Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5101 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

ma Debeli prdonja folira, imam osjetilo da će u nastavku knjiga se pobrinuti da Asshai bude dobro umotan u komplet priču.
Juliuscezar

#5102 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Ma nema teorije da Khalisi vrati Dotrakijima, nema nikakve osnove da je prihvate. Kad bi im otisla i pocela onako srat ko sto sad radi samo bi je dobro pregazili.
Koliku Khalisi vojsku ima, nekih 8 000 onih evnuha, koliko je Druge brace 5-6 hiljada ? Ni blizu za neku invaziju na Westeros.
sizifinho

#5103 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

bhnapoleon1 wrote:Ma nema teorije da Khalisi vrati Dotrakijima, nema nikakve osnove da je prihvate. Kad bi im otisla i pocela onako srat ko sto sad radi samo bi je dobro pregazili.
Koliku Khalisi vojsku ima, nekih 8 000 onih evnuha, koliko je Druge brace 5-6 hiljada ? Ni blizu za neku invaziju na Westeros.
sta kazes, nema teorije?
:P
salu na stranu, nikad ne znas sta se moze desiti... ali ne vidim razlog zasto se daenerys ne moze vratiti Dorthraki ratnicima?
Ipak je ona "Crone" sto su zene nekadasnjih Khalova, i idalje ima pravo na svoje mjesto u onoj zajednici gdje idu sve zene Khalova...
plus, majka je Pastuha koji ce uzjahati svijet
PLUS prorocanstvo koje je vidjela u hramu Pyat Preea. Ono je vec prikazalo smrt Robb Starka. Znaci ima osnova da Daenerys na neki nacin opet dospije do svojih pocetska na Esseosu
Juliuscezar

#5104 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

sizifinho wrote:
bhnapoleon1 wrote:Ma nema teorije da Khalisi vrati Dotrakijima, nema nikakve osnove da je prihvate. Kad bi im otisla i pocela onako srat ko sto sad radi samo bi je dobro pregazili.
sta kazes, nema teorije?
:P
salu na stranu, nikad ne znas sta se moze desiti... ali ne vidim razlog zasto se daenerys ne moze vratiti Dorthraki ratnicima?
Ipak je ona "Crone" sto su zene nekadasnjih Khalova, i idalje ima pravo na svoje mjesto u onoj zajednici gdje idu sve zene Khalova...
plus, majka je Pastuha koji ce uzjahati svijet
PLUS prorocanstvo koje je vidjela u hramu Pyat Preea. Ono je vec prikazalo smrt Robb Starka. Znaci ima osnova da Daenerys na neki nacin opet dospije do svojih pocetska na Esseosu
Ne znam te plemenske odnose u Dotrakijima, ali jedini nacin da im podari tog pastuha je da se oženi za nekog novog Drogu, i da ga na isti nacin kao i starog nafura da idu preko mora. Dotrakiji se valjda i dalje boje slane vode, a vjerovatno bi i u westerosu saznali na vrijeme da se mogu spremiti.
Sto se tice ratovanja Dotrakiji bi vjerovatno mogli lahko derati po onome Paramount and trident, ali u Valley ne bi mogli primirisati, mislim da su iz zemlje Lanistera nepogodne za konjicu.

Je li to prorocanstvo kad ulaze u onu okruglu zgradu sto nema ulaza ?

I dalje sam poklonik sjevera, ali kao sto rekoh u neparnim sezonama Starkovi ginu, tako da ne bi iskljucio i da Sansa naje*e.

Uglavnom nema teorije da lahko ovlada Westerosom, pogotovo bez zmajeva morat ce litre znoja i krvi prosuti :D .

Jbg otisao i ja do Kulina bana :D .
sizifinho

#5105 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

bhnapoleon1 wrote: Ne znam te plemenske odnose u Dotrakijima, ali jedini nacin da im podari tog pastuha je da se oženi za nekog novog Drogu, i da ga na isti nacin kao i starog nafura da idu preko mora. Dotrakiji se valjda i dalje boje slane vode, a vjerovatno bi i u westerosu saznali na vrijeme da se mogu spremiti.
Sto se tice ratovanja Dotrakiji bi vjerovatno mogli lahko derati po onome Paramount and trident, ali u Valley ne bi mogli primirisati, mislim da su iz zemlje Lanistera nepogodne za konjicu.

