BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Benq

#51226 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

MTV wrote:
afannedim wrote:.
Ponesi ti sve sta su ti rekli od viska glava neboli. Bolje imat sve nego da te vrate radi necega.
FT1P - Fali Ti Jedan Papir :mrgreen:
Tesla Edison

#51227 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

MTV wrote:
Ponesi ti sve sta su ti rekli od viska glava neboli. Bolje imat sve nego da te vrate radi necega.
:thumbup: A vala nije ni teško. Sve skupa nije ni par grama ;).
MTV

#51228 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

Benq wrote: FT1P - Fali Ti Jedan Papir :mrgreen:
:lol:
TESLA_EDISON wrote: :thumbup: A vala nije ni teško. Sve skupa nije ni par grama ;).
Tako je nece se isteglit :lol:
Hyperthalamus

#51229 Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

Ja sam samo napisao zahtjev, ali sam u njemu naveo imei, pretplatnicki broj preko kojeg je kupljen uredjaj i datum kupovine. Kroz par dana dobio kod na e-mail.
afannedim

#51230 Re: BHTelecom All About

Post by afannedim »

Jbt Telecom platio račun a nisam mogao zadnju ratu mobitel a izmiriti ne može tako kažu
zateznistub

#51231 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

afannedim wrote:Jbt Telecom platio račun a nisam mogao zadnju ratu mobitel a izmiriti ne može tako kažu
Kako ne moze? Jesi li Možda račun unaprijed platio?
kakaljin

#51232 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

zateznistub wrote:
afannedim wrote:Jbt Telecom platio račun a nisam mogao zadnju ratu mobitel a izmiriti ne može tako kažu
Kak nisi mogao ratu kada je rata na racunu,
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#51233 Re: BHTelecom All About

Post by Bobi »

Benq wrote:
MTV wrote:
FT1P - Fali Ti Jedan Papir :mrgreen:
Mica ubica :lol:
Benq

#51234 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

Bobi wrote: Mica ubica :lol:
Haha to je to :D
daky585

#51235 Re: BHTelecom All About

Post by daky585 »

A pri traženju nano SIM kartice da li je potrebno priložiti certifikat ili samo odnijeti ovu trenutnu Micro SIM karticu?
Tesla Edison

#51236 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

daky585 wrote:A pri traženju nano SIM kartice da li je potrebno priložiti certifikat ili samo odnijeti ovu trenutnu Micro SIM karticu?
Ako želiš fabričku nano karticu treba ali ako nemaš onda samo popuniš izjavu da je broj tvoj i dobiješ. U svim slučajevima certifikat nije nužno potreban i sve se završava u roku od 5 minuta (bilo da je sunetiš bilo da novu tražiš). Ako novu tražiš onda moraš platiti i 5KM (troškovi izrade nove kartice sa PDV).
Alkos

#51237 Re: BHTelecom All About

Post by Alkos »

Pozdrav svima,

Prekjučer u ulicu upadoše nekakvi majstori, njihova skalamerija, kamioni, bageri...Razroviše pola ulice, bez ikakvog pitanja i informacija za stanare, obavještenja... 2 dana nisam mogao u ulicu prići sa autom, a jedva sam i u kuću ulazio (preskakao kanal). Pitam one majstore šta je ovo, o čemu se radi. Veli polažu optiku BHT. Da dalje ne komentarišem ovaj način upada u ulicu, bez ikakve prethodne najave, informacije za stanare, nekog obavještenja o čemu se radi. Užasna politika!!!

Eh sada, zanima me ima li ko iskustva, da li su nekome uvodili optiku u/pred kuću? Vidim pružili su nekakve bužire prema ulaznim vratima, ali ne znam da li oni to dovode pred kuću, ili ubacuju u kuću? Ja trenutno imam Telemach uslugu i zadovoljan sam, nemam namjeru mijenjati, ali opet s druge strane vrijedi optiku dovesti. Nikad se ne zna... Iskreno zainteresovan sam da mi optiku dovedu pred kuću negdje, ali ne i u kuću jer mi se trenutno ne zajebaje sa majstorima i razvaljivanjem, bušenjem, prljavštion, rušenjem...

