Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#5101 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Sa hamerikom pokusat ko sa talijanima, nema euforije ici na penale u krajnjoj mogucnosti, imam rupa i vezni red nam je slaba karika, jedino sto je alajbegovic sa kolasincem bio opasan po lijevoj strani, na desnoj je bio dobar bajraktarevic al ne moze sam, morao bi imati nekog za uigran tandem ko seo i alajbegovic po lijevoj strani. Igrali smo ofanzivno u prvih pola sata i vidi se da moze repka biti opasna, kasnije tu pada kondicija i psiha i jebga. 4-2-3-1 bi nam odgovarala taktika, nismo mi za dva spica, moramo protiv hamerike drugacije. Alajbegovic, Mehmic, Bajraktarevic, buduce uzdanice naseg veznog napada, fale nam dva dobra defanzivna veznjaka da drze sredinu i defanzivni vezni, seo tenkista spasio je gol dosta puta 
-
Dilibus
#5102 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Ali on je nastavio svadju s nekim iz strucnog staba nakon sto je sudija svirao kraj i raspravljao se.doktor78 wrote: ↑25/06/2026 09:18Ne treba udarati po Babuki, ali bi trebalo da nam objasni šta je značio onaj ispad sinoć.
Je li bio ljut zbog izmjene, ili je bio bijesan zbog lošeg perioda igre gdje smo se povukli i zamalo od gotovine napravili veresiju.
Tipujem (i nadam se) da je ovo drugo u pitanju.
Ne vjerujem da je zbog izmjene, nije on taj tip nikad bio. Mislim da je nesto konkretno bilo, sad sta mozemo samo nagadjati.
- Eldo__
#5103 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Bolje Amerika nego Njemacka nije Amerika nista bolja od Švicarske cak šta više 
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#5104 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Juce je Edin bio posebno emotivan jer mu je to bio 150 nastup za reprezentaciju i zelio je da zabije vise nego ista. E sad zamisli kakav je to sportski karakter i sportska gromada kad u 40 godini bjesni sto ga izvede trener. Malo je takvih na svijetu. Mislim da je i on malo nezadovoljan (ne)igrom Demirovica od kojeg nema nista ni gola ni asistencije. Ima samo pusto trcanje. Edin fakticki postigne gol (autogol), zvekne stativu i njega izvede a Demirovica opet ostavi. Na kraju krajeva da li je to posten odnos prema Lukicu da prvu utakmicu zabije gol i bude najbolji na terenu a onda ga sljedece dvije nema nigdje.doktor78 wrote: ↑25/06/2026 09:18Ne treba udarati po Babuki, ali bi trebalo da nam objasni šta je značio onaj ispad sinoć.
Je li bio ljut zbog izmjene, ili je bio bijesan zbog lošeg perioda igre gdje smo se povukli i zamalo od gotovine napravili veresiju.
Tipujem (i nadam se) da je ovo drugo u pitanju.
- pezzar
#5105 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Golemo. Baš ponos. OK, nije sve bilo perfektno. Šteta Džekine stative, samo mi je djelovalo da je poslije te šanse on baš ispuhao. Razumijem sve, većinom ljudi komentarišu kako nismo mogli trčati.
Kralju, haj ti sjedi na klupi na 30+ stepeni, samo sjedi, nemoj ništa raditi, pa te pitam poslije sat vremena kakav si?
Drugo, igraš sa pola standardne odbrane, bez Dedića i Muharemovića. Treće, imaš pritisak rezultata, a Katar je, usput da kažemo, prvak Azije. Pitaju se i oni nešto, pogotovo u ovim klimatskim uslovima.
Golemo. Proitv USA šta god da bude, momcima svaka čast.
I da, nevezano samo za nas, i druge ekipe koje imaju veterane koji su uvijek bili svjetska klasa, postaju malo taoci tih veterana. Nenamjerno naravno, ali njihove zasluge ne bi trebale značiti da moraju biti stalno u ekipi. Modrić to radi Hrvatskoj, Džeko nama, Ronaldo Portugalu. Nadam se da će Tabaković dobiti nešto minuta, a bilo bi lijepo i da Mujakić upiše nastup, naravno ako rezultat do bude dozvoljavao (gubimo 4 razlike, ubaci ga Sergej nek osjeti SP
).
