Manje vise se slazem sa tobom. Ipak, ocito je da NS nije imala nacina da dodje do bolje zastupljenosti u medijima. Sta su mogli postici ako je FTV odlucila da uskrati paznju 'protivnicima' SDPa?Biznis wrote:jeste. dobio je dovoljno da udje u skupstinu ks. vi ste se nadali da cete pobjediti u sarajevu i skupa sa sdp formirati vlast u glavnom gradu. ovdje nije bila prica ko ce bolje proci na izborima, obzirom da ste vi mislili da cete uci u vladu ks. sdu je odlicno prosla kad se uporedi sa vama i vasim nadanjima. sdu nije imala akcije sirom bih ali se sdu ne zali kako niko za njih ne zna.Suti i trpi wrote:
Biznis
Odlicno. Je l to predsjednik SDU? Koliku je glasova dobio SDU? Jesu li prosli bolje od NS? Jesu li imali akcije sirom BiH koje nije imala NS?Nermin Pecanac u KS. Od njega bi vi iz NS trebali uciti kako djeluje politicar.
Ja nisam uopce sitnicar, to je ono sto vi ne shvatate. Ja samo zelim da moj glas ode pravom covjeku. Vidim da je vivaldi u pravu na pitanje "kako ne pridobiti neodlucne glasace i kako potencijalne glasace razuvjeriti da ne glasaju za NS". cestitam na uspjesnom projektu
prica o akcijama sirom bih je bila sugestija glasaca kako ste mogli prosiriti svoju ideju. neformalna grupa gradjanja je protiv taje dobijala donacije firmi, vi kao politicka partija to niste bili u stanju...imate rezisere ali niste u stanju da se pojavite na tv. postojite dvije godine, za vas niko ne zna i onda se jos na to zalite. nista nelogicno? i kako bi ti informisao stanovnike sela Tusila, stanovnike mjesne zajednice Kulen Vakuf ili stanovnike opcine Doboj Jug da NS egzistira? politicar si, zelis biti vlast-kako bi?
btw, vama smeta kad se pita za rodno mjesto predsjednika stranke ali vasim kandidatima na izborima ne smeta da psuju sandzacke majke kandidatima drugih stranaka...ili nikom u NS ne smeta gdje je rodjen radoncic? da to nisu dupli standardi?
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- Suti i trpi
#5101 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- emigrazione
#5102 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sad im doslo iz guzice u glavu, kriv Frenkie ovaj onaj...vidjet cemo za 4 god. ko ce da vam bude kriv
-
Biznis
#5103 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ti mene upita kad su zadnji put haris, lagumdzija, komso i bakir bili u rs pa sm ti odgovorio. moj prijedlog za vase akcije i kako se reklamirati uopce ne morate uvaziti. smislite neki bolji nacin da se predstavite svijetu. imas li nacin kako se predstaviti gradjanima Pazarica?vivaldi wrote: Jako su mi zanimljivije ove Septembarske turisticke ture po RS-u 2010-og Anno Dominija. Mora da su neka vansezonska snizenja u pitanju. Tako rade prave i ozbiljne partije - sve 4 godine, a ne ko neki samo predizborni mjesec.
Ti si cini mi se vrlo mlad pa je euforicnost logicna. Na brdovitom Balkanu se vec vijekovima zbog nacionalnog pitanja skidaju glave u stotinama hiljada. Vjeruj da to nema puno veze sa izlaznoscu na izborima ili apstinencijom..
A sto se tice Dodija i ja sam cuo da se kandidovao iz altruistickih pobuda. Navodno je postao alergican na boju novca, pa ne primice parama vec samo uzima topli obrok i kupon za gradski prevoz.
imam ja pitanje za tebe: kad je zadnji put danis bio u zvorniku ili rs inace i kad je zadnji put bojan bio u zapadnoj hercegovini? i kako bi ti stvorio infrastrukturu stranke koju zelis vidjeti na vlasti?
takodje, ako nije tajna zasto nisi glasao za NS? i vidis li uopce koliko je apsurdno da branis stranku za koju N-I-S-I glasao.
-
Biznis
#5104 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
covjek se kandidovao jer mu je glava u torbi. ako ne osvoji vlast ne gine mu zatvor. zato je kupovao vile na dedinju i uzimao drzavljanstvo srbije, jer srbija ne izrucuje svoje gradjane. ja ti kazem da je dodik ekstremno bogat covjek i ne trebaju mu dnevnice niti sluzbeni vozaci. njemu treba zarubeznjev, optima, litvanci i razvojna banka rs. mase secesijom i trazi ukidanje suda bih jer mu tamo stoji optuznica, trazi podracun u upravi za indirektno oporezivanje jer je potrosio telekom rs i nema vise para za kupovinu socijalnog mira.vivaldi wrote:A sto se tice Dodija i ja sam cuo da se kandidovao iz altruistickih pobuda. Navodno je postao alergican na boju novca, pa ne primice parama vec samo uzima topli obrok i kupon za gradski prevoz.
sta mislis sto se fahro kandidovao? jesi ikad cuo da je sda odlucila da ce bojkotovati avaz? sva ministarstva i sve ustanove gdje sda ima kadrove ne uzimaju avaz...sta mislis koliko je to miliona gubitka?
jesi ikad cuo za 22 miliona neplacenih poreza Avaza, sverc novinskog papira?
i sto ne glasas za Nasu stranku ako nije tajna?
