SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
zateznistub

#5126 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zateznistub »

cute poison wrote:Ja preticem nekad na punoj, zavisi, ne bih da solim pamet kao pojedinci ono "nikad nisam preticao na punoj, kako neko to moze itd." Cinjenica je da je dosta saobracajnica pogresno ocrtano sto se tice pune i isprekidane. Negdje gdje se nikad ne bih usudio preticati obiljezena je isprekidana, toga npr ima na svakom koraku, npr Sarajevo-Mostar, pa onda preko Romanije itd. Glupo je sad da se svi pravdaju nikad nisam i nikad ne bi. :-)
Pojedinac ne laze i ne soli pamet. Samo sam iznjeo svoje a ti bujrum sto se mene tice izleti na duplu punu pa kreni preticati, sretno.
cute poison

#5127 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cute poison »

zateznistub wrote:
cute poison wrote:Ja preticem nekad na punoj, zavisi, ne bih da solim pamet kao pojedinci ono "nikad nisam preticao na punoj, kako neko to moze itd." Cinjenica je da je dosta saobracajnica pogresno ocrtano sto se tice pune i isprekidane. Negdje gdje se nikad ne bih usudio preticati obiljezena je isprekidana, toga npr ima na svakom koraku, npr Sarajevo-Mostar, pa onda preko Romanije itd. Glupo je sad da se svi pravdaju nikad nisam i nikad ne bi. :-)
Pojedinac ne laze i ne soli pamet. Samo sam iznjeo svoje a ti bujrum sto se mene tice izleti na duplu punu pa kreni preticati, sretno.
Ne govorim samo za tebe, nego opcenito, eto svi ispadose fini, svi voze 50km/h itd. :|
zateznistub

#5128 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zateznistub »

Zato sam nakon toliko godina ne ogreban.
JThomas

#5129 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by JThomas »

nije to fazon je li neko ili nije...nego je fazon što ljudi ginu - a ljudi umjesto da otvore oči i ohanu, oni pravdaju time što svi to rade. hajde pravila na stranu, naravno da ima koliko hoćeš loše obilježenih lokacija, al' poenta nije u slovu propisa, nego u tome da ljudi generalno suludo voze i zato ginu k'o muhe iz dana u dan...
skuhlo

#5130 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by skuhlo »

Ja sam sinoć preticao na punoj lika koji je vozio ili mrtav pijan ili nafixan, prije Rakovice (iz smjera Kiseljaka). Od Lepenice sam gledao kako lik prelazi u suprotnu traku, usporava, ubrzava, zaustavlja se ispred kamiona (koji ide iz suprotnog smjera), a čitavim putem puna linija. Čim sam ugrabio priliku serbez sam ga pretek'o na punoj :D .
cute poison

#5131 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cute poison »

JThomas wrote:
nije to fazon je li neko ili nije...nego je fazon što ljudi ginu - a ljudi umjesto da otvore oči i ohanu, oni pravdaju time što svi to rade. hajde pravila na stranu, naravno da ima koliko hoćeš loše obilježenih lokacija, al' poenta nije u slovu propisa, nego u tome da ljudi generalno suludo voze i zato ginu k'o muhe iz dana u dan...
Ma znam, jasno mi je to, slazem se s tim sto si napisao. Jedan od jos vecih problema je sto se narod generalno opredjeli za preticanje bas na onom dijelu sto sam naveo kao "lose obiljezenom" dijelu saobracajnice, cinjenica je da narod ne zna preticati, npr ide 60km/h a pretice 5-om, toliko puta sam ih vidio u tzv. makazicama da je to nevjerovatno...
JThomas

#5132 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by JThomas »

pa to, nije fazon u propisu jer propis nikad ne može biti savršen, i zato se isti konstantno mijenjaju. fazon je u tome da ljudi generalno jako loše voze, i to jako loša i stara kola, na jako lošim cestama...i onda dobiješ to što dobiješ. a ja se ne mogu oteti utisku da pojedinci umjesto da izvlače pouke da se ovo ne bi sutra njima desilo, i ovo shvataju k'o prozivanje navijačke grupe...
Alkos

#5133 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Alkos »

skuhlo wrote:Ja sam sinoć preticao na punoj lika koji je vozio ili mrtav pijan ili nafixan, prije Rakovice (iz smjera Kiseljaka). Od Lepenice sam gledao kako lik prelazi u suprotnu traku, usporava, ubrzava, zaustavlja se ispred kamiona (koji ide iz suprotnog smjera), a čitavim putem puna linija. Čim sam ugrabio priliku serbez sam ga pretek'o na punoj :D .
Sve si dobro uradio, jos si mu samo trebao zovnuti policiju, pa nek ga gOnjaju!
ranger

