SDP
- bunk
#51226 Re: SDP
Ta opcija je sama okrenula ledja i preuzela vlast u tk.
-
Digresija
#51227 Re: SDP
Izbacili ga zato sto je bio preposten.Chmoljo wrote:pa nisu ga izbacili zbog toga jer je kriminalac, izbacili su ga jer više nije igrao kako se tražilo.perfekcionista1 wrote:Dzaba ti taj kiseli smijeh kad znas da je to istina. Kukic i njegovi izbaceni iz SDA a da nisu pogledaj samo koliko bi mandata SDA imala u TK, PDA i SDA sami danas imaju vise glasova nego sve ostale stranke. Dakle.mogli su sami vlast napraviti u tk.
A sta je za Fortom? Koga to SDP ikad izbaci na stetu glasova? Zasto stite Fortu????
zašto vrijeđaš inteligenciju forumaša, hljeba ti?
- perfekcionista1
#51228 Re: SDP
Nije tacno. Kad je pokrenut postupak protiv njega zbog nekih zaposljavanja SDA se okrenula protiv njega i izbacila ga. Kuko je premocan covjek, sam skupi desetine hiljada glasova a ti glasovi danas nedostaju SDA da bez problema pravi vlast i u TK i u FBiH. Volio bih vidjeti slican primjer u ostalim strankama.Chmoljo wrote:
pa nisu ga izbacili zbog toga jer je kriminalac, izbacili su ga jer više nije igrao kako se tražilo.
Sami ste uvrijedili svoju inteligenciju slijepim slijedjenjem raznih krivoustih antibosnjaka poput Kojovica i crnogoraca poput Niksica koje hladno zaboli nesto za Bosnjake jer se i ne osjecaju kao takvi. Ali dok je ovaca bice i vune.
- It_is_a_Leclerc
#51229 Re: SDP
Jeste, jeste. Prvooptuženog Zukića razriješila funkcije generalnog sekretara, drugooptuženog Sarajlića imenovala na tu funkciju, a četvrtooptuženog Kukića izbacili iz strankeperfekcionista1 wrote:Nije tacno. Kad je pokrenut postupak protiv njega zbog nekih zaposljavanja SDA se okrenula protiv njega i izbacila ga. Kuko je premocan covjek, sam skupi desetine hiljada glasova a ti glasovi danas nedostaju SDA da bez problema pravi vlast i u TK i u FBiH. Volio bih vidjeti slican primjer u ostalim strankama.Chmoljo wrote:
pa nisu ga izbacili zbog toga jer je kriminalac, izbacili su ga jer više nije igrao kako se tražilo.
Sami ste uvrijedili svoju inteligenciju slijepim slijedjenjem raznih krivoustih antibosnjaka poput Kojovica i crnogoraca poput Niksica koje hladno zaboli nesto za Bosnjake jer se i ne osjecaju kao takvi. Ali dok je ovaca bice i vune.
Ali dobro, bitno da mi slijepo slijedimo, a vi, okorjeli SDA-ovci koji živite sisajući budžet, nikog ne slijedite. Vi to iz ubjeđenja, radi Bosne i Bošnjaka
-
The BEN10
#51230 Re: SDP
http://www.zurnal.info/novost/20977/ko- ... etbegovicaperfekcionista1 wrote:Nije tacno. Kad je pokrenut postupak protiv njega zbog nekih zaposljavanja SDA se okrenula protiv njega i izbacila ga. Kuko je premocan covjek, sam skupi desetine hiljada glasova a ti glasovi danas nedostaju SDA da bez problema pravi vlast i u TK i u FBiH. Volio bih vidjeti slican primjer u ostalim strankama.Chmoljo wrote:
„Ali doktor Kukić, svaki put, sve što je tražio je i dobio“, govorio je Bakir Izetbegović prije četiri godine na istom mjestu gdje je sinoć odjeknula bomba.
