Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#5126 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by bitanga_sa_otesa »

hoce li ostat ta rupa da se mogu ubacivat stvari unutra :lol:
Logovan

#5127 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Logovan »

edin_the wrote: Fino bi bilo da navedeš izvor kada uzimaš tuđe slike :)
Vjeruj da sam zaboravio, gledam da navedem uvijek, izvinjavam se. :-D
problemnatravunu

#5128 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by problemnatravunu »

Ovako to izgleda i zvuči na prethodno napravljenoj dionici, valjda ovdje neće smjeti biti toliko lopovluka, korupcije i prevare!
So What!

#5129 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by So What! »

Izgradnja IX transverzale - 10. 04. 2018. @ Mamkić (SSC)

Image

Image
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#5130 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mk ultra »

da izvineš kad prije ivičnjake betoniraju :skoljka:
neki

#5131 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by neki »

Najsmješnije će biti kad asfaltiraju ovih 100 metara ka nigdje...
Onda će staviti betonske elemente na početak da se kakav bosnjo ne bi zaletio i sve će trunuti jos godinama..
mayab

#5132 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mayab »

neki wrote:Najsmješnije će biti kad asfaltiraju ovih 100 metara ka nigdje...
Onda će staviti betonske elemente na početak da se kakav bosnjo ne bi zaletio i sve će trunuti jos godinama..
A slikAVanje naših vrlih vođa :izet: :izet: :izet:
mk ultra

#5133 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mk ultra »

Jel ova brza cesta za Gorazde ide na Pale pa Pracu i onda da tunel ide u onom dijelu prema Hranjenu gdje pise cesta u izgradnji?
perfect_guy

#5134 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by perfect_guy »

mk ultra wrote:Jel ova brza cesta za Gorazde ide na Pale pa Pracu i onda da tunel ide u onom dijelu prema Hranjenu gdje pise cesta u izgradnji?
tako je, po opisu bi tunel bio na dionici Goražde-Hrenovica
Dope_Man

#5135 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Dope_Man »

mk ultra wrote:Jel ova brza cesta za Gorazde ide na Pale pa Pracu i onda da tunel ide u onom dijelu prema Hranjenu gdje pise cesta u izgradnji?
Da, na toj ruti je ovaj najnoviji render... ali s obzirom koliko render stopa, mozes misliti koliko ce tek radovi stopati :lol:
mk ultra

#5136 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mk ultra »

Dope_Man wrote:
Da, na toj ruti je ovaj najnoviji render... ali s obzirom koliko render stopa, mozes misliti koliko ce tek radovi stopati :lol:
Ma nije to vise fazon... Treba ti 45 min do prace normalne voznje bez guzve tim putem... A posto se PC ne ukljucuje u izgradnju svega, imas nekih 30km drndavog puta do ulaza u pracu... Jel to logicno?

Zar nije bila obaveza poslije dejtona da se gorazde povezr kroz FBiH?
Dope_Man

#5137 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Dope_Man »

Razumijemo se.

Ja ne kontam samo kojom logikom oni navode onu cifru od 45 ili 50 minuta do Gorazda kad se srede dijelovi te ceste. Kao sto kazes, samo dok dodjes do Prace haman toliko potrosis, a RS nece sigurno ni pomisliti da ista ulaze u sredjivanje te ceste. Tako da moze od Prace do Gorazda biti ravna linija bez ogranicenja i opet neces moci doci za 45 ili 50 minuta.

A jedina ruta koja bi se drzala iskljucivo FBiH teritorije bi bila preko Grepka.. a to bi tek kostalo.Preko Prace jeste najdirektnija, samo je hebe to sto ide dijelom kroz RS, a RS nema nista na tom dijelu, i nikad nece ulagati u tu cestu.
supercali

#5138 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by supercali »

Dope_Man wrote:Razumijemo se.

Ja ne kontam samo kojom logikom oni navode onu cifru od 45 ili 50 minuta do Gorazda kad se srede dijelovi te ceste. Kao sto kazes, samo dok dodjes do Prace haman toliko potrosis, a RS nece sigurno ni pomisliti da ista ulaze u sredjivanje te ceste. Tako da moze od Prace do Gorazda biti ravna linija bez ogranicenja i opet neces moci doci za 45 ili 50 minuta.

A jedina ruta koja bi se drzala iskljucivo FBiH teritorije bi bila preko Grepka.. a to bi tek kostalo.Preko Prace jeste najdirektnija, samo je hebe to sto ide dijelom kroz RS, a RS nema nista na tom dijelu, i nikad nece ulagati u tu cestu.
Pa ja koliko sam procitao pise da ce se smanjiti kilometraza sa 90 na 45 a ne vrijeme
Dope_Man

#5139 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Dope_Man »

supercali wrote:

Pa ja koliko sam procitao pise da ce se smanjiti kilometraza sa 90 na 45 a ne vrijeme
https://www.klix.ba/biznis/privreda/pog ... /180409070

Znam da je prije ovoga neki clanak pisao 50 ali tu se vrti cifra svakako. A duzina (iz clanka iznad) je: ''Izgradnjom tunela će se cestovna udaljenost između grada na Drini i Sarajeva sa sadašnjih 95,6 smanjiti na 56 kilometara.''

