SDP

Leverage

#51176 Re: SDP

Post by Leverage »

Ne glasa ni za jednu stranku :lol:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#51177 Re: SDP

Post by un1ted »

A ko si ti da kazes da je taj fakultet "sumnjiv" ako mu je drzava izdala dozvolu za rad?

Na kraju krajeva, moju diplomu koja je iz vana niko ni ne gleda, jer im papir nije ni bitan, vec ono sto mogu ponuditi kompaniji.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#51178 Re: SDP

Post by JoseMujica »

Better Man wrote:
perfekcionista1 wrote:
Better Man wrote:
Nije nova Vlada dala saglasnost, već je odbor državne službe za žalbe nakon žalbenog procesa odbio žalbu koja je bila uložena i rekao da imenovani može stupiti na posao. Forto tu nije ništa mogao. osim da odbije da ga zaposli, ali bi onda ih mogao tužiti i dobio bi tužbu.
Ako uvedes moratorij na zaposljavanje i prijetis ponistavanjem svih zavrsenih konkursa sirom kantona pa i onima za prijem medicinskih radnika, a onda zaposlis automehanicara iz Sirokog ko biva bojeci se tuzbe, to znaci da su jos jednom opasno izlevatili ionako dokazane levate od naseg naroda.

Nije valjda da je samo automehanicar bio u procesu dobijanja posla u najvecem kantonu, ako je tako dobra onda bivsa vlada, samo jednog zaposlili u tom periodu a pricali ste kako se masovno zaposljava u drzavnim institucijama.
Taj konkurs je bio raspisan prije uvedenog moratorija. Evo da ti ja kažem jednu stvar oko zapošljavanja i diploma. Ja da sam rukovodilac nekog organa javno bi rekao da svi oni koji su završili fakultete po Kiseljaku, Travniku, Sokolcu i sličnim mjestima, kao i te sumnjive srednje škole neće nikad moći se zaposliti u organu kojim rukovodim. A to bi sve regulisao internim aktima u kojima bi jasno i nedvosmisleno pisalo da se osobe s takvim diplomama ne mogu zaposliti, odnosno da njihove prijave nikad neće biti uzete u razmatranje.
i popusio bi tužbu i zavalio i sebe i organ

to oko diploma Travnika i Kiseljaka je više šuplja priča, proizvod mahalske frustriranosti kasablija....ništa nije bolja ni vrednija sarajska diploma od ovih travničkih, kiseljačkih i lištičkih.

Štaviše, većinom isti profesori sa državnih univerziteta predaju i na ovim privatnim, a na ovim privatnim ima fantastičnih mladih profesora koji nikad nisu dobili priliku da predaju na ovim uhljebarskim državnim jer nisu famalija ili stranka.

i na kraju, ko hoće da uči učit će i u travniku sebe radi a ne radi diplome, a i sarajski su mlogi u kafani završavali (npr. Kifla precednik), samo što je to u najvažnijoj kasabi na svijetu privilegija sranaćkih junoša, a ne generalno pravilo.

Tako da bi se moglo reči da ovi privatni fakulteti baštine stari liberalni ideal jednakosti u obrazovanju, za razliku od ovijeh državnih, elitnih, odnosno sranački privatizovanih univerziteta
perfekcionista1

#51179 Re: SDP

Post by perfekcionista1 »

Leverage wrote:Ne glasa ni za jednu stranku :lol:
Mogu ja pljuvati i po SDA, cekaj samo nek bude aktuelno sta. Pa kad krenem od Kaplana koji izjavi da narod ovdje dobro zivi pa do nacelnika Memica koji kaze da je urusen most zbog poplave eksces. Mamicu li i njima...
Leverage

#51180 Re: SDP

Post by Leverage »

perfekcionista1 wrote:
Mogu ja pljuvati i po SDA, cekaj samo nek bude aktuelno sta. Pa kad krenem od Kaplana koji izjavi da narod ovdje dobro zivi pa do nacelnika Memica koji kaze da je urusen most zbog poplave eksces. Mamicu li i njima...
Možeš, ali preferiraš po komunjarama, to ti dođe onako inspirativno, ne moraš se napinjat'.
perfekcionista1

