SDP

madner

#51151 Re: SDP

Post by madner »

Skroz je ok podrzati manjinsku vladu u federaciji dok radi ok :D
perfekcionista1

#51152 Re: SDP

Post by perfekcionista1 »

Dasi wrote:
Prosjecan gradjanin koji ne glesa ne visi na politici i temama o strankama. Prije ce biti da se ide na zivce prosjecnim SDA glasacim. A zivo nas zaboli za to. :D
Sto se mene tice simpatisem pojedince a ne stranke. Kombinacija tih pojedinaca ako ikad bude moguca je jedino rijesenje.

Becirovic, Semir Efendic Salko Zildzic, Azmir Husic koji je sad u PDA...To su ljudi koji zele nesto uraditi u to sam uvjeren ali su dio sistema.

E sad to sto ja nisam dalabu pa se ne primam na pricu kako blok nece sa nacionalnim strankama me ne cini sda simpatizerom. Likujete i drago vam a znate sami da se vlast nikad ne moze napraviti bez hdz-a, jel to znaci da SDP vise nikad nece biti dio vlasti? Zasto onda glasate, trosite bosnjacke glasove za ljude koji ne zele u vlast dokazati kako mogu promjeniti stvari vec vole da narednih 200 godina sjede kao pojedinci u parlamentu i pljuju po svemu a nisu vlast.
Last edited by perfekcionista1 on 06/02/2019 08:05, edited 1 time in total.
Heller

#51153 Re: SDP

Post by Heller »

Salko Zildžić, seljanče utrpalo ženu u ZZO, jarane po javnim firmama i on ć nešto mijenjati :lol:
perfekcionista1

#51154 Re: SDP

Heller wrote:Salko Zildžić, seljanče utrpalo ženu u ZZO, jarane po javnim firmama i on ć nešto mijenjati :lol:
Lahko je pljuvati rafalno po svakome ko nije komunjara i zmiriti na pozitivne stvari koje covjek radi a sutiti kao zaliveni dok vas bh blok u KS pravi najsmijesnije pocetnicke poteze koji su olicenje lopovluka i korupcije. Legalno skolovana i pamentna zena mu znaci mora do kraja zivota raditi u pekari da nebi ko rekao eno ga zaposlio zenu a Forto zaposli automehanicara "skolovanog" u Sirokom da im priprema sjednice.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#51155 Re: SDP

Post by Chmoljo »

perfekcionista1 wrote:
Heller wrote:Salko Zildžić, seljanče utrpalo ženu u ZZO, jarane po javnim firmama i on ć nešto mijenjati :lol:
Lahko je pljuvati rafalno po svakome ko nije komunjara i zmiriti na pozitivne stvari koje covjek radi a sutiti kao zaliveni dok vas bh blok u KS pravi najsmijesnije pocetnicke poteze koji su olicenje lopovluka i korupcije. Legalno skolovana i pamentna zena mu znaci mora do kraja zivota raditi u pekari da nebi ko rekao eno ga zaposlio zenu a Forto zaposli automehanicara "skolovanog" u Sirokom da im priprema sjednice.
de ti to malo bolje protabiri.
sumirprimus

#51156 Re: SDP

Post by sumirprimus »

sacuvaj me boze licemjerja sarajevske ljevice.
principijelni su dok nije njihova guzica u pitanju, jah
sumirprimus

#51157 Re: SDP

Post by sumirprimus »

i ovih starih mladih nada irfana masica i kompanije
kluz franjo

#51158 Re: SDP

Post by kluz franjo »

perfekcionista1 wrote: Lahko je pljuvati rafalno po svakome ko nije komunjara i zmiriti na pozitivne stvari koje covjek radi a sutiti kao zaliveni dok vas bh blok u KS pravi najsmijesnije pocetnicke poteze koji su olicenje lopovluka i korupcije. Legalno skolovana i pamentna zena mu znaci mora do kraja zivota raditi u pekari da nebi ko rekao eno ga zaposlio zenu a Forto zaposli automehanicara "skolovanog" u Sirokom da im priprema sjednice.
Prosječni građanin (koji nije glasač nijedne stranke) ne treba površno čitati i zdravo za gotovo prihvatati sve naslove koji se smisle u kuhinji SDA (ili bilo koje druge stranke).
Malo perfekcionizma ponekad nije zgoreg.
Mehaničara školovanog u Širokom je zaposlila SDA u prošlom mandatu da Zolju priprema sjednice vlade.
ketronsd1

