Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Prpa.ba

#51151 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

JovicSA wrote: 28/11/2025 13:54 Znači ova paljevina auta Kordića uhapšen osumljičenik neki Bartulović, nije Hamas i Al-Qaida koliko god su navijali da bude UZP genocidaši. Vidim on je sa njim nekad bio haver, znači neki nerješeni UZP i Mosad talovi. :mrgreen:
Vijest prosla forumskoj eliti "ispod radara". :oops:
JohnnyS

#51152 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JohnnyS »

Gdje se na forumu uopće pisalo o tome uopće, ne znam da je itko na forumu optuživao ikoga, a i po gradu su svi tipovali na nekog muža, a ne Bošnjaka. Džaba unosite međunacionalnu netrpeljivost gdje je nema.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#51153 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

Truba wrote: 28/11/2025 13:30 umirovljenici koji su dobili stanove i garaze besplarno skolovali djecu na medicini
imali državne poslove sa svim benificijama gdje je kurirka u oslobodjenju dobila stan u titovoj koji danas vrijedi pola milijuna a pajeserom i cekicem se probijala u sobe praznih stanova oko sebe

samo vide danasnju mirovinu a ne vide besplatno zdravstvo skolstvo odmaralista infrastrukuru i naravno zdravlje koje su sacuvali sa 20-30 godina rada u socijalistickim firmama bolovanje on demand...no stres...caritas u ratu i poraću...malo patnje od 1996 do 2025

svi vide tu zadnju cifru a ne vide kako u americi ljudi na slicnom polozaju ne mogu bez dobrog kredita skolovati djecu...da ne spominjemo nekretnine ljetovanja i zimovanja te lijecenja
pa brate, jel ovo svjedočim ahu za Maršalom :lol:
palermo

#51154 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

JohnnyS wrote: 28/11/2025 11:04
palermo wrote: 28/11/2025 10:47
vee-jay wrote: 28/11/2025 10:38

sve i jedna osoba koja procita ovaj naslov upita se:

kako bi bilo da je HR neka ucitaljica Tudjmana tako nazvala izdajnikom?

vjerujem da je 90% svjesno cinjenice - da bi reakcija u HR bila ili ista ili gora.
Mislim da je sustina u tome da se jednostavno ne moze to desiti u Hrvatskoj. Ne moze. Postoji srzava I postoji drzavotvorna svijest. Mozes.misliti o Tudjmanu ovako ili onako ali se ne dovodi u pitanje njegovo mjesto u povijesri Hrvatske.

Pa sad, u Hrvatskoj je jedno vrijeme bila na snazi politika koja se zvala - detuđmanizacija. Bio je članak u Slobodnoj s početka dvijetisućitih gdje Tomislav Karamarko (sic!) hvali Stipu Mesića (sic sic) zbog uspješne detuđmanizacije :D
Mah, taj proces detudmanizacije je uvijek bio ogranicenog karaktera, svodio se na pricu o kriminali, 200 obitelji I slicne gluposti....ulaskom u EU I to je stalo. Al strateske odluke se nikada nisu dovodile u pitanje, niti vizija Franjina. Cak je I jedna Vesna Pusic ili Drazen Budisa uvijek bili na tragu te vizije. Eleneis, ti vjerujem znas da ja ovo.pisem kao pohvalu hrvatskom.narodu.

By the way, nije ni cudo ako je kakav ljubomorni muz Maria trazio da popricq sa njim :D . Mnogo se brate zadao u te vode :D
vee-jay

#51155 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

ko je ono na forumu ismijavao Heleza neki dan?
Orban iznenada stigao u posjetu Putinu: Ruski lider ga hvalio i najavio mogući "potpis" u Budimpešti
dragi forumasi, postoje neke informacije koje su nekim ministrima poznate a nama forumasima nisu.
npr: Dodik ide Orbanu, Sjarto u BL, sutradan Orban Putinu

kako to?
JohnnyS

#51156 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JohnnyS »

palermo wrote: 28/11/2025 14:11
JohnnyS wrote: 28/11/2025 11:04
palermo wrote: 28/11/2025 10:47

Mislim da je sustina u tome da se jednostavno ne moze to desiti u Hrvatskoj. Ne moze. Postoji srzava I postoji drzavotvorna svijest. Mozes.misliti o Tudjmanu ovako ili onako ali se ne dovodi u pitanje njegovo mjesto u povijesri Hrvatske.

Pa sad, u Hrvatskoj je jedno vrijeme bila na snazi politika koja se zvala - detuđmanizacija. Bio je članak u Slobodnoj s početka dvijetisućitih gdje Tomislav Karamarko (sic!) hvali Stipu Mesića (sic sic) zbog uspješne detuđmanizacije :D
Mah, taj proces detudmanizacije je uvijek bio ogranicenog karaktera, svodio se na pricu o kriminali, 200 obitelji I slicne gluposti....ulaskom u EU I to je stalo. Al strateske odluke se nikada nisu dovodile u pitanje, niti vizija Franjina. Cak je I jedna Vesna Pusic ili Drazen Budisa uvijek bili na tragu te vizije. Eleneis, ti vjerujem znas da ja ovo.pisem kao pohvalu hrvatskom.narodu.