- buzzer
#5105 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
mog'o si komotno objaviti kompletnu pp koju ti poslah.DaysleepeR wrote:evo buzzer je odobrio
kandidat za KS ispred NS A.R. (davač), neidentifikovani primač, ali pretpostavljam dio podmlatka...
toliko o ozbiljnosti NS-a
a sto se tice fotografije i zakljucka koji si ti izvukao iz nje, ne ono o ozbiljnostistavi ti slobodno sto se mene tice. ja nikad nisam idealizirao niti jednu stranku, samo se bunim protiv lazi i podvala. cijenim par ljudi u vrhu ns koje znam ili o kojima znam i to je sve. dijelim njihovo misljenje da je jedini izlaz iz corsokaka koalicija sa nekim zdravkom i uvezivanje zemlje pricom oslobodjenom nacionalisticke suplje.
ne mozes ti biti jaci u ovoj diskusiji jer osim negativizma ne nudis mnogo. s druge strane ja priznajem greske ns, ali ostro protestvujem protiv argumenata tipa "papak iz rudog."
dvojica momaka se na svoj nacin zezaju bez prisustva javnosti i to onda neko objavi... meni to nije cool.
-
Biznis
#5106 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Manje vise se slazem sa tobom. Ipak, ocito je da NS nije imala nacina da dodje do bolje zastupljenosti u medijima. Sta su mogli postici ako je FTV odlucila da uskrati paznju 'protivnicima' SDPa?[/quote]Suti i trpi wrote: jeste. dobio je dovoljno da udje u skupstinu ks. vi ste se nadali da cete pobjediti u sarajevu i skupa sa sdp formirati vlast u glavnom gradu. ovdje nije bila prica ko ce bolje proci na izborima, obzirom da ste vi mislili da cete uci u vladu ks. sdu je odlicno prosla kad se uporedi sa vama i vasim nadanjima. sdu nije imala akcije sirom bih ali se sdu ne zali kako niko za njih ne zna.
prica o akcijama sirom bih je bila sugestija glasaca kako ste mogli prosiriti svoju ideju. neformalna grupa gradjanja je protiv taje dobijala donacije firmi, vi kao politicka partija to niste bili u stanju...imate rezisere ali niste u stanju da se pojavite na tv. postojite dvije godine, za vas niko ne zna i onda se jos na to zalite. nista nelogicno? i kako bi ti informisao stanovnike sela Tusila, stanovnike mjesne zajednice Kulen Vakuf ili stanovnike opcine Doboj Jug da NS egzistira? politicar si, zelis biti vlast-kako bi?
btw, vama smeta kad se pita za rodno mjesto predsjednika stranke ali vasim kandidatima na izborima ne smeta da psuju sandzacke majke kandidatima drugih stranaka...ili nikom u NS ne smeta gdje je rodjen radoncic? da to nisu dupli standardi?
hm, nema naravno Alternativne televizije u Bl ali nebitno...da ne budemo bas sitnicavi do kraja
mozes li mi odgovoriti na ovo boldovano, obzirom da branis NS samo bih volio vidjeti kreativnost clana NS na djelu.
- DaysleepeR
#5107 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
nisam homofob, samo koristim simuliranje sexa da pojasnim ko je kobuzzer wrote: a sto se tice fotografije i zakljucka koji si ti izvukao iz nje, ne ono o ozbiljnosti, nego o primacu i davacu iz podmlatka...hm.... homofobija
, ljubomora
uskogrudost
![]()
dvojica momaka se na svoj nacin zezaju bez prisustva javnosti i to onda neko objavi... meni to nije cool.
i nisam objavio ja vec momak o kojem je rijec na svom facebook profilu bez privatnih postavki
- vivaldi
#5108 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nisam se to pitao vec ovoBiznis wrote:ti mene upita kad su zadnji put haris, lagumdzija, komso i bakir bili u rs pa sm ti odgovorio.
Bitna razlika, ali nebitno.vivaldi wrote:Koliko je puta Lagumdzija, Bakir, Hare, Komso.. u zadnje 4 godine bio u RS-u ili u zapadnoj hercegovini?
Opet kazem, nemam nikakve veze sa NS. Do veceras nisam na ovoj temi ni 5 postova napisao. Nekoliko puta sam ove godine rekao da ta stranka jednostavno nema buducnost u ovoj zemlji sa ovakvom platformom.
Van svake pameti je kritikovati stranku koja je od svog postanka pa do dan danas ostala i bila mala stranka u zemlji koja grca problemima. Pricati o NS sada ima smisla ko pricati o kokuzima, bossu, liberalima, gds, ekolozima...
-
Biznis
#5109 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
vivaldi wrote:Nisam se to pitao vec ovoBiznis wrote:ti mene upita kad su zadnji put haris, lagumdzija, komso i bakir bili u rs pa sm ti odgovorio.
Bitna razlika, ali nebitno.vivaldi wrote:Koliko je puta Lagumdzija, Bakir, Hare, Komso.. u zadnje 4 godine bio u RS-u ili u zapadnoj hercegovini?
Opet kazem, nemam nikakve veze sa NS. Do veceras nisam na ovoj temi ni 5 postova napisao. Nekoliko puta sam ove godine rekao da ta stranka jednostavno nema buducnost u ovoj zemlji sa ovakvom platformom.
Van svake pameti je kritikovati stranku koja je od svog postanka pa do dan danas ostala i bila mala stranka u zemlji koja grca problemima. Pricati o NS sada ima smisla ko pricati o kokuzima, bossu, liberalima, gds, ekolozima...
izvinjavam se onda. ne mogu ti odgovoriti na postavljeno pitanje jer nisam clan kabineta nekog od nabrojanih ali mozemo obojica sa sigurnoscu znati da su najmanje jednom svi nabrojani u proteklih sest mjeseci bili u RS. koliko je puta danis bio u RS, kada zadnji put i kada je Bojan zadnji put bio u zapadnoj Hercegovini?
