Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post Reply
славянин

#5126 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by славянин »

Pa eto mrsko mi traziti - nego da te upitam sta mislis o ovoj novoj vladi u KS ? :D
mO k3

#5127 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mO k3 »

славянин wrote:Pa eto mrsko mi traziti - nego da te upitam sta mislis o ovoj novoj vladi u KS ? :D
Mrsko ti tražiti :lol: koji si ti trol ;) nego jesi se našao prozvat maloprije ?
славянин

#5128 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by славянин »

mO k3 wrote:
славянин wrote:Pa eto mrsko mi traziti - nego da te upitam sta mislis o ovoj novoj vladi u KS ? :D
Mrsko ti tražiti :lol: koji si ti trol ;) nego jesi se našao prozvat maloprije ?
Naravno da jesam , ja sam skontao da sam miks ustaso-cetnika jer malo me nazivaju cetnikom malo ustasom (doduse moram jos priheftati mudzahedin negdje :D ).

Nego eto ukratko sta mislis o novoj vladi u KS da vidim jesam li pogrijesio... ono valja ne valja :D
BHCluster

#5129 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BHCluster »

HDZ-ovi ministri u Vijeću ministara BiH jučer su prvi put otvoreno izgovorili ono što se ranije moglo naslutiti: HDZ neće podržati usvajanje pisma sve dok Vlada Federacije BiH ne riješi problem subvencija za Aluminijski kombinat Mostar!
:bih:
stakasa

#5130 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by stakasa »

BHCluster wrote:
HDZ-ovi ministri u Vijeću ministara BiH jučer su prvi put otvoreno izgovorili ono što se ranije moglo naslutiti: HDZ neće podržati usvajanje pisma sve dok Vlada Federacije BiH ne riješi problem subvencija za Aluminijski kombinat Mostar!
Pa tako brate...
E hajde Mujo i Haso, da vidim jeste li spremni stegnut kais da radnici Aluminija i dalje imaju place preko dvije hiljade maraka
mO k3

#5131 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mO k3 »

славянин wrote:
mO k3 wrote:
Naravno da jesam , ja sam skontao da sam miks ustaso-cetnika jer malo me nazivaju cetnikom malo ustasom (doduse moram jos priheftati mudzahedin negdje :D ).

Nego eto ukratko sta mislis o novoj vladi u KS da vidim jesam li pogrijesio... ono valja ne valja :D
To kako te ko naziva očito ima razlog , ja te nisam nikada tako prozvao

Nego nisam upratio kakvo je tvoje mišljenje o ks vladi ?
славянин

#5132 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by славянин »

mO k3 wrote: To kako te ko naziva očito ima razlog , ja te nisam nikada tako prozvao

Pa mogu i ja tebe nazivati kako ocu - dali ce to znaciti da ima razlog za to ? .. ako to cinim neargumentovano onda sumnjam.

Nego osjetim kao neko izbjegavanje odgovora ovdje :D :D
Point.

#5133 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Point. »

stakasa wrote:
BHCluster wrote:
Pa tako brate...
E hajde Mujo i Haso, da vidim jeste li spremni stegnut kais da radnici Aluminija i dalje imaju place preko dvije hiljade maraka
HDZ oprobana politička ideja, ucjenama do željenih rezultata. Takva politika je suđena da propadne, zato će dobiti kurcem u čelo.
The 51st State

#5134 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by The 51st State »

Konstruktivan pristup, rjesicemo aluminij nedolaskom na sjednice, mora da ce im poluciti rezultat.
mO k3

#5135 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mO k3 »

славянин wrote:
mO k3 wrote: To kako te ko naziva očito ima razlog , ja te nisam nikada tako prozvao

Pa mogu i ja tebe nazivati kako ocu - dali ce to znaciti da ima razlog za to ? .. ako to cinim neargumentovano onda sumnjam.

