nema potrebe, dosta jednompastirck wrote:Jednom se zove, ja necu vise biti dosadan![]()
Kad se dzemat dogovori, znate gdje imate bujruma
Ramazan, opet ;)
- Irish
#5101 Re: Ramazan, opet ;)
- bijela
#5102 Re: Ramazan, opet ;)
ako bi se stvarno stvarno dogovorili, svi, ili samo mi ženskinjelilla wrote: @bijela, planiraš li kad ovamo da fakat organizujemo kakav iftar ovo dok je ramazana, a može vala i u onih 6 dana nakon ramazana
- wewa
#5103 Re: Ramazan, opet ;)
moracemo razvuci - obzirom da je na jelovniku 200% vise nego sto inace iftarimIrish wrote:
![]()
![]()
eee super..taman dok dodjes sa posla, dok se refreshiras, docceras-eto ti ga vakat krenutiSuper su ti iftari sa prijateljicama..razvuuces pa onda na kahvicu-ljepota...
a i ovako je dobro...sve to isto, samo uduplo
@pastirckza ideju i poziv
pokusavam da odgovorim vise od pe minuta
nego, moglo bi se to cesce i s forumskom druzinom, ne moramo nikome kucu okupirati. sta velite? pa makar i u vf-u
-
immuno
#5104 Re: Ramazan, opet ;)
to vam je super ideja da se sastanete a oni koji nemogu doci mogu sta i poslati ,makar sta slatko ...bih vrlo rado!Big Boy wrote:Ko o cemu, postaci o topi...![]()
Bas mi je simpaticno ramazansko vrijeme kad se i tako "trivijalne" stvari tipa "sta ce se veceras jesti" tako nadugo i nasiroko opisuju sa nekim iznimnim osjecajem radosti i paznje. Nije to kao kad gladan zeli samo da utazi svoju glad... nego bas, kad covjek posti i svim srcem se raduje svom iftaru, pa kakav god on bio.
Mogli bi fakat dogovoriti jedan zajednicki pravi/stvarni/ne-virtualni iftar, da se tako i upoznamo (ukoliko bude dovoljno zainteresovanih) ?
- wewa
#5105 Re: Ramazan, opet ;)
a da danas predlozimo dan u iducoj hefti? ja sam za!bijela wrote:ako bi se stvarno stvarno dogovorili, svi, ili samo mi ženskinjelilla wrote: @bijela, planiraš li kad ovamo da fakat organizujemo kakav iftar ovo dok je ramazana, a može vala i u onih 6 dana nakon ramazana, u roku rmzn ili u 6 dana - vjerujem da bih se lansirala, a vjerovatno i patka sa mnom
- Big Boy
- Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.
#5106 Re: Ramazan, opet ;)
Ja sam za... VF zvuci potaman, a i Mercator u blizini moze posluziti.wewa wrote: nego, moglo bi se to cesce i s forumskom druzinom, ne moramo nikome kucu okupirati. sta velite? pa makar i u vf-ueno, pretece me Big Boy
- wewa
#5107 Re: Ramazan, opet ;)
eto, cekamo jos zainteresovanih, a mogli smo utorak-srijeda aBd?Big Boy wrote:Ja sam za... VF zvuci potaman, a i Mercator u blizini moze posluziti.wewa wrote: nego, moglo bi se to cesce i s forumskom druzinom, ne moramo nikome kucu okupirati. sta velite? pa makar i u vf-ueno, pretece me Big Boy
- Irish
#5108 Re: Ramazan, opet ;)
Big Boy wrote:Ko o cemu, postaci o topi...![]()
Bas mi je simpaticno ramazansko vrijeme kad se i tako "trivijalne" stvari tipa "sta ce se veceras jesti" tako nadugo i nasiroko opisuju sa nekim iznimnim osjecajem radosti i paznje. Nije to kao kad gladan zeli samo da utazi svoju glad... nego bas, kad covjek posti i svim srcem se raduje svom iftaru, pa kakav god on bio.
Mogli bi fakat dogovoriti jedan zajednicki pravi/stvarni/ne-virtualni iftar, da se tako i upoznamo (ukoliko bude dovoljno zainteresovanih) ?
lijepo zapazanje
- BHF_Manijak
#5109 Re: Ramazan, opet ;)
Jok to,moji su sa memli strane,ne da nam se nikako na drugu stranu vise od stotinjak godina...immuno wrote:ma cini mi se da ti neke veze imas sa Vratnikom pa ako si sa Vratnika cudi me da genetski nije topa "jelo broj jedan"BHF_Manijak wrote:Tope ne jedem ni uz ramazan ni poslje ramazana,nesto mi nije to to...Iako je u 99% bosanskih domacinstva iftar bez tope nezamisliv!Takodjer i u mojoj familiji,ali dzabe,ja je ne mogu...
