BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
bumerangss

#51201 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

Prešao sam 01.06 sa ultre na moj mini 15 tj 17,55 KM i do sad sam potrosio 750 MB a samo 1,8 KM na razgovore pa me zanima mogu li ja dokupiti koju gigu brzog neta ali da mi naplate iz te pretplate od tih 17,55 jer ocito da malo pricam :D

Meni treba net a ne minute i SMS!!! Ako to nije moguce ja cu sad stvarno preci na GOfree jer za cenera dobijem 3 G a poslije potrošene te tri gige uspori na 120 a ne kao kod BHTelekoma na 60 kp (neceg ne znam te skracenice) a obracunska je 1s samo me brine kakva je pokrivenost u Sarajevu?

Na terme Ilidza signal BHtelecoma je vrlo slab takav da 3g ne radi :roll:
holowey

#51202 Re: BHTelecom All About

Post by holowey »

febo_acm wrote:
holowey wrote:
semsasuljakovic wrote:Nije mi jasno zašto ne spuštaju cijenu ove Lumie 950 XL. Odavno se na piku nalazi nova za 500 maraka, a u Telecomu i dalje 1200.
calvin klein na piku za 20, a u parfimeriji 150... pik nam je referenca za zivot
Poredjenje nije na mjestu. Na Piku je orginal, a parfem od 20 KM nije orginal.
na piku "original", ukraden, neukraden, skinut sa druge mreze, svercovan, sa "garancijom"... i ti to uzimas kao ekvivalent? ma bjezi ba... bht lupa sa cijenama, postave cijenu kada tek telefon izadje i zacementira je... "procedure"... ali uzimati pik kao referencu je nonsens... provjeri koliko kosta kod ovlastenog uvoznika, kod ovlastenog prodavca... u mobisu, u imtecu, itd. pa onda poredi sa bht
zateznistub

#51203 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

febo_acm wrote:
holowey wrote:
semsasuljakovic wrote:Nije mi jasno zašto ne spuštaju cijenu ove Lumie 950 XL. Odavno se na piku nalazi nova za 500 maraka, a u Telecomu i dalje 1200.
calvin klein na piku za 20, a u parfimeriji 150... pik nam je referenca za zivot
Svaki originalni parfem se može nabaviti nov u pola cijene od one koja je u parfimerijama...
holowey

#51204 Re: BHTelecom All About

Post by holowey »

zateznistub wrote:
febo_acm wrote:
holowey wrote: calvin klein na piku za 20, a u parfimeriji 150... pik nam je referenca za zivot
Svaki originalni parfem se može nabaviti nov u pola cijene od one koja je u parfimerijama...
moze, ali kako... ni carine, ni pdv-a, ni poreza na dobit, ni kirije, ni plate, ni doprinosa... hoces da drzava funkcionise a gledas da je zakines gdje stignes... e jbg...
febo_acm

#51205 Re: BHTelecom All About

Post by febo_acm »

A drzava mi je dala sta tacno? Treba da guram stranke ili da svojoj djeci ostavim 50-100 KM? Od mene drzava samo otima i ja koristi od nje nemam. Nedavno sam kupio Dior homme intense za 80 KM, a inace je oko 150 KM. Sad cu zvati SDA da im platim porez, ja budala nasuo gorivo za tu razliku.
Benq

#51206 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

febo_acm wrote:A drzava mi je dala sta tacno? Treba da guram stranke ili da svojoj djeci ostavim 50-100 KM? Od mene drzava samo otima i ja koristi od nje nemam. Nedavno sam kupio Dior homme intense za 80 KM, a inace je oko 150 KM. Sad cu zvati SDA da im platim porez, ja budala nasuo gorivo za tu razliku.
:thumbup: :thumbup:
holowey

#51207 Re: BHTelecom All About

Post by holowey »

febo_acm wrote:A drzava mi je dala sta tacno? Treba da guram stranke ili da svojoj djeci ostavim 50-100 KM? Od mene drzava samo otima i ja koristi od nje nemam. Nedavno sam kupio Dior homme intense za 80 KM, a inace je oko 150 KM. Sad cu zvati SDA da im platim porez, ja budala nasuo gorivo za tu razliku.
pa koji q uopste onda gledas cijene kod bht? na piku kupi sve sto ti treba, na piku nadji instrukcije za svoju djecu, sta ce im skola, na piku nadji nadriljekara, nemoj ici u dom zdravlja, eto pika, eto autopijace, ne treba nam nista vise...
MTV

#51208 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

bumerangss wrote: Meni treba net a ne minute i SMS!!! Ako to nije moguce ja cu sad stvarno preci na GOfree jer za cenera dobijem 3 G a poslije potrošene te tri gige uspori na 120 a ne kao kod BHTelekoma na 60 kp (neceg ne znam te skracenice) a obracunska je 1s samo me brine kakva je pokrivenost u Sarajevu?
Mislim da nema vise tog neogranicenog poslije 3 GB. To je bila neka akcija...

