Referendum(i) u RS-u
- mO k3
#5101 Re: Referendum(i) u RS-u
@ llull , fino si to napisao isto tako sam i ja razmišljao , ali kada prošetam banjalukom i vidim majice i dresove sa natpisom Srbija na djeci onda mislim u sebi i ako ti ne pase u bih idi u Srbiju i to cu vijek ovdje napisati .
Bosna je domovina bošnjaka , mi rezervnu domovinu nemamo
- bh.tornjak
#5102 Re: Referendum(i) u RS-u
Alfons Kauders wrote:Gimnaziju Mesa Selimovicneko_sa_strane wrote:@Alfons Kauders
Ako nije tajna šta si završio.
jesu li i tebe sunetili u skolskoj biblioteci....
kolega@ hizo ramidovic bio brzi...
Last edited by bh.tornjak on 31/08/2016 11:05, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#5103 Re: Referendum(i) u RS-u
Rodio se jednom, zenio se dvaput, sunetio triput...bh.tornjak wrote:Alfons Kauders wrote:Gimnaziju Mesa Selimovicneko_sa_strane wrote:@Alfons Kauders
jesu li i tebe sunetili u skolskoj biblioteci....![]()
![]()
-
neko_sa_strane
#5104 Re: Referendum(i) u RS-u
mO k3 wrote:@ llull , fino si to napisao isto tako sam i ja razmišljao , ali kada prošetam banjalukom i vidim majice i dresove sa natpisom Srbija na djeci onda mislim u sebi i ako ti ne pase u bih idi u Srbiju i to cu vijek ovdje napisati .
A kada neko obuće dres njemačke, italijanske, brazilske reprezentacije da li njih onda treba poslati u te zemlje jer sudeći po tvom rezonu nemaju šta tražiti u BiH.
- bh.tornjak
#5105 Re: Referendum(i) u RS-u
Alfons Kauders wrote:Rodio se jednom, zenio se dvaput, sunetio triput...bh.tornjak wrote:
![]()
to ono:
"nije bio kakav brak....al´je dernek bio mrak"
- mO k3
#5106 Re: Referendum(i) u RS-u
Pitanje , zašto ne obuku dres bih ????neko_sa_strane wrote:mO k3 wrote:@ llull , fino si to napisao isto tako sam i ja razmišljao , ali kada prošetam banjalukom i vidim majice i dresove sa natpisom Srbija na djeci onda mislim u sebi i ako ti ne pase u bih idi u Srbiju i to cu vijek ovdje napisati .
A kada neko obuće dres njemačke, italijanske, brazilske reprezentacije da li njih onda treba poslati u te zemlje jer sudeći po tvom rezonu nemaju šta tražiti u BiH.
- Alfons Kauders
#5107 Re: Referendum(i) u RS-u
Moooja čaršijaaaaabh.tornjak wrote:Alfons Kauders wrote:Rodio se jednom, zenio se dvaput, sunetio triput...bh.tornjak wrote:
![]()
to ono:
"nije bio kakav brak....al´je dernek bio mrak"![]()
![]()
SA-RA-JE-VO

-
llull
#5108 Re: Referendum(i) u RS-u
Onda i u njemackoj,svajcarskoj i svedskoj nase gastrbajtere treba da vracaju kad pocnu da navijaju za zmajeve i nose nase dresove ...
Jos uvijek smo na nivou drzavnog predpuberteta sa takvim stavovima...
- bh.tornjak
#5109 Re: Referendum(i) u RS-u
da mi ostavimo ova naprdjivanja po strani jer odosmo u putok sa teme...
sinoc je hitno zasijedo vrh srvbijanske vlade....po facama se moglo vidjeti da su ko popisani....prepadnuti...
sto bi moglo da znaci da su "provaljeni" i da se desava ili se desavalo nesto mnogo krupnije tj. da je sva ova prica o referendumu i o zasijedanju PIC-a samo paravan za nesto mnogo "zajebanije"....a to obicni smrtnici ne znaju jer to ne ide u javnost.
sinoc je hitno zasijedo vrh srvbijanske vlade....po facama se moglo vidjeti da su ko popisani....prepadnuti...
sto bi moglo da znaci da su "provaljeni" i da se desava ili se desavalo nesto mnogo krupnije tj. da je sva ova prica o referendumu i o zasijedanju PIC-a samo paravan za nesto mnogo "zajebanije"....a to obicni smrtnici ne znaju jer to ne ide u javnost.
