Načelnik Centra je i u UOultima_palabra wrote:PS. A jeste interešdžije, novi predsjednik dobar sa načelnikom Centra, i odmah vam ne treba vijećnik Alaimccc...
Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Obuca9
#5101 Re: FK Sarajevo
- van Basten
#5102 Re: FK Sarajevo
ja znam da je Alaim poslije Širokog dobio ogromne simpatije hordaša, međutim ja njegov odlazak shvatam kao pojačanje za Sarajevo... kad se sjetih zadnjih godina... za Dudu da i ne govorim... helem, mi smo se odlaskom ove dvojice debelo pojačali.
Ipak, iako podržavam odlazak ove dvojice, ne mogu a da se ne iznerviram što se opet ponavlja praksa odlaska igrača u sred prvenstva, nakon priprema, bez ikakva finansijkog hajra za klub, a s ciljem da "igrač obezbijedi egzistenciju", isto da smo FK Merhamet. Očekivao sam od nove uprave da će prestati sa tom politikom, ali eto nije (treći minus upravi - ostanci Baljka i Alihodžića te zadržavanje Varešanovića su prva dva).
Ipak, iako podržavam odlazak ove dvojice, ne mogu a da se ne iznerviram što se opet ponavlja praksa odlaska igrača u sred prvenstva, nakon priprema, bez ikakva finansijkog hajra za klub, a s ciljem da "igrač obezbijedi egzistenciju", isto da smo FK Merhamet. Očekivao sam od nove uprave da će prestati sa tom politikom, ali eto nije (treći minus upravi - ostanci Baljka i Alihodžića te zadržavanje Varešanovića su prva dva).
-
cunga lunga
#5103 Re: FK Sarajevo
Kojih zadnjih godina, daj mi njegove greske napisi...van Basten wrote:ja znam da je Alaim poslije Širokog dobio ogromne simpatije hordaša, međutim ja njegov odlazak shvatam kao pojačanje za Sarajevo... kad se sjetih zadnjih godina... za Dudu da i ne govorim... helem, mi smo se odlaskom ove dvojice debelo pojačali.
- kokuz_sa
#5104 Re: FK Sarajevo
cunga lunga wrote:Kojih zadnjih godina, daj mi njegove greske napisi...van Basten wrote:ja znam da je Alaim poslije Širokog dobio ogromne simpatije hordaša, međutim ja njegov odlazak shvatam kao pojačanje za Sarajevo... kad se sjetih zadnjih godina... za Dudu da i ne govorim... helem, mi smo se odlaskom ove dvojice debelo pojačali.
- kokuz_sa
#5105 Re: FK Sarajevo
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yq2bn0K7 ... re=related[/youtube]hz__semir wrote:Pojma nemam, vjeruj mi...arshavin wrote:Sema sta je sa Matkom,jeli slobodan igrac
Prošle godine je igrao za Rijeku, do zadnjeg kola. Šta je s njim u ovoj sezoni, ne znam. Prije dvije godine je potpisao dvogodišnji ugovor, koji mu je istekao, tako da je moguće da je slobodan igrač, buduci da ga u sastavu Rijeke nema:
http://www.nk-rijeka.hr/igrac.asp
zovi matka da se vrati
Last edited by kokuz_sa on 11/08/2010 14:23, edited 1 time in total.
-
Omerovim_Koracima
#5106 Re: FK Sarajevo
Opet politika odlazzak igracha kad pocne sezona.
-
cunga lunga
#5107 Re: FK Sarajevo
Pa ti si neznalica, pola ovoga nije njegova greska...kokuz_sa wrote:cunga lunga wrote:Kojih zadnjih godina, daj mi njegove greske napisi...van Basten wrote:ja znam da je Alaim poslije Širokog dobio ogromne simpatije hordaša, međutim ja njegov odlazak shvatam kao pojačanje za Sarajevo... kad se sjetih zadnjih godina... za Dudu da i ne govorim... helem, mi smo se odlaskom ove dvojice debelo pojačali.
Ociti fudbalski laik...
-
Robben
#5108 Re: FK Sarajevo
Svojim branjenjem mi je oduzeo 5 godina života, na stranu lištica, on je najgori golman kojeg sam gledao, idi i ne vraćaj se više! 