@Lillo,imas li nesto protiv haustorcadi?!
@Bijela,ma nije bas od Ferhadije do Vjecne,moze i do Ilidze
- Big Boy
- Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.
#5110 Re: Ramazan, opet ;)
Meni najvise odgovaraju radni dani, sem petka. Vrijeme... oko iftara.wewa wrote:a da danas predlozimo dan u iducoj hefti? ja sam za!
- wewa
#5111 Re: Ramazan, opet ;)
na kraju ce nas biti.... dvoje.Big Boy wrote:Meni najvise odgovaraju radni dani, sem petka. Vrijeme... oko iftara.wewa wrote:a da danas predlozimo dan u iducoj hefti? ja sam za!
- bijela
#5112 Re: Ramazan, opet ;)
jesi li ikada bio u visokom?BHF_Manijak wrote:
@Bijela,ma nije bas od Ferhadije do Vjecne,moze i do Ilidze![]()
a sad fakat - imam prijateljicu sa ilidže koja nikad nije bila na dobrinji
- WipeOut
- Location: I'm Somewhere in Between What is real & just a dream
#5113 Re: Ramazan, opet ;)
E vala ni meni se ta boza ne svidja...kao da pijem sirce...
- bijela
#5114 Re: Ramazan, opet ;)
ja, nažalost, stvarno ne mogu čvrsto obećatiwewa wrote: na kraju ce nas biti.... dvoje.sta je sad, svi se usutili?
zapravo, sigurniji mi je onaj lillin prijedlog za 6 dana. u svakom slučaju, potvrdit ću svoj (ne)dolazak dan prije iftara
-
immuno
#5115 Re: Ramazan, opet ;)
Jok to,moji su sa memli strane,ne da nam se nikako na drugu stranu vise od stotinjak godina...
Kazem ti,svi u familiji se dave topom,ali ja je ne mogu pa hajd...isti slucaj sa starim picem,bozom,ni to ne begenisem
[/quote]
ma vala te boze ni ja nemogu ustvari neznam da sam ikad to i probala kad su pica u pitanju lijepa voda pa i limunada ...
ma vala te boze ni ja nemogu ustvari neznam da sam ikad to i probala kad su pica u pitanju lijepa voda pa i limunada ...
- BHF_Manijak
#5116 Re: Ramazan, opet ;)
Imam i ja takvih...Ne sekiraj se,ali ja jok takavbijela wrote:jesi li ikada bio u visokom?BHF_Manijak wrote:
![]()
a sad fakat - imam prijateljicu sa ilidže koja nikad nije bila na dobrinji. ja je, nesarajka, vodam po sarajevu
Nekima je lijenio hodati,posebno Carsijanerima,misljenja sam da njih 90% nije nikad dobrinje ocima vidjelo,sve im je na ruku gore...
- plemba
#5117 Re: Ramazan, opet ;)
covjece, pa mi ovdje pricamo o tome da ljudi ne poznaju svoj grad. sta je tek sa drzavom
meni je ostao jos jedan mali dio kojeg nisam uspio da obiđem, a nadam se da ce i to uskoro aBd
meni je ostao jos jedan mali dio kojeg nisam uspio da obiđem, a nadam se da ce i to uskoro aBd
- BHF_Manijak
#5118 Re: Ramazan, opet ;)
Nisam ni ja sa semsije strane,i ja sam memli sajd...lilla wrote:Ma šta bih imala protiv, samo se rodih i bih dok ne krenuh u školu na suprotnoj strani od tebe - onoj memliBHF_Manijak wrote: @Lillo,imas li nesto protiv haustorcadi?!![]()
![]()
ovo ostalo: čitav život sam haustorče
Vratnik je zezancija jos od prosle godine,pitaj Arzuhala sta i kako,on ce ti "rado" objasniti sve natanane
- bijela
#5119 Re: Ramazan, opet ;)
ja sam svoj studentski život provela 1. godinu na memli strani, 2. na sunčanoj.. i onda sam odahnula kad sam se odselila u novi gradlilla wrote: Ma šta bih imala protiv, samo se rodih i bih dok ne krenuh u školu na suprotnoj strani od tebe - onoj memliovo ostalo: čitav život sam haustorče
znači, manijak - pitanje je bilo jesi li ikada izašao van kantona sa?
