Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
155_mm

#51001 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

madridist wrote:Upratil ko ovo sa Mustafom :lol:
sta bi sad?
Point.

#51002 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Point. »

155_mm wrote:
sta bi sad?
Valjda onaj Marijan sportski komentator presao na Islam i predio ime u Mustafa.
SkyLimit

#51003 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by SkyLimit »

Jučer je kao i svake godine obilježen Dan stradanja Srba Podrinja.

Sve mogu da razumijem ali jedno ne. Svake godine kad velikosrpski mediji poput RTRS ili BHT izvještavaju o ovoj godišnjici u prvom planu se ističe događaj sa transporterom u Zalazju.

Srbi sami ovako opisuju taj događaj za medije: Snage Nasera Orića napale selo Zalazje 1992. godine. Kao ispomoć sa strane dolazi transporter sa 13 pripadnika VRS, neki su bili unutar njega, a neki na njemu. Međutim, transporter je pogođen i svih 13 vojnika su poginuli.

I ono što je meni bizarno u tome, kamere svake godine prikazuju uplakane majke vojnika koje su se nalazile u i na transporteru, što je shvatljivo, svaka majka voli svoje dijete. Ali te žene, kao i sam Dodik i novinari o tom događaju govore u smislu "zločin za koji niko nikad nije odgovarao".

Ovo mi nikako ne ide u glavu, svake godine se ističe u prvi plan taj događaj sa transporterom kad se priča o nevinim srpskim žrtvama u Podrinju.

Bilo je civilnih srpskih žrtava u Podrinju, ne u hiljadama kako se laže ali ih je bilo
http://www.frontal.ba/blogovi/blog/6030 ... srebrenice

Tako da mi je neshvatljivo da ne ističu u prvi plan svoje prave žrtve već navalili na slučaj vojnika poginulih sa transporterom "za šta niko nije odgovarao" i ne popuštaju iz godine u godinu.
Last edited by SkyLimit on 10/07/2016 20:24, edited 3 times in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#51004 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

PreCjednik jos jednom pokazuje da se zalaze za ispravnost ratovanja.....naravno da treba da odgovara neko za zlocin nad vojnicima tokom rata :mrgreen: a civili....pa ko im je kriv, sto se petljaju tamo gdje im nije mjesto, rat je sukob vojski :oops: :roll:
Danguba

#51005 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Danguba »

SkyLimit wrote:Jučer je kao i svake godine obilježen Dan stradanja Srba Podrinja.

Sve mogu da razumijem ali jedno ne. Svake godine kad velikosrpski mediji poput RTRS ili BHT izvještavaju o ovoj godišnjici u prvom planu se ističe događaj sa transporterom u Zalazju.

Srbi sami ovako opisuju taj događaj za medije: Snage Nasera Orića napale selo Zalazje 1992. godine. Kao ispomoć sa strane dolazi transporter sa 13 pripadnika VRS, neki su bili unutar njega, a neki na njemu. Međutim, transporter je pogođen i svih 13 vojnika su poginuli.

I ono što je meni bizarno u tome, kamere svake godine prikazuju uplakane majke vojnika koje su se nalazile u i na transporteru, što je shvatljivo, svaka majka voli svoje dijete. Ali te žene, kao i sam Dodik i novinari o tom događaju govore u smislu "zločin za koji niko nikad nije odgovarao".

Ovo mi nikako ne ide u glavu, svake godine se ističe u prvi plan taj događaj sa transporterom kad se priča o nevinim srpskim žrtvama u Podrinju.

Bilo je civilnih srpskih žrtava u Podrinju, ne u hiljadama kako se laže ali ih je bilo
http://www.frontal.ba/blogovi/blog/6030 ... srebrenice

Tako da mi je neshvatljivo da ne ističu u prvi plan svoje prave žrtve već navalili na slučaj vojnika poginulih sa transporterom "za šta niko nije odgovarao" i ne popuštaju iz godine u godinu.
Djikanska mitomanija. Valja buducim generacijama uglaviti iscasenu istoriju i nakon nekog vremena, ko ne misli tako izdajnik je srpskog naroda. Jadan taj narod.
Svaki normalan covjek nece biti ravnodusan na civilne zrtve rata. Kao sto rece, majka k'o majka oplakuje sina stradalog vojnika. Ima na to pravo. Krivicu treba da trazi na nekoj drugoj strani.

