Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
draganbl

#5101 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

Nezbilj wrote:
draganbl wrote:Pridružujem se osudama.
Prosto je nevjerovatno koliko opasnih izjava Dodik da u jednom danu i to sve ostaje nekažnjeno. Ako je za neku utjehu, po današnjim komentarima u mom okruženju, na ove izjave o namještenim masakrima se većinaljudi zgražava. Obično, kada pljuje po Bosni i BH političarima, u većini slučajeva ga narod podržava. Eto, za ovo ne. Za divno čudo.
Zanimljivo.. Prosto ne mogu da vjerujem da je neko u RS-u stvarno spreman da povjeruje da masakri i zločini srpske vojske nisu samo namještaljka bošnjačke propagande. Hajd i to je neki napredak valjda... Ko zna možda im jednog dana zasmeta i to što pljuje i po njihovoj zemlji.
Ja se iskreno nadam da hoće. Ali tu morate i vi "potegnuti".
Nezbilj

#5102 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Nezbilj »

draganbl wrote:
Nezbilj wrote:
draganbl wrote:Pridružujem se osudama.
Prosto je nevjerovatno koliko opasnih izjava Dodik da u jednom danu i to sve ostaje nekažnjeno. Ako je za neku utjehu, po današnjim komentarima u mom okruženju, na ove izjave o namještenim masakrima se većinaljudi zgražava. Obično, kada pljuje po Bosni i BH političarima, u većini slučajeva ga narod podržava. Eto, za ovo ne. Za divno čudo.
Zanimljivo.. Prosto ne mogu da vjerujem da je neko u RS-u stvarno spreman da povjeruje da masakri i zločini srpske vojske nisu samo namještaljka bošnjačke propagande. Hajd i to je neki napredak valjda... Ko zna možda im jednog dana zasmeta i to što pljuje i po njihovoj zemlji.
Ja se iskreno nadam da hoće. Ali tu morate i vi "potegnuti".
Kako na primjer? Šta ti misliš da bi u mi trebali da ucinimo da bi u RS-u prestali mrziti BiH?
fukara_tz

#5103 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by fukara_tz »

Npr covjek napiso da osudjuje izjave a odmah slijedi komentar prosto ne mogu da vjerujem. Za pocetak poceti vjerovati da nisu svi ljudi isti. Pa onda prestati sa "MI" i "VI"...itd..to bi mozda bilo dovoljno za pocetak pa onda nadogradjivati.
oksigen

#5104 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by oksigen »

Ljudi moji ,sta je s vama ?
Sta je rek'o, gdje je bio ,za koga navija Dodik na njivi, Dodik na sljivi...
O Dodiku 208 stranica stranica a ''fildzan viska'' 26 ?!
Sudeci po broju napisanih komentara ,najveci problem i u FBiH je Dodik .
Ne kontam?!

Kako niko ne vidi da je Dodik ,Dodik zato sto MZ to zeli i da ista preko njega ,polako uredjuje BiH, onako kako zeli i planira .
Prosto pitanje... da li je i jedan Visoki predstavnik , Bilt, Vesendorf,Petric itd,itd... pa i ovaj aktuelni , za mrvu povisio glas na Milu ?
Tesko je za prihvatiti ali on oduvjek ima najvecu podrsku MZ .
Da su oni zeljeli ,danas bi on bio Presjednik BiH . Aprilski paket bi prosao i Presjednistva ne bi ni bilo. Ali koliko vidimo oni su htjeli drugacije .

Zato cemu galama , nece ona pomoci da se on ukloni .Ukloniti sa vlasti mogu ga samo Srbi u Srpskoj ,a MZ u tome moze'' malo pomoci''. A MZ to ne zeli .A Srbima je ocito dobar. Pa redovno ga biraju.
Galama iz FBiH je kontraproduktivna ,posto se Srbi drze one ''stare partizanske'' -Sto je vise kleveta i lazi, Mile nam je miliji i drazi-
Pa na neki nacin ,sto je vise povika na Dodika iz FBiH , veca je podrska u RS . A on se u RS kandiduje na izborima .
Tako da ste svi vi manje,vise ukljuceni u Milinu kampanju i to volonterski .Bez pare i dinara .
Posto su Srbi U Republici Srpskoj pojednostavili svar ...Ako njima Muslimanima (Bosnjacima ,prim.aut) ne valja, mora da je nama dobar...I okruze broj na tabeli ,koji mu je opet MZ dodjelila ...1.Milorad Dodik.
PS.
Mozda i Dodik u tu svrhu koristi jedan od nikova ...recimo Nezbilj ..a Rajko Vasic(Bosnolog) mu pomaze sa krila...hehe...Salim se malo , nemojte zamjerit.
Nezbilj

#5105 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Nezbilj »

@fukara tz
možda sam prvo trebao napisati "Svaka čast skidam kapu i tebi i svakome u RS-u koji misli tako kao ti" jer to sam prvo pomislio. A onda čitam nastavak komentara kako ti isti ljudi uživaju kad Dodik pljuje po BiH pa onda pomislim pa i nisu se bog zna šta pretrgali sa pragom tolerancije. Ali stvarno moj komentar je "Zar je moguće??" jer jednostavno sam iznenađen da ljudi u BL izmešu sebe negativno komentarišu o Dodikovoj izjavi i ne radi se tu o nikakvoj generalizaciji mi - vi. Jednostavno nisam imao prilike da čujem takav stav kod ljudi iz RS-a. Možda bi trebali malo više javno da iznose takvo mišljenje pa onda ne bi bilo čudno.

