Bundesliga

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
missko

#5101 Re: Bundesliga

Post by missko »

MeanMachine wrote:
missko wrote:Fudball je cudna igra i ne pobijedi uvijek bolji, mada je ovaj put bilo nedovoljno i puno bolji biti.
Neuer se isplatio , nema sta prva rukavica svijeta je trenutno.
Svakako da je na kraju pobjedio bolji tim, jedino je rezultat možda mogao biti za jedan gol blaži prema Dortmundu jer nisu ni oni loše igrali, posebno u 1. poluvremenu. To za Neuera je stara vijest, on je večeras samo još jednom potvrdio svoju svjetsku klasu.
Ma statistika je za one koji ne vole da se zamaraju gledajuci tekmu.
Sutevi na gol ne znace u svakom slucaju bolju igru kao ni posjed lopte, BvB je imala mimo odbranjenih suteva tj udaraca po golu jos minimum 3-4 milion postotne sanse gdje su fulili cio gol ili bili od igraca blokirani.
Kakva ti je top taktika ako dozvolis protivniku da napravi 8 100% sansi, jel to taktika uzdaj se u golmana i dobre vile
MeanMachine

#5102 Re: Bundesliga

Post by MeanMachine »

missko wrote:
MeanMachine wrote:
missko wrote:Fudball je cudna igra i ne pobijedi uvijek bolji, mada je ovaj put bilo nedovoljno i puno bolji biti.
Neuer se isplatio , nema sta prva rukavica svijeta je trenutno.
Svakako da je na kraju pobjedio bolji tim, jedino je rezultat možda mogao biti za jedan gol blaži prema Dortmundu jer nisu ni oni loše igrali, posebno u 1. poluvremenu. To za Neuera je stara vijest, on je večeras samo još jednom potvrdio svoju svjetsku klasu.
Ma statistika je za one koji ne vole da se zamaraju gledajuci tekmu.
Sutevi na gol ne znace u svakom slucaju bolju igru kao ni posjed lopte, BvB je imala mimo odbranjenih suteva tj udaraca po golu jos minimum 3-4 milion postotne sanse gdje su fulili cio gol ili bili od igraca blokirani.
Kakva ti je top taktika ako dozvolis protivniku da napravi 8 100% sansi, jel to taktika uzdaj se u golmana i dobre vile
Statistiku nigdje nisam pomenuo, čak nisam ni pogledao zvaničnu statistiku nakon utakmice. Imao je BVB svoje šanse, i dobro su igrali u velikom dijelu utakmice (posebno prvo poluvrijeme), ali golman je sastavni dio svake ekipe, a sada po tvojim komentarima ispade da je nešto loše ako golman odbrani nekoliko 100% prilika protivničkih igrača - pa to mu je i osnovni zadatak. Šta bi sad trebao Bayern da radi - da igra skroz bez golmana pa kada već protivnička ekipa izbori 100% šansu da im Neuer ne pokvari veselje. Ne kontam komentare tipa: Neuer ih spasio, da nije Neuer odbranio ovu ili onu šansu drugačiji bi rezultat bio,...Činjenice su ono što je bitno, a evo glavnih činjenica za večerašnju utakmicu: rezultat BVB 0 : 3 FC Bayern, pobjedio je taktički zreliji, igrački bolje postavljen i kvalitativno mnogo bolji tim. Bayern je bio maksimalno efikasan pred protivničkim golom, kontrolisao je igru u većem dijelu utakmice (osim možda u dijelovima posljednjih 30 minuta prvog poluvremena) i potpuno je zasluženo uzeo 3 boda večeras (da, zahvaljujući između ostalih i Neueru koji je fantastično branio, ali to mu je i zadatak i zato je prvi golman Bayerna). Samo bih još ovo dodao: Auf gehts Iht Roten :thumbup:
veella

#5103 Re: Bundesliga

Post by veella »

