Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
slusaj vamo wrote:
Ne znam na osnovu cega zakljucujes da je Dzeko popularniji od Teveza nekad, na osnovu te pjesmice od tri rijeci?
Da.
Nisam gledao jednu utakmicu Citija, vidim koliko ih ide na gostovanja. Nije Blackburn jedini.
City je mentalno jos uvijek mali klub, mene cudi da ih ne ide vise sada kada im je kasika upala u med. Najvise ih obicno bude u Londonu, protiv koga god se igralo. Valjda kompleksi u kombinaciji sa prilikom za izlet u grad.
slusaj vamo wrote:
Ta publika, cast rijetkim izuzecima, je rulja polupismenih, polupijanih imbecila.
Na osnovu njihovog skandiranja ja ne bih bas nista zakljucivao (ni dobro, ni lose), jer su, izmedju ostalog, tokom najzescih ucjena recimo podrzavali i Teveza. Kao takvi, potpuno su irelevantni sto se kluba tice, vise su marionete kojima ovi manipulisu kako i kada hoce.
Mislim da se varas sto se tice Dzeke, meni je izgledao sjebano, mada ne bi smio. Ipak se nadam da si u pravu.
Misli ti sta hoces, ali publika je svrha. Publici moras dati ono sto traze ili naci dobar izgovor.
Ne znam sto ti je izgledao sje* jer kad god ga je kamera uhvatila on se smije i zeza sa nekim.
Svrha je dici rejting seiku, Etihadu i Abu Dabiju, ostalo su manje-vise nebitne stvari.
Neise. Nisam znao da je cilj premiershipa reklamirati avio kompaniju i zemlje srednjeg istoka u koje mogu stici samo malo bolje stojeci englezi. Cini se kao perspektivan biznis. Pogotovo ako publika bude ljuta na nosioce tih reklama zato sto ne udovoljava njihovim zeljama.
quasar wrote:
Neise. Nisam znao da je cilj premiershipa reklamirati avio kompaniju i zemlje srednjeg istoka u koje mogu stici samo malo bolje stojeci englezi. Cini se kao perspektivan biznis. Pogotovo ako publika bude ljuta na nosioce tih reklama zato sto ne udovoljava njihovim zeljama.
Ne govorimo o Premiershipu, vec ManCityju kao klubu=kompaniji. Premiership je interesna skupina kompanija ("klubova"), koje imaju razlicite finansijske i strateske interese ali im je zajednicko da ih moraju ostvariti kroz igru koja se nekada zvala fudbal.
Etihad ima cilj postati veci od Emiratesa, a ako pogledas gdje njihovi letovi sve vode iz Engleske, izgubices se. Nekakvi lokalni navijaci Manchester Cityja su tu manje bitni od cinjenice da se Etihadovo ime vrti po svim medijima koji u svijetu prate Premierhip, a tesko je naci zemlju koja ne prati.
Nije dzaba. Nisi 100% u pravu i ne priznajes to.
Istina je sto kazes za cilj Etihada, ali je prioritet zadovoljiti navijace. Poluprazne tribine nece pomoci u tome da prvi pick za tv prenose bude utakmica sitija, jer su i ispred tih tv ekrana takodjer nekakvi navijaci koji zele sto i ostala masa.
Dakle poenta je, ako navijaci zele Dzeku, dobice ga, ako kad budu zeljeli da mancini ide, otici ce. Prosto ko pasulj.
quasar wrote:Nije dzaba. Nisi 100% u pravu i ne priznajes to.
Istina je sto kazes za cilj Etihada, ali je prioritet zadovoljiti navijace. Poluprazne tribine nece pomoci u tome da prvi pick za tv prenose bude utakmica sitija, jer su i ispred tih tv ekrana takodjer nekakvi navijaci koji zele sto i ostala masa.
Dakle poenta je, ako navijaci zele Dzeku, dobice ga, ako kad budu zeljeli da mancini ide, otici ce. Prosto ko pasulj.
Naravno da poluprazne tribine ne pomazu nikome, zato su ih dugo kod kuce i davali budzasto.
