Cekaj je li im pise Hrvatski jezik, je li u Zepcu itd., uce po Hrvatskom planu i programu. Da ili ne, ili laze neko.Hafis wrote: Čestitam, čak si uspio i izvrnuti moju misao.
Ali hajde, da pokušamo s educiranjem odraslih:
Ja sam napisao: Povratnici, roditelji bošnjačke djece nisu htjeli da im djeca uče po hrvatskom programu, što je sasvim u redu
A ti kažeš: ''Cekaj sad su Bosnjaci krivi sto nisu htjeli uciti po Hrvatskom planu i programu.''
Ili imaš problem s kognicijom, ili s smeč igrač, ideš odmah na loptu. Rekoh li gore da su bili u pravu, ali ti me opet patriJotski zakuca.
Drugo: kako ne tjera? Pa gdje uče djeca po hrvatskom programu u KS-u. a da...na kraju godine im upišu da im je nastavni jezik bio hrvatski, koji predaje učo poliglota zvani zapeta,, koji na istom tom satu istodobno predaje i na bosanskom i srpskom jeziku.
Nego, odosmo daleko. Znači: dvije škole pod jednim krovom su slamka spasa za pojedinu djecu da uče na svom jeziku. nNormalno, dok se ne napravi zajednički program, koji se inače neće nikada napraviti.
Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
- Sanjarko
#5101 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
-
The 51st State
#5102 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Jeli ovo ni arapske pare ne zele za spas aluminija? E to je vec bolest neostrazena.
- Point.
#5103 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Neka propadnu dibidus kažem i ja, a drago mi je da će i ove stranke manje love ubirati kad im prasica ode na vječni počinak.PM72 wrote:Koliko se sjećam,Aluminijum je ima žestoke plate u Brajkovićev vakat i rampu za sve bivše radnike Bošnjake.Bio je kasica prasica HDZ-a baš kao i FDS za SDA.Nek propadnu dibudus.Point. wrote:Drago mi je da se ovo leglo uhljupa zvano Aluminij konačno gasi. Hoš struju, plati pajdo. Čist račun duga ljubav. Nema više fušerenja. Zdra'o.
-
palermo
#5104 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Nije to baš puna istina, drug moj. U svakoj općini se manjina zalaže za dvije škole pod jednim krovom. Naravno, preduslov je da je to značajna manjina. Nevezano da li se radi o Bošnjacima i Hrvatima...Vizionar 1985 wrote:Sta je slagao u vezi skola. Nece Hrvati u ovim sredinama da bude zajednicki neki plan i program nastavni pa hoce odvojene skole. Sve ove skole su kako shvacam podijeljene po planu i programu nastavnom. Kako shvacam Bosnjaci bi zajednicki plan i program nastavni neki a Hrvati odvojeni hoce.Hafis wrote: Pa nema on što lagati. Čovjek samo iznosi ono što mu je na srcu. Što to nema veze s istinom, to je drugi par opanaka.
Navedenih škola ima i u većinskim hrvatskim ali i većinski bošnjačkim sredinama, i to pretežito. A on to patriJotski želi prikazati kao neki ''hrvatski'' izum u kojem provode aparthejd nad Bošnjacima. Nepostojanje jedinstvenog školskog programa je jedan od glavnih uzroka problema. Mada bi bilo najbolje primjeniti sarajevski recept: predavat ćemo na bosanskom jeziku, a ti na kraju godine odluči koji ćemo ti nastavni maternji jezik upisati u svjedodžbu.
- Sanjarko
#5105 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Glupo je onda to. Ja razumio da zele Bosnjaci vecinom neki slican nastavni plan i program da se djeca ne razdvajaju nacionalno a da opet imaju svoj neki nastavni plan i program, sto se tice jezika. Ne znam. Nisam mozda upratio ovo dobro sve.palermo wrote:
Nije to baš puna istina, drug moj. U svakoj općini se manjina zalaže za dvije škole pod jednim krovom. Naravno, preduslov je da je to značajna manjina. Nevezano da li se radi o Bošnjacima i Hrvatima...
