Nisi ni trebao da trazis odgovor, ko ti je to rekaohaloo_korisnik wrote:može li se saznat kako dobit tih 11 giga za 11 KMing-ecc wrote:A 11 giga za 11 markicatotalac wrote:znači mjesečno 11 GB za 17 KM
pišljivih 5 GB za 15 KM na ultri kod bhtelekom lopina izgleda smiješno a još nema flat![]()
mada je bolje da su izbacili gigu ili dvije za 5 do 10 KM na mjesec dana uz flat
to je većini potrebno uz wi fi na svakom korakujel to povoljnije nego 17
sve komentare poslije tog posta sam procitao i nisam nasao odgovor
jer ja sad na haloo uz akciju imam 4 gb za 8 KM inace je samo 2 gb tako da bi bez razmisljanja dodao jos 3 KM a da imam 11 gb
BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri
Moderator: Benq
-
ing-ecc
#5126 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
- haloo_korisnik
#5127 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Pa što tvrdiš nešto što ne možeš da pokažeš i dokažeš
-
ing-ecc
#5128 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
hahahaaaaaaaaa tebi nesto pokazati i dokazatihaloo_korisnik wrote:Pa što tvrdiš nešto što ne možeš da pokažeš i dokažeš
- haloo_korisnik
#5129 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Znaci 11 GB za 11 KM je obicna suplja i glupa pricaing-ecc wrote:Nisi ni trebao da trazis odgovor, ko ti je to rekaohaloo_korisnik wrote:može li se saznat kako dobit tih 11 giga za 11 KMing-ecc wrote: A 11 giga za 11 markicajel to povoljnije nego 17
sve komentare poslije tog posta sam procitao i nisam nasao odgovor
jer ja sad na haloo uz akciju imam 4 gb za 8 KM inace je samo 2 gb tako da bi bez razmisljanja dodao jos 3 KM a da imam 11 gb
- kloniran
#5130 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Pa covjek je u pravu, ubleha teska,
Na haloo 2 gige dnevno marka, znaci u odnosu na to vase 11 za 11 ovdje dobijes 22 za 11
Plus kupim broj za 2 marke i imam 600Mb iducih 6 mjeseci i kredit na raspolaganju
A sta imam od ove ultre sto je 20 godina imam, vracanje u 2000-te umjesto napredak
Na haloo 2 gige dnevno marka, znaci u odnosu na to vase 11 za 11 ovdje dobijes 22 za 11
Plus kupim broj za 2 marke i imam 600Mb iducih 6 mjeseci i kredit na raspolaganju
A sta imam od ove ultre sto je 20 godina imam, vracanje u 2000-te umjesto napredak
- studiorum_tuzlaensis
#5131 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Haloo van grada velika karina pokrivenost. Na planinama nikakva. Haver mi je morao da ih ukine iz jednostavnog razloga: počeo da radi na Vlašiću (Babanovac). Znači, jedva ima obicnu pokrivenost GSM EDGE signalom, a da ne spominjemo neke UMTS, 3G, HSDPA i slicne svemirske tehnologije za škutorsku infrastrukturu.
Realno, ponuda je jedino sto i mogu imati, jer im je mreža velika ku***na.
A na to dodatno još izgleda da je RAK krenuo da kažnjava ERONET i M:tel jer dižu snagu RBS ćelija iznad 80W, bez placenih licenci za isto. Sigurno vam se desavalo još dok je bio aktuelan nacionalni roaming još da ako ostavite na automatiku izbor mreže da prebacuje sa matične mreže i prikazuje da eronet ima najjaču mrežu u mrtvom centru Sarajeva iako ima samo par baznih, a BHT 5 puta više . E to vam se zove pojačaj na max, jebeš pravilnike, zakone i državu, majorizirani mogu kako hoće. Bogami više ne, iako ih maze ko čovječiju (op.a. Čovićevu) ribicu u Vjetrenici.
Kad krene LTE kako treba, i oni će se sa njim ugasit (Eronet i Haloo u paketu). Ionako tamo sam HDZ izvlači pare i prikazuje pozitivnu nulu već 20tak godina. Neće ni bit stete.
Realno, ponuda je jedino sto i mogu imati, jer im je mreža velika ku***na.
