Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Bodkin

#5126 Re: Reprezentacija BiH

Post by Bodkin »

fixer wrote:
Bodkin wrote:pa pricamo o kosarkasu. znaci nama je bitno koliki je na parketu jel tako, a ne kuci dok uziva u feng shui-u. i druga stvar, ne moze van parketa biti 4 cm nizi nego na parketu
Moze covjece i vise, jer se to zaokruzuje, te namjerno laze. Znas koliko su Lancu ukrali!
dobro, neka lazu i zaokruzuju ali on ima vise od 202 na parketu. moze li ovako :-D i znam koliko su mu kila ukrali da ne bi ugovor izgubio :D
kakavdanakneiskustvu

#5127 Re: Reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

Bodkin wrote:
fixer wrote:
Bodkin wrote:pa pricamo o kosarkasu. znaci nama je bitno koliki je na parketu jel tako, a ne kuci dok uziva u feng shui-u. i druga stvar, ne moze van parketa biti 4 cm nizi nego na parketu
Moze covjece i vise, jer se to zaokruzuje, te namjerno laze. Znas koliko su Lancu ukrali!
dobro, neka lazu i zaokruzuju ali on ima vise od 202 na parketu. moze li ovako :-D i znam koliko su mu kila ukrali da ne bi ugovor izgubio :D

baš me zanima ko to i zašto krade centimetre,govorimo o evropi,ne o nba?
Bodkin

#5128 Re: Reprezentacija BiH

Post by Bodkin »

ne znam ko krade ali znam da je mirza na terenu oko 206 :D
kakavdanakneiskustvu

#5129 Re: Reprezentacija BiH

Bodkin wrote:ne znam ko krade ali znam da je mirza na terenu oko 206 :D

ma svugdje je bio toliko visok,gdje god je igrao
SSemir

#5130 Re: Reprezentacija BiH

Post by SSemir »

ma gori sam ja sto otvorim ovu temu i citam ovo oko visine :D
fixer

#5131 Re: Reprezentacija BiH

Post by fixer »

kakavdanakneiskustvu wrote:

Pa zato sto je u kosarci bitna visina. To se krene sa pricom vec kad si dijete. Da bi zainteresirao sto veci broj menadzera, klubova, pretjeruje se sa cifrom o visini. Cuj Kikan 211! :D Kasnije to jednostavno ostane, ali uvijek se bolje prodavati kao centar od 211, nego centar od 207, zar ne? Uvijek je bolje na cetvorci imati 206 nego 202.
kakavdanakneiskustvu

#5132 Re: Reprezentacija BiH

fixer wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

Pa zato sto je u kosarci bitna visina. To se krene sa pricom vec kad si dijete. Da bi zainteresirao sto veci broj menadzera, klubova, pretjeruje se sa cifrom o visini. Cuj Kikan 211! :D Kasnije to jednostavno ostane, ali uvijek se bolje prodavati kao centar od 211, nego centar od 207, zar ne? Uvijek je bolje na cetvorci imati 206 nego 202.

znam da se u nba igrači mjere u patikama,a ovo za evropu prvi put čujem a pratim košarku 25 godina
Park

#5133 Re: Reprezentacija BiH

Post by Park »

neno#4 wrote:Eh, u ovim utakmicama Oostendea smo vidjeli Stipu u novoj ulozi. On je igrac koji igra odbranu, skace, bori se, daje energiju, fantasticno brani pick igru, ali je ovdje morao biti i scorer. Vrlo dobro se snasao i odigrao bas momacki. Kikanovic ima ono sto on nema, a to je sut sa poludistance i dobra bacanja. A Jusuf je kombinacija njih dvojice i sve to ima. Sinanovic je za sada otpisan i vrlo tesko ce se vratiti u ekipu, jer realno je da su to godine kada vise nije to to. Sa eventualno Emirom bi dobili sjajne stvari, ali vani je problem. Pod hitno mora da iskoci jedno dobro krilo i jedan dobar bek suter. Da vidimo sta moze Nemanja u Montegranaru iduce sezone.
Moze se ova ekipa bez problema jos pomladiti.Probati na jedinici Adamovica,Knezevica i trojicu juniora sledece godine,Gacic,Garic,Aleksic,a Gordica i Pasalica koristiti kao dva pocetna pleja.Na dvici vdjeti Vrapca i Mitrovica.Trica probati Buzu,na cetiri Alibegovica,Glogovca a na pet samo umjesto Sinana, Juku.Jer ionako ce Gordic,Sutalo,Djedovic,Teletovic,KIKan tj. prva petorka igrati po 30 minuta.
It_is_a_Leclerc

#5134 Re: Reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Kad se izvlače grupe za kvalifikacije za Eurobasket 2015. ?

I imaju li već određeni potovi ?
roboth

#5135 Re: Reprezentacija BiH

Post by roboth »

It_is_a_Leclerc wrote:Kad se izvlače grupe za kvalifikacije za Eurobasket 2015. ?