Pazljivo citam sve postove, ne mislite da izbjegavam forum (trenutno sam na putu u inostranstvu tako da mi je malo teze da se javim)
Pozdrav za sve BVB momke :thumbup: najbolji smo, a jadni bayern moze biti sve do 2198 godine prvak Njemacke, osvajac kupa i pobjednik lige prvaka nemam nista protiv niti patim od toga...
Porucujem bayernovim navijacima da ce preci navijati za BVB (prije svih mislim na Gosp. Partijanera, Gosp. Simonesea i mog velikog Zeljovca Gosp. Mosaljozea :D )
Madrid

#5104 Re: Bundesliga

Post by Madrid »

Partijaner wrote:
LSD wrote:
Partijaner wrote:Pepi je maestro.
:lol: :lol: kako mjenjate pricu za 360 stepeni....do juce ste ga svi redom pljuvali na bayernovoj temi....ublehaš, klošar, limitirana španska karina, srecković itd....a gledaj sad price :-) :D
Koga je pljuvao ? :lol:

Ja sigurno nisam rekao ni jednu ruznu rijec za pepija, mozda je neko drugi nesto rekao ali ne vjerujem, to da je los trener je garant missko rekao. :mrgreen:

Ja jos uvijek stojim iza toga da po meni Klopp nije nikakav takticar, dobar motivator i nista vise, Pepi u drugom vadi Boatenga i Mandzu uvodi Gocea i Al kantu i padaju 2 gola nakon cega je Bayern poceo bolje da igra nego li u 1.pol i to je kljucni momenat koji je presudio na tekmi.
Hebena taktika :-D
Pa njegove najvece muke su ko ce pocet utakmicu i kad ce ubacit igrace istog, u ovom slucaju mozda i boljeg kvaliteta :D
Ok, malo se zahebajem, ali ima tu i istine, sta ce Klopp da taktizira, klupa mu miljama iza Bayernove, a i veliki broj standardnih igraca je nedostajao...
Moze Pep mjenjat sta hoce, ali Heynckes je od vecine tih igraca napravio zvjeri sa pobjednickim mentalitetom, tako da bi stvarno cudo bilo da ne poderu Njemacku uzduz i poprijeko.
groove

#5105 Re: Bundesliga

Post by groove »

LSD wrote:
Partijaner wrote:Pepi je maestro.
:lol: :lol: kako mjenjate pricu za 360 stepeni....
:D
jasko_ba

#5106 Re: Bundesliga

Post by jasko_ba »

Madrid wrote:Moze Pep mjenjat sta hoce, ali Heynckes je od vecine tih igraca napravio zvjeri sa pobjednickim mentalitetom, tako da bi stvarno cudo bilo da ne poderu Njemacku uzduz i poprijeko.
:thumbup: Najprecjenjeniji "trener" danasnjice, nevjerovatno kako su mu se stvari potrefile, prvo sa barselonom, a sad sa bajernom.
vicious

#5107 Re: Bundesliga

Post by vicious »

Klopp je sinoć pogriješio što je predugo čekao s izmjenama, vidjelo se da posustaju u onih 5-10 minuta prije gola. Inače je Neuer najzaslužniji za pobjedu Bayerna, skidao je sve, pa onda i malo sreće na početku drugog, kad je proletio ispod one lopte.
Vidim hvale ljudi onu "asistenciju" Thiaga, fakat uspio je da pogodi potpuno praznu protivničku polovinu :lol: ali Robben je majstor, svaka čast. Koliko god bio odvratan :grin:
Ne mogu sad da se sjetim, je li sviran ofsajd ono na samom početku u 3.-4. minuti kad je Lewandowski primio loptu sam pa je nabi nebu pod oblake?
Afi Konan

#5108 Re: Bundesliga

Post by Afi Konan »

Evo kad pogledam nerealne komentare k'o da sa svojom rajom sjedim na kafi i raspravljamo subjektivno, natežući svak za svoju ekipu...navijač sam Bayerna, finale sa Chelsea me je koštalo cca 2.000KM zbog gluposti koju sam napravio, btw. "missko" da ti nisi gledao onu reprizu supercupa Njemačke kad je Dortmund pobijedio sa 4:2??? Bayern je jučer bio dominantnija ekipa, zasluženo pobijedio, rezultat nije baš slika stanja na terenu i Dortmund je trebao da postigne barem jedan gol.
LSD