Glupe podjele, bezveze, koje kostaju, jer je sve duplo. Nije valjda da se nemoze nikakav koncenzus pronaci i neko rjesenje ovog problema.
-
palermo
#5106 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Naravno da može.Vizionar 1985 wrote:Glupo je onda to. Ja razumio da zele Bosnjaci vecinom neki slican nastavni plan i program da se djeca ne razdvajaju nacionalno a da opet imaju svoj neki nastavni plan i program, sto se tice jezika. Ne znam. Nisam mozda upratio ovo dobro sve.palermo wrote:
Nije to baš puna istina, drug moj. U svakoj općini se manjina zalaže za dvije škole pod jednim krovom. Naravno, preduslov je da je to značajna manjina. Nevezano da li se radi o Bošnjacima i Hrvatima...
Glupe podjele, bezveze, koje kostaju, jer je sve duplo. Nije valjda da se nemoze nikakav koncenzus pronaci i neko rjesenje ovog problema.
Ja sam samo htio reći da stvari nisu uvijek baš kristalno jasne i čiste kako bismo mi voljeli da ih vidimo
- Sanjarko
#5107 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Evo liste sa N1 preuzeto. Nije valjda 56 nego 28. Sve duplo kako shvacam. U istoj zgradi samo drugacije ime skole i drugi plan i program. Naslov od N1 je zbunjujuci. Valjda 28 skola, ali 2 u 1.
- stakasa
#5108 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ne brini dace Novalic, ima se moze se. Stegnuce se kais zbog mira u kuciThe 51st State wrote:al dajgle price zamisao alije izetbegovica, isto kao da je zlocin u pitanju, a ne racionalan ekonomski potez, da su kreteni tad pristali na jednu elektroprivredu, lakse bi im bilo zicati povlastenu struju, ovako izvolite se obratiti ep hzbh.
- stakasa
#5109 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Naravno. Propast Aluminija ce ubrzati proces. Ako propadne zato sto je propao, ako ne propadne zato sto se je popustilo Bosnjacima. Radi se o tome da funkcionisete samo kad imate potpunu nadmoc. Gdje vam se god Bosnjaci suprotstave povlacite seHafis wrote:Ko ga jebe. Ima li u Austriju otići kad dokurca, i to k'o s poslom... dingospo bez nekih glupavih viza, pa odozgor mržnju prosipati k'o sav pošten svijet.
-
Hafis
#5110 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Libo tebe, ti si se ispalio na vakat. Što si se gurao pred ambasadama, gurao 
- stakasa
#5111 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Racunajuci glave prvacica - u Stocu vecina. Konacno. Hrvati su u Aladinicima dominantni dodusepalermo wrote:Nije to baš puna istina, drug moj. U svakoj općini se manjina zalaže za dvije škole pod jednim krovom. Naravno, preduslov je da je to značajna manjina. Nevezano da li se radi o Bošnjacima i Hrvatima...Vizionar 1985 wrote:Sta je slagao u vezi skola. Nece Hrvati u ovim sredinama da bude zajednicki neki plan i program nastavni pa hoce odvojene skole. Sve ove skole su kako shvacam podijeljene po planu i programu nastavnom. Kako shvacam Bosnjaci bi zajednicki plan i program nastavni neki a Hrvati odvojeni hoce.Hafis wrote: Pa nema on što lagati. Čovjek samo iznosi ono što mu je na srcu. Što to nema veze s istinom, to je drugi par opanaka.
Navedenih škola ima i u većinskim hrvatskim ali i većinski bošnjačkim sredinama, i to pretežito. A on to patriJotski želi prikazati kao neki ''hrvatski'' izum u kojem provode aparthejd nad Bošnjacima. Nepostojanje jedinstvenog školskog programa je jedan od glavnih uzroka problema. Mada bi bilo najbolje primjeniti sarajevski recept: predavat ćemo na bosanskom jeziku, a ti na kraju godine odluči koji ćemo ti nastavni maternji jezik upisati u svjedodžbu.
