Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
JThomas wrote:baš trebaju muda do koljena da odeš na krim da se boriš za rusiju.
Isto ko i da odes u podrinje 92-e braniti srpstvo il malo iznad Sarajeva na vikend lekcije streljastva
Kad pocese "zalijegati" prorjedise se i dobrovoljci
'eroji
insomnia78 wrote:
Ne smeta
Sto se tice vjesti, da je jedan, dovoljno je
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Pa nekima od nas sa ove strane Drine nije bas do smjeha, jos uvijek su svjeza sjecanja na slicne dobrovoljce iz Srbije po Bjeljini, Zvorniku, Visegradu, po citavoj BiH ustvari
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
U sjecanju su mi posebno ostali pripadnici novosadskog korpusa ili vikend cetnici kako smo ih mi zvali , obicno su stizali u Petak popodne i rokali cijeli Petak, Subotu i Nedelju ujutro, onda bi oko podneva stali jer su im domaci davali par sati voljno da se kuce (hocu reci tovare namjestaj i bijelu tehniku).
A kuja nek se i dalje klebari .
joe_black wrote:VIDEO Procurila snimka razgovora: Snajpere koji su sijali smrt na Majdanu angažirali organizatori prosvjeda?!
Kijev, 05.03.2014., 17:06 Autor: T.V. 4 komentara
Nove informacije o događajima na Majdanu procurile su zajedno sa snimkom razgovora Catherine Ashton i estonskog šefa diplomacije. Sudeći prema njihovom razgovoru snajpere u Kijevu su angažirali organizatori prosvjeda.
Prosvjedi u Ukrajini (Foto: AFP) - 8
Snajperisti koji su na Majdanu pucali na prosvjednike i policiju navodno su angažirali organizatori prosvjeda na Majdanu. Upravo na to ukazuje snimka razgovora Catherine Ashton i estonskog ministra vanjskih poslova Urmasa Paeta.
Preuzeli strateške položaje: Rusi zauzeli baze za lansiranje projektila
''Postoje sve jače indicije da iza snajpera u Kijevu nije bio Janukovič nego netko iz nove koalicije', rekao je Paet. 'Mislim da ćemo ovo htjeti istražiti. Nisam ovo znala, to je zanimljivo. Zaboga', odgovorila mu je Ashton.
EU najavio pomoć Ukrajini od 11 milijardu eura
Radi se o snimci telefonskog razgovora nakon što je ministar Paet 25. veljače, na vrhuncu napetosti posjetio Kijev. Paet je rekao i kako je razgovarao s liječnicima koji su zbrinule one koje je pogodio snajper. Oni su mu rekli kako je isti 'potpis' i isti metak pogodio i prosvjednike i policiju, piše RT.
Paet je u Kijevu razgovarao i s Olgom Bogomolec, glavnom liječnicom mobilne klinike na Majdanu, koja je organizirala prijevoz ranjenika u susjedne zemlje. Upravo ona je za brojne smrti okrivila snajpere.
DEMOKRATSKI SNAJPERISTI
Zasto ove vijesti nema na klix u ???
Jel ovo nije vazna vijest.
Izgleda da je isti reziser rezirao Siriju i sad Ukrajinu.
Veoma važna vijest. Ukrajinci sami sebe pobili da pridobiju simpatije svijeta.
Rusi nisu zauzeli Krim, nego su to lokalni patrioti. U toku je humanitarna akcija.
Priprema se i humano preseljenje Tatara iz vekovne sr...ovaj, ruske svete zemlje.
U Kijevu su fašisti, nacisti a na Krimu tatarski mudžahedini.
Hebiga, kao da su Rusi kopirali svaki izvještaj RTS-a 90-tih.
The 51st State wrote:11 milijardi dolara obveznica u jednom danu da spasu krahiranje trzista rublje, e moji levati..., kace se sa drzavama od kojih zavise...samo neka nastave se kurciti ima da im se povrati jeljcinovo doba anarhije..., zapad bez rusije i nekako moze, a bez zapada rusija je go kurac.
