Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kloniran wrote:
I nije obaveza imati debitnu/kreditnu karticu da bi primio novac na paypal.
A umjesto kartice se moze linkovati i racun u banci.
Pošto je ovo tema "Paypal u Bosni i Hercegovini" a ne "Paypal u Sjedinjenim Američkim Državama" ne može se linkovati račun u banci već isključivo kartica.
U pravu si
Ja ga koristim od pocetka i bilo je svakakvih opcija, i ta da cekiras primanje novca.
Evo sad usao i vidim da je bas jednostavan i nema vise komplikovanih opcija.
Ako ne radi standardno slanje, mogu probati ovaj paypal.me
Nije nikad bila opcija za primanje novca za PayPal u BiH niti je bila ikad opcija za automatsko primanje novca. Znaci ovi pametni nek naprave screenshot i stave. Ili nadji na netu sliku te opcije ili u PayPal dokumentaciji. Bez toga je dezinformacija. To koliko ko koristi PayPal okaci macku o rep. Ja ga koristim vise od 15 godina (sto u drugoj zemlji sto u BiH) i nikad nisam vidio tu opciju. A redovno primam novac bez problema.
Toliko o tome koliko ga koristis, sto se mene tice nek bude kako god vi kazete, ne planiram se raspravljati
Dobro znam sta sam morao aktivirati da mogu primiti novac i da je bila opcija da automatski ne povlaci novac na kraju mjeseca.
Sto se mene tice zavrsavam s ovom temom, svak nek sebi trazi rijesenje za problem ionako su svi pametni.
kloniran wrote:Toliko o tome koliko ga koristis, sto se mene tice nek bude kako god vi kazete, ne planiram se raspravljati
Dobro znam sta sam morao aktivirati da mogu primiti novac i da je bila opcija da automatski ne povlaci novac na kraju mjeseca.
Sto se mene tice zavrsavam s ovom temom, svak nek sebi trazi rijesenje za problem ionako su svi pametni.
Bila je , ali davno ukinuta, usrali nas politicari neusvajanjem seta zakona o pranju novca i jos nekih. Pricao sam ja o ovome u par navrata na drugoj temi.
kloniran wrote:Toliko o tome koliko ga koristis, sto se mene tice nek bude kako god vi kazete, ne planiram se raspravljati
Bila je , ali davno ukinuta, usrali nas politicari neusvajanjem seta zakona o pranju novca i jos nekih. Pricao sam ja o ovome u par navrata na drugoj temi.
Nije bila. Od pocetka koristim PayPal u BiH i nikad nije bilo. Uvijek se automatski povlacio novac htio ti to ili ne i nikad se nije mogao cuvati i trositi sa balance-a. Opet nema niko dokaz, nema screenshot, nema nista a nesto tvrdite da je postojalo.
Uostalom potpuno je nebitno jel nesto bilo il nije, tih opcija NEMA i ne dezinformisite sad ljude da trebaju nesto da aktiviraju kad to nije tacno.
Nije bila. Od pocetka koristim PayPal u BiH i nikad nije bilo. Uvijek se automatski povlacio novac htio ti to ili ne i nikad se nije mogao cuvati i trositi sa balance-a. Opet nema niko dokaz, nema screenshot, nema nista a nesto tvrdite da je postojalo.
Uostalom potpuno je nebitno jel nesto bilo il nije, tih opcija NEMA i ne dezinformisite sad ljude da trebaju nesto da aktiviraju kad to nije tacno.
a bem mu vraga pa ja imao 500$ na paypalu stajalo mi sa karticom dodatom svo vrijeme prije nego sto su uveli ovu auatomatic withdrawal opciju
Ma to sto ti je stajalo je zato sto se nekad sjebe kod njih automatsko povlacenje. To samo oni mogu aktivirati i deaktivirati, nikad nije bila dostupna opcija korisnicima. I meni se desavalo da ne uspije automatsko povlacenje i ostanu pare na balance ali nista ne mozes sa njima. I onda ih moram zvati da srede. Ali opcija nikad nije bila. Nema te slike na internetu, nema nikakve informacije u dokumentaciji da je takvo sta postojalo.