I imaju li već određeni potovi ?
Izvlacenje je tamo nekad u februaru
neno#4

#5136 Re: Reprezentacija BiH

Post by neno#4 »

Park wrote:
neno#4 wrote:Eh, u ovim utakmicama Oostendea smo vidjeli Stipu u novoj ulozi. On je igrac koji igra odbranu, skace, bori se, daje energiju, fantasticno brani pick igru, ali je ovdje morao biti i scorer. Vrlo dobro se snasao i odigrao bas momacki. Kikanovic ima ono sto on nema, a to je sut sa poludistance i dobra bacanja. A Jusuf je kombinacija njih dvojice i sve to ima. Sinanovic je za sada otpisan i vrlo tesko ce se vratiti u ekipu, jer realno je da su to godine kada vise nije to to. Sa eventualno Emirom bi dobili sjajne stvari, ali vani je problem. Pod hitno mora da iskoci jedno dobro krilo i jedan dobar bek suter. Da vidimo sta moze Nemanja u Montegranaru iduce sezone.
Moze se ova ekipa bez problema jos pomladiti.Probati na jedinici Adamovica,Knezevica i trojicu juniora sledece godine,Gacic,Garic,Aleksic,a Gordica i Pasalica koristiti kao dva pocetna pleja.Na dvici vdjeti Vrapca i Mitrovica.Trica probati Buzu,na cetiri Alibegovica,Glogovca a na pet samo umjesto Sinana, Juku.Jer ionako ce Gordic,Sutalo,Djedovic,Teletovic,KIKan tj. prva petorka igrati po 30 minuta.
E hajd sad ti meni reci ko je od ovih nabrojanih igrao ozbiljnu kosarku u zivotu. Nazalost Vrabac i Buza Vardi u Visegradu ne mogu ubaciti vise od cetiri poena...Kakve crne Glogovca i Alibegovica...
It_is_a_Leclerc

#5137 Re: Reprezentacija BiH

Zaoštrio se, boga mi, Neno.. Pa đe nestade priča o velikim bh. talentima - Buzi i Vrabcu ?! Sad odjednom, ne da nisu talenti, nego, pazi, ne mogu igrati ozbiljnu košarku.

Hmm..

Đe zapelo ?
neno#4

#5138 Re: Reprezentacija BiH

Post by neno#4 »

It_is_a_Leclerc wrote:Zaoštrio se, boga mi, Neno.. Pa đe nestade priča o velikim bh. talentima - Buzi i Vrabcu ?! Sad odjednom, ne da nisu talenti, nego, pazi, ne mogu igrati ozbiljnu košarku.

Hmm..

Đe zapelo ?
Ne, nije se zaostrio. Samo meni smeta prica koja se provlacila po bh. medijima prije prvenstva. Znaci, bilo je masa onih koji su govorili da Buza treba ici na prvenstvo, da Vrabac treba da bude u 12 umjesto Sutala. Mozda ti nisi pratio, ali ja oduvijek smatram da u reprezentaciji trebaju da igraju najbolji u datom trenutku. I to je to. Ako mi nadjes da sam napisao za Vrapca da je enormni talenat, ja ti poklonim sta hoces. Buza jeste veliki talenat, ali od povrede u Rimu na turniru je to potpuno drugi igrac nazalost.
MOSALJOZE

#5139 Re: Reprezentacija BiH

Post by MOSALJOZE »

http://www.basket.ba/ksbih/bih/vijest.php?id=1284
Danas press,vjerovatno se ishod zna.
Mr. Brightside

#5140 Re: Reprezentacija BiH

Post by Mr. Brightside »

Code: Select all

http://radiosarajevo.ba/novost/127658/nocache
Mustang1

#5141 Re: Reprezentacija BiH

Post by Mustang1 »

Ma odakle lova .. Joj sta bi mi uradili sa onim Ukrajinskim trenerom 8-)
Park

#5142 Re: Reprezentacija BiH

Post by Park »

Novac nam je dao samo Kanton Sarajevo, valjda zato što smo mi sarajevska reprezentacija", ironično je govorio Mahmutović, piše Anadolu Agency.

Naravno da je Sarajevska,jer ostali gradovi reprezentaciju mogu pogledati na mrljavim prenosima federalne i bht-a.
Jel se tri godine zaredom odrzavaju prvenstva za mladje kategorije,a nijednom ni da se spomene da u drugim gradovima se odrzi sta,pa makar to bila i humanitarna utakmica.Kakva je atmosfera u Sa.dovoljan je pokazatelj utakmica u Latviji kad smo izgubili posle u Sa protiv Holandije nije bilo cirka 500 dusa.Da ne govorim o tim prvenstvima za u16,18 i 20.Mozes prebrojati nase navijace na prste jedne ruke...sreca nasa da su bili roditelji djece iz drugih reprezentacija tako su spasili stvar u finalu.
Tvrtko II Kotromanić

#5143 Re: Reprezentacija BiH

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Park wrote:Novac nam je dao samo Kanton Sarajevo, valjda zato što smo mi sarajevska reprezentacija", ironično je govorio Mahmutović, piše Anadolu Agency.

