BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
kakaljin

#51026 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

ElRe wrote:
alpha_lex wrote:Kad su ti rekli za pregovore?
Mislim da puno lazu,kako Telemach moze imati i Arene..
Bh telecomu je zao platiti oni bi dzaba Sportklub
Cijena za BH Telecom jeste nerealno visoka (ko u to ima uvid, a mislio sam da ce BHT to i javno objaviti). Ali pravi odgovor je da BH Telecom nema novce da plati SK kanale ni po nizoj, realnoj, cijeni i SK kanali nece biti dio MojaTV ni naredne godine.
Cijena je razlicita za BH telecom u odnosu na telemach i ostale operatere, sto nije po pravilu, ali me cudi sutnja telecoma po ovome pitanju.

BHtelecom ima novac da plati i tu nerealnu cijenu ali sto bi isao na stetu sebe i morao dizati korisnicima cijene i praviti stetu sebi da korisnici odlaze.

Ovo ce se izgleda uskoro rijesavati pa cemo vidjeti sta ce biti.
diablobih

#51027 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

Kakve dokaze imate da je visa cijena za bh telecom ? Javno su napisali cijene za sve, to sto bh telecom glumi zrtveno janje, to je druga stvar.
daky585

#51028 Re: BHTelecom All About

Post by daky585 »

alpha_lex wrote: Mislim da puno lazu,kako Telemach moze imati i Arene..
Interni dogovor sa m:tel-om. Telemach njima SK, a ovi Telemachu Arene. Cijene se 'preklopile' i niko nikome ne plaća. Na taj način oni mogu drugim operaterima povećati cijenu koliko žele i ponuditi je.
diablobih

#51029 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

Cuj niko nikome ne placa, k'o da su arene nesto aman zaman skupe, SK ima premier ligu koja je skuplja od svega sto arena posjeduje, da ne pricam o spanskoj itd. Placaju jedno drugima, ne brini ti. To sto BH telecom nece da uzme, to je zato sto su cifuti.
drug_profi

#51030 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

bumerangss wrote:Juce, 01.06 sam preresao sa ultre na moj mini i to odmah uvezao u moj izbor sa moja tv phone i salterusa mi rekla bit ce mi to aktivirano za pola sata a sto mi je ostalo 4 km kredita da ce mi prenijeti na racun kao preplatu, da cu imati pola gige i jos pola za moj izbor i jos pola samo ovaj mjesec jer je akcija, dakle 1,5 G po punoj brzini a kad potrosim bit ce free spori. I ja sinoc nazvao 1444 da mi objasne kako da pratim potrosnju kad mi ciko kaze "da sam bogdo aktivirao dan dva ranije jer cu ovaj mjesec dobiti koliko potrosim i min i gb"!!!
Je li to tacno? Ja namjerno cekao prvi u mjesecu jer znam da je obracun za kalendarski mjesec
Mogao si bilo kojeg u mjesecu. Pocelo bi ti tog dana i za to bi dobio korektan racun (obracunate pozive, a net free).
Od ostatka kredita bi ti se odbilo sto napravis troska i eventualna razlika bi ti se uracunala ili naplatila.
Inace, ja sam isto uradio u decembru. Dok sam bio na salteru ciko mi rece da ugasim telefon i da ga ponovo upalim. I kad sam ga ponovo upalio, bio sam na novom paketu, nekoliko dana prije prvog.
Potrosnju mozes pratiti preko web portala, preko aplikacije ili slanjem koda *110#. Iz ponuđenog menija nakon toga biraš 1.
drug_profi

#51031 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

diablobih wrote:Cuj niko nikome ne placa, k'o da su arene nesto aman zaman skupe, SK ima premier ligu koja je skuplja od svega sto arena posjeduje, da ne pricam o spanskoj itd. Placaju jedno drugima, ne brini ti. To sto BH telecom nece da uzme, to je zato sto su cifuti.
Mislim, tri i po marke za paket SK ili nepune 4 za cijeli United paket stvarno nije skupo platiti.
Samo ovdje bi neko nešto na guzove ili se nisu mogli dogovoriti koliko će se rastaliti.
°u°

