Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Obuca9

#5101 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

ultima_palabra wrote:PS. A jeste interešdžije, novi predsjednik dobar sa načelnikom Centra, i odmah vam ne treba vijećnik Alaim :-D ccc...
Načelnik Centra je i u UO :D
van Basten

#5102 Re: FK Sarajevo

Post by van Basten »

ja znam da je Alaim poslije Širokog dobio ogromne simpatije hordaša, međutim ja njegov odlazak shvatam kao pojačanje za Sarajevo... kad se sjetih zadnjih godina... za Dudu da i ne govorim... helem, mi smo se odlaskom ove dvojice debelo pojačali.
Ipak, iako podržavam odlazak ove dvojice, ne mogu a da se ne iznerviram što se opet ponavlja praksa odlaska igrača u sred prvenstva, nakon priprema, bez ikakva finansijkog hajra za klub, a s ciljem da "igrač obezbijedi egzistenciju", isto da smo FK Merhamet. Očekivao sam od nove uprave da će prestati sa tom politikom, ali eto nije (treći minus upravi - ostanci Baljka i Alihodžića te zadržavanje Varešanovića su prva dva).
cunga lunga

#5103 Re: FK Sarajevo

Post by cunga lunga »

van Basten wrote:ja znam da je Alaim poslije Širokog dobio ogromne simpatije hordaša, međutim ja njegov odlazak shvatam kao pojačanje za Sarajevo... kad se sjetih zadnjih godina... za Dudu da i ne govorim... helem, mi smo se odlaskom ove dvojice debelo pojačali.
Ipak, iako podržavam odlazak ove dvojice, ne mogu a da se ne iznerviram što se opet ponavlja praksa odlaska igrača u sred prvenstva, nakon priprema, bez ikakva finansijkog hajra za klub, a s ciljem da "igrač obezbijedi egzistenciju", isto da smo FK Merhamet. Očekivao sam od nove uprave da će prestati sa tom politikom, ali eto nije (treći minus upravi - ostanci Baljka i Alihodžića te zadržavanje Varešanovića su prva dva).
Kojih zadnjih godina, daj mi njegove greske napisi...
kokuz_sa

#5104 Re: FK Sarajevo

Post by kokuz_sa »

cunga lunga wrote:
van Basten wrote:ja znam da je Alaim poslije Širokog dobio ogromne simpatije hordaša, međutim ja njegov odlazak shvatam kao pojačanje za Sarajevo... kad se sjetih zadnjih godina... za Dudu da i ne govorim... helem, mi smo se odlaskom ove dvojice debelo pojačali.
kokuz_sa

#5105 Re: FK Sarajevo

Post by kokuz_sa »

hz__semir wrote:
arshavin wrote:Sema sta je sa Matkom,jeli slobodan igrac
Pojma nemam, vjeruj mi...

Prošle godine je igrao za Rijeku, do zadnjeg kola. Šta je s njim u ovoj sezoni, ne znam. Prije dvije godine je potpisao dvogodišnji ugovor, koji mu je istekao, tako da je moguće da je slobodan igrač, buduci da ga u sastavu Rijeke nema:
http://www.nk-rijeka.hr/igrac.asp
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yq2bn0K7 ... re=related[/youtube]
zovi matka da se vrati :D
Last edited by kokuz_sa on 11/08/2010 14:23, edited 1 time in total.
Omerovim_Koracima

#5106 Re: FK Sarajevo

Post by Omerovim_Koracima »

Opet politika odlazzak igracha kad pocne sezona.
cunga lunga

#5107 Re: FK Sarajevo

Post by cunga lunga »

kokuz_sa wrote:
cunga lunga wrote:
Pa ti si neznalica, pola ovoga nije njegova greska...
Ociti fudbalski laik...
Robben

#5108 Re: FK Sarajevo

Post by Robben »

Svojim branjenjem mi je oduzeo 5 godina života, na stranu lištica, on je najgori golman kojeg sam gledao, idi i ne vraćaj se više! :thumbup:
cunga lunga

#5109 Re: FK Sarajevo

Post by cunga lunga »

Gdje ste vi bili u Listici a sad ga kritikujete....???
fuj, jad i bjeda, fuj!
Imao je Muhamed gresaka ali ja zbog onog u Listici necu da ih naglasavam ali sljam od ljudi ne zna cijeniti kad neko stavi zivote navijaca ispred svog, stidite se...sljam jednostavno..
FUJ!
lerdi

#5110 Re: FK Sarajevo

Post by lerdi »

Da je imao kikseva imao je. Da me bilo strah kad ga vidim na golu bilo je. Ipak sve sam mu to oprostio poslije 4.oktobra, jer neke stvari su bitnije od fudbala. Jednostavno više ga ne gledam istim očima i što se mene tiče halalim mu za sve. Nek ode čovjek i nek šta zaradi, zaslužio je. Ale sretan put i puno sreće u Iranu.
kokuz_sa