I dalje sam poklonik sjevera, ali kao sto rekoh u neparnim sezonama Starkovi ginu, tako da ne bi iskljucio i da Sansa naje*e.

Uglavnom nema teorije da lahko ovlada Westerosom, pogotovo bez zmajeva morat ce litre znoja i krvi prosuti :D .

nema veze, Kulin Ban je za GoT, to mu je najdraza serija

za prvi Bold-
zaboravljas da je ona rodila Pastuha, ne zovu je dzaba Majkom Kraljeva... Pastuh su zmajevi.

za drugi bold
Vale je nepokorljiv za vojsku, da. Ali i Harenhall je bio, pa vidi sta mu se desilo.

Prorocanstvo jeste u toj zgradi

Meni je isto sjever najdrazi. Njihovi drevni obicaji, religija, price, historija... oni su direktni potomci Prvih Ljudi na Westerosu, a oni su bili dobri sa Djecom Sume...sve je to meni savrseno ukomponovano...
Juliuscezar

#5106 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

sizifinho wrote:
bhnapoleon1 wrote: Ne znam te plemenske odnose u Dotrakijima, ali jedini nacin da im podari tog pastuha je da se oženi za nekog novog Drogu, i da ga na isti nacin kao i starog nafura da idu preko mora. Dotrakiji se valjda i dalje boje slane vode, a vjerovatno bi i u westerosu saznali na vrijeme da se mogu spremiti.

nema veze, Kulin Ban je za GoT, to mu je najdraza serija

za prvi Bold-
zaboravljas da je ona rodila Pastuha, ne zovu je dzaba Majkom Kraljeva... Pastuh su zmajevi.

za drugi bold
Vale je nepokorljiv za vojsku, da. Ali i Harenhall je bio, pa vidi sta mu se desilo.

Prorocanstvo jeste u toj zgradi

Meni je isto sjever najdrazi. Njihovi drevni obicaji, religija, price, historija... oni su direktni potomci Prvih Ljudi na Westerosu, a oni su bili dobri sa Djecom Sume...sve je to meni savrseno ukomponovano...
Moze biti da si u pravu, u vezi ovog prvog da su zmejavi ti iz prorocanstva, E sad je fazon sto barem mi koji zavisimo od serije ne znamo koliko su mocna ova tri zmaja, tj. ne znamo postoji li nacin da se zaustave. Prilikom prve invazije Targerijana ocito ga nije bilo.
Nije nemoguce ni da se desi ono ponavljanje historije, dolazak Targerijana sa istoka kao prije par stoljeca.

Poznavajuci Martina debeog mi generalno ovdje sviramo ***** , i desit ce se nesto sto nismo ni spomenuli :D.
Ali kako savresno uklapanje svega, kriza drustva i pojavljivanje radikalnih vjerskih pokreta. Ko sada kontroliše onu zemlju od Baretona, Stormland ili je svaki manji plemic za sebe ?
TheMule

#5107 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by TheMule »

Njanjavi wrote:Najjaca picka ikad na tv je ona plavka kalisi sa zmajevima tita mi, donna iz suitsa aint got shit on her!!!
A onu shemsu stark bi mlavio maljem dok je ne bi u vegetu pretvorio, sve joj glupo jbem u nos mutavi, de ba nek je neko rokne vise pizda joj materna glupa i razmazena!!!
Najjaci lik ikad onaj iz bravosa killer sto mjenja lica kad hoce, ona mala okata je mahnita sto ne ode na obuku sa njim :roll:
Jes zaraza serija jbote, jos skino torent imam sad i mape nekakve, nafur zesci kad spomenu stagod, pratim kretanje hajvana po mapi :lol:

Ta tvoja Kalisi je obicno dijete koje ne zna gdje udara. Melisandra ce biti kraljica :)
omar little

#5108 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

sve ce ih mala arya pobit.
sizifinho

#5109 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

bhnapoleon1 wrote: Moze biti da si u pravu, u vezi ovog prvog da su zmejavi ti iz prorocanstva, E sad je fazon sto barem mi koji zavisimo od serije ne znamo koliko su mocna ova tri zmaja, tj. ne znamo postoji li nacin da se zaustave. Prilikom prve invazije Targerijana ocito ga nije bilo.
Nije nemoguce ni da se desi ono ponavljanje historije, dolazak Targerijana sa istoka kao prije par stoljeca.