-
cunga lunga
#5109 Re: FK Sarajevo
Gdje ste vi bili u Listici a sad ga kritikujete....???
fuj, jad i bjeda, fuj!
Imao je Muhamed gresaka ali ja zbog onog u Listici necu da ih naglasavam ali sljam od ljudi ne zna cijeniti kad neko stavi zivote navijaca ispred svog, stidite se...sljam jednostavno..
FUJ!
fuj, jad i bjeda, fuj!
Imao je Muhamed gresaka ali ja zbog onog u Listici necu da ih naglasavam ali sljam od ljudi ne zna cijeniti kad neko stavi zivote navijaca ispred svog, stidite se...sljam jednostavno..
FUJ!
- lerdi
#5110 Re: FK Sarajevo
Da je imao kikseva imao je. Da me bilo strah kad ga vidim na golu bilo je. Ipak sve sam mu to oprostio poslije 4.oktobra, jer neke stvari su bitnije od fudbala. Jednostavno više ga ne gledam istim očima i što se mene tiče halalim mu za sve. Nek ode čovjek i nek šta zaradi, zaslužio je. Ale sretan put i puno sreće u Iranu.
- kokuz_sa
#5111 Re: FK Sarajevo
niko ne osporava njegove ljudske kvalitete..Alaim je momak za 10 stvarno..cunga lunga wrote:Gdje ste vi bili u Listici a sad ga kritikujete....???
fuj, jad i bjeda, fuj!
FUJ!
al budi objektivan pa kazi da nekad napravi glupost na terenu kao da je opstinska liga a ne premijer..
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#5112 Re: FK Sarajevo
lerdi wrote:Da je imao kikseva imao je. Da me bilo strah kad ga vidim na golu bilo je. Ipak sve sam mu to oprostio poslije 4.oktobra, jer neke stvari su bitnije od fudbala. Jednostavno više ga ne gledam istim očima i što se mene tiče halalim mu za sve. Nek ode čovjek i nek šta zaradi, zaslužio je. Ale sretan put i puno sreće u Iranu.
-
internazionale
#5113 Re: FK Sarajevo
a jake ligekokuz_sa wrote:niko ne osporava njegove ljudske kvalitete..Alaim je momak za 10 stvarno..cunga lunga wrote:Gdje ste vi bili u Listici a sad ga kritikujete....???
fuj, jad i bjeda, fuj!
FUJ!
al budi objektivan pa kazi da nekad napravi glupost na terenu kao da je opstinska liga a ne premijer..
da nije bilo alaima gdje bi nam bio kraj
- smoki_choko
#5114 Re: FK Sarajevo
dugo ce vremena proci pa da cemo opet gledati golmana ovakvih kvaliteta u premijer ligikokuz_sa wrote:cunga lunga wrote:Kojih zadnjih godina, daj mi njegove greske napisi...van Basten wrote:ja znam da je Alaim poslije Širokog dobio ogromne simpatije hordaša, međutim ja njegov odlazak shvatam kao pojačanje za Sarajevo... kad se sjetih zadnjih godina... za Dudu da i ne govorim... helem, mi smo se odlaskom ove dvojice debelo pojačali.
-
adnan_hz
#5115 Re: FK Sarajevo
Kad se sjetim utakmice protiv Rapida u Rumuniji... Tad sam ga prekrizio za sva vremena sto se tice golmanskih sposobnosti. Sto se tice ljudskih kvaliteta on je gromada od covjeka..Sa te strane je zasluzio spomenik..
- kukurikuu
#5116 Re: FK Sarajevo
adnan_hz wrote:Kad se sjetim utakmice protiv Rapida u Rumuniji... Tad sam ga prekrizio za sva vremena sto se tice golmanskih sposobnosti. Sto se tice ljudskih kvaliteta on je gromada od covjeka..Sa te strane je zasluzio spomenik..
- ecstase
#5117 Re: FK Sarajevo
Ale kao covjek
Ale kao golman
Sretno covjece!!!
Ale kao golman
Sretno covjece!!!