Image

Frustracije su to ogromne. Tolike zrtve za nista odnosno praznu ljusturu.
Qoom

#51006 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Qoom »

Ovaj BN opet sere, pu majku im izdajničku!
  • "Nakon problema sa neplaćanjem doprinosa i poreza, Radio-televizija Republike Srpske suočila se i sa drugim finansijskim problemima, poput neplaćanja roba i usluga dobavljačima, ali i problema sa raspodjelom sredstava od pretplate koja je prikupljena direktno preko inkasanata.

Neplaćanje telekomunikacionih usluga koje koristi kod M:tel-a, RTRS je koštalo privremenog isključenja VPN usluge. Naime, izvori Istinito navode da je M:tel juče isključio telefone jednom dijelu radnika RTRS zbog neplaćanja računa za pakete VPN, koje su koristili posredstvom svoje medijske kuće. RTRS je navodno uredno skidao s plate iznose za utrošene impulse, ali ih očito nije uplaćivao M:tel-u. Rukovodstvo RTRS je pokušalo da ubijedi menadžment M:tel-a da ih uključi, ali bezuspješno. Na kraju je, kako navodi isti izvor, morala da reaguje i premijerka Željka Cvijanović, nakon čega je M:tel uključio telefone i dao rok od 10 dana da se dugovi izmire."
Izvor: RTV BN
155_mm

#51007 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

Point. wrote:
155_mm wrote:
sta bi sad?
Valjda onaj Marijan sportski komentator presao na Islam i predio ime u Mustafa.
uh! a ja odmah pomislio na mustafu ef. cerica. reko da nije cijek preso na patarenstvo a sebe proglasio za velikog djeda crkve bosanske. i poceo da slavi hizaslav.
Danguba

#51008 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Danguba »

"Срби никада неће признати геноцид у Сребреници, јер се он није десио"

Срби неће признати геноцид у Сребреници, јер се он није десио, поручио је предсједник Српске Милорад Додик.
Image
Милорад ДодикФото: РТРС

Рекао је да поштује бол мајки у Сребреници, али је додао да је цијела та прича исполитизована и да се тачно може видјети када те мајке жале за изгубљеним члановима породице, а када дјелују политички.

Додао је да не може да вјерује да је Савет министара БиХ донио одлуку да данас буде Дан жалости у БиХ, јер Савјет министара, каже, нема такву надлежност.

Поручио је да је за БиХ најбоље да се разиђе и да коректно живимо и сарађујемо као добри сусједи.
Ako vec nije, pod hitno mu treba odrediti terapiju. Pocet ce ujedati.
arzuhal

#51009 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by arzuhal »

Ja ne znam na šta on tačno misli kada kaže Srbi, da li na svakog pojedinačnog pripadnika srpskog naroda ili misli na političku elitu, vlast, na, recimo, institucije Republike Srbije?

Jer pravo je svakog pojedinca da nešto prihvata ili ne prihvata, ali Republika Srbija neće moći zatvoriti poglavlje 23. dok ne prihvati i potvrdi sve presude Haškog tribunala, odnosno presudu Međunarodnog suda pravde u Hagu ili, čak, onu jednu presudu onog njemačkog suda koji je utvrdio i presudio genocid. I to samo dok se zatvori jedno poglavlje, dakle dok još nije ni postala članica, a da ne pričamo o Rezoluciji Evropskog parlamenta o genocidu u Srebrenici i osudi svakog pokušaja negiranja genocida, itd.

Dakle, rješenje za Srbiju bi bilo ili da se EU raspadne ili da se oni okrenu evroazijskim integracijama...

Zato i Toma Nikolić ovih dana priča o jednom "opštem stavu" koji bi žalio sve žrtve jednako...I ja sam za to, da imamo jedan opći stav i žalost prema svakoj nevinoj ubijenoj žrtvi, kao i jednu opću osudu genocida u Srebrenici, od strane svih jednako...
Qoom

#51010 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Qoom »

Ispričana priča

Danguba

#51011 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Danguba »

Po obicaju oni optuzuju Hrvatsku(da nije ona onda bi nekoga drugog) da ih sprecava da idu prema EU ali niko nece da prizna narodu stvarni razlog usporavanja i odlaganja otvaranja poglavlja.
Hrvatska je dozvolila(pod pritiscima) otvaranje poglavlja 23 i 24 ali isto tako ostaje pri svojim prvobitnim zahtjevima. Na stranu to sto Hrvatska trazi ali postoje ''univerzalna''akta koja se moraju prihvatiti i uskladiti sa domacim.
Ja ne znam na šta on tačno misli kada kaže Srbi, da li na svakog pojedinačnog pripadnika srpskog naroda ili misli na političku elitu, vlast, na, recimo, institucije Republike Srbije?
Dobro pitanje.
Onaj ko donosi odluke ima legitimitet svojih glasaca. Njegova izgovorena rijec je rijec tih glasaca ako se nisu javno ogradili od toga. Onaj ko vodi politiku, na osnovu price i djela dobija ''glas'' kao potvrdu svojih ispravnih stavova...zato i ne dajem nikom svoj glas.
Cesto odgovor na to ima @Skijas kada kaze ''zavedeni narod''.
madridist

