Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
insomnia99

#5101 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by insomnia99 »

Minkica88 wrote:
insomnia99 wrote: živim u hrvatskoj i nemam pojma o čemu pišeš
ako je bošnjacima(bosancima) tako loše u hrvatskoj, nitko ih tu ne drži......
Ti mene ne razumijes: ja bas kazem da je Bosnjacima u Hrvatskoj dobro. Barem u Zagrebu, gdje ja trenutno studiram. Ali nije istina ono sto ti impliciras da Bosnjaci nista nisu dali hrvatskoj kulturi, sportu ili nauci.
nigdje nisam rekao/napisao da bošnjaci ništa nisu dali hrvatskoj...ali nitko ih nije ukrao
i hrvatska nije samo za hrvate....
Last edited by insomnia99 on 16/11/2013 20:29, edited 1 time in total.
dalmatinka

#5102 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dalmatinka »

Minkica88

Ne radi se (sto se mene tice) o tome sto Hrvatska "krade" Bosance vec o tome sto vi zbog svoje fobije prema Bosnjacima umanjujete ulogu Bosnjaka u javnom zivotu Hrvatske.
Ne znam kako da ti kažem, dvoumim se da li da budem iskrena ili brutalno iskrena.

Dakle, 99,99 % građana ove zemlje nema fobiju prema Bošnjacima - jer ih ne zanimaju. Ja mogu shvatiti da je BiH tebi centar svijeta, ali možeš li ti shvatiti da nikome drugome nije? Vidi, mogu ja doći na ovaj forum i malo proćaskati, ali imam svoje okruženje za koje brinem, koje me zanima, muči i sl. Tvoj svijet me ne zanima da bi se zamarala njime.
Minkica88

#5103 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Minkica88 »

dalmatinka wrote: Ne znam kako da ti kažem, dvoumim se da li da budem iskrena ili brutalno iskrena.

Dakle, 99,99 % građana ove zemlje nema fobiju prema Bošnjacima - jer ih ne zanimaju. Ja mogu shvatiti da je BiH tebi centar svijeta, ali možeš li ti shvatiti da nikome drugome nije? Vidi, mogu ja doći na ovaj forum i malo proćaskati, ali imam svoje okruženje za koje brinem, koje me zanima, muči i sl. Tvoj svijet me ne zanima da bi se zamarala njime.
Izvini ali jesam li tebe uopste spomenula u ovoj raspravi? Ja nemam pojma ko si ti.
JohnnyS

#5104 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by JohnnyS »

Aspekt wrote: Ma jasta kako da ne pa je onda protiv njega podignuta tuzba na osnovu clanka iz vecernjog lista . Nobilo ih otreso na sudu ko slinu . Tuzioc se ufatio za glavu blamaza samo takva .

Ne znam za večernji list jer to ne čitam. Znam za British medical journal, jedan od najuglednijih medicinskih časopisa...

http://www.bmj.com/content/333/7568/594
Aspekt

#5105 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Aspekt »

angelo wrote:Najveći fazon mi je bio kad je Senad Galijašević izabrao "hrvatsko" ime Senna M. Za Edija Majku niti ne znam kako mu je ime. Ne kontam zašto se ljudi stide i srame svog porijekla. :roll:
.
Last edited by Aspekt on 17/11/2013 10:24, edited 1 time in total.
benderr

#5106 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by benderr »

Minkica88 wrote:
insomnia99 wrote: živim u hrvatskoj i nemam pojma o čemu pišeš
ako je bošnjacima(bosancima) tako loše u hrvatskoj, nitko ih tu ne drži......
Ti mene ne razumijes: ja bas kazem da je Bosnjacima u Hrvatskoj dobro. Barem u Zagrebu, gdje ja trenutno studiram. Ali nije istina ono sto ti impliciras da Bosnjaci nista nisu dali hrvatskoj kulturi, sportu ili nauci.
I koji se fakultet pohađa?
Minkica88 wrote: Izvini ali jesam li tebe uopste spomenula u ovoj raspravi? Ja nemam pojma ko si ti.
Nadam se kako ne koristite ovaj stil pisanja na fakultetu, profesori imaju naviku ispravljanja pravopisnih pogrešaka. :zjev:
ubojica77

#5107 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ubojica77 »

angelo wrote:Najveći fazon mi je bio kad je Senad Galijašević izabrao "hrvatsko" ime Senna M. Za Edija Majku niti ne znam kako mu je ime. Ne kontam zašto se ljudi stide i srame svog porijekla. :roll:
Ako njih dva spadaju medu najumnije ljude u HR....
dalmatinka

#5108 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dalmatinka »

Minkica88 wrote:
dalmatinka wrote: Ne znam kako da ti kažem, dvoumim se da li da budem iskrena ili brutalno iskrena.

