Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

zomri

#51001 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by zomri »

Tyke wrote: 22/06/2020 00:27
omar little wrote: 21/06/2020 15:04 ljudi koji cesto preporucuju su unistili temu za gospodu koja ostavi preporuku jednom u dva mjeseca. i sad spominje manjak diskusije nakon sto se siktalo na ljude koji su diskutirali. nevjerojatno.
Pausalno razmisljanje, ali Boze moj.
Ja obicno ovdje uletim da vidim preporuku i vrijedi li odgledati neki film, cesce novija izdanja. A onda se zakacili na Johnyjeve tv preporuke (meni ko sveta vodica njegove preporuke niti prijaju niti skode), a onda doticni krenuli istim tempom, bas tema ko dlake postala.
Opet, samo svoje zapazanje iznesoh.

Nebitno, nego jel izlazila kakva dobra akcija ili triler vrijedan pomena?
Kakav je ovaj SNIPER: ASSASSIN'S END?
ima tema o serijama gdje je od 2009 admin morao intervenisati možda 2-3 puta što ja pamtim. a onda ima i ova gdje je u zadnjih godinu bilo preko 10 intervencija sigurno. šta misliš zašto?
Tyke

#51002 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tyke »

zomri wrote: 22/06/2020 12:12
Tyke wrote: 22/06/2020 00:27
omar little wrote: 21/06/2020 15:04 ljudi koji cesto preporucuju su unistili temu za gospodu koja ostavi preporuku jednom u dva mjeseca. i sad spominje manjak diskusije nakon sto se siktalo na ljude koji su diskutirali. nevjerojatno.
Pausalno razmisljanje, ali Boze moj.
Ja obicno ovdje uletim da vidim preporuku i vrijedi li odgledati neki film, cesce novija izdanja. A onda se zakacili na Johnyjeve tv preporuke (meni ko sveta vodica njegove preporuke niti prijaju niti skode), a onda doticni krenuli istim tempom, bas tema ko dlake postala.
Opet, samo svoje zapazanje iznesoh.

Nebitno, nego jel izlazila kakva dobra akcija ili triler vrijedan pomena?
Kakav je ovaj SNIPER: ASSASSIN'S END?
ima tema o serijama gdje je od 2009 admin morao intervenisati možda 2-3 puta što ja pamtim. a onda ima i ova gdje je u zadnjih godinu bilo preko 10 intervencija sigurno. šta misliš zašto?
Ma OK to, samo kazem da ne mora sad svako tjerati inat i jos vise unistavati temu. Uvijek postoji opcija prijavi, postoji PP adminu i modovima, ali sad je fakat mucno gledati ove silne tv preporuke kad pljuste sa svih strana.
Da ne ispadne da sad branim nekoga naustrb drugih, volio bih i ja da sve te tv preporuke se prebace na vec postjecu temu, ali mi je u startu zasmetalo ono podjebavanje i sprdanje Johnya od forumasa 90minuta i Snakea, kao nesto ismijavaju lika a ovaj pise o nekakvim kretnjama kamera i slicne gluposti, cak i na onom drugom forumu ga sprdali ljudi, a pokusao sa istom spikom.

Treba spustiti loptu i da svi zajedno sredimo temu, jer mi je i pratimo.

Bas Boys for Life

https://m.imdb.com/title/tt1502397/

Image

Nekako s nostalgijom sam pristupio filmu, bilo mi drago sto je izasao nastavak nakon ovoliko vremena, ali nije me odusevio, ocekivano. Razbibriga jeste, par puta se nasmijao, ne mozes ni ocekivati neko remek djelo od ovakvih filmova, ali sve u svemu ova ocjena na imdb 6,7 je sasvim realna. I ja bih dao max 6,5.
zomri

#51003 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by zomri »

