Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Android OS
Moderator: Benq
- Ray
#5101 Re: Android OS
Koji je kod tebe mobitel u pitanju? A i ja sam rootao ovo svoje cudo,ali gdje god zalutam na bilo koji forum,svi hvale taj cm9/10... Morat' cu se malo oko toga poigrati 
- mirsek
#5102 Re: Android OS
Kad hocu da otvorim IGO pojavi se poruka da nemam instalirano nista na SD card i zatvori mi IGO poslije te poruke...Kako da pristupim map folderu od IGO-a ? Moze link za mapu BIH na PP...quarterback wrote:Prijatelju dragi, kopiras mape u map folder o igo-a, ima li sta jednostavnije ?mirsek wrote:Ako neko zna koja je najbolja aplikacija za offline GPS navigaciju za android..Ja sam skidao navitel, navfree i IGO ali nikako ne znam kako da im ubacim mape..Ko zna postupak ubacivanja mape za BIH i linkove moze na PM...
Hvala unaprijed
Ako ne mozes naci mape javi se na PP poslacu ih negdje pa ih skini
-
zLatk0
#5103 Re: Android OS
Sta jos treba? Aroma tj dodatne instalacije aplikacija i slicno.. Ako je ono partisanje, to sam ROM uradi jer je rijec o internoj.. Imao sam na svom CM/aokp/sense i samo gore navedeno- uvijek uspijevalo bez problema..R_v_P20 wrote:Malo sutrazLatk0 wrote:Za flash
Skines .zip od novog ROMa, odradis backup cega ti treba, full wipe u recoveryu, install from sd card - odaberes taj .zip, reboot i kraj priceTreba instalirati jos onhi zajebancija prije...to ce ti nermin objasniti najbolje, ako bude imao vremena i zelje
Udjes u memoriju preko bilo kojeg file managera i samo c/p mape..mirsek wrote:Kad hocu da otvorim IGO pojavi se poruka da nemam instalirano nista na SD card i zatvori mi IGO poslije te poruke...Kako da pristupim map folderu od IGO-a ? Moze link za mapu BIH na PP...quarterback wrote:Prijatelju dragi, kopiras mape u map folder o igo-a, ima li sta jednostavnije ?mirsek wrote:Ako neko zna koja je najbolja aplikacija za offline GPS navigaciju za android..Ja sam skidao navitel, navfree i IGO ali nikako ne znam kako da im ubacim mape..Ko zna postupak ubacivanja mape za BIH i linkove moze na PM...
Hvala unaprijed
-
quarterback
#5104 Re: Android OS
kod mene je SG 9100, stariji brat od GIIRay wrote:Koji je kod tebe mobitel u pitanju? A i ja sam rootao ovo svoje cudo,ali gdje god zalutam na bilo koji forum,svi hvale taj cm9/10... Morat' cu se malo oko toga poigrati
-
quarterback
#5105 Re: Android OS
u tom slucaju mislim da igo nije pravilno instaliran, ako me sjecanje ne vara igo se raspakuje na SD kartici u folderu iGO i potom se pokrene apk koji ga instaliramirsek wrote:Kad hocu da otvorim IGO pojavi se poruka da nemam instalirano nista na SD card i zatvori mi IGO poslije te poruke...Kako da pristupim map folderu od IGO-a ? Moze link za mapu BIH na PP...quarterback wrote:Prijatelju dragi, kopiras mape u map folder o igo-a, ima li sta jednostavnije ?mirsek wrote:Ako neko zna koja je najbolja aplikacija za offline GPS navigaciju za android..Ja sam skidao navitel, navfree i IGO ali nikako ne znam kako da im ubacim mape..Ko zna postupak ubacivanja mape za BIH i linkove moze na PM...
Hvala unaprijed
mape se kopiraju bilo kojim file managerom na sd karticu u folder igo/content/maps
pored mapa ako imas kopiras i poi, 3d objekte i ostale slatke stvari koje se vezu za mapu
javi kad ti se igo pokrene da posaljem mape regiona sa pripadajucim fajlovima
- Ray
#5106 Re: Android OS
ali ti mogu isti romovi,sve je isto,slicne postavke? ugl jos malo veceras,i najvjerovatnije ujutro test tog cm9quarterback wrote:kod mene je SG 9100, stariji brat od GIIRay wrote:Koji je kod tebe mobitel u pitanju? A i ja sam rootao ovo svoje cudo,ali gdje god zalutam na bilo koji forum,svi hvale taj cm9/10... Morat' cu se malo oko toga poigrati
-
quarterback
#5107 Re: Android OS
NI SLUCAJNO ISTI STOCK ROM !!!!!