-
kluz franjo
#51231 Re: SDP
perfekcionista1 wrote: Sami ste uvrijedili svoju inteligenciju slijepim slijedjenjem raznih krivoustih antibosnjaka poput Kojovica i crnogoraca poput Niksica koje hladno zaboli nesto za Bosnjake jer se i ne osjecaju kao takvi.
perfekcionista1 wrote: E sad to sto ja nisam dalabu pa se ne primam na pricu...
Perfektno!perfekcionista1 wrote:Ali dok je ovaca bice i vune.
-
kiligonzales
#51232 Re: SDP
Pusti suplju, klanovska borba otjerala Mirsu i Amira iz stranke. Baketova struja pomela staru Tihijevu gardu, da bi se oni sto bolje utaborili. Nista vec nevidjeno u SDA. Novi klanovi nova pravila. Pokusali to presvuci pricom kako se ciste od tajkuna i slucajem "trgovina uticajem". Malo bacali patke raji. Na kraju nista se od toga slucaja nije ni desilo, a obracun unutar stranke prosao glatko. Pojo vuk magarca, prica bila podgrijavana dok je bilo i potrebe.perfekcionista1 wrote:Nije tacno. Kad je pokrenut postupak protiv njega zbog nekih zaposljavanja SDA se okrenula protiv njega i izbacila ga. Kuko je premocan covjek, sam skupi desetine hiljada glasova a ti glasovi danas nedostaju SDA da bez problema pravi vlast i u TK i u FBiH. Volio bih vidjeti slican primjer u ostalim strankama.Chmoljo wrote:
http://www.zurnal.info/novost/21222/uki ... ic-i-zukic
Pedja cetnik?
Niksic Crnogorac?
WTF.
Ako nisi SDAovac i ne slijedis njihov obrazac ponasanja, SDA te moze napraviti i samim djavolom ako to nisi...
Peđa ispade Karadzic, Konakovic pop Đujić na Vranješovom tijelu, Nikšić Momčilo Perišić, a Radončić sataraš šiptarstva, šošonstva i četništva i svega drugog pomalo...
Treba sve medije u BiH satrati da bi ljudima pala mrena sa očiju jer smo tolike budale da ništa ne ucimo iz 25 godina nase politicke svakodnevnice. Ne mozes pljuvati po ljudima i onda ucijenama pokusavati ih privoliti da budu dio vlasti. Zato SDA jeste tu gdje jeste zapela u sosu. Ne mozes vjecito profitirati od kaljanja koalicionih partnera i prebacivanje krivice za sve sto useres sam.
Sad pricom o ugrozenosti drzave i vlastite pozicije zbog svoje politicke trgovine krivicu zele prenjeti na opoziciju , a ljudi doslovno trgovinom pozicijama doveli sebe u polozaj da sada placu da Bosnjake ponovo vrate na pozicije koje su drugima dali u vremenu iza nas. Sad placite radi toga. Previse ustupaka, za premalo politicke koristi drzavi, a daleko vise za dzepove pojedinaca.
-
sumirprimus
#51233 Re: SDP
ko sto rekoh, tamo su pokajnici a vamo prevratnicigidra wrote: naravno.
U PDA su prelazili kompletni odbori, direktori, rukovodioci. PDA izgurala iz vlasti SDA uhljebila sve živo i mrtvo u TK. Zar vam Banovići ne kroje politiku tamo u kantonu i dalje? Ko je gospodar života i smrti u TK, Kukić ili Gutić? To nisu nikakvi pokajnici već kriminalci koji vam kroje politiku i dalje. I vi hoćete takve da amnestirate tako što ćete ući u vlast sa njima i dopustiti im i dalje da drmaju TK.