11 milijardi je nista. na otvaranju u ponedeljak, ruske firme su izgubile preko 60 milijardi u trzisnoj vrijednosti na otvaranju berze. ali isto tako je i dax skliznuo 5%. realno bi evropskoj ekonomiji napravili poprilicnu stetu ako se zakace sa rusijom. pogotovo njemackoj i engleskoj. sve moguce fabrike otisle u rusiju, pogotovo auto industrija. preleti komerijalnih letova...nije to bas tako kako si ti opisao
kad bude stani pani bice ovako kako sam napisao, naprosto suludo je uopste i pomisliti na fleksibilnost ruske ekonomiju u odnosu na evropsku, poenta je kalkulacije, kad i koliko ce se izgubiti i gdje bi se to moglo nadoknaditi. uglavnom, rusi nemaju puno opcija pri ovakvim potresima, pa stoga ocekujem neke ad hoc zaokrete u njihovoj politici oko ukrajine, malo su poletili momci...
mene zanima samo evropska, a ne ruska. ruska moze i potonuti sto se mene tice. rusija je jedna drugorazredna ekonomija koja se oslanja iskljucivo na prirodne resurse. trziste kapitala je nesredjeno, haoticno i nestabilno. naravno da ce prvo popusiti ako dodje do ozbiljnijih sankcija. oni su sila samo zbog vojske koja je treca na svijetu.
ali ako dodje do sankcija i ekonmskog rata (a 99% sam siguran da nece), prve ce zaplatiti britanija i njemacka. njemacka ce vjerovatno u recesiju, a sa njom i cijela evropa. a ni od prosle se jos nije oporavila. ko profitira? kina za koju ce evropa na kraju biti kao one radnje sve po tri i po marke
LBVIEW wrote:
I zasto ne bi mogli uraditi isto i u Ukrajini?
Posebno nakon dolaska ovih kozackih/cetnickih "pacifista"?
Zato sto im u ovom slucaju najvise odgovara mirno resenje.
A i (znam da je banalno ali jebiga mislim da je tako) zato sto svaki mobilni sada ima kameru i vezu sa internetom.
Eva da napravim malu digresiju, Izrael u Libanu 2006 nije uspeo ne samo zbog zilavog otpora Hezbolaha vec i zato sto je posle svakog napada za 2-3 minuta vec vrtela slika zrtava na netu i TV-u.
Da se napad desio 70-ih ili 80-ih oni bi mrtvi-ladni pomeli sve tamo sa zenama, djecom, starcima i kozama i posle bi buldozeri to poramnili i kraj price.
joe_black wrote:VIDEO Procurila snimka razgovora: Snajpere koji su sijali smrt na Majdanu angažirali organizatori prosvjeda?!
Kijev, 05.03.2014., 17:06 Autor: T.V. 4 komentara
Nove informacije o događajima na Majdanu procurile su zajedno sa snimkom razgovora Catherine Ashton i estonskog šefa diplomacije. Sudeći prema njihovom razgovoru snajpere u Kijevu su angažirali organizatori prosvjeda.
Snajperisti koji su na Majdanu pucali na prosvjednike i policiju navodno su angažirali organizatori prosvjeda na Majdanu. Upravo na to ukazuje snimka razgovora Catherine Ashton i estonskog ministra vanjskih poslova Urmasa Paeta.
Preuzeli strateške položaje: Rusi zauzeli baze za lansiranje projektila
''Postoje sve jače indicije da iza snajpera u Kijevu nije bio Janukovič nego netko iz nove koalicije', rekao je Paet. 'Mislim da ćemo ovo htjeti istražiti. Nisam ovo znala, to je zanimljivo. Zaboga', odgovorila mu je Ashton.
EU najavio pomoć Ukrajini od 11 milijardu eura
Radi se o snimci telefonskog razgovora nakon što je ministar Paet 25. veljače, na vrhuncu napetosti posjetio Kijev. Paet je rekao i kako je razgovarao s liječnicima koji su zbrinule one koje je pogodio snajper. Oni su mu rekli kako je isti 'potpis' i isti metak pogodio i prosvjednike i policiju, piše RT.
Paet je u Kijevu razgovarao i s Olgom Bogomolec, glavnom liječnicom mobilne klinike na Majdanu, koja je organizirala prijevoz ranjenika u susjedne zemlje. Upravo ona je za brojne smrti okrivila snajpere.
DEMOKRATSKI SNAJPERISTI
Zasto ove vijesti nema na klix u ???
Jel ovo nije vazna vijest.
Izgleda da je isti reziser rezirao Siriju i sad Ukrajinu.
Veoma važna vijest. Ukrajinci sami sebe pobili da pridobiju simpatije svijeta.
Rusi nisu zauzeli Krim, nego su to lokalni patrioti. U toku je humanitarna akcija.
Priprema se i humano preseljenje Tatara iz vekovne sr...ovaj, ruske svete zemlje.