Izvini ali jesam li tebe uopste spomenula u ovoj raspravi? Ja nemam pojma ko si ti.
Jesi li ti uopće vidjela
svoj vlastiti post kojeg sam citirala? Ja sam tu najmanje važna, samo primjer. Vrati se i pročitaj što si napisala.
Btw, kako preživljavaš u Zg od puste fobije prema Bošnjacima?
Aspekt

#5109 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Aspekt »

JohnnyS wrote:
Aspekt wrote: Ma jasta kako da ne pa je onda protiv njega podignuta tuzba na osnovu clanka iz vecernjog lista . Nobilo ih otreso na sudu ko slinu . Tuzioc se ufatio za glavu blamaza samo takva .

Ne znam za večernji list jer to ne čitam. Znam za British medical journal, jedan od najuglednijih medicinskih časopisa...

Ne citam ni ja vecernjak moj drug ali gledam HTV ponekad i vidio sam Nobila kako izlazi sa suda i u kameru govori ovo sta sam ti rekao . Kurjak nije ni htio doci na sud da se pravda na osnovu novinskog clanka .
Banksy

#5110 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

Minkica88

Ne radi se (sto se mene tice) o tome sto Hrvatska "krade" Bosance vec o tome sto vi zbog svoje fobije prema Bosnjacima umanjujete ulogu Bosnjaka u javnom zivotu Hrvatske.
Netačno.

16.11.2013.

Split: spomen obilježje i akademija za Bošnjake poginule u Domovinskom ratu

http://www.slobodnadalmacija.hr/Dalmaci ... fault.aspx

Na splitskom gradskom groblju Lovrinac danas je otkriveno spomen obilježje Bošnjacima poginulim u Domovinskom ratu, a u Domu Hrvaske vojske u Lori upriličena je i svečana akademija na kojoj je istaknuto kako je u oslobađanju Hrvatske sudjelovalo oko 25.000 Bošnjaka, a više od 1.100 ih je poginulo.

Izaslanik Glavnog stožera Oružanih snaga RH i ministra obrane, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice komodor Robert Hranj na akademiji je istaknuo kako je otkrivanje spomen obilježja važno ne samo za Bošnjake, nego i za Hrvatsku.

"Sudjelovanje Bošnjaka, ali i ostalih nacionalnih manjina u Domovinskom ratu važno je za Hrvatsku jer je to još jedan od pokazatelja da je taj rat bio pravedan, da je to bila obrana od brutalne agresije", rekao je Hranj.

Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora zastupnik Marin Jurjević je kazao kako je kao Hrvat, Dalmatinac i Splićanin ponosan što je danas otkriveno spomen obilježje Bošnjacima poginulim u Domovinskom ratu.

ubojica77

#5111 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ubojica77 »

Aspekt wrote:
Nabiju im se kompleksi . Vlada ksenofobija . Ne mozes uspjeti sa tim i tim imenom pa se covjek zove Leo Martin i Leo Kazic . Ni jednom ni drugom to nije ime . Zena Tarika filopovica je pobjedila u takmicenju Miss Hrvtske . Kada je predsjednica zirija Ksenija Urlicic saznala da je ona muslimanka uzela joj titulu dva dana poslije . cura ih tuzila negdje u evropi i opet kruna vracena na glavu te djevojke . Kako se moze tako nisko pasti
Prica ti ide malo drugacije,uzmi njezinu sliku sa izbora i bit ce ti jasno. Ostale clanice zirija su se nesto posvadale sa Ksenijom i izabrale nju,skandal je bio zbog njenog nosa (kasnije uspjesno operiranog,mislim nekoliko puta su trebali operirati),a ne vjere.Mislis da redakcija izbora nezna sve o kandidatkinjama i prije izbora?
Aspekt