U Sarajevu je potpuno druga priča, 3 lika se odmetnula od centrale i sa novom garniturom ljudi izašli na listu i napravili zavidan rezultat. Predložili nove ljude u Vladu... da se razumijemo ne podržavam Konakovića ali staviti znak jednakosti između Kukića i PDA sa NiP-om je ubleha klasična.
gospodar zivota i smrti u kantonu
pa konak ti je bio premiejer vlade kralju, imo budzet triput veci nego ovaj sto ce ikad imat.
tri lika i nako raja glasala za njeg iz entuzijazma, nije vodio za sobom
zavidan rezultat
p.s ovo za ublehu, zbog sarajevskih ubleha mi drzave nemamo. nema vecih ublehasa i hahara od sarajveskih kvazi politicra i velikih patrijota.
IMT PREDVODNICI i pravi gospodari zivoa i smrti u nasem dijelu pederacije
- ultima_palabra
#51234 Re: SDP
Ne kontam, jel sad zagovaraš koaliciju sa SDA?sumirprimus wrote:ko sto rekoh, tamo su pokajnici a vamo prevratnicigidra wrote: naravno.
U PDA su prelazili kompletni odbori, direktori, rukovodioci. PDA izgurala iz vlasti SDA uhljebila sve živo i mrtvo u TK. Zar vam Banovići ne kroje politiku tamo u kantonu i dalje? Ko je gospodar života i smrti u TK, Kukić ili Gutić? To nisu nikakvi pokajnici već kriminalci koji vam kroje politiku i dalje. I vi hoćete takve da amnestirate tako što ćete ući u vlast sa njima i dopustiti im i dalje da drmaju TK.
U Sarajevu je potpuno druga priča, 3 lika se odmetnula od centrale i sa novom garniturom ljudi izašli na listu i napravili zavidan rezultat. Predložili nove ljude u Vladu... da se razumijemo ne podržavam Konakovića ali staviti znak jednakosti između Kukića i PDA sa NiP-om je ubleha klasična.![]()
gospodar zivota i smrti u kantonu![]()
![]()
pa konak ti je bio premiejer vlade kralju, imo budzet triput veci nego ovaj sto ce ikad imat.
tri lika i nako raja glasala za njeg iz entuzijazma, nije vodio za sobom![]()
zavidan rezultat
p.s ovo za ublehu, zbog sarajevskih ubleha mi drzave nemamo. nema vecih ublehasa i hahara od sarajveskih kvazi politicra i velikih patrijota.
-
sumirprimus
#51235 Re: SDP
nikad.
-
sumirprimus
#51236 Re: SDP
samo mi pici po nervima ovo licimurstvo
demokracija al dok ne diras moj IMT i stolicu
- ultima_palabra
#51237 Re: SDP
Pa evo i Jasko je protivsumirprimus wrote:samo mi pici po nervima ovo licimurstvo
-
Nivelacija
#51238 Re: SDP
Sibicari....sumirprimus wrote:ko sto rekoh, tamo su pokajnici a vamo prevratnicigidra wrote: naravno.
U Sarajevu je potpuno druga priča, 3 lika se odmetnula od centrale i sa novom garniturom ljudi izašli na listu i napravili zavidan rezultat. Predložili nove ljude u Vladu... da se razumijemo ne podržavam Konakovića ali staviti znak jednakosti između Kukića i PDA sa NiP-om je ubleha klasična.![]()
![]()
zavidan rezultat
Bosna od Bascarsje do Stupa.
-
gidra
#51239 Re: SDP
Ko kontroliše elektroenergetski sektor u FBiH kao jednim od najvažnijh resursa države? Čij kadrovi i dan danas imaju kontoru nad proizvodnjom struje? Rudnici? Znaš li koliko se para ovdje okrene, budžet Kantona Sarajevo je smiješan naspram ovoga.sumirprimus wrote:ko sto rekoh, tamo su pokajnici a vamo prevratnicigidra wrote: naravno.
![]()
zavidan rezultat
TI si okrenuo priču SK VS TK, ja to nijednom nisam pomenuo nikada, osim što sam rekao da je NiP čistiji i pošteniji stotinu puta od zla zvanog PDA i Mirsad Kukić.
