Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
Qoom

#51051 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Qoom »

Dodik: "Kažu u federaciji za pomoć poljoprivrednicima samo 60 miliona i to KM, eeeeeeeeee KM, a mi ZAHTIJEVAMO 220 miliona eura"

Nema potpisa eSeSPea bez 220 miliona
mO k3

#51052 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

Tomahawk11 wrote:Image

Dok na televiziji vode bitku sa vrucinama (i seksom :D ), PreCjednik porucuje:

Dodik: Referendum u RS 25.septembra!

:oops:
Nije odavno "referendiso" , znaci 25/09 :mrgreen:
Danguba

#51053 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Danguba »

Nista novo u silikonskom studiju ali mi pricamo o nasem preCedniku koji je jadnik povrijedio DVA prsta...
Kako je Dodik povrijedio nogu?

Vijest koju je prije nekoliko dana plasirao portal Iskra, a ekspresno prenijela Novinska agencija SRNA, da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik povrijedio nogu igrajući košarku sa unucima, po svemu sudeći nije tačna.

Image
Vijesti Republika Srpska

Srijeda, 13.07.2016. | 18:22

Izvori portala Istinito u krugovima SNSD-a tvrdi da Dodik nije povrijedio dva prsta na desnoj nozi kada je “nezgodno doskočio” dok je igrao košarku sa unucima, već da je njegova povreda posljedica reakcije i izliva bijesa nakon što je saznao da Zvizdić i Novalić neće potpisati Pismo namjere sa MMF-om. :lol: :lol:

Izvor tvrdi da je Dodik burno reagovao i navodno udario nogom u komad namještaja kada mu je to saopšteno, iako je od ranije imao informacijuda do tog potpisa, po savjetu stranaca, neće ni doći. :lol: :lol: :lol: :lol:

SRNA je ekspresno prenijela vijest koja je očito plasirana s ciljem da se ne otvore spekulacije o tome kako je Dodik zadobio povredu, nakon što u javnosti bude viđen sa štakom. :-) :-) :D :D

Ovo bi mogao da bude nevjerovatno loš spin i pokušaj zataškavanja stvarnog uzroka povrede, jer unuci Milorada Dodika još nisu stasali za košarku. :lol: :lol: Osim toga, ni sama priroda povrede (dva prsta) ne uklapa se u najčešće povrede u košarci, jer u toj vrsti sporta kod doskoka najčešće strada skočni zglob.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić, odbili su da potpišu Pismo namjere, uslovljavajući svoj potpis prihvatanjem izmjena Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) BiH s Evropskom unijom od strane Republike Srpske.

Izvor: Istinito
ovako to zavrsi kada preCednik razbaci kosaricu sa unucima... :lol: :lol:
quarterback

#51054 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by quarterback »

Danguba wrote:Nista novo u silikonskom studiju ali mi pricamo o nasem preCedniku koji je jadnik povrijedio DVA prsta...
Kako je Dodik povrijedio nogu?

Vijest koju je prije nekoliko dana plasirao portal Iskra, a ekspresno prenijela Novinska agencija SRNA, da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik povrijedio nogu igrajući košarku sa unucima, po svemu sudeći nije tačna.

Image
Vijesti Republika Srpska

Srijeda, 13.07.2016. | 18:22

Izvori portala Istinito u krugovima SNSD-a tvrdi da Dodik nije povrijedio dva prsta na desnoj nozi kada je “nezgodno doskočio” dok je igrao košarku sa unucima, već da je njegova povreda posljedica reakcije i izliva bijesa nakon što je saznao da Zvizdić i Novalić neće potpisati Pismo namjere sa MMF-om. :lol: :lol:

Izvor tvrdi da je Dodik burno reagovao i navodno udario nogom u komad namještaja kada mu je to saopšteno, iako je od ranije imao informacijuda do tog potpisa, po savjetu stranaca, neće ni doći. :lol: :lol: :lol: :lol:

SRNA je ekspresno prenijela vijest koja je očito plasirana s ciljem da se ne otvore spekulacije o tome kako je Dodik zadobio povredu, nakon što u javnosti bude viđen sa štakom. :-) :-) :D :D

