Politicko desavanje u RS vol 1

Post Reply
LSD

#5101 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by LSD »

Peacean wrote: 25/03/2025 17:31 Samo neka on poredi rs sa izraelom, što je glasniji u tome više će izgubiti...
Nesto ne vidim da gube te genodicne tvorevine. Ni Izrael ni RS.
Naprotiv, posto im je zlocin (i jedinima i drugima) prosao nekaznjem - sada zele da jos vise ojacaju i ispune sve svoje ciljeve.
Hajd cionisticka genocidna tvorevina su ipak vojna sila uz koju stoji i Amerika, al ovo gowno, ova nakaza zvana RS nas zayebava 30 godina...pa to je nasa bruka.
mishic

#5102 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by mishic »

Potvrda da mesar može biti i dobar trgovac: https://www.youtube.com/watch?v=kQojqX_hCfg
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#5103 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Domaci izdajnik »

banjaluka078 wrote: 25/03/2025 15:16
Domaci izdajnik wrote: 25/03/2025 11:56

Da li misliš da je to održivo i da će to budžet podnijeti? Pa u BL se zatvorilo 300 malih radnji zbog nameta znaš li ti koliko je to para manje u kasi?

Šuplja priča...
2006.-2007. godine su se ovako zaletjeli, pa su kasnije donosili odluke o privremenom smanjenju plate koje je trajalo godinama.

Zato su u međuvremenu u zakone o platama iz budžeta ugradili odredbu koja kaže da se plate i naknade isplaćuju u skladu s punjenjem budžeta.

Naravno da neće moći potrajati. Bitno da drži dok kriza traje, da se zamažu oči.
Tad EU davala kredite lopatom do krize 2008, a nije bila ovolika inflacija pa se moglo krilati. Sada je druga priča. Mogu i ja pričati okolo da imam vile po Ibici i Majamiju i da doručkujem sa saudijskim princom, ali...
Styling

#5104 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Styling »

Domaci izdajnik wrote: 26/03/2025 08:44
banjaluka078 wrote: 25/03/2025 15:16
Domaci izdajnik wrote: 25/03/2025 11:56

Da li misliš da je to održivo i da će to budžet podnijeti? Pa u BL se zatvorilo 300 malih radnji zbog nameta znaš li ti koliko je to para manje u kasi?

Šuplja priča...
2006.-2007. godine su se ovako zaletjeli, pa su kasnije donosili odluke o privremenom smanjenju plate koje je trajalo godinama.

Zato su u međuvremenu u zakone o platama iz budžeta ugradili odredbu koja kaže da se plate i naknade isplaćuju u skladu s punjenjem budžeta.

Naravno da neće moći potrajati. Bitno da drži dok kriza traje, da se zamažu oči.
Tad EU davala kredite lopatom do krize 2008, a nije bila ovolika inflacija pa se moglo krilati. Sada je druga priča. Mogu i ja pričati okolo da imam vile po Ibici i Majamiju i da doručkujem sa saudijskim princom, ali...
Ovo pumpanje plata koje sada imaju finansiraju posudbom od 250 miliona i to je za ovaj budzetski period. Sta ce biti iduce godine i cime ce finansirati ovolike plate, ostaje da se vidi. Mileta, Viskovica i Stevandica to bas plaho ne tangira jer u medjuvremenu ili ce biti uhapseni ili ce pobjeci. Ovaj problem ce ostaviti politickim nasljednicima.
Styling

#5105 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Styling »

Je li ovo advokati rade na svoju ruku? :run:

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/40 ... dikom.html
skupljac_zeljeza

#5106 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by skupljac_zeljeza »

mishic wrote: 26/03/2025 01:33 Potvrda da mesar može biti i dobar trgovac: https://www.youtube.com/watch?v=kQojqX_hCfg
Ovoga ima u svakom gradu bez obzira na entitet ili kanton na desetine slučajeva. Zato su bitke unutar stranaka da ga se zalijepi na banderu ili trafo stanicu. Možeš ovako muljati samo ako si unutar sistema vlasti.
banjaluka078
Moderator

#5107 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by banjaluka078 »