#51159 Re: SDP

Post by ketronsd1 »

Auuuuuu
Kmechanje je sve intenzivnije.
Vrijeme je za popcorn :lol: :lol: :lol: :lol:
sumirprimus

#51160 Re: SDP

Post by sumirprimus »

perfekcionista1 wrote:
Dasi wrote:
Prosjecan gradjanin koji ne glesa ne visi na politici i temama o strankama. Prije ce biti da se ide na zivce prosjecnim SDA glasacim. A zivo nas zaboli za to. :D
Sto se mene tice simpatisem pojedince a ne stranke. Kombinacija tih pojedinaca ako ikad bude moguca je jedino rijesenje.

Becirovic, Semir Efendic Salko Zildzic, Azmir Husic koji je sad u PDA...To su ljudi koji zele nesto uraditi u to sam uvjeren ali su dio sistema.

E sad to sto ja nisam dalabu pa se ne primam na pricu kako blok nece sa nacionalnim strankama me ne cini sda simpatizerom. Likujete i drago vam a znate sami da se vlast nikad ne moze napraviti bez hdz-a, jel to znaci da SDP vise nikad nece biti dio vlasti? Zasto onda glasate, trosite bosnjacke glasove za ljude koji ne zele u vlast dokazati kako mogu promjeniti stvari vec vole da narednih 200 godina sjede kao pojedinci u parlamentu i pljuju po svemu a nisu vlast.
:lol: :lol: :lol:
koji zele nesto uradit :lol:
Bancho

#51161 Re: SDP

Post by Bancho »

perfekcionista1 wrote: Sto se mene tice simpatisem pojedince a ne stranke. Kombinacija tih pojedinaca ako ikad bude moguca je jedino rijesenje.

Image
perfekcionista1

#51162 Re: SDP

kluz franjo wrote: Prosječni građanin (koji nije glasač nijedne stranke) ne treba površno čitati i zdravo za gotovo prihvatati sve naslove koji se smisle u kuhinji SDA (ili bilo koje druge stranke).
Mehaničara školovanog u Širokom je zaposlila SDA u prošlom mandatu da Zolju priprema sjednice vlade.
Strasno koja naivnost. Ova vlada je potpisala konacno odobrenje da se automehanicar zaposli a zna se i ko je pokrenuo stelu, hadzija Dino, koji je ocito jos kao premijer krenuo u zaposljavanje doticnog a zavrsio kao predsjendik skupstine. Veoma mudro od njega da ispadne kako ga je bivsa sda vlada zaposlila a zaboravlja se da je Dino bio na vrhu te vlade na neki nacin gdje je sa pozicije premijera mogao steliti svojim buducim uhljebima

Koliko sam uspio saznati, doticni automehanicar je suprug clanice hadzijine stranke Narod i Pravda...sve se lahko poveze kad se ukljuci mozak.
Better Man

#51163 Re: SDP

Post by Better Man »

perfekcionista1 wrote:
Trebao bi da znaš da je zapošljavanje supruge klasični nepotizam. Nije Forto zaposlio tog automehaničara, niti je raspisao konkurs. To je uradila prošla Vlada. Stvar je u tome da je predmet bio u žalbenom procesu i da je istekom žalbenog procesa rješenje postalo pravosnažno i da je taj automehaničar mogao stupiti na posao. Forto s tim nema veze. On je mogao odbiti da ga zaposli, ali bi se suočio s tužbom i izgubio je. Glede komunjara, pa najveće komunjare su 1992. godine promijenile dres i postali članovi SDA.
Better Man

#51164 Re: SDP

Post by Better Man »

perfekcionista1 wrote:
kluz franjo wrote: Prosječni građanin (koji nije glasač nijedne stranke) ne treba površno čitati i zdravo za gotovo prihvatati sve naslove koji se smisle u kuhinji SDA (ili bilo koje druge stranke).
Strasno koja naivnost. Ova vlada je potpisala konacno odobrenje da se automehanicar zaposli a zna se i ko je pokrenuo stelu, hadzija Dino, koji je ocito jos kao premijer krenuo u zaposljavanje doticnog a zavrsio kao predsjendik skupstine. Veoma mudro od njega da ispadne kako ga je bivsa sda vlada zaposlila a zaboravlja se da je Dino bio na vrhu te vlade na neki nacin gdje je sa pozicije premijera mogao steliti svojim buducim uhljebima

