.Zeing Jang Gungisha wrote:Kako ti znas da ne placa?To ne mozete tvrditi ni ti ni on samo prodavac zna.
Nemam ja dokaze, kao što ni on nema.
Prodavac ima vezu na carini, pa za 1000 parfema plati carinu za 10, a i to je pitanje.
Moderator: anex
.Zeing Jang Gungisha wrote:Kako ti znas da ne placa?To ne mozete tvrditi ni ti ni on samo prodavac zna.
pusti ga, ne vrijedikonektovan wrote:Radi legalno?!![]()
Reci da de zahebavaš?!![]()
Frajer tuši "parfeme" halo, preko olx, facebooka, placa li porez drzavi????? Znas li da je tušio u početku iz gepeka, i trajalo je to, kao i mnogi drugi koji se bave tim poslom.
Da placa dadzbine k'o i parfumerije, cijene bi bile iste kao i kod plaze, inome.
Covjek je rekao da moze "proc'' pod šanere, a evo ja ti kazem, da je lik, zbog svih ovih silnih tehnologija, malo sofisticiranija verzija šanera.![]()
Al brate i dismrPlavo-bijeli wrote:Ne znam zašto su svi na ovoj temi ratoborni i jedva čekaju priliku da uđu u neku raspravu?! Pomislim na trenutak da sam na dijelu foruma gdje se raspravlja o religiji.
Pod šanerom mislim na one što nabavljaju ukradenu originalnu robu, mada ima dosta i šanera koji nabavljaju istu po Turskoj i prodaju je kao da je originalna. Jedan mi je tako govorio da su svi kod njega 50KM, a kad sam ga pitao jesu li originali, u oči mi govori kao 'haha, pa kod mene su samo originali'. Tad sam mu još i vjerovao i sreća pa sam što prije saznao da nabavlja robu po Turskoj i sreća pa nisam kupio nekoliko parfema kod njega, jer bih i nosao i mislio da su originali. Parfemizavas ne prodaje ukradenu robu. Kako mu uspjeva i dalje da prodaje robu, a da mu nisu pokucali na vrata, ne znam, dobro je dok je tako. Za razliku od šanera on zna tačno koliko koji parfem košta, dok šaneri raspodjele prave po veličini bočice i po tome da li je EDP ili EDT, iako EDT znaju biti dosta, dosta skuplji od EDP.
Primjera radi, prošle godine sam imao priliku da kupujem kod 'mog' šanera, velika je grehota bila što tada nisam ništa znao o parfemima, pa sad se ni ne sjećam šta je sve imao u ponudi, imao je nekih 30ak različitih, mada je dosta već bilo prodato(vjerujem oni najskuplji da su već bili probrani od drugih). Ja sam kupio Prada Luna Rossa Eau Sport 75ml za 100km, jer sam tražio neki ljetni, a veze nisam imao koji je za šta, primjera radi mogao sam kupiti ACQUA DI GIO PROFUMO isto za 100km , ali zbog crne bočice sam mislio da je možda zimskiPoređenju sa 'parfemizavas' napravio bih uštedu od 20km+10km za dostavu.
Šta me jako zanima, jeste ta informacija da li su se možda mogli kod njega naći i neki niche parfemi koji inače koštaju preko 200km(isto za cijenu od 100), rekao mi je javiti kad budu opet, pa provjerim...
inspekcija isto tako ima pristup internetu i vrlo lako moze svakog provjeriti da li je platio carinu ili nije,mislim da se nikom nebi rizikovalo da se sa tim stvarima zajebava.Inace imate parfemi sarajevo skuplji su za 10km od parfemazavas s tim da vas svakako 10 dodje iz bl.dostava tako da je to isto.Opet ponavljam parfemi su jeftiniji ne zato sto su sana nego ljudima se vise isplati preko interneta prodavat nego da uzimaju prostore i drze iste cijene ko sve parfumerije.Sana je pola cijene stvarne u vecini stvari a ovi parfemi to nisu.Poredit se ne moze.Nema potrebe o tome razglabat vise nemojte se dzaba provaljivat.konektovan wrote:.Zeing Jang Gungisha wrote:Kako ti znas da ne placa?To ne mozete tvrditi ni ti ni on samo prodavac zna.
Nemam ja dokaze, kao što ni on nema.
Prodavac ima vezu na carini, pa za 1000 parfema plati carinu za 10, a i to je pitanje.
" Ne bi trebalo " ne znači i da nije. Svašta kod nas ne bi trebalo pa jeste.konektovan wrote:Ne bi trebalo da budu kopije. Cm je ozbiljna firma. Ima na parfemu deklaracija, ko je uvoznik, batch code.
Prije ce biti lose skladistenje.
https://zadarski.slobodnadalmacija.hr/f ... iz-testeraNastasia wrote:" Ne bi trebalo " ne znači i da nije. Svašta kod nas ne bi trebalo pa jeste.konektovan wrote:Ne bi trebalo da budu kopije. Cm je ozbiljna firma. Ima na parfemu deklaracija, ko je uvoznik, batch code.
Ne moraju nužno biti kopije, ali da nije to "to", brate nije.
