holowey wrote:
pa koji q uopste onda gledas cijene kod bht? na piku kupi sve sto ti treba, na piku nadji instrukcije za svoju djecu, sta ce im skola, na piku nadji nadriljekara, nemoj ici u dom zdravlja, eto pika, eto autopijace, ne treba nam nista vise...
Jesam li ja negdje rekao da gledam cijene u BHT? Ti ovdje porediš kruške i jabuke, a ne mi ostali. Ja sam ti rekao da se na Piku prodaju orginalni mobiteli i ti si počeo da pričaš kako za te mobitele nisu plaćeni porezi?! Ja djecu moram slati u školu to je, ako nisi znao, zakonska obaveza. Međutim sa druge strane ja ne moram kupiti mobitel kod ovlaštenog distributera. Mogu ja kupiti mobitel i u Univerzalno, Fontele i sličnim radnjama i čak dobiti fiskalni račun za to. O garanciji neću pričati

To je neka druga priča.
Šta je problem autopijace, odnosno polovnih auta? Jel to neka sramota kupiti polovno auto? Svaka tebi čast ako ti kupuješ nova auta svakih par godina. U dom zdravlja svkako ne idem, jer državne korumpirane doktore zaobilazim u širokom luku.
Za tvoju infromaciju, na Piku možeš kupiti zapakovan mobitel sa računom iz BHT i garancijom ovlaštenog servisa za par stoja manje nego u slobodnoj prodaji. Imaš masu takvih primjera na forumu.
Meni je valja probljem što nisam stranački uhljeb i lopov pa mislim kako da potrošim svoju platu.
@edit
da se razumijemo ja ću u 80% slučajeva platiti nešto skuplje i da budem miran sa tim prozvodom kao sto je napisao i @zateznistub, ali neke stvari tipa parfem ili tako neke stinice se mogu plaiti manje.