#51181 Re: SDP

Leverage wrote: Možeš, ali preferiraš po komunjarama, to ti dođe onako inspirativno, ne moraš se napinjat'.
U SDA znam ko su lopovi, i ne trude se to kriti. A Bh Blok glumi neku moralnu vertikalu pa vam premijer 7 dana nakon sjedanja u fotelju zatrazi pausal koji u isto vrijeme ukida drugima. Sta li bi uradio za 4 godine a da zna da ga nece uhvatiti. I iza takvog smrada je SDP stao. Naravno da cu pljuvati po njima najvise jer su blokirali zemlju smijesnim pokusajem uspostave vlasti od 27 stranaka jer ko biva nece sa nacionalistima. Pa hajde napravite vlast u narednih 400godina bez nacionalnih stranaka da vidim i to.
Kikibombona

#51182 Re: SDP

Post by Kikibombona »

Jesi procitao komentare SDP-eovca iz Tuzle na fb profilu SDP BiH? :D

Kuknjava i plac, idu u opoziciju, kako ce se zaposliti. Za sve krive Sarajlijice. Mnogi SDP-eovci iz Tuzle su vidjeli priliku za uhljebljenjem. Komentari su odraz naseg propalog drustva. Mislim da ce biti dosta problema sa SDP Tuzla koji ostaje bez plijena.

Da li je na pomolu osnivanje nove stranke - Socijaldemokratska akcija Tuzla?
Leverage

#51183 Re: SDP

Post by Leverage »

Kikibombona wrote:
Jesi procitao komentare SDP-eovca iz Tuzle na fb profilu SDP BiH? :D

Kuknjava i plac, idu u opoziciju, kako ce se zaposliti. Za sve krive Sarajlijice. Mnogi SDP-eovci iz Tuzle su vidjeli priliku za uhljebljenjem. Komentari su odraz naseg propalog drustva. Mislim da ce biti dosta problema sa SDP Tuzla koji ostaje bez plijena.

Da li je na pomolu osnivanje nove stranke - Socijaldemokratska akcija Tuzla?
To je Bijedićeva ekipa, lik ih voda ko cuke, pusti kraju. Nek pređu u PDA i eto posla.

Nek s malo očisti situacija, SDP neće izgubiti ništa od glasova, samo uhljebe.
criticos

#51184 Re: SDP

Post by criticos »

SDP treba da napravi konačno i finalnu čistku u svojim redovima. Ono što je važnije, pokazalo se da SDP ima veće prijatelje u principjelnoj NS nego u svojim redovima. Juče im je NS spasao obraz.
perfekcionista1

#51185 Re: SDP

SDA upravo otvoreno prozvala Dinu i BH Blok da su poceli i zavrsili zaposlenje automehanicara iz Sirokog. Ne bi to uradili da je bivsa vlada svojom voljom to uradila a Blok bi bio glasniji i osuo bi paljbu po SDA kako su oni krivi sto je lik zaposlen. Dakle vasi smijesni spinovi da ova vlada nije kriva u ovom slucaju padaju u vodu. Cudno da ste toliko naivni, plasim se za buducnost Bosnjaka s
ozbirom kako plitko razmisljate.
zippoo87

#51186 Re: SDP

Post by zippoo87 »

perfekcionista1 wrote:
botu dosadan si,spamas teme...o'ladi malo tastaturu
o SDA aferimima se moze pisati godinama i da ne zagrebes po povrsini a ti si isto pokazao kakav si,navodeci da je primitivac Salko Zildzic neka nada za nesto...brdjani nam i jesu sjebali drzavu i dupelisci kao Salko
evo frisak orimjer od prije par dana iz Zivinica...gdje ono primitivno seljance razbija lokal i udara omladinu,to SDA postavlja za ministra,garant jer je kompetentan i elokventan haha
i ti branis ovakvu gamad...pa to moze znqciti samo da si jos gori od njih
perfekcionista1