Naravno da je Sarajevska,jer ostali gradovi reprezentaciju mogu pogledati na mrljavim prenosima federalne i bht-a.
Jel se tri godine zaredom odrzavaju prvenstva za mladje kategorije,a nijednom ni da se spomene da u drugim gradovima se odrzi sta,pa makar to bila i humanitarna utakmica.Kakva je atmosfera u Sa.dovoljan je pokazatelj utakmica u Latviji kad smo izgubili posle u Sa protiv Holandije nije bilo cirka 500 dusa.Da ne govorim o tim prvenstvima za u16,18 i 20.Mozes prebrojati nase navijace na prste jedne ruke...sreca nasa da su bili roditelji djece iz drugih reprezentacija tako su spasili stvar u finalu.
dobar ti rezon :-)
znaci li to da fdubalska reprezentacija nije ni mostarska, ni bihacka ni tuzlanska, jer eto, jbg, u tim gradovima je mogu gledat samo na tv-u? :-) :run:
Park

#5144 Re: Reprezentacija BiH

Post by Park »

neno#4 wrote:
Park wrote:
E hajd sad ti meni reci ko je od ovih nabrojanih igrao ozbiljnu kosarku u zivotu. Nazalost Vrabac i Buza Vardi u Visegradu ne mogu ubaciti vise od cetiri poena...Kakve crne Glogovca i Alibegovica...
Znas kad treba ove mlade ubacit...nikad!Jer ipak ima kvalitetnijih igraca dosta,trebalo bi opet pustiti Bavcica da igra ili cak Ovcinu ili Jazvina klasne igrace nek pokrenu te svoje dane stare i karijere,jer oni su buducnost,bas oni!
Sta bi falilo ubacit Gacica kao treceg pleja sad u kvalifikacijama,eto to mi reci,makar pet minuta po utakmici da odigra to bi dosta znacilo,ali neeeeee sad cemo nastavit trazit crnce sutere i ne znam koga ti vise.Teletovic ce igrat po 33-35 minuta u kvalifikacijama i mogo bi Alibegovic odigrat 5-6 minuta.Ne moze ni to,sta onda moze da se ubacuju polovni igraci samo zato da bi se zadovoljio nacionalni interes?Druze ti i Harun i svako ko misli da hrvati i srbi iz bih vole reprezentaciju ili je prate grdno se salis.Zaboli njih ona stvar za bih,a vi samo nastavite sa dovodjenjem americkih igraca iz geta i izraubanih hrvata i srba.
Park

#5145 Re: Reprezentacija BiH

Post by Park »

Tvrtko II Kotromanić wrote:
Park wrote:Novac nam je dao samo Kanton Sarajevo, valjda zato što smo mi sarajevska reprezentacija", ironično je govorio Mahmutović, piše Anadolu Agency.

dobar ti rezon :-)
znaci li to da fdubalska reprezentacija nije ni mostarska, ni bihacka ni tuzlanska, jer eto, jbg, u tim gradovima je mogu gledat samo na tv-u? :-) :run:
hajde dijete uzmi secera i casu vode, saberi se dodji sebi i onda se javi da komentarises
BHF_Manijak

#5146 Re: Reprezentacija BiH

Post by BHF_Manijak »

Onda je i fudbalska reprezentacija - zenicka, jer se 99% utakmica igra u Zenici.
Park

#5147 Re: Reprezentacija BiH

Post by Park »

BHF_Manijak wrote:Onda je i fudbalska reprezentacija - zenicka, jer se 99% utakmica igra u Zenici.
Nije to isto evo reci cu ti i zasto.FIFAi i UEFA imaju propise kakve uslove moraju imati stadioni da bi se igrale utakmice na njima dok je to u kosarci malo drugacije.Po tome kosarkaski bi komotno mogli igrati kvalif. utakmice i u Zenici,Tuzli itd.itd...
Mračajski proto

#5148 Re: Reprezentacija BiH

Post by Mračajski proto »

Pa da 'sujete glavni grad?
It_is_a_Leclerc

#5149 Re: Reprezentacija BiH

@Park je Teški_Matematičar.

Odala ga je nezadrživa potreba da pljuje sve i svakoga, da su drugim forumašima obraća nekulturno i s visoka.
matematicar_teski

#5150 Re: Reprezentacija BiH

Post by matematicar_teski »

It_is_a_Leclerc wrote:@Park je Teški_Matematičar.

Odala ga je nezadrživa potreba da pljuje sve i svakoga, da su drugim forumašima obraća nekulturno i s visoka.
nije ;)
tu sam ja pratim
kasnije cu napisati, sta ja mislim
Post Reply