A ovo drugo pitanje: Šta ti misliš da bi u mi trebali da ucinimo da bi u RS-u prestali mrziti BiH?
Stvarno me interesuje. Jer evo sva javna komunikacija između eniteta se svodi na prepucavanje i teško je zamisliti kako bi drugačije i moglo. Opet obični ljudi poznanici Srbi, Hrvati, Bošnjaci ili šta god, rijetko otvoreno razgovaraju na ovu temu upravo da ne bi završila prepucavanjem. Ali ovako možda bi nešto mogli saznati jedni o drugima. Mene stvarno zanima šta se dešava u glavama onih koji uživaju kada slušaju kako Dodik govori sa prezirom o Sarajevu, ismijava BH reprezentaciju, pljuje po BiH i šta bi mi mogli "potegnuti" pa da obični svijet u RS-u počne drugačije da razmišlja?

@oksigen
u stvari kad malo razmislim nemam nista da ti kazem
oksigen

#5106 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by oksigen »

Nezbilj wrote:@fukara tz
možda sam prvo trebao napisati "Svaka čast skidam kapu i tebi i svakome u RS-u koji misli tako kao ti" jer to sam prvo pomislio. A onda čitam nastavak komentara kako ti isti ljudi uživaju kad Dodik pljuje po BiH pa onda pomislim pa i nisu se bog zna šta pretrgali sa pragom tolerancije. Ali stvarno moj komentar je "Zar je moguće??" jer jednostavno sam iznenađen da ljudi u BL izmešu sebe negativno komentarišu o Dodikovoj izjavi i ne radi se tu o nikakvoj generalizaciji mi - vi. Jednostavno nisam imao prilike da čujem takav stav kod ljudi iz RS-a. Možda bi trebali malo više javno da iznose takvo mišljenje pa onda ne bi bilo čudno.

A ovo drugo pitanje: Šta ti misliš da bi u mi trebali da ucinimo da bi u RS-u prestali mrziti BiH?
Stvarno me interesuje. Jer evo sva javna komunikacija između eniteta se svodi na prepucavanje i teško je zamisliti kako bi drugačije i moglo. Opet obični ljudi poznanici Srbi, Hrvati, Bošnjaci ili šta god, rijetko otvoreno razgovaraju na ovu temu upravo da ne bi završila prepucavanjem. Ali ovako možda bi nešto mogli saznati jedni o drugima. Mene stvarno zanima šta se dešava u glavama onih koji uživaju kada slušaju kako Dodik govori sa prezirom o Sarajevu, ismijava BH reprezentaciju, pljuje po BiH i šta bi mi mogli "potegnuti" pa da obični svijet u RS-u počne drugačije da razmišlja?

@oksigen
Nije Dodik nas glavni problem vec je on glasnogovornik cijelog RS-a i nije ga MZ dovela na vlast vec oni koji su za njega glasali.
Kada prestane pritisak na Republiku Srpsku ,Srbi iz RS poceti ce BiH smatrati svojom .
PS
I obrnuto.
Nezbilj

#5107 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Nezbilj »

oksigen wrote: Kada prestane pritisak na Republiku Srpsku ,Srbi iz RS poceti ce BiH smatrati svojom .
PS
I obrnuto.
Povlačim pitanje. Tvoj stav mi je jasan i s tobom se nema šta diskutovati. To što pričaš mogu svak dan čuti od Dodika i Vasića.
oksigen

#5108 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by oksigen »

Nezbilj wrote:
oksigen wrote: Kada prestane pritisak na Republiku Srpsku ,Srbi iz RS poceti ce BiH smatrati svojom .
PS
I obrnuto.
Povlačim pitanje. Tvoj stav mi je jasan i s tobom se nema šta diskutovati. To što pričaš mogu svak dan čuti od Dodika i Vasića.
Diskutovali mi ili ne, vjeruj, to su cinjenice.Tako misli narod, ja zivim u RS i to vrlodobro znam.
I DAJ BOLAN,POGLEDAJTE TEMU ,''Od 1.januara 2010. BiH,Srbija i Hrvatska postaju clanice EU'' i recite koju ! Zanima me vase misljenje .
zavrzlama

#5109 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zavrzlama »

oksigen wrote:
Nezbilj wrote:
PS
I obrnuto.
Diskutovali mi ili ne, vjeruj, to su cinjenice.Tako misli narod, ja zivim u RS i to vrlodobro znam.
I DAJ BOLAN,POGLEDAJTE TEMU ,''Od 1.januara 2010. BiH,Srbija i Hrvatska postaju clanice EU'' i recite koju ! Zanima me vase misljenje .
jos da skontas da je rs entitet tri ravnopravna i konstutivna naroda i da je glas hrvata i bosnjaka isti ko glas srba..i da znas da je "narod" i oni koji su protiv fasizma koje dodik provodi...tvoj je problem sto slijedis velikosrpsku politiku i kontas da je rs srpski eskluzivitet i da se samo srbi pitaju o sudbini tog entiteta..i ko ti daje za pravo da govoris u ime citavog srpskog naroda...sto ti ovo govorim ..govorim ti sto si neki dan na jednoj temi napisao" ovdje se ponizava srpski narod" ti ga gosn'salonac ponizavas, jer dodikove izjave predstavljas kao volju srba..ako je tako onda ispada tacna ona teorija @daltona o srpskom narodu kao narodu koji podrzava fasizam...sam si sebi skocio u usta...
Last edited by zavrzlama on 15/09/2009 03:42, edited 2 times in total.
Prpa.ba

#5110 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Prpa.ba »

Sve se ovo moze sumirati u: bolje cetnik koji laje nego cetnik koji suti i muti. Imajuci u vidu kratko pamcenje u bosnjackog naroda, cetnici da se usute na godinu dana, rat bi bio zaboravljen samo tako, i nova tura bi slobodno mogla otpoceti :thumbup:
dallton

#5111 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

oksigen wrote:Ljudi moji ,sta je s vama ?
Ne kontam?!

