EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ishod baraža protiv Irske

Poll ended at 17/11/2015 17:17

Treća sreća - prolazimo dalje
207
64%
Opet ništa
117
36%

Total votes: 324

BackInBlack

#5126 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by BackInBlack »

Dobro jutro BiH ... gledaj lijepog jutra (makar u Sarajevu) .. suncano i tisina ...
Tacno uzivam u ovom jutru ... a vi i dalje raspravljate o "prosutom mlijeku" ...
Daj lock temu .. otvori temu o EP da citam kako je 90% ekipa jadne koje se trenutno nalaze na istom ... ili otvori temu o
kvalifikacijama za SP da citam kako ce opet "Zmajevi" sve oderati po 5-6:0 jer "Zmajevi" su vece zvijezde i imaju vise igraca u LP
od Estonije, Kipra, Grcke ... pa cak, da jedna Belgija ima prosjecne igrace i ne zna se kojom logikom zauzimaju 1. mjesto na fifa rank listi.

Tacno je zabavno citati pojedine komentare na ovim temama :)

Zelim lijep, ugodan i suncan dan. :run:
Last edited by BackInBlack on 17/11/2015 10:27, edited 1 time in total.
Dupli_skalp

#5127 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Dupli_skalp »

sram i stid da bude i selektora, i igrače i čitav nogometni savez.

blijede i bijedne partije već duži niz utakmica, i onda u posljednje dvije, najbitnije, pasti bez ispaljenog metka protiv jedne prosječne evropske ekipe... katastrofalna priprema i neznanje stručnog štaba, koje se preslikalo na blijedu igru igrača. nije problem izgubiti, ali ovako izgubiti bez ispaljenog metka je sramno... i sramna nam je igra od završetka svjetskog, ništa baždarević nije unaprijedio igru, samo je uzdizan od strane novinara.

kapa dole jedino džeki, a mehmedu i svim ostalima crveni karton!
sunceKOtepsija

#5128 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by sunceKOtepsija »

po ko zna koji put veliki se izivljavaju nad malim i siluju pravdu, nasi momci iako sjebani od strane uefe i fife kroz sudije po ko zna koji put, igrali su srcano, dali sve od sebe, srce ostavili na terenu, ja sam u svakom igracu vidio volju da se pobjedi, ali protiv sudijske nepravde nije se moglo, kao i u rukometu
todd_smith

#5129 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by todd_smith »

Kakve veze sudija ima sa time sto u 2 utakmice mi imamo 1-2 ozbiljna suta na gol, ako i to.
oridjidji

#5130 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by oridjidji »

eyesburn wrote:sram i stid da bude i selektora, i igrače i čitav nogometni savez.

blijede i bijedne partije već duži niz utakmica, i onda u posljednje dvije, najbitnije, pasti bez ispaljenog metka protiv jedne prosječne evropske ekipe... katastrofalna priprema i neznanje stručnog štaba, koje se preslikalo na blijedu igru igrača. nije problem izgubiti, ali ovako izgubiti bez ispaljenog metka je sramno... i sramna nam je igra od završetka svjetskog, ništa baždarević nije unaprijedio igru, samo je uzdizan od strane novinara.

kapa dole jedino džeki, a mehmedu i svim ostalima crveni karton!
Pogledaj rezultate te prosjecne ekipe u zadnje dvije godine...
nadžak

#5131 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by nadžak »

Nevjerovatno koliko smo mi bezobrazan narod! Zašto bezobrazan? Zato što ne prihvatamo NIKAKAV autoritet i što smo krkani neviđeni.

Da krenem od ovog drugog. Ne znamo ko ljudi ni iznosit mišljenje ni kritike a da pri tom ne vrijeđamo, spominjemo familije, sebe uzdižemo a onog o kome se govori blatimo ko da je tarač obični.

Za ovo prvo da kažem par riječi kroz primjer selektora. Safet, Meša i oni prije njih i oni poslije njih su čitav život u fudbalu i sigurno znaju svoj posao, ako ne genijalno onda barem dovoljno. Ali ne, nemaju oni pojma, MI SMO stručnjaci, mi znamo.

Ovo sve govorim u par redova samo zbog onoga što je Vaha jutros rekao o nama.
Evo tekst pa bujrum.

http://www.klix.ba/sport/nogomet/halilh ... /151117021
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5132 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by JoseMujica »

Za vrijeme minute šutnje na utakmici u Dublinu bh. navijači uzvikivali "Palestina!"
:shock:
i btw :cry: ko su ovi klocevi :oops: i dže ovo uzgajano :? :facepalm:
vicious

#5133 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by vicious »

Zanimljivo zapažanje iz izvještaja Guardiana o utakmici:
71 min: Visca comes zipping down the right yet again. If there’s one player who doesn’t deserve to lose, after his performance over the two legs, it’s this lad.
I na kraju zaključak, kojim je fakat sve rečeno:
A wonderful atmosphere in the Aviva Stadium, as Ireland win the second leg of a major-championship play-off for the first time! They deserved that result, because while the visitors enjoyed the lion’s share of possession, they were undone by rope-a-dope tactics. Ireland soaked up the pressure, conceded very few real chances, and put theirs away when they arrived. The penalty in the first half may have been farcical, but the result was secured in the second, so controversy doesn’t come into it. Ultimately, Ireland are the deserved victors in this play-off, and will be joining the Euro 2016 party! Magnificent scenes. Still, poor old Edin Visca, eh? He was brilliant.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#5134 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by -LIBERO- »

todd_smith wrote:Kakve veze sudija ima sa time sto u 2 utakmice mi imamo 1-2 ozbiljna suta na gol, ako i to.

