Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Charuga
Globalni moderator

#5126 Re: Real Madrid C.F.

Post by Charuga »

Evo vam jos nesto o Ronaldovoj izjavi:

SVI europski portali na istaknutim su mjestima prenijeli izjavu Realovog narcisoidnog superstara, koji je nakon utakmice 1. kola skupine Lige prvaka kod Dinama komentirao skandiranje publike "Leo Messi", usmjereno kao provokaciju njemu, riječima kako su mnogi ljubomorni na njega jer je bogat, lijep i fantastičan.

Naravno, u citiranju Ronaldovog opisa samog sebe, nisu izostale napomene kako se tako nešto moglo i očekivati od egocentrika Cristianovog kalibra, a sada su se na račun njegove često citirane izjave počeli rugati i nogometaši, konkretno igrači Levantea, kod kojih Real gostuje ovaj vikend u prvenstvenoj utakmici.

"Nije fer od Cristiana što opisuje mene, pa onda kaže kako se zapravo radi o njemu", upozorio ga je branič Levantea Junafran Garcia nakon što se Ronaldo proslavio spomenutom izjavom.

Juanfranov suigrač, veznjak Miguel Pallardo, pridružio se negodovanju: "Mislim da mi nismo ništa manje lijepi od Cristiana."

http://www.index.hr/sport/clanak/ne-pre ... 72054.aspx
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#5127 Re: Real Madrid C.F.

Post by Velkoski »

:lol:
Pismonosa

#5128 Re: Real Madrid C.F.

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 25/01/2021 14:29, edited 1 time in total.
Point.

#5129 Re: Real Madrid C.F.

Post by Point. »

Cuj Ronaldo? Jel to onaj sto je glumio povredu kad je Portugal trebo igrati protiv nas, skrivo se od Spahica na najvisoj koti stadiona u Lisabonu... :lol:

Razlika izmedju njega i Messija je drasticna, ko voli ovog ovog papka sa Madeire osim uzih clanova famElije i realovaca? Niko. Nikad nece biti bolji od Lea, i ko igrac a ni ko insan. Otiso u US and A doveo neko dijete, veli moje a za mater niko ne zna. E moja Cristina placipic*o svjetskih zelenih, travnatih povrsina.
Tomahawk11
Globalni moderator

#5130 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

Point. wrote:Cuj Ronaldo? Jel to onaj sto je glumio povredu kad je Portugal trebo igrati protiv nas, skrivo se od Spahica na najvisoj koti stadiona u Lisabonu... :lol:

Razlika izmedju njega i Messija je drasticna, ko voli ovog ovog papka sa Madeire osim uzih clanova famElije i realovaca? Niko. Nikad nece biti bolji od Lea, i ko igrac a ni ko insan. Otiso u US and A doveo neko dijete, veli moje a za mater niko ne zna. E moja Cristina placipic*o svjetskih zelenih, travnatih povrsina.
Nije ni Messi cvjecka. Naklep'o se i on para, pa izvodi sejtanluke. Samo sto to Ronaldo radi previse izrazajno, pa svima bode oci. I sto je to tebi bitno sta je rek'o Ronaldo?! Imate ljudi pametnijeg posla od razglabanja oko Ronalda, njegove frizure, misica, sta je reko, kad je piskio, k.akio...
K'o da je prvi put da C.Ronaldo ovako nastupi. Nista novo.
Charuga
Globalni moderator

#5131 Re: Real Madrid C.F.

Post by Charuga »

Point.

#5132 Re: Real Madrid C.F.

Post by Point. »

Tomahawk11 wrote:
Point. wrote:Cuj Ronaldo? Jel to onaj sto je glumio povredu kad je Portugal trebo igrati protiv nas, skrivo se od Spahica na najvisoj koti stadiona u Lisabonu... :lol:

Nije ni Messi cvjecka. Naklep'o se i on para, pa izvodi sejtanluke. Samo sto to Ronaldo radi previse izrazajno, pa svima bode oci. I sto je to tebi bitno sta je rek'o Ronaldo?! Imate ljudi pametnijeg posla od razglabanja oko Ronalda, njegove frizure, misica, sta je reko, kad je piskio, k.akio...
K'o da je prvi put da C.Ronaldo ovako nastupi. Nista novo.
Kad je to Messi ikad izjavio slicno ovome? Daj mi bilo kakav primjerak da velica sebe i samo sebe? Cuj sta je meni bitno? Nije mi bitno uopste, jebe mi se ba, al ovo je forum, tema Real i u tom kontekstu sipamo suplje. O cemu da diskutujemo ovdje, o stanju u Somaliji, privrednom kolapsu Grcke ili mogucem rastu cijena na sirovine?
Bosanski_kralj

#5133 Re: Real Madrid C.F.

Post by Bosanski_kralj »

O gdje ste vi realni ljudi, sa nogama uvijek na zemlji.