Kako niko ne vidi da je Dodik ,Dodik zato sto MZ to zeli i da ista preko njega ,polako uredjuje BiH, onako kako zeli i planira .
Prosto pitanje... da li je i jedan Visoki predstavnik , Bilt, Vesendorf,Petric itd,itd... pa i ovaj aktuelni , za mrvu povisio glas na Milu ?
Da su oni zeljeli ,danas bi on bio Presjednik BiH . Aprilski paket bi prosao i Presjednistva ne bi ni bilo. Ali koliko vidimo oni su htjeli drugacije .

Zato cemu galama , nece ona pomoci da se on ukloni .Ukloniti sa vlasti mogu ga samo Srbi u Srpskoj ,a MZ u tome moze'' malo pomoci''. A MZ to ne zeli .A Srbima je ocito dobar. Pa redovno ga biraju.
Galama iz FBiH je kontraproduktivna ,posto se Srbi drze one ''stare partizanske'' -Sto je vise kleveta i lazi, Mile nam je miliji i drazi-
Pa na neki nacin ,sto je vise povika na Dodika iz FBiH , veca je podrska u RS . A on se u RS kandiduje na izborima .
Tako da ste svi vi manje,vise ukljuceni u Milinu kampanju i to volonterski .Bez pare i dinara .
Posto su Srbi U Republici Srpskoj pojednostavili svar ...Ako njima Muslimanima (Bosnjacima ,prim.aut) ne valja, mora da je nama dobar...I okruze broj na tabeli ,koji mu je opet MZ dodjelila ...1.Milorad Dodik.
PS.
Mozda i Dodik u tu svrhu koristi jedan od nikova ...recimo Nezbilj ..a Rajko Vasic(Bosnolog) mu pomaze sa krila...hehe...Salim se malo , nemojte zamjerit.
pa posto si sam napisao da srpski narod u pcu to podrzava - kao sto je podrzavao i karadzica i milosevica i ostale - mi na to ne treba da cutimo nego da i mi kritikujemo dodu tako da on ostane na vlasti, sto su duze srpski nacionalisti na vlasti, to ce biti manje srba u pcu a i oni koji budu ce defakto biti srpska dijaspora koja ce svoju djecu vezati za srbiju sto ideologijom sto srcem, a tijelo ide tamo gdje je srce....i ovim tempom jos jedna generacija i ono sto se danas u srpskoj politici racuna kao zlocinacki poludobitak ce biti trajni historijski gubitak...al posto narod takvo sto podrzava, kao sto si sam rekao, tome se ne treba protiviti
zavrzlama

#5112 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zavrzlama »

Sve dok dodik uspijeva da svojim fasistickim izjavama ne dovodi u pitanje opstanak ratnog plijena(malog asusvica) dotle ce on imati podrsku vecine srba u BIH..onda kad MZ dotuzi(odnosno velikosrbi ugroze njihove vizije BIH) i MZ odluci da skloni Dodika prijetnjom ukidanja rs-a,tad ce sami srbi iz straha za gubitkom rs-a da smijene Dodika...kroz istoriju su srbi ubijali i smjenjivali svoje politicare obicno kad se zrtvom takvih politicara osiguravalo odrzavanje ideje o velikoj srbiji(milosevica su poslali u Hag radi izgubljenih ratova,a dodika ce smijeniti ili poslati u vjecna lovista da bi sacuvali ratni plijen) i tu je sva poenta srpske politike...SANU je odavno nasao zamjenu Dodiku ako sta krene naopako..dodik se umislio da se sav svijet okrece oko njega, da ce njegov odlazak biti neko vece talasanje u BIH i da ce otmeno prodati kozu...ne gosn'n dodik, ti ces sici sa politicke scene kao posljednji krkan i gedzo...sitan je dodik da bi njegov odlazak narusio postojanost BIH, jer je BIH prebrodila puno vece kocijase od dodika.. ;-) ...

odlazak Dodika prije ili kasnije nece uticati na cjelovitost BIH....samo sto ce njegovo duze zadrzavanja na poliitckoj sceni vise udaljiti srbe od BIH i pretoviriti ih u pravu dijasporu u sopstvenoj drzavi..odlaskom dodika najvise profitiraju sami srbi jer im svaki dan njegovo prisustvo krade BIH i stavlja srbe u polozaja pobunjenika i onih koji se nisu odmakli od ideologije koju su Kardzic i Milosevic zamislili da ostvare u BIH....dodik je pobio sve tvrdnje srpskih politicara kako je rs stvoren kao bojaznost od preglasavanja..sad i obicni srbi uvidjaju da su izmanipulisani i da su ginuli samo radi bolesnih ciljeva macehe srbije,iste one macehe koja ce ih ostaviti na cjedilu, kad im urazumljijevanje BIH srba bude dobar politicki ili ekonomski profit..
Fair Life

#5113 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Fair Life »

Da je birvaktile Alija pristao na zabranu politickog djelovanja fasistickog SDS-a... eh, danas bi se drugacije kolo igralo. Drugi bi orkestar svirao.