Kralju, haj ti sjedi na klupi na 30+ stepeni, samo sjedi, nemoj ništa raditi, pa te pitam poslije sat vremena kakav si?
Drugo, igraš sa pola standardne odbrane, bez Dedića i Muharemovića. Treće, imaš pritisak rezultata, a Katar je, usput da kažemo, prvak Azije. Pitaju se i oni nešto, pogotovo u ovim klimatskim uslovima.
Golemo. Proitv USA šta god da bude, momcima svaka čast.
I da, nevezano samo za nas, i druge ekipe koje imaju veterane koji su uvijek bili svjetska klasa, postaju malo taoci tih veterana. Nenamjerno naravno, ali njihove zasluge ne bi trebale značiti da moraju biti stalno u ekipi. Modrić to radi Hrvatskoj, Džeko nama, Ronaldo Portugalu. Nadam se da će Tabaković dobiti nešto minuta, a bilo bi lijepo i da Mujakić upiše nastup, naravno ako rezultat do bude dozvoljavao (gubimo 4 razlike, ubaci ga Sergej nek osjeti SP
- pezzar
-
yoyoyo96
#5107 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Samo dobar im je ovaj Afif.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#5108 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
I ja ne mogu a da ne primijetim da na temi pd sinoc nikako nema onog sda botine koji je slavio na ovoj temi poslije poraza od svicarske.
Sigurno smrad vodi orkestriranu pljivacinu po dzeki na komentarima
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#5109 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
nemojte temu trovat sa nebitnim malim crvima, nisu vrijedni paznje. Ko ih jebe. Dzeko je dao ono sto je i mogao, stativa, ubacivanje koje je rezultiralo auto golom, uvjek dva defanzivca iz katara na njemu itd... to je to, ne znam sta bi htjeli da leti u cetrestoj na 30+ stepeni... Na lmadima svijet ostaje, izvojio bi trojicu, alajbegovic, mehmic, bajrakraktarevic... sva trojica strasni suteri i ofanzivni veznjaci, ovi ce zabijat golove ubuducnosti. 
- insaneinthebrain
#5110 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
parkirati autobus i nadati se penalima protiv Jenkija 
-
MinistarKulture
#5111 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Svicarci su nabili Amerikance 4-0 zadnji put kad su igrali (2025), a i Kanadjani su bili bolji od Amerike
-
DonieBrasco
#5112 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Koji merak piti kaficu jutros i listati tj. scrolam "X" i citam postove sitnih nebeskih i ugrozenih dusa, kakve su to muke i nejebica. 
- DaysleepeR
#5113 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Nećemo pretjerivati, ne igraju u top klubovima, igraju u solidnim klubovima.vee-jay wrote: ↑25/06/2026 09:12svi igraju u top evropskim klubovima
+ top trener
+ igraju kuci
i onda frajer bubne tako nesto
![]()
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#5114 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
jedno 80-85% da će oni uzeti. bolji su, veliki favoriti, ali nije nemoguće da se i mi provučemo.DaysleepeR wrote: ↑25/06/2026 09:59Nećemo pretjerivati, ne igraju u top klubovima, igraju u solidnim klubovima.
da su nam došli francuska, španija ili njemačka, gledao bih totalno neopterećen jer znam šta bi bilo.
- BHF_Manijak
#5115 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Koji smo mi pehovi dede mi, od 4 utakmice, ti ces 2 puta igrati sa domacininma...
Steta, govorim cisto iz perspektive navijaca, jer juce je 80% nasih navijaca bilo i bilo bi i u sljedecoj utakmici da ne igras protiv Amerike. Ovako ce biti scenarij kao sa Kanadom, par hiljada nasih i to je to, zato mi je zao.
Steta, govorim cisto iz perspektive navijaca, jer juce je 80% nasih navijaca bilo i bilo bi i u sljedecoj utakmici da ne igras protiv Amerike. Ovako ce biti scenarij kao sa Kanadom, par hiljada nasih i to je to, zato mi je zao.
