Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
direstraits0078

#5126 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by direstraits0078 »

Mjesto radnje: put m.m.
Akteri: ja i 1515, kasnije 1516

Okrenem 1515, javlja se neka teta dispecerka: Saraj'vo taksi, izvol'te...

Ja: dobar dan, put m.m. broj xxx iznad novopecene zgrade koja je izazvala zabranu saobracanja kamiona preko tranzita, trebam do Vijecnice.
Dispecerka: momenat... (cuje se stanica, odbijaju voznje, kratka relacija)... Nema slobodnog vozila, nazovite za 5 minuta... (slusalica fljas!)
Ja: bez teksta.

Okrenem 1516, javlja se dispecer i kaze vozilo br. xx za 2 minuta.

Za 2 minuta dolazi vozilo i bez rijeci nas spusti do Vijecnice, uz posten baksis i moje pitanje gdje mu odgovara da nam stane jer mi je svejedno kad sam u blizini Vijecnice.

Mislim, wtf, koliko je tesko biti fin... U povratku na tranzit, zaustavim ponovno covjeka koji nije SA taxi, kazem mu adresu, covjek se smije, upravo ga kolega zvao da se nadju na istoj adresi. I tako ljudi zarade, a rade za gazdu, ne za sebe. Nafake ima za fine ljude, za hajvana nema nafake.
bumerangss

#5127 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bumerangss »

direstraits0078 wrote:Mjesto radnje: put m.m.

Ja: dobar dan, put m.m. broj xxx iznad novopecene zgrade koja je izazvala zabranu saobracanja kamiona preko tranzita, trebam do Vijecnice.
Dispecerka: momenat... (cuje se stanica, odbijaju voznje, kratka relacija)... Nema slobodnog vozila, nazovite za 5 minuta... (slusalica fljas!)

Za 2 minuta dolazi vozilo i bez rijeci nas spusti do Vijecnice, uz posten baksis i moje pitanje gdje mu odgovara da nam stane jer mi je svejedno kad sam u blizini Vijecnice.

Mislim, wtf, koliko je tesko biti fin... U povratku na tranzit, zaustavim ponovno covjeka koji nije SA taxi, kazem mu adresu, covjek se smije, upravo ga kolega zvao da se nadju na istoj adresi. I tako ljudi zarade, a rade za gazdu, ne za sebe. Nafake ima za fine ljude, za hajvana nema nafake.
:thumbup:
dzeno123

#5128 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dzeno123 »

U Sarajevo taxiju ne rade zenski dispeceri. Druga laz je da se prilikom licitacije voznje govori destinacija musterije...
direstraits0078

#5129 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by direstraits0078 »

dzeno123 wrote:

U Sarajevo taxiju ne rade zenski dispeceri. Druga laz je da se prilikom licitacije voznje govori destinacija musterije...
Ok, ispravka, muškarac izrazito ženskog glasa. Za destinaciju sam ja rekao dispečerki, a ona ili on/ono je ponovilo.
U svakom slučaju, vozilo nisu poslali, a na radiju su rekli kratka relacija.
bumerangss

#5130 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bumerangss »

dzeno123 wrote:

a ko vam je Fata ? :D
vjesticanametli

#5131 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by vjesticanametli »

Bluemore wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
ultima_palabra wrote:Iz mog iskustva, u Sarajevotaksiju je 90% normalnih, kao i kod ostalih. Ali normalno je da jedno loše iskustvo ostane u glavi, više nego 100 dobrih.
Ma ko i u svakom poslu i opcenito u svakoj sferi ljudskog djelovanja. Ima nas svakakvih.

Relativno cesto koristim taksi i u globalu, nisam imao nekih vecih neugodnosti, osim smaracke price. A vozio sam se vise puta sa par taksista koji su me odusevili i cistocom auta, kao i manirima i zao mi sto im nisam uzeo vizit kartu.

Sad u petak me vozio neki stariji ciko, djed reklo bi se. I na relaciji Malta- M.Dvor mi je stigao ispricati kako ga sramota ko sve radi taj posao, kako je guzio neku malu iz Vranja, kako uvijek nosi pistolj, sto se ne veze pojasom uz navodjenje situacija sta bi mu se moglo desiti ako se sveze itd... :D

Eh sad kako je strancima, onima koji dodju sa strane itd.. to vec ne bih znao.
evo kako
https://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g ... anton.html
danas mi na autobuskoj dok sam cekala neki bus da nesto uzemem pridose momak i cura holandani zamolise da nazovem taxi hahhahah ja posla za tel ma reko bjez ba eno auta sjedite pa dok ja zavrsim s busom vozim vas na aerodrom....usput ionako hahahhaha pitam ih jel znaju da ne uzimaju sa taxi kazu znaju hahhahah elem ja sam svakog stranca upozorila do sada....
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#5132 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by _BataZiv_0809 »

Hahahah i hahahaa
vjesticanametli

#5133 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by vjesticanametli »

Ne klebari se hahhahah ja sam fake s mahmutovca.... sutra te zovem izaDZi po ceker ..... :mrgreen:
mayab