Koliko sam uspio saznati, doticni automehanicar je suprug clanice hadzijine stranke Narod i Pravda...sve se lahko poveze kad se ukljuci mozak.
Nije nova Vlada dala saglasnost, već je odbor državne službe za žalbe nakon žalbenog procesa odbio žalbu koja je bila uložena i rekao da imenovani može stupiti na posao. Forto tu nije ništa mogao. osim da odbije da ga zaposli, ali bi onda ih mogao tužiti i dobio bi tužbu.
perfekcionista1

#51165 Re: SDP

Better Man wrote:
Trebao bi da znaš da je zapošljavanje supruge klasični nepotizam. Nije Forto zaposlio tog automehaničara, niti je raspisao konkurs. To je uradila prošla Vlada. Stvar je u tome da je predmet bio u žalbenom procesu i da je istekom žalbenog procesa rješenje postalo pravosnažno i da je taj automehaničar mogao stupiti na posao. Forto s tim nema veze. On je mogao odbiti da ga zaposli, ali bi se suočio s tužbom i izgubio je. Glede komunjara, pa najveće komunjare su 1992. godine promijenile dres i postali članovi SDA.
Nepotizam bi bio da je u to vrijeme Salko imao neku funkciju ili izvrsnu vlast. U to vrijeme niko nije ni znao za njega da je u politici. Je li negdje u zakonu pise da dva clana porodice ne mogu raditi u drzavnoj ustanovi? Ja koliko znam kod gotovo svih nasih politicara su zene a cesto i djeca zaposleni u javnim institucijama, ali bas svi. Ili se skoluju i borave u inostranstvu sto je jos bolje po njih.

Vec sam rekao, Dino kao bivsi premijer sredio posao i odobrio . Da su htjeli ostati principijelni odbili bi potpisati saglasnost ali nisu. Uostalom zar ti nije cudno da ova vlada malo ostrije ne potencira kako oni nemaju nista s tim vec je to bivsa vlada sve uradila a njima svezane ruke bile? Ma dajte molim vas.
perfekcionista1

#51166 Re: SDP

Ako uvedes moratorij na zaposljavanje i prijetis ponistavanjem svih zavrsenih konkursa sirom kantona pa i onima za prijem medicinskih radnika, a onda zaposlis automehanicara iz Sirokog ko biva bojeci se tuzbe, to znaci da su jos jednom opasno izlevatili ionako dokazane levate od naseg naroda.

Nije valjda da je samo automehanicar bio u procesu dobijanja posla u najvecem kantonu, ako je tako dobra onda bivsa vlada, samo jednog zaposlili u tom periodu a pricali ste kako se masovno zaposljava u drzavnim institucijama.
perfekcionista1

#51167 Re: SDP

Better Man wrote:
Nije nova Vlada dala saglasnost, već je odbor državne službe za žalbe nakon žalbenog procesa odbio žalbu koja je bila uložena i rekao da imenovani može stupiti na posao. Forto tu nije ništa mogao. osim da odbije da ga zaposli, ali bi onda ih mogao tužiti i dobio bi tužbu.
Ako uvedes moratorij na zaposljavanje i prijetis ponistavanjem svih zavrsenih konkursa sirom kantona pa i onima za prijem medicinskih radnika, a onda zaposlis automehanicara iz Sirokog ko biva bojeci se tuzbe, to znaci da su jos jednom opasno izlevatili ionako dokazane levate od naseg naroda.

Nije valjda da je samo automehanicar bio u procesu dobijanja posla u najvecem kantonu, ako je tako dobra onda bivsa vlada, samo jednog zaposlili u tom periodu a pricali ste kako se masovno zaposljava u drzavnim institucijama.
Better Man

#51168 Re: SDP

Post by Better Man »

perfekcionista1 wrote:
Better Man wrote:
Nepotizam bi bio da je u to vrijeme Salko imao neku funkciju ili izvrsnu vlast. U to vrijeme niko nije ni znao za njega da je u politici. Je li negdje u zakonu pise da dva clana porodice ne mogu raditi u drzavnoj ustanovi? Ja koliko znam kod gotovo svih nasih politicara su zene a cesto i djeca zaposleni u javnim institucijama, ali bas svi. Ili se skoluju i borave u inostranstvu sto je jos bolje po njih.