Tyke wrote: 22/06/2020 13:14 Ma OK to, samo kazem da ne mora sad svako tjerati inat i jos vise unistavati temu. Uvijek postoji opcija prijavi, postoji PP adminu i modovima, ali sad je fakat mucno gledati ove silne tv preporuke kad pljuste sa svih strana.
Da ne ispadne da sad branim nekoga naustrb drugih, volio bih i ja da sve te tv preporuke se prebace na vec postjecu temu, ali mi je u startu zasmetalo ono podjebavanje i sprdanje Johnya od forumasa 90minuta i Snakea, kao nesto ismijavaju lika a ovaj pise o nekakvim kretnjama kamera i slicne gluposti, cak i na onom drugom forumu ga sprdali ljudi, a pokusao sa istom spikom.

Treba spustiti loptu i da svi zajedno sredimo temu, jer mi je i pratimo.
Pitanje je bilo retoričko :) Vide svi uzrok osim onih koji trebaju da vide. Ne znam na koji forum misliš, ali na ovom na kojem ja znam da je bio je brzo banovan.

Elem:
Kinezi sve više snimaju filmove koji dolaze do zapada, i sve više ih je jako jako dobrih. Kod tamošnjih art filmaša primjetan je žestok uticaj Tarkovskog. Drugačije nije ni kod Bi Gana čiji "Long Day's Journey Into Night" o potrazi jednog čovjeka za davno izgubljenom ljubavi sadrži one-take 3D scenu od sahatak na koju bi, da je živ, Tarkovski svršio :mrgreen:

Image
omar little

#51004 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by omar little »

smijesno je sve ovo posebno kad se uzme u obzir da se na podforumu film, u najboljem slucaju, vrti 7-8 ljudi.
90minut

#51005 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by 90minut »

" Nekakav rad kamere " zamisli biti toliko odvojen od onoga što gledaš da ne znaš na šta se misli kad se kaže rad kamere.

Uostalom ako nikad nisi primjetio gugl je tvoj prijatelj ili jednostavno pogledaj recimo nakon ovoga bad boys 2 - Nightcrawler ili nesto slicno pa ces primjetiti razliku između malo jaceg amaterskog rada i onog profesionalnog.
Možda tad shvatiš mada sumnjam ako nisi do sada shvatio na šta se misli nema tebi pomoci sigurno samo eto uvijek postoji nada jel.

Image

15:35 HBO

Nakon događaja s Osvetnicima Peter Parker zajedno s Nedom, MJ i ostatkom ekipe odlazi na izlet u Europu no njegove ljetne planove poremetiti će Nick Fury koji treba Spider-Manovu pomoć u borbi protiv moćnih elementalnih bića.

Image

Četrnaestogodišnji Billy Batson postaje Shazam - odrasli muškarac s nadljudskim moćima

17:45 HBO

Image

Cinestar premiere 21:15

Radnja filma prati management kompanije koji, kako bi se izbjeglo zatvaranje ureda, pokušava napraviti najbolju božićnu zabavu ikada i na taj način privući potencijalnog klijenta i završili posao koji će njihovu kompaniju podići na noge. Zabava naravno ubrzo krene neočekivanim tijekom…
zomri

#51006 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by zomri »

omar little wrote: 22/06/2020 14:49 smijesno je sve ovo posebno kad se uzme u obzir da se na podforumu film, u najboljem slucaju, vrti 7-8 ljudi.
vrti se daleko više, ali da, forum je pao kzu pa valjda zato ovo i prolazi. daj šta daš.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#51007 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Gerro »

Tema je super dok ne dodje omar i pocne pametovati. Odlican posao johnny, 90minut i snake samo nastavite tako
Snake Eyes

#51008 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Snake Eyes »

U 23:05h na HBO 3 HD, meni dobarrrr :D

Once Upon a Time... in Hollywood (2019)

Image

@omar little :kiss:
karanana

#51009 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

meni najgori tarantinov film. ne znaci da je los, ali od njega mi najgori. taman kad sam konto da ce radnja pocet, reko evo ga zakuhava se do tarantinovskog nekog vrhunca, a ono film gotov.
DEMONIKA