Pročitala sam ovo.radiša wrote:https://zadarski.slobodnadalmacija.hr/f ... iz-testeraNastasia wrote:" Ne bi trebalo " ne znači i da nije. Svašta kod nas ne bi trebalo pa jeste.konektovan wrote:Ne bi trebalo da budu kopije. Cm je ozbiljna firma. Ima na parfemu deklaracija, ko je uvoznik, batch code.
Ne moraju nužno biti kopije, ali da nije to "to", brate nije.
Procitaj.
Griješiš, griješiš.....moonca wrote:Ako je jeftin- nije original,moje misljenje. Jednostavno je uporediti cijene.
Ma ništa cudno, ljudi tuše šta god stignu. Kopira se sve i svašta. Eh, ono sto je meni interesantno, koliko plitak moraš biti i svjesno ici u kupovinu ovog smeca? Za ove pare, mozes kupiti i originalne parfeme ali jok, daj ti meni dupljak, na kojem piše najskuplji parfem a platiš ga 40 KM, i onda sam sebe ubjedjuješ kako si dobro prošao?! Takav profil ljudi je za izucavanje, a broj takvih nije zanemariv.
izvor svega toga ja vidim u mentalitetu ljudi ovih prostora, svima (ili ogromnoj vecini) je cilj zahebat nekog il nesto, izradit, napravit budalom, ismijat, u tolikoj mjeri im je cilj da ne vide popratne stvari il cak ne primjete situaciju da njih neko izlevati tokom toga i da ispadaju budale, da je ono sto rade prosto nemoguce itdkonektovan wrote:Ma ništa cudno, ljudi tuše šta god stignu. Kopira se sve i svašta. Eh, ono sto je meni interesantno, koliko plitak moraš biti i svjesno ici u kupovinu ovog smeca? Za ove pare, mozes kupiti i originalne parfeme ali jok, daj ti meni dupljak, na kojem piše najskuplji parfem a platiš ga 40 KM, i onda sam sebe ubjedjuješ kako si dobro prošao?! Takav profil ljudi je za izucavanje, a broj takvih nije zanemariv.
Našao si aukcijsku cijenu na ebay.Ko zna na koliko će izaći, traje još dva dana.Da si se malo potrudio našao bi pravu cijenu u EU.Evo ti link pa vidi koliko košta 50 ml tog parfema, najjeftinija opcija.radiša wrote:Toga ima svugdje ali kad su parfemi u pitanju dovoljno ti je da vidis recimo ovo
https://www.olx.ba/artikal/27137281/hug ... -m-100-ml/
https://www.ebay.com/itm/101325-Hugo-Bo ... SwoRBagdY1
I ne znam onda o kakvom valjanju robe ilegalno preko grane pricamo.Nema potrebe ista raditi ilegalno kad se svakako da dobro zaradit da narucis preko ebay i platis drzavi njeno.Sve da budu dobri 15-20 maraka po parfemu oni su na konju,sjedi kuci euroexpres mu dodje pred vrata,on se samo napatio sto je malo vise vremena proveo za racunarom.
Ne vidim u cemu je problem kupovati i na aukciji kao sto sam naveo te proci jeftinije?Da si procitao ostatak sigurno bi vidio da sam napisao sve i da je dobar 15-20 maraka on je na konju,sto se odnosilu na kupovinu parfema mimo aukcija,komentar ti je totalno bespotreban.Ne procitas a pises.Mr.Who wrote:Našao si aukcijsku cijenu na ebay.Ko zna na koliko će izaći, traje još dva dana.Da si se malo potrudio našao bi pravu cijenu u EU.Evo ti link pa vidi koliko košta 50 ml tog parfema, najjeftinija opcija.radiša wrote:Toga ima svugdje ali kad su parfemi u pitanju dovoljno ti je da vidis recimo ovo
I ne znam onda o kakvom valjanju robe ilegalno preko grane pricamo.Nema potrebe ista raditi ilegalno kad se svakako da dobro zaradit da narucis preko ebay i platis drzavi njeno.Sve da budu dobri 15-20 maraka po parfemu oni su na konju,sjedi kuci euroexpres mu dodje pred vrata,on se samo napatio sto je malo vise vremena proveo za racunarom.
https://geizhals.eu/hugo-boss-the-scent ... 36914.html
A mislis da je ovaj parfem na ebay-u oridzidzi? Prvo nije isti parfem, a drugo ovo iz prve recenice mog postaradiša wrote:Toga ima svugdje ali kad su parfemi u pitanju dovoljno ti je da vidis recimo ovo
Jedan je intense, a drugi je obicni. I ja kao covjek koji se nije nikad bavio parfemima sam skontao da edt i edp verzije istih parfema se ne razlikuju samo po intenzivnosti nego imaju sasvim drugaciji miris. Znaci dva potpuno razlicita parfema.radiša wrote:Razlika edt i edp a ne znam da li je orginal,ko garantuje da je od parfemi za vas orginal,kupio sam 3 od njih i brzo su mi izlapili a isti tester u dm mi je citav dan mirisao,Znaci tester iz dm i od parfemi za vas nisu isti testeri.
Jest jaci, ali drugacije mirise. Vratit cu se po ko zna koji put na Sauvage. Potpuno drugacije mirisu cologne, edt i edp. Kao da su tri razlicita parfema.radiša wrote:Ali ne kontam moji linkovi su ok samo razlika edt i edp,svi znaju da je edp jaci nema se to sta pricat.