Opet kazem, nebitno, toga nema a lik prica kako nesto treba aktivirati. Ne treba jer to ne postoji i to je dezinformacija. I onda kad mu kazes da je to dezinformacija nesto se ljuti, kao bilo je nekad. Nebitno skroz jel bilo nekad (a nije), sad nema.
Saka wrote:Nije nikad bila opcija za primanje novca za PayPal u BiH niti je bila ikad opcija za automatsko primanje novca. Znaci ovi pametni nek naprave screenshot i stave. Ili nadji na netu sliku te opcije ili u PayPal dokumentaciji. Bez toga je dezinformacija. To koliko ko koristi PayPal okaci macku o rep. Ja ga koristim vise od 15 godina (sto u drugoj zemlji sto u BiH) i nikad nisam vidio tu opciju. A redovno primam novac bez problema.
Nije bila opcija u klasicnom smislu vec se desavali bugovi kad su switchali izmedju ovog novog i starog izgleda stranice. Tako npr verifikovao si visa karticu i opet ko god ti salje novac pise mu da ne mozes primati. Tad si morao u opcijama potrazit neki payment setup bio je i direkt link ovdje na temi, i tu potvrdis opet karticu i mogao si primiti. To je trajalo kratko, i ne postoji vise, sad moras nazvati da ti to ukljuce. Ja zvao skoro za kolegicu, i tad su mi rekli da za automatski da bude ukljucen moras isto nazvati jer su uveli to neko novo pravilo za bosnu - ma da je lik zvucao indijski i sa se zapravo cupa kao da je pravilo a zapravo bug tehnicki. I da nikad nisi mogao iskljucit automatski, to se samo zbugalo nekad i ne povuce
HB_BHF wrote:Nije bitno je li bila ta opcija ili nije, jeste navalili . Zbog čega sad ne radi primanje novca na Visa kartice? Izgleda da ipak moram zvati PayPal
Moras ih nazvati, i mojoj kolegici to isto bilo, nov account radio par mjeseci i onda odjednom (u aprilu) nije se moglo primit novac. Nazvao, u minuti rijesili, nesto opet oni morali "ukljuciti"/odboriti. Vazda ta neka jebada kod njih s tim Policy Updates pa se uzjebe system.
Ne mogu da primim novac sa Paypala. Jučer sam imala prvu kupovinu i ova žena mi je rekla da paypal ne radi, tj. ne mogu primiti novac.
Kartica mi je kreditna Visa Intesa, verifikovala e mail i dobila kod.
Ali na paypalu pise:
If you have a Business account, you also need to set up a payment solution that will enable you to receive payments from eBay, your own website or by simply sending an invoice.
The payments you received will be available in your PayPal balance. You need to add a bank account to your PayPal account for future withdrawals.
Here’s how to add a bank account:
Login to your PayPal account.
Click Profile near the top right corner of the page.
Click Profile and settings.
Click Financial information.
Click Add my bank beside "Bank accounts".
Enter the requested information and then click Continue.
Review your information and click Save.
Kad pokušam dodati Bank account pojavi se US card formular, i svaki put tako.
ma_zdra'o wrote:Ne mogu da primim novac sa Paypala. Jučer sam imala prvu kupovinu i ova žena mi je rekla da paypal ne radi, tj. ne mogu primiti novac.
Ali na paypalu pise:
If you have a Business account, you also need to set up a payment solution that will enable you to receive payments from eBay, your own website or by simply sending an invoice.
The payments you received will be available in your PayPal balance. You need to add a bank account to your PayPal account for future withdrawals.
Ne znam šta da radim, jel neko imao ovaj problem?
Pokusaj ovo, meni je nedavno uspjelo.
Horcrux wrote:
Uspio! Paypal podrska mi je odgovorila da trebam setupovati automatic withdrawl, da bi mogao primati novac, medjutim nigdje na ovom novom UI-u nema podrske za automatic withdrawl - barem koliko sam ja uspio vidjeti, niti sam uspio pratiti njihove stepove koje su naveli da bi se to rijesilo. Svejedno sam uspio, tako sto sam nasao link na netu.