#5112 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Aspekt »

Ubojica 77
Vec kad si napisao za sarmu i cevape da su porijeklom iz Bosne si pokazao kolka ti je inteligencija.
.
Last edited by Aspekt on 17/11/2013 10:25, edited 1 time in total.
Minkica88

#5113 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Minkica88 »

dalmatinka i Banksy: ja pisem konkretno o ljudima na ovom forumu koji ne vole Bosnjake pa zato zele da umanjuju njihov doprinos hrvatskoj kulturi, sportu i nauci. Kao insomnia i ubojica, koji su i na drugim temama pokazali da su negativno nastrojeni prema Bosnjacima. Hrvati u Hrvatskoj (tacnije mogu samo da pricam za ZG jer tu zivim) su skroz ok, to sam rekla vise puta na ovom forumu.
Banksy

#5114 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

PIŠE ANTE TOMIĆ
Hrvatska je na polovici vijeka SFRJ, a nema ni desetinu njezinih dostignuća

Moja žena se vratila uzrujana s roditeljskog sastanka, ali ne iz razloga zbog kojega inače dolazi uzrujana s roditeljskih sastanaka. "Zašto je raspelo u predvorju javne škole?" upita ona ljutito. "A gdje bi inače raspelo visjelo", odgovorim joj, "kad u Hrvatskoj nema katoličkih škola da ga stave na zid."

Smiješno je zaista i pogledati kakva je to škrtost. U posljednja dva desetljeća u betonu se izlilo i mramorom popločalo milijune kvadrata crkava, samostana, pastoralnih centara, klerikata, ordinarijata i sjemeništa, a da se crkvena vlast nije sjetila napraviti nijednu školu, bolnicu, ubožnicu ili sirotište. Ma, ni jedincati metar s metar bilo kakve ustanove koja bi bila realna društvena korist. Mantijaške cicije ne mare za to. Neumorno mekeću o ljubavi i nesebičnoj brizi za bližnjega, ali ne očekujte da će oni to primjerom pokazati. Njihov novac ne pitajte.

Slojevi boje na zidu
I onda, kako nemaju nešto svoje čime bi se dičili, moraju raspela stavljati u javne instutucije. Obilježe tako splitsku školu, kao da je nadbiskup Marin Barišić lično, iz svog džepa dao za cement i cigle, dolazio na gradilište i šalio se s tesarima gledajući kako mu investicija napreduje, premda je škola više od dva desetljeća na tome mjestu, samodoprinosom građana sagrađena još u bivšoj državi, po odluci Samoupravne interesne zajednice u prosvjeti i s blagoslovom partijskog komiteta.

Velik je bezobrazluk, pogledate li bolje, da se Crkva brči zgradom koju je komunistička vlast sazidala

A ovu stvar možemo i šire, mimo Crkve, sagledati. Nepravedno bi zaista bilo za škrtost i socijalnu ravnodušnost optužiti samo popove. Gdje je i inače ono blagostanje i procvat, kamo se zametnula Švicarska koju je Hrvatima na početku devedesetih obećavao pokojni Šime Đodan? Evo, recimo, obrazovanje. Više od devedeset posto školskih zgrada u koje jutrima ulaze naša djeca još je iz socijalizma, kroz slojeve boje na zidu negdje će se još kod ulaza nazreti citat: “Narod koji ima ovakvu omladinu ne mora se bojati za svoju budućnost. Josip Broz Tito”

To vam je sva istina o zemlji znanja. Devet od deset škola napravili su nam komunisti, a oni su bili glupi.

Pođimo zatim na zdravstvo. Nalazite li i vi neobičnim da hrvatska država nije sagradila nijednu bolnicu? Nešto se, istina, širilo i dograđivalo, krojilo i prekrajalo, ali nigdje nismo imali da je čitav sustav, veliki klinički bolnički centar sa stotinama liječnika i sestara, moderni medicinski starship, narastao iz ničega, iz ledine, da su visoki dužnosnici došli u šikaru i pokazali, ondje će, gdje je sad ona topola, biti hitni kirurški i traumatologija, tamo u onoj skupini psihijatrija, interna i plućni odjel, a kod onih jasenova pod kojima trune nečija vešmašina ginekologija i rodilište. Jednom davno, u onome zločinačkom, nenarodnom režimu, takva su se čudesa stalno negdje otvarala. Čak i u provinciji.