Ne kontam te šta ti hoćeš zapravo od mene ? Jesam li ti ja šta loše rekao ili pogrdno nazvao ??
славянин

#5136 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by славянин »

mO k3 wrote:
славянин wrote:

Ne kontam te šta ti hoćeš zapravo od mene ? Jesam li ti ja šta loše rekao ili pogrdno nazvao ??
Nista nista , carry on. :D
gold'n'brown

#5137 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by gold'n'brown »

славянин wrote:
Vizionar 1985 wrote: Jbt samo kao, ne znam kako da kazem, pijavce ili krvopije zive ove sve stranke od onoga sto je se u Titin vakat gradilo i izgradilo. Ne znam tako mi se barem cini. A sto se tice Aluminija nemoze to tako kako vi mislite. Gasenje kako sam shvatio mora biti postepeno jer je Aluminij veliki zagadzivac i opasan po okolinu. Barem sa tako shvatio.
Na osnovu cega si ovaj dio shvatio :
Gasenje kako sam shvatio mora biti postepeno jer je Aluminij veliki zagadzivac i opasan po okolinu.
?
Gledo coek Cernobil pa konto da ga ne ugase ko nuklearni reaktor :D
Sanjarko

#5138 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Sanjarko »

gold'n'brown wrote:
Pa ima deponija nusproizvoda Aluminijuma. Ne znam kako se zove i tacno gdje se nalazi i niko o tome negovori ni kako ce se ona sanirati.

A ovo u vezi postepenog gasenja ovih celija za pirolizu ako se sad dobro sjecam je bilo govora. Jednom kad se one ugase da bi tesko Aluminij pokrenuo proizvodnju.

A veliki je zagadzivac kao i Mital. Ne kontam sta nije jasno u napisanom.

Ovo sam sve cuo iz medija i bilo po medijima. Ako oni lazu, lazem i ja.
славянин

#5139 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by славянин »

Vizionar 1985 wrote:
gold'n'brown wrote:
Pa ima deponija nusproizvoda Aluminijuma. Ne znam kako se zove i tacno gdje se nalazi i niko o tome negovori ni kako ce se ona sanirati.

A ovo u vezi postepenog gasenja ovih celija za pirolizu ako se sad dobro sjecam je bilo govora. Jednom kad se one ugase da bi tesko Aluminij pokrenuo proizvodnju.

A veliki je zagadzivac kao i Mital. Ne kontam sta nije jasno u napisanom.

Ovo sam sve cuo iz medija i bilo po medijima. Ako oni lazu, lazem i ja.
Nusprodukt proizvodnje aluminija nije opasan.

Elektrolizom se valjda vecina aluminija proizvodi - dakle nema dimnjaka i porediti aluminij sa mitalom koji ima visoke peci pa i koksaru je ..

No nebitno sigurno ce sada imati se bolji zrak nakon gasenja,i kupovat cemo aluminij iz hrvatske ili odakle vec ...
Sanjarko

#5140 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Sanjarko »

славянин wrote: Nusprodukt proizvodnje aluminija nije opasan.

Elektrolizom se valjda vecina aluminija proizvodi - dakle nema dimnjaka i porediti aluminij sa mitalom koji ima visoke peci pa i koksaru je ..

No nebitno sigurno ce sada imati se bolji zrak nakon gasenja,i kupovat cemo aluminij iz hrvatske ili odakle vec ...
Ma nije taj nusproizvod, nego iz rude kad se dobija aluminij. Evo zove se Crveni Mulj kod nekog sela. Neki govore da je opasno to odlagaliste, neki da nije.

Kako sam razumio. Ako sam dobro i razumio za sanaciju toga 100 miliona bi trebalo.

Ko ce znat ko je upravu, i sta je istina u vezi toga.
BHCluster

#5141 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BHCluster »

Image
славянин

#5142 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by славянин »

BHCluster wrote:Image
Cuj zar nisu sv r'vati isti ? Kada ovako nesto covjek procita ucini mu se da ljudi se nose sa slicnim ako ne istim problemima a to su ove stranke sto jasu godinama ?
mO k3

#5143 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mO k3 »

славянин wrote:
BHCluster wrote:Image
Cuj zar nisu sv r'vati isti ? Kada ovako nesto covjek procita ucini mu se da ljudi se nose sa slicnim ako ne istim problemima a to su ove stranke sto jasu godinama ?
ma hajde , eureka otkrio si toplu vodu slijedi ti Nobelova :mrgreen: ....

