Sirija vol. 2
- vivaldi
#5126 Re: Sirija vol. 2
pa eto vidis, znaci moguce je da je i cetvrti put mada se ne sjecam tih priznanja, ali ti vjerujem
- nixon69
#5127 Re: Sirija vol. 2
Vec se poceli iz al nusre predavati?
Navodno ih se oko 180 predalo u Daraa-i na jugu zemlje.
https://now.mmedia.me/lb/en/NewsReports ... outh-syria
Turci u izvidnici
Navodno ih se oko 180 predalo u Daraa-i na jugu zemlje.
https://now.mmedia.me/lb/en/NewsReports ... outh-syria
Turci u izvidnici
According Russian Official's Colonel-General Andrei Kartapolov Two Turkish F-16 has penetrated Syrian airspace.
Russian Sukhoi's SU-34 interceptors has been called to intercept Turkish F-16.
A radio communication will be published soon.
But the content is Already described here below:
Sukhoi :
To the pilots of aircrafts heading 274 FL 18500.
You are entering restricted Airspace controlled by Russian Air Force
If you don't leave this area immediately we will engage !
To the pilots of aircrafts heading 274 FL 18500.
You are entering restricted Airspace controlled by Russian Air Force
If you don't leave this area immediately we will engage !
After 2 warnings F-16 disappeared in turkish airspace.
- mirsek
#5128 Re: Sirija vol. 2
Ni ja se ne sjecam da su nesto posebno krili kad su nedavno slucajno pogodili i ubili 8 ili 16 vojnika Hezbollaha kod Alepa.Challenger__ wrote:Naravno da je moguće. Već su barem tri puta gađali "svoje" u Siriji i nisu negirali, niti su skrivali.vivaldi wrote:pa jeste chelli ali kakve to ima veze?
jel nemoguce da rusi pogrijese?
- Challenger__
#5129 Re: Sirija vol. 2
Primjer, ubili su 7 pripadnika Hezbollaha na sjeveru Latakije zbog loše koordinacije. Poznat slučaj. Možda je ovo i četvrti, ali ono što želim da kažem da oni, USA, nemaju više taj kredit da im se apriori vjeruje. Naprotiv.vivaldi wrote:pa eto vidis, znaci moguce je da je i cetvrti put mada se ne sjecam tih priznanja, ali ti vjerujem
Desilo se što se desilo, tri izvora terete njihovu "Koaliciju", a njihovo saopštenje ne vrijedi 5 pfeninga dok druga strana ne kaže suprotno.
- vivaldi
#5130 Re: Sirija vol. 2
mozes li mi naci potvrdu bilo kojeg incidenta od ta tri koja si spomenuo iz ruskih izvora?Challenger__ wrote:Primjer, ubili su 7 pripadnika Hezbollaha na sjeveru Latakije zbog loše koordinacije. Poznat slučaj. Možda je ovo i četvrti, ali ono što želim da kažem da oni, USA, nemaju više taj kredit da im se apriori vjeruje. Naprotiv.vivaldi wrote:pa eto vidis, znaci moguce je da je i cetvrti put mada se ne sjecam tih priznanja, ali ti vjerujem
Desilo se što se desilo, tri izvora terete njihovu "Koaliciju", a njihovo saopštenje ne vrijedi 5 pfeninga dok druga strana ne kaže suprotno.
- Challenger__
#5131 Re: Sirija vol. 2
Ne znam na kojim sam izvorima vidio te vijesti, ali znam da niko nije sporio ništa. Bilo, desilo se, ide se dalje. Zašto je to bitno?vivaldi wrote:mozes li mi naci potvrdu bilo kojeg incidenta od ta tri koja si spomenuo iz ruskih izvora?
-
Kaligula I
#5132 Re: Sirija vol. 2
...a u kome oni mogu imati sigurnijeg partnera od SAA među svim tim nepouzdanim stranama?...pa i samoj MZ je postalo jasno da je Assadova sekularna opcija najoptimalniji zajednički skup za višestruke sirijske probleme i da bi Kurdi udruženi s njima postali 'parni valjak' na terenu, a za što bi bili bogato nagrađeni...a sto se tiče zahvale Amerikancima, čuj i Ameri zanju za onu Bismarckovu da je politika umijeće mogućeg...ako su ih natrčili njihovi 'umjerenjaci' za 500.mil $, zašto da ih malo zne ameze i Kurdi?...Kikibombona wrote:Kako mogu profitirati od SAA?Kaligula I wrote: ...sve u svemu i Kurdi zasluzuju unutar sebe jedan temeljan 'reset' cijelog sistema...njima bi bilo najkorisnije da se prikljuce SAA, jer je tu najvise mogu profitirat...
Da kazu Amerikancima 'e hvala za pomoc iz zraka, sada idemo sa Asadom i Rusima koje vi vidite kao problem u Siriji'!??