Ali... "Lako cemo mi s njima. Od sada su oni nasa briga".

Otkacio brigu... elegantno.
Bosnolog

#5114 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

Ne kontam?!

PS.
Oksigen ,zracni /nebeski, koliko vidim da je tvoja briga na ovom forumu kako ublaziti posljedice Dodomenovih fizofreno fasistickih izjava ,negacija proslosti poznatom tezom Zlobice Cosica da je patriotski lagati i da ponavljana laz postaje istina u izapranim glavama salonaca :mrgreen:

Nemoj se sikirati sto je Dodomen izgubio kompas,sto vozi u pogresnoim smjeru a i kocnice mu odavno ne rade ,zaustavit ce se negdje usput .A kada?, pa cut ce se :mrgreen: .Mozda mu sabotazu na kocnicama urade bas oni oko njega,njegovi :mrgreen: ,kada shvate da istog treba zrtvovati koa potrosenog po uzoru na ranije potrosene; poput Zlobe Milosevica,Dabimena i drugih,a bilo je i mnogo iz ranije Srpske Historije. :roll:

Ocito si sretan sto se mnoze stranice na ovom forumu na tematici bisera i dogodovstina Dodomena od kada je preuzeo palicu prvog dirigenta U Dabitetu .Vidim da si sretan zbog svega pa ti gode sve ove silne stranice o istom a to ti je kao garant njegovog opstanka na celu Dodoteta. :mrgreen:

Dobro je da i mi imamo Dodomena da otvore oci svima u BiH a i MZ kakva gomila bilmeza predstavlja uspjesniji i sretniji dio osakacene BiH.

Dodomen je kopija Dabic Jadovana ,ovaj drugi je u Hagu gdje konzumiranjem sopstvenog urina otkriva nadri medicinske fenomene lijecenja psihopatskih poremecaja kao posljedicu bolesnog SANU Srbizma ciji je bio izvodac 90-tih godina .Dok je ovaj novi Dodomen cuvar iste i garant njenog prosperiteta u tvojim ocima i ocima sludenih salonaca .

Tvoje tolerisanje kao i tolerisanje drugih u tom genocitetu istog tog sizofrenog Dodomena Laktasenka govori da si na istoj frekvenciji ideologije koju ljubis i kojoj se divis.

Dobro zbore zavzlama,dalton i drugi kada analiziraju bolesnike koji vec duze vemena vode Srbe u propast,neki su u Hagu,neki su pod zemljom ali uvijek imaju kandidata da naslijede potrosene :mrgreen:

Normalan covjek postavlja logicno pitanje ,da li je moguce nakon svega ,svih ovih godina zla ,nesreca i svih dokaza o zlocinima sulude SANU ideologije kao i svih presuda da se i dalje slijepo slijede kopije potrosenih paranoicih psihopata ,krimosa i tragicara .

Kako je moguce da se ne otrijeznite i shvate da vas opet nasukuju na nove pacenicke nesrece .

Posebno dans kada je odnos snaga u BiH u regiji porazavajuce los po istog i kada imamo NATO i MZ u BiH a koja ce nam dati mig nakon svega da se ova tragisludenicka problematika prekinuta u Deytonu 1995 dovrsi nastavkom ,drugim poluvremenom.

Sve su opcije na stolu.Moza to Dodomen prizeljkuje ,kao da ima necije garancije ili je placen da radi za nekoga ,tojest da podgrijava bosanski lonac do usijanja.

Ovakvim svakodnevnim izjavama Dodomen samo potvrdzuje da je GTRS plod bolesne SANU genocidne ideologije koja ce nazalost u crno zaviti prije svega Srpski narod u BiH a i samu Srbiju.

Neshvatljivo je da su Srbi toliko slijepi i sludeni i da ne vide gdje ih Dodomen vodi ovakvim izjavama.

Da li su u stanju paranoje ili hipnoze pa im mozak ne funkcionise nakon svakodnevnih istupa istog i da li sebi postavljaju pitanje o posljedicama koj ce proizaci iz njegovog fasizoidnog ponasanja.

Znam jedno da njegov fasizam nece donijeti dobro prije svega njemu a ni onima koji ga slijepo slijede uz precutno ili navijacko odobravanje njegovih bolesnih izjava koje vrijdaju priije svega zrtve/rodbinu i roditelje te pobijene djeca ko i sve nas skupa .

Ovakvim izjavama sam sebi kopa politicki grob u kome ce ostati,poput onih predhodnika koji su imali mnogo vecu vojnu moc i bolji raspored snaga pa ih eno ispod lipe ili su u Hagu na svijetskoj pozornici casti gdje predstavljaju bolesnu SANU ideologiju zla od koje ce se Srbi jako tesko oprati a zbog podrske istima u proslosti kao i podrske i negacije danas.

Dodomena kontrolise Srbija i SANU mentori ,problem je sto je isti otisao toliko daleko da ni oni nemaju vise kontrole nad njim.Najbolje potvrduje nedavni susret Tadomena na Palama prilikom otvaranja Skole "Srbija" izjavama koje su unezgodile samog Tadomena .
oksigen

#5115 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by oksigen »

dallton wrote:
Ne kontam?!

