BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
vješalica

#5101 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by vješalica »

bumerangss wrote:
vješalica wrote:Argeta je ipak argeta...najbolja mi je Adriatica i Tuna ili losos ove ostale nisu cemu...ona sa suhim mesom bezvezna ali inace ono za hitno pojesti najbolje su ove tri...nisam onu lovacku argetu probala samo...

A ovako je uvijek bio krs...jednom kupila one napuhane virsle i dala dzukelama lutalicama...sramota stvarno...krs ja ne znam koji im tehnolog pravi to ali pojma nema...i probala sam perfetu nije losa...al et prosjecna podrigusa
"O ukusima ne treba raspravljati" Meni je najbolja bajrina Pileti paštete, cak i uksnija od Argete!
Slazem se to je ona hormonalno konjska frizirana pasteta
TouringBiker
Grijem se na: Struju

#5102 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by TouringBiker »

emirolini wrote:Kako mislis Jamija? Pa to je Ledo firma, koja zapravo uvozi iz Srbije povrce. BOSNA I HERCEGOVINA nema ni 10 tona mrkve za kolektivnog otkupa i pakovanja. Zato je Bingo revitalizirao Semberku da bi ulozio u tu granu poljoprivrede, da ne mora vise uvoziti povrce vec da koristi Bosansko Hercegovacko.

Neznanje nas ubi, morate se stvarno malo vise ukljuciti i informisati ako cete tako pametovati!!

TouringBiker wrote:
emirolini wrote:Fabrika papira Bingo ima novi proizvod

Mene ljuti sto Bingo pod svojim brendom prodaje smrznuto povrce (grasak itd) uvezeno iz Srbije, umjesto da su uzeli od, recimo, Jamija. E, pa necu proizvode iz Srbije, pa da su i dzabe!!! (necu ni one iz republike mrske)
Ja imam informaciju da je Ledo kupio Jami, ali se to ipak kod nas proizvodi (isto kao sto je Dukat kupio industriju mlijeka Gradacac). Ali na Bingovim smrznutim proizvodima pise kao zemlja proizvodnje S R B I J A, ne da je radjeno u Bijeljini.

Ja, recimo, "Grand" kafu ne kupujem - zato sto je brend iz republike mrske.
bumerangss

#5103 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by bumerangss »

vješalica wrote:
bumerangss wrote:
vješalica wrote:Argeta je ipak argeta...najbolja mi je Adriatica i Tuna ili losos ove ostale nisu cemu...ona sa suhim mesom bezvezna ali inace ono za hitno pojesti najbolje su ove tri...nisam onu lovacku argetu probala samo...

A ovako je uvijek bio krs...jednom kupila one napuhane virsle i dala dzukelama lutalicama...sramota stvarno...krs ja ne znam koji im tehnolog pravi to ali pojma nema...i probala sam perfetu nije losa...al et prosjecna podrigusa
"O ukusima ne treba raspravljati" Meni je najbolja bajrina Pileti paštete, cak i uksnija od Argete!
Slazem se to je ona hormonalno konjska frizirana pasteta
A argeta je cisto meso od teladi uzgojene na eko pašnjacima!? :roll:

Sve paštete su smece i ako nema razlike u kvaliteti a nema je, onda hocu dajedem sta mi je ukusnije a to je Pileti pašteta :thumbup:
kox

#5104 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by kox »

Svo Jami zaledjeno povrće koje sam vidio je uvozno što na njemu i piše (čini mi se nešto iz Srbije a nešto iz Holandije, nisam siguran).
emirolini

#5105 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by emirolini »

Pise zemlja porijekla Srbija, kao sto je i Jami. Jami proizvodi pizze, strudle i pite, pod svojim brandom ali je to Ledo kupio. Bingo je poceo sa domacim i pakuje jagode i maline. Kada bude domaceg graska karfiola i mrkve pakovat ce i to siguran sam. Ako pogledate i Ledo pise Srbija, Holandija, Francuska, Poljska itd...
vješalica

#5106 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by vješalica »

@bumerangss slazem se da je dzubre nek kupuje avako za svoje pare sta mu se svidja tako je najbolje

Jami je smece
Kupila jednom zeljanicu da probam debelo tijesto unutra 0,000000005 grama zelja...smece i bacanje para
Obicno tijesto i nista vise
quarterback

