The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
dale cooper

#5101 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by dale cooper »

annoy wrote:Pa svejedno se ne bi trebao dovest u situaciju da se nađe usred krda, šta će onda?* Bolje izaći pa možda naći neko drugo vozilo. Sama ta ideja da ostane sjedit unutra dok će ga ovi svaki čas okružit mi je malo :-)

* Pod time šta će onda mislim na nekakav izvjestan scenarij gdje baš nema neke šanse za izvuć se, ali sigurna sam da će serija opet izvući nekog deus ex machina, ili će kombi čarobno proradit u pravom trenutku
Glen u poslednjem momentu spašava Ricka u golfu dvojci. Dilema kako se Glen spasio i naletio na golfa dvojku
ostavljena za cliffhangera. :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#5103 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

janje_ wrote:
Tito_i_Partija wrote:..Opet kazem, serija bi bila milion puta bolja da zombiji TRCE, ovako su prijetnja samo djeci i starcima.
jucer sam pregledo prvu sezonu (danas ovako usput gledam drugu) i tu zombiji itekako trce, preskacu preko zatvorene kapije, i kamenjem razbijaju prozore na samoposluzi (ono gdje je Rick sreo Andreu i ekipu)..

ali haman su odebilili s godinama..

i ja pogledah prvu epizodu serije i fakat su tu zombiji brzi nego u ovim epizodama
Yahweh
Location: See the shadow? Well, that's not anyone that you're expecting.

#5104 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Yahweh »

Jesam li samo ja primjetio ovu kucicu u zadnjoj sceni sa Rickom?

Image
janje_

#5105 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by janje_ »

kakavdanakneiskustvu wrote:
janje_ wrote:
Tito_i_Partija wrote:..Opet kazem, serija bi bila milion puta bolja da zombiji TRCE, ovako su prijetnja samo djeci i starcima.
jucer sam pregledo prvu sezonu (danas ovako usput gledam drugu) i tu zombiji itekako trce, preskacu preko zatvorene kapije, i kamenjem razbijaju prozore na samoposluzi (ono gdje je Rick sreo Andreu i ekipu)..

i ja pogledah prvu epizodu serije i fakat su tu zombiji brzi nego u ovim epizodama
i u drugoj sezoni je slicno.. kad su isli po lijekove da operisu karla i to, sejn se pravo potuko sa jednim zombijem.. ono pesnice i to..

a i deril kad ga zbaci konj u onu rjecicu se bukvalno hrve sa zombijima.. i moraju im 4-5 puta klepiti po lobanji da pukne..

u ovim novim epizodama je dovoljno da zombija malo jace klepe od zid i to je to.. kad je krdo krenulo prema aleksandriji, samo se "ubijaju" na bariakdi..
Pitarrr82

#5106 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pitarrr82 »

Znaci ne jedu Glena nego onog drugog, ne znam mu sad ime? :mrgreen:
janje_

#5107 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by janje_ »

Pitarrr82 wrote:Znaci ne jedu Glena nego onog drugog, ne znam mu sad ime? :mrgreen:
Niklas..
dječak sa šibicama

#5108 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by dječak sa šibicama »

Yahweh wrote:Jesam li samo ja primjetio ovu kucicu u zadnjoj sceni sa Rickom?

Image
Nalet te bilo, ne daji ideju scenaristima, ako citaju ovo smjestice Ricka u kucicu do kraja sezone sa sve dramaturgijom, fleshbekovima, sjecanje na suprugu, sina, bebu.
Averus

#5109 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Averus »

I još će mu se priviđati i Shane :lol:
annoy

#5110 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

dale cooper wrote:
Glen u poslednjem momentu spašava Ricka u golfu dvojci. Dilema kako se Glen spasio i naletio na golfa dvojku
ostavljena za cliffhangera. :mrgreen:
:lol:

Eto, kućica to the rescue :D

Inače, užasno mi je drago kad vidim da moraju potpisat Darabonta kao tvorca svaku epizodu. Nek im to uvijek bude podsjetnik na vlastitu glupost. Možemo samo sanjati o tome kakva bi serija bila da je on ostao.
janje_

#5111 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by janje_ »

gledam ovu drugu sezonu i zao mi sto je rik rokno sejna.. sad kad je i rik isti ko i sejn, bio bi to pakleni tandem.. ;)
Yapi Yapo

#5112 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Yapi Yapo »

A logično je da će biti brži na početku, sad su već istruhli.

Glen će sto posto preživjeti, nažalost. Nije mi mrzak lik, al iz one situacije ni God of War se ne bi izvukao.
Averus

#5113 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Averus »

Ma nije to toliko loša situacija, malo smo svi preozbiljno shvatili...