9100 ima svoje romove, galaxy 9000 i 9100 su isti mobiteli samo izgledom, arhitektura je u 9100 drugacija
http://www.yugatech.com/mobile/samsung- ... y-s-i9000/
nisam siguran sto se tice cm9 medjutim stock rom NIJE ISTI
(mogu ti poslati CM9 rom + google apps za 9100)
9100 ima svoje romove, galaxy 9000 i 9100 su isti mobiteli samo izgledom, arhitektura je u 9100 drugacija
http://www.yugatech.com/mobile/samsung- ... y-s-i9000/
nisam siguran sto se tice cm9 medjutim stock rom NIJE ISTI
(mogu ti poslati CM9 rom + google apps za 9100)
- Ray
#5108 Re: Android OS
a znam da se to malo razlikuje vise,npr. galaxy s i galaxy s + dosta slicni,a totalno drugacije "unutar mobitela"...salji,ako mozes i sa upustvima i svime,pa cu to taman ujutro na poslu pogledati 
-
quarterback
#5109 Re: Android OS
meni je prijatelj rootovao mobitel pa ti ne mogu puno reci o tome, saljem ti sve potrebne fajlove pa malo pogledaj XDA developers kako se koriste, tu je i CM9 rom + google aps kada instaliras clockwork s kojim ih flashujesRay wrote:a znam da se to malo razlikuje vise,npr. galaxy s i galaxy s + dosta slicni,a totalno drugacije "unutar mobitela"...salji,ako mozes i sa upustvima i svime,pa cu to taman ujutro na poslu pogledati
koliko znam postupak je
root
clockwork
rom
gapps
spor mi je upload pa cu ti poslati link na pp kada se posalje
- Ray
#5110 Re: Android OS
nema veze,samo ti polako..hvala svakakoquarterback wrote:meni je prijatelj rootovao mobitel pa ti ne mogu puno reci o tome, saljem ti sve potrebne fajlove pa malo pogledaj XDA developers kako se koriste, tu je i CM9 rom + google aps kada instaliras clockwork s kojim ih flashujesRay wrote:a znam da se to malo razlikuje vise,npr. galaxy s i galaxy s + dosta slicni,a totalno drugacije "unutar mobitela"...salji,ako mozes i sa upustvima i svime,pa cu to taman ujutro na poslu pogledati
koliko znam postupak je
root
clockwork
rom
gapps
spor mi je upload pa cu ti poslati link na pp kada se posalje
-
zLatk0
#5111 Re: Android OS
Ray je napisao da mu je rootovan telefon, jedino ako hoce 2x da ga roota, hahaR_v_P20 wrote:@zLatk0
Treba fleshovazti (mislim da se time instalira novi kernel, ili Clockworkrecovery, nisam siguran sta vec XD) i treba rootovati telefon pa tek onda nabaciti room i instalriati ga kako si objasnio, uz instalrianje gaps (alikacije google play, gmail i slicne).
Prilikom roota se instalira cmw, dok kernel ide uz rom. 2 razl. stvari su to
- mirsek
#5112 Re: Android OS
Kad hocu da otvorim IGO pojavi se poruka da nemam instalirano nista na SD card i zatvori mi IGO poslije te poruke...Kako da pristupim map folderu od IGO-a ? Moze link za mapu BIH na PP...[/quote]
u tom slucaju mislim da igo nije pravilno instaliran, ako me sjecanje ne vara igo se raspakuje na SD kartici u folderu iGO i potom se pokrene apk koji ga instalira
mape se kopiraju bilo kojim file managerom na sd karticu u folder igo/content/maps
pored mapa ako imas kopiras i poi, 3d objekte i ostale slatke stvari koje se vezu za mapu
javi kad ti se igo pokrene da posaljem mape regiona sa pripadajucim fajlovima[/quote]
Koristim program Solid explorer...Problem je što kako god instaliram IGO ne dobijem folder IGO, ni na memori kartici ni na internoj memoriji od mobitela dok recimo uredno postoje instalirani folderi od navitela i navfree poslije njihove instalacije..
u tom slucaju mislim da igo nije pravilno instaliran, ako me sjecanje ne vara igo se raspakuje na SD kartici u folderu iGO i potom se pokrene apk koji ga instalira
javi kad ti se igo pokrene da posaljem mape regiona sa pripadajucim fajlovima[/quote]
Koristim program Solid explorer...Problem je što kako god instaliram IGO ne dobijem folder IGO, ni na memori kartici ni na internoj memoriji od mobitela dok recimo uredno postoje instalirani folderi od navitela i navfree poslije njihove instalacije..
-
quarterback
#5113 Re: Android OS
mislim da onda instalacija nije dobra, koji je mobitel ?