#51012 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by madridist »

Al ovo prvo nepotpisivanje ssp zbog njeg od strane ivanica pa onda time uslovljeno nepotpisivanje pisma namjere od strane premijera BiH i na kraju dickov pristanak na ssp mi izgleda kao perfektno trolanje krmka od strane koalicije na drzavnom nivou.
Kao da su u dogovoru uspjeli dicka prikazat kao jedinog krivca za ssp i stopiranje napretka...
Mr.Sojic

#51013 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Mr.Sojic »

Jel ovo Herr preCednik sa Herr Zeljkom zaglavio :D

Image
mO k3

#51014 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

Mr.Sojic wrote:Jel ovo Herr preCednik sa Herr Zeljkom zaglavio :D

Image
Triper :)
Danguba

#51015 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Danguba »

mO k3 wrote: Triper :)
ma jok...picajzle... :D
ABH017

#51016 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ABH017 »

http://m.avaz.ba/clanak/245531/ufuran-s ... -priznanje

Bravo Satko Mujagić.

Čitajući komentare na facebooku stiče se dojam da Srbi i Srpkinje, nikad neće doživjeti katarzu i suočiti se sa zločinom kojeg je neko počinio u njihovo ime, da se ponose sa tim zločinom, pa je teško i očekivati da jedan ratni profiter, izmakne sebi stolicu ispod guzice.
Država

#51017 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Država »

OVO JE REZULTAT DODIKOVE VLASTI: RS je evropski lider po gubitku stanovnika!

Predsjednica Vlade RS-a Željka Cvijanović najavila je da će RS objaviti nove rezultate popisa stanovništva, ali nema te statističke akrobatike koja može sakriti notornu činjenicu da je RS evropski šampion po padu broja stanovnika.

Image

Predsjednica Vlade RS-a Željka Cvijanović izjavila je danas da su svi srpski klubovi u entitetskom parlamentu bili jednoglasni da RS mora riješiti pitanje popisa građana putem skupštinske procedure.

Cvijanović je rekla da 13. jula, kada će se u parlamentu RS-a razmatrati Prijedlog zakona o obradi i objavljivanju rezultata popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2013. godine u RS-u, očekuje konstruktivnu sjednicu, koja će omogućiti da taj entitet sam objavi rezultate popisa.

Prema pouzdanim informacijama Slobodne Bosne, iz popisa stanovništva koji će objaviti Zavod za statistiku RS izbrisat će se oko 196.000 hiljada tzv. nerezidenata.

Nakon isključivanja nerezidenata, nacionalna struktura stanovništva BiH bila bi simbolično korigirana: Bošnjaka bi bilo manje za oko 3 posto, Srba više za 2, a Hrvata za 1 posto.

Ali, taj podatak nema nikakav ni politički ni ekonomski potencijal, jer se vlast ne dijeli na temelju broja stanovnika nego na temelju ustavne činjenice da je BiH zajednička država tri RAVNOPRAVNA naroda i da svakom od tri naroda pripada idealna trećina vlasti na državnoj razini. Već unazad deset godina, u Parlamentu BiH ima više od 50 posto Bošnjaka, pa svejedno imaju 33 posto vlasti na državnoj razini. Takva pozicija tri konstitutivna naroda definirana je Ustavom i ništa se ne bi promijenilo kada bi Bošnjaka bilo deset procenata više ili manje.

Prostorni raspored stanovnika također se ne bi bitnije promijenio isključivanjem nerezidenata.
Ukupan broj stanovnika u BiH pao bi sa 3.531.159 na 3.335.159 stanovnika, pri čemu bi broj stanovnika u Republici Srpskoj bio manji za oko 50.000 (umjesto 1.228.423 bilo bi 1.178.668) dok bi se broj stanovnika u Federciji BiH smanjio za oko 150.000 (umjesto 2.219.220 bilo bi 2.078.239).

