Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Hafis

#5126 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

It_is_a_Leclerc wrote:
Niko nije rekao da rat priželjkujemo. Jednostavno, krene li ova država pucati po šavovima, kreće "ispravljanje" nepravdi, a to onda zaustaviti može samo dragi Bog.
Kako gazde odrede vani, tako će i biti.
Nas neće niko ni pitati.
Sarajevo11

#5127 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Sarajevo11 »

OVDJE SE NERADI O GOS. ŽELJKI KOMŠIĆU , NEGO DA LI MI PRISTAJEMO DA BUDEMO ROBOVI I OVISNICI O LICIMJERIMA I OHOLIM MEŠETARIMA KOJI SEBE SMATRAJU POLITIČARIMA . VALJDA SE TREBA BORITI ZA UMANJENJE VISOKIH PLAĆA I NAKNADA , REVIZIJU TAJKUNIZACIJE , KAŽNJAVANJE PROFESORA , DOKTORA , PORTIRA KOJI JAVNO TRAŽE NOVAC ZA ONO ZA ŠTA SU VEĆ PLAĆENI . SRETNO SVIMA KOJI ŽELE PROMJENI NA BOLJE . POZDRAV .
Hafis

#5128 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Sarajevo11 wrote:OVDJE SE NERADI O GOS. ŽELJKI KOMŠIĆU , NEGO DA LI MI PRISTAJEMO DA BUDEMO ROBOVI I OVISNICI O LICIMJERIMA I OHOLIM MEŠETARIMA KOJI SEBE SMATRAJU POLITIČARIMA . VALJDA SE TREBA BORITI ZA UMANJENJE VISOKIH PLAĆA I NAKNADA , REVIZIJU TAJKUNIZACIJE , KAŽNJAVANJE PROFESORA , DOKTORA , PORTIRA KOJI JAVNO TRAŽE NOVAC ZA ONO ZA ŠTA SU VEĆ PLAĆENI . SRETNO SVIMA KOJI ŽELE PROMJENI NA BOLJE . POZDRAV .
Ko nas pita pristajemo li ''da budemo robovi i ovisnici.....''. Mi smo svoje rekli na izborima, ljudi su zauzeli pozicije i neka to rješavaju. A mi ćemo čekati 2014.
Pošto je tema IPAK o Komšiću, valjda i on namjerava nešto pokrenuti vezano za ta pitanja u ovih preostalih godinu dana. Sjećam se ko jučer šta je sve obećavao. Koliko vidim, više je zauzet ratnim pitanjima, a o ekonomiji će kasnije, pretpostavljam.
KENJAC

#5129 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KENJAC »

Genije wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: Rata će, prije ili kasnije biti.
nek vam je sretno
brez mene 8-)
Jarane , i bez njih je , nego nako seru ! Ko je jednom rat osjetio nece vise ni da ga pomene ! Nego iskompleksirana rulja maloumnika, kad nema sta da kaze, onda rat priziva ! Da mi je samo jednom oko usiju da im zasvira...
P.S sad ce , ko da gledam ocima skocit Prva Podrumska i Sto Prva Focanska Rasprskavajuca sa rijecima " ja branio , ja puco , ja osvojio"
Paranoid

#5130 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Paranoid »

It_is_a_Leclerc wrote:
Genije wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: Rata će, prije ili kasnije biti.
nek vam je sretno
brez mene 8-)
Niko nije rekao da rat priželjkujemo. Jednostavno, krene li ova država pucati po šavovima, kreće "ispravljanje" nepravdi, a to onda zaustaviti može samo dragi Bog.
Mislim da će ipak prvi "metak" biti ispaljen iz šumske... ali ne u pravcu bošnjaka nego po "običaju" u svoje odabrano "žrtveno jagnje" kako bi se iscenirao napad i počelo masovno okupljanje oko balvana negdje na imaginarnim granicama genocidne tvorevine..

Mediji poput PTPC-a će dodatno dignuti tenzije i čekaće se blagoslov iz preCedničke palate... Naravno, treba očekivati i pristalice bratije preko Drine...