Poznavajuci Martina debeog mi generalno ovdje sviramo ***** , i desit ce se nesto sto nismo ni spomenuli :D.
Ali kako savresno uklapanje svega, kriza drustva i pojavljivanje radikalnih vjerskih pokreta. Ko sada kontroliše onu zemlju od Baretona, Stormland ili je svaki manji plemic za sebe ?
pa zmajevi su jako mocni, ali i to zavisi od zmaja i njegove velicine, kao i od jahaca. Ah, da kad smo kod tog, svakog Zmaja moze jahati samo jedan covjek i jedan covjek moze jahati jednog zmaja..,to je razlog zasto Daenerys ne moze kontrolisati svoje zmajeve. Mora se vezati za jednog... a ko ce ostale jahati?
iz R+L teorije, Jon je kandidat... postoji jos jedan, jako izgledan ali njeg. necu uvoditi u raspravu, samo cu reci: you are in for a big suprise

malo historije
Kad su Targerijeni osvojili Westeros, oni nisu dosli s Istoka. Oni su zivjeli od ranije na Dragonstoneu, kojeg su osvojili. Westeros nikad nisu planirali pokoriti, ni oni ni bilo koja druga familija Valyrije. Medjutim, Valyriju je unistila njena zlatna koka, vulkani u kojima su nalazili jaja zmajeva, a targerijeni su jedini prezivjeli jer su bili na Dragonstoneu. Tek tada su odlucili da pokore Westeros i.prosire carstvo.

stormland je u kontroli, Stannis po zakonu, ali njegov neki sluga vodi kontrolu mjesto njeg
pici

#5110 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

joojj sad momenata... samo jedan jahač na zmaju... e stvarno ga usra debeli prdonja, i šta mu ga dojde jahač, moraš ko kauboj ga jahat pa to meni više ofucano... e jebajga
karanana

#5111 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

ja nisam znao da uopste i mora biti jahac na zmaju. zar nema opcija zmaja na daljinski, fino mu kazes sta da spali i on ode i to odradi. ko ovi dronovi bespilotni. sta ga ima ko jahat. to nije spominjano u seriji, vjerovatno iz knjige znate da treba jahac.
annoy

#5112 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Zanimljiva je ideja warganja zmaja :)
To bi bilo lijepo vidjet
sizifinho

#5113 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

annoy wrote:Zanimljiva je ideja warganja zmaja :)
To bi bilo lijepo vidjet
činjenica je da Valyria dugo vremena nije pokušala osvojiti Westeros upravo zbog sjevera i Warganja, ali isto tako je jedna od Targaeryena otišla na Zid i niko nije wargao zmaja, a mogao je...
Također u knjizi i najbolji wargovi teško uspjevaju kontrolisati životinju veličine medvjeda, stoga moraš biti vraški Warg da kontrolišeš zmaja. Za sad znamo da su Bran, Jon i Arya wargovi, a pretpostavljam da je i Rickon, budući da je on najemotivniji pogotovo kad se tiče njegovog Shaggydog-a... ali Bran koji je najsnažniji warg ima problema ući u Hodora, polutana, jedva svjesnog ičeg...
I također... nekako mislim da je warganje u zmaja isuviše predvidljivo, a ovo je Martin, kod njeg ništa nije predvidljivo... Da će Bran imati veliku ulogu, hoće... da će wargati zmaja.. ja lično ne vjeruem.

Ali vjerujem da će biti Targaeryena još, skrivenih. Mislim, pored Jona kao najmogućnijeg
IcedMFEarth

#5114 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by IcedMFEarth »

Ja koliko se sječam tog Daenerysovog proročanstva, bilo je prvo devastiran throne room i snijeg, onda iza zida i kod Droga u šatoru. Nešto ne mogu to da povežem sa Robb Starkovom smrću. A sjećam se još kad je Bran dodirnuo ono drvo iza zida da je imao viziju porušenog red keepa...šta li to znači :D
sizifinho

