Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kod mene u naselju ima 3 dana policajci opet zapisivali auta..
napisali se finih kazni
sutradan opet sve isto..
te je dosao pauk
odvukao par autica i puf..nigdje ni jednog taj dan..
danas opet sve isto..auta milion
blue033 wrote:Preko 200 stranica ove teme, ali čini se da je uzalud, primitivizam je toliko ukorijenjen u naše građane da je normalno postalo nenormalno.
Novinar se kritički osvrće na činjenicu da je napokon neko preduzeo korake da se spriječi parkiranje na trotoaru, jer trotoari služe za prolaz pješacima, gospođama sa bebom u kolicima, invalidima i sl. Za novinara je trotoar samo prilaz apoteci????? Ponekad idem u tu apoteku i uvijek parkiram sa druge strane na parkingu i nemam više od 10 metara da prošetam. Međutim svako ko prolazi zna kakvi su problemi naveče sa parkiranjem na trotoaru, pa nakon toga se izlijeće na glavnu ulicu bez poštivanja prvenstva. Apoteci ako treba prilaz nek nađe drugi poslovni prostor. Žalosno je da su i novinari počeli podržavati primitivizam. U normalnoj državi bi svi koji parkiraju na trotoar bili kažnjeni, kod nas su primitivci ugroženi građani.
pa nek si naprave drive in,jebo te,čuj zapanjeni su šo su postavili visoke ivičnjake i šo se nemere parkirti na trotuar
kokuz_sa wrote:kod mene u naselju ima 3 dana policajci opet zapisivali auta..
napisali se finih kazni
sutradan opet sve isto..
te je dosao pauk
odvukao par autica i puf..nigdje ni jednog taj dan..
danas opet sve isto..auta milion
Kad sam tek poluzio ko balavac mislio sam da je grad moj i ostavljao auto gdje mi je cejf bio...do jednom kad sam dosao a nema auta,pauk odnio,pa da vidis srece kad ga nadjes na ciglanama pa drugi put nakon pola godine opet ista situacija
Od tada sam uzoran gradjanin...parkiram na parking i vodim racuna da ne smetam..
Pauk jedino rjesenje 100% znam po sebi.
Nisam imao aparat ali evo 2 scene:
1. na Malti, glavna ulica(3trake), odmah do zgrade Telecoma, staje likus mrtav ladan, iza trube, vec se ufatila kolona 4-5 auta, suvozac izlazi, psuje "Staaaaaaje, sta svirate, sta hocete?"
2. na Alipasinu, glavna ulica(3trake), staje likus prije skretanja za opstinu, izlazi doticna u DM, nakon X minuta, vraca se laganim hodom do auta - olaksavajuca okolnost vozac upalio sva 4 + doticna nije psovala
gledajuci sliku on je pravilno stao druga je sad stvar sto mi znamo kakav je tu situacija i sve to al znaci samo gledajuci sliku on ne pravi nikakav prekrsaj i vjerovatno bi ovako svako postupio da ne zna da je ovo ovamo ustvari prosirenje
Preksinoć prolazi autobus i Velešića pored mene kod zgrade vjeća ministra cca 19:15 i fino skreće na trotoar pored policijske kućice,pali sva četiri žmigavca, vozač izlazi ne gaseći motor autobusa i zatvara vrata preko vanjskog prekidača, putnici njih 5-6 ostaju u autobusu , vozač ode u Amko na Vrbanji
Melami wrote:a niko ne primjecuje ovog crnog golfa :S
de bolan, u svojoj je traci, sklonio se s puta i ne smeta ni autima ni pjesacima. do rjesavanja takvih problema moramo prvo proci bar 2-3 nivoa ovih sto mecu auta po glavnoj ulici.
Melami wrote:a niko ne primjecuje ovog crnog golfa :S
de bolan, u svojoj je traci, sklonio se s puta i ne smeta ni autima ni pjesacima. do rjesavanja takvih problema moramo prvo proci bar 2-3 nivoa ovih sto mecu auta po glavnoj ulici.
Ima ti i ta mjesta, prvo trebaju ove sa glavne ceste rjesavati, sto parkiraju da bi osli do pekare il do trafike.
I fino razrezati kazne, parkiranje na pjesaskom, suprotna traka 1000, ista traka 800,... izbacis cjenovnik i za svaki sljedeci prestup dupliranje od prethodnog iznosa, ali nista oduzimanje vozacke jer ovi bi super brzo napunili budzet.
Prolazak na zuto i crveno, mozes reci nisam vidio, bio u brzini, zamislio se. Biti toliki kloc kao ovi po slikama ocito to namjerno radis.