih imali i del Bosque i Capelo, s razlikom što su se zadnjih godina one prvopomenutog pokazale genijalnim, a ovog drugog katastrofalnim, ono što je očito je to da se Safet ne zna nositi sa ovdašnjim novinarima, rajom i javnošću uopšte, a u mnogome i sa igračima naviklim na malo drukčija okupljanja reprezentacije.

Isto to nije znao ni Hasan što ga je u očima 90% javnosti učinilo najvećim šupkom bh fudbala. Iako nije bio zlatan, bio je daleko od epiteta koji su mu kačeni od strane iste te javnosti, navijača i novinara, istih onih koji su zatvarali oči pred čirolijom i jebaćemoimamamu periodom bh fudbala sa kurvicama po hotelima, čevapima i pizzama u kasnim noćnim satima pred jednu od najvažnijih utakmica u istoriji bh fudbala i Munibovim turama po Bosni... i istih onih "navijača" koji se pozivaju na rezultate a za milion ne bi znali reći da nas je pod Blažom djelio gol na domaćem terenu za direktan plasman na Euro, i (istina teška) pobjeda protiv Srbije za baraž za Svjetsko, u ciklusu u kojoj su se desile ona nesretna Litvanija i još nesretnija Španija....

Ono što je najvažnije jeste da može i mora bolje, ali prije svega složnije...

:bih:
mikogoago

#5133 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

Danas sa sinom koji ima 9 godina gledam skracene snimke sa proteklih utakmica u svim grupama i onako odjednom moj me 9-godisnji sin pita zasto tata u Bosni tako cesto mjenjaju selektore? Djetetu je neshvatljivo da poslijeg svakog ciklusa dolazi novi selektor , da neki igraci,a i reprezentacija koji su prosle godine igrali super sada se ne vide i ne shvaca zasto? Stade ja onako zatecen i ne znam sta da mu kazem,pa se opet zamislim,pa kontam koliko ima svrhe puniti djetetu glavu nasim glupostima i realnostima i koliko jedan djeciji mozak to moze da sve shvati.I onako ja ispalim :ma sine mi Bosanci smo lud narod to ti je kod nas normalno ko dobar dan,shvatices jednoga dana ima vremena,Do tada uzivaj.
burek_in_space

#5134 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

@limeni, onakva pricha nece proci, ban...
Ali_G

#5135 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Ali_G »

Ja razumijem da se kritikuje Susic, al da se uz svaku kritiku pominje ime onog pajaca, to mi nikako ne ide u glavu. Neko je vec fino elaborirao sta je kljuc uspjeha doticnog klauna, al jbg njegova nafaka takva bila, Papetova nije. Al navoditi ga kao neki primjer kako treba i kako smo igrali sa njim je degutantno. Pa taj ublehas nigdje nije ostao preko godine dana. Bar se zapitajte zasto.
burek_in_space

#5136 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

11. Oct. 2010. 23:53 Banned user for reason “krshenje pravila foruma”
» limeni

14 dana
Obuca9

#5137 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

CVIKERASH wrote:ja citam ove komentare..ja ne mogu da vjerujem da neko moze pohvaliti selektora i igrace ..pa ovo je KATASTROFA!!!!
pape da ima imalo pojma o vodjenju ,ne bi on vodio sigurno repku,bio bi na celu nekog npr.turskog ili francuskog kluba,,,kako mozete podrzavati papeta koji je godinama odbijao da vodi nasu reprezantaciju???nikad ga nije bilo da pomogne ..... pogledajte nase igrace onda...dzeko ,po mom misljenju,postaje novi salihmadizic..po cemu??mrsko mu potrcati,vuce se po terenu ko prebijena macka,,spaha zadnje dvije utakmice totalno nezainteresovan,,misimovic -s,vise imamo stete nego koristi od njega,,to isto mislim i za mravca,,,,ibisevic-uprkos golu on nije zasluzio pored jednog muslimovica mjesto medju prvih 11 .........