Elektrifikacija u SFRJ
Mlada hrvatska država, ponavljamo svi razniježeno, kao da je država nekakvo dojenče koje sere u pelene. Naša nacionalna državna samostalnost sada, međutim, traje već dvadeset tri godine, došla je na polovicu životnog vijeka bivše Jugoslavije, a da nema možda ni desetinu postignuća svoje prethodnice. Možemo, ako hoćete, i o energetici. Od 1945. do 1990. u Socijalističkoj Republici Hrvatskoj je na Dravi, Kupi, Cetini, Zrmanji i drugim vodotocima napravljeno gotovo dvadeset velikih hidroelektrana.

Znate li koliko ih je napravljeno otkako smo se trgnuli iz tisućljetnog sna?

Jedna.

Podoficir Tomić Yutarnjeg
Bilo je, naravno, teško u Jugoslaviji, policijska diktatura, Udba, Goli otok, jetrvo moja, da ti i ne pričam, ali u svemu tome užasu i bijedi i iscrpljujućem teroru gluposti pojavio bi se opet, tu i tamo, nekakav Većeslav Holjevac. Karlovački komunist, ustanik i prvoborac, ludo smion partizanski diverzant, ali osoba uistinu bez neke ozbiljnije naobrazbe. Inženjeri su ga možda ispotiho ismijavali, no on je zaista isušio malaričnu močvaru s druge strane Save i napravio čitav Novi Zagreb. Desetke tisuća stanova u betonskim kubusima između širokih avenija sagradio je između 1952. i 1963. u jednoj zapuštenoj, seljačkoj zemlji koja je imala jedva nešto bolje od kariola i lopata. U jedanaest godina gradonačelničkog mandata napravio je urbanistički podvig koji današnji političari, kraj svih tehnoloških čudesa, ne bi da ih cijelo stoljeće ostaviš na vlasti.

Mogao bih najbrojati još mnogo primjera, ali ne bih dulje dražio nacionalističke neurastenike koji će me nadahnuto nazvati komunističkim podoficirom, a novine koje držite Yutarnjim. Ne zanima me besplodno ideološko palamuđenje o našima i njihovima jer imam pametnija posla. Ja moram živjeti ovdje i uistinu me iskreno zabrinjava samo da mi na dijete ne padne plafon u školskoj zgradi otprije pola stoljeća. Zašto je ona država mogla brinuti o tome, a ova ne može? Zašto se ne grade bolnice i hidroelektrane? Ili, ako se štogod od javnog interesa i krene graditi, zašto je tako traljavo i sporo da predsjednici i premijeri svake četiri godine presijecaju vrpce na novih pet kilometara asfalta?

I zašto je, naposljetku, danas sve između četiri i četrdeset puta skuplje? Kako je Većeslav Holjevac prije šezdeset godina mogao biti pošten čovjek, i drug i gospodin, i komunist i Hrvat, a danas nema nikoga boljega od kokošara poput Božidara Kalmete i njegovih pomoćnika i savjetnika, koji su reketarili građevinare i po vikendicama, uz kotlovinu i graševinu, dijelili pljačkaški plijen?

Kako smo, u najkraćemu, postali takva bijedna, bezdušna i gramziva stoka?

Aspekt

#5115 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Aspekt »

ubojica77 wrote:
Aspekt wrote:
Nabiju im se kompleksi . Vlada ksenofobija . Ne mozes uspjeti sa tim i tim imenom pa se covjek zove Leo Martin i Leo Kazic . Ni jednom ni drugom to nije ime . Zena Tarika filopovica je pobjedila u takmicenju Miss Hrvtske . Kada je predsjednica zirija Ksenija Urlicic saznala da je ona muslimanka uzela joj titulu dva dana poslije . cura ih tuzila negdje u evropi i opet kruna vracena na glavu te djevojke . Kako se moze tako nisko pasti
Prica ti ide malo drugacije,uzmi njezinu sliku sa izbora i bit ce ti jasno. Ostale clanice zirija su se nesto posvadale sa Ksenijom i izabrale nju,skandal je bio zbog njenog nosa (kasnije uspjesno operiranog,mislim nekoliko puta su trebali operirati),a ne vjere.Mislis da redakcija izbora nezna sve o kandidatkinjama i prije izbora?
:lol: :lol: Ljigavo i odvratno je ovo sto si napisao i bijedno . I jos nesto LAZES !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Lazes ko pas !!!!!!!
JohnnyS