Vec sam rekao, Dino kao bivsi premijer sredio posao i odobrio . Da su htjeli ostati principijelni odbili bi potpisati saglasnost ali nisu. Uostalom zar ti nije cudno da ova vlada malo ostrije ne potencira kako oni nemaju nista s tim vec je to bivsa vlada sve uradila a njima svezane ruke bile? Ma dajte molim vas.
Kako će odbiti potpisati, kad bi bili tuženi i izgubili bi spor. U nekim bankama u BiH ne možeš se zaposliti ako ti već radi neko od rodbine, tj. srodnika. Salko je član SDA i kao takav je zaposlio suprugu. Ne moraš biti na nikakvoj funkciji. Dovoljno je da si član stranke i da podržavaš stranku.
kmirsad

#51169 Re: SDP

Post by kmirsad »

kmirsad wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/enver-b ... na/1902051

Code: Select all

[b][size=200]ČELNIK TUZLANSOG SDP-A

[/size][/b]

[b]Enver Bijedić:[b][size=150] Odlukom Bh. bloka ugrožena je Bosna i Hercegovina[/size][/b][/b]
Piše: A. K./Klix.ba
prije 10h 21m
942 490
Enver Bijedić: Odlukom Bh. bloka ugrožena je Bosna i Hercegovina
Enver Bijedić (Foto: H. M./Klix.ba)
Večerašnjom odlukom Bh. bloka ugrožena je Bosna i Hercegovina i smatram da trebamo ući u vlast na svim nivoima vlasti, lični je stav predsjednika SDP-a Tuzlanskog kantona Envera Bijedića nakon odluke Bh. bloka da ne kreće u pregovore o formiranju vlasti sa SDA, HDZ-om i SNSD-om, odnosno da ostaju opozicija u Federaciji BiH i na nivou države.
"U ovom trenutku smatram da je država ugrožena od strane etno-nacionalnih partija koje gravitiraju prema Beogradu i Zagrebu. U ovom trenutku moramo više patriotske ciljeve realizirati na način da uđemo u vlast na svim nivoima te da iznutra pokušamo promijeniti neke stvari koje objektivno nisu valjale. Ali, iz opozicionih klupa to nećemo nikada promijeniti", kazao je Bijedić za Klix.ba. 

Bijedić je kazao da večerašnja odluka Bh. bloka nije konačna, s obzirom na to da će Predsjedništvo SDP-a prekosutra pripremiti sjednicu Glavnog odbora stranke koja će biti održana u subotu.

"Na Glavnom odboru ćemo raspravljati oko svega toga. Kako će se glasati, ja ne znam, ali stav 90 posto članova Kantonalnog odbora SDP-a TK je da se ide u vlast", istakao je Bijedić.

Na naš upit kako će se sve ovo odraziti na Tuzlanski kanton, s obzirom na to da je SDP TK ranije donio zaključak da se krene u razgovore sa SDA i PDA, Bijedić je kategorično odgovorio da će Bh. blok ili njegov dio formirati vlast u Tuzlanskom kantonu.

Podsjetimo, u Sarajevu je održan sastanak lidera Bh. bloka Nermina Nikšića, Željka Komšića i Predraga Kojovića, a na kojem je bilo govora o tome da li će SDP BiH, DF i Naša stranka krenuti u pregovore o formiranju vlasti sa SDA, HDZ-om i SNSD-om. 
Konačni stav je negativan te Bh. blok ostaje opozicija u FBiH i na nivou BiH.