Mislim na nista nije van pameti. upravo imamo tebe kao zanimljivi fenomen jer ne glasas ali zelis promjene i svjestan si da je drzava u problemima. dakle, sto ne glasas za NS? vidis, ja glasam. prije nego glasam raspitam se. kad se raspitam onda mogu i kritikovati-pravo biraca da komentarise ponudjenu robu. sto ti ne glasas?
Last edited by Biznis on 04/10/2010 23:38, edited 1 time in total.
- buzzer
#5110 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
to je ustvari najveca greska nase stranke. sto nisu vise pazili da ne povjere funkciju nekome ko je nije dostojan. ako je lola objavio ovu privatnu sliku sa logom nase stranke u pozadini na licnom fb profilu, eh onda zasluzuje (po meni) hitno iskljucenje iz stranke.DaysleepeR wrote:nisam homofob, samo koristim simuliranje sexa da pojasnim ko je kobuzzer wrote: a sto se tice fotografije i zakljucka koji si ti izvukao iz nje, ne ono o ozbiljnosti, nego o primacu i davacu iz podmlatka...hm.... homofobija
, ljubomora
uskogrudost
![]()
i nisam objavio ja vec momak o kojem je rijec na svom facebook profilu bez privatnih postavki
-
Biznis
#5111 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
buzzer wrote:to je ustvari najveca greska nase stranke. sto nisu vise pazili da ne povjere funkciju nekome ko je nije dostojan. ako je lola objavio ovu privatnu sliku sa logom nase stranke u pozadini na licnom fb profilu, eh onda zasluzuje (po meni) hitno iskljucenje iz stranke.DaysleepeR wrote:nisam homofob, samo koristim simuliranje sexa da pojasnim ko je kobuzzer wrote: a sto se tice fotografije i zakljucka koji si ti izvukao iz nje, ne ono o ozbiljnosti, nego o primacu i davacu iz podmlatka...hm.... homofobija
, ljubomora
uskogrudost
![]()
ma ne mora ba. samo ljudi ne kontaju njega senzibilnu dusicu. uostalom hasa stranka je protiv homofobije i protiv toga da se ljudi kvalifikuju prema mjestu rodjenja...samo neka nisu sandzaklije jel de?
kakav je razlika izmedju Rudog i Gusinja ako nije tajna? Ovaj sa slike eto hoda po Sa, trga protivnicke plakate i psuje majku sandzacku...koja je razlika izmedju sandjacke majke i majke iz Rudog?
- Suti i trpi
#5112 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
hm, nema naravno Alternativne televizije u Bl ali nebitno...da ne budemo bas sitnicavi do krajaBiznis wrote:Manje vise se slazem sa tobom. Ipak, ocito je da NS nije imala nacina da dodje do bolje zastupljenosti u medijima. Sta su mogli postici ako je FTV odlucila da uskrati paznju 'protivnicima' SDPa?Suti i trpi wrote: jeste. dobio je dovoljno da udje u skupstinu ks. vi ste se nadali da cete pobjediti u sarajevu i skupa sa sdp formirati vlast u glavnom gradu. ovdje nije bila prica ko ce bolje proci na izborima, obzirom da ste vi mislili da cete uci u vladu ks. sdu je odlicno prosla kad se uporedi sa vama i vasim nadanjima. sdu nije imala akcije sirom bih ali se sdu ne zali kako niko za njih ne zna.
mozes li mi odgovoriti na ovo boldovano, obzirom da branis NS samo bih volio vidjeti kreativnost clana NS na djelu.[/quote]
Iskreno, tesko bih naso rijeci kojima bih mogo privoliti te ljude da glasaju za NS. Odlicno poznajem mentalitet ljudi na selima u okolini Zenice, tako da je njima dovoljno da cuju 'vlasko ili sokacko' ime i da te odmah diskredituju i posalju u 3pm. Ovo ti govorim iz iskustva, a ne iz pretpostavke. E sad, ne znam na koji nacin razmisljaju zitelji sela Tusila.
Nasa stranka ima potencijal u gradovima i to kod ISKLJUCIVO liberalnijeg i pretezno mladjeg dijela stanovnistva. Uz dobru kampanju, mogli bi na nivou drzave dobiti oko 10% glasova. To bi u ovome trenutku bio maksimum.