Bubas nekada gluposti
Novak20

#5144 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Bilo bi za očekivati da tenzije između naroda BiH vremenom padaju. No, dešava se suprotno. Narod se i dalje truje. Ne ulazeći u to tko je u pravu ili nije, zape mi za oko vijest iz Bugojna i demanti iste.

https://www.bugojno-danas.info/bosnjack ... d-bugojna/
U redakciju portala Bugojno Danas javio se predstavnik jedne bošnjačke ekipe (ime poznato redakciji) sa namjerom da objavimo protestni članak jer, kako navodi, organizatori Ilindanskog turnira “Kandija 2019” ne daju bošnjačkim ekipama da ove godine učestvuju na turniru.

Prethodnih godina su bošnjačke ekipe redovno učestvovale, čak i osvajale pomenuti turnir, ali ove godine organizatori su se odlučili na veoma ružan potez koji budi nacionalnu netrepeljivost. Bošnjačke ekipe su veoma razočarane jer na turnirima koje organizuju Bošnjaci svim nacionalnostima je dozvoljeno učestvovati na turnirima.
Predstavnik oštećene ekipe ističe da su sve bošnjačke ekipe oštećene, a organizatori su razlog za to naveli da su učesnici na turniru dobili pozivnice. Nijedna bošnjačka ekipa nije dobila pozivnicu, što oštećeni smatraju kao nacionalizmom.
Lokalni turnir u povodu dana sv. Ilije Proroka se politizira i koristi za raspirivanje nacionalizma i mržnje. Svašta.

https://ero.tel/vijesti/reakcija-organi ... u-bugojnu/
Nakon što su optuženi da Bošnjaci ne dopuštaju sudjelovanje na Ilindanskom turniru u Kandiji, pripćenjem za javnost su se oglasili organizatori ovoga događaja, odnosno, HKD Kandija. Njihovu reakciju prenosimo u cijelosti:

Mi članovi Hrvatskog kulturnog društva „Kandija“ koje djeluje u istoimenoj hrvatskoj povratničkoj župi u Bugojnu, odlučili smo se putem priopćenja reagirati na napise pojedinih medija u ovom gradu. Prije svih portala http://www.bugojno-danas.info koji je objavio kako je bošnjačkim ekipama zabranjeno sudjelovanje na na XI. Malonogometnom Ilindanskom turniru Kandija 2019. koji se igra ovih dana u povodu patrona župe, blagdana sv. Ilije Proroka. Želimo naglasiti da je Informacija koju je objavio spomenuti portal notorna laž. Ono što nas organizatore posebno brine su ciljevi koji se žele postići širenjem ovakvih neistina i dovođenja javnosti u zabludu, a oni su širenje međunacionalne netrpeljivosti i mržnje prema svim institucijama koje nose predznak „hrvatski“ u Bugojnu, u ovom slučaju HKD „Kandija“.

Mi iz HKD „Kandija“ najoštrije osuđujemo ovakav način pisanja medija koji, umjesto informiranja, dezinformiraju javnost i šire mržnju. Nakon što niti jedan događaj kojeg je HKD „Kandija“ organiziralo proteklih godina nije dobio prostora na portalu http://www.bugojno-danas.info, bez ikakve provjere s nama organizatorima prenijeli su izjavu navodnog predstavnika bošnjačke ekipe koji im je reakao kako bošnjačkim ekipama nije dozvoljeno sudjelovanje na Ilindanskom turniru. Mi kao organizatori koristimo ovu priliku pozvati sve Bošnjake koji imaju argumente koji bi potvrdili ovu laž da ih javno iznesu. Budući da oni ne postoje jer nikakvih zabrana nije bilo, pozivamo sve ljude kojima je stalo do istine i suživota u Bugojnu da nam se pridruže u razotkrivanju nacionalističkih i fašističkih namjera portala http://www.bugojno-danas.info.
Iskreno se nadamo i vjerujemo da lažima neće uspjeti ocrniti jedno od najaktivnijih kulturnih društava u Bugojnu, društva koje je u proteklih deset godina organiziralo jedan lijep sportski događaj na kojemu su se Bošnjaci kao najbolji igrači i vratari pet puta okitili titulom pobjednika, a isto toliko ekipa u kojima je većina igrača bošnjačke nacionalnosti osvojilo je titulu pobjednika. Na analizu nacionalne pripadnosti pobjednika i osvajača turnira odlučili smo se nakon teksta punog laži i mržnje na kojeg reagiramo ovim putem. Medijima koji ih šire poručujemo da se pozabave brojem Hrvata zaposlenim u javnim poduzećima i ustanovama kojima je osnivač općina Bugojno. Neće naći niti jednog. Prava je to slika Bugojna danas o kojoj portal istoga imena šuti želeći očito i Bugojno sutra bez Hrvata, institucija i društava s hrvatskim predznakom – zaključili su u priopćenju.
Droog

