Lijepo. Zašto onda dolaziš na forum družiti se s Bošnjama?bleicher wrote: Meni ne valja u Bosni, super mi u Njemackoj.
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- Radio Sarajevo
#5126 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- Radio Sarajevo
#5127 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Rekao sam selo pored SrpcaSuzie Q wrote:Ti kad bi znao da ljudi iz Srpca vedre i oblace ne samo u BiH nego i u regiji, malo bi se zamislio oko ovoga sto pises. Veliki majstor masonske lože u Hrvatskoj, inace ugledan liječnik, rodom iz Srpca bi također imao sto reci na tvoj steak iz Peppersa i "njegove cevape" iz Dervente.Radio Sarajevo wrote: ...I zbog toga kažem da je moja polazna tačka bila drugačija nego nečija ko je orao njivu u selu pored Srpca. Jednostavno, tako je, nema ništa loše u oranju njive, ali nažalost do dobrog restorana iz Srpca se putuje barem pola sata ili sat, i opet dođeš u Derventu ili Prnjavor na ćevape ili pljeskavicu, dok sam ja barem mogao pojesti stejk u Peppersu, vidjeti Bona Voxa kako pijan tumara na Akademiji scenskih umjetnosti, voziti Coolia kad sam kao vozač radio na SFF-u u vrijeme studija, itd. .
Nemam pojma gdje je Srbac ali znam da je po broju "bitnih" ljudi uz Konjic u FBIH na prvom mjestu, zelim reći da provincije u BiH nisu rupe na svirali i da kojim slucajem imaju para kao Sarajevo imali bi stosta i ponuditi svojim građanima. Mozda do tebe ne dopiru informacije, ali upravo se u tim malim mjestima ljudi i bore da imaju kakva takva kulturna zbivanja od kojih su neka prevazisla bh. okvire.
- Radio Sarajevo
#5128 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
On je u Houtenu, tako da nije baš u Utrechtu. Doduše, ja iz Amsterdama dolazim, pa to ne znači ništa, ali od ovih mojih nikad ga niko nije vidio. Ja igram samo s BošnjacimaPoint. wrote:Nego, @Radio Sarajevo, veliš da igraš fuce tamo u Utrechtu, dolazi li Štulić na termin, gore je kod vas blizu a kažu da voli fudbal.
-
bleicher
#5129 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Da tebi kontriram, to mi zivot jos vise ukrasavaRadio Sarajevo wrote:Lijepo. Zašto onda dolaziš na forum družiti se s Bošnjama?bleicher wrote: Meni ne valja u Bosni, super mi u Njemackoj.
-
Melbourne_Australia
#5130 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Radio Sarajevo
Ja fakat ne znam sta se ti imas kome pravdati ovdje...Da sve si u pravu, velika vecina nase dijaspore je go "seljak" Ja se sjecam perioda 90"s u Melbourne...Drago ti da cujes nas jezik i nasu raju..Bilo nas je par Sarajlija, gradska raja uglavnom...I sad odemo medju nasu raju, pocnemo prosipati fore iz Nadrealista, pjesme od Zabranjenog Pusenja itd itd..Svi bleje i gledaju...Normalno da ti onda nemas sta da trazis u takvom drustvu..Halo klinci slusali "Kalesijske zvuke" ...Da jos jednom ponavaljam , nije imao isto djetinstvo neko sa Skenderije i neko sa sela od Cazina...Niko ne govori da je ovaj prvi bolji covjek, ali da su svijeta dva razlicita , to je definitivno...Stipu pa...., zar ne vidis kako se odmah prepoznaju i upale....
Fakat ne znam cemu pravdanje..Da cinjenica je da velika vecina ljudi koji su otisli vani , to su uradili zato sto su tesko zivjeli...I tu je kraj price...Sve ostalo je suplja prica a nije sramota otici van, cijeli svijet se seli po planeti..Samo nasi papci kad odu , pljuju sve zivo u BIH...
Ja fakat ne znam sta se ti imas kome pravdati ovdje...Da sve si u pravu, velika vecina nase dijaspore je go "seljak" Ja se sjecam perioda 90"s u Melbourne...Drago ti da cujes nas jezik i nasu raju..Bilo nas je par Sarajlija, gradska raja uglavnom...I sad odemo medju nasu raju, pocnemo prosipati fore iz Nadrealista, pjesme od Zabranjenog Pusenja itd itd..Svi bleje i gledaju...Normalno da ti onda nemas sta da trazis u takvom drustvu..Halo klinci slusali "Kalesijske zvuke" ...Da jos jednom ponavaljam , nije imao isto djetinstvo neko sa Skenderije i neko sa sela od Cazina...Niko ne govori da je ovaj prvi bolji covjek, ali da su svijeta dva razlicita , to je definitivno...Stipu pa...., zar ne vidis kako se odmah prepoznaju i upale....