Prestanimo se zavaravati stalno u nekim alibijima, teorijama zavjere i slicno. Mi da smo bili kako treba, ni ovaj penal, ni bilo sta, nas nebi sprijecilo da pobjedimo ovakvu Irsku. A Irska je slabija od Velsa, sigurno. Mi smo svojom 'igrom' izbacili samo sebe. A neke od direktnih razloga za to sam napisao na temi o Mesi.

Svjeza igracka krv nam je neophodna. Mesa put pod noge, i u potragu za igracima koje korjeni vezuju za BiH. Izmisli ih, rodi ih :D
Haj_Halve

#5135 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Haj_Halve »

Evo sta londonski Times pise:

""The tone was set before kick-off when supporters in the away end broke a minute's silence for those killed in the Paris tragedy. Indiscipline off the pitch quickly transferred on to it. No one symbolised the unruliness of Bosnia' approach more than Emir Spahic, a controversial character who was once fined for head-butting two stewards. Despite being booked for a rash challenge on Jeff Hendrick, the defender made several more fouls thereafter. Fortunately for Spahic, Bjorn Kuipers was more lenient towards him than he had been to Lulic.""
ultima_palabra

#5136 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by ultima_palabra »

vicious wrote:Zanimljivo zapažanje iz izvještaja Guardiana o utakmici:
71 min: Visca comes zipping down the right yet again. If there’s one player who doesn’t deserve to lose, after his performance over the two legs, it’s this lad.
I na kraju zaključak, kojim je fakat sve rečeno:
A wonderful atmosphere in the Aviva Stadium, as Ireland win the second leg of a major-championship play-off for the first time! They deserved that result, because while the visitors enjoyed the lion’s share of possession, they were undone by rope-a-dope tactics. Ireland soaked up the pressure, conceded very few real chances, and put theirs away when they arrived. The penalty in the first half may have been farcical, but the result was secured in the second, so controversy doesn’t come into it. Ultimately, Ireland are the deserved victors in this play-off, and will be joining the Euro 2016 party! Magnificent scenes. Still, poor old Edin Visca, eh? He was brilliant.
Ta će Višća, guraju ga Meša i štrumpfovski klan ne bi li se prodao.
Logovan

#5137 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Logovan »

-LIBERO- wrote: Svjeza igracka krv nam je neophodna. Mesa put pod noge, i u potragu za igracima koje korjeni vezuju za BiH. Izmisli ih, rodi ih :D
Ovo je pod moranje. Ostanu li i dalje jedni te isti igrači u reprezentaciji, uz neke 2-3 promjene, onda jebo te to.
edo_79

#5138 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by edo_79 »

sunceKOtepsija wrote:po ko zna koji put veliki se izivljavaju nad malim i siluju pravdu, nasi momci iako sjebani od strane uefe i fife kroz sudije po ko zna koji put, igrali su srcano, dali sve od sebe, srce ostavili na terenu, ja sam u svakom igracu vidio volju da se pobjedi, ali protiv sudijske nepravde nije se moglo, kao i u rukometu

Al su zato muda ostavili u svlačionici ;-)
Idemedosumom

#5139 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Idemedosumom »

Hajde ako ništa, Nizozemska je gore razočarenje od nas na ovom prvenstvu :shock:
skafiskafsnjak

#5140 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by skafiskafsnjak »

edo_79 wrote:
sunceKOtepsija wrote:po ko zna koji put veliki se izivljavaju nad malim i siluju pravdu, nasi momci iako sjebani od strane uefe i fife kroz sudije po ko zna koji put, igrali su srcano, dali sve od sebe, srce ostavili na terenu, ja sam u svakom igracu vidio volju da se pobjedi, ali protiv sudijske nepravde nije se moglo, kao i u rukometu

Al su zato muda ostavili u svlačionici ;-)
Cuj protiv sudijske nepravdeeee...pa do kad vise ????? do kad da se krive sudijeeee ????
Istina, penal mozda nije bio...al jebote penal, jel nam sudija kriv sto postene sanse nisu stvorili ? koliko suteva u okvir gola su imali ? Koliko jebote ?

