FK Željezničar - Evropske utakmice

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
vryzas

#5101 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by vryzas »

Dinamo Brest (BLR) v Atromitos (GRE)

Eto Maradone na Grbavici. :mrgreen:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#5102 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by hrasno38 »

Ako cemo realno ni Apollon ni bilo koji od ova dva kluba protiv kojih bi mogli igrati nisu bauci koji se ne mogu dobiti i Apollon je za ova oba kluba gigant. Neno Starovlah je Apollon opisao do detalja i najjednostavnije receno treba ih ubiti trkom sto znaci Zec od prve minute.
decko_sa_kovaca

#5103 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by decko_sa_kovaca »

Treba iskoristit prilike koje stvorimo jer ih sigurno nece biti puno
vryzas

#5104 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by vryzas »

cyprus wrote:Baš krenuh napisati ovo što je Starovlah kazao u članku... Ekipa Apollona je dosta stara (ako i mnoge druge kiparske ekipe), iz prostog razloga jer tamo okosnicu tima čine Španci, Portugalci i Latinoamerikanci kojima je prošao vrhunac njihove karijere, i kojima je postalo jasno da je šansa da se probiju u nekoj od najjačih evropskih liga postala minorna... Onda im se Kipar i ne čini kao tako loša opcija, a mislim da su tu uspstavljene i neke dobro uhodane menadžerske relacije... Međutim, to su i dalje igrači koji su negdje nivo španske Segunde ili osrednjih prvoligaša u Portugalu, što znači da su ipak osjetno jači u odnosu na naše domaće igrače...

Ja im u ekipi najbolje znam Schembrija (najbolji malteški igrač već godinama, koji je nekoliko sezona nastupao za moju Omoniju) i Maglicu (ranije igrač Hajduka)... Obojica znaju biti zajebani, kad je njihov dan...

U protekloj sezoni, Apollon je umalo uzeo naslov APOEL-u, ali su se malo zajebali u završnici... Generalno dobra sezona je iza njih, s tim da treba reći i da su uspostavili solidan kontinuitet, jer već dugi niz godina završavaju sezonu plasirani blizu samog vrha... Imali su i nekoliko zapaženih evropskih nastupa, al o tome možete više naći na googleu... Sad su ih istina Litvanci dosta namučili...

Kako spada u grupu najvećih kiparskih klubova, ima prilično fanatičnu podršku navijača (koja doduše zna brojčano varirati, ovisno od važnosti utakmice)... Loša stvar je što su im navijači desničarski orijentisani, pa nije nemoguće očekivati neke provokacije... Mada, ne mora značiti - ne prednječe toliko u tim stvarima kao govnari iz APOEL-a...

Sve u svemu, Kiprani jesu favoriti (malo i veći nego što je to bio AIK), ali nisu nepobjedivi... Željine šanse procjenjujem negdje na 35%... Kiparski klubovi su poznati po tome što znaju iznenaditi čak i protivnike iz liga petice, ali i ispasti od puno slabijih autsajdera... Dakle, nije nemoguće - šanse postoje...

:thumbup:
Tromblon

#5105 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Tromblon »

Bio je i Anorthosis veliki favorit Sa Ketsbaiom pa su preskoceni Kao plitak potok. Moze se Sa ovima. Samo Sa mudima, a ne Kao Lani protiv svedjana.
Brat

#5106 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Brat »

15 KM da gledam poluamatere :lol: jebem vam mamu bezobraznu u pičku
Radio Sarajevo

#5107 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Radio Sarajevo »

Brat wrote:15 KM da gledam poluamatere :lol: jebem vam mamu bezobraznu u pičku
Pa ne moraš, slobodna smo i demokratska zemlja, niko te ne tjera.

Idi na Koševo, tamo je jeftinije.
Brat

#5108 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Brat »

Kakva logika. Bravo.
decko_sa_kovaca

#5109 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Moja jedina zamjerka na cijenu je to sto je jug osto 5 km. Trebo je i on bit skuplji bar za 2-3 marke
Brat

#5110 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Brat »

Ma da. Ono, klub nam tako lijepo igra, milina ga gledati nema šta. Vrijedi vala i 50. Šta je za jednu porodicu dati 100 KM za 90 minuta totalnog fudbala.. Dok je dijaspore i bit će posjete, samo nek se ne hvata za glavu u novembru kad mu dođe milja bolesnika. Nek i tad stavi 15 KM za lijeka mu zatrebalo baš tih 15 i nem'o.
Itsoktobealone

#5111 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Itsoktobealone »

Brat baš konta da je kvalitet fudbala direktno proporcionalan cijeni karte na utakmici. Svega u Božijoj bašti :-)
ganjeta

#5112 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by ganjeta »

Ma samo treba kukati :zjev: .
Smrcak15

#5113 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Smrcak15 »

Super cijene da i zeljo zaradi, kad je vec puna Bosna dijaspore nece biti problem napuniti stadion :D
AmiĐa_Idriz

#5114 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by AmiĐa_Idriz »

Čitav svijet poskupljuje cijene ulaznica kada su Europske utakmice u pitanju. Ništa čudno.