Fakat ne znam cemu pravdanje..Da cinjenica je da velika vecina ljudi koji su otisli vani , to su uradili zato sto su tesko zivjeli...I tu je kraj price...Sve ostalo je suplja prica a nije sramota otici van, cijeli svijet se seli po planeti..Samo nasi papci kad odu , pljuju sve zivo u BIH...
- stakasa
#5131 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Melbourne_Australia wrote:Radio Sarajevo
- mousstapha
#5132 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jao kakvi seljaci
ne kontaju folove od nadrealista.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#5133 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
meni je to sasvim normalno i u redu sto ne kontaju nadrealiste i Z.P.
-
Seyfo
#5134 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kad bi nadrealiste ili ZP preveo na njemački titl, garant im ništa ne bi bilo smiješno.
To između ostalog pokazuje kako se nečiji identitet u tuđini urušava.
To između ostalog pokazuje kako se nečiji identitet u tuđini urušava.
- Radio Sarajevo
#5135 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
A Švabe su inače poznate po jedinstvenom smislu za humor...

U suštini si u pravu. Na ovoj temi se samo treba zajebavati, onda im zazubice još više rastuMelbourne_Australia wrote:Radio Sarajevo
- muha_sa
#5136 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
imal šta novo--jel se još neko ispalio 
- muha_sa
#5137 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
e pa bujrum--ko voli nek izvoli
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/eko ... ana-431352
Firma iz Hrvatske traži radnike u BiH: Neto plata 1.300 eura plus stan i hrana
- konjislav
#5138 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Odoh se odmah prijaviti, da vidim ima li mjesta za mene.muha_sa wrote:e pa bujrum--ko voli nek izvoli
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#5139 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Fuj, jebem ti Bosnu i sve, dabogda je ne bilo, mrzim iz dna duše ovu državu.
- Radio Sarajevo
#5140 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ako treba pomoć, tu sam, jer mi je stvarno žao vidjeti ovako nezadovoljnog i mrzovoljnog čovjeka.Jimmy McNulty wrote:Fuj, jebem ti Bosnu i sve, dabogda je ne bilo, mrzim iz dna duše ovu državu.
- triconja
#5141 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
To prvi put u zivotu cujemSaraFina wrote: I meni je koma kad neko iz Podrinja govori "dolamo i goramo". No to ne znači da ih ismijavam... ali je šega...
- SaraFina
#5142 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
triconja wrote:To prvi put u zivotu cujemSaraFina wrote: I meni je koma kad neko iz Podrinja govori "dolamo i goramo". No to ne znači da ih ismijavam... ali je šega...![]()
![]()
I ja sam u At. Prvi put.
- triconja
#5143 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Zato oni nako na onim dokumentarcima (sa snimcima iz rata) o ratu pricaju, ja reko a ja seljadije a ostali me napadose, znaci tako je to u njihaSaraFina wrote:triconja wrote:To prvi put u zivotu cujemSaraFina wrote: I meni je koma kad neko iz Podrinja govori "dolamo i goramo". No to ne znači da ih ismijavam... ali je šega...![]()
![]()
I ja sam u At. Prvi put.
Svih mi drugi jezik
- pustopoljina
#5144 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Dobro ba, dosta buzima i cazina vise.Melbourne_Australia wrote:Radio Sarajevo
Za razliku od vas urbanih, njima su ocevi i prije rata gastarbeit- ovali po austriji i njemackoj i dok ste vi gurali golf dizel uz bjelasnicu
- 512MB
#5145 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Dakle Nadrealisti i Satrovacki su sinonim za kulturu i urbanizam
Svega mi, nije vam ni jasno kako vam se ljudi sirom Evrope smiju. Na zapadu nije problem biti sa sela, i ti ljudi ne sluze nikom za sprdanja jer su uglavnom dosta imucni i cesto se drze tradicije, sto svako postuje... a tragikomicni su i od realnosti operisani levati koji principijelno za sve sto ne poznaju kazu da je njesra i da je u Rajvosa odakle poticu sve puno bolje, nesto kao onaj mali jomu. Nagledo sam se svakakvih seljobera bas iz Rajvosa, sta je to ma jebo Chateaubriand, da vidis kod nas cevapa desetke kad opletes pa sa rajom na vupi
halo ba, to je samo u vasoj maloj i hermeticki zatvorenoj mahali cool, ostatku svijeta je taj humor nedostupan...