Hvala.
afannedim

#51238 Re: BHTelecom All About

Post by afannedim »

kakaljin wrote:
zateznistub wrote:
Odkud znam fino coek rece nemoze to tako. Pitam drugog isti odgovor
kakaljin

#51239 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Alkos wrote:Pozdrav svima,

Prekjučer u ulicu upadoše nekakvi majstori, njihova skalamerija, kamioni, bageri...Razroviše pola ulice, bez ikakvog pitanja i informacija za stanare, obavještenja... 2 dana nisam mogao u ulicu prići sa autom, a jedva sam i u kuću ulazio (preskakao kanal). Pitam one majstore šta je ovo, o čemu se radi. Veli polažu optiku BHT. Da dalje ne komentarišem ovaj način upada u ulicu, bez ikakve prethodne najave, informacije za stanare, nekog obavještenja o čemu se radi. Užasna politika!!!

Eh sada, zanima me ima li ko iskustva, da li su nekome uvodili optiku u/pred kuću? Vidim pružili su nekakve bužire prema ulaznim vratima, ali ne znam da li oni to dovode pred kuću, ili ubacuju u kuću? Ja trenutno imam Telemach uslugu i zadovoljan sam, nemam namjeru mijenjati, ali opet s druge strane vrijedi optiku dovesti. Nikad se ne zna... Iskreno zainteresovan sam da mi optiku dovedu pred kuću negdje, ali ne i u kuću jer mi se trenutno ne zajebaje sa majstorima i razvaljivanjem, bušenjem, prljavštion, rušenjem...

Hvala.
Kod mene je kada su prokopali ulicu i sve zavrsili, onda su presli u ulaz zgrade gdje su provukli vertikalu i proveli optiku direktno u svaki stan.

Meni se cini da nije vise toliko bitno da li je optika direktno u stan vec da je dosla do odredjene duzine do korisnika i da parice mogu provuci maksimum od ponude, neka me neko ispravi ako grijesim.

Ali sigurno je bolje optika direktno u stan do korisnika i modema

Ako ti je kuca onda ce ti prokopati do kuce, tj na ulici najblize moguce da ti ne ulazi u posjed, ali kada podneses zahtjev da ce uvesti do kraja.
kakaljin

#51240 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

afannedim wrote:
kakaljin wrote:
zateznistub wrote: Kako ne moze? Jesi li Možda račun unaprijed platio?
Odkud znam fino coek rece nemoze to tako. Pitam drugog isti odgovor

Pa ratu automatski platis kada platis racun, tako da mi nije jasno to
afannedim

#51241 Re: BHTelecom All About

Post by afannedim »

Odkud znam fino coek rece nemoze to tako. Pitam drugog isti odgovor[/quote]

Pa ratu automatski platis kada platis racun, tako da mi nije jasno to[/quote]

Platim al htio I jednu unaprijed tj zadnju reko da isplatim mob, da necekam sljedeci racun kaze to nemoze
kakaljin

#51242 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

afannedim wrote:Odkud znam fino coek rece nemoze to tako. Pitam drugog isti odgovor

Platim al htio I jednu unaprijed tj zadnju reko da isplatim mob, da necekam sljedeci racun kaze to nemoze[/quote]

E to koliko znam ne moze, vec samo kada uzimas novi telefon i ostalo ti jedna cetvrtina rata da njih mozes platiti odjednom sa slijedecim racunom.
zateznistub

#51243 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

afannedim wrote:Odkud znam fino coek rece nemoze to tako. Pitam drugog isti odgovor

Platim al htio I jednu unaprijed tj zadnju reko da isplatim mob, da necekam sljedeci racun kaze to nemoze[/quote]
Pa tako reci, da hoćeš ratu unaprijed. Ne možeš platiti ratu unaprijed ali možeš u centru ali. Pod uslovom da želiš uzeti drugi aparat.
riko-ga

