koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#5101 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

Zeing Jang Gungisha wrote:Kako ti znas da ne placa?To ne mozete tvrditi ni ti ni on samo prodavac zna.
.

Nemam ja dokaze, kao što ni on nema.
Prodavac ima vezu na carini, pa za 1000 parfema plati carinu za 10, a i to je pitanje.
KB9

#5102 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

konektovan wrote:Radi legalno?! :lol:
Reci da de zahebavaš?! :lol:

Frajer tuši "parfeme" halo, preko olx, facebooka, placa li porez drzavi????? Znas li da je tušio u početku iz gepeka, i trajalo je to, kao i mnogi drugi koji se bave tim poslom.
Da placa dadzbine k'o i parfumerije, cijene bi bile iste kao i kod plaze, inome.

Covjek je rekao da moze "proc'' pod šanere, a evo ja ti kazem, da je lik, zbog svih ovih silnih tehnologija, malo sofisticiranija verzija šanera. :wink: :mrgreen:
pusti ga, ne vrijedi :)
Plavo-bijeli

#5103 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Plavo-bijeli »

Ne znam zašto su svi na ovoj temi ratoborni i jedva čekaju priliku da uđu u neku raspravu?! Pomislim na trenutak da sam na dijelu foruma gdje se raspravlja o religiji.

Pod šanerom mislim na one što nabavljaju ukradenu originalnu robu, mada ima dosta i šanera koji nabavljaju istu po Turskoj i prodaju je kao da je originalna. Jedan mi je tako govorio da su svi kod njega 50KM, a kad sam ga pitao jesu li originali, u oči mi govori kao 'haha, pa kod mene su samo originali'. Tad sam mu još i vjerovao i sreća pa sam što prije saznao da nabavlja robu po Turskoj i sreća pa nisam kupio nekoliko parfema kod njega, jer bih i nosao i mislio da su originali. Parfemizavas ne prodaje ukradenu robu. Kako mu uspjeva i dalje da prodaje robu, a da mu nisu pokucali na vrata, ne znam, dobro je dok je tako. Za razliku od šanera on zna tačno koliko koji parfem košta, dok šaneri raspodjele prave po veličini bočice i po tome da li je EDP ili EDT, iako EDT znaju biti dosta, dosta skuplji od EDP.
Primjera radi, prošle godine sam imao priliku da kupujem kod 'mog' šanera, velika je grehota bila što tada nisam ništa znao o parfemima, pa sad se ni ne sjećam šta je sve imao u ponudi, imao je nekih 30ak različitih, mada je dosta već bilo prodato(vjerujem oni najskuplji da su već bili probrani od drugih). Ja sam kupio Prada Luna Rossa Eau Sport 75ml za 100km, jer sam tražio neki ljetni, a veze nisam imao koji je za šta, primjera radi mogao sam kupiti ACQUA DI GIO PROFUMO isto za 100km , ali zbog crne bočice sam mislio da je možda zimski :sad: Poređenju sa 'parfemizavas' napravio bih uštedu od 20km+10km za dostavu.
Šta me jako zanima, jeste ta informacija da li su se možda mogli kod njega naći i neki niche parfemi koji inače koštaju preko 200km(isto za cijenu od 100), rekao mi je javiti kad budu opet, pa provjerim...
channel10

#5104 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by channel10 »

Plavo-bijeli wrote:Ne znam zašto su svi na ovoj temi ratoborni i jedva čekaju priliku da uđu u neku raspravu?! Pomislim na trenutak da sam na dijelu foruma gdje se raspravlja o religiji.