- Altair_SA
#5110 Re: Referendum(i) u RS-u
Alfons Kauders wrote:Samo se drzite tog kursa. Ozbiljno govorim. Bolje ne moze...Yug wrote:Normalno da smo na odlicnom kursu.Ko nikada u historiji u BiH
I da, ne zaboravi da nas ceka duuuuuga vladavina SDA ,a to su ljudi za kompromise dokazani![]()
Vidis, nekad sam i ja smatrao da moze drukcije, da na drugoj strani ima racionalnih ljudi kojim je stalo do razvoja, privrede, napretka. Prije desetak godina sam spalio iluzije i shvatio da ih nema niti ih ikad moze biti, jer bi zavrsili kao Djindjic. Druga struja je jednostavno prejaka i sta se tu moze - ostaje nam samo da budemo spremni na neminovno.
To je vas izbor, a ne nas, niti se mi ista pitamo... Pomirio sam se s tim. Davno. I nisam jedini - prije 10 godina sam bio u manjini, a sada vecina razmislja na slican nacin. Hvala vam sto ste im otvorili oci.
Mada, meni nikad nije ni trebalo otvaranje ociju kad je ta bagra u pitanju... Govna ostaju govna, ne moze govno mirisati sta god da mu uradis
-
neko_sa_strane
#5111 Re: Referendum(i) u RS-u
mO k3 wrote:Pitanje , zašto ne obuku dres bih ????neko_sa_strane wrote:mO k3 wrote:@ llull , fino si to napisao isto tako sam i ja razmišljao , ali kada prošetam banjalukom i vidim majice i dresove sa natpisom Srbija na djeci onda mislim u sebi i ako ti ne pase u bih idi u Srbiju i to cu vijek ovdje napisati .
Ko si ti da odlučuješ šta će ko obući? Njihovo je pravo koji će dres nositi. Svašta!
-
neko_sa_strane
#5112 Re: Referendum(i) u RS-u
Altair_SA wrote:Alfons Kauders wrote:Samo se drzite tog kursa. Ozbiljno govorim. Bolje ne moze...Yug wrote:Normalno da smo na odlicnom kursu.Ko nikada u historiji u BiH
I da, ne zaboravi da nas ceka duuuuuga vladavina SDA ,a to su ljudi za kompromise dokazani![]()
Vidis, nekad sam i ja smatrao da moze drukcije, da na drugoj strani ima racionalnih ljudi kojim je stalo do razvoja, privrede, napretka. Prije desetak godina sam spalio iluzije i shvatio da ih nema niti ih ikad moze biti, jer bi zavrsili kao Djindjic. Druga struja je jednostavno prejaka i sta se tu moze - ostaje nam samo da budemo spremni na neminovno.
To je vas izbor, a ne nas, niti se mi ista pitamo... Pomirio sam se s tim. Davno. I nisam jedini - prije 10 godina sam bio u manjini, a sada vecina razmislja na slican nacin. Hvala vam sto ste im otvorili oci.![]()
Mada, meni nikad nije ni trebalo otvaranje ociju kad je ta bagra u pitanju... Govna ostaju govna, ne moze govno mirisati sta god da mu uradistako i djikani i vlasi iz republike vlaskobrljopijske
Ja bih rekao da ti nisi ništa bolji od njih.
- mO k3
#5113 Re: Referendum(i) u RS-u
Zapetljavaš ovdje se ne spominje Njemačka , nego zemlja bosna specifična po svojim osobinama .....llull wrote:Onda i u njemackoj,svajcarskoj i svedskoj nase gastrbajtere treba da vracaju kad pocnu da navijaju za zmajeve i nose nase dresove ...
Tebi ko ne smeta sta sam naveo ?
- bh.tornjak
#5114 Re: Referendum(i) u RS-u
jok ba...moja carsija je "trokutistan" Brcko-Gradacac-TuzlaAlfons Kauders wrote:Moooja čaršijaaaaabh.tornjak wrote:
to ono:
"nije bio kakav brak....al´je dernek bio mrak"![]()
![]()
SA-RA-JE-VO![]()
-
kolegione
#5115 Re: RE: Re: Referendum(i) u RS-u
Od nika(nadimka) pa do slike i stava.Alfons Kauders wrote:Gimnaziju Mesa Selimovicneko_sa_strane wrote:@Alfons Kauders
Mene ne zanim sta je zavrsio nego cime se bavi moze i na pp
- mO k3
#5116 Re: Referendum(i) u RS-u
Ja ne odlučujem , nigdje nisam slično napisao čitaj sta pišem ......samo kažemneko_sa_strane wrote:
Ko si ti da odlučuješ šta će ko obući? Njihovo je pravo koji će dres nositi. Svašta!
Tebi ne smeta to je tvoja stvar , mogu i kontati iz kojeg razloga ...
- mO k3
#5117 Re: RE: Re: Referendum(i) u RS-u
Ja mislim da je on iz Tesnjakolegione wrote:Od nika(nadimka) pa do slike i stava.Alfons Kauders wrote:Gimnaziju Mesa Selimovicneko_sa_strane wrote:@Alfons Kauders
Mene ne zanim sta je zavrsio nego cime se bavi moze i na pp
-
neko_sa_strane
#5118 Re: Referendum(i) u RS-u
mO k3 wrote:Ja ne odlučujem , nigdje nisam slično napisao čitaj sta pišem ......samo kažemneko_sa_strane wrote:
A koji je to razlog? Baš me zanima.