By the way, nije ni cudo ako je kakav ljubomorni muz Maria trazio da popricq sa njim :D . Mnogo se brate zadao u te vode :D
A i ne bi bilo prvi put da ga je nečiji dohvatio :D
JovicSA

#51157 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

JohnnyS wrote: 28/11/2025 14:01 Gdje se na forumu uopće pisalo o tome uopće, ne znam da je itko na forumu optuživao ikoga, a i po gradu su svi tipovali na nekog muža, a ne Bošnjaka. Džaba unosite međunacionalnu netrpeljivost gdje je nema.
E čuj mi unosimo a ne unosi onaj ustaški forum i komentari na vijest od neki dan. :lol: Pa još izjave Čovića i ovog kloca nazovi gradonačelnika dale su naslutiti na koga ciljaju.
JohnnyS

#51158 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JohnnyS »

JovicSA wrote: 28/11/2025 14:22
JohnnyS wrote: 28/11/2025 14:01 Gdje se na forumu uopće pisalo o tome uopće, ne znam da je itko na forumu optuživao ikoga, a i po gradu su svi tipovali na nekog muža, a ne Bošnjaka. Džaba unosite međunacionalnu netrpeljivost gdje je nema.
E čuj mi unosimo a ne unosi onaj ustaški forum i komentari na vijest od neki dan. :lol: Pa još izjave Čovića i ovog kloca nazovi gradonačelnika dale su naslutiti na koga ciljaju.
Ja bih se okladio da je prpa mislio na svoje neistomišljenike s ovog foruma. Na ovom forumu nitko tom događaju nije ni posvetio pažnju, niti je ikoga okrivljavao. Slobodno idite na hercegovačke forume i onda s njima razmjenjujte svoje huškačke misli.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#51159 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Truba »

JohnnyS wrote: 28/11/2025 13:42 Jel ovo brat truba između redova pohvalio mrski komunistički mrak :D
mala ispravka umjesto 2025 trebalo je stajati 2006 (pojava PDV)

njima je bio dobar, a najbolji način da se poništi dug koji su oni napravili je rat

na kraju su platili svi oni koji su sudjelovali i danas sudjeluju u prvobitnoj akumulaciji kapitala koja se zove tranzicija iz neprirodnog u prirodni ekonomsku sustav ( koliko vrijediš na novčanoj skali toliko jedeš i jebeš)

mene je faks došao 450 km FPN...knjige kopirao
a koliko je tebe?
danas je godina na medicini 6000 ako se ne vrama

svi oni kojima je uplacivan minimalac, koji su radili neprijavljeni, koji su uplacivali stanove a dobili su šipak
kojima su se raspale firme zbog viska radnika itd itd su platili ceh bahaćenja homo balkanikusa u ekonomskom ekspretimentu zvanom komunizam čiji su vodje bili većinom određene nacije (ispitati koje su zapravo nacije boljševici)
Novak20

#51160 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

JohnnyS wrote: 28/11/2025 14:29
JovicSA wrote: 28/11/2025 14:22
Ja bih se okladio da je prpa mislio na svoje neistomišljenike s ovog foruma. Na ovom forumu nitko tom događaju nije ni posvetio pažnju, niti je ikoga okrivljavao. Slobodno idite na hercegovačke forume i onda s njima razmjenjujte svoje huškačke misli.
:thumbup:

Čak ni Truba nije poletio da komentira paljevinu. :D
Last edited by Novak20 on 28/11/2025 14:53, edited 1 time in total.
JovicSA

#51161 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

Duše drage, kako su oni samo odgovorni. :lol: :mrgreen:
Truba

#51162 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Truba »

kakvu paljevinu?
JovicSA

#51163 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

Kordić objasnio kako je nastala fotografija sa Bartulovićem: Bilo je to 2022., od tada nemamo kontakt
https://www.klix.ba/vijesti/bih/kordic- ... /251128111

Sa druge strane odmah nakon paljevine oslate su najmanje dvosmislene izjave i DF je ovdje u pravu.
Iz DF-a osudili neodgovorno ponašanje HDZ BiH i Kordića: "Ko to želi zapaliti Mostar?"
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... tar/616041
Ipak, moramo osuditi narativ i neodgovorno ponašanje HDZ BiH i gradonačelnika Kordića koji su nakon ovog incidenta u javnom prostoru pokušali paljevinu dovesti u vezu sa nacionalnim tenzijama u Gradu Mostaru, a koje ponajviše oni svakodnevno podgrijavaju.