Sve već viđeno i sve iscenirano...na kraju balade iako svjesni svoje krivice u "traktorima" u kolonama iz seobe šumnjaka čuće se osude da su Bošnjaci krivi za rat..
cindrlimindrli

#5131 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cindrlimindrli »

Paranoid wrote:Mislim da će ipak prvi "metak" biti ispaljen iz šumske...
Nece, oni bi to napravili samo u slucaju da su u potpunosti sigurni kako na drugoj strani imaju nenaoruzane naivne bekane, a
da oni u isto vrijeme budu do zuba naouruzani. Kako se takva sansa njima vise nikad nece pruziti nema od njihovog ratovanja
nista.
Nebitan32

#5132 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Nebitan32 »

It_is_a_Leclerc wrote: Rata će, prije ili kasnije biti. Bilo kakav pokušaj da se jednostrano učini nešto nažao Bosni i Hercegovini izazvat će bijes među Bošnjacima, koji neće moći obuzdati niko.
To svakako.
Ovo sto imamo danas je samo pregrupisanje i utvrdivanje pozicija. Mozes pogledati interview na donjoj poveznici.
Dacic je jasno rekao da je trenutno neophodno zamrznuti stanje i cekati pogodnije prililke.

To je konstanta srpske politike u zadnjih 250 godina. A ide ovako. Cekaj povoljne prilike a onda pobij i protjeraj koliko mozes. Kad vise ne moze stani, zaledi stanje i cekaj nove prilike. Tako su pobijeni i protjerani muslimani iz Uzica. Pa su nesto kasnije pobije i porotjerani Bosnjaci i Niksica i izolirani Bosnjaci u Trebinju. Pa nesto kasnije pobijeni i protjerani Bosnjaci u dolini Lima i Gornjeg Podrinja cime je presjecena veza izmedu Sandzaka i centralne Bosne. Kasnije su pobijeni i protjerani Bosnjaci iz Focanske regije. I tako mic po mic je povucena granica srbije do Sarajeva.

Sto se tice komsiceve izjave. Na prvi mah se moze smatrati losom. No to je samo na prvi mah. Mislim da izjava i nije losa. On je dao jednu izjavu a evo vec 3 dana se ocituju o tome svi cetnicki predstavnici. Dakle oni tri dana gube reagirajuci na ovu izjavu.

Pozitivan efekat. Mislim da politicari iz Sarajeva trebaju plasirati ovakve izjave svako 5-6 dana. Onda pustiti cetnicku kamarailu da analizira i bunca 5-6 dana a ujedno ne reagirati na to njihovo buncanje. Onda opet koristiti isti metod.
shiljak

#5133 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Neće prvo biti rata. Kad dodika slušaš šta priča, i pustiš ga, nikad kraja. Kad mu ovako odgovoriš pa kad se zapitaš jesi li ti siguran da postoji realna šansa za to (odvajanje entitteta) i da li želiš da nastaviš tim tonom pa i da doprineseš tome..

svako će normalan reći nema šanse, samim tim se i vidi tek tad zapravo šta to dodik priča, kakve su to gluposti.
Last edited by shiljak on 18/08/2013 19:52, edited 1 time in total.
Paranoid

#5134 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Paranoid »

Genije wrote:nemojte ljudi ba o tim crnim scenarijima
možemol išta konstruktivnije
ionako smo u govnima do guše
da još ne ne crnjačimo i sami
Pa pored starca iz Zvornika koji je pretucen na bajram samo zato sto je povratnik...da ne govorim o nani Fati...i stotine i hiljade drugih situacija... meni se osim crnjaka ništa drugo ne mota po glavi..

...a vjerujem da nisam jedini..
Korisničkoime

#5135 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Korisničkoime »

Ja te pitam gdje si vidio takav primjer u svijetu, takve ideje se samo mogu roditi u provincijskim glavama
Kao Komcis neki strasni borac koji je dobio taj famozni ljiljan tek zato sto je Zeljko ako grijesim neka mi neko napise taj herojski cin i gdje se on desio
Mastermind30

Opa heroji tastature našli se da provjeravaju ko i kako je Zlatni ljiljan, naravno Željko je svog dobio zato što je Hrvat to je barem opće poznata pojava da su se Zlatni ljiljani dijelili Srbima i Hrvatima šakom i kapom jer smo ih svi u to vrijeme tako obožavali :lol: :lol: :lol: .
Svaka čast ne mogu se dokazati Baketovi herojski činovi za koje on sam implicira da postoje pa hajd onda okaljati ćemo Zlatne ljiljane ta si oni sebi umišljaju. Ne znam zašto je Komšić dobio Zlatnog ljiljana znam zašto ga je dobio moj školski jer sam vidio svojim očima.