PS.
pa posto si sam napisao da srpski narod u pcu to podrzava - kao sto je podrzavao i karadzica i milosevica i ostale - mi na to ne treba da cutimo nego da i mi kritikujemo dodu tako da on ostane na vlasti, sto su duze srpski nacionalisti na vlasti, to ce biti manje srba u pcu a i oni koji budu ce defakto biti srpska dijaspora koja ce svoju djecu vezati za srbiju sto ideologijom sto srcem, a tijelo ide tamo gdje je srce....i ovim tempom jos jedna generacija i ono sto se danas u srpskoj politici racuna kao zlocinacki poludobitak ce biti trajni historijski gubitak...al posto narod takvo sto podrzava, kao sto si sam rekao, tome se ne treba protiviti
Hm,tvoja briga za Srbe je prosto ganutljiva.

A moj komentar ostalih postova u kojima sam ''prozvan'' ...
Procitajte moj post bez ostrascenosti,ako ste to jos uvjek u mogucnosti .
A ako ne ...dobro dosli u Dodikovu kampanju.
draganbl

#5116 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

@oksigen
Čini mi se da bi se ovdje mogao ostvariti konstruktivan razgovor, pa hajde da pokušam.
Drago mi je da si, eto, čuo i od nekoga iz RS da osudi Dodikove izjave. Ja ne znam tačan odgovor šta sve narod u Federaciji treba "potegnuti", ali sigurno treba. Kao prvo, morate shvatiti kako narod (u daljem tekstu tu mislim na većinu Srba) u RS razmišlja. (Da biste pobijedili (političkog) neprijatelja, morate ga prvo dobro upoznati). Odmah da napomenem da ja ne mislim ovako, ali ja nisam većina.
1. Narod u RS Bosnu i Hercegovinu posmatra ISKLJUČIVO kao neku laganu zajednicu dva skoro nezavisna entiteta, koji se na zajedničkoj vlasti udružuju u nekih tri četiri institucije. Čak je i vremenska prognoza drugačija u RS i Federaciji.
2. Narod u RS Srbiju posmatra kao bratsku zemlju (ne smatra se političkim dijelom Srbije) i osjeća je kao svoju.
3. Narod u RS se plaši majorizacije i islamizacije (islamska deklaracija, šerijatski zakon, vehabije, mudžahedini).
4. Narod u RS ne smatra da je počinjen genocid nad Bošnjacima (o mom stavu o ovome pročitajte u drugim temama).
5. Narod u RS se ne smatra četnicima.
6. Narod u RS sluša izjave hrvatskih političara koji "kukaju" o ugroženosti i ne žele istu sudbinu.
7. Izjave bošnjačkih političara (uključujući i Komšića) se smatraju neprijateljskim.
8. U RS nema opozicije, tj. alternative.

Eto tako stoje stvari. Ponavljam, ovo nisu moji stavovi, već moja procjena kako većina misli. Šta ćemo sad?
KREMEN

#5117 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by KREMEN »

Srbi, narod kao i sav ostali, samo sto su vec dvije decenije izlozeni strahovitoj propagadi, pa obican covjek tamo kad mu se spomene musliman, odmah vidi stotine dzamija, mudjahedine i sta ja znam sta vec...pa ja sam nedavno pricao sa jednim koji me je upitao da li je Srebrenica muslimanska propaganda, je li to sve izmislleno..eto koliko su izmanipulirani...Dodik je sirovina, ali tu mu pomazu i nesposobni Bosnjacki politicari..kad ga vidis kako prica vise mi lici na sumara...ali takvi trenutno prolaze..trenutno nema politicara ni sa jedne od tri strane koji bi mogao nesto promjeniti..sve jad i cemer.
doktor78

#5118 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by doktor78 »

draganbl wrote: 1. Narod u RS Bosnu i Hercegovinu posmatra ISKLJUČIVO kao neku laganu zajednicu dva skoro nezavisna entiteta, koji se na zajedničkoj vlasti udružuju u nekih tri četiri institucije. Čak je i vremenska prognoza drugačija u RS i Federaciji.
2. Narod u RS Srbiju posmatra kao bratsku zemlju (ne smatra se političkim dijelom Srbije) i osjeća je kao svoju.
3. Narod u RS se plaši majorizacije i islamizacije (islamska deklaracija, šerijatski zakon, vehabije, mudžahedini).
4. Narod u RS ne smatra da je počinjen genocid nad Bošnjacima (o mom stavu o ovome pročitajte u drugim temama).
6. Narod u RS sluša izjave hrvatskih političara koji "kukaju" o ugroženosti i ne žele istu sudbinu.
7. Izjave bošnjačkih političara (uključujući i Komšića) se smatraju neprijateljskim.

Eto tako stoje stvari. Ponavljam, ovo nisu moji stavovi, već moja procjena kako većina misli. Šta ćemo sad?
Tacku 3. donekle mogu razumjeti, Ceric & co. je svakodnevno osnazuju.
Dok se tacka 4. ne promijeni, tesko da ce ici nabolje.
Tacku 5. vam rusi SPC posvecivanjem raznih cetnickih vojvoda, otvaranjem spomenika istima, sahranjivanjem istih u dvoristima crkava i.t.d.
Ostalo ne bih komentarisao
Prpa.ba

#5119 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Prpa.ba »

Fair Life wrote:Da je birvaktile Alija pristao na zabranu politickog djelovanja fasistickog SDS-a... eh, danas bi se drugacije kolo igralo. Drugi bi orkestar svirao.

Ali... "Lako cemo mi s njima. Od sada su oni nasa briga".

Otkacio brigu... elegantno.
Da.. najbolje je napraviti od SDS-a mucenike za srpstvo, i zabranama skloniti otvoreno cetnistvo sa scene... opet se uljuljkati u mit o srbima kozmopolitima, velikim bosancima i nasim "komsijama".. i sacekati dvadesetak godina do nove porcije granata i genocida po nama, uz obavezno "nedime, sta nam ovo rade".

