Ramazan, opet ;)

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Irish

#5101 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Irish »

pastirck wrote:Jednom se zove, ja necu vise biti dosadan :D
Kad se dzemat dogovori, znate gdje imate bujruma :thumbup:
nema potrebe, dosta jednom :D
bijela

#5102 Re: Ramazan, opet ;)

Post by bijela »

lilla wrote: @bijela, planiraš li kad ovamo da fakat organizujemo kakav iftar ovo dok je ramazana, a može vala i u onih 6 dana nakon ramazana :D
ako bi se stvarno stvarno dogovorili, svi, ili samo mi ženskinje :D , u roku rmzn ili u 6 dana - vjerujem da bih se lansirala, a vjerovatno i patka sa mnom :D
wewa

#5103 Re: Ramazan, opet ;)

Post by wewa »

Irish wrote:
:lol: :thumbup:

eee super..taman dok dodjes sa posla, dok se refreshiras, docceras-eto ti ga vakat krenuti :-D Super su ti iftari sa prijateljicama..razvuuces pa onda na kahvicu-ljepota...
a i ovako je dobro...sve to isto, samo uduplo :D

@pastirck :thumbup: za ideju i poziv :)

pokusavam da odgovorim vise od pe minuta :D
moracemo razvuci - obzirom da je na jelovniku 200% vise nego sto inace iftarim :-)

nego, moglo bi se to cesce i s forumskom druzinom, ne moramo nikome kucu okupirati. sta velite? pa makar i u vf-u :D eno, pretece me Big Boy :thumbup:
immuno

#5104 Re: Ramazan, opet ;)

Post by immuno »

Big Boy wrote:Ko o cemu, postaci o topi... :lol:

Bas mi je simpaticno ramazansko vrijeme kad se i tako "trivijalne" stvari tipa "sta ce se veceras jesti" tako nadugo i nasiroko opisuju sa nekim iznimnim osjecajem radosti i paznje. Nije to kao kad gladan zeli samo da utazi svoju glad... nego bas, kad covjek posti i svim srcem se raduje svom iftaru, pa kakav god on bio.

Mogli bi fakat dogovoriti jedan zajednicki pravi/stvarni/ne-virtualni iftar, da se tako i upoznamo (ukoliko bude dovoljno zainteresovanih) ?
to vam je super ideja da se sastanete a oni koji nemogu doci mogu sta i poslati ,makar sta slatko ...bih vrlo rado!
wewa

#5105 Re: Ramazan, opet ;)

Post by wewa »

bijela wrote:
lilla wrote: @bijela, planiraš li kad ovamo da fakat organizujemo kakav iftar ovo dok je ramazana, a može vala i u onih 6 dana nakon ramazana :D
ako bi se stvarno stvarno dogovorili, svi, ili samo mi ženskinje :D , u roku rmzn ili u 6 dana - vjerujem da bih se lansirala, a vjerovatno i patka sa mnom :D
a da danas predlozimo dan u iducoj hefti? ja sam za!
Big Boy
Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.

#5106 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Big Boy »

wewa wrote: nego, moglo bi se to cesce i s forumskom druzinom, ne moramo nikome kucu okupirati. sta velite? pa makar i u vf-u :D eno, pretece me Big Boy :thumbup:
Ja sam za... VF zvuci potaman, a i Mercator u blizini moze posluziti. :thumbup:
wewa

#5107 Re: Ramazan, opet ;)

Post by wewa »

Big Boy wrote:
wewa wrote: nego, moglo bi se to cesce i s forumskom druzinom, ne moramo nikome kucu okupirati. sta velite? pa makar i u vf-u :D eno, pretece me Big Boy :thumbup:
Ja sam za... VF zvuci potaman, a i Mercator u blizini moze posluziti. :thumbup:
eto, cekamo jos zainteresovanih, a mogli smo utorak-srijeda aBd?
Irish

#5108 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Irish »

Big Boy wrote:Ko o cemu, postaci o topi... :lol:

Bas mi je simpaticno ramazansko vrijeme kad se i tako "trivijalne" stvari tipa "sta ce se veceras jesti" tako nadugo i nasiroko opisuju sa nekim iznimnim osjecajem radosti i paznje. Nije to kao kad gladan zeli samo da utazi svoju glad... nego bas, kad covjek posti i svim srcem se raduje svom iftaru, pa kakav god on bio.
Mogli bi fakat dogovoriti jedan zajednicki pravi/stvarni/ne-virtualni iftar, da se tako i upoznamo (ukoliko bude dovoljno zainteresovanih) ?
:thumbup:
lijepo zapazanje :) i lijep post :)
BHF_Manijak