Čelnik tuzlanskog SDP-a je Jasmin Imamović a ne Enko Bijedić. Čelnik tuzlanskog SDP je jasno izjavio da tuzlanski SDP neče u koaliciju sa SDA i PDA i da će poštovati odluku BH BLOKA... koji je preživio izdaju pojedinih članova SDP

..
Ispravka krivog navoda... čelnik tuzlanskog SDP je Slađan Ilić...
Control panel

#51170 Re: SDP

Post by Control panel »

SDA pokrala svaki put izbore a sada najvise i dokle ide njihov bezobrazluk govori i to da ruku spasa traze kod onih koje su najvise prevarili i pokrali.
E pa “pobjednici” izbora jeste li pobjedili? Jeste. Pa formirajte vlast. Svaka cast SDP i BH bloku na odluci.
Ovo je nada da stari ipak mogu krenuti na bolje.sto se tice svih vaznih odluka za drzavu to BH blok moze podrzati i iz opozicije. Nije valjda zabranjeno da opozicija ne smije glasati za nesto sto je u korist drzave ili sto dolazi od pozicije.
Kikibombona

#51171 Re: SDP

Post by Kikibombona »

perfekcionista1 wrote:
Dasi wrote:

Sta kaze jaro, nije glasac SDA ali ga kao co'eka pogadja hajka na SDA. :D

I onda par komentara poslije prizna da gotivi Efendica i Zildzica. Sta su oni ako ne pripadnici SDA kriminalnog kartela? :D

Zasto se ljudi stide otvoreno reci da glasaju za SDA?
Jesu li sugavi, sta je u pitanju?
Better Man

#51172 Re: SDP

Post by Better Man »

perfekcionista1 wrote:
Better Man wrote:

Taj konkurs je bio raspisan prije uvedenog moratorija. Evo da ti ja kažem jednu stvar oko zapošljavanja i diploma. Ja da sam rukovodilac nekog organa javno bi rekao da svi oni koji su završili fakultete po Kiseljaku, Travniku, Sokolcu i sličnim mjestima, kao i te sumnjive srednje škole neće nikad moći se zaposliti u organu kojim rukovodim. A to bi sve regulisao internim aktima u kojima bi jasno i nedvosmisleno pisalo da se osobe s takvim diplomama ne mogu zaposliti, odnosno da njihove prijave nikad neće biti uzete u razmatranje.
perfekcionista1

#51173 Re: SDP

Kikibombona wrote:
Sta kaze jaro, nije glasac SDA ali ga kao co'eka pogadja hajka na SDA. :D
Ne pogodja vec nervira jer je usiljena i pomalo klise.
To sto su vas natjerali da se mora psovati mrtav Alija kako bi dokazao da ne pripadas SDA je stvar kompleksa koje su vam nabili neprijatelji ove zemlje.
JThomas

#51174 Re: SDP

Post by JThomas »

nisam za sda ali mi se srce cijepa kad je kritikuju :lol:
perfekcionista1

#51175 Re: SDP

Better Man wrote:
Taj konkurs je bio raspisan prije uvedenog moratorija. Evo da ti ja kažem jednu stvar oko zapošljavanja i diploma. Ja da sam rukovodilac nekog organa javno bi rekao da svi oni koji su završili fakultete po Kiseljaku, Travniku, Sokolcu i sličnim mjestima, kao i te sumnjive srednje škole neće nikad moći se zaposliti u organu kojim rukovodim. A to bi sve regulisao internim aktima u kojima bi jasno i nedvosmisleno pisalo da se osobe s takvim diplomama ne mogu zaposliti, odnosno da njihove prijave nikad neće biti uzete u razmatranje.
Vec sam rekao, zaposlen je suprug clanice stranke Narod i Pravda. Dakle Dino zapoceo stelu u prosloj vladi i zavrsio zaposlenje u ovoj. Da nije tako sami bi oni osuli paljbu po bivsoj vladi a vidis da sute.

Zapocet konkurs pa i zavrsen konkurs u ovoj drzavi nista ne znaci. Pogotovo ne za SDP koji je otvoreno rekao da ce ponistiti svs konkurse gdje budu na vlasti. U TK vec mjesecima prijete da ce ako dodju na vlast ponistiti konkurs u MUP Tk za prijem policajaca a koji je prakticno zavrsen, cekaju se rezultati sigurnosnih provjera. Prije 5 ili 6 godina su vratili djecu sa akademije nakon sto su ponistili uveliko zavrsen konkurs. Lopovi svjetski. Sit sam te suplje vise. Ko biva boje se tuzbe. uhhh ko vas ne zna.
Post Reply