Naš preCednik se ne boji ni raketa.

https://youtu.be/kgBUnsHs9Ew?si=rYoyp24TCtih_t2y
mayab

#5108 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by mayab »

Ma lik je psiho
NediM17

#5109 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by NediM17 »

Mescini da je i prva dama PC otisla s njim. :mrgreen:
gabonski udav

#5110 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by gabonski udav »

mk ultra wrote: 21/03/2025 04:13 Rastu zbog inflacije

Ali opet se iznivelise jer oni budzetiraju manje nego sto dobiju
Ne znam na sta si mislio pod ovim budzetiranjem i nivelisanjem, ali nije ni vazno..

Prihodi u rs-u rastu na isti nacin ko i u ostatku svijeta, a isto vazi i za rashode jer je i kilometar vodovoda ili puta danas puno skuplje izgraditi nego prije 5 godina.

Evo vec imaju podaci i za prva dva mjeseca

Пореска управа Републике Српске је у прва два мјесеца ове године на рачун јавних прихода Републике Српске прикупила 645,2 милиона марака, што је за 71,6 милиона КМ или 13 одсто више у односу на период јануар-фебруар 2024. године, уз значајан раст наплате по свим групама јавних прихода.

Nije inlfacija u zadnjih godinu dana 13% već puno manja.

Ovo su gore znaci samo prihodi koji su u iskljucivoj nadleznost entitetske poreske uprave. Tu nisu uracunati prihodi od UIO.

Ali poenta mog prvobitnog javljanja jeste manipulacija koja traje prakticno decenijama, u cilju nekakvog samozavaravanja, iako od toga nema ama bas nikakve koristi.

Na stranici drzavnog ministarstva finansija imas podatke o dugu od 2007 pa do danas, ali se fajl iz 2007 ne moze otvoriti jer je nesto ostecen, ali moze iz 2008.

Iz njega se vidi da je vanjski dug rs na kraju 2008 bio 1,44 milijarde, a unutrasnji – 1,48. Ukupno nepune 3 milijarde maraka.

Te godine prihodi od direktnih poreza su bili 1,75 milijardi plus 1,33 milijarde od UIO. Ukupno cca 3,1 milijardi. U 2008 su dakle dug i prihodi bilo skoro identicni.

Posljendji podatak je za treci kvartal 2024. I pise da je ukupni dug rs 6,56 milijardi. Ukupni prihodi rs-a u 2024 su bili 6,95 milijardi.

Odnos rasta duga i rasta prihoda (a od prihoda se i vraca dug) je znaci nepromjenjen vec 16 godina, s tim sto je prosle godine mozda bio cak i nijansu bolji nego 2008.

I sada to uporedi sa tim koliko si kojekavih senzaicionalisickih gluposti procitao u proteklih 16 godina, a sustinski se ama bas nista nije promjenilo.
romagnoli90 wrote: 21/03/2025 02:40
Možda samo u Sarajevu hahahaha. U moju firmu svako jutro na posao dolazi najmanje 50 ljudi iz Lukavice i sa Pala, kolona vozila sa Vraca prema čaršiji, samo mi nije jasno zašto se svi ti ljudi i dalje pate zarađujući hljeb u mrskom "muslimanskom Sarajevu" ako je već toliki rahatluk i prosperitet u rs-u. :mrgreen: :run:
Podatak od 8,573 je podatak Porezne uprave FBiH i u njega je uracunato i tih "najmanje 50 u tvojoj firmi". Iz Federacije u rs-u radi oko 4,300 ljudi.

U svakom slucaju naspram 860 hiljada ukupno zaposlenih u BiH to su poptuno zanemarivi brojevi u nivou sezonskih flulktuacija.
zilog

#5111 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by zilog »

Samo me zanima, hoce li se iko, od "vidjenijih" Srba, osvrnuti na ovaj Dodikov sunovrat?
Je li se to moze biti "genocidan narod", kad god prigusti necijoj guzici?

Milorade, nema ovo veze sa nama, ostao, ne ostao, na funkciji, kako ces se sutra pogledati u ogledalo?