-
north
#5118 Re: FK Sarajevo
Ne sviđa im se ovaj potez uprave da ih tek tako pušta, slažem se da nije nikakva pljačka što odlaze, s obzirom na njihove kvalitete, ali puštati ih u jeku prvenstva i pri tome ne uzeti ni dinara, malo zvuči neozbiljno...
I dalje mislim da je uprava do sada zaslužila prolaznu ocjenu, ali u ovom trenutku mislim da ovo nije baš pametan potez
I dalje mislim da je uprava do sada zaslužila prolaznu ocjenu, ali u ovom trenutku mislim da ovo nije baš pametan potez
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#5119 Re: FK Sarajevo
Jeko taj brazilac?
Alaime,Dudo....sretno.
Alaime,Dudo....sretno.
-
north
#5120 Re: FK Sarajevo
I ja nešto načuo za brazilca, ali ne znam ništa konkretnije, ako neko zna, a da nije mahala, javljajte....-LIBERO- wrote:Jeko taj brazilac?
Alaime,Dudo....sretno.
- Neelix
#5121 Re: FK Sarajevo
Dida doso, mijenja Alaima 
-
Bordolini
#5122 Re: FK Sarajevo
Alaim otisho iz Sarajeva?? Kunem se da bih prije povjerovao da mi se dedo iz groba ustao. Nije to nesto u redu, vidjecete 
- hary
#5123 Re: FK Sarajevo
Slaviša Božičić preuzima Sarajevo
VAREŠANOVIĆU SE SPREMA OTKAZ?
Mirza Varešanović bi mogao sjediti po posljednji put na klupi Sarajeva u subotnjoj utakmici kada na Koševu bude gostovala tuzlanska Sloboda.
Naime, kako tvrde izvori bliski bordo klubu, dani trenera Sarajeva Mirze Varešanovića na klupi bordo tima su odbrojani. Predsjednik Sarajeva Zijad Blekić u srijedu navečer je održao sastanak sa određenim ljudima iz kluba, a tema sastanka je bila promjena u vrhu stručnog štaba.
Sarajevo je poraženo u prvom kolu na gostovanju u Lukavici kod Slavije (1:2), a na tom susretu našao se i nekadašnji trener Modriče Slaviša Božičić, koji je (bio) najozbiljniji kandidat za preuzimanje klupe kluba iz Istočnog Sarajeva.
Međutim, Božičić je na tom susretu primjećen i od članova Uprave Sarajeva, pa postoji mogućnost da upravo ovaj stručnjak naslijedi Varešanovića na klupi bordo tima. U prilog ovome govori činjenica kako se Božičić raspitivao za igrački kadar Sarajeva, te za stanje u klubu kod svojih prijatelja u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Također, po kuloarima se spominju i još neka imena kao potencijalni naslijednici Mirze Varešanovića, prije svih Husref Musemić.
VAREŠANOVIĆU SE SPREMA OTKAZ?
Mirza Varešanović bi mogao sjediti po posljednji put na klupi Sarajeva u subotnjoj utakmici kada na Koševu bude gostovala tuzlanska Sloboda.
Naime, kako tvrde izvori bliski bordo klubu, dani trenera Sarajeva Mirze Varešanovića na klupi bordo tima su odbrojani. Predsjednik Sarajeva Zijad Blekić u srijedu navečer je održao sastanak sa određenim ljudima iz kluba, a tema sastanka je bila promjena u vrhu stručnog štaba.
Sarajevo je poraženo u prvom kolu na gostovanju u Lukavici kod Slavije (1:2), a na tom susretu našao se i nekadašnji trener Modriče Slaviša Božičić, koji je (bio) najozbiljniji kandidat za preuzimanje klupe kluba iz Istočnog Sarajeva.
Međutim, Božičić je na tom susretu primjećen i od članova Uprave Sarajeva, pa postoji mogućnost da upravo ovaj stručnjak naslijedi Varešanovića na klupi bordo tima. U prilog ovome govori činjenica kako se Božičić raspitivao za igrački kadar Sarajeva, te za stanje u klubu kod svojih prijatelja u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Također, po kuloarima se spominju i još neka imena kao potencijalni naslijednici Mirze Varešanovića, prije svih Husref Musemić.
- Neelix
#5125 Re: FK Sarajevo
kakve spekulacije, bio na utakmici i odmah ce na klupu