Koliko sam ja shvatio, da bi primali novac mi iz BiH, potrebno je:
- verifikovati email
- imati visa karticu
- verifikovati karticu - imati automatic withdrawal - ovo mozete setupovati trenutno samo ako odete na https://www.paypal.com/eg/cgi-bin/websc ... icked=card. Ako otvorite taj link i ako vas preusmjeri na paypal home page, onda je sve ok, ako vam otvori nesto drugo, pratite te korake (Continue etc). Setupovao sam to, povukao novac sa Upworka i sve je proslo ok.
ma_zdra'o wrote:Ne mogu da primim novac sa Paypala. Jučer sam imala prvu kupovinu i ova žena mi je rekla da paypal ne radi, tj. ne mogu primiti novac.
Ali na paypalu pise:
Ne znam šta da radim, jel neko imao ovaj problem?
Pokusaj ovo, meni je nedavno uspjelo.
Horcrux wrote:
Uspio! Paypal podrska mi je odgovorila da trebam setupovati automatic withdrawl, da bi mogao primati novac, medjutim nigdje na ovom novom UI-u nema podrske za automatic withdrawl - barem koliko sam ja uspio vidjeti, niti sam uspio pratiti njihove stepove koje su naveli da bi se to rijesilo. Svejedno sam uspio, tako sto sam nasao link na netu.
- verifikovati email
- imati visa karticu
- verifikovati karticu - imati automatic withdrawal - ovo mozete setupovati trenutno samo ako odete na https://www.paypal.com/eg/cgi-bin/websc ... icked=card. Ako otvorite taj link i ako vas preusmjeri na paypal home page, onda je sve ok, ako vam otvori nesto drugo, pratite te korake (Continue etc). Setupovao sam to, povukao novac sa Upworka i sve je proslo ok.
Ma nema sanse da je ikad bila ta opcija da se ukljuci automatic withdrawal
ajrolina wrote:
Meni se isto desilo kad sam tek pocela raditi, ali tad sam imala mastercard Unicredit banke i u banci me ubjedjivali da mogu primati sredstava na paypal medjutim sve dok nisam povezala visa karticu sredstva su vracana na upwork, nadam se da ces rijesiti problem brzo i mnogo srece u radu zelim
- verifikovati email
- imati visa karticu
LJUBIM TE 1000X
Toliko se mucio danas oko ovoga i napokon uspijelo!!!
Mislim, ja sam napisao rjesenje koje je meni pomoglo, a evo i jos jednom forumasu, pa mozda i on moze potvrditi da je ok.
A moguce opet da samo nama ovo radi.
Ma vrlo je moguće da si našao link za taj skriveni switch da sam aktiviraš automatsko povlačenje. Inače ta opcija ne postoji u interface-u i korisnik je ne vidi, niti je kad bila, bar što se tiče PayPal-a u BiH. Kad bi zaribalo zvala se PayPal podrška i oni bi sredili. Ali eto, dobro je da ima link, iako nije dokumentovan, pa možeš sam probati.
Congratulations! You can start selling with your PayPal account now that you added your Visa card issued in Bosnia and Herzegovina
You can now withdraw payments from your available balance to this card. Your available balance will be automatically transferred to this card on the first day of every month.
Payments you receive go to your pending balance, usually for 30 days. Payments in your pending balance belong to you, but you can't use or withdraw them. Usually, after 30 days, pending payments go to your available balance, unless PayPal is holding amounts for another reason, as specified in the PayPal User Agreement or other agreement that you have entered into with PayPal. After you have a successful selling history with us, payments you receive go directly into your available balance.
Slijedila sam onaj link gore, i evo šta je izašlo nakon Continue
ma_zdra'o wrote:Congratulations! You can start selling with your PayPal account now that you added your Visa card issued in Bosnia and Herzegovina
You can now withdraw payments from your available balance to this card. Your available balance will be automatically transferred to this card on the first day of every month.
Payments you receive go to your pending balance, usually for 30 days. Payments in your pending balance belong to you, but you can't use or withdraw them. Usually, after 30 days, pending payments go to your available balance, unless PayPal is holding amounts for another reason, as specified in the PayPal User Agreement or other agreement that you have entered into with PayPal. After you have a successful selling history with us, payments you receive go directly into your available balance.
Slijedila sam onaj link gore, i evo šta je izašlo nakon Continue