Jado jadni!!!
studiorum_tuzlaensis

#5112 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by studiorum_tuzlaensis »

gabonski udav wrote: 26/03/2025 23:12
mk ultra wrote: 21/03/2025 04:13 Rastu zbog inflacije

Ali opet se iznivelise jer oni budzetiraju manje nego sto dobiju
Ne znam na sta si mislio pod ovim budzetiranjem i nivelisanjem, ali nije ni vazno..

Prihodi u rs-u rastu na isti nacin ko i u ostatku svijeta, a isto vazi i za rashode jer je i kilometar vodovoda ili puta danas puno skuplje izgraditi nego prije 5 godina.

Evo vec imaju podaci i za prva dva mjeseca

Пореска управа Републике Српске је у прва два мјесеца ове године на рачун јавних прихода Републике Српске прикупила 645,2 милиона марака, што је за 71,6 милиона КМ или 13 одсто више у односу на период јануар-фебруар 2024. године, уз значајан раст наплате по свим групама јавних прихода.

Nije inlfacija u zadnjih godinu dana 13% već puno manja.

Ovo su gore znaci samo prihodi koji su u iskljucivoj nadleznost entitetske poreske uprave. Tu nisu uracunati prihodi od UIO.

Ali poenta mog prvobitnog javljanja jeste manipulacija koja traje prakticno decenijama, u cilju nekakvog samozavaravanja, iako od toga nema ama bas nikakve koristi.

Na stranici drzavnog ministarstva finansija imas podatke o dugu od 2007 pa do danas, ali se fajl iz 2007 ne moze otvoriti jer je nesto ostecen, ali moze iz 2008.

Iz njega se vidi da je vanjski dug rs na kraju 2008 bio 1,44 milijarde, a unutrasnji – 1,48. Ukupno nepune 3 milijarde maraka.

Te godine prihodi od direktnih poreza su bili 1,75 milijardi plus 1,33 milijarde od UIO. Ukupno cca 3,1 milijardi. U 2008 su dakle dug i prihodi bilo skoro identicni.

Posljendji podatak je za treci kvartal 2024. I pise da je ukupni dug rs 6,56 milijardi. Ukupni prihodi rs-a u 2024 su bili 6,95 milijardi.

Odnos rasta duga i rasta prihoda (a od prihoda se i vraca dug) je znaci nepromjenjen vec 16 godina, s tim sto je prosle godine mozda bio cak i nijansu bolji nego 2008.

I sada to uporedi sa tim koliko si kojekavih senzaicionalisickih gluposti procitao u proteklih 16 godina, a sustinski se ama bas nista nije promjenilo.
romagnoli90 wrote: 21/03/2025 02:40
Možda samo u Sarajevu hahahaha. U moju firmu svako jutro na posao dolazi najmanje 50 ljudi iz Lukavice i sa Pala, kolona vozila sa Vraca prema čaršiji, samo mi nije jasno zašto se svi ti ljudi i dalje pate zarađujući hljeb u mrskom "muslimanskom Sarajevu" ako je već toliki rahatluk i prosperitet u rs-u. :mrgreen: :run:
Podatak od 8,573 je podatak Porezne uprave FBiH i u njega je uracunato i tih "najmanje 50 u tvojoj firmi". Iz Federacije u rs-u radi oko 4,300 ljudi.

U svakom slucaju naspram 860 hiljada ukupno zaposlenih u BiH to su poptuno zanemarivi brojevi u nivou sezonskih flulktuacija.
Od cega je prikupljeno 700 miliona KM u 2 mjeseca? Direktnih poreza i taksi? Hahaja

Ne laprdaj.
gabonski udav

#5113 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by gabonski udav »

studiorum_tuzlaensis wrote: 26/03/2025 23:40 Od cega je prikupljeno 700 miliona KM u 2 mjeseca? Direktnih poreza i taksi? Hahaja

Ne laprdaj.
Ocekivano naravno. Nemas pojma ni sta se prikuplja, ali sve znas. Zbog toga ce i narendih 30 godina biti bombarodvanjei istom propagandom jer cinjenice zapravo malo koga i zanimaju. Ljudi zele da cuju samo ono sto zele da cuju i vide samo ono sto zele da vide.
studiorum_tuzlaensis