#5134 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mayab »

Paul F. wrote:Ne znam kako insan može izgubit novčanik sa tri milje eura.
+1
:thumbup:

:shock:
esmasaric

#5135 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by esmasaric »

Ako ne moram taxi, onda i ne koristim, pa makar pola Vilsa prepješačila. :D

Ali igrom slučaja, moradoh zaustaviti jedan. I zaustavim taxi kod Vjecnice. Vozilo pristojno izgledalo. SA taxi, ima tablice.
Naravno upeklo, otvoreni prozori, i ja primjetim da čovjek nevjerovatno bazdi na jači alkohol, kao neku brlju rakiju, nemam pojma.
Kaže on: Tebi ako puše, možeš zatvoriti.
Ja: Ma ne, ok.

Kontam u sebi, ugušit ću se ako zatvorim. Ali baš smrdi, nakon vožnje sam napravila par krugova oko kafića da se izluftam. Ni u Tramvaju na plus 40 nisam toliki smrad isparavanja alkohola osjetila. Fuj... :-)
thekupus

#5136 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by thekupus »

Danas ja zaustavljam na Kosevu jedan Mercedes stariji, unutra vozac, takodjer stariji.

Auto bukvalno ne ispunjava osnovne uvjete za voznju, jedva ubrzava, kocnice nikakve, volan skripi, mjenjac melje pravo, unutra zadimljeno
Smatram da bi trebao postojati barem neki minimalni nivo koji treba odrzavati da bi se bavilo taksiranjem, ova krntija ga definitivno ne bi ispunila
Sreca pa je vozac bio pristojan, sutio je cijelu voznju, sto mi se jako svidja

Ali sa sigurnosnog aspekta auto mu ne bi smjelo biti na cesti

Jos jedna stvar, jeste primjetili kako taksisti nikad, ali bas nikad, ne vezu pojas?
Je li to policija ima neku toleranciju prema njima, ili im je svejedno?
Saka

#5137 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Saka »

thekupus wrote:Jos jedna stvar, jeste primjetili kako taksisti nikad, ali bas nikad, ne vezu pojas?
Ja neki dan zaustavio jednog, neki mlađi lik, svezao se. Nisam se prestao hibretiti. Ja krenuo da se i ja zavežem kad on ček, ček, izvadi nešto iz one kopče, stavio da mu ne pišti jer se niko nikad ne veže. :)

Ma naša policija je karina svakako, oni kažnjavaju samo kad im se kaže da to rade, ako te vide onako fućka im se.
burekodsira

#5138 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by burekodsira »

thekupus wrote:Danas ja zaustavljam na Kosevu jedan Mercedes stariji, unutra vozac, takodjer stariji.

Auto bukvalno ne ispunjava osnovne uvjete za voznju, jedva ubrzava, kocnice nikakve, volan skripi, mjenjac melje pravo, unutra zadimljeno
Smatram da bi trebao postojati barem neki minimalni nivo koji treba odrzavati da bi se bavilo taksiranjem, ova krntija ga definitivno ne bi ispunila
Sreca pa je vozac bio pristojan, sutio je cijelu voznju, sto mi se jako svidja

Ali sa sigurnosnog aspekta auto mu ne bi smjelo biti na cesti

Jos jedna stvar, jeste primjetili kako taksisti nikad, ali bas nikad, ne vezu pojas?
po zapadu je pravilo da se taksisti ne vezu dok voze gosta, radi licne sigurnosti od potencijalnih razbojnika (npr. u austriji)
calculator

#5139 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by calculator »

Taxi-priča iz Zagreba:
Neki dan sam ispred Sheratona ušla u taksi. Nakon dugo vremena sam naišla na mladog i simpatičnog vozača. Bilo je vruće, a ja sam bila umorna. Konverzacija se kao i uvijek vrtila oko vremena. Pred kućom u trenutku plaćanja nisam imala nego 100 kn, a on nije imao sitno za uzvratiti. Što sad? Kaže on: "ma poklanjam vam vožnju". Ja inzistiram i guram mu moju vizitku Čitaj knjigu. On zainteresirano pregleda i počnemo pričati o knjigama. Ja kažem ako volite knjige onda ste na pravom mjestu s pravom osobom. On pomalo iznenađen ponuđenim kaže da će sigurno doma surfati stranicom Čitaj knjigu.
Danas mi se javio porukom: "Dobar dan, neki dan sam vas vozio pa nisam sitnih novaca za izvratit, pa sam mislio umjesto 20kn da mi preporučite neku dobru knjigu".