#5107 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by quarterback »

jami je u pocetku imao taj moto - domaca proizvodnja, domace picke materine
dok jednom neko nije pogledao zemlju porijekla i vidio da je sve osim domaceg
onda je to doslo do medija
onda je jami dao govnjikavo objasnjenje kao jeste proizvod strani ali je brend domaci
onda ih je 90% ljudi pomnozilo sa nulom
i od tada su kita
dječak sa šibicama

#5108 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by dječak sa šibicama »

Kakva im pita i moze biti, prodaju u onim kesama od 1 kg za 6-7 maraka, nema tu racunice osim ako ne krknu 90% tijesta. Ostalo je masnoca.

Mesa, zelja, sira samo u tragovima.
quarterback

#5109 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by quarterback »

dječak sa šibicama wrote:Kakva im pita i moze biti, prodaju u onim kesama od 1 kg za 6-7 maraka, nema tu racunice osim ako ne krknu 90% tijesta. Ostalo je masnoca.

Mesa, zelja, sira samo u tragovima.
ne bih se bas slozio, kila krompiruse je u buredzcinici koja nije u centru oko 6 maraka, zeljenica i sirnica su 8 i ta je pita kada je pojedes odlicna

izbaci iz te cijenu usluge pecenja, serviranja, te troskove i dobices cijenu smrznute pite

mislim da je ostalo sasvim dovoljno cijene da jami napravi vise nego postenu pitu posebno jer su proizvodjaci a buregdzinica je maloprodaja

drugi je razlog sto je pita losa, cijena sigurno nije
probook

#5110 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by probook »

Image

Najbolji smoki :thumbup:
ElRe

#5111 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by ElRe »

TouringBiker wrote:
Ja, recimo, "Grand" kafu ne kupujem - zato sto je brend iz republike mrske.
Takodje, ni ja nista ni manjeg entiteta ne kupujem.
KB9

#5112 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by KB9 »

probook wrote:Image

Najbolji smoki :thumbup:
ne moze vala bit bolji od onog iz srebrenika nema sanse

to je jedina dobra stvar iz srebrenika :mrgreen:
vješalica

#5113 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by vješalica »

COLY jufke su zakon, sve i integralne i obične...
Jami ne valja ni pod razno, doslovno se raspada i puca iako je svježa
nisu u stnaju da naprave jufku
kako nije bilo coly kupim jami i zajebem se...da sam uzela sprindovu ne bi ni to bolje prošla jer znaju da opale i oni...uglavnom haos
strong69

#5114 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by strong69 »

Drago mi je da postoji podrska i razumijevanje za ove zene. Nadam se da ce ih biti jos koji ce podrzati projekat. Jos draze mi je da domaca kompanija puni vodu i nadam se da cemo i u tom slucaju uvoz zamijeniti domacom proizvodnjom.

http://www.klix.ba/vijesti/ella-podrzal ... /161101032

Prirodna izvorska voda Ella sa ovom trakicom ne moze se naci u Konzumu. Naravno, potpuno ocekivano. Onu obicnu varijantu nisam ni ocekivao da nadjem. 3/4 police je Jana a ostalo po jedno mjesto za Olimpiju, BH2O, Prolom...
quarterback

#5115 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by quarterback »

strong69 wrote:Drago mi je da postoji podrska i razumijevanje za ove zene. Nadam se da ce ih biti jos koji ce podrzati projekat. Jos draze mi je da domaca kompanija puni vodu i nadam se da cemo i u tom slucaju uvoz zamijeniti domacom proizvodnjom.

http://www.klix.ba/vijesti/ella-podrzal ... /161101032

Prirodna izvorska voda Ella sa ovom trakicom ne moze se naci u Konzumu. Naravno, potpuno ocekivano. Onu obicnu varijantu nisam ni ocekivao da nadjem. 3/4 police je Jana a ostalo po jedno mjesto za Olimpiju, BH2O, Prolom...
:thumbup:
strong69

#5116 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by strong69 »

Negdje sam u nekim komentarima citao upite o prirodnoj vodi Ella pa sam je provjeravajuci registar priznatih prirodnih izvorskih voda pronasao u "Sluzbenom glasniku BiH" i Ellu. Znaci nije "cesmovaca" nego je priznata prirodna izvorska voda.