Ovo bi mogao da bude nevjerovatno loš spin i pokušaj zataškavanja stvarnog uzroka povrede, jer unuci Milorada Dodika još nisu stasali za košarku. :lol: :lol: Osim toga, ni sama priroda povrede (dva prsta) ne uklapa se u najčešće povrede u košarci, jer u toj vrsti sporta kod doskoka najčešće strada skočni zglob.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić, odbili su da potpišu Pismo namjere, uslovljavajući svoj potpis prihvatanjem izmjena Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) BiH s Evropskom unijom od strane Republike Srpske.

Izvor: Istinito
ovako to zavrsi kada preCednik razbaci kosaricu sa unucima... :lol: :lol:
jes, da je povrijedio 3 prsta pa bi i vjerovali...
:D
Alfons Kauders

#51055 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Alfons Kauders »

Ma kakav MMF.

Nije mu dala ona nerotkinja sa RTRS. Ko biva vruce joj...
Tomahawk11
Globalni moderator

#51056 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

Ukinuce joj PreCjednik silikone....
muha_sa

#51057 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by muha_sa »

julisiz es grant

#51058 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by julisiz es grant »

muha_sa wrote:hajd da ovdje ovo zaljepim

http://freshpress.info/vijesti/bih-vije ... raco-srbi/#
Opet se pokazuje da, bar među Srbima, žene imaju mnogo veća muda :) :thumbup: :bih:
arzuhal

#51059 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by arzuhal »

:bih:
skupljac_zeljeza

#51060 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by skupljac_zeljeza »

Ona o tome priča duže vrijeme, ali...

General War

#51061 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by General War »

arzuhal wrote:

:bih:
Srpkinja pa jos "Bosanka" :shock: :lol: ..bosnjOci na haparatima.
Tomahawk11
Globalni moderator

#51062 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

Nego.
Bosanske Srpkinje i Srbi.
Bosanske Hrvatice i Hrvati.
Bosanske Bosnjakinje i Bosnjaci.
General War

#51063 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by General War »

Srce malo nije izdrzalo :lol:

OČEKIVANO: Dodik ipak prihvatio SSP!

Njemačka je obećala pomoć u sanaciji šteta u poljoprivredi, koja će zbog toga nastati,ali novac na sreću neće ići preko budžeta institucija već direktno poljoprivrednicima. :bih:

BiH će zbog adaptiranog SSP godišnje imati 60 milona maraka direktne štete te veliku indirektnu štetu u vidu manjeg priliva sredstava u budžet ukidanja radnih mjesta i slično, smatraju u Savjetu ministara BiH.

S druge strane predsjednik Republike Srpske je izračunao da će BiH godišnje imati 220 miliona direktne štete u poljoprivredi, 70 miliona štete u budžetima plus indirektne štete.

Njemački ministar bio je više nego zbunjen :-) :lol: različitim proračunima pa je rekao da će njegova zemlja pomoći poljoprivrednicima u BiH, ali tek nakon što Svjetska banka napravi procjenu eventualnih šteta.

,,Ministar je jasno rekao da on ne nosi kesu sa novcem koji će dijeliti. On razumije problem i želi da pomogne, ali ta podrška mora da bude kroz projekte i direktno onima koji će biti ugroženi kroz adaptaciju SSP-a'', izjavio je nakon sastanka sa njemačkim ministrom Šmitom ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH Mirko Šarović.

Čim je čuo da će biti para predsjednik Republike Srpske promijenio je mišnjenje o adaptiranom SSP-u, o Evropskoj uniji, međunarodnoj zajednici pa čak i o ministru Šaroviću te je prihvatio njegovu sugestiju da procjenu štete u domaćoj poljoprivredi izvrši Svetska banka.

,,Mislim da se krećemo pravim putem da dođemo do toga da se parafira adaptirani SSP. Mislim da se može vjerovati dobrim namjerama njemačkog ministra :izet: jer on insistira i na deblokati aranžmana sa MMF-om'', izjavio je Milorad Dodik nakon sastanka sa Šmitom.