Evo sta pise na stranici

"U cijene je uračunat PDV. Obračunska jedinica za prenosa podataka unutar tarifnih opcija za mobilni internet je 1KB.
Brzina prenosa nakon potrošene količine podataka u paketu GO! Net 1GB iznosi 64kb/s dok za pakete GO! Net 2GB i GO! Net 3GB, iznosi 128kb/s."

"Nakon isteka perioda važenja tarifnih opcija preostala količina mobilnog interneta se briše, a korišćenje mobilnog interneta nastavljaš po cijeni definisanoj važećim Cjenovnikom GO! usluge."

http://www.gofree.ba/news-post/2026/tar ... i-internet
Del_Boy1

#51209 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

bumerangss wrote:Prešao sam 01.06 sa ultre na moj mini 15 tj 17,55 KM i do sad sam potrosio 750 MB a samo 1,8 KM na razgovore pa me zanima mogu li ja dokupiti koju gigu brzog neta ali da mi naplate iz te pretplate od tih 17,55 jer ocito da malo pricam :D
Ne može iz pretplate, svaki dokup ide dodatno na tih 17,55 KM.
bumerangss

#51210 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

MTV wrote:
bumerangss wrote: Meni treba net a ne minute i SMS!!! Ako to nije moguce ja cu sad stvarno preci na GOfree jer za cenera dobijem 3 G a poslije potrošene te tri gige uspori na 120 a ne kao kod BHTelekoma na 60 kp (neceg ne znam te skracenice) a obracunska je 1s samo me brine kakva je pokrivenost u Sarajevu?
Mislim da nema vise tog neogranicenog poslije 3 GB. To je bila neka akcija...

Evo sta pise na stranici

"U cijene je uračunat PDV. Obračunska jedinica za prenosa podataka unutar tarifnih opcija za mobilni internet je 1KB.
Brzina prenosa nakon potrošene količine podataka u paketu GO! Net 1GB iznosi 64kb/s dok za pakete GO! Net 2GB i GO! Net 3GB, iznosi 128kb/s."

"Nakon isteka perioda važenja tarifnih opcija preostala količina mobilnog interneta se briše, a korišćenje mobilnog interneta nastavljaš po cijeni definisanoj važećim Cjenovnikom GO! usluge."

http://www.gofree.ba/news-post/2026/tar ... i-internet
što znaci da 3 G možeš potrošiti za 20 dana a ostalih 10 dana si na tom sporijem od 128kb/s a tek 30-i dan ako opet ne aktiviraš onda se naplacuje, koliko sam ja skontao
Rugafet

#51211 Re: BHTelecom All About

Post by Rugafet »

@holowey

E nek si mu rek'o...Inace smo nadaleko poznati po standardu, redovnim platama, penzijama i rijesenom zdravstvu i uopste kvalitetnom zivotu. Mladi i obrazovani ostaju ovdje jer su bas prepoznali BiH kao mjesto sigurnog zivljenja i opet pored svega toga nadje se neko kome padne na pamet da kupi nesto sa pik-a (i pri tome prodje jeftinije, kakav bezobrazluk) i to bez racuna.
zateznistub

#51212 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

holowey wrote: moze, ali kako... ni carine, ni pdv-a, ni poreza na dobit, ni kirije, ni plate, ni doprinosa... hoces da drzava funkcionise a gledas da je zakines gdje stignes... e jbg...
Isto kao i mobiteli...
holowey

#51213 Re: BHTelecom All About

Post by holowey »

zateznistub wrote:
holowey wrote: moze, ali kako... ni carine, ni pdv-a, ni poreza na dobit, ni kirije, ni plate, ni doprinosa... hoces da drzava funkcionise a gledas da je zakines gdje stignes... e jbg...
Isto kao i mobiteli...
sutra ce tako biti i za lijekove
MTV

#51214 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

bumerangss wrote: što znaci da 3 G možeš potrošiti za 20 dana a ostalih 10 dana si na tom sporijem od 128kb/s a tek 30-i dan ako opet ne aktiviraš onda se naplacuje, koliko sam ja skontao
Valjda a i oni su ga konfuzno napisali sto vise citam manje znam :lol:
zateznistub

#51215 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

holowey wrote:
zateznistub wrote:
Isto kao i mobiteli...
sutra ce tako biti i za lijekove
Pazi, ja sam samo reagovao na čuđenje nekih kako jedna cijena kod operatera a druga na piku. Slažem se da neke stvari ne kupuju preko pika i tu država, kakva god da je mora reagovati. A na kupcima je da druge stvari biraju između pijace (pik-a) i ovih drugih. Lično preferiram skuplje, ali sigurnije, ali izbor je izbor.
afannedim

#51216 Re: BHTelecom All About

Post by afannedim »