#5111 Re: FK Sarajevo

Post by kokuz_sa »

cunga lunga wrote:Gdje ste vi bili u Listici a sad ga kritikujete....???
fuj, jad i bjeda, fuj!
Imao je Muhamed gresaka ali ja zbog onog u Listici necu da ih naglasavam ali sljam od ljudi ne zna cijeniti kad neko stavi zivote navijaca ispred svog, stidite se...sljam jednostavno..
FUJ!
niko ne osporava njegove ljudske kvalitete..Alaim je momak za 10 stvarno..
al budi objektivan pa kazi da nekad napravi glupost na terenu kao da je opstinska liga a ne premijer..
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#5112 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

lerdi wrote:Da je imao kikseva imao je. Da me bilo strah kad ga vidim na golu bilo je. Ipak sve sam mu to oprostio poslije 4.oktobra, jer neke stvari su bitnije od fudbala. Jednostavno više ga ne gledam istim očima i što se mene tiče halalim mu za sve. Nek ode čovjek i nek šta zaradi, zaslužio je. Ale sretan put i puno sreće u Iranu.
:thumbup:
internazionale

#5113 Re: FK Sarajevo

Post by internazionale »

kokuz_sa wrote:
cunga lunga wrote:Gdje ste vi bili u Listici a sad ga kritikujete....???
fuj, jad i bjeda, fuj!
FUJ!
niko ne osporava njegove ljudske kvalitete..Alaim je momak za 10 stvarno..
al budi objektivan pa kazi da nekad napravi glupost na terenu kao da je opstinska liga a ne premijer..
a jake lige :lol:
da nije bilo alaima gdje bi nam bio kraj
smoki_choko

#5114 Re: FK Sarajevo

Post by smoki_choko »

kokuz_sa wrote:
cunga lunga wrote:
dugo ce vremena proci pa da cemo opet gledati golmana ovakvih kvaliteta u premijer ligi
adnan_hz

#5115 Re: FK Sarajevo

Post by adnan_hz »

Kad se sjetim utakmice protiv Rapida u Rumuniji... Tad sam ga prekrizio za sva vremena sto se tice golmanskih sposobnosti. Sto se tice ljudskih kvaliteta on je gromada od covjeka..Sa te strane je zasluzio spomenik..
kukurikuu

#5116 Re: FK Sarajevo

Post by kukurikuu »

adnan_hz wrote:Kad se sjetim utakmice protiv Rapida u Rumuniji... Tad sam ga prekrizio za sva vremena sto se tice golmanskih sposobnosti. Sto se tice ljudskih kvaliteta on je gromada od covjeka..Sa te strane je zasluzio spomenik..
:thumbup:
ecstase

#5117 Re: FK Sarajevo

Post by ecstase »

Ale kao covjek :thumbup:
Ale kao golman :shock:

Sretno covjece!!!
north

#5118 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Ne sviđa im se ovaj potez uprave da ih tek tako pušta, slažem se da nije nikakva pljačka što odlaze, s obzirom na njihove kvalitete, ali puštati ih u jeku prvenstva i pri tome ne uzeti ni dinara, malo zvuči neozbiljno...

I dalje mislim da je uprava do sada zaslužila prolaznu ocjenu, ali u ovom trenutku mislim da ovo nije baš pametan potez :-)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#5119 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Jeko taj brazilac?

Alaime,Dudo....sretno.
north

#5120 Re: FK Sarajevo

Post by north »

-LIBERO- wrote:Jeko taj brazilac?

Alaime,Dudo....sretno.
I ja nešto načuo za brazilca, ali ne znam ništa konkretnije, ako neko zna, a da nije mahala, javljajte....
Neelix

#5121 Re: FK Sarajevo

Post by Neelix »

Dida doso, mijenja Alaima :-D
Bordolini

#5122 Re: FK Sarajevo

Post by Bordolini »

Alaim otisho iz Sarajeva?? Kunem se da bih prije povjerovao da mi se dedo iz groba ustao. Nije to nesto u redu, vidjecete :-)
hary

#5123 Re: FK Sarajevo

Post by hary »

Slaviša Božičić preuzima Sarajevo

VAREŠANOVIĆU SE SPREMA OTKAZ?

Mirza Varešanović bi mogao sjediti po posljednji put na klupi Sarajeva u subotnjoj utakmici kada na Koševu bude gostovala tuzlanska Sloboda.

Naime, kako tvrde izvori bliski bordo klubu, dani trenera Sarajeva Mirze Varešanovića na klupi bordo tima su odbrojani. Predsjednik Sarajeva Zijad Blekić u srijedu navečer je održao sastanak sa određenim ljudima iz kluba, a tema sastanka je bila promjena u vrhu stručnog štaba.
Sarajevo je poraženo u prvom kolu na gostovanju u Lukavici kod Slavije (1:2), a na tom susretu našao se i nekadašnji trener Modriče Slaviša Božičić, koji je (bio) najozbiljniji kandidat za preuzimanje klupe kluba iz Istočnog Sarajeva.

Međutim, Božičić je na tom susretu primjećen i od članova Uprave Sarajeva, pa postoji mogućnost da upravo ovaj stručnjak naslijedi Varešanovića na klupi bordo tima. U prilog ovome govori činjenica kako se Božičić raspitivao za igrački kadar Sarajeva, te za stanje u klubu kod svojih prijatelja u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Također, po kuloarima se spominju i još neka imena kao potencijalni naslijednici Mirze Varešanovića, prije svih Husref Musemić.
tazmaniaBAN4

#5124 Re: FK Sarajevo

Post by tazmaniaBAN4 »

...
Neelix

#5125 Re: FK Sarajevo

Post by Neelix »

kakve spekulacije, bio na utakmici i odmah ce na klupu :-)
Locked