Šta o SSP-u, poljoprivredi Republike Srpske, najavljenoj pomoći Njemačke ali i o domaćim podsticajima, cijeni žita i slično misli ministar poljoprivrede u Vladi Srpske Stevo Mirjanić nismo saznali jer je predsjednik kao i obično vodio glavnu riječ. :bih: Dodik se pohvalio i da mu je čast što je njemačkog ministra primio u velelepnoj zgradi Vlade u Istočnom Sarajevu.

Da li zbog moderne zgrade, koja je koštala 30 miliona maraka,ili zbog bojazni da pomoć, ukoliko bude išla preko institucija ne bi ni stigla do poljoprivrednika, njemački ministar je odučio da novac ide direktno poljoprivrednicima.

,,Idem kući sa velikom očekivanjem da ćemo,ako se obećanja ispune,već u ponedeljak u Briselu saopštiti da je u Sarajevu potpisan dogovor. Nakon toga mi ćemo pružiti podršku ali ćemo to organizovati tako da novac dođe do seljaka. To nije budžetski novac već novac za jačanje poljoprivrede'', kaže njemački ministar poljoprivrede Kristijan Šmit i upozorava da Evropska unija ima vrlo strog mehanizam kontrole finansijskih tokova i da će se pomoć bh. poljoprivrednicima strogo kontrolisati.

Iz Evropske unije poručuju da oni žele da podrže a ne da unište poljoprivredu u BiH,ali da bi podršku trebale da obezbijede i domaće institucije.

,,Na sastanku sa domaćim poljoprivrednicima čili smo da imaju puno problema. Žale se da subvencije nisu primili od 2010. godine a ja vas podsjećam da je pitanje adaptacije SSP-a pokrenuto tek 2013, ''ističe specijalni predstavnik Evropske unije u BiH Lars Gunar Vigemar i poručuje da ne možemo miješati kruške i jabuke. 8-) :lol:

Iz Evropske unije podsjećaju da je zbog neusvajanja strategija o poljoprivredi blokirano 35 miliona evra iz fondova Evropske unije namjenjenih za pomoć poljopriredi u BiH. Činjenica je i da BiH godišnje naplati stotine miliona maraka carina i prelevmana na poljoprivrednu robu koja se uvozi u BiH ali taj novac se ne usmjerava za podršku domaćoj poljoprivredi.

PreCednik nam namakao 200 milijona ojra!! :bih:

Odo se ranit, jebes nadrealiste :run:
arzuhal

#51064 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by arzuhal »

General War wrote: ,,Na sastanku sa domaćim poljoprivrednicima čili smo da imaju puno problema. Žale se da subvencije nisu primili od 2010. godine a ja vas podsjećam da je pitanje adaptacije SSP-a pokrenuto tek 2013, ''ističe specijalni predstavnik Evropske unije u BiH Lars Gunar Vigemar i poručuje da ne možemo miješati kruške i jabuke. 8-) :lol:
Da neki naši šereti - od junaka iz priča i romana Branka Ćopića pa do epizoda "Otpisanih", i Muje i Sulje - nekako redovito i poslovično uspjevaju preveslat naivne Švabe, to je poznata stvar. Al' tome i služe priče, književnost, fikcija, vicevi i šale. Ovo je ozbiljno, naše seoske varalice i ublehaši moraju znati da se ne mogu s Nijemcima zafrkavat, da su na pogrešnim mitovima dudlali pamet...
GAU8

#51065 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by GAU8 »

Tomahawk11 wrote:Nego.
niđe bosanaca... o hercegovcima da ni ne govorimo
Tomahawk11
Globalni moderator

#51066 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

GAU8 wrote:
Prihvatam kritiku.
Dakle....

Bosanskohercegovacke Srpkinje i Srbi.
Bosanskohercegovacke Hrvatice i Hrvati.
Bosanskohercegovacke Bosnjakinje i Bosnjaci.

Svi zajedno Bosanci ili Hercegovci (kako koji odakle dolaze).