Pod šanerom mislim na one što nabavljaju ukradenu originalnu robu, mada ima dosta i šanera koji nabavljaju istu po Turskoj i prodaju je kao da je originalna. Jedan mi je tako govorio da su svi kod njega 50KM, a kad sam ga pitao jesu li originali, u oči mi govori kao 'haha, pa kod mene su samo originali'. Tad sam mu još i vjerovao i sreća pa sam što prije saznao da nabavlja robu po Turskoj i sreća pa nisam kupio nekoliko parfema kod njega, jer bih i nosao i mislio da su originali. Parfemizavas ne prodaje ukradenu robu. Kako mu uspjeva i dalje da prodaje robu, a da mu nisu pokucali na vrata, ne znam, dobro je dok je tako. Za razliku od šanera on zna tačno koliko koji parfem košta, dok šaneri raspodjele prave po veličini bočice i po tome da li je EDP ili EDT, iako EDT znaju biti dosta, dosta skuplji od EDP.
Primjera radi, prošle godine sam imao priliku da kupujem kod 'mog' šanera, velika je grehota bila što tada nisam ništa znao o parfemima, pa sad se ni ne sjećam šta je sve imao u ponudi, imao je nekih 30ak različitih, mada je dosta već bilo prodato(vjerujem oni najskuplji da su već bili probrani od drugih). Ja sam kupio Prada Luna Rossa Eau Sport 75ml za 100km, jer sam tražio neki ljetni, a veze nisam imao koji je za šta, primjera radi mogao sam kupiti ACQUA DI GIO PROFUMO isto za 100km , ali zbog crne bočice sam mislio da je možda zimski :sad: Poređenju sa 'parfemizavas' napravio bih uštedu od 20km+10km za dostavu.
Šta me jako zanima, jeste ta informacija da li su se možda mogli kod njega naći i neki niche parfemi koji inače koštaju preko 200km(isto za cijenu od 100), rekao mi je javiti kad budu opet, pa provjerim...
Al brate i dismr :( . Probao neki dan u Inomi i meni se ne svidja. Obicni ljetni ubija :thumbup:

Parfemizavas,ako su originali, on ima nekoga na carini sa kim radi. Vjerovatno popola. To je jedino objasnjenje da on godinama radi sa originalima po onim cijenama, a da ga SIPA nije uhvatila. Vjerovatno se svi uvezali i "pokrili" i dijele dobit, a varaju drzavu jer to sto rade, za to se dobijaju godine zatvora.
radiša

#5105 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by radiša »

konektovan wrote:
Zeing Jang Gungisha wrote:Kako ti znas da ne placa?To ne mozete tvrditi ni ti ni on samo prodavac zna.
.

Nemam ja dokaze, kao što ni on nema.
Prodavac ima vezu na carini, pa za 1000 parfema plati carinu za 10, a i to je pitanje.
inspekcija isto tako ima pristup internetu i vrlo lako moze svakog provjeriti da li je platio carinu ili nije,mislim da se nikom nebi rizikovalo da se sa tim stvarima zajebava.Inace imate parfemi sarajevo skuplji su za 10km od parfemazavas s tim da vas svakako 10 dodje iz bl.dostava tako da je to isto.Opet ponavljam parfemi su jeftiniji ne zato sto su sana nego ljudima se vise isplati preko interneta prodavat nego da uzimaju prostore i drze iste cijene ko sve parfumerije.Sana je pola cijene stvarne u vecini stvari a ovi parfemi to nisu.Poredit se ne moze.Nema potrebe o tome razglabat vise nemojte se dzaba provaljivat.
konektovan

#5106 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

Radiša, ako ziviš u BiH, znas da ovdje ništa ne funkcioniše kako bi trebalo. Korupcija, mito, raznorazni lopovluci nemaju granica. Sistem je takav da je idealan za one koji hoce da kradu i varaju. Svake godine imaš kamaru afera sa carinom i carinicima, i tako iz dana u dan. Od najnizih nivoa vlasti do najviših, sve je isprepleteno vezama i vezicama koji štite lopove.
Uzmeš samo aferu Kemala Čauševića i UIO, i vidiš dokle je to spremno da ide.
radiša

#5107 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by radiša »

Toga ima svugdje ali kad su parfemi u pitanju dovoljno ti je da vidis recimo ovo
https://www.olx.ba/artikal/27137281/hug ... -m-100-ml/

https://www.ebay.com/itm/101325-Hugo-Bo ... SwoRBagdY1

I ne znam onda o kakvom valjanju robe ilegalno preko grane pricamo.Nema potrebe ista raditi ilegalno kad se svakako da dobro zaradit da narucis preko ebay i platis drzavi njeno.Sve da budu dobri 15-20 maraka po parfemu oni su na konju,sjedi kuci euroexpres mu dodje pred vrata,on se samo napatio sto je malo vise vremena proveo za racunarom. :P
Nastasia

#5108 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Nastasia »

konektovan wrote:Ne bi trebalo da budu kopije. Cm je ozbiljna firma. Ima na parfemu deklaracija, ko je uvoznik, batch code.
Prije ce biti lose skladistenje.
" Ne bi trebalo " ne znači i da nije. Svašta kod nas ne bi trebalo pa jeste.