Ništa što dobar grah ne može riješiti... :D
dale cooper

#5114 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by dale cooper »

janje_ wrote:gledam ovu drugu sezonu i zao mi sto je rik rokno sejna.. sad kad je i rik isti ko i sejn, bio bi to pakleni tandem.. ;)
Opet bi se oni prije ili kasnije pokrvili. Nema mjesta za dvojicu dominantnih alfi. Još da je Rickova žena ostala u igri. :mrgreen:
gonzalez

#5115 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by gonzalez »

buba80 wrote:
annoy wrote:Problem je jedino ako se na neki način nađeš odjednom okružen s više zombija, inače laganim tempom možeš se odšetat od njih s obzirom na to koliko su spori i bez ikakve inteligencije.
Na kraju prošle epizode Rick je umjesto da sjedi u onom vozilu i očajava mogao jednostavno izaći van i laganim trkom bi već bio pola sata ispred krda, al ne, on će se radije dovesti u bezizlaznu situaciju, makar sam sigurna da će naći izlaz iz nje, kao i uvijek.

A mene su ostavili pod utiskom da je njegov cilj da presjece put zombijima i povede ih nazad na put kojim su i trebali da idu, kako ne bi stigli u alexandriju. Mislim da zbog toga i dalje pokusava upaliti kamper i zato je ocajan, a ne zbog toga sto mu ova masa prilazi (vidjeli smo da je to shasha za njega ;-)) ne znam, mozda nisam u pravu, al ja sam tako shvatio tu scenu.
Možda je to pravi trenutak da se Jesus ubaci u seriju. :-)
Logovan

#5116 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Logovan »

Ja se i dalje nadam da će prikazati šta se desilo sa Moralesom i njegovom familijom.
Image
Tito_i_Partija

#5117 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote:
janje_ wrote:gledam ovu drugu sezonu i zao mi sto je rik rokno sejna.. sad kad je i rik isti ko i sejn, bio bi to pakleni tandem.. ;)
Opet bi se oni prije ili kasnije pokrvili. Nema mjesta za dvojicu dominantnih alfi. Još da je Rickova žena ostala u igri. :mrgreen:
Laurie je za sve kriva. Da je ona na vrijeme zaplatila, sad bi Rick i Shane imali svoju himnu:

janje_

#5118 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by janje_ »

Logovan wrote:Ja se i dalje nadam da će prikazati šta se desilo sa Moralesom i njegovom familijom.
Image
on je ono odbio da ide u CDC?
al-em

#5119 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by al-em »

Logovan wrote:Ja se i dalje nadam da će prikazati šta se desilo sa Moralesom i njegovom familijom.
Image
Ne moze on meda sa ovom djecom. Kad skontas koliko je do sad jakih likova zaginulo i na kojim glupostima, ovi nisu docekali jutro nakon sto su se rastali sa grupom.
Dovoljan je povratak morgana.
kakavdanakneiskustvu

#5120 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

janje_ wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

i u drugoj sezoni je slicno.. kad su isli po lijekove da operisu karla i to, sejn se pravo potuko sa jednim zombijem.. ono pesnice i to..

a i deril kad ga zbaci konj u onu rjecicu se bukvalno hrve sa zombijima.. i moraju im 4-5 puta klepiti po lobanji da pukne..

u ovim novim epizodama je dovoljno da zombija malo jace klepe od zid i to je to.. kad je krdo krenulo prema aleksandriji, samo se "ubijaju" na bariakdi..[/quote]

ne znas u kojoj epizodi?
kakavdanakneiskustvu

#5121 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Pitarrr82 wrote:Znaci ne jedu Glena nego onog drugog, ne znam mu sad ime? :mrgreen:

a jos to ne znamo,samo pretpostavljamo da je tako
Logovan

#5122 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Logovan »

janje_ wrote: on je ono odbio da ide u CDC?
Da.
al-em wrote: Ne moze on meda sa ovom djecom. Kad skontas koliko je do sad jakih likova zaginulo i na kojim glupostima, ovi nisu docekali jutro nakon sto su se rastali sa grupom.
Dovoljan je povratak morgana.
Šta znaš, možda je neko i preživio od njih četvero. Bilo bi dobro da prikažu šta im se dešavalo poslije rastanka.
adda_sa

#5123 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by adda_sa »

vjerovatno..jer su mu uveliko povadili crijeva, a on jos podize glavu, gleda i vristi...
u toj fazi bi trebalo da je vec onesvjesten cini mi se, na pola smrti
janje_

#5124 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by janje_ »

kakavdanakneiskustvu wrote:ne znas u kojoj epizodi?
mislim da se zove "save the last one", treca epizoda druge sezone..
kakavdanakneiskustvu

#5125 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

janje_ wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:ne znas u kojoj epizodi?
mislim da se zove "save the last one", treca epizoda druge sezone..

hvala,naisao sam na jednu manje vise takvu scenu u toj epizodi,nije bas sad neko saketanje,krenuo da dalje gledam tu epizodu,nisam mogao cim sam vidio rickovu hanumu kako pametuje
Post Reply