Navijaci igraju kako im klub, doduse na profinjen mada nista manje manipulatorski nacin, odredi. City nije FKS, nit su im navijaci HZ.
quasar wrote:Nije dzaba. Nisi 100% u pravu i ne priznajes to.
Nije to tako. Pare igraju ulogu, navijači su samo mali segment u finansijskom smislu u najrazvijenijim svjetskim klubovima. To svjedoči i činjenica da recimo United ima sve veći i veći broj gledalaca koji dolaze iz cijelog svijeta na utkamice, a oni pravi, najvjerniji navijači se mogu posvetiti malom klubu, United of Manchester ( ako ti nije mrsko nađi na Wikipedii historiju ovog kluba ). Poenta je, da su navijači toliko bitni, cijene karata bi se držale na normalnom nivou, igrali bi samo lokalni igrači itd. Klubovi su sad postali multinacionalne kompanije, malo je tu duše i pare igraju prvu i osnovnu ulogu. To što će Waynea iz Manchestera koji je čitav život proveo na utakmicama City-a na utakmici Lige prvaka zamijeniti Abdul iz Katra koji je čuo za taj City ali ga nikad nije gledao je manje bitno. Bitno je da je za meč protiv Bayerna karta 2000 funti, jbg, mora se nekad koji dinar i zaraditi.
Dobro nek bude kako vi kazete. Mogu unistiti svakoga koga zele medijskim lincom. Navijace ko j* oni ce svakako misliti ono sto im se servira. Dokaz je Tevez, koji im je bio heroj prosle godine (ja bio ismijan ovdje kad sam rekao da ga bas i ne vole toliko). Jedva su docekali da padne pa da ga sutaju nogama.
Medjutim, sigurno im je mnogo lakse ponuditi vec omiljenog igraca, nego praviti kampanju koja bi ga potopila.
Aha, ma mislim da se ne sporazumjevate bas najbolje. Pod "navijaci" ovdje mislimo na gledaoce.
Ako govorimo o gledaocima (na stadionu) nemojte se zavaravati, oni su jako bitan faktor kod vecine engleskih klubova jer se veliki procenat love dobija prodajom karata. Stadioni su puni, a karte paprene.
City je prosle godine 20% svoje zarade dobijao od karata, sto je znatno manje nego United, koji je od karata zaradio 35% svojih prihoda. United je od karata zaradio £100.2m, a City samo £24.4m.
Inace, prihodi Citija su u 2010 u odnosu na prethodnu godinu porasli za skoro 50%, no prihodi od karata su porasli za samo 17%. No u svakom slucaju daleko su od Uniteda, koji zaradi oko 350 miliona funti, a City samo mrsavih 150. (znaci televizija+karte+komercijalni ugovori).
jeza u ledja wrote:Aha, ma mislim da se ne sporazumjevate bas najbolje. Pod "navijaci" ovdje mislimo na gledaoce.
Ako govorimo o gledaocima (na stadionu) nemojte se zavaravati, oni su jako bitan faktor kod vecine engleskih klubova jer se veliki procenat love dobija prodajom karata. Stadioni su puni, a karte paprene.
City je prosle godine 20% svoje zarade dobijao od karata, sto je znatno manje nego United, koji je od karata zaradio 35% svojih prihoda. United je od karata zaradio £100.2m, a City samo £24.4m.
Inace, prihodi Citija su u 2010 u odnosu na prethodnu godinu porasli za skoro 50%, no prihodi od karata su porasli za samo 17%. No u svakom slucaju daleko su od Uniteda, koji zaradi oko 350 miliona funti, a City samo mrsavih 150. (znaci televizija+karte+komercijalni ugovori).
City nije klasicni engleski klub po tom pitanju, te pare su puno bitnije Utdu nego Cityju. Vlasnici Utda imaju puno jednostavniju ekonomsku racunicu od seika. Jedini pravi, neoborivi razlog zbog kojeg su i Cityju bitne je sada Platinijev FFP, resto je manje-vise dzeparac seikove posluge i "good will" troskovi.
