Irak

Post Reply
Darkstorm

#5126 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Darkstorm »

zlokruhovic wrote:
Darkstorm wrote:
Ja sam postavio pitanje tebi, zbog tvojih tvrdnji ovdje.Ne treba meni nikakva stranica da mi bude vodilja u razmisljanju.
Ja ne tvrdim ništa već samo prenosim ono što piše u kuranu i hadisima , eno ti linkova , a engleski nadam se da znaš.
Ne treba da razmišljaš unapred , samo pročitaj pa onda razmisli o tome šta si pročitao.

Mislim da su to opšte poznate stvari za kuran kao i za bibliju što su poznate , ali eto neki žmure i neće da vide , a neki nisu nikad ni čitali tzv.svete spise.

Dakle, nemas pojma.Procitao si nesto na stranici, bez da si otvorio Qur'an i Bibliju i to je to.Ti najpametniji.Aferim.

Opste poznato je da se pise Qur'an a ne kuran.Ovo je pravilni spelling knjige na engleskom, nije od radikala.Cisto da i to ne etiketiras njima...
zlokruhovic

#5127 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by zlokruhovic »

Darkstorm wrote:

Dakle, nemas pojma.Procitao si nesto na stranici, bez da si otvorio Qur'an i Bibliju i to je to.Ti najpametniji.Aferim.

Opste poznato je da se pise Qur'an a ne kuran.Ovo je pravilni spelling knjige na engleskom, nije od radikala.Cisto da i to ne etiketiras njima...
Ja jesam pročitao više puta , a ti koliko vidim nisi jer da jesi ne bi se pravio lud i skretao priče jer te istina boli.

Ajd , pročitaj i javi šta si pričitao , eno forumaš je stavio linkove i piše crno na belo.

p.s
Ova priča oko spelovanja je dokaz da nećeš ni pročitati i da ćeš mene optuživati lažno kao što si već krenuo.

Dakle još jednom , pročitaj pa javi štasi pročitao , napor čitanja iziskuje 10 sekundi , a mišići se ne umaraju , međutim glava može dobiti nenadanu upalu.
insomnia78

#5128 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Evo, ovako brate dragi
Muslimanski savezi, organizacije i imami francuskih dzamija izdali su saopstenje o ISIL-u
Nous condamnons fermement les exactions commises par l'organisation Daesh (l'acronyme en arabe de l'EI, Ndlr) à l'encontre des civils en Irak et en Syrie parmi les chrétiens, les Yézidis, les Kurdes, les Turcomans minorités turcophones d'Irak et de Syrie, les musulmans chiites ou sunnites, les humanitaires, les journalistes», écrivent les signataires de cet appel, qui estiment que ce groupe, «en dépit de son appellation usurpée, n'a rien ni d'Etat ni d'islamique».
"Mi snazno osudjujemo zlocine pocinjene od strane Daeša nad civilima Iraka i Sirije, nad krscanima, Jezidima, Kurdima, turskim manjinama u Iraku i Siriji, muslimanima šitima i sunitima, humanitarcima i novinarima"

Napisali su potpisnici ovog saopstenja koji vjeruju da ova skupina, "uprkos uzurpiranom imenu nema nista sa islamskom drzavom"

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
Darkstorm

#5129 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Darkstorm »

@zlokruhovic

Covjek ispisa desetak redova s dvije poruke;

-"ne optuzuj me lazno"
-"procitaj, procitaj, procitaj,..."

Sta bolan da procitam ? Tu stranicu tvoju jel ? Jel ti imas imalo mozga u svojoj glavi pa da skontas sta ti govorim ? Ne interesuje me stranica niti necije subjektivno razumjevanje Qur'ana.Ili ti trebam nacrtati mozda ? Danas svako moze imati stranicu i pisati sta hoce, navodjenje necije stranice argumentom je u najmanju ruku kriticno.Preispitaj se.