A na to dodatno još izgleda da je RAK krenuo da kažnjava ERONET i M:tel jer dižu snagu RBS ćelija iznad 80W, bez placenih licenci za isto. Sigurno vam se desavalo još dok je bio aktuelan nacionalni roaming još da ako ostavite na automatiku izbor mreže da prebacuje sa matične mreže i prikazuje da eronet ima najjaču mrežu u mrtvom centru Sarajeva iako ima samo par baznih, a BHT 5 puta više . E to vam se zove pojačaj na max, jebeš pravilnike, zakone i državu, majorizirani mogu kako hoće. Bogami više ne, iako ih maze ko čovječiju (op.a. Čovićevu) ribicu u Vjetrenici.
Kad krene LTE kako treba, i oni će se sa njim ugasit (Eronet i Haloo u paketu). Ionako tamo sam HDZ izvlači pare i prikazuje pozitivnu nulu već 20tak godina. Neće ni bit stete.
- avaks
#5132 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Politika ti je na drugom pdf-u... To nema signala odavno ne pije vode jer ti BHT u po Sarajva nema 3G signal ba 
- zateznistub
#5133 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Koja laž jbtavaks wrote:Politika ti je na drugom pdf-u... To nema signala odavno ne pije vode jer ti BHT u po Sarajva nema 3G signal ba
- kloniran
#5134 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
nek izvlace vala sta hoce
sta daje telekom, karinu za brdo love
da imaju pristojnu ponudu prvi ja ne bih nikad uzeo halo
ovako imam odlicnu ponudu i dobru pokrivenost gdje se krecem
a prijem kod mene u kuci

sta daje telekom, karinu za brdo love
da imaju pristojnu ponudu prvi ja ne bih nikad uzeo halo
ovako imam odlicnu ponudu i dobru pokrivenost gdje se krecem
a prijem kod mene u kuci

- Sanjarko
#5135 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ma dobro zna signal pucat kod svih a nekada puca i radi uredzaja. Evo ja kada mobitel u struju ukljucim i ako koristim net tako na ukljucenom mobitelu u struju, puca mi net. A ovo za Eronet ima nesto mozda. Cuo sam da se i Hrvati na njega zale. Sad kazem mozda ima nesto, ne znam.
Ali stvarno BH telekom ima losu ponudu. Ne samo mobilnu nego i fiksnu isto tako.
Ali stvarno BH telekom ima losu ponudu. Ne samo mobilnu nego i fiksnu isto tako.
- diablobih
#5136 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Hihihi, i dalje suplja da nema halo ili neki drugi pokrivenost kao bh telecom 
-
Ali_G
#5137 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ne znam na sta je mislio, al da se 3g zna gubiti na potezu Socijalno-m Dvor je tacno
- kloniran
#5138 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
meni se kod bitumenke desavalo kod sva tri operatora da nestane 3g signala
- avaks
#5139 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Grbavica-Vrace, BHT isto nema 3GAli_G wrote:Ne znam na sta je mislio, al da se 3g zna gubiti na potezu Socijalno-m Dvor je tacno
- O'zone
- Globalni moderator
#5140 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Banned user for reason “Kršenje pravila foruma vrijeđanje”studiorum_tuzlaensis wrote:J**em i tebe i politiku. Skupa sa sve tri operatera.
Cuj meni bht nema signala. Haj ti lagano ...
» studiorum_tuzlaensis
7 dana
- haloo_korisnik
#5141 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Suplja prica bht korisnika kao i ova oko dopune na ultri 11 GB za 11 KMdiablobih wrote:Hihihi, i dalje suplja da nema halo ili neki drugi pokrivenost kao bh telecom
Ne samo da bht nema nista bolju pokrivenost nego im internet spadne na edge ili cak gprs brzinu, bar dok sam ih koristio, dok sad na istim lokacijama po kojima se i dalje krecem, haloo ima konstantni 3 G a na pojedinim mjestima internet je brz kao munja dom nikad nije takav bio na bht dok sam koristio
Stoga ostaje samo suplja prica bht korisnika da brane neodbranjivo
- zateznistub
#5142 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Zar nisu bht lopine, ha dileja?haloo_korisnik wrote:Suplja prica bht korisnika kao i ova oko dopune na ultri 11 GB za 11 KMdiablobih wrote:Hihihi, i dalje suplja da nema halo ili neki drugi pokrivenost kao bh telecom
Ne samo da bht nema nista bolju pokrivenost nego im internet spadne na edge ili cak gprs brzinu, bar dok sam ih koristio, dok sad na istim lokacijama po kojima se i dalje krecem, haloo ima konstantni 3 G a na pojedinim mjestima internet je brz kao munja dom nikad nije takav bio na bht dok sam koristio
Stoga ostaje samo suplja prica bht korisnika da brane neodbranjivo
Glede pokrivenosti, imam i eronet i bht i vrlo dobro znam gdje šta i koliko.