U Kijevu su fašisti, nacisti a na Krimu tatarski mudžahedini.
Hebiga, kao da su Rusi kopirali svaki izvještaj RTS-a 90-tih.
Ja ovu vijest nisam citao na ruskom sajtu,nisam ni znao da vi citate ruske vijesti
AleksoMKD wrote:A i (znam da je banalno ali jebiga mislim da je tako) zato sto svaki mobilni sada ima kameru i vezu sa internetom.
mislim da je ipak nesto drugo u pitanju - ako pocnu padati mrtve glave rodice se istorijska mrznja i u toj situacija rusija bi zauvijek izgubila ukrajinu politicki.
sve dok nema mrtvih glava rusi imaju nadu da povrate politicki uticaj u kijevu. vjerovatno ne brzo, ali mozda za 10-ak godina
The snipers who shot at protesters and police in Kiev were allegedly hired by Maidan leaders, according to a leaked phone conversation between the EU foreign affairs chief Catherine Ashton and Estonian foreign affairs minister, which has emerged online.
“There is now stronger and stronger understanding that behind the snipers, it was not Yanukovich, but it was somebody from the new coalition,” Urmas Paet said during the conversation.
“I think we do want to investigate. I mean, I didn’t pick that up, that’s interesting. Gosh,” Ashton answered.
The call took place after Estonia’s Foreign Minister Urmas Paet visited Kiev on February 25 at the peak of clashes between the pro-EU protesters and security forces in the Ukrainian capital.
Paet also recalled his conversation with a doctor who treated those shot by snipers in Kiev. She said that both protesters and police were shot at by the same people.
“And second, what was quite disturbing, this same Olga [Bogomolets] told as well that all the evidence shows that the people who were killed by snipers from both sides, among policemen and then people from the streets, that they were the same snipers killing people from both sides,” the Estonian FM stressed.
Ashton reacted to the information by saying: “Well, yeah…that’s, that’s terrible.”
“So that she then also showed me some photos she said that as a medical doctor she can say that it is the same handwriting, the same type of bullets, and it’s really disturbing that now the new coalition, that they don’t want to investigate what exactly happened,” Paet said.
vivaldi wrote:
mislim da je ipak nesto drugo u pitanju - ako pocnu padati mrtve glave rodice se istorijska mrznja i u toj situacija rusija bi zauvijek izgubila ukrajinu politicki.
sve dok nema mrtvih glava rusi imaju nadu da povrate politicki uticaj u kijevu. vjerovatno ne brzo, ali mozda za 10-ak godina
Ma mrznja postoji, barem u delu Ukrajine a oligarsi sasvim dobro rade sa Rusijom. Pa Putinomrzac i rusofob Timoshenkova je milijarde zaradila u trgovini sa Rusijom za vreme svog 100% pro-EU mandata.
AleksoMKD wrote:A i (znam da je banalno ali jebiga mislim da je tako) zato sto svaki mobilni sada ima kameru i vezu sa internetom.
Rusija vraća uticaj momentalno, samo li se sedne za pregovarački sto. To je priznanje nemoći pred ruskom silom.
CungaLunga wrote:@rovac, svašta se može pročitati na ovoj temi od strane rusofila, padobranaca i četničkih antifašista.
Jedna stvar je slusati provale na forumu,a druga jestvar procitati neku vijest potkrijepljenu nekakvim dokazima.
Pa hebote, net je pun vijesti i dokaza i to kakvih da je Armija odgovorna za Markale i Kapiju, da je Armija srusila Stari u Mostaru, da u BiH nije bilo genocida nego se djecica malo zaigrala i dr.
Martinez_ wrote:Rusija vraća uticaj momentalno, samo li se sedne za pregovarački sto. To je priznanje nemoći pred ruskom silom.
nisam uopste mislio ni na kakvo silejdzijstvo.
na kraju krajeva o kakvom se tu priznavanju moci radi? da je rusija veca vojna sila od ukrajine? nije valjda...
Martinez_ wrote:
Rusija vraća uticaj momentalno, samo li se sedne za pregovarački sto. To je priznanje nemoći pred ruskom silom.
http://en.itar-tass.com/world/722305
Russian Foreign Minister Sergei Lavrov and US Secretary of State John Kerry are now meeting in Paris.
The talks are expected to focus on the situation in Ukraine.
It took some time for the US delegation to take seats. Kerry noted that there were many people to his left and just a few to his right. Larvov replied by saying “The right sector” — obviously an allusion to Ukraine’s far-right Right Sector group.