Sada kad je MUP pronašao odgovorne i kada je svim građanima Mostara jasno da ovaj incident nema nikakve nacionalne, već unutarstranačke primjese, postavljamo pitanje HDZ-u, koje su sami odaslali prije dva dana:

Nadamo se da ćete do nekog novog saopštenja naučiti da je jutro pametnije od večeri, a primjer odgovorne reakcije u ovakvim situacijama imate i u svojim redovima, u reakcijama ministra Marića.

Kordiću na kraju krajnje dobronamjerno poručujemo da građenje ambijenta tolerantnosti i poštovanja na koje se često poziva, predviđa čestitku svojim građanima za Dan državnosti koja je izostala, a ne dizanje nacionalnih tenzija prije okončanja istrage", navodi se u saopćenju koje je Zalihić objavio na društvenim mrežama.
JohnnyS

#51164 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JohnnyS »

Eto, ti, prpa i HDZ ista retorika.
kakabanja213

#51165 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kakabanja213 »

Nisu po gradu svi tipovali na muza, bar Kordic i HDZ nisu.
JohnnyS

#51166 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JohnnyS »

kakabanja213 wrote: 28/11/2025 14:49
Ne znam, ne krećem se u hadezeovskim krugovima
kakabanja213

#51167 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kakabanja213 »

JohnnyS wrote: 28/11/2025 14:52
kakabanja213 wrote: 28/11/2025 14:49
Ne znam, ne krećem se u hadezeovskim krugovima
Ja vjerovatno jos manje ali procitam ponesto i ponekad.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#51168 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

ovo je rekao Kordić, niko ga nije tjerao da leti sa izjavama
"U posljednje vrijeme svjedočimo organiziranom stvaranju narativa mržnje i napadima na moj rad samo zato što štitimo interese Grada Mostara. Takav narativ ima svoje posljedice, a ovaj događaj jasno pokazuje što je cilj onih koji ga potiču", naveo je on.
i šta bi ti iščitao iz ovoga legendo?

posebno kada se stavi u kontekst izgradnje HNK i generalno situacije u Mostaru.
Mostarsko udruženje predalo krivičnu prijavu protiv Marija Kodrića zbog izgradnje Hrvatskog narodnog kazališta
nema potrebe da se pravimo ludi.
Truba

#51169 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Truba »

ovo je forum 3 sarajevske općine ali se previše prostora daje tim mostarcima dole
koda su los anđeles jbt
svaka čast ali smaraju
JohnnyS

#51170 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JohnnyS »

Chmoljo wrote: 28/11/2025 14:54
"U posljednje vrijeme svjedočimo organiziranom stvaranju narativa mržnje i napadima na moj rad samo zato što štitimo interese Grada Mostara. Takav narativ ima svoje posljedice, a ovaj događaj jasno pokazuje što je cilj onih koji ga potiču", naveo je on.

Mostarsko udruženje predalo krivičnu prijavu protiv Marija Kodrića zbog izgradnje Hrvatskog narodnog kazališta

Ja sam se osvrnuo na prpin odgovor gdje je išao šuknuti tebi i ostalim njegovim neistomišljenicima, ali eto i ti me napade. Ja uopće nisam komentirao što je Kordić govorio
kakabanja213

#51171 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kakabanja213 »

Truba wrote: 28/11/2025 14:59 ovo je forum 3 sarajevske općine ali se previše prostora daje tim mostarcima dole
koda su los anđeles jbt
svaka čast ali smaraju
Nakon prisjecanja na Marsala polako se sjecas i Vuka.
Chmoljo

#51172 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

JohnnyS wrote: 28/11/2025 15:04
Chmoljo wrote: 28/11/2025 14:54

Ja sam se osvrnuo na prpin odgovor gdje je išao šuknuti tebi i ostalim njegovim neistomišljenicima, ali eto i ti me napade. Ja uopće nisam komentirao što je Kordić govorio
Ma prpa je sam sebi najbitniji, konta da je aktuelan i da poentira, a u stvari mu se govno napelo pa konta da je srce.

No, sto se tice Kordica, pojeo je kvalitetno govno ovom izjavom i bas bih volio hoce li imati obraza i posuti se pepelom zbog ovoga.

Ovdje se onaj debil pokvic stalno spominjo, a evo sada dobismo pokvica u liku gradonacelnika.
SaPnA

#51173 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaPnA »

Samo istom mjerom uzvratit, ponudit pomoc u borbi protiv ustaskog, da ne kazem katolickog terorizma :evil:
Chmoljo

#51174 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

kakabanja213 wrote: 28/11/2025 15:13
Truba wrote: 28/11/2025 14:59 ovo je forum 3 sarajevske općine ali se previše prostora daje tim mostarcima dole
koda su los anđeles jbt
svaka čast ali smaraju
Nakon prisjecanja na Marsala polako se sjecas i Vuka.
Cek da jos vrati stari nick... Ima da ovdje mlati svojim niskim brojem iskaznice foruma mladih sdpa.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#51175 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

A i meni je taj Mostar tegoban. Samo nesto kukaju, a leglo su lopova. Sad ce palermo reci da Bosnjake zovem lopovima :lol:
Post Reply