Međutim poenta nije u tome kao što već rekoh Bake se rado kiti nekim "ratnim zaslugama" i nekim svakodnevnim rizikovanjem života dok je sasvim jasno da lik koji je gulio krompir u kuhinji ima veće ratne zasluge od njega čije se ratno djelovanje svodi na babin kabinet. S toga da Komšić na Igmanu apsolutno nije radio ništa znači da je po cijeli dan samo u rovu sjedio i da nikad metka nije ispalio njegove ratne zasluge su stotinu puta veće od Baketovih. Tu činjenicu mora poštovati svako ko ima imalo obraza uključujući i Baketa. Možda su i tvoje ratne zasluge bile u nečijem kabinetu možda si i ti borbeno dejstvovao iza pisaćeg stola rizikujući svoj život sa oštrim spajalicama i heftaricama pa nam možeš svima pogotovo ovim provincijskim glavama koji su držali pušku u ruci pojasniti te opasnosti kojima se Bake kiti da ih je proživljavao. Mislim možda ti dijeliš s njim to neko iskustvo.

Da se vratim na Komšića da li je on drugačiji od drugih političara ne znam više će biti da nije nego da jeste, da li je DF drugačija od drugih stranaka u BiH ne znam više će biti da nije nego da jeste, da li Komšić i DF mogu biti gori od ovih dosadašnjih ne znam više će biti da ne mogu nego da mogu. Izjava mu je na mjestu jer mislim da je rekao samo ono što većina ljudi misli i ono što bi realno trebalo da bude ako mi prije svega Bošnjaci imamo i malo pameti u našim glavama.
DoZeN

#5136 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by DoZeN »

Paranoid wrote:
Genije wrote:nemojte ljudi ba o tim crnim scenarijima
možemol išta konstruktivnije
ionako smo u govnima do guše
da još ne ne crnjačimo i sami
Pa pored starca iz Zvornika koji je pretucen na bajram samo zato sto je povratnik...da ne govorim o nani Fati...i stotine i hiljade drugih situacija... meni se osim crnjaka ništa drugo ne mota po glavi..

...a vjerujem da nisam jedini..
Prebijanje starca u Zvorniku nema veze sa onim sto ti pricas
Musliman se moze napasti i u Belgiji ili Holadiji ili i u USA jer postaje glupani i kreteni zadojeni mrznjom.
To bi trebao da znas
Hafis

#5137 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Ako je Dodikov cilj (a jeste) dokazati da je Bih ''dugoročno neodrživa'', (u čemu se mora priznati da ima relativnog uspjeha u zadnje vrijeme gledajući ovu današnju poluhaotičnu situaciju) izjave poput Komšićeve mu više nego dobro dođu.
Jer nije mala stvar kada predsjednik neke države u procjeni njenog stanja spominje i mogući rat. Malo je takvih predsjednika u svijetu, a ne u Evropi, neovisno o tome što je Komšić danas ipak relativno beznačajna politička ličnost.
moranadruga

#5138 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by moranadruga »

Paranoid wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Mislim da će ipak prvi "metak" biti ispaljen iz šumske... ali ne u pravcu bošnjaka nego po "običaju" u svoje odabrano "žrtveno jagnje" kako bi se iscenirao napad i počelo masovno okupljanje oko balvana negdje na imaginarnim granicama genocidne tvorevine..

Mediji poput PTPC-a će dodatno dignuti tenzije i čekaće se blagoslov iz preCedničke palate... Naravno, treba očekivati i pristalice bratije preko Drine...

Sve već viđeno i sve iscenirano...na kraju balade iako svjesni svoje krivice u "traktorima" u kolonama iz seobe šumnjaka čuće se osude da su Bošnjaci krivi za rat..
ebemu misa,kad se vec sve zna ostaje nam da sjednemo i cekamo.valjda necemo dugo cekat. :D
zemo_online

#5139 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zemo_online »

ako pukne,zar mislite da ce vas neko pitat os ratovat ili ne?
jel vas pito 92?

sumsku ne interesuje federacija i oni bi proglasili neku samostalnost ili nepostivanje zakona bih ili nesto slicno,tako da bi mi onda bili na potezu. ali samo u jaku podrsku izvana.
mi bi bili tada na potezu.
DoZeN

#5140 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by DoZeN »

Komsic se veoma uskoro da sjedne za sto sa SNSD i da im bude partner.
webby-x

#5141 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by webby-x »

DoZeN wrote:Komsic se veoma uskoro da sjedne za sto sa SNSD i da im bude partner.
Mislim da Komšić može biti jedino partner sa SDA,
iako sumnjam da će imati rezultat na izborima koji
bi bio značajan da ih SDA treba. Možda na lokalnoj
razini u Sarajevu.
Paranoid

#5142 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Paranoid »

Image

Ako ništa od šumnjaka se i ne očekuje da budu kreativni... nikad nisu prihvatili "update" nego se drže starih recepata..