Ne znam stvarno šta se toliko zamjera Ronaldu? Ko od nas da je u njegovoj koži ne bi bio egocentrik i umišljen? Većina nas kad dobije kakav kompliment od nekog ( cure npr) tri dana ne hoda po zemlji, nego lebdi zbog samopuzdanja. :roll: Šta bi tek bilo da je.emo trebe koje i Ronaldo, da smo plaćeni 96 milion, da imamo godišnja primanja 12 miliona i da za Real Madrid zabijamo 40 golova po sezoni.
Ronaldo za razliku od Mesija nije samo nogometna zvijezda nego mnogo više i tako ga treba posmatrati.

Još da dodam u vezi navodnog simuliranja Ronalda. 98% situacija u kojima sam ga gledao nije simulirao i mnogo mu puta nisu svirali očigledne faule nad njim, dok su neki igrači zaštićeni ko međedi i svaki kontakt se sudi njemu u korist.
gooc
Location: Stari Grad je jedan grad i jedan grad je Stari Grad...

#5134 Re: Real Madrid C.F.

Post by gooc »

ne mozes ti to ljudima dokazat buraz,jednostavno oni vide ono sto njima odgovara,nebitno koja je situacija u pitanju,bio to Ronaldo,Messi il neko drugi,ljudi vide samo ono sto njima odgovara...
Tomahawk11
Globalni moderator

#5135 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

@Point., naravno da je tema o Realu, al' mi je smijesna ova mahalska sta je reko, sta je radio, vidjeno, receno, idemo dalje, jel to toliko bitno pa da danima razglabamo o tome.
I sto rece kralj, kad pare zavrte pamet...jbg, moze mu se, eto mi bi svi bili fini, onako merhametli.
Neki varaju supruge, djevojke (A.Cole, Lampard, Rooney), neki se zahebaju (Balo), sve je to dio zivota milionski placenih zvijezda.
Riddle

#5136 Re: Real Madrid C.F.

Post by Riddle »

Bosanski_kralj wrote:O gdje ste vi realni ljudi, sa nogama uvijek na zemlji.

Ne znam stvarno šta se toliko zamjera Ronaldu? Ko od nas da je u njegovoj koži ne bi bio egocentrik i umišljen? Većina nas kad dobije kakav kompliment od nekog ( cure npr) tri dana ne hoda po zemlji, nego lebdi zbog samopuzdanja. :roll: Šta bi tek bilo da je.emo trebe koje i Ronaldo, da smo plaćeni 96 milion, da imamo godišnja primanja 12 miliona i da za Real Madrid zabijamo 40 golova po sezoni.
Ronaldo za razliku od Mesija nije samo nogometna zvijezda nego mnogo više i tako ga treba posmatrati.

Još da dodam u vezi navodnog simuliranja Ronalda. 98% situacija u kojima sam ga gledao nije simulirao i mnogo mu puta nisu svirali očigledne faule nad njim, dok su neki igrači zaštićeni ko međedi i svaki kontakt se sudi njemu u korist.
Plivas uzvodno. Pokusao sam i ja, ali ne moze. Moj ti je savjet da odustanes.
smayzoni

#5138 Re: Real Madrid C.F.

Post by smayzoni »

Da odgovorim na kolumnu Tiri .. Tiro brate , rado bih bio Ronaldo , kolumna ti je ko sto bi nas narod rek'o , "nidje veze"

P.S. pisi korisne kolumne molim te !

i da , pogledaj svih 5 dijelova :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=umXXVFu_ZZE

http://www.youtube.com/watch?v=k2-mwbvXt_Y 6:00 :)
fixer

#5139 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

Ronalda jebe sto nije barem dvije sedmice proveo u Barcinoj skoli. Nista tamo ne bi naucio, osim kako se treba ponasat u medijima. Haman su svima izgradili imidz isposnika, fudbalskih fanatika, misionara s loptom.
Bosanski_kralj

#5141 Re: Real Madrid C.F.

Post by Bosanski_kralj »

Riddle wrote:
Bosanski_kralj wrote:O gdje ste vi realni ljudi, sa nogama uvijek na zemlji.

Plivas uzvodno. Pokusao sam i ja, ali ne moze. Moj ti je savjet da odustanes.
Morao sam reagirati na pljuvanja koja stižu sa svih strana, bezveze se blati momak. Svi zapeli za tu izjavu, ne znam kako bi ostali reagirali da ih se stalno, iz utakmice u utakmicu, provocira. Ustvari znam.
Point.

#5142 Re: Real Madrid C.F.

Post by Point. »

Frajer je antipatican i zdrao. Hem folira gore od Busqeta i Dani Alvesa zajedno hem se nezna ponasati u medijima hem je bahat do bola hem je placipicka. Mene je najvise iznervirala njegova izjava da sudije trebaju da zastite najbolje igrace. A recimo polovnjake poput Casettija, Mutarellija ili recimo Mravca ne. Ma bjezite bolan.
Bosanski_kralj

#5143 Re: Real Madrid C.F.

Post by Bosanski_kralj »

Point. wrote:Frajer je antipatican i zdrao. Hem folira gore od Busqeta i Dani Alvesa zajedno hem se nezna ponasati u medijima hem je bahat do bola hem je placipicka. Mene je najvise iznervirala njegova izjava da sudije trebaju da zastite najbolje igrace. A recimo polovnjake poput Casettija, Mutarellija ili recimo Mravca ne. Ma bjezite bolan.
Čak i da je sve to tačno(a nije), ne mijenja se činjenica da je čovjek igračina.