#5134 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ranger »

jest off topic al evo napisat cu...
u gradu svakakvih vozaca ima, to svi znaju, al ovo sto se meni desilo neki dan je necuveno.
vozimo se u popodnevnoj guzvi normala oko 60km/h, ja u krajnjoj lijevoj traci ispred mene auto, izmedju nas razmak mozda 2 metra. u srednjoj traci pored mene zeleni BMW 3 lagano ubrzava, hladno daje lijevi zmigavac i na mene, ja vidim sta se desava i ne posustajem, drzim se svoje trrake i lagano bjezim lijevo, vidi i on mene, i trza volanom na mene ko biva da popustim, al i ja ne popustam. da nije zalosno bilo bi smijesno, lik me trza isto ko na formuli 1, al ja i dalje ne popustam dok jednom lola onako rijesen da me udari nije odlucno smotao lijevo u moju traku i ja uz histericno sviranje prikocim i propustim ga, da me ne udari.
auto nije bilo moje a i bio sam sam al da nije tako bilo, nisam siguran kako bi zavrsilo... :x :x
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5135 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

preksinoć se na malti zakucao golf 2 u stup pored one ravena pekare
Cafe Camargue

#5136 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cafe Camargue »

ranger wrote:jest off topic al evo napisat cu...
u gradu svakakvih vozaca ima, to svi znaju, al ovo sto se meni desilo neki dan je necuveno.
vozimo se u popodnevnoj guzvi normala oko 60km/h, ja u krajnjoj lijevoj traci ispred mene auto, izmedju nas razmak mozda 2 metra. u srednjoj traci pored mene zeleni BMW 3 lagano ubrzava, hladno daje lijevi zmigavac i na mene, ja vidim sta se desava i ne posustajem, drzim se svoje trrake i lagano bjezim lijevo, vidi i on mene, i trza volanom na mene ko biva da popustim, al i ja ne popustam. da nije zalosno bilo bi smijesno, lik me trza isto ko na formuli 1, al ja i dalje ne popustam dok jednom lola onako rijesen da me udari nije odlucno smotao lijevo u moju traku i ja uz histericno sviranje prikocim i propustim ga, da me ne udari.
auto nije bilo moje a i bio sam sam al da nije tako bilo, nisam siguran kako bi zavrsilo... :x :x
to što se poslije desilo je smiješno i neozbiljno, da ne kažem za osudu
ali
za mene je ovdje puno ružnije to što ti nisi, uprkos uredno datom žmigavcu i popodnevnoj gužvi, htio pustiti drugog vozača da se ubaci u tvoju traku
nisi pokazao nikakvu solidarnost i razumjevanje
al si došao da si tobože požališ
Bože sačuvaj

neki dan se ona žali što ju je policija kaznila jer je vozila jednosmjernom ulicom u suprotnom pravcu, sad ovaj s ovim "slučajem"... pa nije ni čudo što raja ginu svaki dan... kad se ovako namjere junak na junaka, pucaju tvrdoglave glave ko u horroru...
ssmmiilleeyy

#5137 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ssmmiilleeyy »

Ja sam jednom vozacu ispred sebe zvao muriju i to iz Pravca Hadzića

Naime viozio je Kombi Transporter mozda 95 god al je sverao iz lijeve trake u desnu,samo sam cekao kad ce udariti.

Lijepo sam nazvao Policiju i rekao im broj tablica,zapisali su
Rekli su da ce ga patrola sacekat :D

Nadam se da su ga procesuirali

Jes da sam ispao Pi**a al strah me bilo ubice nekog neduznog ;-)
ranger

#5138 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ranger »

Cafe Camargue wrote:
ranger wrote:jest off topic al evo napisat cu...
to što se poslije desilo je smiješno i neozbiljno, da ne kažem za osudu
ali
za mene je ovdje puno ružnije to što ti nisi, uprkos uredno datom žmigavcu i popodnevnoj gužvi, htio pustiti drugog vozača da se ubaci u tvoju traku
nisi pokazao nikakvu solidarnost i razumjevanje
al si došao da si tobože požališ
Bože sačuvaj

neki dan se ona žali što ju je policija kaznila jer je vozila jednosmjernom ulicom u suprotnom pravcu, sad ovaj s ovim "slučajem"... pa nije ni čudo što raja ginu svaki dan... kad se ovako namjere junak na junaka, pucaju tvrdoglave glave ko u horroru...
znao sam da neces/te skontat...
Cafe Camargue

#5139 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cafe Camargue »

:-) šta se ima ovdje skontat :? bio si vrlo slikovit
rekoh da je to što je naknadno uradio za osudu, al si i ti u početku bio bezobrazan :wink:
ranger

#5140 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ranger »

Cafe Camargue wrote::-) šta se ima ovdje skontat :? bio si vrlo slikovit
rekoh da je to što je naknadno uradio za osudu, al si i ti u početku bio bezobrazan :wink:
ma svejedno, zelim da ti se svi koji se hoce prestrojit, prestrojavaju tako pa ti budi solidaran ;)
skuhlo

#5141 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by skuhlo »

ssmmiilleeyy wrote:Ja sam jednom vozacu ispred sebe zvao muriju i to iz Pravca Hadzića

Naime viozio je Kombi Transporter mozda 95 god al je sverao iz lijeve trake u desnu,samo sam cekao kad ce udariti.