#51010 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by DEMONIKA »

Tema je preporučite film
ti otvori temu za gospodu i furajte sami sredinom
zomri

#51011 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by zomri »

karanana wrote: 22/06/2020 22:43 meni najgori tarantinov film. ne znaci da je los, ali od njega mi najgori. taman kad sam konto da ce radnja pocet, reko evo ga zakuhava se do tarantinovskog nekog vrhunca, a ono film gotov.
po tebi OVO nema vrhunca? :shock:
hajde razumijem da se film nije primio jer je dosta meta-narativan, potrebno je znanje istorije filma i pop kulture uopšte da bi se razumio u potpunosti, ali sad da nema vrhunca za nekog casual filmofila, jebeno se ne slažem.
karanana

#51012 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

sta je vrhunac ovog filma? taman kad se desi rokanje u vili u holivudu, kad bi trebalo nesto da se desi i sa onom grupom hipija na onoj farmi, nista se ne desi. mislim, znam pricu o mansonu, ali nekako mi nije bas dobro i krvavo odradjeno kao sto sam ocekivao, nesto ono malo na kraju, reko bice jos, kad ono kraj. jednostavno sam ga brzo i zaboravio.
DEMONIKA

#51013 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by DEMONIKA »

zomri wrote: 22/06/2020 23:23
karanana wrote: 22/06/2020 22:43 meni najgori tarantinov film. ne znaci da je los, ali od njega mi najgori. taman kad sam konto da ce radnja pocet, reko evo ga zakuhava se do tarantinovskog nekog vrhunca, a ono film gotov.
hajde razumijem da se film nije primio jer je dosta meta-narativan, potrebno je znanje istorije filma i pop kulture uopšte da bi se razumio u potpunosti, ali sad da nema vrhunca za nekog casual filmofila, jebeno se ne slažem.
:lol: :lol:
šta mala raja zna :mrgreen:
deba neka te, svi imaju svoja viđenja, vrhunce, zaplete, rasplete onog što su pogledali, pročitali
da li ta viđenja ulaze u "vašu ljestvicu viđenja" je drugi par postola
bio ti šokiran ili ne, ne vidimo svi nešto čega nema, niti pokušavamo pjesniku/piscu strpati riječi i mišljenja koja ni oni ne znaju da su napisali
zomri

#51014 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by zomri »

DEMONIKA wrote: 22/06/2020 23:45
deba neka te, svi imaju svoja viđenja, vrhunce, zaplete, rasplete onog što su pogledali, pročitali
bio ti šokiran ili ne, ne vidimo svi nešto čega nema, niti pokušavamo pjesniku/piscu strpati riječi i mišljenja koja ni oni ne znaju da su napisali
hajde ba šabo idi trolaj nekog drugog. block.
DEMONIKA

#51015 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by DEMONIKA »

zomri wrote: 22/06/2020 23:48
DEMONIKA wrote: 22/06/2020 23:45

hajde ba šabo idi trolaj nekog drugog. block.
gledali ste film, preporuĆite ga
vas nekoliko ovdje ne preporučuje, nego nameće
blok me jako stresao, drHĆem
zomri

#51016 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by zomri »

karanana wrote: 22/06/2020 23:29 sta je vrhunac ovog filma? taman kad se desi rokanje u vili u holivudu, kad bi trebalo nesto da se desi i sa onom grupom hipija na onoj farmi, nista se ne desi. mislim, znam pricu o mansonu, ali nekako mi nije bas dobro i krvavo odradjeno kao sto sam ocekivao, nesto ono malo na kraju, reko bice jos, kad ono kraj. jednostavno sam ga brzo i zaboravio.
ne znam šta misliš pod vrhuncem, ali po meni je ono na kraju sasvim dovoljno za onakav film. to na farmi mi se baš svidjelo jer je nepredvidljivo, nije kao u svim ovim ostalim šablonskim filmovima, što sam vidio milijardu osamsto puta.
Snake Eyes

#51017 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Snake Eyes »

Znaci ne mogu da vjerujem kako nije shvaceno sta je ovdje receno.

