BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Rugafet

#51151 Re: BHTelecom All About

Post by Rugafet »

Vau. Amazing.
zateznistub

#51152 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Ima li sta novo u kasabi?
kakaljin

#51153 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Image
diablobih

#51154 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

Ono kada si prezadovljan sa 25 Mbita, a mozes imati 80 :D Kakanjina mozes zaboraviti, jer covjek daje duplo vise para za najveci paket vs telemachovog.
CooK

#51155 Re: BHTelecom All About

Post by CooK »

odokativan wrote:pa koji se kurac javljaš ako ne znaš, zbog čega si se našo prozvan kad sam skojevcu uhljebu napiso da prosipa gluposti u odgovoru čovjeku koji je dobro primjetio i napisao da je internet poskupio i vjerovatno je bio na ultra surf a i ne zna da je prelaskom na novu ultru od 8.maja automatski prebačen na novu ultru na kojoj je 1 MB 0,50 KM a ne 0,10 kao na ultra surf koju su mnogi korsitili, oni koji sasvim malo koriste internet, čak lično znam par ljudi, kojima je sasvim dovoljno bilo da se dopisuju na viber i trošili su 5-10 KM mjesečno, dakle 50-100 MB i opet bolje prolazili nego da su kupovali 1 GB za 13 KM
Sad su neke stvari meni jasnije. U mene djevojka je na ultra surfa i ponekad otvara klixovu aplikaciju da procita vijesti i posalje pokoju poruku preko vibera. Uglavnom trosila je oko 5KM mjesecno na to a prethodni mjesec joj je svuklo 15KM i srecom skontala je da nesto nije OK i usporila sa koristenjem. Ne mogu da vjerujem da vise nema ultra surfa i da je 1MB 0,5KM.
Hej 1 megabajt ljudi, znate li vi koliko je to malo i za to uzimaju pola marke?! Pa 1 obicna slika neke normalnije rezolucije je preko 3MB. SRAMOTA!
CooK

#51156 Re: BHTelecom All About

Post by CooK »

Heeej 1MB kosta 0,5KM. Pa *ebem ti drzavu uhljebarsku lezihljebovicku. Jos malo ce dzaba od nas traziti novac da se izlezavaju po kancelarijama. Uh sto mi dize pritisak ova informacija i izvinjavam se na dva uzastopna posta, totalno sam ispizdio... :-x :twisted: :evil:
Last edited by CooK on 11/06/2017 02:00, edited 1 time in total.
Maharadza

#51157 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

CooK wrote:
odokativan wrote:pa koji se kurac javljaš ako ne znaš, zbog čega si se našo prozvan kad sam skojevcu uhljebu napiso da prosipa gluposti u odgovoru čovjeku koji je dobro primjetio i napisao da je internet poskupio i vjerovatno je bio na ultra surf a i ne zna da je prelaskom na novu ultru od 8.maja automatski prebačen na novu ultru na kojoj je 1 MB 0,50 KM a ne 0,10 kao na ultra surf koju su mnogi korsitili, oni koji sasvim malo koriste internet, čak lično znam par ljudi, kojima je sasvim dovoljno bilo da se dopisuju na viber i trošili su 5-10 KM mjesečno, dakle 50-100 MB i opet bolje prolazili nego da su kupovali 1 GB za 13 KM
Sad su neke stvari meni jasnije. U mene djevojka je na ultra surfa i ponekad otvara klixovu aplikaciju da procita vijesti i posalje pokoju poruku preko vibera. Uglavnom trosila je oko 5KM mjesecno na to a prethodni mjesec joj je svuklo 15KM i srecom skontala je da nesto nije OK i usporila sa koristenjem. Ne mogu da vjerujem da vise nema ultra surfa i da je 1MB 0,5KM.
Hej 1 megabajt ljudi, znate li vi koliko je to malo i za to uzimaju pola marke?! Pa 1 obicna slika neke normalnije rezolucije je preko 3MB. SRAMOTA!
U toj situaciji je najbolje rješenje dual-sim, druga kartica samo za mobilni internet i kraj priče! Mada je po meni haloo i za razgovore bolji, ali eto, razumijem da neki jednostavno ne mogu natjerati kontakte da promijene mrežu tek tako iako bi većina njih sigurno uštedili značajno!
CooK

#51158 Re: BHTelecom All About

Post by CooK »

Maharadza wrote:
CooK wrote:
U toj situaciji je najbolje rješenje dual-sim, druga kartica samo za mobilni internet i kraj priče! Mada je po meni haloo i za razgovore bolji, ali eto, razumijem da neki jednostavno ne mogu natjerati kontakte da promijene mrežu tek tako iako bi većina njih sigurno uštedili značajno!
Sta da kazem djevojci, da kupi novi mobitel sa dual simom ili da predje na drugog operatera samo radi toga sto ponekad procita pokoju vijest ili posalje pokoju poruku preko vibera? Kako uopste objasniti da u cijelom svijetu pojeftinjuje mobilni internet a samo kod ovih nasih uhljebara ide obrnuta evolucija?
Tesla Edison

#51159 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

CooK wrote:Heeej 1MB kosta 0,5KM. Pa *ebem ti drzavu uhljebarsku lezihljebovicku. Jos malo ce dzaba od nas traziti novac da se izlezavaju po kancelarijama. Uh sto mi dize pritisak ova informacija i izvinjavam se na dva uzastopna posta, totalno sam ispizdio... :-x :twisted: :evil:
Dileja, to je komercijalna cijena. Kod tvog mtela je isto tako :)