#5109 Re: Bundesliga

Post by LSD »

jasko_ba wrote:
Madrid wrote:Moze Pep mjenjat sta hoce, ali Heynckes je od vecine tih igraca napravio zvjeri sa pobjednickim mentalitetom, tako da bi stvarno cudo bilo da ne poderu Njemacku uzduz i poprijeko.
:thumbup: Najprecjenjeniji "trener" danasnjice, nevjerovatno kako su mu se stvari potrefile, prvo sa barselonom, a sad sa bajernom.
:lol: :lol: kako se ti brukaš nemilosrdno :-)
jasko_ba

#5110 Re: Bundesliga

Post by jasko_ba »

LSD wrote:
jasko_ba wrote:
:lol: :lol: kako se ti brukaš nemilosrdno :-)
Boli be briga sta fanatik kao ti misli, ides na ignore kao i uvijek dosad
;-)
missko

#5111 Re: AW: Bundesliga

Post by missko »

Afi Konan wrote:Evo kad pogledam nerealne komentare k'o da sa svojom rajom sjedim na kafi i raspravljamo subjektivno, natežući svak za svoju ekipu...navijač sam Bayerna, finale sa Chelsea me je koštalo cca 2.000KM zbog gluposti koju sam napravio, btw. "missko" da ti nisi gledao onu reprizu supercupa Njemačke kad je Dortmund pobijedio sa 4:2??? Bayern je jučer bio dominantnija ekipa, zasluženo pobijedio, rezultat nije baš slika stanja na terenu i Dortmund je trebao da postigne barem jedan gol.
Ako je to realno stanje na terenu jucer da BvB da 1 gol a Bayern 3 onda ja stvarno nisam objektivan

Gesendet von meinem GT-I9505
Afi Konan

#5112 Re: AW: Bundesliga

Post by Afi Konan »

missko wrote:
Afi Konan wrote:Evo kad pogledam nerealne komentare k'o da sa svojom rajom sjedim na kafi i raspravljamo subjektivno, natežući svak za svoju ekipu...navijač sam Bayerna, finale sa Chelsea me je koštalo cca 2.000KM zbog gluposti koju sam napravio, btw. "missko" da ti nisi gledao onu reprizu supercupa Njemačke kad je Dortmund pobijedio sa 4:2??? Bayern je jučer bio dominantnija ekipa, zasluženo pobijedio, rezultat nije baš slika stanja na terenu i Dortmund je trebao da postigne barem jedan gol.
Ako je to realno stanje na terenu jucer da BvB da 1 gol a Bayern 3 onda ja stvarno nisam objektivan

Hajd' ponovo pročitaj!
Rekao sam "barem jedan" i ostaje mogućnost da je i Bayern mogao "još koji" prema tome, zaslužena pobjeda! Vozi Miškooooo :D
Partijaner

#5113 Re: Bundesliga

Post by Partijaner »

Miško je malo preopterecen Bayernom, nemoj mu zamjerit.
Afi Konan

#5114 Re: Bundesliga

Post by Afi Konan »

Partijaner wrote:Miško je malo preopterecen Bayernom, nemoj mu zamjerit.
Ned'o Bog, ne valja se zamjeriti :izet:
LSD

#5115 Re: Bundesliga

Post by LSD »

Evo gledam nešto ovaj klip....kako ljudi igraju :shock: :shock: bolesno dobro.....kakva brza reakcija Gotzea kod prvog gola (da je cekao pola sekunde i nešto se pokušao namjestiti, bio bi izblokiran sigurno), ja mislim da je špicem šutirao....zatim, strašan pas Thiaga, bjeg Robbena i potez utakmice (lob udarac iz one situacije) koji je majstorija....mrzak mi je igrac, zna cesto biti sebicnjak, ali isto tako zna odigrati nevjerovatno riješenje koje niko ne ocekuje....Robben je fudbalski ludak, koji se mora trpiti - to je tako jednostavno...i za kraj, školska timska akcija na najvišem mogucem nivou - Robben saceka prikljucenje Lahma na desnoj stranu, proigrava ga, ovaj odmah iz prve u srce 16-erca, onda upratite kretnju Mullera bez lopte :!: (vrlo inteligentan igrac) koji se izvlaci unazad i docekuju loptu u najboljem položaju....sve to izgleda tako jednostavno, covjek bi pomislio svako to može - al u q ;-) ..... to je najteže u današnjem fudbalu.