- BHF_Manijak
#5120 Re: Ramazan, opet ;)
Ja od ovih "starijih" pica,jedino volim pravo smreku i sok od ruzeimmuno wrote: ma vala te boze ni ja nemogu ustvari neznam da sam ikad to i probala kad su pica u pitanju lijepa voda pa i limunada ...
- Irish
#5121 Re: Ramazan, opet ;)
ja sam isto za..s tim da bih trebala dosta ranije znati, da se s husbandom ugagulim na vrijemewewa wrote:na kraju ce nas biti.... dvoje.Big Boy wrote:Meni najvise odgovaraju radni dani, sem petka. Vrijeme... oko iftara.wewa wrote:a da danas predlozimo dan u iducoj hefti? ja sam za!sta je sad, svi se usutili?
(a onih 6 after i za mene ok)
- BHF_Manijak
#5122 Re: Ramazan, opet ;)
Jesam Bog ti dao,iskreno slabo,ali jesam...Mada mi je pravo krivo sto sam jako malo obisao "Lijepe nase",tek nekoliko gradovabijela wrote:ja sam svoj studentski život provela 1. godinu na memli strani, 2. na sunčanoj.. i onda sam odahnula kad sam se odselila u novi gradlilla wrote: Ma šta bih imala protiv, samo se rodih i bih dok ne krenuh u školu na suprotnoj strani od tebe - onoj memliovo ostalo: čitav život sam haustorče
![]()
znači, manijak - pitanje je bilo jesi li ikada izašao van kantona sa?
@Lillo,mekteb nisam zavrsavao u Istiklalu,vec u dzamiji u vrbovskoj,povis Aneksa,a ubij me,ne sjecam se kako se efendija zvao,poodavno je to bilo,ima i 12-13 godina
- Big Boy
#5123 Re: Ramazan, opet ;)
Ako bude kao za susret virtuelnog dzemata (gdje nas se samo troje pojavilo) ne ocekuj velik odziv. Ako i bude odziva, to ne znaci puno jer se ljudi razlete pravdajuci se nekim poslovima i na kraju ostane tek nekoliko ljudi.wewa wrote:na kraju ce nas biti.... dvoje.Big Boy wrote:Meni najvise odgovaraju radni dani, sem petka. Vrijeme... oko iftara.wewa wrote:a da danas predlozimo dan u iducoj hefti? ja sam za!sta je sad, svi se usutili?
Nejse... iako ne kontam kako i zasto tako ja sam opet zainteresovan za jedno lijepo druzenje uz iftar.
- wewa
#5124 Re: Ramazan, opet ;)
zato ja predlozih utorak ili srijedu, pa me ignorisu masovnoIrish wrote:ja sam isto za..s tim da bih trebala dosta ranije znati, da se s husbandom ugagulim na vrijemewewa wrote:na kraju ce nas biti.... dvoje.Big Boy wrote:
Meni najvise odgovaraju radni dani, sem petka. Vrijeme... oko iftara.sta je sad, svi se usutili?
![]()
(a onih 6 after i za mene ok)
najbolje ovo ide mailing listom, ako bude jos zainteresovanih uhvaticu se organizacije.
na spisku si, obavezno saljem pp ako nas se skupi bar sacicaBig Boy wrote:Ako bude kao za susret virtuelnog dzemata (gdje nas se samo troje pojavilo) ne ocekuj velik odziv. Ako i bude odziva, to ne znaci puno jer se ljudi razlete pravdajuci se nekim poslovima i na kraju ostane tek nekoliko ljudi.wewa wrote:na kraju ce nas biti.... dvoje.Big Boy wrote:
Meni najvise odgovaraju radni dani, sem petka. Vrijeme... oko iftara.sta je sad, svi se usutili?
Nejse... iako ne kontam kako i zasto tako ja sam opet zainteresovan za jedno lijepo druzenje uz iftar.
- BHF_Manijak
#5125 Re: Ramazan, opet ;)
Pa ko je bio na druzenju virtuelnog dzemata od clanova?!Big Boy wrote: Ako bude kao za susret virtuelnog dzemata (gdje nas se samo troje pojavilo) ne ocekuj velik odziv. Ako i bude odziva, to ne znaci puno jer se ljudi razlete pravdajuci se nekim poslovima i na kraju ostane tek nekoliko ljudi.