#51244 Re: BHTelecom All About

Post by riko-ga »

Alkos wrote:Pozdrav svima,

Hvala.
Mislim da je neka Kiseljacka firma izvodjac za njih.Bar je kod mene tako bilo.Bahati neorganizovani imao isti problem kao ti.Svadjao se sa njima kad su mi prokopali ispred garaze a da me ne obavjeste.No ovi ce uraditi sve do kuce ti i pazi gdje ce ti uci u kucu.Nedozvoli im da rade po svome jer ce oni uraditi kako im je najlakse.Reci im kud da kopaju i gde ce uci u kucu i postaviti onu svoju kutiju.Naoruzaj se zivcima dok to sve ne prodje :D
Alkos

#51245 Re: BHTelecom All About

Post by Alkos »

kakaljin wrote:
Kod mene je kada su prokopali ulicu i sve zavrsili, onda su presli u ulaz zgrade gdje su provukli vertikalu i proveli optiku direktno u svaki stan.

Meni se cini da nije vise toliko bitno da li je optika direktno u stan vec da je dosla do odredjene duzine do korisnika i da parice mogu provuci maksimum od ponude, neka me neko ispravi ako grijesim.

Ako ti je kuca onda ce ti prokopati do kuce, tj na ulici najblize moguce da ti ne ulazi u posjed, ali kada podneses zahtjev da ce uvesti do kraja.
Hvala na odgovoru. Oni su vec prokopali ispred kuce, ostavili su na povrsini neke buzire i vidim uskoro ce prema kucama kopati... A to je i najveci problem jer ne znam kako su to zamislili. :) Poznavajuci njih oni ce to samo razroviti, pa cu se ja onda kasnije morati zajebavati sa tim, sto mi bas nije u interesu. :)

Kako su vama u stanove ulazili? Nemam iskreno pojma ni kakava je to tehnologija, ima li kakve kutije ili? Vidim samo crni veliki kablovi i bijeli buziri :mrgreen:

riko-ga wrote: Mislim da je neka Kiseljacka firma izvodjac za njih.Bar je kod mene tako bilo.Bahati neorganizovani imao isti problem kao ti.Svadjao se sa njima kad su mi prokopali ispred garaze a da me ne obavjeste.No ovi ce uraditi sve do kuce ti i pazi gdje ce ti uci u kucu.Nedozvoli im da rade po svome jer ce oni uraditi kako im je najlakse.Reci im kud da kopaju i gde ce uci u kucu i postaviti onu svoju kutiju.Naoruzaj se zivcima dok to sve ne prodje :D
Ma upravo tako. Stvarno nisam mogao u kucu uci, tj niko od komsiluka nije mogao. Da ne spominjem parkiranje auta u ulicu.

Mogu li ja njima reći da oni dovuku kabl do kuće i da dalje ne ulaze, jer mi se stvarno sada ne zeza sa majstorima, pogotovo njihovim?! Vidim oni su pružili kablove prema svakom ulazu, a nikoga nisu pitali niti su tražili odobrenje ikakvo. To znači da će sigurno kopati prema stanovima, bez obzira da li su ljudi tražili uslugu ili ne. Malo mi je to niđe veze. :)

Oni kabl dovode do utičnice ili? Nemam pojma fakat kako ide ta optika.