Svega mi, nije vam ni jasno kako vam se ljudi sirom Evrope smiju. Na zapadu nije problem biti sa sela, i ti ljudi ne sluze nikom za sprdanja jer su uglavnom dosta imucni i cesto se drze tradicije, sto svako postuje... a tragikomicni su i od realnosti operisani levati koji principijelno za sve sto ne poznaju kazu da je njesra i da je u Rajvosa odakle poticu sve puno bolje, nesto kao onaj mali jomu. Nagledo sam se svakakvih seljobera bas iz Rajvosa, sta je to ma jebo Chateaubriand, da vidis kod nas cevapa desetke kad opletes pa sa rajom na vupi
- animals
#5146 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja ne znam sta je tema vise..
urban tip je kulturan i osvjesten covjek..
ne moze urban tip biti ko glasa za one nase tri stranke..
Znaci kultura zivljenja I skromnost..
da uvijek budes svjestan svoje besvijesti.. itd..
nadam se da razumijete..
urban tip je kulturan i osvjesten covjek..
ne moze urban tip biti ko glasa za one nase tri stranke..
Znaci kultura zivljenja I skromnost..
da uvijek budes svjestan svoje besvijesti.. itd..
nadam se da razumijete..
- uglavnomja
#5147 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
512MB wrote:Dakle Nadrealisti i Satrovacki su sinonim za kulturu i urbanizam![]()
Svega mi, nije vam ni jasno kako vam se ljudi sirom Evrope smiju. Na zapadu nije problem biti sa sela, i ti ljudi ne sluze nikom za sprdanja jer su uglavnom dosta imucni i cesto se drze tradicije, sto svako postuje... a tragikomicni su i od realnosti operisani levati koji principijelno za sve sto ne poznaju kazu da je njesra i da je u Rajvosa odakle poticu sve puno bolje, nesto kao onaj mali jomu. Nagledo sam se svakakvih seljobera bas iz Rajvosa, sta je to ma jebo Chateaubriand, da vidis kod nas cevapa desetke kad opletes pa sa rajom na vupihalo ba, to je samo u vasoj maloj i hermeticki zatvorenoj mahali cool, ostatku svijeta je taj humor nedostupan...
slazem se sa sarajevom, i niste dobro procitali sta pise
nije poenta ko je vise cool i urban i blabla
nego da jednostavno nista zajednicko te dvije grupe ljudi iz iste zemlje, osim jezika, nemaju
nista, nista, nista ...
cak ni jezik nije skroz isti, ali razumijemo se
-
Seyfo
#5148 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Iz ovog svega vidim koliko je bolji kvalitet zivota kad u Sarajevo dodje recimo Focak. Ta ce mu Njemacka i Svecka
-
cassius
#5149 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ma da , cak i drugi narod, jer nisu gledali nadrealiste i jer su "uznjega"uglavnomja wrote:512MB wrote:Dakle Nadrealisti i Satrovacki su sinonim za kulturu i urbanizam![]()
Svega mi, nije vam ni jasno kako vam se ljudi sirom Evrope smiju. Na zapadu nije problem biti sa sela, i ti ljudi ne sluze nikom za sprdanja jer su uglavnom dosta imucni i cesto se drze tradicije, sto svako postuje... a tragikomicni su i od realnosti operisani levati koji principijelno za sve sto ne poznaju kazu da je njesra i da je u Rajvosa odakle poticu sve puno bolje, nesto kao onaj mali jomu. Nagledo sam se svakakvih seljobera bas iz Rajvosa, sta je to ma jebo Chateaubriand, da vidis kod nas cevapa desetke kad opletes pa sa rajom na vupihalo ba, to je samo u vasoj maloj i hermeticki zatvorenoj mahali cool, ostatku svijeta je taj humor nedostupan...
nego da jednostavno nista zajednicko te dvije grupe ljudi iz iste zemlje, osim jezika, nemaju
nista, nista, nista ...
cak ni jezik nije skroz isti, ali razumijemo se
uglavnom ti, drzi se ti vakuuma svog i bice sve okej.
- uglavnomja
#5150 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
cassius wrote:Ma da , cak i drugi narod, jer nisu gledali nadrealiste i jer su "uznjega"uglavnomja wrote:512MB wrote:Dakle Nadrealisti i Satrovacki su sinonim za kulturu i urbanizam![]()
nista, nista, nista ...
cak ni jezik nije skroz isti, ali razumijemo se![]()
uglavnom ti, drzi se ti vakuuma svog i bice sve okej.
jah
garant je tako, jeste da to ne pise, u stvari pise da nije tako, ali ako vas nekoliko znate bolje od pisca sta je on htio reci - onda je garant tako
da ne pricam o vasem neprocjenjivom iskustvu druzenja sa ljudima iz drugih svjetova