#5115 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

IcedMFEarth wrote:Ja koliko se sječam tog Daenerysovog proročanstva, bilo je prvo devastiran throne room i snijeg, onda iza zida i kod Droga u šatoru. Nešto ne mogu to da povežem sa Robb Starkovom smrću. A sjećam se još kad je Bran dodirnuo ono drvo iza zida da je imao viziju porušenog red keepa...šta li to znači :D
Farther on she came upon a feast of corpses. Savagely slaughtered, the feasters lay strewn across overturned chairs and hacked trestle tables, asprawl in pools of congealing blood. Some had lost limbs, even heads. Savaged limbs clutched bloody cups, wooden spoons, roast fowl, heels of bread. On a throne above them sat a dead man with the head of a wolf. He wore an iron crown and held a leg of lamb in one hand as a king might hold a sceptre, and his eyes followed Dany with mute appeal.
pošto su Freyevi nakon ubistva Robba i njegovog vuka grey wind-a, prišili glavu životinje na Robbovo tijelo i nosili ga kroz dvorac, ovaj odlomak Daenerysove vizije mi itekako sugerira smrt Robba.

Ima tu tona stvari koje su se ispunile, mrsko mi sad prekucavati tekst, a ostale će se vjerovatno desiti u idućim knjigaa.

A tog dijela Branovog proročanstva se ne sjećam fkt... možeš mi osvježiti pamćenje jer mi je ta knjiga kod prijatelja?
karanana

#5116 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

da li smo mi koji smo samo gledali seriju mogli vidjeti to prorocanstvo jer ja se ne sjecam toga.
Rijeka_snova

#5117 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Rijeka_snova »

Ja se pola stvari ne sjecam o kojim se ovdje prica, nekad se pitam jesam li sve pregledala :shock: Nije ni cudo opet :D
IcedMFEarth

#5118 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by IcedMFEarth »

sizifinho wrote:
IcedMFEarth wrote:Ja koliko se sječam tog Daenerysovog proročanstva, bilo je prvo devastiran throne room i snijeg, onda iza zida i kod Droga u šatoru. Nešto ne mogu to da povežem sa Robb Starkovom smrću. A sjećam se još kad je Bran dodirnuo ono drvo iza zida da je imao viziju porušenog red keepa...šta li to znači :D
Farther on she came upon a feast of corpses. Savagely slaughtered, the feasters lay strewn across overturned chairs and hacked trestle tables, asprawl in pools of congealing blood. Some had lost limbs, even heads. Savaged limbs clutched bloody cups, wooden spoons, roast fowl, heels of bread. On a throne above them sat a dead man with the head of a wolf. He wore an iron crown and held a leg of lamb in one hand as a king might hold a sceptre, and his eyes followed Dany with mute appeal.
pošto su Freyevi nakon ubistva Robba i njegovog vuka grey wind-a, prišili glavu životinje na Robbovo tijelo i nosili ga kroz dvorac, ovaj odlomak Daenerysove vizije mi itekako sugerira smrt Robba.

Ima tu tona stvari koje su se ispunile, mrsko mi sad prekucavati tekst, a ostale će se vjerovatno desiti u idućim knjigaa.

A tog dijela Branovog proročanstva se ne sjećam fkt... možeš mi osvježiti pamćenje jer mi je ta knjiga kod prijatelja?
Pa to je proročanstvo iz knjige, tema je o seriji.
sizifinho

#5119 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

Nije taj dio prikazan u seriji, tu je proročanstvo skraćeno maksimalno...
Ako ljudima smeta što pišem informacije iz knjige koje bi mogle neke stvari malo pojasniti, neke viške informacije koje smatram interesantnim za čitavu priču a koje se nisu u seriji baš obradile (tipa historije, proročanstva, porodični odnosi itd...) a koje nisu spoileri, napišite i neću ih više spominjati.
asker

#5120 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by asker »

sizifinho wrote:Nije taj dio prikazan u seriji, tu je proročanstvo skraćeno maksimalno...
Ako ljudima smeta što pišem informacije iz knjige koje bi mogle neke stvari malo pojasniti, neke viške informacije koje smatram interesantnim za čitavu priču a koje se nisu u seriji baš obradile (tipa historije, proročanstva, porodični odnosi itd...) a koje nisu spoileri, napišite i neću ih više spominjati.
Samo pisi, zanimljivo je.
Pomenu da Bran nemoze kontrolisati Hodora pa je samim tim slab warg. Ali rece mu onaj ciko u pecini "you will never walk again, but you will fly". Dok ti ne opisa da postoji sansa da mali "zajase"zmaja nikad mi to nebi palo na pamet.