#5116 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by JohnnyS »

Aspekt wrote:
JohnnyS wrote:

Ne citam ni ja vecernjak moj drug ali gledam HTV ponekad i vidio sam Nobila kako izlazi sa suda i u kameru govori ovo sta sam ti rekao . Kurjak nije ni htio doci na sud da se pravda na osnovu novinskog clanka .
Građanske parnice i tekstovi u večernjem listu me uopće ne zanimaju, već ono što se priča u znanstvenim krugovima i objavljuje u stručnoj medicinskoj literaturi. A to je da je Kurjak varalica. Sad, da ne budem nacionalist, ima stotine Hrvata koji su varalice. I ja nemam pod milim Bogom nikakav problem da to kažem jer su oni varalice, ne ja. Pitanje je braniš li ti Kurjaka tako gorljivo jer ti je Lancet najdraži medicinski časopis pa blatiš konkurenciju u vidu BMJ-a ili ga braniš zato što uz to što je postao nebitan u svjetskoj znanosti slučajno i možda Bošnjak (možda i nije, pojma nemam kako se čovjek osjeća i izjašnjava)?
Minkica88

#5117 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Minkica88 »

JohnnyS wrote:Inače, ne čini li vam se malo neobično prebrojavanje krvnih zrnaca? Meni je to nekako neprirodno, čak i kad je nešto pozitivno u pitanju...
Usput, prebrojavanje krvnih zrnaca pogotovo kad je nesto pozitivno u pitanju je najnormalnija i najprirodnija stvar na svijetu. Kladim se da si se ti bio sretniji (i ponosniji) kad je Ivanisevic osvojio Wimbledon nego kad je to uradio Bjorn Borg naprimjer.
dalmatinka

#5118 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dalmatinka »

@Aspekt, psi ne lažu, psi su naiskrenija bića na kugli zemaljskoj, jedini prijatelji koji te nikad neće slagati ili iznevjeriti :roll:
It_is_a_Leclerc

#5119 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by It_is_a_Leclerc »

Šta smo zaključili: dotični Jurkotić je pozvao najvišu kulturnu instituciju u BiH kako bi svojim razdraganim gledateljima pokazao kako zahebava glupe Bosance pokušavajući da kupi jedan od najvrijednijih historijskih spomenika... Krasno !
ubojica77

#5120 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ubojica77 »

Aspekt wrote:
:lol: :lol: Ljigavo i odvratno je ovo sto si napisao i bijedno . I jos nesto LAZES !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Lazes ko pas !!!!!!!
http://www.glumicic.com/estetski-zahvat ... hovic.aspx

I ja i svi ostali jelda,kad ti nepase onda svi lazemo.
insomnia99

#5121 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by insomnia99 »

It_is_a_Leclerc wrote:Šta smo zaključili: dotični Jurkotić je pozvao najvišu kulturnu instituciju u BiH kako bi svojim razdraganim gledateljima pokazao kako zahebava glupe Bosance pokušavajući da kupi jedan od najvrijednijih historijskih spomenika... Krasno !
zašto je zvao srbe? slovence? ruse? hrvate?
benderr

#5122 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by benderr »

Banksy wrote:

PIŠE ANTE TOMIĆ
Hrvatska je na polovici vijeka SFRJ, a nema ni desetinu njezinih dostignuća

Moja žena se vratila uzrujana s roditeljskog sastanka, ali ne iz razloga zbog kojega inače dolazi uzrujana s roditeljskih sastanaka. "Zašto je raspelo u predvorju javne škole?" upita ona ljutito. "A gdje bi inače raspelo visjelo", odgovorim joj, "kad u Hrvatskoj nema katoličkih škola da ga stave na zid."