#51032 Re: BHTelecom All About

Post by °u° »

diablobih wrote:Cuj niko nikome ne placa, k'o da su arene nesto aman zaman skupe, SK ima premier ligu koja je skuplja od svega sto arena posjeduje, da ne pricam o spanskoj itd. Placaju jedno drugima, ne brini ti. To sto BH telecom nece da uzme, to je zato sto su cifuti.
Nisam baš siguran da je skuplja od CL, UEFA također dere :D
Ali s druge strane premier, španska plus NBA ...
alpha_lex wrote:
Znači većina nas prelazi na Telemach :roll:
Ja prošle godine u junu ili julu potpisao ugovor, bila njihova reklama u poštanskim sandučićima (Tuzla). Nakon dvije hefte zove monter i veli da su došli do zgrade ispred moje i da bi mogli do mene za mjesec. Nakon mjesec zove cura iz centrale i veli da ne zna kad će doći do nas ali kad dođu da će mi javit. Evo još malo pa godina prođe a ti mi ne dođe :D Sad se neki vrte oko zgrade i postavljaju optiku (za Telemachovce mislim), ni ne brojim koji su po redu.
A neki dan mi na vrata kao predstavniku etažnih vlasnika ulijeće komandos TXTV i pita za dopuštenje za postavljanje optike u haustoru, Kontam neka se kolju međusobno, vrijeme je. Dosta su nas klali.
Elem BH T je na rubu, gledajući trenutne ponudu konkurencije.
joske

#51033 Re: BHTelecom All About

Post by joske »

nema telemacha u svakom gradu nazalost , svako bi dao za sk paket 4 km nego za onaj pink paket od 3,5 na mojatv :D
diablobih

#51034 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

Nah, CL nije skupo uopste toliko. Evo ove sezone premier liga 5+ milijardi za broadcasting, dok CL 1.4 milijarde.
bumerangss

#51035 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

drugi profil wrote:
bumerangss wrote:Juce, 01.06 sam preresao sa ultre na moj mini i to odmah uvezao u moj izbor sa moja tv phone i salterusa mi rekla bit ce mi to aktivirano za pola sata a sto mi je ostalo 4 km kredita da ce mi prenijeti na racun kao preplatu, da cu imati pola gige i jos pola za moj izbor i jos pola samo ovaj mjesec jer je akcija, dakle 1,5 G po punoj brzini a kad potrosim bit ce free spori. I ja sinoc nazvao 1444 da mi objasne kako da pratim potrosnju kad mi ciko kaze "da sam bogdo aktivirao dan dva ranije jer cu ovaj mjesec dobiti koliko potrosim i min i gb"!!!
Je li to tacno? Ja namjerno cekao prvi u mjesecu jer znam da je obracun za kalendarski mjesec
Mogao si bilo kojeg u mjesecu. Pocelo bi ti tog dana i za to bi dobio korektan racun (obracunate pozive, a net free).
Od ostatka kredita bi ti se odbilo sto napravis troska i eventualna razlika bi ti se uracunala ili naplatila.
Inace, ja sam isto uradio u decembru. Dok sam bio na salteru ciko mi rece da ugasim telefon i da ga ponovo upalim. I kad sam ga ponovo upalio, bio sam na novom paketu, nekoliko dana prije prvog.
Potrosnju mozes pratiti preko web portala, preko aplikacije ili slanjem koda *110#. Iz ponuđenog menija nakon toga biraš 1.
hvala :thumbup:
daky585

#51036 Re: BHTelecom All About

Post by daky585 »

Jesu. Telemach je vlasnik SK, a m:tel Arene. Dogovor je o razmjeni kanala i nema tu nikakve nadoknade. Jedni drugima nisu konkurencija jer ne posluju na istoj teritoriji i to im je odličan potez da potuku ostalu konkurenciju.
diablobih

#51037 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

Halo sto bi telemachu to odgovaralo kada su SK skuplji, ima naknade naravno. Svima je dostupan SK, kao i Arene. Samo treba platiti.
smartXL

#51038 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

daky585 wrote:
Jesu. Telemach je vlasnik SK, a m:tel Arene. Dogovor je o razmjeni kanala i nema tu nikakve nadoknade. Jedni drugima nisu konkurencija jer ne posluju na istoj teritoriji i to im je odličan potez da potuku ostalu konkurenciju.
Jesil ti vidio taj njihov ugovor? Kako možete nešto napamet pricat, rekla kazalo. Crno na bijelo pa onda pricajte jel se placalo il je samo razmjena
Rugafet

#51039 Re: BHTelecom All About

Post by Rugafet »

Ma ovdje ti svi imaju super informacije ,sta koliko i kako ništa nije napamet. Plus što to nije uopće bitno za korisnike, oni jednostavno hoće sk. i dovidjenja, operater ako je odgovoran neka izvoli i plati.
escobar__

#51040 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Mene realno zaboli qrac hoće li SK biti u ponudi Telekoma ili ne jer sport pratim k'o i austrijsku operu. Ali ovakav jedan šugav odnos prema korisnicima, potpuna tišina po ovom pitanju i izbjegavanje bilo kakvog i pokušaja da se izbori za SK kanale u ponudi (za one koji prate sport) je rijetko gdje viđen u svijetu...