Pola reprezentacije ocistiti ...
edo_79

#5141 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by edo_79 »

skafiskafsnjak wrote: Cuj protiv sudijske nepravdeeee...pa do kad vise ????? do kad da se krive sudijeeee ????
Istina, penal mozda nije bio...al jebote penal, jel nam sudija kriv sto postene sanse nisu opucali ? koliko suteva u okvir gola su imali ? Koliko jebote ?
Kao što rekoh, sve dok oni srce ostavljaju na terenu nama napretka nema, MUDA DRUGARI MUDA su potrebna da se igra, a ne da se ko pičkice dodajete u zadnjoj liniji i svaki ''lafo'' atak na vas šalji Begi nemoj da je kod mene lopta
Janjicar

#5142 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Janjicar »

Ljudi jednostavno bolji, nije tu sudija nista kriv.

Da makar pola repke ima muda i ozbiljnosti kao Begovic mi bi pobijedili makar 3 razlike.

Sinoc samo Medunjanin i Begovic prisli navijacima ostali pobjegli glavom bez obzira.
avetinja

#5143 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by avetinja »

Sjetite se one stare poslovice:"Nikad ne znaš zašto je ovo dobro".
biggy.ba

#5144 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by biggy.ba »

edo_79 wrote:
skafiskafsnjak wrote: Cuj protiv sudijske nepravdeeee...pa do kad vise ????? do kad da se krive sudijeeee ????
Istina, penal mozda nije bio...al jebote penal, jel nam sudija kriv sto postene sanse nisu opucali ? koliko suteva u okvir gola su imali ? Koliko jebote ?
Kao što rekoh, sve dok oni srce ostavljaju na terenu nama napretka nema, MUDA DRUGARI MUDA su potrebna da se igra, a ne da se ko pičkice dodajete u zadnjoj liniji i svaki ''lafo'' atak na vas šalji Begi nemoj da je kod mene lopta
Trener, potreban nam je trener! Ove varijante zasluznih zvijezda i samoprozvanih trenera koji iz kafane dolaze na izbornicku klupu nas i stavljaju u rang sa Kiprom i slicnim silama. Sad ce taman Bazdarevic sjebat kvalifikacije za svjetsko, k'o Susic za ovo i onda ce se neko sjetiti da mozda Bazdarevic i nije trener.

Al eto, fin je covjek, plak'o je, pa neka ga. Jebo ti nas i nas mentalitet. Ni u cemu nemamo standarde i svako govance nam valja.
Logovan

#5145 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Logovan »

avetinja wrote:Sjetite se one stare poslovice:"Nikad ne znaš zašto je ovo dobro".
Glupa utjeha što jest jest. :D
avetinja

#5146 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by avetinja »

Logovan wrote:
avetinja wrote:Sjetite se one stare poslovice:"Nikad ne znaš zašto je ovo dobro".
Glupa utjeha što jest jest. :D
Čuj glupa. Je li ti vidiš šta se događa po svijetu? Kakve smo sreće, mi bi nastradali tamo u Francuskoj. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#5147 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Tomahawk11 »

Jasta su. Osim Edina, niko nije ostavio srce na terenu.
Sudije su, sigurno krive sto mi nismo imali sanse sinoc.
Mozda si vidio volju, ali oni to nisu prenijeli na teren.
Mi nismo uspjeli ostvariti primarno, a to je da damo taj jedan jebeni gol. O cemu dalje da pricamo? Hocemo jos o sudijama? Onaj penal je minoran, nista nije promijenio ni odlucio. Nista. I dalje smo trebali jebeni gol.
p206

#5148 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by p206 »

Džeko je dobro rekao...alibi igra,prvom do sebe bez rizika,a tako se ne ide na prvenstva...Samo nek pogledaju jednu utakmicu Srbije npr. i nek uporede,ako žele tako da igraju nek se ne nadaju ničemu,jer ne igraju oni samo za navijače,igraju i za premije koje većina navijača neće zaraditi za 10-20 godina rada.
zenit dozic

#5149 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by zenit dozic »

edo_79 wrote:
haj što nam igrači ostavljaju muda u svlačionici, ali nama svaki trener, osim ćire pedera,kad su bitne utakmice ostane bez damu i postavi pičkastu taktiku i igru, pa možda i igrači se ugledaju na selektora.
Jebote treba nam gol a nama Edin usamljen u napadu i osim njega niko centar ne prelazi, a izmjene se prave kad je sve gotovo.
Ipak je u pitanju naš pičkasto ziheraško podrumaški mentalitet, koji samo strani trener,najprije švabo može da promjeni( kad je ćiro uspio znači može se kad se hoće)
ultima_palabra

#5150 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by ultima_palabra »

leškarenje wrote:
Janjicar wrote:Ljudi jednostavno bolji, nije tu sudija nista kriv.

Da makar pola repke ima muda i ozbiljnosti kao Begovic mi bi pobijedili makar 3 razlike.

Sinoc samo Medunjanin i Begovic prisli navijacima ostali pobjegli glavom bez obzira.
Kapiten je prvi pobjegao, sprcim mu familiju... ljudi su kredite uzimali da odu,je li to problem prići pozdraviti raju.
Trebalo je Duljevića pozvati, on bi došao pred raju... navikao čovjek da mu se drže govori s tribina :oops:
Locked