- DaysleepeR
#5113 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ne znam da li si čitao ali lolu sam sreo u noć pred izbore kako kida plakate po titovoj sa zidova i bandera u pijanom stanju, uz psovke, penjanje na zardinjere kako bi se trgali plakati sa bandera i sl.buzzer wrote:to je ustvari najveca greska nase stranke. sto nisu vise pazili da ne povjere funkciju nekome ko je nije dostojan. ako je lola objavio ovu privatnu sliku sa logom nase stranke u pozadini na licnom fb profilu, eh onda zasluzuje (po meni) hitno iskljucenje iz stranke.DaysleepeR wrote:nisam homofob, samo koristim simuliranje sexa da pojasnim ko je kobuzzer wrote: a sto se tice fotografije i zakljucka koji si ti izvukao iz nje, ne ono o ozbiljnosti, nego o primacu i davacu iz podmlatka...hm.... homofobija
, ljubomora
uskogrudost
![]()
prisao predstavio se, pruzio vizitku
kasnije je legitimisan od strane SIPA-e pred Predsjedništvom pa pušten da ide nakon što su ga vratili da sve što je pokidao baci u kantu
super PR
- vivaldi
#5114 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Dodik je mogao prekljucer, prije 1,2 ili 3 godine, dat ostavku zbog zuljeva na nogama ili hemorodia, spakovat kofere i pare i otici gdje hoce ne cekajuci izbore, optuznice i ostalo.Biznis wrote:covjek se kandidovao jer mu je glava u torbi. ako ne osvoji vlast ne gine mu zatvor. zato je kupovao vile na dedinju i uzimao drzavljanstvo srbije, jer srbija ne izrucuje svoje gradjane. ja ti kazem da je dodik ekstremno bogat covjek i ne trebaju mu dnevnice niti sluzbeni vozaci. njemu treba zarubeznjev, optima, litvanci i razvojna banka rs. mase secesijom i trazi ukidanje suda bih jer mu tamo stoji optuznica, trazi podracun u upravi za indirektno oporezivanje jer je potrosio telekom rs i nema vise para za kupovinu socijalnog mira.vivaldi wrote:A sto se tice Dodija i ja sam cuo da se kandidovao iz altruistickih pobuda. Navodno je postao alergican na boju novca, pa ne primice parama vec samo uzima topli obrok i kupon za gradski prevoz.
sta mislis sto se fahro kandidovao? jesi ikad cuo da je sda odlucila da ce bojkotovati avaz? sva ministarstva i sve ustanove gdje sda ima kadrove ne uzimaju avaz...sta mislis koliko je to miliona gubitka?
Medjutim, on to nije uradio i to vise nije vazno.
Ono sto je danas najvaznije je to da je ostao, a njegovo ime je juce zaokruzilo 300 hiljada ljudi. slican broj je dobio sa druge strane njegova susta suprotnost Komsic. To je samo vrh ledenog brijega. Totalni antagonizmi se nastavljaju kada krenes nize pa te doceka 200 hiljada Tadica, 150 bakira, 150 Fahre, 100 Borjane..sve kontrast do kontrasta, a od njih se ocekuje da izbave ovu zemlju.
E to je tema i problem, a ti ako hoces o NS da nastavimo mozemo - bujrum. Ili da nam nadjem nesto zanimljivije?
Da zavirimo po Han pijesku ili Kalesiji pa da nadjemo nekog simpaticnog lika koga ces ti napadati da je on kriv za sve, a ja braniti ili mozemo obratno? Meni svejedno. Ko na debati. Afirmacijska i negacijska ekipa.
-
Biznis
#5115 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Iskreno, tesko bih naso rijeci kojima bih mogo privoliti te ljude da glasaju za NS. Odlicno poznajem mentalitet ljudi na selima u okolini Zenice, tako da je njima dovoljno da cuju 'vlasko ili sokacko' ime i da te odmah diskredituju i posalju u 3pm. Ovo ti govorim iz iskustva, a ne iz pretpostavke. E sad, ne znam na koji nacin razmisljaju zitelji sela Tusila.Suti i trpi wrote:hm, nema naravno Alternativne televizije u Bl ali nebitno...da ne budemo bas sitnicavi do krajaBiznis wrote:Manje vise se slazem sa tobom. Ipak, ocito je da NS nije imala nacina da dodje do bolje zastupljenosti u medijima. Sta su mogli postici ako je FTV odlucila da uskrati paznju 'protivnicima' SDPa?Suti i trpi wrote: jeste. dobio je dovoljno da udje u skupstinu ks. vi ste se nadali da cete pobjediti u sarajevu i skupa sa sdp formirati vlast u glavnom gradu. ovdje nije bila prica ko ce bolje proci na izborima, obzirom da ste vi mislili da cete uci u vladu ks. sdu je odlicno prosla kad se uporedi sa vama i vasim nadanjima. sdu nije imala akcije sirom bih ali se sdu ne zali kako niko za njih ne zna.
btw, vama smeta kad se pita za rodno mjesto predsjednika stranke ali vasim kandidatima na izborima ne smeta da psuju sandzacke majke kandidatima drugih stranaka...ili nikom u NS ne smeta gdje je rodjen radoncic? da to nisu dupli standardi?![]()
mozes li mi odgovoriti na ovo boldovano, obzirom da branis NS samo bih volio vidjeti kreativnost clana NS na djelu.
Nasa stranka ima potencijal u gradovima i to kod ISKLJUCIVO liberalnijeg i pretezno mladjeg dijela stanovnistva. Uz dobru kampanju, mogli bi na nivou drzave dobiti oko 10% glasova. To bi u ovome trenutku bio maksimum.[/quote]
clan SDP u Gorazdu dosao pred izbore kad je Alijansa pobijedila. Prepoznali ga potencijalni glasaci i digli frku: "On je bio sa druge strane i pucao na nas" a lik mirno odgovori:"Pucao sam ja ali nije SDP". Mala lekcija za razliku u imenima. Ne pociva problem u ovj drzavi u opcini Centar u Sarajevu nego u 108 drugih opcina od kojih su mnoge ruralane i gdje zive ljudi koji glasaju. Ja sam vam dobronamjerno predlozio jedan od nacina na koji mozete pridobiti glasace, vi opet isto kao pred izbore pocinjete mene napadati radi (dobronamjernog) prijedloga. Radi takvog stava ste i popusili na izborima.