Razvališe jednu Borusiju (koja je sama svjetska elita) za 20 minuta :shock: i to na njihovom terenu.....Bože sacuvaj
Šibicar

#5116 Re: Bundesliga

Post by Šibicar »

Jebote,ili je ova Alianc Arena baš ogromna ili ovaj Minhen 1860 ima najmanje navijača u cvajti,stadion izgleda k'o da igraju Mladost V. O.-Olimpik,mislim da nema više od 4-5 hiljada duša,maksimalno.
missko

#5117 Re: AW: Bundesliga

Post by missko »

Šibicar wrote:Jebote,ili je ova Alianc Arena baš ogromna ili ovaj Minhen 1860 ima najmanje navijača u cvajti,stadion izgleda k'o da igraju Mladost V. O.-Olimpik,mislim da nema više od 4-5 hiljada duša,maksimalno.
15 i po milja na minus 10 a da igraju prvu ligu bio bi uvinek pun

Šibicar

#5118 Re: Bundesliga

Post by Šibicar »

Ma meni je ono izgledalo sablasno prazno,valjda što nisam navikao na to u Njemačkoj,pa ni u drugoj ligi.
missko

#5119 Re: Bundesliga

Post by missko »

Ja ne bi otiso na ovakvoj zimi da mi oba sina igraju, nikad se nigdje nisam smrzo ko tamo. Ko ce primjetit 15 milja a 60 milja prazno

missko

#5120 Re: Bundesliga

Post by missko »

Partijaner

#5121 Re: Bundesliga

Post by Partijaner »

Sasvim solidno izdanje bundesligasa, Bayo i BvB pobjedili, Schalke nazalost samo remi izvukao, mada msm da ce rijesiti prolaz pitanaja protiv Basela, imaju sve u svojim rukama, guzen se obrukao postenski, treba njima trener autoritet msm da se moze nesto vise napraviti od ove ekipe, ne znam kao u ligi igraju dobro a u lp nmg meda, mada su protiv shakhtara pokazali sasvim drugu i bolju igru.

Vidjecemo sta ce sutra uraditi Frankfurt, Freiburg je vec davno otpisan.
simonese

#5122 Re: Bundesliga

Post by simonese »

Partijaner wrote:Sasvim solidno izdanje bundesligasa, Bayo i BvB pobjedili, Schalke nazalost samo remi izvukao, mada msm da ce rijesiti prolaz pitanaja protiv Basela, imaju sve u svojim rukama, guzen se obrukao postenski, treba njima trener autoritet msm da se moze nesto vise napraviti od ove ekipe, ne znam kao u ligi igraju dobro a u lp nmg meda, mada su protiv shakhtara pokazali sasvim drugu i bolju igru.

Vidjecemo sta ce sutra uraditi Frankfurt, Freiburg je vec davno otpisan.
Leverkusen odron,ne kontam te strasne oscilacije u igri
Partijaner

#5123 Re: Bundesliga

Post by Partijaner »

Freiburg vodi 2:0 u gostima protiv Libereca :thumbup: prijatno sam iznenadzen, samo da izdrze i onda zadnje kolko imaju sve u svojim rukama.
groove

#5124 Re: Bundesliga

Post by groove »

Partijaner wrote:Freiburg vodi 2:0 u gostima protiv Libereca :thumbup: prijatno sam iznenadzen, samo da izdrze i onda zadnje kolko imaju sve u svojim rukama.
sta cemo sa bhf_manijakom ako prezive grupu? :D
Partijaner

#5125 Re: Bundesliga

Post by Partijaner »

groove wrote:
Partijaner wrote:Freiburg vodi 2:0 u gostima protiv Libereca :thumbup: prijatno sam iznenadzen, samo da izdrze i onda zadnje kolko imaju sve u svojim rukama.
sta cemo sa bhf_manijakom ako prezive grupu? :D
Naci ce on neki izgovor. :mrgreen:
Post Reply