Hoću da bhtelecom mi otključa mobitel da mogu koristit i druge operatere moram li direktno u poslovnicu predati zahtjev ili ima neki mail za slanje
studiorum_tuzlaensis

#51217 Re: BHTelecom All About

Post by studiorum_tuzlaensis »

afannedim wrote:Hoću da bhtelecom mi otključa mobitel da mogu koristit i druge operatere moram li direktno u poslovnicu predati zahtjev ili ima neki mail za slanje
na protokol na malti (ulaz od buregdzinice nagib), kratko sastavi dopis/molbu/zahtjev da ti se otključa telefon. Poželjno je da im daš IMEI ili broj SIM kartice koju koristiš.
afannedim

#51218 Re: BHTelecom All About

Post by afannedim »

studiorum_tuzlaensis wrote:
afannedim wrote:Hoću da bhtelecom mi otključa mobitel da mogu koristit i druge operatere moram li direktno u poslovnicu predati zahtjev ili ima neki mail za slanje
na protokol na malti (ulaz od buregdzinice nagib), kratko sastavi dopis/molbu/zahtjev da ti se otključa telefon. Poželjno je da im daš IMEI ili broj SIM kartice koju koristiš.
OK hvala ti
febo_acm

#51219 Re: BHTelecom All About

Post by febo_acm »

holowey wrote: pa koji q uopste onda gledas cijene kod bht? na piku kupi sve sto ti treba, na piku nadji instrukcije za svoju djecu, sta ce im skola, na piku nadji nadriljekara, nemoj ici u dom zdravlja, eto pika, eto autopijace, ne treba nam nista vise...
Jesam li ja negdje rekao da gledam cijene u BHT? Ti ovdje porediš kruške i jabuke, a ne mi ostali. Ja sam ti rekao da se na Piku prodaju orginalni mobiteli i ti si počeo da pričaš kako za te mobitele nisu plaćeni porezi?! Ja djecu moram slati u školu to je, ako nisi znao, zakonska obaveza. Međutim sa druge strane ja ne moram kupiti mobitel kod ovlaštenog distributera. Mogu ja kupiti mobitel i u Univerzalno, Fontele i sličnim radnjama i čak dobiti fiskalni račun za to. O garanciji neću pričati :D To je neka druga priča.
Šta je problem autopijace, odnosno polovnih auta? Jel to neka sramota kupiti polovno auto? Svaka tebi čast ako ti kupuješ nova auta svakih par godina. U dom zdravlja svkako ne idem, jer državne korumpirane doktore zaobilazim u širokom luku.
Za tvoju infromaciju, na Piku možeš kupiti zapakovan mobitel sa računom iz BHT i garancijom ovlaštenog servisa za par stoja manje nego u slobodnoj prodaji. Imaš masu takvih primjera na forumu.
Meni je valja probljem što nisam stranački uhljeb i lopov pa mislim kako da potrošim svoju platu.

@edit

da se razumijemo ja ću u 80% slučajeva platiti nešto skuplje i da budem miran sa tim prozvodom kao sto je napisao i @zateznistub, ali neke stvari tipa parfem ili tako neke stinice se mogu plaiti manje.
Tesla Edison

#51220 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

Ako je istekao ugovor o kupovini telefona (2 godine) zahtjev predaješ na šalteru. Prije isteka možeš predati ali nećeš dobiti kod.
afannedim

#51221 Re: BHTelecom All About

Post by afannedim »

TESLA_EDISON wrote:
Ako je istekao ugovor o kupovini telefona (2 godine) zahtjev predaješ na šalteru. Prije isteka možeš predati ali nećeš dobiti kod.
Danas plaćam zadnji račun i ratu zadnju koja treba biti sljedeći mjesec, tj komplet isplacujem dug za mob.
Tesla Edison

#51222 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

afannedim wrote:
TESLA_EDISON wrote:
Danas plaćam zadnji račun i ratu zadnju koja treba biti sljedeći mjesec, tj komplet isplacujem dug za mob.
Dakle garantni list sa IMEI kodom odneseš na najbliži šalter, popuniš zahtjev i pozvaće te da dogovore način isporuke (e-mail, pošta, lično na šalteru,..). Uglavnom čeka se nekih 7-10 dana na kod jer BHT nema kodove već distibuteri i ovlašteni servisi pa zbog toga malo to traje.
smartXL

#51223 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

Ne treba nikakav garantni list, samo se otkuca zahtjev i preda na salteru. Kod posalju postom na adresu
Tesla Edison

#51224 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

smartXL wrote:Ne treba nikakav garantni list, samo se otkuca zahtjev i preda na salteru. Kod posalju postom na adresu
Ne mora ali treba mu IMEI a on je na garantnom listu najčešće. Zbog toga sam spomenuo garantni list.
MTV

#51225 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

afannedim wrote:.
Ponesi ti sve sta su ti rekli od viska glava neboli. Bolje imat sve nego da te vrate radi necega.
Locked