Sta mislis da li bi FTV objavila prilog 2.maja da su clanovi NS otisli npr na Vrelo Bosne i poceli cistiti nakon teferica? Zamisli sljedeci prilog:"Nalazimo se na Vrelu Bosne gdje rukovodstvo i clanovi NS ciste izletiste zaprljano nakon proslave prvomajskih praznika. U opcem beznadju uzrokovanom teskom materijalnom situacijom i brojnim politickim problemima ovi mladi ljudi na najbolji nacin licnim primjerom pokazuju kako vide izlaz iz krize..." Da li bi FTV to objavila i kako bi ljudi po tim selima reagovali?
- buzzer
#5116 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
nikoja, a onaj ko se sluzi necijim porjeklom u svrhu diskreditacije je, hajmo reci, nemoralan.Biznis wrote:koja je razlika izmedju sandjacke majke i majke iz Rudog?
-
Biznis
#5117 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
vivaldi wrote:Dodik je mogao prekljucer, prije 1,2 ili 3 godine, dat ostavku zbog zuljeva na nogama ili hemorodia, spakovat kofere i pare i otici gdje hoce ne cekajuci izbore, optuznice i ostalo.Biznis wrote:covjek se kandidovao jer mu je glava u torbi. ako ne osvoji vlast ne gine mu zatvor. zato je kupovao vile na dedinju i uzimao drzavljanstvo srbije, jer srbija ne izrucuje svoje gradjane. ja ti kazem da je dodik ekstremno bogat covjek i ne trebaju mu dnevnice niti sluzbeni vozaci. njemu treba zarubeznjev, optima, litvanci i razvojna banka rs. mase secesijom i trazi ukidanje suda bih jer mu tamo stoji optuznica, trazi podracun u upravi za indirektno oporezivanje jer je potrosio telekom rs i nema vise para za kupovinu socijalnog mira.vivaldi wrote:A sto se tice Dodija i ja sam cuo da se kandidovao iz altruistickih pobuda. Navodno je postao alergican na boju novca, pa ne primice parama vec samo uzima topli obrok i kupon za gradski prevoz.
Medjutim, on to nije uradio i to vise nije vazno.
Ono sto je danas najvaznije je to da je ostao, a njegovo ime je juce zaokruzilo 300 hiljada ljudi. slican broj je dobio sa druge strane njegova susta suprotnost Komsic. To je samo vrh ledenog brijega. Totalni antagonizmi se nastavljaju kada krenes nize pa te doceka 200 hiljada Tadica, 150 bakira, 150 Fahre, 100 Borjane..sve kontrast do kontrasta, a od njih se ocekuje da izbave ovu zemlju.
E to je tema i problem, a ti ako hoces o NS da nastavimo mozemo - bujrum. Ili da nam nadjem nesto zanimljivije?
Da zavirimo po Han pijesku ili Kalesiji pa da nadjemo nekog simpaticnog lika koga ces ti napadati da je on kriv za sve, a ja braniti ili mozemo obratno? Meni svejedno. Ko na debati. Afirmacijska i negacijska ekipa.
nece se dodo spakovati i otici. previse se on uvalio u probleme da se tek tako lako moze izvuci. nisu tu vise samo njegove pare u pitanju vec pare stankovica, ruske mafije i sl.
nastavicemo o NS jer je ovo topic o NS
- vivaldi
#5118 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ovo preskocih, sorry.Biznis wrote:Mislim na nista nije van pameti. upravo imamo tebe kao zanimljivi fenomen jer ne glasas ali zelis promjene i svjestan si da je drzava u problemima. dakle, sto ne glasas za NS?
Ovo je zemlja 3 konstitutivna naroda koja imaju vrlo, vrlo traumaticnu i krvavu vijekovnu proslost. Ogromna stradanja su uglavnom nanosili jedni drugima uz naravno razne spoljne faktore.
Danas ta tri naroda zive u istoj zemlji, ali sa razlicitim vizijama buducnosti iste.
Bilo kakav napredak je vezan za dogovor ta 3 naroda. Taj dogovor mogu donijeti samo jaki nacionalni lideri - nekada 3, a nekada mozda vise jakih autoriteta iz svakog naroda. To su danas Dodik i Tadic kod Srba, Zlaja, Tihi i Hare (eventualno fahro) kod Bosnjaka i recimo Covic i Ljubic kod Hrvata. Sve to trebaju aminovati i 3 vjerska lidera. Ovi ljudi imaju apsolutnu moc u ovoj zemlji!
Ovih 10 ljudi sto se (ako se ikada) dogovore - to ce tako biti. Sve ostalo je mijenjanje prozora i crijepa na kuci kojoj temelji i podovi propadaju ili stoje na krivo.
Razlika izmedju mene i tebe sto ja ne vidim smisao u prozorima dok se temelji ne poprave. Radnika na temeljima ima dovoljno i ja im ne mogu pomoc, a nijedan mi se ne svdija. Da li ce i kada poceti raditi - nemam pojma niti na to mogu uticati. Ali kada i ako oni to urade, ja cu tada izaci da im pomognem da odu sto dalje od moje kuce, a onda cu pomoci da se urade ostale stvari na kuci i po kuci.
Ne znam slikovitije da ti objasnim.