2.050 ulaznica samo danas otišlo :thumbup:
agnostic_front

#5115 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by agnostic_front »

Pa i prošle su godine bile 15KM karte.
Zastozato

#5116 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Zastozato »

decko_sa_kovaca wrote:Moja jedina zamjerka na cijenu je to sto je jug osto 5 km. Trebo je i on bit skuplji bar za 2-3 marke
Isto mislim. Opet bi bio rasprodan.
Prosle godine protiv Aika potpuno iste cijene su bile i sve karte se rasprodale. Sad jos imamo i novi teren.
rumenige_brajtner

#5117 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by rumenige_brajtner »

ima na sportklubu, pa lagano iz fotelje uz pivu i kikiriki, bez nervoze oko cijene karte, ha ja
Last edited by rumenige_brajtner on 25/07/2018 10:54, edited 1 time in total.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#5118 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by hrasno38 »

Pa sta bi da gledas Evropsku ligu za 5 KM? Pa mozes na jugu je 5 KM! Neka su digli cijene ovo je jedinstvena prilika da klub zaradi. Jebo vise socijalu. Kome je puno ima TV!
Smrcak15

#5119 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Smrcak15 »

hrasno38 wrote:
Pa sta bi da gledas Evropsku ligu za 5 KM? Pa mozes na jugu je 5 KM! Neka su digli cijene ovo je jedinstvena prilika da klub zaradi. Jebo vise socijalu. Kome je puno ima TV!
Super potez da se podignu cijene i klub zarade , kad ce zaradit na cijenama ako nece u evropskim utakmicama a grad pun dijaspore
duminjo

#5120 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by duminjo »

De hajte jebo cijene Karte. Ko ce ići, ići će. Ko neće ne mora.
Posto je Vec sutra utakmica, zna li neko sta ocekivati?
Nego hoce li zeljo navaliti odma na grbavici i pokusat na ovu foru što su kiprani spori pa na domacem terenu uz eofuriju i Publiku nekako da Se rastrce i probaju zabiti koji gol ili će se ići da ga ne primimo pa tamo probati Nesto slozit?
Nadam Se da cemo na grbavici drzati posjed, igrati mnogo na sredinu sa dosta pasova, tako izmoriti ionako Sporog i starog protivnika, jer sada to travnjak dozvoljava i ne srljati naprijed pa ako se Nesto otvori, dobro i jest. Ako završi 0:0 dobro je. Pa ga onda tamo probat zabiti.
U slucaju da prva završi 0:0, u revansu ni kiprani ne bi navalili od prve Minute pa ako bi mi zäbili jedan, onda sumnjam da bi oni imali vremena da zabiju dva (nisu Zrinjski :( ).
Ganjati rezultat hladne glave, razmisljati, pokusati proci dalje jer se može. čak bih kipranima dao prednost samo 55%. A to je nista :izet:
misliti glavom a ne ono Standardno Nase "ostavicemo srce na terenu ili izginucemo".
vryzas

#5121 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by vryzas »

Ocekujem tvrdu tekmu bez golova, :skoljka: mozda maksimalno jedan da padne. :oops: Sa 1:0 prezadovoljan. :D
Ko zna, mozda ode u kontru pa bude 4-2 8) :mrgreen:
Mutivoda

#5122 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Mutivoda »

i ja nisam za srljanje naprijed. bolji su od nas, ne znam da bi se naigrali tako. dok bi ako sačuvamo go' bili u jako dobroj poziciji.
Ali Starovlah govori da se napada odma'.. pa mi stvara dileme - mislim da puno više zna :mrgreen:

joj kaaaaaaaaad bi dobili :oops: :D
vryzas

#5123 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by vryzas »

Mutivoda wrote:i ja nisam za srljanje naprijed. bolji su od nas, ne znam da bi se naigrali tako. dok bi ako sačuvamo go' bili u jako dobroj poziciji.
Ali Starovlah govori da se napada odma'.. pa mi stvara dileme - mislim da puno više zna :mrgreen:

joj kaaaaaaaaad bi dobili :oops: :D

Mi tesko mozemo bilo koga napasti :mrgreen:...imamo jednog brzog igraca :oops: koji je malo lud. :lol:
Brat

#5124 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Brat »

Sve fgr, rodi vas majka
decko_sa_kovaca

#5125 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

5 marki zivot znaci :D
Nego jebo to, odma treba napast glasno navijat da im se noge odsjeku zabit 2-3 gola i lagano privest utakmicu kraju. Krpic glavom, blagojevic sutem sa 18 metara i arezina pod precku iz slobodnjaka
Post Reply