Alija ako je ista pametno uradio, onda je to "odbijanje" ukidanja SDS-a i fasista. Bolje da su tu i da ih raspoznajemo, nego da su po podrumima kao pod Jugoslavijom i da prave planove za "nestanak muslimanskog naroda", a pred nama su divni i krasni.
draganbl wrote: Eto tako stoje stvari. Ponavljam, ovo nisu moji stavovi, već moja procjena kako većina misli. Šta ćemo sad?
Nista. 8)
nokia6170

#5120 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

draganbl wrote:

@oksigen
Čini mi se da bi se ovdje mogao ostvariti konstruktivan razgovor, pa hajde da pokušam.
Drago mi je da si, eto, čuo i od nekoga iz RS da osudi Dodikove izjave. Ja ne znam tačan odgovor šta sve narod u Federaciji treba "potegnuti", ali sigurno treba. Kao prvo, morate shvatiti kako narod (u daljem tekstu tu mislim na većinu Srba) u RS razmišlja. (Da biste pobijedili (političkog) neprijatelja, morate ga prvo dobro upoznati). Odmah da napomenem da ja ne mislim ovako, ali ja nisam većina.
1. Narod u RS Bosnu i Hercegovinu posmatra ISKLJUČIVO kao neku laganu zajednicu dva skoro nezavisna entiteta, koji se na zajedničkoj vlasti udružuju u nekih tri četiri institucije. Čak je i vremenska prognoza drugačija u RS i Federaciji.

fino je sto si podijelio sa nama ovdje nesto sto vec i ptice na grani znaju.

ja bi samo rekao da je taj isti narod rs-a mislio 1993. godine da zivi u nezavisnoj i samostalnoj samoproglasenoj drzavi i da bosna i hercegovina je bivsa i nikad sastavljena drzava.

p.s. dragane moj, narod je stoka koja mijenja svoj stav nakon 10 dana aktivne medijske kampanje. tako da me iskreno zaboli neka stvar sta narod misli, pogotovo nas nepismeni i polupismeni narod.

glup primjer ti je da su ciru prije 10 godina svi pljuvali, a danas je haman svetac koji ne silazi sa malih ekrana....ti meni pricas o tom narodu jel dragane?
said.sa

#5121 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by said.sa »

@draganbl

E baš neka si nam rekao kako se Srbi iz RS-a boje islamizacije i majorizacije i kako se plaše da će ih snaći sudbina Hrvata iz FBiH :roll: :run:

Od silnog straha ste '92-'95 pobili i poklali sve što se moglo u RS i sad jadni vi, vas je strah da ne budete u manjini. Od silog straha od majorizacije, u državnim institucijama je toliko rukovodećih spskih i hrvatskih kadrova pa Bošnjaka nema na mapi. Od silog straha Nikole Špirića, Sadik Ahmetović ne može biti ministar sigurnosti. A o Bošnjačkim kadrovima i radnim mjestima u RS neću ni da pričam, nije mi do šale jutros.

Naravno da vas je stah, strah vas je da će vam propasti genocidno čedo (ili četo :-D ) zvano RS. I hoće, ako Bog da, samo polako...
:bih:
behavac

#5122 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by behavac »

nokia6170 wrote: narod je stoka koja mijenja svoj stav nakon 10 dana aktivne medijske kampanje. tako da me iskreno zaboli neka stvar sta narod misli, pogotovo nas nepismeni i polupismeni narod.
To stoji...nije dzaba BIH na dnu liste po pitanju obrazovanja u Evropi...ali onda je nas problem demokratija jer po njoj upravo taj narod odlucuje tj bira na izborima one koji ce odlucivati...a ocigledno bira jos vece budale...tj nisu ti budale, cim znaju raditi za sebe ali problem je sto ne rade za kolektiv za sta su izabrani...
Last edited by behavac on 15/09/2009 10:46, edited 1 time in total.
palermo

#5123 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by palermo »

draganbl wrote: Čini mi se da bi se ovdje mogao ostvariti konstruktivan razgovor, pa hajde da pokušam.

Nokia je dobrim dijelom već odgovorio, ali da i ja dodam pokoju. Nefer je pozivati se na narod,narod vjerovatno misli to, ali narod istovremeno misli i još štošta drugo.. I narod konačno nije onaj koji oblikuje mišljenje, nego su to nacionalne elite. I što se mene tiče jedan od osnovnih problema je što ne postoji autentična i autohtona politička i svaka druga elita bosanskih Srba. Oni su sebe predali eliti koja stoluje u Beogradu.I mislim da je ključno pitanje , da li unutar bosanskih Srba postoji snaga koja može biti makar rudiment buduće autohtone elite Srba koji žive u Bosni i hercegovini i koja će na autentičan način moći zaista da prezentira interese bosanskih Srba i istovremeno kreira okruženje u kojem će demokratizacija i sloboda biti poluga kojom se na najbolji način čuvaju i partikularni interesi svih nacionalnih grupa odnsono naroda. Ukoliko je odgovor odričan, bojim se da smo svi u problemu, al prije svega Srbi.
oridjidji

#5124 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by oridjidji »