- Suti i trpi
#5119 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Slazem se. Ali, to opet ne bi garantovalo dobar izborni rezultat ako bi stranka bila bojkotovana u vrijeme predizborne kampanje. Nas narod je poznat po losem pamcenju. Par minuta propagande nam brisu godine nezadovoljstva. Nas narod je takav da vjeruje u ono sto ima najbolju reklamu, sto je cesto na televiziji i sto se neprestano hvali. To vazi za auta, za prehrambene proizvode, pa na kraju i politicare. Previse nasjedamo na marketing, a rijetko slusamo razum i dosadasnja iskustva. Pametan uci na tudjim, a budala na vlastitim greskama.Biznis wrote:clan SDP u Gorazdu dosao pred izbore kad je Alijansa pobijedila. Prepoznali ga potencijalni glasaci i digli frku: "On je bio sa druge strane i pucao na nas" a lik mirno odgovori:"Pucao sam ja ali nije SDP". Mala lekcija za razliku u imenima. Ne pociva problem u ovj drzavi u opcini Centar u Sarajevu nego u 108 drugih opcina od kojih su mnoge ruralane i gdje zive ljudi koji glasaju. Ja sam vam dobronamjerno predlozio jedan od nacina na koji mozete pridobiti glasace, vi opet isto kao pred izbore pocinjete mene napadati radi (dobronamjernog) prijedloga. Radi takvog stava ste i popusili na izborima.
Sta mislis da li bi FTV objavila prilog 2.maja da su clanovi NS otisli npr na Vrelo Bosne i poceli cistiti nakon teferica? Zamisli sljedeci prilog:"Nalazimo se na Vrelu Bosne gdje rukovodstvo i clanovi NS ciste izletiste zaprljano nakon proslave prvomajskih praznika. U opcem beznadju uzrokovanom teskom materijalnom situacijom i brojnim politickim problemima ovi mladi ljudi na najbolji nacin licnim primjerom pokazuju kako vide izlaz iz krize..." Da li bi FTV to objavila i kako bi ljudi po tim selima reagovali?
Pa evo, ja sam na ovom forumu od pojedinih likova proglasavan cetnikom iako se moji stavovi ni najmanje ne poklapaju sa cetnistvom. Cetnik sam jer sam Srbin. Krsmanovic je cetnik jer je Srbin. Bajic je cetnik jer je Srbin. Naravno, ovako ne razmisljaju svi forumasi, ali broj onih koji ovako razmisljaju uopste nije zanemariv. I kako da ja odem u Briznik i pocenom promovisati Nasu stranku
-
Biznis
#5120 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
i koliko je puta Bojan bio u zapadnoj Hercegovini i koliko je puta Danis bio u RS?vivaldi wrote:Ovo preskocih, sorry.Biznis wrote:Mislim na nista nije van pameti. upravo imamo tebe kao zanimljivi fenomen jer ne glasas ali zelis promjene i svjestan si da je drzava u problemima. dakle, sto ne glasas za NS?
Ovo je zemlja 3 konstitutivna naroda koja imaju vrlo, vrlo traumaticnu i krvavu vijekovnu proslost. Ogromna stradanja su uglavnom nanosili jedni drugima uz naravno razne spoljne faktore.
Danas ta tri naroda zive u istoj zemlji, ali sa razlicitim vizijama buducnosti iste.
Bilo kakav napredak je vezan za dogovor ta 3 naroda. Taj dogovor mogu donijeti samo jaki nacionalni lideri - nekada 3, a nekada mozda vise jakih autoriteta iz svakog naroda. To su danas Dodik i Tadic kod Srba, Zlaja, Tihi i Hare (eventualno fahro) kod Bosnjaka i recimo Covic i Ljubic kod Hrvata. Sve to trebaju aminovati i 3 vjerska lidera. Ovi ljudi imaju apsolutnu moc u ovoj zemlji!
Ovih 10 ljudi sto se (ako se ikada) dogovore - to ce tako biti. Sve ostalo je mijenjanje prozora i crijepa na kuci kojoj temelji i podovi propadaju ili stoje na krivo.
Razlika izmedju mene i tebe sto ja ne vidim smisao u prozorima dok se temelji ne poprave. Radnika na temeljima ima dovoljno i ja im ne mogu pomoc, a nijedan mi se ne svdija. Da li ce i kada poceti raditi - nemam pojma niti na to mogu uticati. Ali kada i ako oni to urade, ja cu tada izaci da im pomognem da odu sto dalje od moje kuce, a onda cu pomoci da se urade ostale stvari na kuci i po kuci.
Ne znam slikovitije da ti objasnim.
ne slazem se sa nekim od stvari koje si napisao. demokratija i izgradnja demokratskog drustva je dug i mukotrpan posao, apstinencija biraca u tome ne pomaze. u grckim polisima svi su bili obavezni glasati. onaj ko nije glasao bio bi protjeran. mogu prihvatiti tvoju biracku apstinenciju ali je ne mogu nikad razumjeti.
kako mislis da stranke kao NS pobjede ako ne glasas za njih?
- vee-jay
#5121 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
steta NS, ali na drugu stranu, dobro je da niste uzeli jos vise glasova SDPu...
-
Biznis
#5122 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
sve u zivotu je marketing. ljudi piju karlovacko pivo i zaboravljaju za veliku aferu karlovacke pivovare kad je otrovala slucajnog prolaznika ispustajuci otrovni otpad.Suti i trpi wrote:Slazem se. Ali, to opet ne bi garantovalo dobar izborni rezultat ako bi stranka bila bojkotovana u vrijeme predizborne kampanje. Nas narod je poznat po losem pamcenju. Par minuta propagande nam brisu godine nezadovoljstva. Nas narod je takav da vjeruje u ono sto ima najbolju reklamu, sto je cesto na televiziji i sto se neprestano hvali. To vazi za auta, za prehrambene proizvode, pa na kraju i politicare. Previse nasjedamo na marketing, a rijetko slusamo razum i dosadasnja iskustva. Pametan uci na tudjim, a budala na vlastitim greskama.Biznis wrote:clan SDP u Gorazdu dosao pred izbore kad je Alijansa pobijedila. Prepoznali ga potencijalni glasaci i digli frku: "On je bio sa druge strane i pucao na nas" a lik mirno odgovori:"Pucao sam ja ali nije SDP". Mala lekcija za razliku u imenima. Ne pociva problem u ovj drzavi u opcini Centar u Sarajevu nego u 108 drugih opcina od kojih su mnoge ruralane i gdje zive ljudi koji glasaju. Ja sam vam dobronamjerno predlozio jedan od nacina na koji mozete pridobiti glasace, vi opet isto kao pred izbore pocinjete mene napadati radi (dobronamjernog) prijedloga. Radi takvog stava ste i popusili na izborima.