Očigledno je da se njemu zamjeraju stvari koje kad ostali igrači čine nisu problem. Pa hiljadu je igrača i trenera prije Ronalda reklo da najbolji igrači moraju biti zaštićeni kod sudija. Ne znam ko bi to htio našoj reprezentaciji povrijediti Mravca pored Džeke.

Neću više o ovoj temi pisati, sve je kazano i stavovi se neće promijeniti.
Jack Be Nimble

#5144 Re: Real Madrid C.F.

Post by Jack Be Nimble »

Ne znam zasto mu drugi zvizde, ali ja bi mu zvizdao sto je trazio najljepsu zenu koju moze platiti da bi nosila njihovo djete. I onda uzme djete i dadne mati da ga odgaja. Zato meni ide na racku, ali to nije uopste bitno.

Ako sam platio vec te velike pare da ga gledam i imam pravo da zvizdim. On je profesionalac, neka to fino podnese, zabije par golava i tako ce me zacepiti. Samo mi je glupo ovo sto je rekao da sudije moraju pripaziti na vece zvijezde :x. Ja ne mislim da ga neko treba ganjati bejzbol palicom po terenu, ali ako je na njemu prekrsaj za crvenog, daj crveni, ali ne moj izvlaciti crveni zbog nicega da bi sacuvao Ronalda, Mesija i Runija.
fixer

#5145 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

Point. wrote:Frajer je antipatican i zdrao. Hem folira gore od Busqeta i Dani Alvesa zajedno hem se nezna ponasati u medijima hem je bahat do bola hem je placipicka. Mene je najvise iznervirala njegova izjava da sudije trebaju da zastite najbolje igrace. A recimo polovnjake poput Casettija, Mutarellija ili recimo Mravca ne. Ma bjezite bolan.
A kad dodje Maradona i trazi protekciju za Messija, onda se ne bunis?
Point.

#5146 Re: Real Madrid C.F.

Post by Point. »

fixer wrote:
A kad dodje Maradona i trazi protekciju za Messija, onda se ne bunis?
Maradona laprda ko i obicno ko njega jos uzima za ozbiljno. Nisam cuo Messija da to izjavi. A da uradi to bio bi isto ko i Ronaldo. Placipicka. Sto bi se najbolji igraci stitili a ostali ne? Ko ce odluciti ko spada medju najbolje, hoce li Blatter imati konferenciju svake sezone pa ce se birati pet najboljih igraca koji ce se stititi na terenu no matter what?
Pismonosa

#5147 Re: Real Madrid C.F.

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 25/01/2021 14:28, edited 1 time in total.
Baudelaire

#5148 Re: Real Madrid C.F.

Post by Baudelaire »

Pismonosa wrote:Da sam na njegovom mjestu (Ronaldovom) ja bih se ipak zapitao u čemu je fazon? Pa bilo je i prije njega lijepih, zgodnih, bogatih i dobrih nogometaša, a opet malo koji od njih je bio toliko omražen i popljuvan kao CR. Nema to veze sa ljubomorom, jarane. Jebiga, u fudbalu, kad je riječ o navijačima, ili imaš ono nešto - ili nemaš! THE END.
Nema to veze sa tim. Pravo puno ljudi je mrzilo Ronaldinha, pravo puno ljudi je mrzilo Beckhama, pravo puno ljudi mrzi Messija, pravo puno mrzi Ronalda. Jednostavno, kad si superstar najgori si ako igraš za protivničku ekipu, a najbolji kad igraš za favorizovanu ekipu. Objektivnost nula.
ganjeta

#5149 Re: Real Madrid C.F.

Post by ganjeta »

Baudelaire wrote:
Pismonosa wrote:Da sam na njegovom mjestu (Ronaldovom) ja bih se ipak zapitao u čemu je fazon? Pa bilo je i prije njega lijepih, zgodnih, bogatih i dobrih nogometaša, a opet malo koji od njih je bio toliko omražen i popljuvan kao CR. Nema to veze sa ljubomorom, jarane. Jebiga, u fudbalu, kad je riječ o navijačima, ili imaš ono nešto - ili nemaš! THE END.
Nema to veze sa tim. Pravo puno ljudi je mrzilo Ronaldinha, pravo puno ljudi je mrzilo Beckhama, pravo puno ljudi mrzi Messija, pravo puno mrzi Ronalda. Jednostavno, kad si superstar najgori si ako igraš za protivničku ekipu, a najbolji kad igraš za favorizovanu ekipu. Objektivnost nula.
Iskreno ja ne znam dva čovjeka koja su mrzila ovu dvojicu, a znam ih na stotine koji mrze plačipičku.Do koga je na znam, ali da je najomraženiji igrač, nema sumnje.
Baudelaire

#5150 Re: Real Madrid C.F.

Post by Baudelaire »

Mrzi se i Ibrahimović sad, pljuje se po njemu jer je plaćenik, plačipička i slično. A to za Beckhama i Ronaldinha, ja znam puno ljudi, vjeruj mi :D
Post Reply