Ma kojim govnima vi dajete kredita. Srbe u BIH-a mozes podijeliti na partizane i na cetnike, isto tako je i sa Srbijancima samo je tamo postotak partizana puno veci nego u BIH-a.
Kad spominjem partizane medju Srbima onda mislim na one Srbe koji nisu fasistoidni i poseljaceni, vec znaju sta je suzivot i demokratija. Sve dok mi jednima dajemo kredita i pravimo ustupke, oni ce nas gaziti nemilice. Tako je i Tihi pravio ustupke, pa je svojom nesposobnoscu izgubio desetak ministarskih fotelja u vijecu ministara, federaciju BIH-a doveo do podjele na jos jedan entitet. A Srbi su tradicionalno nastavili na krilima Dodika furati cetnicku demagogiju. Zbog politike u RS-u izgubio sam vjeru u izuzetke jer danas ih je premalo barem u tome entitetu i ako ih ima onda se tretiraju kao izdajice Srpskog naroda jer ne dijele sa njima cetnicke ideale, vec zdrave demokratske. Bojan Bijelic je jedan od izdajica u RS-u, zasto? Zato sto vodi politiku koja Srbe okrece prema BIH-a, a ne prema Srbiji. Sigurno oni u RS-u, mogu uprijeti u jos njih "momaka partizana", ali eto Bojan im je nesto narocito drag. Najgore da je svako, ko povede svoju politiku u RS-u protiv Dodika izdajica srpskog naroda. Oni nisu ni svjesni da im isti donosi propast, to sto on iritira Bosnjake i Hrvate svojim izjavama i provocira nemir, tamo gdje ga nema i tjera ljude na budjenje nove runde mrznje, svime time on samo sebi pridonosi, a ne srpskome narodu. Srbi se iseljavaju u RS-u. Neki prijedju u FBIH, neki odu u Srbiju, neki u inostranstvo dalje. Mnogi od njih nisu zeljeli biti dio ratne price, pa su spas trazili u okolnim zemljama u ratu i nakon rata. Medjutim ima i onih koji ne mogu da se vrate, tamo odakle su dosli jer teret koji su im starci ostavili namece se i njima iako su tada djeca bila.

Na moru kada sam bio ove godine u Crnoj Gori, upoznao sam trojicu Srba, jednog Lovrenovica momka koji ima 25 godina iz Hrvatske, drugog koji je iz Sarajeva i treceg koji je iz Visegrada. Prvi najmladji je bio potomak oficirske loze Lovrenovica u HR koji su bili dosljedni sluzbenici Marticeve politike, momak koji je skoro svako pravo izgubio u Hrvatskoj zbog svojih striceva oficira, koji kaze da mu je najljepse bilo u HR dok je zivio, koji je za vrijeme rata iselio u BG 93 godine sa porodicom i koji se iste godine ponovo vratio u HR, pa potom prije Oluje opet otpilio za Srbiju, ali da danas ima golemi strah da se vrati tamo iako ga komsije doslovno mole jer prepusteno imanje mu ugrozava njihova imanja. Medjutim eto vratio se na kratko u HR i malo su ga propitivali o ulozi njegovih striceva, rodjaka u ulozi u ratnoj Hr. On im nije nista rekao jer ipak prece je braniti svoje. Njegov komentar na to je bio "kurac cu im ista ja reci". :D Zbog svega sto mu se desilo nijednom nije lanuo na Milosevica, Martica, a zivotna prica mu i nije bas ugodna. Drugi vec Sarajlija, zivio u ratu u Sarajevu u BIH-a, gradsko dijete, otpilio za BG 96 jer mu Sarajevo nije vise bilo kao prije, poslje par godina pegljanja snasao se i doselio u Sutomore, dole radi kao Tatto majstor. Igrom slucaja nabasali smo na njega i popricali o svemu i obradovali se napokon nekome ko nije opterecen pricom o Srbima, Hrvatima i muslimanima. Pricao bi kako bi posao u BIH-a na odmor i obicno posjetio malo Sarajevo i kako bi otisao kod mladinih u Bjeljinu i prvi komentar za Srbe tamosnje lokalce mu je bio, pa oni su jos zadojeni nacionalizmom i oni su ludi. Pitao je u Sarajevu, o raji koju znamo, pricao nam je kako je to u Sarajevu nekada bilo biti mladic. Kuda je zujao, s kime se druzio i kako. Sve u svemu covjek osjeti duh Sarajeva u njemu. Treceg cicu sam upoznao cekajuci druga na autobuskoj stanici u Sutomoru ( na sve to lici, samo na stanicu ne lici :D ). Srbin iz Visegrada, koji je pobjegao od samih Srba u Višegradu jer eto vise mu ona carsija nije bila ista kao nekada. Neki novi ljudi i klicni su stigli u grad, grad se katastrofalno promjenio i kao izbor mu se nametnulo jedino da podje u Bg, poslje BG svoj spas potrazio je u Crnoj Gori i sada zivi kao podstanar radeci dva posla kako bi prehranio porodicu. Kune, psuje i vrijedja svakoga jer svako mu je za njegovu nevolju kriv. Ni njemu samom nije jasno kako se tako rat sam od sebe nametnuo. Na pitanje bili se vratio u Visegrad, rekao je nebi jer za njega to vise nije onaj grad u kojem je nekada zivio.
Eto to su mnogi Srbi dobili od politike srpskoga naroda u HR i BIH-a. Srbijanci su vec drugaciji, oni su sareni njih ima partizana, cetnika i onih izmedju sto ne znaju sta su, ali svakako medju njima ima onih koji su dobri i onih koji su losi. Nas se dojmila bakica koja nas je ugostila i njen sin, ciji smo gosti u kuci bili i mogu vam reci za tih 5 dana kojih smo proveli u Sutomoru nama je bilo super. Inace ja sam stari gost toga kraja, a drugovi su bili prvi put dole i ostali su odusevljeni Podgoricom i Sutomorem jer tamo smo bili sve ukupno 10 dana.
Ovo su bile tri price obicnih ljudi koji su svoju srecu pronasli u okolini jer im je dosta neizvjesne buducnosti i ratne price, neke je zivot silom prilika otjerao sa ognjista, a neki su sami posli od kuce tragajuci za sopstvenom srecom. Jos takvih prica imam, nekome su bitne nekome nisu. Srbi lazu sebe, njima nije sjajno, ali mnogi zatvaraju oci pred istinom pa i dalje vjeruju da im je za ono sto im se desilo neko drugi kriv.
E Dodik ce biti od onih koji ce pridonjeti iseljavanju Srba iz BIH-a, pogotovo od nove godine kada se Srbiji daje bezvizni rezim, ima da nam komsije otpile iz RS-a na sve strane, tek ce te tad vidjeti sav jad Dodikove politike. Tek kad odes u komsiluk vidis, sav jad koji je srpska politika donjela Srbima u HR i BIH-a.
dallton