-
Milenkov buraz
#51240 Re: SDP
Niđe veze, eto neka je SBK kanton principijelan sa SDA i HDZ. Meni se po prvi put sviđa sistem u Federaciji gdje svaki kanton za sebe može birati vlast kakvu želi. Gdje piše da mora po vertikali vlasti biti ista? Ma bjažiiii...Nivelacija wrote:Sibicari....sumirprimus wrote:ko sto rekoh, tamo su pokajnici a vamo prevratnicigidra wrote: naravno.
![]()
zavidan rezultat
Bosna od Bascarsje do Stupa.
-
sumirprimus
#51241 Re: SDP
bar smo mi placali principijelnost i dosljednost u glasanju i valjda smo zadnji kojima treba nesto prigovarat.
-
kluz franjo
#51242 Re: SDP
Nikšić je juče spasio ime i brend SDP-a.
Ako uspije u sljedećih 45 dana koliko-toliko sačuvati i organizaciju - ja mu skidam kapu.
DF je skinuo rukavice i otvoreno pustio kerbere.
Osim što je evidentno da formiranje vlasti na državnom i entitetskom nivou nisu prioritet za SDA, već vraćanje kontrole nad TK i KS, tako je i od jutros jasno da DF ima zadatak da konačno uništi SDP.
U subotu je valjda sjednica GO SDP-a. Do tada će biti svašta.
Ako uspije u sljedećih 45 dana koliko-toliko sačuvati i organizaciju - ja mu skidam kapu.
Osim što je evidentno da formiranje vlasti na državnom i entitetskom nivou nisu prioritet za SDA, već vraćanje kontrole nad TK i KS, tako je i od jutros jasno da DF ima zadatak da konačno uništi SDP.
- Banksy
#51243 Re: SDP
Da.kluz franjo wrote:Nikšić je juče spasio ime i brend SDP-a.
-
sumirprimus
#51244 Re: SDP
ko postavlja ljude na funkcije zadnjih 30 godina? dobro bilo je malo ping ponga izmedju sda i szbih nije da nijegidra wrote: Ko kontroliše elektroenergetski sektor u FBiH kao jednim od najvažnijh resursa države? Čij kadrovi i dan danas imaju kontoru nad proizvodnjom struje? Rudnici? Znaš li koliko se para ovdje okrene, budžet Kantona Sarajevo je smiješan naspram ovoga.
TI si okrenuo priču SK VS TK, ja to nijednom nisam pomenuo nikada, osim što sam rekao da je NiP čistiji i pošteniji stotinu puta od zla zvanog PDA i Mirsad Kukić.
bjeri ba ja mislio ti ozbiljan
-
gidra
#51245 Re: SDP
znam ja dobro ko postavlja ljude na funkcije 30 godina i nije priča generalno o SDA, nego o lokalnim kokošarima. Nego evo ti jednostavno pitanje. Zanemari SDA u kompletu, ograniči se lokalno na svoj kanton i trenutne SDA-ovce koje pripadaju tim TK odborima.sumirprimus wrote:ko postavlja ljude na funkcije zadnjih 30 godina? dobro bilo je malo ping ponga izmedju sda i szbih nije da nijegidra wrote: Ko kontroliše elektroenergetski sektor u FBiH kao jednim od najvažnijh resursa države? Čij kadrovi i dan danas imaju kontoru nad proizvodnjom struje? Rudnici? Znaš li koliko se para ovdje okrene, budžet Kantona Sarajevo je smiješan naspram ovoga.
TI si okrenuo priču SK VS TK, ja to nijednom nisam pomenuo nikada, osim što sam rekao da je NiP čistiji i pošteniji stotinu puta od zla zvanog PDA i Mirsad Kukić.![]()
bjeri ba ja mislio ti ozbiljan
Tuzlanska trenutna SDA ili PDA ko je gori?