#51187 Re: SDP

Chmoljo wrote:
perfekcionista1 wrote:
Heller wrote:Salko Zildžić, seljanče utrpalo ženu u ZZO, jarane po javnim firmama i on ć nešto mijenjati :lol:
Lahko je pljuvati rafalno po svakome ko nije komunjara i zmiriti na pozitivne stvari koje covjek radi a sutiti kao zaliveni dok vas bh blok u KS pravi najsmijesnije pocetnicke poteze koji su olicenje lopovluka i korupcije. Legalno skolovana i pamentna zena mu znaci mora do kraja zivota raditi u pekari da nebi ko rekao eno ga zaposlio zenu a Forto zaposli automehanicara "skolovanog" u Sirokom da im priprema sjednice.
de ti to malo bolje protabiri.
Evo protabiro. Naidjoh na komentar ocito upucenijeg od nas pa ga lijepim ovdje

prvo rjesenje potpisano 03.04.2018, a Zolj imenovan dan kasnije, duznost preuzeo 5 dana kasnije ( imas u medijima vijesti 0 tome), dakle Dino poceo, a Forto zavrsio zaposlenje automehanicara
Haris.ba

#51188 Re: SDP

Post by Haris.ba »

Pa nije toliko ni loše. Ostaje se dio vlasti u KS, i možda u TK.

Jer nema prepreka da se ide sa PDA u vlast u TK, kada se je išlo sa Kiflom u KS.
kmirsad

#51189 Re: SDP

Post by kmirsad »

https://freshpress.info/politika/imamov ... Kqos2Vb1z4
Imamović odgovorio Bijediću: “Građane Tuzle predstavljam ja, a mi podržavamo formiranje vlasti bez SDA i PDA”
by E.H29/10/2018
Image
Poziv za formiranje vlasti upućen je Stranci za BiH i Savezu za bolju budućnost. Iako iz kantonalnog odbora SDP-a ostavljau mogućnost razgovora i sa SDA i PDA, gradonačenik Tuzle Jasmin Imamović je izričit – nema koaliranja sa ove dvije stranke.

U slučaju da SDP okupi koaliciju lijevo orijentisanih stranaka i dvije stranke centra, SBB i SBiH, imao bi većinu od 19 ruku u Skupštini, što je dovoljno za formiranje vlasti, piše “Slobodna Bosna“.

Enver Bijedić, predsjednik KO SDP Tuzla, ipak ostavlja mogućnost razgovora i sa SDA i PDA.

“Mi ćemo razgovarati i sa SDA i PDA. Na kraju krajeva, svi se ratovi završavaju pregovorima i razgovorima. Mi kao pobjednička partija imamo obavezu razgovarati sa svima“, kaže Bijedić.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović ovu izjavu Envera Bijedića smatra nepotrebno izrečenom. Tvrdi da Bijedić ne može govoriti u ime SDP BiH, niti u ime Tuzle.

“SDP BIH zastupa Nermin Nikšić i on je svoje rekao jučer, a ne Enver Bijedić. Gradski odbor predstavlja Slađan Ilić, a ne Enver Bijedić. Građane Tuzle predstavljam ja, a ne Enver Bijedić. A, mi podržavamo formiranje vlasti u kantonu bez SDA i PDA“, naglašava Imamović.

On dodaje da je za SDP politički mudrije i pametnije biti u opoziciji nego koalirati sa nacionalnim strankama, posebno zbog toga što je princip SDA da stranku sa kojom koalira u četiri godine mandata oni i unište.

Poznavaoci političkih prilika u TK smatraju da će na kraju SDP i biti opozicija.

“Prije bih tipovao na koaliciju između PDA i SDA uz eventualno jednu od stranaka koje su sa njima već sarađivale. Moramo imati u vidu da je SBB imao prijeizbornu saradnju sa PDA“, smatra profesor na Filozofskom fakultetu u Tuzli Mirza Mehmedović.