Ili bi mozda ja trebao tebi na to da lupim neku drugu stranicu koja tvrdi suprotno.Pa gdje bi onda dosli... :lol:

I nemoj nam prodavati suplju, veze ti o Qur'anu nemas, cak ga pravilno ne znas ni napisati.
zlokruhovic

#5130 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by zlokruhovic »

insomnia78 wrote:Evo, ovako brate dragi
Muslimanski savezi, organizacije i imami francuskih dzamija izdali su saopstenje o ISIL-u
Nous condamnons fermement les exactions commises par l'organisation Daesh (l'acronyme en arabe de l'EI, Ndlr) à l'encontre des civils en Irak et en Syrie parmi les chrétiens, les Yézidis, les Kurdes, les Turcomans minorités turcophones d'Irak et de Syrie, les musulmans chiites ou sunnites, les humanitaires, les journalistes», écrivent les signataires de cet appel, qui estiment que ce groupe, «en dépit de son appellation usurpée, n'a rien ni d'Etat ni d'islamique».
"Mi snazno osudjujemo zlocine pocinjene od strane Daeša nad civilima Iraka i Sirije, nad krscanima, Jezidima, Kurdima, turskim manjinama u Iraku i Siriji, muslimanima šitima i sunitima, humanitarcima i novinarima"

Napisali su potpisnici ovog saopstenja koji vjeruju da ova skupina, "uprkos uzurpiranom imenu nema nista sa islamskom drzavom"

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
Jel vidiš ti ovde problem?? , paproblem je da oni osuđuju ove samo zato što koriste ime "islamska država" jer eto kad jednom pravi muslimani uspostave islamsku državu onda je to OK dok ovi to nisu.

U 21.veku misliti da je dobro imati islamsku državu ili bilo koju verske prirode je van pameti.

Ovaj dopis je ciničan mogu to reći , jer svi ovi potpisnici misle da je normalno imati islamsku državu.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5131 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Chmoljo »

zadnjih nekoliko strana veze nije imalo sa naslovom teme i podforumu u kojem se nalazi. idući put neću samo brisati postove.
Kikibombona

#5132 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

http://www.advance.hr/vijesti/sve-brze- ... -za-aziju/

Biznis cvjeta. Kurdi sticu prijatelje na svim stranama svijeta. :thumbup:

Kurdi bi u narednih 50 godina mogli biti najjaca drzava na BI.
zlokruhovic

#5133 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by zlokruhovic »

Izgleda ludo , ali stvarno je moguće da Kurdistan(buduća država) bude prva normalna sekularna država na bliskom istoku u dogledno vreme.

Samo se bojim da su oni ludaci(ISIS) uterali većini naroda strah u kosti i da će zbog toga Kurdistan i Kurdi uopšte uvek živeti na tankoj liniji normale i ludila.

Teško je zamisliti da Kurdistan bude kao neka evropska država sa čistom vladavinom zakona , ali mislim da njihov nacionalizam može biti stepenica ka tome da zaista budu u dogledno vreme daleko ispred svih tamošnjih država(mislim na ove što su u konfliktu i gde je islam previše jak)
salik79

#5134 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

zlokruhovic wrote:Izgleda ludo , ali stvarno je moguće da Kurdistan(buduća država) bude prva normalna sekularna država na bliskom istoku u dogledno vreme.

Samo se bojim da su oni ludaci(ISIS) uterali većini naroda strah u kosti i da će zbog toga Kurdistan i Kurdi uopšte uvek živeti na tankoj liniji normale i ludila.

Teško je zamisliti da Kurdistan bude kao neka evropska država sa čistom vladavinom zakona , ali mislim da njihov nacionalizam može biti stepenica ka tome da zaista budu u dogledno vreme daleko ispred svih tamošnjih država(mislim na ove što su u konfliktu i gde je islam previše jak)
Brini se, sine, ti za Srbiju i vladavinu zakona u njoj, pusti se tamo nekih dalekih, tebi stranih, i teskih tema.
Challenger__

#5135 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

:lol:

:thumbup:
zlokruhovic

#5136 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by zlokruhovic »

salik79 wrote:
zlokruhovic wrote:Izgleda ludo , ali stvarno je moguće da Kurdistan(buduća država) bude prva normalna sekularna država na bliskom istoku u dogledno vreme.