Moram ti i ovaj nick prijaviti, žao mi je :(.
CooK

#51160 Re: BHTelecom All About

Post by CooK »

TESLA_EDISON wrote:
CooK wrote:Heeej 1MB kosta 0,5KM. Pa *ebem ti drzavu uhljebarsku lezihljebovicku. Jos malo ce dzaba od nas traziti novac da se izlezavaju po kancelarijama. Uh sto mi dize pritisak ova informacija i izvinjavam se na dva uzastopna posta, totalno sam ispizdio... :-x :twisted: :evil:

Ne interesuje me jel komercijalna cijena ili ne, samo znam da je pojednim korisnicima cijena poskupila sa 0,10KM/1MB na 0,5KM/1MB odnosno cak 5 PUTA JE SAD SKUPLJE.
Nisam na mtelu nego na telecomovoj pretplati.
Sto se tice nicka, Cook znaci kuhar na engleskom ali otkud bi ti to znao uhljebu telekomski.
zateznistub

#51161 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

diablobih wrote:Ono kada si prezadovljan sa 25 Mbita, a mozes imati 80 :D Kakanjina mozes zaboraviti, jer covjek daje duplo vise para za najveci paket vs telemachovog.
Ozbiljno? Mogu imati toliko? Jbt, nisam stvarno znao. Da tebe nema, stvarno ne znam sta bih...
Maharadza

#51162 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

CooK wrote:
TESLA_EDISON wrote:

Ne interesuje me jel komercijalna cijena ili ne, samo znam da je pojednim korisnicima cijena poskupila sa 0,10KM/1MB na 0,5KM/1MB odnosno cak 5 PUTA JE SAD SKUPLJE.
Nisam na mtelu nego na telecomovoj pretplati.
Sto se tice nicka, Cook znaci kuhar na engleskom ali otkud bi ti to znao uhljebu telekomski.
Ne odgovaraj troll-u kloniranom (HDMI, šaraf_osmica, notmot, itd.) nego ga samo prijavi za kloniranje i troll-anje u nadi da ćemo ga se opet (PO KO ZNA KOJI PUT) riješiti i opet makar na par dana odahnuti, tj. dok ne napravi novi account jer toliko uhljebu treba, za njih je to procedura mukotrpna! :oops:
Rugafet

#51163 Re: BHTelecom All About

Post by Rugafet »

Ja sam siguran da Cook nema veze sa dilejom
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#51164 Re: BHTelecom All About

Post by Bobi »

odokativan ban stalni,znam, opet ce se klonirati ali sto je...je, fakat je dno :D.
Bobi
Forum administrator

#51165 Re: BHTelecom All About

Post by Bobi »

CooK tebe cu jedno...hmmm....2 hefte :D
zateznistub

#51166 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Bobi wrote:CooK tebe cu jedno...hmmm....2 hefte :D
Ja lično mislim da @cook nema veze sa diljem.
Bobi
Forum administrator

#51167 Re: BHTelecom All About

Post by Bobi »

zateznistub wrote:
Hm...hajd unban, ali nek ne diže tenzije
Benq

#51168 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

Bobi wrote:
zateznistub wrote:
CooK je najvise bio aktivan na TM temi , a ovaj drugi .. zna se vec sve :)
zateznistub

#51169 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Bobi wrote:
zateznistub wrote:
Glede tenzija, kandidata prije njega na bacanje. I kod jednih i kod drugih...
zateznistub

#51170 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

I drago mi je da je na ovu temu moderacija malo svratila...
Bobi
Forum administrator

#51171 Re: BHTelecom All About

Post by Bobi »

KvaziExpert wrote:Izvini se čojku :mrgreen:
Ma sta je bio 1 sat u banu, nece ni znati, još spava :lol: .
Bobi
Forum administrator

#51172 Re: BHTelecom All About

Post by Bobi »

zateznistub wrote:I drago mi je da je na ovu temu moderacija malo svratila...
Ma tu sam ja vazda, pustim vas malo da vidim ko je najlabilniji :D.
realna do boli

#51173 Re: BHTelecom All About

Post by realna do boli »

Zasto nigdje niste objavili da se u novim dual sim mobitelima mogu koristiti samo kartice bh telecoma. Mislim da je to jako bitan podatak. A za dekodiranje drugog utora ste napravili takvu proceduru da je to bruka i prosto neizvodljivo.
zateznistub

#51174 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

realna do boli wrote:Zasto nigdje niste objavili da se u novim dual sim mobitelima mogu koristiti samo kartice bh telecoma. Mislim da je to jako bitan podatak. A za dekodiranje drugog utora ste napravili takvu proceduru da je to bruka i prosto neizvodljivo.
Mislim da nisu dužni to objaviti, kao što smatram da je to krajnje bezobrazno od njih jer svi drugi ostave sim2 free. U eronetu jeste tako
realna do boli

#51175 Re: BHTelecom All About

Post by realna do boli »

Pa trebaju bar na salteru to naglasiti..kupljen jedan prosle godine..jedan sim slobodan..kupljen jedan ovaj mjesec..oba samo za bh telecom...treba praviti zahtjeve..pa ako odobre..pa traje mjesec dva...a tako kodirano da se ne moze nigdje odraditi..a trebaju mi dva razlicita.
Locked