:D
DEMONIKA

#51018 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by DEMONIKA »

Snake Eyes wrote: 23/06/2020 00:54

znaci
ne mogu da vjerujem da je netko shvatio :mrgreen:
da su ljudi koji su stavljali linkove na filmove, a nisu puno srali i bacali dubioze oko istih
uništili temu za gospodu, pa se sad gospoda pobunila :roll:

de ba omar, idi otvori temu za diskusiju o filmovima, ne bacaj svoj očaj po svakoj, otvori svoju i langzam
ovoj je naziv kakav jeste,
u njemu ne stoji diskusija o filmovima, niti pišite ponjave, nego se zove gledali ste, preporučite :mrgreen:
DEMONIKA

#51019 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by DEMONIKA »

de se ponovo pročitaj
i naslov teme također
ljudi žele preporuku a ne ponjave
svi možemo ponjavat satima, ups ne možemo, moramo biti besposleni
haj ponjavaj i kraj mi a river :roll:
Snake Eyes

#51020 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Snake Eyes »

DEMONIKA wrote: 23/06/2020 02:28

znaci
ne mogu da vjerujem da je netko shvatio :mrgreen:
da su ljudi koji su stavljali linkove na filmove, a nisu puno srali i bacali dubioze oko istih
uništili temu za gospodu, pa se sad gospoda pobunila :roll:

de ba omar, idi otvori temu za diskusiju o filmovima, ne bacaj svoj očaj po svakoj, otvori svoju i langzam
ovoj je naziv kakav jeste,
u njemu ne stoji diskusija o filmovima, niti pišite ponjave, nego se zove gledali ste, preporučite :mrgreen:
DEMONIKA wrote: 22/06/2020 23:23
Tema je preporučite film
ti otvori temu za gospodu i furajte sami sredinom
Samo sam htio da ukažem na to da ne treba dozvoliti da te odvratnost i predrasude prema nekome dovedu do toga da ga razumiješ onako kako ti odgovara da ga razumiješ.
Snake Eyes

#51021 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Snake Eyes »

Danas u 13:45h na HBO HD beton crtać:

Zootopia (2016)

Image

Svi smo nekada u životu imalo svog sloth-a :D

90minut

#51022 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by 90minut »

Image

14:35
Cinemax

Detektiv John Book (H.Ford) štiti dječka Samuela (Lukas Haas) svjedoka okrutnog ubojstva.

Evo konacno sam otkriio odakle vadi Johny ovo " djecka ". :lol:

Image

21:00

E'o jedan fin filmić s Liamom koji je rijetko ko pogledao.

Image

Cinemax 22:45

Kad je oluja zarobi na usamljenom otoku s ubojicom, umjetnica Linda mora obaviti obdukciju: samo ako nađe trag skriven u mrtvom tijelu, možda uspije spasiti otetu kćer mrtvozornika Paula Herzfelda.
omar little

#51023 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by omar little »

stara poslovica sa museme kineskih restorana kaze "ne valjaj se sa krmacom u blatu. ti se isprljas, a krmaca u tome uziva." :D
Edin H.

#51025 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Edin H. »

shandrprcSA wrote: 05/01/2020 13:25
ferratilis wrote: 03/01/2020 18:21
https://www.imdb.com/title/tt7458762/
Ko voli filmove o podmornicama,moze proci :thumbup:
Hvala za preporuku :thumbup:
Das Boot i Lov na Crveni oktobar su nedodirljivi, ali ovo cu pogledati
Das Boot prekuco :oops: dva puta odgledao obje serije
Post Reply