Moze ovako?
cenecimoveocino

#51067 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by cenecimoveocino »

netreba nam mmf :evil: :evil:
General War

#51068 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by General War »

arzuhal wrote:
General War wrote: ,,Na sastanku sa domaćim poljoprivrednicima čili smo da imaju puno problema. Žale se da subvencije nisu primili od 2010. godine a ja vas podsjećam da je pitanje adaptacije SSP-a pokrenuto tek 2013, ''ističe specijalni predstavnik Evropske unije u BiH Lars Gunar Vigemar i poručuje da ne možemo miješati kruške i jabuke. 8-) :lol:
Da neki naši šereti - od junaka iz priča i romana Branka Ćopića pa do epizoda "Otpisanih", i Muje i Sulje - nekako redovito i poslovično uspjevaju preveslat naivne Švabe, to je poznata stvar. Al' tome i služe priče, književnost, fikcija, vicevi i šale. Ovo je ozbiljno, naše seoske varalice i ublehaši moraju znati da se ne mogu s Nijemcima zafrkavat, da su na pogrešnim mitovima dudlali pamet...
:thumbup:

Jbt, mene je stid i citat ovo, cijeli tekst ne znam sta bih podvukao...i smijem se i placem.

Otprilike kako nas je njemac vidio:

General War

#51069 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by General War »

Tomahawk11 wrote:
GAU8 wrote:
Prihvatam kritiku.
Dakle....

Bosanskohercegovacke Srpkinje i Srbi.
Bosanskohercegovacke Hrvatice i Hrvati.
Bosanskohercegovacke Bosnjakinje i Bosnjaci.

Svi zajedno Bosanci ili Hercegovci (kako koji odakle dolaze).

Moze ovako?
Pogledaj video gore, bog te ne ubio :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#51070 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

General War wrote:
S Nikolinom?
General War

#51071 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by General War »

Tomahawk11 wrote:
General War wrote:
S Nikolinom?
Da.
Tomahawk11
Globalni moderator

#51072 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

General War wrote:
Tomahawk11 wrote:
General War wrote:
S Nikolinom?
Da.
Puno mi ono sad. Kad kuci dodjem.
statixx

#51073 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by statixx »

Baja se taman ponadao da ce izbrisati u kalendaru jednu od mnostva planiranih emisija obveznica i namaknut' solidnih 70 milioncica, kad ono: :D

- "Dodjavola! Pronikli su mi namjere. Grrrrh, ti sorosevski prokletnici, mislio sam da ce taj Siler biti laksi zalogaj od Vigermarka. Moram viditi sa Vucicem sta dalje. Ako mi prokletnik okrene ledja, ne preostaje mi nista drugo nego da Zeljka zavede, onu bitangu, Fadila i privoli ga na MMF. Najavili su za vikend zahladjenje. To bi joj trebalo olaksati posao. Proklete zene, sve im smeta!"
- Kakogod, nemam drugog izbora. Bosic je nesposobnjakovic na kojeg se covjek ne moze osloniti. Taj zenu zagrli samo kada ide u rikvericu, a u finansije se razumije ko Mara u kriv qrac. Bijeljina vec sedmicama kasni sa isplatom obveznica, kreditori su mu svezali omcu oko vrata. I usudjuje se da mi drzi lekcije po novinama o upravljanju sumskim dugom. Prokletnik!"
MOSALJOZE

#51074 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by MOSALJOZE »

Pade prešjednik bez ispaljenog metka
Kako to žena završi,kako se svi dogovoriše,koja harmonija.
8)
Matzan

#51075 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Matzan »

VUČIĆ UBIJEDIO DODIKA: "Treba vjerovati Njemačkoj i potpisati SSP"

Vučić je izrazio želju i molbu da se potpiše Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, ali odluka je na Miloradu Dodiku i Republici Srpskoj da saslušaju savjete i uvaže argumente Njemačke i Evropske unije, jer je to dobro za čitav region.