Code: Select all

http://www.fsa.gov.ba/fsa/images/vode/bs-Lista_priznatih_prirodnih_mineralnih_voda_i_prirodnih_izvorskih_voda_u_BiH_R07_74-16.pdf
cranberries

#5117 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by cranberries »

Image

Bingo & domace maline
MAN-lion's coach

#5118 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by MAN-lion's coach »

strong69 wrote:Negdje sam u nekim komentarima citao upite o prirodnoj vodi Ella pa sam je provjeravajuci registar priznatih prirodnih izvorskih voda pronasao u "Sluzbenom glasniku BiH" i Ellu. Znaci nije "cesmovaca" nego je priznata prirodna izvorska voda.

Code: Select all

http://www.fsa.gov.ba/fsa/images/vode/bs-Lista_priznatih_prirodnih_mineralnih_voda_i_prirodnih_izvorskih_voda_u_BiH_R07_74-16.pdf
Jedna i jedina Bijela voda.
Neka gazda kaze da li Ellu konzumira ;) posto interno nikad ne konzumira svoje proizvode.
Bezvezna propaganda na baterije. Voda je puna teskih metala i potpuno je nezdrava.
Obicni papiri i spiskovi nista ne govore bar kad je u pitanju ova podvala.
strong69

#5119 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by strong69 »

Ne lupetaj. Ako imas nesto protiv tog gazde a očito imas pošalji mu poruku. Cuj voda puna teskih metala... Agencija za sigurnost hrane radi ozbiljno posao a naročito otkad je na čelu iste ovaj Hajric. Da bi voda bila upisana u taj registar mora obezbijediti sve dokumentaciju, geološke nalaze, ispitivanja nezavisne laboratorije.

Tvoja je stvar sto očito iz tebi poznatih razloga ne podnosis tog lika. Nije korektno da zbog toga pišeš ovakve neistine. Sve vode koje nisu prošle proceduru i koje nisu upisane u registar su povučene sa tržišta i ne mogu se prodavati. Povlačenja takvih voda sprovele su federalna i kantonalna inspekcija uz zahtjev i kontrolu Agencije za sigurnost hrane.
strong69

#5120 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by strong69 »

Bezveze se bakcem oko gluposti. Konkretno, na temu, je li u prodaji ovo Sarajevsko nefiltrirano valjano pivo? Ja ga nisam vidio u Penny marketu.
Heller

#5121 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Heller »

Teloptic grupacija i Vlada KS, odnosno Ministarstvo privrede KS, potpisali su Ugovor o koncesiji za eksploataciju pitke podzemne vode sa izvorišta „Vilenac“ na lokalitetu Blažuj, općina Ilidža. Radi se o izvorištu koje je locirano u podnožju planine Igman.

Ovdje ubost teske metale bi bilo jednako ubost kurac u Englesku kraljicu, dok piješ pivu u Meki.
Last edited by Heller on 23/12/2016 22:44, edited 1 time in total.
strong69

#5122 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by strong69 »

U podnožju Igmana nalaze se akviferi ili podzemna jezera. Akvifera ima jako mnogo. Ova je lokacija peta u Evropi po bogatstvu vodom. Ovi sto pune Ellu imaju izvor na dubini od 250 m a Coca-Cola na dubini od 198 m. Iz različitih akvifera.

Ali eto, umjesto da se ova očita netrpeljivost rješava lično, neki se trude pljuvati po proizvodu koji nije ni kriv ni dužan za to.
MAN-lion's coach

#5123 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by MAN-lion's coach »

....
Last edited by MAN-lion's coach on 18/01/2017 22:39, edited 1 time in total.
strong69

#5124 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by strong69 »

Nista te nisam shvatio. "Svoj status radnog mjesta"? Nesto nije "uredu" nego je u redu. Ili je ipak u uredu, kancelariji? Sta je "propagandni interes"? "Samnom" ili sa mnom?

Neću vise odgovarati ni komentarisati... Lijep pozdrav. A ostalima se izvinjavam na OT.
SkyLimit

#5125 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by SkyLimit »

Porodicu sam navukao na ove sokove :thumbup:

http://www.kucaprirode.ba/
Post Reply