Ne kazem da ce se sada bas truditi otjerati navijace, tolike budale nisu, ali im (ni oni pravi) navijaci ne igraju ni izdaleka koliko recimo Liverpoolu i Utd. A koliko su i ovi potonji jaki, vidjelo se do sada. S tim da oni manje ambiciozni ili inteligentni navijaci Cityja, koji su se nagledali borbe za opstanak i svasta nesto, i ne osjecaju da imaju razloga da se na bilo koji nacin bune protiv kluba ili menadzera, njihove fobije i iskustva su drugacija od navijaca Liverpoola ili Utda. Oni koji se sjecaju playoffa su na sedmom nebu, jebo to sto su sa ovako skupo placenim timom mogli i mogu puno bolje -- ne placaju oni. A cini mi se da ce uskoro poceti...
Moja poenta je bila da engleske klubove boli neka stvar za prave navijače i za tradiciju kluba u tom smislu. Otkad su Glazeri došli u United, struktura publike na stadionu se drastično izmijenila, a pošto drugi veliki klubovi prate trendove i kod njih se isto uradilo. Digli su cijene karata do neba, potpisali ugovore sa aviokompanijama, dovode im hrpu ovih Kineza, Arapa i Indijaca i to je nešto najnormalnije. Kao što sam ranije rekao, nekom lupam Wayneu iz Manchestera je jako teško otići na utakmice voljenog kluba radi cijene, ali za bogatune iz zemalja gdje je fudbal na nivou na kojem je proizvodnja kafe u Bosni to nije problem. U tom smislu klubovi ne mare za navijače, to je činjenica koju ne možete pobiti. Bundesliga u tom segmentu ima daleko najbolji način poslovanja, a utakmice su dostupne svima mada finansijski kaska za Premiershipom.
kokuz_sa wrote:oko cega se oni zamaraju..dal je bilo vise meksikanaca na tribinama ili kineza,mozda poneki filipinac.
ili 3 navijaca iz plemena zulu
Hajd mi predloži nešto interesantno da radim kad već ima nešto. Nemoj mi samo spomenuti Al' Dina i Arduanu Pribinju, kao što je 90% osoba koje sam danas sreo, alergičan sam na spomen dotičnih.
Mataruga wrote:Ovo bi sve u jedno ruku moglo i pomoci Edi da sa malo psiholoski stabilizira. Mancini ga je stavio u 89. minuti da:
1. mu stavi na znanje ko je gazda i da ce ga ubacivati u igru kad mu je cejf
2. vidi hoce li poslusno uci kad je utakmica vec rijesena
3. mu kaze da jos racuna na njega (ali bez pizdarija)
4. da pokaze svim igracima da ce biti posljedica za javashluke i podigne autoritet
Jesam li sto propustio?
Da, da je Mancini bipolarna budaletina koja misli da su svi igraci djecica koju ce on poducavati piskenju i kakenju, kao sto vjerovatno cini sa Balom.
Da zaboravio si da se u zivotu sve vraca i sve placa...tako ce se i ova "bolesna" odluka Manciniu vratiti vrlo brzo...zivi bili pa vidjeli...ne inati se sa nekim ko za tebe prolijeva svoju krv....vidjeti ces vrlo brzo kako ce mu svi okrenuti leda....a Edin???..Jos jednom je dokazao da je veci covjek nego igrac...a ko igrac je jedan od najbolji na svjetu...svatit ce to Mancini samo ce mu biti kasno...
Citam ove "nase" kako se na onom nazovi udarnom MCFC forumu odricu Dzeke te u ime nedobijanja bana uvlace u pakas pokojem polupismenom chavu ("Jbg, Englez je Englez!"), proklamiraju svoju iznenadnu ljubav za lokalnim MCFC i samo MCFC iz tople Kanade i slobodarske Tuzle (i dedo i nana su im za City navijali), pa kontam, dobro smo i prosli kakvih govana medju nama ima.