- mirsek
#5114 Re: Android OS
Sony Xperia Tipo / android 4.04quarterback wrote:mislim da onda instalacija nije dobra, koji je mobitel ?
-
zLatk0
#5115 Re: Android OS
Moras ubaciti rucno foldere kad skines u paketu sve i tek onda iGo pokrenuti
--------------------------------------
U prodaji
- Canon Cano Scan Lide 100
- 2x 5050 smd led sijalice, 16 dioda 41mm
- Game Boy Color sa svim papirima + 6 igri
U prodaji
- mirsek
#5116 Re: Android OS
zLatk0 wrote:Moras ubaciti rucno foldere kad skines u paketu sve i tek onda iGo pokrenuti
Pa eto ako neko ima te foldere sa bih mapom i podacima da mi pošalje i da mi kaze način kako da ih ubacim na telefon bio bih mu zahvalan..![]()
U prodaji
-
quarterback
#5117 Re: Android OS
na zalost imam samo instalaciju za s2mirsek wrote:Sony Xperia Tipo / android 4.04quarterback wrote:mislim da onda instalacija nije dobra, koji je mobitel ?
(pretpostavljam da znas da moras naci instalaciju za tvoj mobitel, odnosno za tvoju rezoluciju ekrana)
linkovi su na pp
- nermin.padez
#5118 Re: Android OS
JA koristim NAvitel. Nema za*ebancija oko rezolucija, instalacija jednostavna (samo jedan APK), kopira se balkanska mapa, Voice (srpski ili hr)i Vozdra. Nikakvih komplikacija sve radi extra. Interfejs odlican, prijem signala,i hvatanje satelita takodje. Rusi su se bazirali na mape istocne evope i balkana, tako da je i update redovan.Kod iGO-a mape Balkana nisu u interesu. Program je oficijalan za Android, iGO su izvlacili odnekud, cim nema nigdje zvanicno da se skine. Sve se moze skunuti sa zvanicnog sajta sem krekovanog . APK-amirsek wrote:Ako neko zna koja je najbolja aplikacija za offline GPS navigaciju za android..Ja sam skidao navitel, navfree i IGO ali nikako ne znam kako da im ubacim mape..Ko zna postupak ubacivanja mape za BIH i linkove moze na PM...
Hvala unaprijed
http://navitel.su
iGO ne postoji u besplatnoj verziji, a ne postoji ni za kupovinu. iGO se moze dobiti jedino kao OEM proizvod pri kupovini navigacije.
Neko spomenu CM10 za SGS2. CyanogenMod ti je moze se reci najpopularniji Custom ROM. Ne koristim SGS2, ali rekose bas da je za sad mozda CM9 bolji od CM10. Valjda cekaju originalne drajvere za SGS2 kad izadje oficijelni JB ROM, da mogu efekat maslaca srediti. ZA SGS1 su drajvere pretpostavljam portovali sa Nexusa S jer ima skoro identican HW, i CM10 za SGS1 je brzi od CM9 i ima efekat maslaca.
Nego da pitam da li koristiti neke Weather Widgete i koje

-
quarterback
#5119 Re: Android OS
obrisao post, mrsko mi se vise ubjedjivati oko lupatanja u vezi navigacija
kome treba igo za S2 neka se javi
kome treba igo za S2 neka se javi
- nermin.padez
#5121 Re: Android OS
Ma kakav iGO. Vazda neki problemi i bugovi.Lud i ponosan wrote:@ quarterback je inace tip kome je OSMand navigacija isuvise kompleksna za shvatiti i podesiti, a prica o nekom "lutepanju"... Cuo za iGo i tu mu se svijet zavrsava.![]()
- arnes_king
#5122 Re: Android OS
Kod mene iGo my way do sad vec par mjeseci radi bez problema i nisam neke vece bugove primjetio
- insomnia78
#5123 Re: Android OS
A dje se vi to toliko krecete pa je navigacija toliko bitna?
Covjek bi reko svaki dan na putu
s' moje sokocalo
s' moje sokocalo
- Udri Miću po glaviću
#5124 Re: Android OS
Ova OSMand navigacija meni nije htjela ni mukajet.Zali vremena i zivaca oko instalacije.Po meni je smeće ...Lud i ponosan wrote:@ quarterback je inace tip kome je OSMand navigacija isuvise kompleksna za shvatiti i podesiti, a prica o nekom "lutepanju"... Cuo za iGo i tu mu se svijet zavrsava.![]()
- nermin.padez
#5125 Re: Android OS
insomnia78 wrote:A dje se vi to toliko krecete pa je navigacija toliko bitna?
s' moje sokocalo