U obje varijante, i sa nerezidentima i bez nerezidenata, otkriva se šokantna činjenica s kojom se vlasti RS-a napokon moraju suočiti: broj Srba u RS-u smanjio se nakon rata za najmanje 280.000 i, što je još tragičnije, svake godine se smanjuje za dodatnih 7.000.

Broj umrlih u RS prošle godine je bio za 5.702 osobe veći od broja rođenih, a demografi ističu da je u 2015. zabilježena najniža stopa prirodnog priraštaja od nastanka RS. Kada se tom broju pridoda nekoliko hiljada uglavnom mladih ljudi koji odlaze u Srbiju i Evropu, dobije se zastrašujuća slika demografskog pada: izraženo u procentima, Republika Srpska gubi najviše stanovnika ne samo u regiji nego i u cijeloj Evropi - 0,65 posto godišnje!

Poređenja radi, Srbija godišnje gubi 0,35 posto, Hrvatska 0,24 posto, a Federacija BiH 0,14 posto.

To je rezultat Dodikovog neprosvijećenog apsolutizma koji RS gura u sve dublju političku, socijalnu, ekonomsku i diplomatsku izolaciju.

Nek se jebe svako ko ode iz Republike Prosperitetne. I nek ne sere...

:sax:
Qoom

#51018 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Qoom »

Dodikova spirala izdaje

Predsjednik RS Milorad Dodik prije nekoliko dana je igrao basket sa unucima i tokom dvokoraka i polaganja „na drugi obruč“ povrijedio je dva prsta desne noge. Dan ili dva nakon što je povrijedio phalanges Dodik je, oslanjajući se na štaku, u Bratuncu rekao dvije rečenice o srpskim žrtvama ovoga kraja, tri rečenice o Srebrenici i komemoraciji u Potočarima i 27 rečenica o MMF-u i spirali izdaje. Prigodno, as always.

Elektronske novine Andrićgrada Iskra konstatovale su da Dodik „svaki slobodan trenutak koristi da sa unucima provede što više vremena“, što je Džepina, minut kasnije, vjerno prenijela, od zareza do zareza i naprosto čovjeku dođe žao što slične vijesti i nimalo slična saopštenja ne prenosi na isti način, ali Srna boga ne moli. Njih dvoje su u zaključku donijeli i to da „povreda neće uticati na redovne aktivnosti predsjednika Dodika“. I gdje sad boči, što bi narod srpski pitali građani atinski?

Prvo: dobro je što saradnici jednoga portala i jedne agencije nisu stalni dopisnici iz Dodikovog klozeta, jer ko zna na kakve bi vijesti svakodnevno nailazili. Ako su dva Dodikova nožna prsta vijest, a čini se da jesu, onda ne smijem ni da mislim šta bi prilježni analitičari napravili ukoliko bi Dodika mučila crijeva. Predsjednik, recimo, zapati helicobacter; antiobiotska terapija učini svoje, ali Pero Simić zaboravi da Dodiku prepiše probiotike za obnavljanje crijevne flore i eto belaja! Zbog nepažnje jednog savjetnika izvođači novinarskih radova morali bi danonoćno da kete pred ćenifom. Jeste neugodno i možda jeste pretjerano, ali sjetite se ona dva nožna prsta, pa ćete vidjeti da nije i nemoguće…

Drugo: sintagma „predsjednik Dodik“ podsjeća na onu daleko čuveniju – „drug Tito“, a uporedna analiza bi pokazala ono što bi pokazala i gotovo sam siguran da se slične konstrukcije pojavljuju isključivo u agresivno-plutokratijsko-autoritativnim društvima. Prvi član, dakle, predstavlja funckiju, drugi ime, prezime ili nadimak. Tito je bio drug, a Dodik je predsjednik, ali metodologija je ista: ime treba uvijek vezati uz naziv funkcije, jer se tako dolazi do poistovjećivanja; umjesto „predsjednik RS“ treba govoriti „predsjednik Dodik“ i onda niko više neće vjerovati da je jedno moguće bez drugoga, da predsjednik može da postoji bez Dodika. Totalitarna svijest se prepoznaje pažljivom analizom novinarskog jezika, pogotovo onog za čiji su „prelom“ zaduženi pomenuti Simić, a možda ponekad i doktor Ćeranić. Uostalom, „predsjednik Dodik“ je familijarnija forma, oblik koji bi uskoro mogao da se koristi kada nekoga pozovete na slavu. Šalu na stranu, a prst na čelo (i to na žilu glupaču!) – ovakav vid familijarnog obraćanja treba da poništi svijest o tome da predsjednik može biti neko drugi i da istovremeno naglasi da je ovaj koji jeste autohtono božanstvo koje je u centar Banjaluke stiglo pravo sa bakinačke petlje.