Odron balvana na putu.. otimanje tudjeg dobra i guslanje u predvečerje, nedje na obroncima "čuka"..
DoZeN

#5143 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by DoZeN »

webby-x wrote:
DoZeN wrote:Komsic se veoma uskoro da sjedne za sto sa SNSD i da im bude partner.
razini u Sarajevu.
Ja mislim da ovakve izjave o ratu i ona oko "udaranja po prstima Kostunice" ako dirne u BIH,mobilise Bosnjake da licno njemu I njegovoj stranci daju veliku podrsku.
Komsic je u pravu oko Dodika,pitanje je da li ovo pomaze BIH?
Korisničkoime

#5144 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Korisničkoime »

webby-x wrote:
razini u Sarajevu.
Ako bude imao nekog uspjeha na izborima sjesti mu je za sto sa svim strankama koje su imale uspjeh na izborima ko misli da je SDA, SzBiH, SDP ulazio i koalicije sa SNSD i SDS zato što ih voli ili zato što je izdajica ili zato što je prelivoda onda je malo poglup sve te koalicije su matematičke i uslovljene našim ustavnim uređenjem
Paranoid

#5145 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Paranoid »

aloo ba "mirotvorci", a ko garantuje da će do izbora uopšte doći ?

Pa ni popis ne možemo obaviti na zakazani rok nego se prolongira..ista sudbina čeka i "izbore"..

Komšiću imputirati da sve što kaže "izborna priča" je ubleha, jer Komšić ne mora ništa da izjavi i opet će imati glasova dovoljno da udje u sve pore vlasti..
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#5146 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by plain vanilla »

Paranoid wrote:aloo ba "mirotvorci", a ko garantuje da će do izbora uopšte doći ?

Pa ni popis ne možemo obaviti na zakazani rok nego se prolongira..ista sudbina čeka i "izbore"..

Komšiću imputirati da sve što kaže "izborna priča" je ubleha, jer Komšić ne mora ništa da izjavi i opet će imati glasova dovoljno da udje u sve pore vlasti..
a gdje ce imati te glasove? U RS nece, znaci u pola BH nista
u dobro dijelom Hercegovine nece...

elem, osvojit ce dio Federacije
aferim

bolje bi bilo da se potrudio obici Hercegovinu i dijelove Bosne gdje su Hrvati u vecini
webby-x

#5147 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by webby-x »

plain vanilla wrote:u dobro dijelom Hercegovine nece
Opet izdvajanje Hercegovine.
Neće imati glasove gdje su Hrvati većina.
Nije to bitno je li Hercegovina ili Bosna.
Jednako neće imati glasova u Širokom, Orašju,
Vitezu, Tomislavgradu ili Neumu.
plain vanilla wrote:bolje bi bilo da se potrudio obici Hercegovinu i dijelove Bosne gdje su Hrvati u vecini
I što bi im rekao?
Hafis

#5148 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

plain vanilla wrote: bolje bi bilo da se potrudio obici Hercegovinu i dijelove Bosne gdje su Hrvati u vecini
Njih čuva za predizborne kampanje :)
Basvod

#5149 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Basvod »

DoZeN wrote:
webby-x wrote:
razini u Sarajevu.
Ja mislim da ovakve izjave o ratu i ona oko "udaranja po prstima Kostunice" ako dirne u BIH,mobilise Bosnjake da licno njemu I njegovoj stranci daju veliku podrsku.
Komsic je u pravu oko Dodika,pitanje je da li ovo pomaze BIH?
Da je dobro nije.
Al daleko bolje od prosle kampanje, platforme i multigradjanskih gluposti kojih smo se naslusali od Komsica i ekipe a koje veze nemaju sa BiH i stanjem na terenu.
DoZeN

#5150 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by DoZeN »

u BIH nece gotovo niko gradjansku BIH,LAZU!!!
Topic o mjesovitim brakovima ovde je to pokazao
Post Reply