SDP je krenuo sa prvom rundom pregovora, naredne sedmice razgovarat će i sa SBB i SBIH.

SDA za sada ne razgovara ni sa kim, pozvali su jedino SDP da prave široku koaliciju, koja će moći opravdati obećanja data u predizbornoj kampanji.
Banksy

#51190 Re: SDP

Post by Banksy »

criticos wrote:SDP treba da napravi konačno i finalnu čistku u svojim redovima. Ono što je važnije, pokazalo se da SDP ima veće prijatelje u principjelnoj NS nego u svojim redovima. Juče im je NS spasao obraz.
Da.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#51191 Re: SDP

Post by Chmoljo »

perfekcionista1 wrote: Evo protabiro. Naidjoh na komentar ocito upucenijeg od nas pa ga lijepim ovdje

prvo rjesenje potpisano 03.04.2018, a Zolj imenovan dan kasnije, duznost preuzeo 5 dana kasnije ( imas u medijima vijesti 0 tome), dakle Dino poceo, a Forto zavrsio zaposlenje automehanicara
Forto nije mogao odbiti zaposlenje bez valjanog razloga. za ostalo, tu je SDA i pokajnik Konaković.
criticos

#51192 Re: SDP

Post by criticos »

perfekcionista1 wrote:

Konakoviću je izglasano nepovjerenje 19.03.2018. a novi premijer Zolj je izglasan 04.04.2018.
Na svim potpisima stoji državni službenik Tarik Humačkić, SDA kadrovnik.
kmirsad

#51193 Re: SDP

Post by kmirsad »

:D
Last edited by kmirsad on 06/02/2019 10:13, edited 2 times in total.
kmirsad

#51194 Re: SDP

Post by kmirsad »

kmirsad wrote:
plain vanilla wrote:Image
Enkin spomenik.
perfekcionista1

#51195 Re: SDP

Chmoljo wrote: Forto nije mogao odbiti zaposlenje bez valjanog razloga. za ostalo, tu je SDA i pokajnik Konaković.
A kako i da odbije, na stranu sto lik ocito nije kvalifikovan pored toliko skolovanih mladih ljudi, ipak se radi o suprugu clanice Naroda i Pravde. Koaliciona solidarnost je u pitanju.
ketronsd1

#51196 Re: SDP

Post by ketronsd1 »

perfekcionista1 wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :-) :-) :-) :-)
gidra

#51197 Re: SDP

Post by gidra »

Haris.ba wrote:Pa nije toliko ni loše. Ostaje se dio vlasti u KS, i možda u TK.

Jer nema prepreka da se ide sa PDA u vlast u TK, kada se je išlo sa Kiflom u KS.
neko već ranije napisa da je PDA veća SDA od same SDA.
Sav šljam iz SDA je prešao u PDA i gora je opcija 10 puta od koaliranja sa SDA u TK.
ni slična priča kao sa Dinom i NiP-om...
hizo ramidovic

#51198 Re: SDP

Post by hizo ramidovic »

dosta je bilo zajebancije i sad je pravi momenat da se u igru vrati lagundzija i ako je ikako moguce, damir hadzic.
sumirprimus

#51199 Re: SDP

Post by sumirprimus »

gidra wrote:

Sav šljam iz SDA je prešao u PDA i gora je opcija 10 puta od koaliranja sa SDA u TK.
ma ja u sarajvu nikad nije isto ko u ostatku bih
tam su pokajnici a vamo prevratnici
Haris.ba

#51200 Re: SDP

Post by Haris.ba »

gidra wrote:

Pa onda ostaje samo pokušati sa SBB i SzBiH. Pa dokle se dogura. Ali, može li bez DF? Ne može. Ili DF ili PDA, ako se već neće sa SDA.

A nema potrebe prati Kiflu. Nije ko Kuko, ali slična je to priča.
Post Reply