Pa evo, ja sam na ovom forumu od pojedinih likova proglasavan cetnikom iako se moji stavovi ni najmanje ne poklapaju sa cetnistvom. Cetnik sam jer sam Srbin. Krsmanovic je cetnik jer je Srbin. Bajic je cetnik jer je Srbin. Naravno, ovako ne razmisljaju svi forumasi, ali broj onih koji ovako razmisljaju uopste nije zanemariv. I kako da ja odem u Briznik i pocenom promovisati Nasu stranku![]()
![]()
. Dovoljno bi im bilo moje ime da me proglase nepozeljnim. Sve i da sam Bosnjak, moj nacin razmisljanja se suprostavlja njihovom nacinu razmisljanja. Jednostavno, ako Nasa stranka ne zeli LAZNO podilaziti tim ljudima, oni se nikako ne nalaze u ideji koju promovise Nasa stranka. Nista ne treba raditi na silu. Za neke stvari je potrebno vrijeme.
mislim da bi do velikog dijela onih neodlucnih biraca poruke kao ova odlicno stigle. jos kad bi ih redovno ponavljali...nekoliko puta sedmicno na razlicitim dijelovima bih, da ih lokalne televizije prenesu i da dodju do biraca...al ovo je samo moj prijedlog.
ja ne govorim tebi da ides u mjesto gdje mozes imati probleme vec pokusavam samo reci da je politika daleko od idealizma i rijec je o pravom biznisu u kome se marketing ne razlikuje bitno od marketinga u bilo cemu. to je ono sto NS ne shvata. i ako je za neke stvari potrebno vrijeme...neaktivnost clanova NS samo doprinosi opstoj agoniji i ta neaktivnost moze samo doprinijeti da se situacija pogorsava. sto vise vremena prodje a ideja se ne prosiri to ce biti gore i teze.
- vivaldi
#5123 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kucas na otvorena vrata. Rekao sam ti da nisam njihov simpatizer. Ako ces bolje razumiti hebe mi se i za njih ko i za sve ostale. Druga stvar tjeras mak na konac ovim sitnim podpitanjima jer bi to u mom slucaju onda zvucalo ovako.Biznis wrote:i koliko je puta Bojan bio u zapadnoj Hercegovini i koliko je puta Danis bio u RS?
Pa zar moras biti clan kabineta da bi znao gdje su bili? Pa kakva je to kampanja ako narod ne zna gdje su bili.Biznis wrote: nisam clan kabineta nekog od nabrojanih ali mozemo obojica sa sigurnoscu znati da su najmanje jednom svi nabrojani u proteklih sest mjeseci bili u RS.
Jel vidis sad da je bezveze baviti se trivijalnim pitanja i ganjati mak na konac hvatajuci se za neke previde ili gramaticke greske. Drzimo se sustine. Niko nije bio u zap. hercegovini, niko nije bio u rs, ali neko je dobio 300 hiljada,a neko 3 hiljade i jebiga sad. Sta je tu je.
Demokratski je neslagati seBiznis wrote:ne slazem se sa nekim od stvari koje si napisao. demokratija i izgradnja demokratskog drustva je dug i mukotrpan posao, apstinencija biraca u tome ne pomaze. u grckim polisima svi su bili obavezni glasati. onaj ko nije glasao bio bi protjeran. mogu prihvatiti tvoju biracku apstinenciju ali je ne mogu nikad razumjeti.
Kod nas na svakim izborima moraju biti najmanje 3 pobjednika. Ovaj put ce ih biti jos vise. Pritom skoro nijedan nema nikakve dodirne tacke sa ostalim. Juce su u glavnom gradu, u naselju Dobrinja u istoj zgradi u jednom ulazu dobili jedne glasacake listice, a drugom totalno drugacije. Pa gdje to ima???? Da ironija bude veca sve je po zakonu
Da bi se to promjenilo oni se sami moraju dogovoriti da hoce promjenu. Jel vidis sada demokratski teatar apsurda??
Oni ne mogu pobjediti jer nije njihovo vrijeme. Gradjanska opcija je u ovakvoj BiH ispred aktuelnog vremena i bice tako dok se prvo ne rijese stvari koje su nuzne.Biznis wrote:kako mislis da stranke kao NS pobjede ako ne glasas za njih?
Krsmanovic je juce u Foci iako je nacelnik, dobio samo 800 glasova, a Snsd 4.800. Vise od Krsmanovica su dobili i sds i pdp. To najbolje govori koliko je vazno ono o cemu ja pisem kada dodje do tih fundamentalnih stvari.