#5114 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

gabonski udav wrote: 26/03/2025 23:54
studiorum_tuzlaensis wrote: 26/03/2025 23:40 Od cega je prikupljeno 700 miliona KM u 2 mjeseca? Direktnih poreza i taksi? Hahaja

Ne laprdaj.
Ocekivano naravno. Nemas pojma ni sta se prikuplja, ali sve znas. Zbog toga ce i narendih 30 godina biti bombarodvanjei istom propagandom jer cinjenice zapravo malo koga i zanimaju. Ljudi zele da cuju samo ono sto zele da cuju i vide samo ono sto zele da vide.
Pljuni cinjenicu od 700 miliona u 2 mjeseca srbendo.
gabonski udav

#5115 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by gabonski udav »

[/quote]
Pljuni cinjenicu od 700 miliona u 2 mjeseca srbendo.
[/quote]

Simpatican rjecnik koji na simboilican nacin oslikava svu dubinu ovdasnjeg sranja, a ujedno i daje odgovor zasto nikad i nece biti napretka.

a sto se tice odgovora bilo bi puno logicnije da konacno pitas one sto te 20 i kusur godina ubijaju u pojam dugovima i propastima hoce li bar jendom u zivotu stati iza svojih rijeci i pitati ih zasto se ne ostvaruje ono sto najavljuju vec decenijama.

ali nema veze.

https://poreskaupravars.org/u-periodu-j ... iliona-km/
studiorum_tuzlaensis

#5116 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Mani patetike o kocenju 'napretka' dok pises iz odmetnutog dijela države,.

Ocigledno je da su direktni porezi cca 130 miliona a ne 700, a to bingo solo provuce samo PDV kroz kase u 30 dana.

Volio bi da se UINO razdvoji, jer Tegeltija upravo krade 100 miliona sa racuna za snsd-ovog stranackog kuma. Nemam nista protiv da se prestane sa sadasnjom raspodjelom koja ide u korist malog bh entiteta.

Nadam se da ce biti dovoljno politicara i to izgurat, kao sto ima MUP RS, nek bude i UINO RS, al nema vam mrdanja iz dejtonskog zagrljaja.

Kod indirektnih će biti dodatni porast u RSu sigurno zbog neradne nedjelje. Ako bude izvjestaja od tegeltije. Zahvalite se lijepo neki i vojinu za to.
gabonski udav

#5117 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by gabonski udav »

studiorum_tuzlaensis wrote: 27/03/2025 00:56 Mani patetike o kocenju 'napretka' dok pises iz odmetnutog dijela države,.

Ocigledno je da su direktni porezi cca 130 miliona a ne 700, a to bingo solo provuce samo PDV kroz kase u 30 dana.

Volio bi da se UINO razdvoji, jer Tegeltija upravo krade 100 miliona sa racuna za snsd-ovog stranackog kuma. Nemam nista protiv da se prestane sa sadasnjom raspodjelom koja ide u korist malog bh entiteta.

Nadam se da ce biti dovoljno politicara i to izgurat, kao sto ima MUP RS, nek bude i UINO RS, al nema vam mrdanja iz dejtonskog zagrljaja.

Kod indirektnih će biti dodatni porast u RSu sigurno zbog neradne nedjelje. Ako bude izvjestaja od tegeltije. Zahvalite se lijepo neki i vojinu za to.
Opet post u kojem se manjak cinjenica obilato kompenzuje (netacnim) mitovima, floskulama i glupostima, A ta glupost o UIO-u je jedna od najdugovjecnijih, U zemlji mega lopova, gdje se krade i na lijekovima vjerovat da neko nekoga casti stotinama miliona samo govori o konzumnetima tih nebuloza. A tek Bingo...

Ali ako je za utjehu to da ljudi vjeruju samo u ono u sta zele da vjerueju je balkanski fenomen, tako da nisi jedinstven kad je to u pitanju..
Tyke

#5118 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Tyke »

Znaci eto poslat prijedlog SUD-a za medjunarodnu potjernicu za Stevandica i Dodika (ne znam zasto nije i za treceg clana), sad Interpol mora odluciti.
Ko sto gledam da nece biti osnove za medjunarodnu potjernicu, sto mi je sasvim razumno u trenutnoj situaciji, jer se ljudi nalaze u drzavi, slobodno se krecu preko granicnih prelaza i putuje gdje zele tako da je sve na drzavi.