Hvala na odgovoru druže.
zateznistub

#51246 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Mogu te pitati za tvoj stan. Ulica je odobrenje od opštine i taj dokument vjerovatno. Imaju. Da li su vas u ulici kontaktirali iz drugih firmi tipa VIK, Elektroprivreda. Drugi kablovski operateri?
Kad je lol dolazio u moj ulaz pitali su za ulaz u haustor, ne i za kopanje kanala iza zgrade. Tm također.
riko-ga

#51247 Re: BHTelecom All About

Post by riko-ga »

Alkos wrote:
kakaljin wrote:

Hvala na odgovoru. Oni su vec prokopali ispred kuce, ostavili su na povrsini neke buzire i vidim uskoro ce prema kucama kopati... A to je i najveci problem jer ne znam kako su to zamislili. :) Poznavajuci njih oni ce to samo razroviti, pa cu se ja onda kasnije morati zajebavati sa tim, sto mi bas nije u interesu. :)

Kako su vama u stanove ulazili? Nemam iskreno pojma ni kakava je to tehnologija, ima li kakve kutije ili? Vidim samo crni veliki kablovi i bijeli buziri :mrgreen:

riko-ga wrote: Mislim da je neka Kiseljacka firma izvodjac za njih.Bar je kod mene tako bilo.Bahati neorganizovani imao isti problem kao ti.Svadjao se sa njima kad su mi prokopali ispred garaze a da me ne obavjeste.No ovi ce uraditi sve do kuce ti i pazi gdje ce ti uci u kucu.Nedozvoli im da rade po svome jer ce oni uraditi kako im je najlakse.Reci im kud da kopaju i gde ce uci u kucu i postaviti onu svoju kutiju.Naoruzaj se zivcima dok to sve ne prodje :D
Ma upravo tako. Stvarno nisam mogao u kucu uci, tj niko od komsiluka nije mogao. Da ne spominjem parkiranje auta u ulicu.

Mogu li ja njima reći da oni dovuku kabl do kuće i da dalje ne ulaze, jer mi se stvarno sada ne zeza sa majstorima, pogotovo njihovim?! Vidim oni su pružili kablove prema svakom ulazu, a nikoga nisu pitali niti su tražili odobrenje ikakvo. To znači da će sigurno kopati prema stanovima, bez obzira da li su ljudi tražili uslugu ili ne. Malo mi je to niđe veze. :)

Oni kabl dovode do utičnice ili? Nemam pojma fakat kako ide ta optika.

Hvala na odgovoru druže.

Vidi na zalost u ovoj drzavi nisi zasticen kao gradjanin gotovo nikako.To govorim u praksi a ne teorijom.

Moj slucaj.Dosli kopali po basti(a tek uredio travu) ja nisam tu ni bio.Uredu pustio ih moj brat i tu nisam zelio praviti problem.No kada sam ih pitao kako misle uci sa tim kablom u kucu kao pa uz fasadu do krov.?????Molim?Pa ja fasadu uradio prije godinu dana 15 000 me dosla i ti bi sad to radio po toj fasadi?Nema od toga nista gospodo govorim im.Naravno odma ide pitanje a kako moze?Sto znaci da se ja pitam u svom dvoristu.I tako ja pronadjem najlaksi i najbezbolniji nacin za sebe a za njih me bas briga.Na kraju su kopali ispod betonskog plocnika sto ide oko kuce da ga ne bi lomili i usli u kucu ispod stepenica da postave kutiju.Inaca ta kutija ide na vanjski zid no ja sam insistirao da je to jedina mogucnost i pristali su.Poslije su vodili kabal unutrasnjim stepenicama do potkrovlja gdje se inace stari njihov kabal spajao sa ovim mojim iz uticnice.
Alkos

#51248 Re: BHTelecom All About

Post by Alkos »

zateznistub wrote:Mogu te pitati za tvoj stan. Ulica je odobrenje od opštine i taj dokument vjerovatno. Imaju. Da li su vas u ulici kontaktirali iz drugih firmi tipa VIK, Elektroprivreda. Drugi kablovski operateri?
Kad je lol dolazio u moj ulaz pitali su za ulaz u haustor, ne i za kopanje kanala iza zgrade. Tm također.
Ja ne govorim o odobrenju, govorim o tome da nisam dobio nikakvu informaciju. Vratim se jedan dan sa posla sa djecom i ženom i ne mogu ući u kuću jer su oni raskopali ulicu. Ne mogu ući sa autom u ulicu. Ne treba im moje odobrenje, ali brate mili, ne možeš početi sa takvim radovima bez da ikome išta kažeš. Pogotovo ako im to nešto otežava ili onemogućuje ulaz u kuću.