Treće: kakva, pobogu, Dodikova spirala izdaje? Za to je kriv Slobodan Popadić. On je stvorio niz (niz – omiljena riječ Anđelka Kozomare koji je tvrdio da je prvi u srpskohrvatskoj kulturi pisao o Andrićevim mostovima i to na maturskom) i tražio od ostalih tviteraša da ga nastave: spirala izdaje, bazični interes, faktički, tendeciozno, prolongirano, servilno, podrivanje. Prva sintagma u nizu ujedno je i najčešća koju Dodik ispaljuje, uvjeren da ona više nego ubjedljivo dokazuje njegov stav o politici Saveza za promjene u Sarajevu. Oni su se, prema Dodikovom jeziku, poturčili za večeru kod Bakira i to posnu, a on je ostao baštinik kosovskog zavjeta i prvi Srbin među Obilićima. Ali, kada je već tako postavlja se pitanje: zašto, zaboga, Dodik nije povrijedio tri prsta? Jedino ako nije vic u tome da su mu tri – ostala…
Izvor
155_mm

#51019 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

@Država

koliko sam ja skonto oni donose entitetski zakon po kojem imaju zakonsko pravo da iznesu svoje svetosavske rezultate za popis na drzavnom nivou.

ovo sve vise i vise klizi u bezakonje i anarhiju.

sto u stvari ne bi ni bio problem da bosnjacka dijaspora ne huska ovoliko u rat.
Danguba

#51020 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Danguba »

155_mm wrote:@Država

koliko sam ja skonto oni donose entitetski zakon po kojem imaju zakonsko pravo da iznesu svoje svetosavske rezultate za popis na drzavnom nivou.

sto u stvari ne bi ni bio problem da bosnjacka dijaspora ne huska ovoliko u rat.
to ce izgledati kao jedan od referenduma...sada mozes zamisliti :D

prica, prica, prica, pauza...pa onda opet prica, prica...
bh.tornjak

#51021 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bh.tornjak »

155_mm wrote:@Država

Mala im socijala....pa od muke nahuskavaju narod da ratuje....
Ja bi im zabranio dolazak u zemlju....nek se jebu sa svojom socijalom
Qoom

#51022 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Qoom »

Samo ih oko "njihovog" popisa bez nerezidenata jebe još veća dubioza broja stanovnika u UZP republici.
Bilo na dnevniku BN-a detaljna analiza dubioze i odron podataka oko iseljavanja i nataliteta.
Danguba

#51023 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Danguba »

Qoom wrote:Samo ih oko "njihovog" popisa bez nerezidenata jebe još veća dubioza broja stanovnika u UZP republici.
Bilo na dnevniku BN-a detaljna analiza dubioze i odron podataka oko iseljavanja i nataliteta.
ne mogu oni iseliti koliko njih preCednik moze prikazati u tabeli... :lol:
KB9

#51024 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by KB9 »

pisete velike lazi i klevete na racun republike

stid i sram da vas bude
GAU8

#51025 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by GAU8 »

Qoom wrote:Ovaj BN opet sere, pu majku im izdajničku!
  • "Nakon problema sa neplaćanjem doprinosa i poreza, Radio-televizija Republike Srpske suočila se i sa drugim finansijskim problemima, poput neplaćanja roba i usluga dobavljačima, ali i problema sa raspodjelom sredstava od pretplate koja je prikupljena direktno preko inkasanata.

Neplaćanje telekomunikacionih usluga koje koristi kod M:tel-a, RTRS je koštalo privremenog isključenja VPN usluge. Naime, izvori Istinito navode da je M:tel juče isključio telefone jednom dijelu radnika RTRS zbog neplaćanja računa za pakete VPN, koje su koristili posredstvom svoje medijske kuće. RTRS je navodno uredno skidao s plate iznose za utrošene impulse, ali ih očito nije uplaćivao M:tel-u. Rukovodstvo RTRS je pokušalo da ubijedi menadžment M:tel-a da ih uključi, ali bezuspješno. Na kraju je, kako navodi isti izvor, morala da reaguje i premijerka Željka Cvijanović, nakon čega je M:tel uključio telefone i dao rok od 10 dana da se dugovi izmire."
Izvor: RTV BN
A zipa ovo:
http://iskra.co/republika-srpska/udar-i ... du-hakera/

koincidencija?
Locked