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#5133 Re: Sirija vol. 2
Jel ti drago?solar7 wrote:od pocetka rata u Siriji nisam vidio vecu ekploziju tenka.ovo mora biti ta 90-tka.strahotaDuckZz wrote:Pobunjenici uništili tenk T-90 na jugu Aleppa .....
- Kikibombona
- vivaldi
#5135 Re: Sirija vol. 2
pa jebemu ako ti znas da su bila 3 incidenta i da su rusi priznali ili nisu negirali, onda bi valjda bio neki pisani trag na google, koji ima bolje pamcenje od nas obojice..Challenger__ wrote:Ne znam na kojim sam izvorima vidio te vijesti, ali znam da niko nije sporio ništa. Bilo, desilo se, ide se dalje. Zašto je to bitno?vivaldi wrote:mozes li mi naci potvrdu bilo kojeg incidenta od ta tri koja si spomenuo iz ruskih izvora?
al jebaji ga. nije ni bitno.
ja sumnjam na ruse iz 2 razloga - prvi je sto su rekli da ne mogu potrvditi da su ameri (a mogu puno slozenije stvari), a drugi je tvrdnja saa da su bila 4 aviona, 9 raketa, a samo troje mrtvih
hm..sa takvom americkom efikasnoscu na ciljane mete bojim se da bi sadam jos uvijek pruzao otpor u nekom bagdadskom predgradju.
-
Avetinho
#5136 Re: Sirija vol. 2
Eno ti celo nabrojao 4 puta kako su rusi "pogrijesili". Do kada smiju "ponavljat" a da im ti ne brojis?Kaligula I wrote:...greške nisu nemoguće...ali ako se ponove onda sigurno nisu Rusi, a ako se ne ponove onda onda su vjerovatno Rusi...vivaldi wrote:prije ce biti da je saa najbeala od rusa greskom nego od koalicije
- Kikibombona
#5137 Re: Sirija vol. 2
Kurdi imaju jednog realnog protivnika na terenu a to sigurno nije Asad. Taj protivnik je Turska.Kaligula I wrote:
...a u kome oni mogu imati sigurnijeg partnera od SAA među svim tim nepouzdanim stranama?...pa i samoj MZ je postalo jasno da je Assadova sekularna opcija najoptimalniji zajednički skup za višestruke sirijske probleme i da bi Kurdi udruženi s njima postali 'parni valjak' na terenu, a za što bi bili bogato nagrađeni...a sto se tiče zahvale Amerikancima, čuj i Ameri zanju za onu Bismarckovu da je politika umijeće mogućeg...ako su ih natrčili njihovi 'umjerenjaci' za 500.mil $, zašto da ih malo zne ameze i Kurdi?...
Oni su do sada imali bezbroj negitvnih izjava na racun sirijskih Kurda. Niko o Rojavi i YPG nije pricao koliko Turci. Cijelo vrijeme pripremaju teren za eventualni napad. I oni sigurno imaju kapacitet vojno djelovati na Rojavu.
Prepreka za to im je Amerika. Kurdi su jedini uticajan saveznik Amerike u Siriji. Ako ispuse Kurde, mogli bi postati ocajni i osvetoljubivi. Mogli bi dati podrsku Turcima da napadnu Kurde i na terenu pomognu radikalne islamiste.
Ko ce zastiti Kurde od Turske?
SAA?
Smijeh. Turska im srusila 12 aviona a oni metak na njih nisu ispalili.
Rusi?
Turci im srusili aviona, a oni na to nisu odgovorili. Boli Ruse kurac za Kurdima. Da ih nagaze Turci ni pocesali se ne bi.
Kurdi se trebaju drzati Amerike, Izraela, Njemacke, Engleske, Francuske... To su drzave koje Turke drze za jaja i koje ih jednim telefonskim pozivom mogu obuzdati.
- DuckZz
#5138 Re: Sirija vol. 2
Dokaz ?Kikibombona wrote: SAA?
Rusi?
Turci im srusili aviona, a oni na to nisu odgovorili. Boli Ruse kurac za Kurdima. Da ih nagaze Turci ni pocesali se ne bi.
Kurdi se trebaju drzati Amerike, Izraela, Njemacke, Engleske, Francuske... To su drzave koje Turke drze za jaja i koje ih jednim telefonskim pozivom mogu obuzdati.
- Challenger__
#5139 Re: Sirija vol. 2
Daj Vivaldi ne zajebavaj me. 15 mjeseci gledamo kako se tzv. "IS" širi pod "silinom" njihovih udara. A da ne pričam o beskrajnim lažima koje su postale temelj njihove politike od 9/11 do danas.vivaldi wrote:ja sumnjam na ruse iz 2 razloga - prvi je sto su rekli da ne mogu potrvditi da su ameri (a mogu puno slozenije stvari), a drugi je tvrdnja saa da su bila 4 aviona, 9 raketa, a samo troje mrtvih
hm..sa takvom americkom efikasnoscu na ciljane mete bojim se da bi sadam jos uvijek pruzao otpor u nekom bagdadskom predgradju.