Jos nesto, ako sam dobro shvatio kazes da je Jon Targerian..................jel bas moguce? Nekako ce mi past u ocima, nekako su mi Starkovi bolji :D
sizifinho

#5121 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

asker wrote:
sizifinho wrote:Nije taj dio prikazan u seriji, tu je proročanstvo skraćeno maksimalno...
Samo pisi, zanimljivo je.
Pomenu da Bran nemoze kontrolisati Hodora pa je samim tim slab warg. Ali rece mu onaj ciko u pecini "[b]you will never walk again, but you will fly[/b]". Dok ti ne opisa da postoji sansa da mali "zajase"zmaja nikad mi to nebi palo na pamet.

Jos nesto, ako sam dobro shvatio kazes da je Jon Targerian..................jel bas moguce? Nekako ce mi past u ocima, nekako su mi Starkovi bolji :D
1. zaboravio si gavrana s tri oka koji ga stalno posjećuje od početka... gavranovi lete
Nisam mislio da je slab warg, već da wargovi imaju limitiranu sposobnost... Bran je wargao čovjeka a to nniko do sad nije uradio, da je poznato- Bran je faktički najjači warg, pogotovo što će postati faktički lik božanskih moćiju: gledat prošlost, sadašnjost budućnost, imat cijeli svijet na dlanu i moći kontaktirati bilo koga... možda wargati zmaja... ko zna.
Ja vjerujem da će Branova uloga biti dublja od očekivanog warganja zmaja. Da bi kontrolisao zmaja, moraš se zbližiti s njim a bran nije baš u mogućnosti. Svi wargovi imaju životinju s kojom su bliski i u koju se warggaju, pa i on summer-a, eto i vrane

pa eto, uzmimo da je sin Rhaegara i da je Targaeryen...
bran, arya, rickon i robb su pokazali sposobnosti warganja i proročanstva, kao i jon...
Jer Jon osim oca (rhaegara) mora imati i majku (Lyanna Stark, Nedova sestra) što znači da je on ipak i stark.
asker

#5122 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by asker »

Ja sam mislio da je warg samo onaj ko zavrne ocima :-D

Imam retrivera kojem samo ocima dam znak da uskoci u auto i on to uradi................nisam valjda warg :-D ...................tako sam nekako smatrao da Rob, Jon, Arja imaju blisku vezu sa vukovima, odhranili ih i to................dok mali Bran ipak zavrce ocima :-D

Sto se tice Jona, jel igdje u seriji provucena ideja da je on Targerian? Mozda sam propustio. U jednoj sceni kad pale mrtve na zidu poslije bitke kroz dim prolazi crvena vjestica i gleda u Jona. Bio sam ubjedjen da je Ned u mladosti opalio crvenu ljepoticu i da je ona Jonova mati.

Malo me zbunilo kad je pokusala da se ogrebe za snosaj s njim..............al hajd kontam to je njihov neki fazon "for the night is dark and full of terrors"
Juliuscezar

#5123 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Mene vise privlace ovi "realni" dijelovi priče borba za kraljevstvo i to. Bran ce ocito imati ulogu u borbi protiv bijelih hodača kada se pojave, sto se vjerovatno nece desiti u ovoj sezoni jer nema ni Brana- a mislim da je jedna od zavrsnih scena trece sezone bila ona sa hodacima i mi se jadnici nafurali ko eto ih .
Kaligrafija

#5124 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Kaligrafija »

[youtube]https://youtu.be/XjzC2DRgEo4[/youtube]

:D :D :D
pici

#5125 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

3 May 2015
The Sons of the Harpy
The Faith Militant grow increasingly aggressive. Jaime and Bronn head south. Ellaria and the Sand Snakes vow vengeance.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

10 May 2015
Kill the Boy
Dany makes a difficult decision in Meereen. Jon recruits the help of an unexpected ally. Brienne searches for Sansa. Theon remains under Ramsay's control.

znaČi sljedeĆu neĐŽelju čekamo 5 epizodu... :per:
Post Reply