Pritom su presjekli nešto za plin, pa je i tu sranje bilo. To da i ne spominjem. Kada je Telemach dolazio u ulicu, doduše preko krova, ljudi su pozvonili na vrata, rekli da će par dana raditi, postavljati kablove, pa eto da znamo i ukoliko smo zainteresovani za uslugu njihovu da imam taj i taj broj.
Alkos

#51249 Re: BHTelecom All About

Post by Alkos »

riko-ga wrote: Vidi na zalost u ovoj drzavi nisi zasticen kao gradjanin gotovo nikako.To govorim u praksi a ne teorijom.

Moj slucaj.Dosli kopali po basti(a tek uredio travu) ja nisam tu ni bio.Uredu pustio ih moj brat i tu nisam zelio praviti problem.No kada sam ih pitao kako misle uci sa tim kablom u kucu kao pa uz fasadu do krov.?????Molim?Pa ja fasadu uradio prije godinu dana 15 000 me dosla i ti bi sad to radio po toj fasadi?Nema od toga nista gospodo govorim im.Naravno odma ide pitanje a kako moze?Sto znaci da se ja pitam u svom dvoristu.I tako ja pronadjem najlaksi i najbezbolniji nacin za sebe a za njih me bas briga.Na kraju su kopali ispod betonskog plocnika sto ide oko kuce da ga ne bi lomili i usli u kucu ispod stepenica da postave kutiju.Inaca ta kutija ide na vanjski zid no ja sam insistirao da je to jedina mogucnost i pristali su.Poslije su vodili kabal unutrasnjim stepenicama do potkrovlja gdje se inace stari njihov kabal spajao sa ovim mojim iz uticnice.
Imamo isti problem, znači da se spremim na natezanje sa njima. Isto imam malo bašte, stalno se zajebajem sa tim, sad ga trebam pustiti da izrovi i upropasti sav trud. Ispred vrata pločice, prije koju godinu postavljene, ne pada mi na pamet da mu dozvolim da i to ošteti. Ista stvar je i sa fasadom. Kako god, najebo sam. :mrgreen:

Ako sam dobro shvatio, ta kutija ide vani, izvan kuće, ali ti si insistirao da je ubace u kuću?

PS - a pritom nije moja kuća 1/1 pa moram dodatno paziti i na to. I da, hvala puno na pomoći.
zateznistub

#51250 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Alkos wrote:
zateznistub wrote:Mogu te pitati za tvoj stan. Ulica je odobrenje od opštine i taj dokument vjerovatno. Imaju. Da li su vas u ulici kontaktirali iz drugih firmi tipa VIK, Elektroprivreda. Drugi kablovski operateri?
Ja ne govorim o odobrenju, govorim o tome da nisam dobio nikakvu informaciju. Vratim se jedan dan sa posla sa djecom i ženom i ne mogu ući u kuću jer su oni raskopali ulicu. Ne mogu ući sa autom u ulicu. Ne treba im moje odobrenje, ali brate mili, ne možeš početi sa takvim radovima bez da ikome išta kažeš. Pogotovo ako im to nešto otežava ili onemogućuje ulaz u kuću.

Pritom su presjekli nešto za plin, pa je i tu sranje bilo. To da i ne spominjem. Kada je Telemach dolazio u ulicu, doduše preko krova, ljudi su pozvonili na vrata, rekli da će par dana raditi, postavljati kablove, pa eto da znamo i ukoliko smo zainteresovani za uslugu njihovu da imam taj i taj broj.
Zamisli sad kad bi firme sviju ponaosob pitali kad kome odgovara? Na sta bi to ličilo i koliko bi radovi trajali? Mora se pokopati i tačka. I te firme imaju i rokove i obaveze. Jeste malo jebenog, ali strpite se neće trajati sto godina.
Locked