Biciklom kroz Sarajevo
-
quarterback
#5101 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ziviJo ! 
-
donja_crtica
#5102 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Joj! Danas sam te se sjetio. Idem s posla, kontam kako lik može voziti 30 - 40. I opleo ja, do sada sam maximala na 34 bio po ravnom. I doguram do 40 crko, ali gotov. I sada vidim da nisi mislio na MTBquarterback wrote:ziviJo !
grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
: )
- HaHaHa2
#5103 Re: Biciklom kroz Sarajevo
evo danas pazario polovnog GT Avalanche 3.0 i treba mi preporuka za vanjske gume a sad su na njemu 26x2.10
et'
budi te slobodni pa predlozite 
et'
-
quarterback
#5104 Re: Biciklom kroz Sarajevo
kazu da se sa cestovnim gumama na mtb ide malo brze, navodno oko 5 na sat, ja nisam probao jer nikada nisam "zagrizao" toliko da imam 2 seta guma za bajk paralelno
- HaHaHa2
#5105 Re: Biciklom kroz Sarajevo
i zaboravih jos pitati
gdje servis uraditi (zamjena pakni, stimanje mjenjaca i ostalih sitnica) 
- cappy_tempo1
#5106 Re: Biciklom kroz Sarajevo
haso-bikedoctor, ciklocentar-ilidza, gir kod vanni-a, bogolivestrong, loris (ako radi jos
). capriolo zaobilazi
lokacije: http://www.mtb.ba/kategorije/korisno/prodavnice/
lokacije: http://www.mtb.ba/kategorije/korisno/prodavnice/
-
quarterback
#5107 Re: Biciklom kroz Sarajevo
rekao bih ti kod dzene iz ciklocentra ali taj ne zna gdje udara preko ljeta, ipak kako lijepi dani prolako prolaze mozda da ipak odvuces bajk kod njega na ilidzu i vidis kada ti to moze srediti, cc ilidza se nalazi u luzanima, zadnja zgrada prije ulaska u aleju
vjerovatno ce mnogi sada reci ovaj ili onaj, ja sam servisirao bajk na raznim mjestima medjutim potpuno sam bio zadovoljan tek kada je dzeno uradio posao tako da ga preporucujem
ako ne zelis onda cu ti spomenuti sljedece servise
- Gir.ba - kod grila vanni (kod pravoslavne crkve kod ekonomije)
- Bogo livestrong - plato skenderije
- Bikedoctor - Haso - bijeli neboderi na grbavici preko puta masinstva (gdje je pekara grbavica)
- Fiko - zgrada Loris, na sredini zgrade sa strane gdje je parking (palma)
- Ciklocentar (holidej in ili ilidza luzani)
Poredao sam ih ne po kvalitetu nego kako mi je ko naumpao
vjerovatno ce mnogi sada reci ovaj ili onaj, ja sam servisirao bajk na raznim mjestima medjutim potpuno sam bio zadovoljan tek kada je dzeno uradio posao tako da ga preporucujem
ako ne zelis onda cu ti spomenuti sljedece servise
- Gir.ba - kod grila vanni (kod pravoslavne crkve kod ekonomije)
- Bogo livestrong - plato skenderije
- Bikedoctor - Haso - bijeli neboderi na grbavici preko puta masinstva (gdje je pekara grbavica)
- Fiko - zgrada Loris, na sredini zgrade sa strane gdje je parking (palma)
- Ciklocentar (holidej in ili ilidza luzani)
Poredao sam ih ne po kvalitetu nego kako mi je ko naumpao
- HaHaHa2
#5108 Re: Biciklom kroz Sarajevo
hvala
samo nemoj mi onog u lorisu, njega sam zatjerao u neku stvar...nego jos ima li kakav odgovor za prvo pitanje (gume)

- cappy_tempo1
#5109 Re: Biciklom kroz Sarajevo
eh vidis ja sam tek nakon hase postao rahat
. zadnji put kad sam imao servis,mjenjanje komplet zadnjeg tocka otisao kod dzene i sfuserili mi. proslo je ljeto ovako u ova doba nekad. doduse dzeno je uzeo bajk,poceo raditi,a zavrsio ga neki lik koji je tek poceo raditi tu. vidjelo se da se lik uci i jebiga za 2 dana otisao kod hase jer mi se zadnja felga iskrivila. a kao novu stavili,zice... samo sto nisu to sve fino uradili.
-
donja_crtica
#5110 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Pa noge me bole. Realno, ako odem sutra na posao autom - ti si kriv : )quarterback wrote:dobro je da se jos nisi negdje skrsio, jos bih bio kriv
![]()
- SAID5
#5111 Re: Biciklom kroz Sarajevo
sve zavisi koliko planiras suski izdvojit za gume.
- HaHaHa2
#5112 Re: Biciklom kroz Sarajevo
do 100kmSAID5 wrote:sve zavisi koliko planiras suski izdvojit za gume.
- SAID5
#5113 Re: Biciklom kroz Sarajevo
u tom rangu preporuka za NEVEGALKU ili mozda neku Schwalbe, u Vision Tradeu je neko snizenje, pa se mozda uklopis u budzet.
Ovo bi bio moj izbor do 100KM, vozim 60-40 asfalt zemlja.