Lijepo sam nazvao Policiju i rekao im broj tablica,zapisali su
Rekli su da ce ga patrola sacekat :D

Nadam se da su ga procesuirali

Jes da sam ispao Pi**a al strah me bilo ubice nekog neduznog ;-)
Ma što si isp'o pi**a? I ja bih zvao sinoć policiju, ali mi moral ne bi dozvolio da ne prijavim sebe jer sam ga pretekao preko pune i jer pričam dok vozim :lol: .
Cafe Camargue

#5142 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cafe Camargue »

ranger wrote:
ma svejedno, zelim da ti se svi koji se hoce prestrojit, prestrojavaju tako pa ti budi solidaran ;)
pa prijatelju svakodnevno mi se tako prestrojavaju, a svakodnevno se i ja tako prestrojavam, uz dat žmigavac naravno
pa neću valjda stati u srednjoj traci i čekati da se lijeva/desna očiste da bi se mogao uredno i bezbjedno prestrojiti, usred jutarnje/popodnevne špice?
šta god ti mislio, kad bi se svi tako drsko ponašali kao ti, niko se nikad ne bi prestrojio

uostalom, rastojanje od 2 metra pri 60km/h je kršenje saobraćajnih propisa
neo7

#5143 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by neo7 »

ranger wrote:
a sta ako je covjek htio skrenuti lijevo na sljedecoj raskrsnici ? Ti ga neces pusti,vozac iza tebe ga nece pustiti, sta da radi covjek ? DA te zamoli iz auta, napise molbu ?
ranger

#5144 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ranger »

Cafe Camargue wrote:
ranger wrote:
pa prijatelju svakodnevno mi se tako prestrojavaju, a svakodnevno se i ja tako prestrojavam, uz dat žmigavac naravno
pa neću valjda stati u srednjoj traci i čekati da se lijeva/desna očiste da bi se mogao uredno i bezbjedno prestrojiti, usred jutarnje/popodnevne špice?
šta god ti mislio, kad bi se svi tako drsko ponašali kao ti, niko se nikad ne bi prestrojio

nisam ti ja prijatelj i necu s tobom raspravljat.
Cafe Camargue

#5145 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cafe Camargue »

ranger wrote:
Cafe Camargue wrote:
ranger wrote:ma svejedno, zelim da ti se svi koji se hoce prestrojit, prestrojavaju tako pa ti budi solidaran ;)

nisam ti ja prijatelj i necu s tobom raspravljat.
:)
JThomas

#5146 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by JThomas »

e o tome ja pričam, između ostalog. u nas je vožnja neodvojiva od sujete i nekakvog dokazivanja, e sad ću ja njemu pokazati...
respo

#5147 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by respo »

ranger dokaz koliko nas narod voli biti prvi u necemu i ne bi dao ovome da prodje ni za zivu glavu
ne pustam ja tebe makar skoro hitna isla srednjom trakom jer ce ispred mene biti jos jedno auto
gdje cu to sebi dozvoliti

doduse kakvih sam vidjao vozaca i to prestrojavanje je kao da mu je zadnje u zivotu bez zmigavaca itd

sta fali pustiti nekoga ko je dao zmigavac ako je iole ispred tebe
rangera bi pravdao da ovaj nikako nije dao zmigavac al ovako
ja licno propustim svakoga ko da zmigavac na vrijeme i da ne ugrozi mene
Haris.ba

#5148 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Haris.ba »

Cafe Camargue wrote: pa prijatelju svakodnevno mi se tako prestrojavaju, a svakodnevno se i ja tako prestrojavam, uz dat žmigavac naravno
Da, treba sačekati da se trake očiste da bi se mogao bezbjedno prestrojiti. Da ne zakeraš, da paralelno sa tvojim autom u traci u koju želiš da skreneš nema drugoga auta. Kad daš žmigavac to ne znači da se moraš prestrojiti. To znači da imaš namjeru. I ne trebaju se drugi tebi prilagođavati, već ti drugima. Nije problem biti kolegijalan u vožnji pa propustiti nekoga, ali to ne znači da se smije ljutiti kada te neko ne propusti. Bolje i kružiti još jednu raskrsnicu nego dovesti u opasnost sebe i drugoga.

Jelde, lijeva traka je brza traka? :D Može 80 po gradu?
Hendrix

#5149 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Hendrix »

Možda vam čovjek govori da je ovaj i sa žmigavcem krenuo gdje nema mjesta da se uvali, ja lično to doživljavam stalno u gradu. Puštam naravno ljude kad normalno se prestrojavaju ali se neki ponašaju ko da tenk voze. Kakve veze ima tvoj žmigavac ako ti meni ulijećeš borbeno u traku i primoravaš me da naglo kočim i ugrožavam sigurnost svoju jer me onaj iza može spucat veoma lako kad kod nas narod vozi na razmaku 1m ko da smo u F1. Od ovih su samo gori oni koji isto rade samo bez žmigavca, to je prava formula.
maxell_sarajevo

#5150 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by maxell_sarajevo »

Nesto puce na Cengic Vili :shock:
Locked