E sad, realisticno jeste da ako vozis prosjek 60 na sat mozes doci za sat vremena tih 56 kilometara. Ali za taj prosjek onda moraju racunati da kreces od Vijecnice i stanes kod parka na Povrsnici.. uglavnom, bacaju malo nerealnu cifru kao da svi mi vozimo za 45 minuta do Tuzle :lol:
mk ultra

#5140 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mk ultra »

supercali wrote:

49km Sarajevo - Džamija Hrenovica, gdje se skreće za Hranjen
od toga imaš 34km kroz RS
Do Pala je put hajd, može... čim dođeš do Famosa na Palama, pa dalje... bukvalno nedođija, lakše na Rogoj :lol:
Put nikakav, valovit, propao totalno... ima jedan tunel renoviran prilično OK, ostalo katastrofa...

Od ulaska u FBiH do Hrenovice put je OK, malo rupav, al hajd, nije toliko...
supercali

#5141 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by supercali »

Vozio sam jednom tom cestom u avanturi zvanoj put za priboj :mrgreen:
Preko gorazda i visegrada
Umjesto puta od 2 sata ja vozio 4 jer kreten nije znao put a rekao mi znam ja samo vozi brzo cemo doci
mk ultra

#5142 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mk ultra »

pa nije put loš ako ne štediš auto, može se preko prače brže nego preko romanije, al eto... dok nema snijega, i dok nije tvoj auto :mrgreen:
Dope_Man

#5143 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Dope_Man »

Bas sam mislio jednom tim putem, cisto da vidim kakav je jer volim nove puteve.. al evo nisam ni posao a vi me odgovoriste :mrgreen:
mk ultra

#5144 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mk ultra »

Image

cijeli ovaj put ti je ko cazinska zmija samo sa lošim asfaltom, i širinom od 3.50m :lol:

ima i drveni mostić
supercali

#5145 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by supercali »

mk ultra wrote:pa nije put loš ako ne štediš auto, može se preko prače brže nego preko romanije, al eto... dok nema snijega, i dok nije tvoj auto :mrgreen:
Ne govorim o brzini voznje nego o ruti za priboj kojom idu svi i ova kojom smo nas dvojica krenuli
Pisao sam jednom kako s3 to desilo
Pitao me da ga odvucem u priboj jer treba nesto
Rekoh hajde znas li put i sve to kaze znam
Ok ja cu voditi platiti samo vozi
I krenuli mi kad se onaj tunel prema palama radio
I gore kruzili fazoni da bi se vratili kod kamenoloma i mi se zapricali i umjesto da skrenemo prema han pijesku mi pravo na pale produzimo i ja upalim navigaciju i pokazuje on neni neku rutu i pratim ja to
Kad smo dosli pred uski tunel govori on ne sjecam se ja ovoga
Pa rekoh znas li put kaze znam
Dosli mi kod nekog racvanja puta niko pravo ne ide svi skrecu negdje gori ja za njima i onda poce makadam
Kaze ne sjecam se ni ovoga
Idi gore negdje u pm bijele vode nekakve klinac palac nikad doci u civilizaciju jbt
I vidimo mi odozgo neki gradic al nemamo pojma koji je jel gorazde foca kalinovik sta vec ne znamo
Spustamo se kad pise gorazde
I kako se spustamo vidimo cestu za visegrad na koju moramo al zabrana kruzi negdje
I ajd krenemo mi kaze e sad znam
Vozimo mi kad tup ispred nas visegradski most
Kaze trebali smo skrenuti ranije kod nekog mosta
Kontam sad mi kazes
Slikamo se na mostu i predjemo na drugu stranu za uzice
I na jednoj raskrnici pise priboj
E tad sam poceo pratiti samo znakove njega nisam ni slusao vise
I dolazimo na granicu "odozgo" i pita nas onaj granicar odakle vi reko iz sarajeva kaze pa otkud odozgo
Ma reko malo zalutali
Kaze ma nije puno 20 km vise
Jest reko da nismo preko gorazda isli
Covjek gleda u nas nista mu nije jasno
A kad smo se vracali ide rudo ustipraca rogatica i ovamo 2 sata a tamo 4 sata se vozali
supercali

#5146 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by supercali »

Mislim da sam ovom od 57 vozio cim ima toliko krivina pred gorazdem
mk ultra

#5147 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mk ultra »

da, taj put ima makadam... kroz ova sela :mrgreen:
Dope_Man

#5148 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Dope_Man »

Kad sam bio dijete vodili su me u Jabuku na neki teferic.. ne sjecam se puta, ali se sjecam bijelog kombija i treskanja kao da jasem mehanickog bika :D
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#5149 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by bitanga_sa_otesa »

isao sam 1995.tim putem u gorazde ,s tamicem,nezaboravno iskustvo...svi se tresli 7 dana poslije :lol:
mnjonja

#5150 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mnjonja »

Ko je nadlezan za brzu cestu, od stupa do mostarskog?
Post Reply