-
quarterback
#5114 Re: Biciklom kroz Sarajevo
pricao sam na tu temu sa Dzenom neki dan, ja sam kod Fike mijenjao zicu na zadnjem tocku i bez ikakvog razloga mi zica pukne dok sam stajao na asfaltu na Igmanu. Govorim Dzeni o tome i on mi kaze da se to desava, da to ne znaci da je covjek lose uradio nego jednostavno zica bude slaba ili prenapregnuta i pukne iz cista mira, kaze da se i njemu desavalo puno puta da covjeka zovne da preuzme bicikl, covjek ode do bicikla i kaze pa sta da preuzmem kad nisi nista uradio. Elem... Konkretno mi je za Fiku rekao da on zna da Fiko jako dobro radi te stvari a i meni se tako cinilo dok sam gledao, covjek je stvarno pedantan a to sto ja nisam imao srece sa tom zicom to je neka druga prica...rico wrote:eh vidis ja sam tek nakon hase postao rahat. zadnji put kad sam imao servis,mjenjanje komplet zadnjeg tocka otisao kod dzene i sfuserili mi. proslo je ljeto ovako u ova doba nekad. doduse dzeno je uzeo bajk,poceo raditi,a zavrsio ga neki lik koji je tek poceo raditi tu. vidjelo se da se lik uci i jebiga za 2 dana otisao kod hase jer mi se zadnja felga iskrivila. a kao novu stavili,zice... samo sto nisu to sve fino uradili.
-
quarterback
#5115 Re: Biciklom kroz Sarajevo
samo nemoj zvati da te masiramdonja_crtica wrote:Pa noge me bole. Realno, ako odem sutra na posao autom - ti si kriv : )quarterback wrote:dobro je da se jos nisi negdje skrsio, jos bih bio kriv
![]()
-
donja_crtica
#5116 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Izgleda da imamo zajedničke FB prijatelje (osim ako za vikend nisu 2 ture bile istequarterback wrote: samo nemoj zvati da te masiram
Koji god da si od učesnika, nisi moj tipa masera - muško si
-
quarterback
#5117 Re: Biciklom kroz Sarajevo
vrlo lako moguce 
ps imali smo jednu djevojku na turi, odakle znas da nisam ona
btw kad si me vec nasao onda me dodaj ako hoces, onaj u crvenoj majici
ps imali smo jednu djevojku na turi, odakle znas da nisam ona
btw kad si me vec nasao onda me dodaj ako hoces, onaj u crvenoj majici
Last edited by quarterback on 24/09/2012 23:28, edited 1 time in total.
- cappy_tempo1
#5118 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ma znam to ali dzaba. CC mi je u drugim stvarima pao u ocima i jebigaquarterback wrote:pricao sam na tu temu sa Dzenom neki dan, ja sam kod Fike mijenjao zicu na zadnjem tocku i bez ikakvog razloga mi zica pukne dok sam stajao na asfaltu na Igmanu. Govorim Dzeni o tome i on mi kaze da se to desava, da to ne znaci da je covjek lose uradio nego jednostavno zica bude slaba ili prenapregnuta i pukne iz cista mira, kaze da se i njemu desavalo puno puta da covjeka zovne da preuzme bicikl, covjek ode do bicikla i kaze pa sta da preuzmem kad nisi nista uradio. Elem... Konkretno mi je za Fiku rekao da on zna da Fiko jako dobro radi te stvari a i meni se tako cinilo dok sam gledao, covjek je stvarno pedantan a to sto ja nisam imao srece sa tom zicom to je neka druga prica...rico wrote:eh vidis ja sam tek nakon hase postao rahat. zadnji put kad sam imao servis,mjenjanje komplet zadnjeg tocka otisao kod dzene i sfuserili mi. proslo je ljeto ovako u ova doba nekad. doduse dzeno je uzeo bajk,poceo raditi,a zavrsio ga neki lik koji je tek poceo raditi tu. vidjelo se da se lik uci i jebiga za 2 dana otisao kod hase jer mi se zadnja felga iskrivila. a kao novu stavili,zice... samo sto nisu to sve fino uradili.
-
quarterback
#5119 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ma znam sve, razumijem te...
-
harisl
#5120 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Joj, ja ipak mislim da je kod mene ovaj "cestovnjak".quarterback wrote:to je sasvim ok onda, ako se radi o usponima na kojima se osjeti teze okretanje pedala uz sasvim pristojnu brzinu od 25 na sat na stazi na kojoj se ne mora svako malo silaziti sa bicikla to ce svakako dati efekat, ja sam spomenuo 30/40 na sat za cestovnjake, sa MTBom odrzavanje 35 na sat na duze staze zahtjeva prilicnu kondiciju
svako dobro !
Evako izgleda: http://www.bikepedia.com/Images/QBimage ... %20520.jpg
Mozda dogodine i dobacim do30/40
Hvala u svakom slucaju. Makar znam na sta da ciljam.
-
quarterback
- SAID5
#5122 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Pedalal' neko danas? Izgleda da sam ostao sam za danas, pa trazim drustvo za barice, trebevic ili nesto slicno... 
- HaHaHa2
#5123 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Hvala, isao sam u Trek i Schwalbe su 24km 26x2.10 samo sto sam sinoc slucajnoSAID5 wrote:u tom rangu preporuka za NEVEGALKU ili mozda neku Schwalbe, u Vision Tradeu je neko snizenje, pa se mozda uklopis u budzet.
-
quarterback
#5124 Re: Biciklom kroz Sarajevo
nisam siguran, mislim da je taj drugi broj precnik gume i maltene nema vece razlike medju njima, recimo kada kupujes unutrasnju na njoj pise 2.1-2.25
- cappy_tempo1
#5125 Re: Biciklom kroz Sarajevo
2.0,2.10 itd. je sirina vanjske gume.