-
DonieBrasco
#5116 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Da je Demirovic ono pretvorio u 2:0 ...BHF_Manijak wrote: ↑25/06/2026 10:02 Koji smo mi pehovi dede mi, od 4 utakmice, ti ces 2 puta igrati sa domacininma...![]()
Ali opet dobro je imali smo i srece da nas ne unakaze u prvoj utakmici.
- pezzar
#5117 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Nema veze, fudbal je fudbal između ostalog i zato što je u jednoj utakmici sve moguće. Mi njih možemo dobiti možda u jednoj od dvadeset utakmica. Recimo da bi tri-četiri od tih dvadeset završile neriješeno, ostale bi USA dobila. Nama to daje dovoljno nade da možemo proći, makar i na penale.
- Bosanski_kralj
#5118 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Onaj raspad protiv Švicarske koštao nas drugog mjesta. Šteta, mogli smo lakšeg protivnika.
- BHF_Manijak
#5119 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
U jednu ruku dobro je sto smo oprezni i sto ne ulazimo u utkamicu s mislju " ´ta ce Amerika", a s druge strane - pa ne bih ja bas njih toliko uzdizao, koliko raja pise.
Jesu kvalitetniji definitivno, prvenstveno fizicki jaci, mogu mnogo vise trcati, ali u jednoj utakmici, u knockout fazi - mi mozemo sa dosta ekipa igrati.
Ne kazem da cemo proci, ali mozemo odigrati definitivno.
Gledao sam ih protiv Australije, prvo poluvrijeme na nivou, Boga mi u drugom Australija da je zabila gol, svasta bi bilo, visili su na konopcima, tako da daleko su oni od Njemacke, Francuske...
Nulu sto duze drzati, a onda se i nervoza lagano uvlaci.
Obje utakmice su nakantali protivnike jer su u ranoj fazi poveli sa 1-2 razlike. To treba prezivjeti i onda lagano.
Jesu kvalitetniji definitivno, prvenstveno fizicki jaci, mogu mnogo vise trcati, ali u jednoj utakmici, u knockout fazi - mi mozemo sa dosta ekipa igrati.
Gledao sam ih protiv Australije, prvo poluvrijeme na nivou, Boga mi u drugom Australija da je zabila gol, svasta bi bilo, visili su na konopcima, tako da daleko su oni od Njemacke, Francuske...
Obje utakmice su nakantali protivnike jer su u ranoj fazi poveli sa 1-2 razlike. To treba prezivjeti i onda lagano.
-
doktor78
#5120 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Legenda kaže da je 1974. Tito naredio reprezentativcima SFRJ da izgube od Njemačke kako bi dobio neki povoljan kredit.
Da mi vidimo sa Trumpom nek malo pogura ovu našu nesretnu domovinu da postanemo koliko-toliko normalna država, a mi ćemo njemu pustiti tekmu?
Da mi vidimo sa Trumpom nek malo pogura ovu našu nesretnu domovinu da postanemo koliko-toliko normalna država, a mi ćemo njemu pustiti tekmu?
-
Mustang1
#5121 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Ima emisija sa onim NFL igracem zove se "The other footbal"vee-jay wrote: ↑25/06/2026 09:12svi igraju u top evropskim klubovima
+ top trener
+ igraju kuci
i onda frajer bubne tako nesto
![]()
-
kakavdanakneiskustvu
- astala_vistala
#5123 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Sad nema pritiska, ako sta uspijemo super u svakom slucaju ih docekat ko najvece heroje.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#5124 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
sad kad smo ih poslali kuci, mogu reci da je bilo zgodih Katarana? (valjda se tako zovu) u publici 
- tramvajtrojka
#5125 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Zar se trebamo bojati Pulicisa Lebron Jamesa of soccerBHF_Manijak wrote: ↑25/06/2026 10:10 U jednu ruku dobro je sto smo oprezni i sto ne ulazimo u utkamicu s mislju " ´ta ce Amerika", a s druge strane - pa ne bih ja bas njih toliko uzdizao, koliko raja pise.