Ne moraju nužno biti kopije, ali da nije to "to", brate nije.
moonca

#5109 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by moonca »

Ako je jeftin- nije original,moje misljenje. Jednostavno je uporediti cijene.
radiša

#5110 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by radiša »

Nastasia wrote:
konektovan wrote:Ne bi trebalo da budu kopije. Cm je ozbiljna firma. Ima na parfemu deklaracija, ko je uvoznik, batch code.

https://zadarski.slobodnadalmacija.hr/f ... iz-testera

Procitaj.
Nastasia

#5111 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Nastasia »

radiša wrote:
Nastasia wrote:

https://zadarski.slobodnadalmacija.hr/f ... iz-testera

Procitaj.
Pročitala sam ovo.

A evo za konektovan par "ispovjesti" ljudi:

"parfem je kupljen u CM-u, u Sarajevu.

I potvrdjeno je da je LAZNJAK! Jutros sam se nasla s frajerom koji je glavni snabdjevac kopijama parfema u Sarajevu i cim ga je uzeo u ruku i vidio celofan rekao je da je iz SANDZAKA. Nakon toga mi je pokazao jedan od svojih Zenova od 30 ml i IDENTICAN je mom. Jedino u cemu se zahebali (izvinite na izrazu, ali bijesna sam) je batch code, koji se ne moze kopirati i zbog toga ga nijedna od internet stranica nije mogla prepoznati."

http://newsblic.ba/clanci/upustvo-za-na ... ali/115413 (odnosi se na CM)

Momak koji je kupio parfem u CM-u:

“Obraćam vam se zbog parfema koji sam kupio za poklona, radi se o parfemu Lady Million Paco Rabanne. Zbog toga što sam ga prije kupovao primjetio sam da nije original pa ga odlučio vratiti, ali radnice nisu htjele vratiti tražeći račun koji sam bacio jer je prethodnih puta sve bilo ok. Parfem je odmah povučen iz prodaje, dok su radnice rekle da je prodana zaliha. Nažalost u cm-u nema testera kao u drugim parfumerijama. Cijena mu je bila 129 KM, a plaćen je na sniženju 103 KM. Ubuduće pazite šta kupujete i gdje.”

" ja sam cula da lose kopije parfema prodaju i parfimerije CM, navodno se punjenje parfema vrsi negdje u VItezu"

Također je jedna prijateljica baš danas jer smo potegli ovu temu provjerila batch code parfema iz CM-a na checkcosmetics.com (ovo mi je nepoznata stranica, navodno preko nje možete saznati preko batch coda da li je nešto original ili ne) da 3 od 4 nisu originali.

Ozbiljna firma .. lanac drogerija .. slabo to šta znači u Bosni.
radiša

#5112 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by radiša »

Koliko se sjecam ovaj cm je nastao u vitezu tako da me nista za to punjenje nebi zacudilo.Pred 8 mart gledam cm-ove po gradu,svaki krcat,narod kupuje :evil:
konektovan

#5113 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

Ja do sad nisam naletio na dupljak. Cm, dm, ekupi, parfemizavas, osmantz, i još par "svercera" bili su korektni 100 %. :mrgreen:
konektovan

#5114 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

moonca wrote:Ako je jeftin- nije original,moje misljenje. Jednostavno je uporediti cijene.
Griješiš, griješiš..... :wink:
konektovan

#5116 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

Ma ništa cudno, ljudi tuše šta god stignu. Kopira se sve i svašta. Eh, ono sto je meni interesantno, koliko plitak moraš biti i svjesno ici u kupovinu ovog smeca? Za ove pare, mozes kupiti i originalne parfeme ali jok, daj ti meni dupljak, na kojem piše najskuplji parfem a platiš ga 40 KM, i onda sam sebe ubjedjuješ kako si dobro prošao?! Takav profil ljudi je za izucavanje, a broj takvih nije zanemariv.
KB9

#5117 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

konektovan wrote:
Ma ništa cudno, ljudi tuše šta god stignu. Kopira se sve i svašta. Eh, ono sto je meni interesantno, koliko plitak moraš biti i svjesno ici u kupovinu ovog smeca? Za ove pare, mozes kupiti i originalne parfeme ali jok, daj ti meni dupljak, na kojem piše najskuplji parfem a platiš ga 40 KM, i onda sam sebe ubjedjuješ kako si dobro prošao?! Takav profil ljudi je za izucavanje, a broj takvih nije zanemariv.
izvor svega toga ja vidim u mentalitetu ljudi ovih prostora, svima (ili ogromnoj vecini) je cilj zahebat nekog il nesto, izradit, napravit budalom, ismijat, u tolikoj mjeri im je cilj da ne vide popratne stvari il cak ne primjete situaciju da njih neko izlevati tokom toga i da ispadaju budale, da je ono sto rade prosto nemoguce itd

zato imamo gomile zena koje rade za minimalac a mirisu na tom ford, gomile muskaraca koji voze KAO NOV bmw star 20+ godina koji je presao planetu zemlju na desetine puta i sta sve ne

mentalitet nas ubija u svemu a ova pomama za testerima gdje sve marke kostaju isto je samo minijaturni dio svega
Mr.Who