moj fudbalski patriotizam je ispuhao nakon utakmice sa portugalom.inace sam pratio nase od prve kvalifikicaone utakmice sa grckom iz 1996 kad smo izgubili sa 3:0 ,kad vecina ovih novopocenih navijaca koji hvale papeta nisu imali pojma ko je jedan npr katana suad,,,

ali nema veze uvijek ostaje ona famozna izvlakusa: IMAMO TIM ZA NAREDNE KVALIFIKACIJE...
Kakve to veze ima otkad ko prati reprezentaciju? Evo ja je pratim od prve utakmice protiv Italije na Koševu, preko onog poraza po kijametu protiv Grka, kad Kodri lopta nije htjela u gol, velike pobjede nad Danskom, pa i one beznačajne pobjede protiv Slovenije, koja nam je u to vrijeme bila kanta za napucavanje (i danas su, ali samo u međusobnim duelima), i vrlo se dobro sjećam rahmetli Katane, kao i ostalih reprezentativaca iz tiog vremena, od Kodre, Hibića, Pintula, Musića (dok je još momak bio), pa i onih iz naših klubova koji su nosili dres repke, kao što je bio Geca, Dedić, Šabić, Begić. I sjećam se ko jučer da je bilo naslova u jednom od prvih brojeva Avazovog Sporta "Pintul strpao u džep Ronalda", pa to opet nije razlog da ne podržim Papeta, kao i sve trenere prije njega.

Podržavam ga, jer se ovdje počelo blatiti njegovo ime, prije nego je i prvu utakmicu stigao voditi, a kad radiš u takvom okruženju, plus onaj usrani Savez, plus govnari od novinara, onda je svaki posao Sizifov posao, a put do uspjeha je znatno otežan.

I upala mi je u oči jedna tvoja konstatacija, nećeš da podržiš Sušića i reprezentaciju, jer ga dosad nije interesovala reprezentacija, a u isto vrijeme kažeš da si reprezentaciju, a samim time i selektora, podržavao do Portugala, pa me interesuje kako ti tad nije smetalo što reprezentaciju vodi jedan Ćiro, kojeg ne samo da nije zanimala reprezentacija, nego ni država BiH i koji je javno i otvoreno pokazivao mržnju prema BiH, za što postoje mnogi svjedoci o njegovom šprdanju na račun Jedne i Jedine u hotelu u Bologni. A o ukradenim igračima, koji su se "kroatizirali", da i ne pričam.
mr_niceee wrote:Sto se tice zadnje utakmice, znao sam da cemo lose proci do kraja utakmice nakon one dvije jako jako cudne izmjene koje je napravio na poluvremenu, kaze da je hasagic povrijedjen, pa vjerovatno je u strucnom stabu dovoljan broj doktora koji ce procijeniti jel neko uopste spreman za utakmicu. begovica je trebao staviti od prve minute, zasto to hasagic mora braniti svaku utakmicu?
jedan mravac je igrao rukom, pa ok, desava se, zasto tog momka blatimo? neka ga neka igra kada je poceo, ono sto se desilo moze se svakom igracu desiti, ne, velemajstor susic ga je izbacio, lafo je mravac jako razocaran pa nije mogao nastaviti utakmicu hahaha price za malu djecu!!! ako je to zaista tako, onda mravac treba raditi kao notar, automehanicar, serviser necega itd isl, za njega nije fudbal ako ce on biti mentalno slab nakon neke greske!!!
Koliko puta vama treba istu stvar ponoviti? Jeste li pobogu ljudi uopšte vi gledali utakmicu? Znaš li da se Hasagić povrijedio U TOKU UTAKMICE, a ne prije iste? JEsi li uopšte gledoa tekmu, pa vidio da se u 44. minuti, poslije onog izbijanja lopte u aut, šepajući i čuvajući za kuk vratio na gol? Nisi, normalno, zato i pišeš takve stvari.

Dalje, Sušić je fino obrazložio zašto je izbacio Mravca. Imaš video sa pressice pa pogledaj, izbacio ga je jer je imao karton, a uz to je i psihički pao, šta je trebalo da opet zaboravi igrača kao i u 45. minuti, da napravi klizeći, dobije drugi karton i vozdra? I opet bi bilo po Sušiću da je majmun i kreten, jer ga nije izbacio.