Smiješno je zaista i pogledati kakva je to škrtost. U posljednja dva desetljeća u betonu se izlilo i mramorom popločalo milijune kvadrata crkava, samostana, pastoralnih centara, klerikata, ordinarijata i sjemeništa, a da se crkvena vlast nije sjetila napraviti nijednu školu, bolnicu, ubožnicu ili sirotište. Ma, ni jedincati metar s metar bilo kakve ustanove koja bi bila realna društvena korist. Mantijaške cicije ne mare za to. Neumorno mekeću o ljubavi i nesebičnoj brizi za bližnjega, ali ne očekujte da će oni to primjerom pokazati. Njihov novac ne pitajte.

Slojevi boje na zidu
I onda, kako nemaju nešto svoje čime bi se dičili, moraju raspela stavljati u javne instutucije. Obilježe tako splitsku školu, kao da je nadbiskup Marin Barišić lično, iz svog džepa dao za cement i cigle, dolazio na gradilište i šalio se s tesarima gledajući kako mu investicija napreduje, premda je škola više od dva desetljeća na tome mjestu, samodoprinosom građana sagrađena još u bivšoj državi, po odluci Samoupravne interesne zajednice u prosvjeti i s blagoslovom partijskog komiteta.

Velik je bezobrazluk, pogledate li bolje, da se Crkva brči zgradom koju je komunistička vlast sazidala

A ovu stvar možemo i šire, mimo Crkve, sagledati. Nepravedno bi zaista bilo za škrtost i socijalnu ravnodušnost optužiti samo popove. Gdje je i inače ono blagostanje i procvat, kamo se zametnula Švicarska koju je Hrvatima na početku devedesetih obećavao pokojni Šime Đodan? Evo, recimo, obrazovanje. Više od devedeset posto školskih zgrada u koje jutrima ulaze naša djeca još je iz socijalizma, kroz slojeve boje na zidu negdje će se još kod ulaza nazreti citat: “Narod koji ima ovakvu omladinu ne mora se bojati za svoju budućnost. Josip Broz Tito”

To vam je sva istina o zemlji znanja. Devet od deset škola napravili su nam komunisti, a oni su bili glupi.

Pođimo zatim na zdravstvo. Nalazite li i vi neobičnim da hrvatska država nije sagradila nijednu bolnicu? Nešto se, istina, širilo i dograđivalo, krojilo i prekrajalo, ali nigdje nismo imali da je čitav sustav, veliki klinički bolnički centar sa stotinama liječnika i sestara, moderni medicinski starship, narastao iz ničega, iz ledine, da su visoki dužnosnici došli u šikaru i pokazali, ondje će, gdje je sad ona topola, biti hitni kirurški i traumatologija, tamo u onoj skupini psihijatrija, interna i plućni odjel, a kod onih jasenova pod kojima trune nečija vešmašina ginekologija i rodilište. Jednom davno, u onome zločinačkom, nenarodnom režimu, takva su se čudesa stalno negdje otvarala. Čak i u provinciji.

Elektrifikacija u SFRJ
Mlada hrvatska država, ponavljamo svi razniježeno, kao da je država nekakvo dojenče koje sere u pelene. Naša nacionalna državna samostalnost sada, međutim, traje već dvadeset tri godine, došla je na polovicu životnog vijeka bivše Jugoslavije, a da nema možda ni desetinu postignuća svoje prethodnice. Možemo, ako hoćete, i o energetici. Od 1945. do 1990. u Socijalističkoj Republici Hrvatskoj je na Dravi, Kupi, Cetini, Zrmanji i drugim vodotocima napravljeno gotovo dvadeset velikih hidroelektrana.

Znate li koliko ih je napravljeno otkako smo se trgnuli iz tisućljetnog sna?

Jedna.

Podoficir Tomić Yutarnjeg
Bilo je, naravno, teško u Jugoslaviji, policijska diktatura, Udba, Goli otok, jetrvo moja, da ti i ne pričam, ali u svemu tome užasu i bijedi i iscrpljujućem teroru gluposti pojavio bi se opet, tu i tamo, nekakav Većeslav Holjevac. Karlovački komunist, ustanik i prvoborac, ludo smion partizanski diverzant, ali osoba uistinu bez neke ozbiljnije naobrazbe. Inženjeri su ga možda ispotiho ismijavali, no on je zaista isušio malaričnu močvaru s druge strane Save i napravio čitav Novi Zagreb. Desetke tisuća stanova u betonskim kubusima između širokih avenija sagradio je između 1952. i 1963. u jednoj zapuštenoj, seljačkoj zemlji koja je imala jedva nešto bolje od kariola i lopata. U jedanaest godina gradonačelničkog mandata napravio je urbanistički podvig koji današnji političari, kraj svih tehnoloških čudesa, ne bi da ih cijelo stoljeće ostaviš na vlasti.