Otiđite na brus i provjerite imate li internet po 3G brzinama.
- avaks
#5143 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
A dugo sam koristio i jedne i druge, pa čak i mtel kupio prije par godina da istestiram zbog nekih navoda... Ero privatni a BHT službeno, dual sim telefon i udri.
Što se Federacije tiče, Ero i BHT bare bare, negdje jedan bolji a negdje drugi, rijetko da baš nema signala.
Što se 3G tiče, svi gradovi su pokriveni kao i važniji putni pravci a na planinama vala niko nema signala a kamo li 3G
Na Zvijezdi Ero ima 3G BHT nema, na Bjelašnici opet BHT ima 3G dok Ero nema, ali EDGE uredno. Ima 1000 primjera ali u 2017toj pričati da jedan od operatera nema signal je bacanje šuplje...
Vjerujem da će se situacija poboljšati uvođenjem 4G jer bi pokrivenost (barem teoretski) bila lakše ostvariva u odnosu na 3G ali ko živ ko mrtav do tada...
Što se Federacije tiče, Ero i BHT bare bare, negdje jedan bolji a negdje drugi, rijetko da baš nema signala.
Što se 3G tiče, svi gradovi su pokriveni kao i važniji putni pravci a na planinama vala niko nema signala a kamo li 3G
Na Zvijezdi Ero ima 3G BHT nema, na Bjelašnici opet BHT ima 3G dok Ero nema, ali EDGE uredno. Ima 1000 primjera ali u 2017toj pričati da jedan od operatera nema signal je bacanje šuplje...
Vjerujem da će se situacija poboljšati uvođenjem 4G jer bi pokrivenost (barem teoretski) bila lakše ostvariva u odnosu na 3G ali ko živ ko mrtav do tada...
- kloniran
#5144 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
do 31.12 mtel frend ima najbolju ponudu neta
10 pakovanja čipsa= 5-10KM= 10 giga neta=30 dana
10 pakovanja čipsa= 5-10KM= 10 giga neta=30 dana
- nagibSA
#5145 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
3GB za 3 dana uz cijenu od 3 KM
http://www.mtel.ba/single-article/4272
Fakat ima sad sve sto meni odgovara, hoces dan, 3 dana, 7, mjesec... sve je po 1GB, 2,3,5 itd
http://www.mtel.ba/single-article/4272
Fakat ima sad sve sto meni odgovara, hoces dan, 3 dana, 7, mjesec... sve je po 1GB, 2,3,5 itd
- haloo_korisnik
#5146 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
pa šta je tu novo
haloo i gofree odavno imaju 1 GB za 1KM na dan
haloo i gofree odavno imaju 1 GB za 1KM na dan
- nagibSA
#5147 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Novo za nas na mtelu. Nece brate da me prebace na GoFree, jer nisam federalni korisnik. Mtel puca sa tim gofree na federaciju tako da...
Jedino mi je taj gofree mozda povoljniji kad se sve uzme u obzir ostali vala i nisu, pa cak i tvoj haloo gdje je minut 0.18, obracunska 60 a naplacuju i uspostavu, a da ne pricam koliko mi se ne isplate bht i eronet.

- haloo_korisnik
#5148 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
pa uradi prenos na gofree u federaciji a posto svakako oni koriste mtel mrežu, svejedno ce ti biti što se tiče kvaliteta signala
- kloniran
#5149 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
na haloo se ne naplacuje uspostava poziva prema drugim mrezama, jedino u svojoj mrezi naplacujunagibSA wrote:Novo za nas na mtelu. Nece brate da me prebace na GoFree, jer nisam federalni korisnik. Mtel puca sa tim gofree na federaciju tako da...Jedino mi je taj gofree mozda povoljniji kad se sve uzme u obzir ostali vala i nisu, pa cak i tvoj haloo gdje je minut 0.18, obracunska 60 a naplacuju i uspostavu, a da ne pricam koliko mi se ne isplate bht i eronet.
![]()
-
mad mike
#5150 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Kakva je mreža kod "Haloo" izvan Sarajeva?