Oduševljena sam. Ovo je genijalno. Odmah sam ga nazvala i pozvala da kada prolazi mojom ulicom da pozvoni. Imam za njega 20 kuna i 3 odlične knjige. Knjigoljupca treba opskrbiti za ljeto. Jako se razveselio knjigama i pohvalio Čitaj knjigu. Od sada je redovno prati. I kad god treba vožnja neka ga nazovem. U mom imeniku je dobio ime: Taksist koji voli knjige', napisala je Alis na Facebooku https://www.facebook.com/pages/%C4%8Cit ... 1922419113
bingov buraz

#5140 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bingov buraz »

Kakva reklama za vlastitu stranicu :mrgreen:
Nepass

#5141 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Nepass »

esmasaric wrote:Ako ne moram taxi, onda i ne koristim, pa makar pola Vilsa prepješačila. :D

Ali igrom slučaja, moradoh zaustaviti jedan. I zaustavim taxi kod Vjecnice. Vozilo pristojno izgledalo. SA taxi, ima tablice.
Naravno upeklo, otvoreni prozori, i ja primjetim da čovjek nevjerovatno bazdi na jači alkohol, kao neku brlju rakiju, nemam pojma.
Kaže on: Tebi ako puše, možeš zatvoriti.
Ja: Ma ne, ok.

Kontam u sebi, ugušit ću se ako zatvorim. Ali baš smrdi, nakon vožnje sam napravila par krugova oko kafića da se izluftam. Ni u Tramvaju na plus 40 nisam toliki smrad isparavanja alkohola osjetila. Fuj... :-)
Aftershave :D
ultima_palabra

#5142 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by ultima_palabra »

Neki dan na aerodromu, sve super fino krasno dok mu ne rekoh za taksimetar :mrgreen: Eh, ne može on na taksimetru ništa zaraditi, što nisam prošetao 20-30 metara pa uzeo Crveni, on je mogao za to vrijeme nekog Arapa nahvatati i zaraditi 30-40 eura :-) A ja kad sam prolazio pored njega, on otvara vrata od gepeka i uzima mi torbu da je ubaci...

Kao jesi ti to meni namjerno uradio... ma rekoh nemam pojma da ima Crveni u blizini, kontam pobili bi se da ste tako blizu jedni drugima :oops: Nije progovorio nijedne narednih 10 minuta...
julisiz es grant

#5143 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by julisiz es grant »

ultima_palabra wrote:Neki dan na aerodromu, sve super fino krasno dok mu ne rekoh za taksimetar :mrgreen: Eh, ne može on na taksimetru ništa zaraditi, što nisam prošetao 20-30 metara pa uzeo Crveni, on je mogao za to vrijeme nekog Arapa nahvatati i zaraditi 30-40 eura :-) A ja kad sam prolazio pored njega, on otvara vrata od gepeka i uzima mi torbu da je ubaci...

Kao jesi ti to meni namjerno uradio... ma rekoh nemam pojma da ima Crveni u blizini, kontam pobili bi se da ste tako blizu jedni drugima :oops: Nije progovorio nijedne narednih 10 minuta...
Uvijek zovem crveni i sa i do Aerodroma. I ljepota. Ljudi normalni, taksimetrom me izađe tačno 6.5 KM (uvijek zaokružim na 7).
Zadnji put, prije 20 dana, neki "gospodin", mlađi lik, upicanjen, pokušo na aerodromu da mi mazne taksi ispred nosa, lafo on zvao. Kod rampe ga čeko :-) ...sreća da sam na vrijeme vidio i priletio. Kaže taksista da su ga već skužili, to mu praksa tako da radi. Lafo dingospo, a nema par feninga da nazove, jebo sebi mater :D
ultima_palabra

#5144 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by ultima_palabra »

Ali tog mentalnog sklopa... ko da je nekome na pameti kad se vrati s puta da razmišlja gdje koji taksista stoji, a kamoli još da namjerno nekoga zajebaje :-)
julisiz es grant

#5145 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

ultima_palabra wrote:Ali tog mentalnog sklopa... ko da je nekome na pameti kad se vrati s puta da razmišlja gdje koji taksista stoji, a kamoli još da namjerno nekoga zajebaje :-)
Ma samo nazoveš, obično ima vozila Crvenih u blizini. Ja nisam nikad čekao duže od 5 minuta.
stakasa

#5146 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by stakasa »

julisiz es grant wrote:
ultima_palabra wrote:Ali tog mentalnog sklopa... ko da je nekome na pameti kad se vrati s puta da razmišlja gdje koji taksista stoji, a kamoli još da namjerno nekoga zajebaje :-)
Ma samo nazoveš, obično ima vozila Crvenih u blizini. Ja nisam nikad čekao duže od 5 minuta.
Koji je broj telefona tih crvenih taksija?
julisiz es grant

#5147 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

stakasa wrote:
julisiz es grant wrote:
Koji je broj telefona tih crvenih taksija?
033 760 600
stakasa

#5148 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by stakasa »

Zahvaljujem doktore. Znaci da ove pucam i da se ne mislim
julisiz es grant

#5149 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

stakasa wrote:Zahvaljujem doktore. Znaci da ove pucam i da se ne mislim
Ja sam do sada tako radio, i nisam imao problema.
stakasa

#5150 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by stakasa »

julisiz es grant wrote:
stakasa wrote:Zahvaljujem doktore. Znaci da ove pucam i da se ne mislim
Ja sam do sada tako radio, i nisam imao problema.
Super, hvala jos jednom
Post Reply