#5118 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Mr.Who »

radiša wrote:Toga ima svugdje ali kad su parfemi u pitanju dovoljno ti je da vidis recimo ovo

I ne znam onda o kakvom valjanju robe ilegalno preko grane pricamo.Nema potrebe ista raditi ilegalno kad se svakako da dobro zaradit da narucis preko ebay i platis drzavi njeno.Sve da budu dobri 15-20 maraka po parfemu oni su na konju,sjedi kuci euroexpres mu dodje pred vrata,on se samo napatio sto je malo vise vremena proveo za racunarom. :P
Našao si aukcijsku cijenu na ebay.Ko zna na koliko će izaći, traje još dva dana.Da si se malo potrudio našao bi pravu cijenu u EU.Evo ti link pa vidi koliko košta 50 ml tog parfema, najjeftinija opcija.
https://geizhals.eu/hugo-boss-the-scent ... 36914.html
radiša

#5119 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by radiša »

Mr.Who wrote:
radiša wrote:Toga ima svugdje ali kad su parfemi u pitanju dovoljno ti je da vidis recimo ovo

Našao si aukcijsku cijenu na ebay.Ko zna na koliko će izaći, traje još dva dana.Da si se malo potrudio našao bi pravu cijenu u EU.Evo ti link pa vidi koliko košta 50 ml tog parfema, najjeftinija opcija.
https://geizhals.eu/hugo-boss-the-scent ... 36914.html
Ne vidim u cemu je problem kupovati i na aukciji kao sto sam naveo te proci jeftinije?Da si procitao ostatak sigurno bi vidio da sam napisao sve i da je dobar 15-20 maraka on je na konju,sto se odnosilu na kupovinu parfema mimo aukcija,komentar ti je totalno bespotreban.Ne procitas a pises.
channel10

#5120 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by channel10 »

A mislis da je ovaj parfem na ebay-u oridzidzi? Prvo nije isti parfem, a drugo ovo iz prve recenice mog posta :)

edit: evo vidim da je mr.who primjetio jednu bitnu stvar i objasnio. Ja sam mislio na cijenu jer nema sanse da je u svabiji ovoliko para. Mozda da se doda jedna jedinica ispred cifre i to bi bilo to.
Last edited by channel10 on 10/03/2018 15:31, edited 1 time in total.
radiša

#5121 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by radiša »

Razlika edt i edp a ne znam da li je orginal,ko garantuje da je od parfemi za vas orginal,kupio sam 3 od njih i brzo su mi izlapili a isti tester u dm mi je citav dan mirisao,Znaci tester iz dm i od parfemi za vas nisu isti testeri.
channel10

#5122 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by channel10 »

radiša wrote:Razlika edt i edp a ne znam da li je orginal,ko garantuje da je od parfemi za vas orginal,kupio sam 3 od njih i brzo su mi izlapili a isti tester u dm mi je citav dan mirisao,Znaci tester iz dm i od parfemi za vas nisu isti testeri.
Jedan je intense, a drugi je obicni. I ja kao covjek koji se nije nikad bavio parfemima sam skontao da edt i edp verzije istih parfema se ne razlikuju samo po intenzivnosti nego imaju sasvim drugaciji miris. Znaci dva potpuno razlicita parfema.
radiša

#5123 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by radiša »

Greska.
Last edited by radiša on 10/03/2018 15:36, edited 2 times in total.
channel10

#5124 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by channel10 »

radiša wrote:Ali ne kontam moji linkovi su ok samo razlika edt i edp,svi znaju da je edp jaci nema se to sta pricat.
Jest jaci, ali drugacije mirise. Vratit cu se po ko zna koji put na Sauvage. Potpuno drugacije mirisu cologne, edt i edp. Kao da su tri razlicita parfema.
radiša

#5125 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by radiša »

Jest do mene je,greska.
Post Reply