#5109 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

immuno wrote:
BHF_Manijak wrote:Tope ne jedem ni uz ramazan ni poslje ramazana,nesto mi nije to to...Iako je u 99% bosanskih domacinstva iftar bez tope nezamisliv!Takodjer i u mojoj familiji,ali dzabe,ja je ne mogu... :mrgreen:
ma cini mi se da ti neke veze imas sa Vratnikom pa ako si sa Vratnika cudi me da genetski nije topa "jelo broj jedan"
Jok to,moji su sa memli strane,ne da nam se nikako na drugu stranu vise od stotinjak godina... :mrgreen: Kazem ti,svi u familiji se dave topom,ali ja je ne mogu pa hajd...isti slucaj sa starim picem,bozom,ni to ne begenisem :mrgreen:

@Lillo,imas li nesto protiv haustorcadi?! :skoljka: :skoljka:

@Bijela,ma nije bas od Ferhadije do Vjecne,moze i do Ilidze :lol: :P
Big Boy
Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.

#5110 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Big Boy »

wewa wrote:a da danas predlozimo dan u iducoj hefti? ja sam za!
Meni najvise odgovaraju radni dani, sem petka. Vrijeme... oko iftara. :mrgreen:
wewa

#5111 Re: Ramazan, opet ;)

Post by wewa »

Big Boy wrote:
na kraju ce nas biti.... dvoje. :lol: sta je sad, svi se usutili? :skoljka:
bijela

#5112 Re: Ramazan, opet ;)

Post by bijela »

BHF_Manijak wrote:
jesi li ikada bio u visokom? :D
a sad fakat - imam prijateljicu sa ilidže koja nikad nije bila na dobrinji :-) . ja je, nesarajka, vodam po sarajevu :-)
WipeOut
Location: I'm Somewhere in Between What is real & just a dream

#5113 Re: Ramazan, opet ;)

Post by WipeOut »

E vala ni meni se ta boza ne svidja...kao da pijem sirce...
bijela

#5114 Re: Ramazan, opet ;)

Post by bijela »

wewa wrote: na kraju ce nas biti.... dvoje. :lol: sta je sad, svi se usutili? :skoljka:
ja, nažalost, stvarno ne mogu čvrsto obećati :roll:
zapravo, sigurniji mi je onaj lillin prijedlog za 6 dana. u svakom slučaju, potvrdit ću svoj (ne)dolazak dan prije iftara
immuno

#5115 Re: Ramazan, opet ;)

Post by immuno »

Jok to,moji su sa memli strane,ne da nam se nikako na drugu stranu vise od stotinjak godina... :mrgreen: Kazem ti,svi u familiji se dave topom,ali ja je ne mogu pa hajd...isti slucaj sa starim picem,bozom,ni to ne begenisem :mrgreen:

@Lillo,imas li nesto protiv haustorcadi?! :skoljka: :skoljka:

@Bijela,ma nije bas od Ferhadije do Vjecne,moze i do Ilidze :lol: :P[/quote]
ma vala te boze ni ja nemogu ustvari neznam da sam ikad to i probala kad su pica u pitanju lijepa voda pa i limunada ...
BHF_Manijak

#5116 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

bijela wrote:
BHF_Manijak wrote:
jesi li ikada bio u visokom? :D
a sad fakat - imam prijateljicu sa ilidže koja nikad nije bila na dobrinji :-) . ja je, nesarajka, vodam po sarajevu :-)
Imam i ja takvih...Ne sekiraj se,ali ja jok takav :mrgreen: Moj nos mora svugdje zaviriti,Hrasnica,Sokolovici,Ilidza,Osijek,Vratnik,Bistrik,Hladivode,Pofalici,nema mjesta koje nisam zijaretio...Kako kazu,upoznaj svoj grad da bi ga volio :mrgreen:

Nekima je lijenio hodati,posebno Carsijanerima,misljenja sam da njih 90% nije nikad dobrinje ocima vidjelo,sve im je na ruku gore... :mrgreen:
plemba

#5117 Re: Ramazan, opet ;)

Post by plemba »

covjece, pa mi ovdje pricamo o tome da ljudi ne poznaju svoj grad. sta je tek sa drzavom :shock:

meni je ostao jos jedan mali dio kojeg nisam uspio da obiđem, a nadam se da ce i to uskoro aBd
BHF_Manijak

#5118 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

lilla wrote:
BHF_Manijak wrote: @Lillo,imas li nesto protiv haustorcadi?! :skoljka: :skoljka:
Ma šta bih imala protiv, samo se rodih i bih dok ne krenuh u školu na suprotnoj strani od tebe - onoj memli :D ovo ostalo: čitav život sam haustorče :-)
Nisam ni ja sa semsije strane,i ja sam memli sajd... :mrgreen: Moji svi sa Al`fakovca,Bistrika,Megare...Mada smo se kasnije odselili,tako da je mene zapalo da budem haustroce,a ne mahalsko dijete :mrgreen:

Vratnik je zezancija jos od prosle godine,pitaj Arzuhala sta i kako,on ce ti "rado" objasniti sve natanane :lol:
bijela

#5119 Re: Ramazan, opet ;)

Post by bijela »

lilla wrote: Ma šta bih imala protiv, samo se rodih i bih dok ne krenuh u školu na suprotnoj strani od tebe - onoj memli :D ovo ostalo: čitav život sam haustorče :-)
ja sam svoj studentski život provela 1. godinu na memli strani, 2. na sunčanoj.. i onda sam odahnula kad sam se odselila u novi grad :thumbup:

znači, manijak - pitanje je bilo jesi li ikada izašao van kantona sa? 8-)
BHF_Manijak

#5120 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

immuno wrote: ma vala te boze ni ja nemogu ustvari neznam da sam ikad to i probala kad su pica u pitanju lijepa voda pa i limunada ...
Ja od ovih "starijih" pica,jedino volim pravo smreku i sok od ruze :thumbup: :thumbup: :mrgreen:
Irish

#5121 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Irish »

wewa wrote:
Big Boy wrote:
ja sam isto za..s tim da bih trebala dosta ranije znati, da se s husbandom ugagulim na vrijeme :D
(a onih 6 after i za mene ok)
BHF_Manijak

#5122 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

bijela wrote:
lilla wrote: Ma šta bih imala protiv, samo se rodih i bih dok ne krenuh u školu na suprotnoj strani od tebe - onoj memli :D ovo ostalo: čitav život sam haustorče :-)
ja sam svoj studentski život provela 1. godinu na memli strani, 2. na sunčanoj.. i onda sam odahnula kad sam se odselila u novi grad :thumbup:

znači, manijak - pitanje je bilo jesi li ikada izašao van kantona sa? 8-)
Jesam Bog ti dao,iskreno slabo,ali jesam...Mada mi je pravo krivo sto sam jako malo obisao "Lijepe nase",tek nekoliko gradova :mrgreen: Jajce,Zenica,Travnik,Tuzla,Zivinice,jednom u Mostaru,Neum i to je to :mrgreen:

@Lillo,mekteb nisam zavrsavao u Istiklalu,vec u dzamiji u vrbovskoj,povis Aneksa,a ubij me,ne sjecam se kako se efendija zvao,poodavno je to bilo,ima i 12-13 godina :mrgreen:
Big Boy

#5123 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Big Boy »

wewa wrote:
Big Boy wrote:
Ako bude kao za susret virtuelnog dzemata (gdje nas se samo troje pojavilo) ne ocekuj velik odziv. Ako i bude odziva, to ne znaci puno jer se ljudi razlete pravdajuci se nekim poslovima i na kraju ostane tek nekoliko ljudi.

Nejse... iako ne kontam kako i zasto tako ja sam opet zainteresovan za jedno lijepo druzenje uz iftar. :thumbup:
wewa

#5124 Re: Ramazan, opet ;)

Post by wewa »

Irish wrote:
wewa wrote:
Big Boy wrote:
ja sam isto za..s tim da bih trebala dosta ranije znati, da se s husbandom ugagulim na vrijeme :D
(a onih 6 after i za mene ok)
zato ja predlozih utorak ili srijedu, pa me ignorisu masovno :skoljka:

najbolje ovo ide mailing listom, ako bude jos zainteresovanih uhvaticu se organizacije.
Big Boy wrote:
wewa wrote:
Big Boy wrote:
Ako bude kao za susret virtuelnog dzemata (gdje nas se samo troje pojavilo) ne ocekuj velik odziv. Ako i bude odziva, to ne znaci puno jer se ljudi razlete pravdajuci se nekim poslovima i na kraju ostane tek nekoliko ljudi.

Nejse... iako ne kontam kako i zasto tako ja sam opet zainteresovan za jedno lijepo druzenje uz iftar. :thumbup:
na spisku si, obavezno saljem pp ako nas se skupi bar sacica :thumbup:
BHF_Manijak

#5125 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

Big Boy wrote: Ako bude kao za susret virtuelnog dzemata (gdje nas se samo troje pojavilo) ne ocekuj velik odziv. Ako i bude odziva, to ne znaci puno jer se ljudi razlete pravdajuci se nekim poslovima i na kraju ostane tek nekoliko ljudi.

Pa ko je bio na druzenju virtuelnog dzemata od clanova?! :mrgreen:
Locked