Jedino mogu zakukati MZ o potencijalnoj eskalaciji i sukobu koji bi poprimio sire razmjere i opasnost od rata, da to lijepo upakuju i potraze pomoc eufora da zajedno ga sklepaju pa ako smiju neka pucaju u strane vojnike. A i to sumnjam da ce proci jer trebaju se naci mehanizmi i sposobnost djelovanja drzavnih legitimnih jedinica u ovakvim situacijama.
DonieBrasco

#5119 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by DonieBrasco »

Koliko je ova Sdfa pakosna prema Trojci jedva cekaju da Interpol odbije potjernicu da mogu njima da prebave da su oni krivi za to.
Tyke

#5120 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Tyke »

A ko jedva ceka da odbiju i ko je SDFA bot, nisam u toku?
Ili je to postava ovdje navika samo da se neka glupost izvali i neko etiketira.
1Dante1

#5121 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by 1Dante1 »

Tyke wrote: 27/03/2025 09:40 Znaci eto poslat prijedlog SUD-a za medjunarodnu potjernicu za Stevandica i Dodika (ne znam zasto nije i za treceg clana), sad Interpol mora odluciti.
Kako mozes komentarisati, ocekivati nesto, a elementarno ne mozes da shvatis zasto nije i za trecim raspisano?
Tyke

#5122 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Tyke »

1Dante1 wrote: 27/03/2025 11:10
Tyke wrote: 27/03/2025 09:40 Znaci eto poslat prijedlog SUD-a za medjunarodnu potjernicu za Stevandica i Dodika (ne znam zasto nije i za treceg clana), sad Interpol mora odluciti.
Kako mozes komentarisati, ocekivati nesto, a elementarno ne mozes da shvatis zasto nije i za trecim raspisano?
Pa da znam ne bih pitao, valjda.
A ti umjesto pametovanja si jednostavno trebao odgovoriti zasto i bio bih ti zahvalan.

Ja se u zivoti bavim nekih drugim stvarima i strucan sam za svoj posao. Forum mi je onako razbibriga i/li sredstvo informisanja, razmjene misljenja i razmisljanja. Ne pada mi na pamet da vrsim kojekakve edukacije i popovanja ovdje. Zato se opusti.
1Dante1

#5123 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by 1Dante1 »

Tyke wrote: 27/03/2025 13:35 Ja se u zivoti bavim nekih drugim stvarima i strucan sam za svoj posao. Forum mi je onako razbibriga i/li sredstvo informisanja, razmjene misljenja i razmisljanja. Ne pada mi na pamet da vrsim kojekakve edukacije i popovanja ovdje. Zato se opusti.
Zamisli ja pocnem o tvom poslu na forumu pisati gluposti i razbrige, a to neko cita i shvata ozbiljno. To bi bilo sasvim ok? Kazem jer danas svi komentarisu, upiru prstom i stvaraju masovnu histeriju.

Nije raspisano jer nije napustao zemlju. Jednostavno.
Tyke

#5124 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Tyke »

Umjesto toliko pametovanja jednostavno si odmah mogao tako odgovoriti ili se nikako ne javljati. Bas prosto ko pasulj.

Ni valjan primjer ne umijes postaviti. Da pitas o mome poslu , ja bih ti odgovorio i to je to. I nebitno, samo popustite vise s tim mudrovanjem kako ste najpametniji i sve znate a drugi glupi i nemaju pravo znati.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5125 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by pici »

DonieBrasco wrote: 27/03/2025 10:11 Koliko je ova Sdfa pakosna prema Trojci jedva cekaju da Interpol odbije potjernicu da mogu njima da prebave da su oni krivi za to.
pakost im curi iz ušiju najveci dušmani BiH, sutra bi mileta prigrlili da im obezbjedi fotelje i nastave pljačku....second hand trojka
Post Reply