Mogao bih najbrojati još mnogo primjera, ali ne bih dulje dražio nacionalističke neurastenike koji će me nadahnuto nazvati komunističkim podoficirom, a novine koje držite Yutarnjim. Ne zanima me besplodno ideološko palamuđenje o našima i njihovima jer imam pametnija posla. Ja moram živjeti ovdje i uistinu me iskreno zabrinjava samo da mi na dijete ne padne plafon u školskoj zgradi otprije pola stoljeća. Zašto je ona država mogla brinuti o tome, a ova ne može? Zašto se ne grade bolnice i hidroelektrane? Ili, ako se štogod od javnog interesa i krene graditi, zašto je tako traljavo i sporo da predsjednici i premijeri svake četiri godine presijecaju vrpce na novih pet kilometara asfalta?

I zašto je, naposljetku, danas sve između četiri i četrdeset puta skuplje? Kako je Većeslav Holjevac prije šezdeset godina mogao biti pošten čovjek, i drug i gospodin, i komunist i Hrvat, a danas nema nikoga boljega od kokošara poput Božidara Kalmete i njegovih pomoćnika i savjetnika, koji su reketarili građevinare i po vikendicama, uz kotlovinu i graševinu, dijelili pljačkaški plijen?

Kako smo, u najkraćemu, postali takva bijedna, bezdušna i gramziva stoka?

Mnogo točnog ali i mnogo čiste jugonostalgije čovjeka koji izgleda ne može prihvatiti nestanak njemu voljene države. No kako od nekoga novinarske profesije očekivati da shvati osnove razvitka ekonomije i tržišnog gospodarstva.
JohnnyS

#5123 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by JohnnyS »

insomnia99 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Šta smo zaključili: dotični Jurkotić je pozvao najvišu kulturnu instituciju u BiH kako bi svojim razdraganim gledateljima pokazao kako zahebava glupe Bosance pokušavajući da kupi jedan od najvrijednijih historijskih spomenika... Krasno !

Zvao je i Kalmetu, vodeći se logikom pojedinih forumaša, vjerojatno da ismije sve Dalmatince. Ili Merzelovu, valjda da pokaže kako su svi Siščani idioti. Što ima logike na ovom forumu, nema nigdje na planeti... :D
It_is_a_Leclerc

#5124 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by It_is_a_Leclerc »

insomnia99 wrote:
Pa svakog iz različitih pobuda. Srbe da bi ih pokazao kao idiote, sirovine. Slovence da bi ih pokazao kao pizde. Hrvate zove onako, da ih malo šprda...

No, generalno, ovaj zove ljude da bi ih nervirao, da bi ih ismijavao i da bi preko nečijeg poniženja izgradio karijeru nekog urnebesnog komičara.
šrilančananin

#5125 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by šrilančananin »

Aspekt wrote:Ubojica 77
Vec kad si napisao za sarmu i cevape da su porijeklom iz Bosne si pokazao kolka ti je inteligencija.
Evo vidis . Odmah udara na inteligenciju . ko o cemu Hrvat o bosanskoj IQ , Na svim portalima to im je glavni fazon . koliki ti IQ . Pa koliki je tvoj kada to nazivas inteligencijom . Da li su cevapi porijeklom odavde ili odande to nema veze sa intelengencijom . Eto iz Turske su mada ja ne vidjeh u cijeloj turskoj nijednu porciju nasih cevapa ni onaku lepinu ....
Al ' je, stvarno je covjek u pravu kada se za tvoju inteligenciju brine, nemam pojma kolika ti , al' se opasno kockas istom. Bosnjacki nacionalizam u tebi pojeden mozak, ti pises samo da se pise, to je odvratno. ?
Post Reply