Zato svako njihovo saopštenje, apriori, ima etiketu latentne laži.
- Kikibombona
#5140 Re: Sirija vol. 2
Mrzi me traziti. Negdje sam procitao da su Asadove snage oborile jedan turski avion i da je nakon toga Turska oborila 12 aviona SAA pod optuzbom da su povrijedili teritorij Turske. Nisam slucajno napisao 12, tako sam bez sumnje procitao. E sad, da li je to istina, ne znam.DuckZz wrote:Dokaz ?Kikibombona wrote: SAA?
Rusi?
- vivaldi
#5141 Re: Sirija vol. 2
pa i to je tacno. ja ne vjerujem ni amerima ni rusima. ma ustvari ja odavno ne vjerujem nikom zivom. najvise vjerujem vlastitim zakljucicma koje donesim na osnovu nekih relativno pouzdanih cinjenica koje sam povezujem - radije ih sam povezujem nego da vjerujem u zakljucke nekog novinara, poliitacara, vojnika ili nekog cetvrtog.Challenger__ wrote:Daj Vivaldi ne zajebavaj me. 15 mjeseci gledamo kako se tzv. "IS" širi pod "silinom" njihovih udara. A da ne pričam o lažima koje su postale temelj njihove politike od 9/11 do danas.vivaldi wrote:ja sumnjam na ruse iz 2 razloga - prvi je sto su rekli da ne mogu potrvditi da su ameri (a mogu puno slozenije stvari), a drugi je tvrdnja saa da su bila 4 aviona, 9 raketa, a samo troje mrtvih
Zato svako njihovo saopštenje, apriori, ima etiketu latentne laži.
konkretno u ovom slucaju sam napisao kako sam dosao do zakljucka kojeg sam napisao
- Challenger__
#5142 Re: Sirija vol. 2
Razumijem. A ja sam obrazložio zašto sumnjam u njihovo saopštenje iako ne isključujem sasvim ni tu mogućnost.vivaldi wrote:pa i to je tacno. ja ne vjerujem ni amerima ni rusima. ma ustvari ja odavno ne vjerujem nikom zivom. najvise vjerujem vlastitim zakljucicma koje donesim na osnovu nekih relativno pouzdanih cinjenica koje sam povezujem - radije ih sam povezujem nego da vjerujem u zakljucke nekog novinara, poliitacara, vojnika ili nekog cetvrtog.
konkretno u ovom slucaju sam napisao kako sam dosao do zakljucka kojeg sam napisao
- Kikibombona
#5144 Re: Sirija vol. 2
vivaldi wrote:nudim remi
- DuckZz
#5145 Re: Sirija vol. 2
Kikibombona wrote:Mrzi me traziti. Negdje sam procitao da su Asadove snage oborile jedan turski avion i da je nakon toga Turska oborila 12 aviona SAA pod optuzbom da su povrijedili teritorij Turske. Nisam slucajno napisao 12, tako sam bez sumnje procitao. E sad, da li je to istina, ne znam.DuckZz wrote:Dokaz ?Kikibombona wrote: SAA?
Rusi?
- Challenger__
#5146 Re: Sirija vol. 2
OK. Nisam bio tvrdoglav kao ti, jer nisam zastupao tezu apriorne krivice.vivaldi wrote:nudim remi
Hajd laku noć.
-
Avetinho
#5147 Re: Sirija vol. 2
Kako te nije sramota opet lagati.Challenger__ wrote:OK. Nisam bio tvrdoglav kao ti, jer nisam zastupao tezu apriorne krivice.vivaldi wrote:nudim remi
Hajd laku noć.
Challenger__ wrote:AFP#BREAKING US-led coalition denies its strikes hit Syria army base
- najvjerovatnije lažu, iako treba ostaviti mogućnost da je napad možda solo-akcija npr saudijskih zračnih snaga.
_____
- zbog ruskih krstarećih projektila, zatvaraju se na 48 sati aerodromi na sjeveru Iraka:
Hemin HawramiDue to new waves of Russian cruise missiles , both Erbil & Slemani airports will be closed for 48 hrs, effective from 10 PM tonight .
-
sarajevoxxxx
#5148 Re: Sirija vol. 2
Najmanje 10 poginulih u novom masakru kojeg su prije nekoliko sati počinili Rusi u mjestu Kafr Hamra u Halebu.
- Challenger__
#5149 Re: Sirija vol. 2
Hoće li neko onom priglupom trolu objasniti razliku između apriorne, kategoričke tvrdnje i moguće (ali ne i sasvim izvjesne) krivice?

Laku noć.

Laku noć.
-
Kaligula I