I koliko ti uopšte imaš odigranih utakmica na najvišem nivou iza sebe, pa da ti možeš Papetu suflirati o fudbalskoj psihologiji? Shvatite već jednom da ono što igrate u PES-u i FM-u nema apsolutno nikakvih dodirnih tačaka sa onim što je fudbal u stvarnom životu, biće vam lakše.
Last edited by Obuca9 on 12/10/2010 00:45, edited 2 times in total.
LSD

#5138 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

Ljudi, ovo su cinjenice.... Baki Slikškoviću (za kojeg se javno zna da je okorijeli kockar u dugovima i da je morao preko reprezentacije prodavati neke igrace tipa Jakirević,Kerkez,Terkeš,Raščić i slicni njima, da je ulazio u talove sa raznim kvazimenagerima, Pašalićem i ostalim polusvijetom koji je u našem fudbalu) je dato dva mandata povjerenja :!: :!: dva ciklusa je taj cirkusant jahao po našim živcima, još je imao Barbareza,Bolića,Baljića,Hasana,Konjića,Hibića pa nas nikad nigdje nije odveo...o njegovim vanserijskim taktickim zamislima sa Barbarezom (prvim strijelcem Bundesa u ta doba) na poziciji libera , da ne pricamo.

S druge strane, Sušiću se podmecu klipovi pod nogu još od vremena kad je tek došao ne poziciju selektora, kad nije vodio niti jednu utakmicu vec su ga uzeli na zub i poceli blatiti covjeka.
Od samog imenovanja za selektora, mnogi novinari i mediji su svojski potrudili da ga što više ocrne u ocima javnosti.
Tako da mi je ,u jednu ruku, i jasno zašto ovoliki anomozitet javnosti prema Sušiću.
Jasno mi je da raja navikla na Ćirin egzibicionizam koji se pred kamerama majstorski dodvoravo naciji i medijima, što sa Sušićem ne ide jer potpuni drugaciji tip covjeka...pa je sad javnost (a i novinaru sami) uskracena i za taj cirkus.

Ali ako se davalo povjerenje okorijelom kockaru koji je preko reprezentacije vracao svoje dugove i šarlatanu koji je snimao Mikado čokolade, valjda se može pružiti šansa i jednoj od najvecih naših fudbalskih legendi.
Kukali smo svi redom godinama Kad ce se vratiti naše fudbalske legende da pocnu preuzimati naš fudbal i kad se vratila jedna od najvecih opet ne valja.
Na kraju krajeva, po cemu je to lošiji nego predhodni selektori?? jesmo li se ikad igdje plasirali? koji nas je to selektor negdje odveo?
Pominje se Barbarez...svaka mu cast za sve što je dao za naš fudbal :!: ali taj covjek nikad nije ni dana trenirao neku ekipu...cak ni neke junior, kadete ili bilo šta.
Tarik19

#5139 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tarik19 »

Upravo mene to smeta najvise : Ljudi koji su poceli da pljuvaju po Papetu cim je postao selektor! :roll:

To, da nije jadno, bilo bi smijesno! A mi hocemo, ko fol, na EP. Ma nemoj... :-?
klixober

#5140 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by klixober »

Napredak u igri je ocigledan,ali i osnovna Susiceva boljka - nemogucnost dizanja morala igracima kad im je najpotrebnije.
Vec su svi vec rekli,a i ja sam rekao o Susicu sta mislim.Kako god,ja cu navijati za BiH,bez obzira ko bio selektor.Samo,nadam se da ce Susic popraviti svoj nastup,kako god zna i umije...dizanje morala igracima,posebno nakon onako primljenog gola,je kljucno tokom utakmice.
LSD

#5141 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

komeba wrote:Napredak u igri je ocigledan,ali i osnovna Susiceva boljka - nemogucnost dizanja morala igracima kad im je najpotrebnije.
Vec su svi vec rekli,a i ja sam rekao o Susicu sta mislim.Kako god,ja cu navijati za BiH,bez obzira ko bio selektor.Samo,nadam se da ce Susic popraviti svoj nastup,kako god zna i umije...dizanje morala igracima,posebno nakon onako primljenog gola,je kljucno tokom utakmice.
Za moral na terenu je prije svega zadužen kapiten Spahić ili Rahimić kao najiskusniji...gledam Canu koji šepa i bodri svoje suigrace da izdrže (kad smo ih napali u zadnjih 20 minuta), a naš kapiten ništa...on treba da prvi zavice pa i da zagalami na suigrace ako treba ,da komunicira non stop.
Last edited by LSD on 12/10/2010 00:45, edited 1 time in total.
Obuca9

#5142 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Kako nije, pa i on je zaviko, ali na Pjanića kad je prišao da izvede slobodnjak.
Tarik19