Brini se, sine, ti za Srbiju i vladavinu zakona u njoj, pusti se tamo nekih dalekih, tebi stranih, i teskih tema.
Zašto?!
salik79

#5137 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

zlokruhovic wrote:
salik79 wrote:

Zašto?!
Pa vidim nekakvi strahovi, brige, i tako to, te pucaju, za tamo nekima za kojima ti, realno, qvrc puca, pa rekoh da ne svisnes poprijeko od tolike muke, a ovamo imas jos uvijek "divlji zapad" u vlastitom dvoristu u kojem obitavas i za koji se trebas brinuti. Zamisli - strefi te hercika, odes s ovoga svijeta, a Srbija ti ostane pod "Boze pravde" i krsnim slavama, a cetnistvo, kriminal i korupcija cvjetaju-li-cvjetaju. ;-)
zlokruhovic

#5138 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by zlokruhovic »

salik79 wrote:
Pa vidim nekakvi strahovi, brige, i tako to, te pucaju, za tamo nekima za kojima ti, realno, qvrc puca, pa rekoh da ne svisnes poprijeko od tolike muke, a ovamo imas jos uvijek "divlji zapad" u vlastitom dvoristu u kojem obitavas i za koji se trebas brinuti. Zamisli - strefi te hercika, odes s ovoga svijeta, a Srbija ti ostane pod "Boze pravde" i krsnim slavama, a cetnistvo, kriminal i korupcija cvjetaju-li-cvjetaju. ;-)
OK , hvala na brizi , a sad odhebi od mene.
salik79

#5139 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

zlokruhovic wrote:
salik79 wrote:
OK , hvala na brizi , a sad odhebi od mene.
Nema na cemu. I drugi put. ;-)
amoninan

#5140 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by amoninan »

All the Ayatollah's Men

Iraq's Shiite militias are developing into as great a danger as the Islamic State.

http://www.foreignpolicy.com/articles/2 ... amic_state

Ripicipi

#5141 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Ripicipi »

Evo i po Nigeriji poceli divljati...

Image
Challenger__

#5142 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

Ripicipi wrote:Evo i po Nigeriji poceli divljati...

Image
Američki vanjskopolitički rukopis, 1/1.

"Što gore (drugima) to bolje (nama)".
Kikibombona

#5143 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Challenger__ wrote: Američki vanjskopolitički rukopis, 1/1.

zlokruhovic

#5144 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by zlokruhovic »

Kikibombona wrote:
Challenger__ wrote: Američki vanjskopolitički rukopis, 1/1.

:?

Pa i ISISovcima i treba biti gore da bi svima bilo bolje.

Ako i jeste ovo američki propagandni potez onda i ja stavljam :thumbup: , jer se bagri treba stati na put jer se očigledno šire.
Bodkin

#5145 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Bodkin »

salik79 wrote:

Ti onda mora da zivis u zapadnoj evropi?
Last edited by Bodkin on 18/09/2014 19:10, edited 1 time in total.
siponja

#5146 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by siponja »

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/ameri ... /140916012

toliko su u savezu sa ISIS-om da ih uredno bombarduju svaki dan
The 51st State

#5147 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by The 51st State »

bas se pitam hoce li se paranoicni teoreticar zavjera izviniti za svoje tlapnje o "americkom cedu".
salik79

#5148 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

Bodkin wrote:
salik79 wrote:

Ti onda mora da zivis u zapadnoj evropi?
A ti mora da si fulio poentu moga pisanja.
salik79

#5149 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

The 51st State wrote:bas se pitam hoce li se paranoicni teoreticar zavjera izviniti za svoje tlapnje o "americkom cedu".
Za al-Kaidu takodjer, jel' tako?!
The 51st State

#5150 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by The 51st State »

salik79 wrote:
The 51st State wrote:bas se pitam hoce li se paranoicni teoreticar zavjera izviniti za svoje tlapnje o "americkom cedu".
Za al-Kaidu takodjer, jel' tako?!
ma da, amerikanci kontrolisu i prdez na himalajima, a sto se tice al-kaide, ameri samo uzeli sto im se na tanjiru serviralo...
Post Reply