- stakasa
#5112 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Hafis wrote:Libo tebe, ti si se ispalio na vakat. Što si se gurao pred ambasadama, gurao
Naravno, doktore sa ratnom diplomom. Znaci prednost u broju brakova 2018-e anulirana. U stolnom gradu. Kroz Stari grad se ne moze proc. U Stocu dominacija
- stakasa
#5113 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Zestoke plate ima jos uvijek a i dalje je kasica prasica. A dug, dug neka raste, dugovi se socijaliziraju a cash privatizira. Do Novalica jePM72 wrote:Koliko se sjećam,Aluminijum je ima žestoke plate u Brajkovićev vakat i rampu za sve bivše radnike Bošnjake.Bio je kasica prasica HDZ-a baš kao i FDS za SDA.Nek propadnu dibudus.Point. wrote:Drago mi je da se ovo leglo uhljupa zvano Aluminij konačno gasi. Hoš struju, plati pajdo. Čist račun duga ljubav. Nema više fušerenja. Zdra'o.
-
Hafis
#5114 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Auuu, znači pika i rafalno pisati 
- stakasa
#5115 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Hafise, vrijeme je da se napusti politika iz 93-e. Nije to dosad moglo zbog prevelike dominacije. Ali je dominacija iscezla, trend/zar se je okrenuo. Znas ti sve to, ali nemas snage da priznas gresku. A to je preduslovHafis wrote:Auuu, znači pika i rafalno pisati
-
The 51st State
#5116 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
stakasa wrote:Hafise, vrijeme je da se napusti politika iz 93-e. Nije to dosad moglo zbog prevelike dominacije. Ali je dominacija iscezla, trend/zar se je okrenuo. Znas ti sve to, ali nemas snage da priznas gresku. A to je preduslovHafis wrote:Auuu, znači pika i rafalno pisati
-
Hafis
#5117 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Kažu i onaj pelješki most im je li-la...jednom riječju - mrka kapa.
- stakasa
#5118 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Hafis ko Hafis uopste nije klasican HDZ-ovac. On uopste nije ni los, sa njim bi se moglo ljudski dogovorit. Misterije je samo zasto im je advokatThe 51st State wrote:stakasa wrote:Hafise, vrijeme je da se napusti politika iz 93-e. Nije to dosad moglo zbog prevelike dominacije. Ali je dominacija iscezla, trend/zar se je okrenuo. Znas ti sve to, ali nemas snage da priznas gresku. A to je preduslovHafis wrote:Auuu, znači pika i rafalno pisati
-
Hafis
#5119 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
A i Zrinjski konačno više nije državni prvak u nogometu. Počeli su popuštati po svim šavovima 
-
The 51st State
#5120 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
[/quote]
Hafis ko Hafis uopste nije klasican HDZ-ovac. On uopste nije ni los, sa njim bi se moglo ljudski dogovorit. Misterije je samo zasto im je advokat[/quote]
ma mostarski "klosar", voli se zajebavati,a najjednostavniji i najpopularniji je pravac kontra. vjerujem da prca hzhbalije na drugim forumima ako mu dozvoljavaju.
Hafis ko Hafis uopste nije klasican HDZ-ovac. On uopste nije ni los, sa njim bi se moglo ljudski dogovorit. Misterije je samo zasto im je advokat[/quote]
ma mostarski "klosar", voli se zajebavati,a najjednostavniji i najpopularniji je pravac kontra. vjerujem da prca hzhbalije na drugim forumima ako mu dozvoljavaju.
-
Hafis
#5121 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ovaj je neumoran
Nema gdje ga nema.
- stakasa
- mO k3
#5123 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Hafis klasični bojovnik , sluga , dok oni oko njega pljačkaju kradu on ti ima zadatak da brani po forumima sve za HDZe i narod
Naguzili su oni tebe pošteno

- славянин
#5124 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Rece ljubitelj sda i to iz inostranstvamO k3 wrote:Hafis klasični bojovnik , sluga , dok oni oko njega pljačkaju kradu on ti ima zadatak da brani po forumima sve za HDZe i narod
![]()
- mO k3
#5125 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Da daславянин wrote:Rece ljubitelj sda i to iz inostranstvamO k3 wrote:Hafis klasični bojovnik , sluga , dok oni oko njega pljačkaju kradu on ti ima zadatak da brani po forumima sve za HDZe i narod
![]()