#5143 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tarik19 »

LSD wrote:
komeba wrote:Napredak u igri je ocigledan,ali i osnovna Susiceva boljka - nemogucnost dizanja morala igracima kad im je najpotrebnije.
Za moral na terenu je prije svega zadužen kapiten Spahić ili Rahimić kao najiskusniji...gledam Canu koji šepa i bodri svoje suigrace da izdrže (kad smo ih napali u zadnjih 20 minuta), a naš kapiten ništa...on treba da prvi zavice pa i da zagalami na suigrace ako treba ,da komunicira non stop.
Spaha je to cesto radio u proslost ali sada izgleda da to manje radi.
LSD

#5144 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

Vidio sam onu scenu kod slobodnjaka, kad se Pjanić i Miske gotovo posvađaše ko ce izvesti...još Spaha nešto vice :shock: i smiješno i žalosno.

Kapiten je produžena ruka trenera na terenu, mora biti neki autoritet... on non stop mora komunicirati sa igracima.
To je Barbarez nekad bio.
mikogoago

#5145 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

Sve mi se cini da je sada glavni argument da Susic ne zna da motivira i dize moral ekipi.Ma ajte vise prestanite s tim.Sta su onda igraci? Glineni golubovi koji nemaju mozga.Svaki od njih igra za svoju domovinu,svakome od njih bi trebalo da to bude cast i obaveza,pa i ako im to nije dovoljno onda ostaje ono sportsko da kada ga i prime(mislim na gol)da onda u njima gori zelja da i uzvrate sto prije i da se revansiraju,da ih to boli i da zude ka zadovoljstvu pobjede.Ako to nije u njima i nije im dovoljno,onda brate neka i neigraju za repku i neka se ne setaju po terenu.Neka ustupe mjesto mozda i nekome manje kvalitetnom,ali kome ce to biti cast i koji ce dati sve od sebe.Eto toliko o moralu i motivisanju.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#5146 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Admir_1984 »

Ali_G wrote:Ja razumijem da se kritikuje Susic, al da se uz svaku kritiku pominje ime onog pajaca, to mi nikako ne ide u glavu. Neko je vec fino elaborirao sta je kljuc uspjeha doticnog klauna, al jbg njegova nafaka takva bila, Papetova nije. Al navoditi ga kao neki primjer kako treba i kako smo igrali sa njim je degutantno. Pa taj ublehas nigdje nije ostao preko godine dana. Bar se zapitajte zasto.
:thumbup: :thumbup:

LSD :thumbup:
klixober

#5147 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by klixober »

LSD wrote:
Ima i toga,slazem se.Spahic jeste srcan i borben,ali nije tip igraca i covjeka koji ce podizati moral ekipi.Od Barbareza je ostalo upraznjeno mjesto motivatora ekipe.
Bosanski_kralj

#5148 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

Ali ne vidim u našoj reprezentaciji ko bi mogao biti taj koji će zagalamiti i razbuditi ekipu.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#5149 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Admir_1984 »

Tarik19 wrote:
zecko_kupuz wrote:Bože sačuvaj, mislim da Sušić i igrači podnose pritisak približan onom u Real Madridu. Mogu shvatiti da mi kao navijači zavijamo i zabaljezgamo tu i tamo, ali da dobar dio novinara stvara umjetnu krizu, poredi ovu situaciju sa najgorim vremenima naše reprezentacije, pljuje selektora i pojedine igrače tako plitkim argumentima (tipa koliko naš tim košta na transfermarketu :-) :-) :-) ), e to nikada neće ući u ovu moju nabubrenu glavu. :roll:

Ocekivanja novinara (ako ih uopste i imaju!) i pojedinih navijaca su glupa i nerealna. Krajnje je vrijeme doslo da prestamo s nepotrebnim pritiskom inace necemo nikad nista ni postici.
Novinari su po meni vec duzi niz godina uz savez glavni problem bh fudbala, dno dna :x :x
LSD

#5150 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

Bosanski_kralj wrote:Ali ne vidim u našoj reprezentaciji ko bi mogao biti taj koji će zagalamiti i razbuditi ekipu.
To moraju raditi kapiten Spahić ili najiskusniji igrac Rahimić...neko ko ima autoritet i tu "težinu" da može zagalamiti na ostale i da to ima nekog efekta.
Locked