#5125 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

draganbl wrote:

@oksigen

"trebate ga dobro upoznati" - pa vec smo upoznati sa svime
Postao/la dallton dana 17/07/2009 18:53
evo ovako otprilike izgleda lista koju bi ti neko iz pca poslao kao neku vrstu zelja za pomirenje:
1. potpis po mogucnosti svih bosnjaka da je pc "neupitna sad i zauvijek", i po mogucnosti da se i oni nesrbi koji su se vratili odsele i naravno da sa sobom povedu i politicke predstavnike da ne bi smetali razvoju demokratije
2. potpis po mogucnosti svih bosnjaka da ukoliko se mlada pc "demokratija" u neko buducnosti odluci na neovisnost, nece ni posto hvatati oruzja vec ce naprotiv aplaudirati volji srpskog naroda da izadje iz vjekovnog suzzanjstva i vjestacke tvorevine
3. prestati pod hitno pricati o srebrenici, ne upotrebljavati referencu "genocid" vec samo "masakr" ili tragicni dogadjaj, odmah nasera orica zatvoriti, kljujica, ganica, sefera halilovica i ostale poslati u beograd da se utvrdi prava istina i pravda i doprinese procesu pomirenja ...naravno rat vise nije agresija, nego je "tragicni sukob" za koji su najvecim dijelom krivi oni koji su glasali za nezavisnost sa 65 posto... i bosanci koji su bili u sarajevu tokom opsade da se izvinu sto nisu izasli iz sarajeva, i da okrive aliju sto ih je tolike dane drzao zatvorene bez vode i struje
4. ne spominjati nikakve silovane zene, zene u crnom baciti u zatvor, cetnicki pokret proglasiti dijelom folklora
5. zatvoriti spomenike za konclogore ili bar napisati da su ovdje stradali svi a cuvari logora i izvrsioci zlocina su bili opet svi...svi su sve radili
6. iznad sarajeva podignuti veliki krst kao spomen obiljezje nastradalima braniocima sarajeva s pala...
7. i naravno gdje god sta se zove bosansko, da se to samoinicijativno ukine, jer kakve veze ima BiH s prefiksom bosanski / naravno vratiti gradovima njihova prava imena...foca=srbinje, srpska sume, srpske vode, itd...samom cinjenicom da se sve zove srpsko, niko nije diskriminiran, i mirna bosna
8. priznati konacno da je bih u stvari uvijek bila cisto srpska zemlja, a da su bosnjaci srbi koji su skrenuli s pravog puta i koji pate od krize identiteta
9. u slucaju da nema neovisnosti pca, definitivno napraviti federaciju sa srbijom
meni se cini da je bar meni odavno sve jasno....
posto ti @dragane kazes da ne citas moje postove (a ovo gornje sam ti postavio odavno), da dodam jos jednu svoju "historijski pametnu" recenicu pa da dalje ne raspravljam...

sve sto si ti napisao je sto posto tacno - sta ljudi misle, odnosno sta velika vecina mislis....sva ta gornja vecina ukljucujuci veliki broj onih koji znaju da je srpska politika a) usrala previse da bi se sad nesto moglo popraviti,t.nema nazad, b) zeli da imaju dio zemlje za sebe, ali bez nesrba (nije mrznja toliko prema bosni koliko prema nesrbima, bosnjacima pogotovo, zbog toga je ona prica "ma eto prihvatamo mi bih" suplja) i c) pokusavaju da pravljenjem sto veceg belaja stvore neku kriticnu masu na drugoj strani koja bi rekla "e pa stvarno s njima se ne moze, pusti ih nek idu"...medjutim, nema se bosnjacima vise sta ponuditi, dok god postoji bih kao kakva god drzavna struktura, a ove gornje tri tacke su tacne, srbe ce nastaviti da odseljavaju i demografski nestaju jer i sami znaju da im u bosni nema perspektive, to je tako...dakle nastaviti ce se ovo jos duze vremena, jer srbi nemaju izbora oni moraju raditi to sto rade, i minimum promjena s navedenog kursa bi za njih predstavljao bilo simbolicki bilo prakticki gubitak, i to sve rezultira historijskim procesom nestajanja koji je sad ireverzibilan...isti scenario koji se odigravao na kosovu, verzija 2.0, i ja nemam nista protiv toga, nek svako sebi bira zivot
Locked