-
sumirprimus
#51246 Re: SDP
ne ne,pricamo o ee sektoru i drzis mi predavanje, ko postavlja ljude tu kontrolise i tokove novca.
ko postavlja ljude u ee sektoru?
sda i njen donedavni satelit szbih.isti oni koji postavljau i ljude u kantonu.isti oni kojim je i kifla donedavno pripado,a mozda ce i opet.
pricas o lokalnim kokosarima koji ne dobace ni 5% onog sto cim ovi upravljaju i nesto pricas.
meni ste bolan vi svi sda.kamoli razlika pda i sda, to ko da me pitas jestel metalik zelena il zelena...
sda i njen donedavni satelit szbih.isti oni koji postavljau i ljude u kantonu.isti oni kojim je i kifla donedavno pripado,a mozda ce i opet.
pricas o lokalnim kokosarima koji ne dobace ni 5% onog sto cim ovi upravljaju i nesto pricas.
meni ste bolan vi svi sda.kamoli razlika pda i sda, to ko da me pitas jestel metalik zelena il zelena...
-
addy_sa
#51247 Re: SDP
prof Lagumdzija bi do sada uveo SDP u vlast na svim nivoima.
Glasa se i izlazi na izbore da budes vlast, ne opozicija tj da omogucis da par drugova i drugarica prima par milja mjesecno glumeci opozicione zastupnike.
Glasa se i izlazi na izbore da budes vlast, ne opozicija tj da omogucis da par drugova i drugarica prima par milja mjesecno glumeci opozicione zastupnike.
-
sumirprimus
#51248 Re: SDP
za gidru
ne mislim druze licno ti ko ti, nego stranke da se ispravim, ponese me
ne mislim druze licno ti ko ti, nego stranke da se ispravim, ponese me
- Plaut
#51249 Re: SDP
SDP će postati SBB ako uđe u vlast. SBB je pao zbog koalicije sa SDA, ne zbog same koalicije nego predizborne kampanje gdje su napadali SDA svugdje, a ušli u koaliciju s njima. SDP je isto uradio prije izbora, nikad više nećemo, nema šanse, naša najveća greška, a sada se opet dvoume.
Izlaziš na izbore da dođeš na vlast i da uradiš kvalitetan posao. Koje je smisao, posebno u tuzlanskom kantonu ostati opozicija? SDP će, kako god ispasti licemjeran upravo zbog tuzlanskog kantona, čuj nećemo gdje moramo, nego gdje nam se čefne
Valjda zaboravili da je kod nas svaki kanton država za sebe.
Izlaziš na izbore da dođeš na vlast i da uradiš kvalitetan posao. Koje je smisao, posebno u tuzlanskom kantonu ostati opozicija? SDP će, kako god ispasti licemjeran upravo zbog tuzlanskog kantona, čuj nećemo gdje moramo, nego gdje nam se čefne
Valjda zaboravili da je kod nas svaki kanton država za sebe.
-
gidra
#51250 Re: SDP
Ne postavlja SDA (nekad postavila), ALI to su bivši SDA-ovi sadašnji PDA-ovci, Nevad Ikanović i ostali koji osim podrške Mirsada Kukića uživaju i podršku SBB-a i njihovih direktora u institucijama i javnih firmama iz ee sektora + ministar iz SBB-a, SDA im ne može ništa ovdje. (A da ne spominjemo zlatnu koku i jedini profitabilan rudnik Banovići sa prihodima od 150 miliona KM godišnje pod čijom je izravnom šapom) I kakav szbih, umro ima 10 godina. Pogledaš imena, ubaciš u gugl i samo ti se sve kaže.sumirprimus wrote:ne ne,pricamo o ee sektoru i drzis mi predavanje, ko postavlja ljude tu kontrolise i tokove novca.
sda i njen donedavni satelit szbih.isti oni koji postavljau i ljude u kantonu.isti oni kojim je i kifla donedavno pripado,a mozda ce i opet.![]()