-
Biznis
#5124 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
bitna razlika izmedju mene i tebe je u tome sto se ja borim za ideju u koju vjerujem, ne pristajem na kapitulacije niti mislim da ce biti bolje ako se izmaknem sa strane i cekam da mi neko napravi temelje. njih mogu samo i jedino ja napraviti.vivaldi wrote:Kucas na otvorena vrata. Rekao sam ti da nisam njihov simpatizer. Ako ces bolje razumiti hebe mi se i za njih ko i za sve ostale. Druga stvar tjeras mak na konac ovim sitnim podpitanjima jer bi to u mom slucaju onda zvucalo ovako.Biznis wrote:i koliko je puta Bojan bio u zapadnoj Hercegovini i koliko je puta Danis bio u RS?
Pa zar moras biti clan kabineta da bi znao gdje su bili? Pa kakva je to kampanja ako narod ne zna gdje su bili.Biznis wrote: nisam clan kabineta nekog od nabrojanih ali mozemo obojica sa sigurnoscu znati da su najmanje jednom svi nabrojani u proteklih sest mjeseci bili u RS.
Jel vidis sad da je bezveze baviti se trivijalnim pitanja i ganjati mak na konac hvatajuci se za neke previde ili gramaticke greske. Drzimo se sustine. Niko nije bio u zap. hercegovini, niko nije bio u rs, ali neko je dobio 300 hiljada,a neko 3 hiljade i jebiga sad. Sta je tu je.
Demokratski je neslagati seBiznis wrote:ne slazem se sa nekim od stvari koje si napisao. demokratija i izgradnja demokratskog drustva je dug i mukotrpan posao, apstinencija biraca u tome ne pomaze. u grckim polisima svi su bili obavezni glasati. onaj ko nije glasao bio bi protjeran. mogu prihvatiti tvoju biracku apstinenciju ali je ne mogu nikad razumjeti.. Tvoj nacin razmisljanja jeste dobar, ali jednostavno nije primjenjiv u zemlji poput BiH. Ne postoji zemlja na svijetu sa ovako komplikovanim drustvenim uredjenjem. Kod nas logika ide do neke odredjene mjere, a onda nastupa neka kvazi logika.
Kod nas na svakim izborima moraju biti najmanje 3 pobjednika. Ovaj put ce ih biti jos vise. Pritom skoro nijedan nema nikakve dodirne tacke sa ostalim. Juce su u glavnom gradu, u naselju Dobrinja u istoj zgradi u jednom ulazu dobili jedne glasacake listice, a drugom totalno drugacije. Pa gdje to ima???? Da ironija bude veca sve je po zakonui sve legalno.
Da bi se to promjenilo oni se sami moraju dogovoriti da hoce promjenu. Jel vidis sada demokratski teatar apsurda??
Oni ne mogu pobjediti jer nije njihovo vrijeme. Gradjanska opcija je u ovakvoj BiH ispred aktuelnog vremena i bice tako dok se prvo ne rijese stvari koje su nuzne.Biznis wrote:kako mislis da stranke kao NS pobjede ako ne glasas za njih?
Krsmanovic je juce u Foci iako je nacelnik, dobio samo 800 glasova, a Snsd 4.800. Vise od Krsmanovica su dobili i sds i pdp. To najbolje govori koliko je vazno ono o cemu ja pisem kada dodje do tih fundamentalnih stvari.
ja sam odgovorio na tvoja trivijalna pitanja (barem pokusao) ti nisi na moja. znas li zasto? jer vjerovatno bojan nikad nije bio u zapadnoj hercegovini a danis u rs. i time sva prica o NS kao boljem sutra pada u vodu.
malo je iracionalna prica o NS sa nekim ko niti za njih glasa, niti ih podrzava i vjeruje u bolje sutra apstinirajuci od izbora. slazes se?
meni to fakat lici na drevni balkanski sport samo neka je kontra pa kako god.
- vivaldi
#5125 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mislim da me nisi pazljivo citao. Nisam simpatizer NS-a i nemam pojma gdje je bio Bajic i lideri jos najmanje 30-ak malih stranaka. Ne znam gdje su bili sefer, batko, Ibro spahic, ne znam uospte kako izgleda ona Aida sto se kandidovala za predjsjednitvo, ne znam kako izgleda onaj papovic iz rs-a.. To su male stranke i bez naklonosti medija. Velike stranke imaju svoje medije, gdje god odu to neko objavi. Za bajica ne znam uopste ni jeli u sarajevu ili rudom.Biznis wrote:bitna razlika izmedju mene i tebe je u tome sto se ja borim za ideju u koju vjerujem, ne pristajem na kapitulacije niti mislim da ce biti bolje ako se izmaknem sa strane i cekam da mi neko napravi temelje. njih mogu samo i jedino ja napraviti.
ja sam odgovorio na tvoja trivijalna pitanja (barem pokusao) ti nisi na moja. znas li zasto? jer vjerovatno bojan nikad nije bio u zapadnoj hercegovini a danis u rs. i time sva prica o NS kao boljem sutra pada u vodu.
malo je iracionalna prica o NS sa nekim ko niti glasa, niti ih podrzava i vjeruje u bolje sutra apstinirajuci od izbora. slazes se?
meni to fakat lici na drevni balkanski sport samo neka je kontra pa kako god.
Sto se ostalog tice, mislim da sam obrazlozio svoje razloge. Apstinencija ni kritika nisu zakonski kaznjive. Druga stvar od mog poreza platu dobijaju i pozicija i opozicija. Evo sada je bila dobra izlaznost i svi prde od srece zbog toga. Upravo zbog tog ogormnog ushicenja je otvoreno bar 5 tema sa dilemom koja je koalicija najmanje zlo sda, sbb, hdz 90, sds, sdp, hdz, snsd..