Ali svakako ide u prilog onome što je raja stotinu puta pomenula na temi, Telekom se svjesno uništava i ruši i to je sva suština. Vi tu možete pričat do besvijesti, SK neće u ponudu Telekoma kao ni mnogi drugi atraktivni(ji) TV kanali. Ovo šta ima, ima, uletit će još koja kamera i neko smeće od domaćeg TV kanala i to je to što se njih tiče (u međuvremenu će ih vjerovatno neko uzet za siću).
irac300

#51041 Re: BHTelecom All About

Post by irac300 »

Ovo vrijedi i za nas koji očekujemo SK i slične atraktivne stvari od BH Telecoma. :D

zateznistub

#51042 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

escobar__ wrote:Mene realno zaboli qrac hoće li SK biti u ponudi Telekoma ili ne jer sport pratim k'o i austrijsku operu. Ali ovakav jedan šugav odnos prema korisnicima, potpuna tišina po ovom pitanju i izbjegavanje bilo kakvog i pokušaja da se izbori za SK kanale u ponudi (za one koji prate sport) je rijetko gdje viđen u svijetu...

Ali svakako ide u prilog onome što je raja stotinu puta pomenula na temi, Telekom se svjesno uništava i ruši i to je sva suština. Vi tu možete pričat do besvijesti, SK neće u ponudu Telekoma kao ni mnogi drugi atraktivni(ji) TV kanali. Ovo šta ima, ima, uletit će još koja kamera i neko smeće od domaćeg TV kanala i to je to što se njih tiče (u međuvremenu će ih vjerovatno neko uzet za siću).
:thumbup:
semsasuljakovic

#51043 Re: BHTelecom All About

Post by semsasuljakovic »

Na njihovoj stranici pod "aktuelne snižene cijene" stoji i ovaj telefon: https://www.bhtelecom.ba/mobini-telefon ... 21e39.html

Problem je samo što su ga konkretno za Student plus 1 snizili sa 1522 na 1522 KM.
seoBIH

#51044 Re: BHTelecom All About

Post by seoBIH »

Pa normalno. Sta ce studentu telefon od 1.500KM :skoljka:
MTV

#51045 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

To kupi onaj ko radi ili ima 1500 KM a studentu pokloni E5 :mrgreen:
daky585

#51046 Re: BHTelecom All About

Post by daky585 »

smartXL wrote: Jesil ti vidio taj njihov ugovor?
Jesam :thumbup:
smartXL

#51047 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

daky585 wrote:
Da si vidio, ne bi piso da je telemach vlasnik SK, tako da ti ocima ugovora nisi vidio :thumbup:
kakaljin

#51048 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

smartXL wrote:
daky585 wrote:
Da si vidio, ne bi piso da je telemach vlasnik SK, tako da ti ocima ugovora nisi vidio :thumbup:
Isto kao sto Todoric nije vlasnik Konzuma, vec samo Agrokora :-D :-D :-D :-D :-D :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet:
Maharadza

#51049 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

kakaljin wrote:
smartXL wrote:
daky585 wrote:
Isto kao sto Todoric nije vlasnik Konzuma, vec samo Agrokora :-D :-D :-D :-D :-D :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet:
Isto kao što El-BaKe nije vlasnik telecoma, nego "samo" postavlja direktora i kompletnu upravu drži u ruci! :oops:
smartXL

#51050 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

kakaljin wrote:Isto kao sto Todoric nije vlasnik Konzuma, vec samo Agrokora :-D :-D :-D :-D :-D :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet:
Mojne filozofirat. Kaze da je telemach vlasnik SK i da je navodno vidio ugovor. Telemach i SK imaju zajednickog vlasnika, a telemach ne moze trgovat SK. Telemach ne stavlja svoj potpis
Locked