Dzeksone, ako citas i njih i ovdje nas, ne uzimaj to zaozbilje, neka ih u Kanadi.
slusaj vamo wrote:Citam ove "nase" kako se na onom nazovi udarnom MCFC forumu odricu Dzeke te u ime nedobijanja bana uvlace u pakas pokojem polupismenom chavu ("Jbg, Englez je Englez!"), proklamiraju svoju iznenadnu ljubav za lokalnim MCFC i samo MCFC iz tople Kanade i slobodarske Tuzle (i dedo i nana su im za City navijali), pa kontam, dobro smo i prosli kakvih govana medju nama ima.
Dzeksone, ako citas i njih i ovdje nas, ne uzimaj to zaozbilje, neka ih u Kanadi.
Ja na tom udarnom MCFC forumu zaradio trajni ban nakon samo 2 posta kritike Manciniju
slusaj vamo wrote:Citam ove "nase" kako se na onom nazovi udarnom MCFC forumu odricu Dzeke te u ime nedobijanja bana uvlace u pakas pokojem polupismenom chavu ("Jbg, Englez je Englez!"), proklamiraju svoju iznenadnu ljubav za lokalnim MCFC i samo MCFC iz tople Kanade i slobodarske Tuzle (i dedo i nana su im za City navijali), pa kontam, dobro smo i prosli kakvih govana medju nama ima.
Ja na tom udarnom MCFC forumu zaradio trajni ban nakon samo 2 posta kritike Manciniju
Hajd` molim te napisi ovdje sta si tamo napisao, moze i na engleski.
Ako se sjecas tacno sta si napisao... Jesil koristio F-word?
a baš sam im htio naposati na post match thread-u, da im je "manager" zbilja sjajan, i da potpuno shvatam njihovo oduševljenje, pa zaboga čak su pobjedili tim sa samo 4 boda i -17 razlikom, samo što nevidjeh tu brilijantnost u Minhenu, ali biće 15. oktobar i Aston Villa, pa da vidmo čija majka....
City ima problem a on se zove Nasri odnosno njegova nestabilnost te ovisnost o njemu i njegovoj formi. Nisam gledao prošlu utakmicu ali mi jaran kaže da je Nasri bio super. Kad njemu dobro ide onda ide i Cityu jer je izgleda on pokretačka snaga ekipe. Zašto Silva nije u stanju da uskoči u tu ulogu kad Nasriu ne ide nije mi jasno. Utakmica protiv Bayerna i protiv Napolia (ili ti Napulja) je to pokazala. Protiv Napolia je Nasri imao dobrih 15 minuta s početka i onda se odvijala slična priča kao i protiv Bayerna neunčikovito zabijanje u protivničku odbranu.
Za raspad naravno nije dovoljno da jedan igrač podbaci tome se može dodati da skoro ništa ne ide kroz sredinu (u smislu napada) zatim da Nasri i Silva zadaju takav tempo da ih skoro niko drugi ne može pratiti pogotovo njihovi defanzivni vezni, Mancinieva "genijalnost" koja se ogleda u tome da poznaje samo jedno rješenje kad timu ne ide, Tevez za Džeku pri tome nema veze da Nasri izgubi tovar lopti da Silva u defanzivi uopšte ne postoji da Toure skoro pa stalno kasni na lopte, da mu napadači moraju dolaziti na sredinu terena da bi se sastavili sa loptom itd. Uz sve ovo kada nema rasterećenja ekipi kroz Nasrievu genijalnost i kroz njegovu organizaciju napada kad izostane pritisak na protivnika desi se Minhen. Svi samo pričaju o Džeki i Tevezu a mali ostane neupitan i uz to opet dobije svoj dan slijedeću tekmu.
Nasri je igracina, potpuno je normalno da mu treba malo vremena da se privikne na novu sredinu, posebno kada je ta nova sredina nezdrava, u raspadujucem stanju kao u Cityju. Imam osjecaj da on tek sada polako shvata gdje je zaglavio, nakon pocetnog olaksanja i odlaska iz Arsenala ciji su problemi mozda i tezi, ali puno drugaciji.