Predsjednik Republike Srpske Milorada Dodika, održao je u zgradi Vlade Srbije, sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem sastanak.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare Vučić je izrazio želju i molbu da se potpiše Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, ali odluka je na Miloradu Dodiku i Republici Srpskoj da saslušaju savjete i uvaže argumente Njemačke i Evropske unije, jer je to dobro za čitav region.
"Tema razgovora bila su i politička pitanja i zaključili smo da je od ključnog značaja za dalji napredak srpske ekonomije da sačuvamo mir i stabilnost u regionu", rekao je Vučić.

Dodao je da je srećan zbog jučerašnjeg sastanka Dodika i njemačkog saveznog ministra poljoprivrede Christiana Schmidta.
"Siguran sam da su dobri rezultati i plodovi tog susreta", naveo je Vučić i dodao da bi želio da se u RS uvaže savjeti Njemačke i EU, kao i da bi bilo dobro za region i Republiku Srpsku da se potpiše SSP.

Dodik je zahvalio Vučiću što je pomogao da dođe do njegovog sastanka sa ministrom Christianom Schmidtom i dodao da treba vjerovati Njemačkoj i potpisati SSP.
"Treba vjerovati Nemačkoj i omogućiti da se krećemo ka EU. Mislim da je to način da se maloj sredini pomogne da se lakše adaptira u tim kretanjima", naveo je predsjednik Republike Srpske.

Kako je rekao, tokom današnjih razgovora mnogi projekti su bili na dnevnom redu.
"Radovi na mostu Ljubovija-Bratunac se dobro odvijaju. Kao što je Vučić rekao, naći ćemo se krajem ovog mjeseca da otvorimo dionicu auto-puta od Prnjavora do Doboja kao dio auto-puta Banjaluka-Doboj. Veoma mi je drago da je Vučić prihvatio da tog dana bude sa mnom", naglasio je Dodik.

Republika Srbija, kako je rekao, nema drugu namjeru osim da se mirno razvija i da koristi svoje resurse.
"Čestitam premijeru na uspehu sa Željezarom. Zamolio sam ga da u tom velikom projektu sa Kinezima uključi i RS, na primjer aderodrom u Banjaluci, te da u tom pogledu postignemo što veću integraciju na projektima", istakao je Dodik.

Govoreći o Srebrenici, Dodik je rekao da zločin u tom gradu potpuno ispoltiizovan i da gubi onu dimenziju u kojoj treba da se svi poklonimo žrtvama.

Vučić je izjavio da će 4. avgusta Srbija i Republika Srpska u naselju Busije zajednički obilježiti godišnjicu progona Srba sa njihovih vjekovnih ognjišta sa područja tadašnje Republike Srpske Krajine.
"Obeležićemo to stradanje našeg naroda na dostojanstven način, ne pozivajući bilo koga na osvetu i sukobe, već na život i razumevanje prošlosti", rekao je Vučić.
On je rekao da će 19. avgusta u Gradini biti obilježeno 75 godina od dolaska prvih logoraša u taj dio jasenovačkog logora.

Vučić je rekao da će u toku avgusta posjetiti hercegovački dio RS-a, kako bi vidio gdje Srbija može da pomogne u ekonomskom razvoju tog dijela RS.

Vučić je također rekao da će narednih dana biti organizovan sastanak vladajuće koalicije i opozicije u RS sa premijerom Srbije Pored Dodika biće pozvani i predsjednici DNS-a i SP-a Marko Pavić i Petar Đokić, te čelnici Saveza za promjene. Sastanki bi trebali da prisustvuju i Mladen Ivanić, član Predsjedništva BiH iz RS i Mladen Bosić, lider SDS-a.

„ Razgovaraćemo svi zajedno i mislim da možemo da postignemo dobre stvari za srpski narod. To želi 90 građna Srpske i ubeđen sam 100 odsto građana Srbije“, rekao je Vučić. Dodao je da je zahvalan Dodiku i rukovdstvu RS što žele da čuju šta mi u Srbiji mislimo i što razumiju našu poziciju. „Mi želimo da pomognemo RS i to znaju njeni građani kao građani Srbije“, naglasio je srpski premijer.

S.B./Agencije
Jedva ga umoliše. :mrgreen:
Locked