#5145 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Droog »

Pa jel igraju ili ne igraju? Nema izmedju.
Novak20

#5146 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Da je ostala u BiH diplomaciji, Ž.K. bi je vjerojatno sahranio sa ostalim HDZ diplomatama, na opću radost bošnjačke politike.
Ovako se domogla funkcije u EU kojom može pomoći ili odmoći BiH jer 14,5 milijardi eura u namjenskom fondu za zemlje našeg regiona nije malo, a konkurencija je velika. Što onda reći na zajedljiv naslov bošnjačkog tabloida SB, "E SAD SU SE USREĆILI" ?

Da smo pametniji, od dijela ovog novca bi se BiH i mogla barem malo usrećiti nekim korisnim projektom.
E SAD SU SE USREĆILI: Željana Zovko imenovana izvjestiteljicom AFET-a za program IPA III

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko imenovana je izvjestiteljicom Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta (AFET) za financijski instrument za pretpristupnu pomoć (IPA) III.

To je glavni financijski instrument koji podupire reforme u zemljama kandidatima i potencijalnim kandidatima, odnosno u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Crnoj Gori, Srbiji, Republici Sjevernoj Makedoniji i Turskoj, a u svrhu pripreme korisnika za obveze članstva u EU.

Zastupnica Zovko ovo imenovanje za izvjestitelja smatra velikim priznanjem svojih postignuća te će uime Europskog parlamenta pregovarati s Vijećem EU-a i Europskom komisijom o uvjetima za dodjelu sredstava iz programa IPA III, priopćeno je iz ureda za odnose s javnošću Europske pučke stranke.

U proteklom mandatu zastupnica Zovko sudjelovala je u parlamentarnom izvješću o fondu IPA III, a njezini amandmani bili su usredotočeni na određivanje prioriteta financiranja EU-a u područjima kao što su sigurnost i izgradnja institucija kako bi se zemlje kandidatkinje zaštitile od utjecaja izvan EU-a te na promicanje i vidljivost samog fonda.

Kako bi se povećao učinak pretpristupne pomoći, program IPA III trebao bi biti usklađen s prioritetima Strategije zapadnog Balkana iz veljače 2018. godine.

Najveći napredak u usporedbi s ranijim IPA programima je povećani proračun od 14,5 milijardi eura, te jasni i provjerljivi pokazatelji uspješnosti koji se temelje na čimbenicima kao što su demokracija, vladavina prava, neovisnost pravosuđa i ljudska prava, stoji u priopćenju.
Last edited by Novak20 on 26/07/2019 11:14, edited 1 time in total.
bingov buraz

#5147 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by bingov buraz »

E jesu se usrećili :mrgreen:
Novak20

#5148 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

.
Point.

#5149 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Point. »

Novak20 wrote:.
Ej kvisling, prestani spamati forum sa besmislenim tekstovima hrvatskih portalčića.
Novak20

#5150 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Point. wrote:
Novak20 wrote:.
Ej kvisling, prestani spamati forum sa besmislenim tekstovima hrvatskih portalčića.
:lol: :lol: :lol:

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/12 ... a_iii.html

Tekst je iz domaćeg tabloida Slobodna Bosna, a ti si dosadan s tim kvislingom.

Valjda zbog sjećanja na osmanski zulum. :lol:
Post Reply