-
llull
#5119 Re: Referendum(i) u RS-u
Iskreno ne smeta, da se ne lazemo i to specificna se ne moze koristiti kad samo nama odgovara nego uvijek...mO k3 wrote:Zapetljavaš ovdje se ne spominje Njemačka , nego zemlja bosna specifična po svojim osobinama .....llull wrote:Onda i u njemackoj,svajcarskoj i svedskoj nase gastrbajtere treba da vracaju kad pocnu da navijaju za zmajeve i nose nase dresove ...
Zbog svog specifikuma je uredjena kako je uredjena i zato moramo da je razvijamo na nacin kako je regulisano Dejtonskim sporazumom da bi napravili kakav takav napredak ...
- mO k3
#5120 Re: Referendum(i) u RS-u
Tvoja stvar , iskreno me ne zanima zapravo čista pretpostavkaneko_sa_strane wrote:mO k3 wrote:Ja ne odlučujem , nigdje nisam slično napisao čitaj sta pišem ......samo kažemneko_sa_strane wrote:
A koji je to razlog? Baš me zanima.
- Alfons Kauders
#5121 Re: RE: Re: Referendum(i) u RS-u
Samo u Jelahu trazite najjebenijeg operatera brente i odmah ce vas poslati k meni...mO k3 wrote:Ja mislim da je on iz Tesnjakolegione wrote:Od nika(nadimka) pa do slike i stava.Alfons Kauders wrote:
Gimnaziju Mesa Selimovic
Mene ne zanim sta je zavrsio nego cime se bavi moze i na pp, jelah tu negdje
- mO k3
#5122 Re: Referendum(i) u RS-u
@ alfons jeli ozbiljno okolina koju sam naveo ?
-
neko_sa_strane
#5123 Re: Referendum(i) u RS-u
mO k3 wrote:Zapetljavaš ovdje se ne spominje Njemačka , nego zemlja bosna specifična po svojim osobinama .....llull wrote:Onda i u njemackoj,svajcarskoj i svedskoj nase gastrbajtere treba da vracaju kad pocnu da navijaju za zmajeve i nose nase dresove ...
Upravo si sam sebi odgovorio. Ako je BiH specifična onda ne postoji jedan stav nego više njih. U jednom narodu ima više različitih stavova po mnogo pitanja a kod tri naroda puta tri. Ja to takođe viđam i ne smeta mi. Zasmeta mi jedino pred utakmicu kada pojedinci u dresovima u vidno alkoholisanom stanju urlaju na sav glas.
Svako ima pravo da odluči konkretno u ovom slučaju koji će dres obući. Ja ne bih nikad obukao dres. Kada kupujem majice i šortseve otvorim četvere oči da slučajno ne kupim dres ni domaći ni strani. Vidiš, svi smo različiti.
-
Yug
#5124 Re: Referendum(i) u RS-u
@Alfonso
Zato danas u jednom Sarajevu imas skoro isto fakultetski obrazovanih ljudi kao u cijeloj RS. Zato na listama najvecih izvoznika firme iz FBiH redovno imaju 17-18 pozicija u top 20, a vas ni na mapi. Zato danas kada nekog zaposljavam, i ne ocekujem kandidate iz RS, jer je ono cime se ja i moje kolege bavimo za vas kvantna fizika. Da ne bude zabune, Hrvata iz Hercegovine ima pofino - zato jer su dobri u svom poslu, a raje iz RS nema skoro nikako - dakle nema veze s nacionalizmom, cisto poslovna stvar. Hercegovina ima bolji kadar od vas. Imamo i mi. Zato je RS ekonomski i demografski les, jer vama jos nije doslo iz guzice u glavu da se rat moze voditi i drugim, nenasilnim sredstvima. Ostali zaglavljeni u 20 stoljecu u svakom smislu i taj mentalitet ce vam doci glave, jer se nece ponoviti ni Jugoslavija, ni prosli rat.
r.[/quote][/quote]
Kakva strucna analiza ekonomije,svaka cast.Handri te jedino onaj forumas @Vivaldi kad Ti u par recenica objasni da nije to bas tako.To se kolega zove samoobmana a vidimo to vec godinama po ulicama sarajevskog,tuzlanskog i zenicko-dobojskog kantona,gdje vidimo utucena gladna lica obespravljenih radnika,demobilsanih boraca i inace utucena lica gradjana.Sarajevo malo cupaju budzetlije ali kanton iz kojeg Ti dolazis slobodno mozemo reci da je simbol depresije.Pa jedna Bijeljina danas izgleda ko Las Vegas za Tuzlu,Bijeljina za koju niko nije ni cuo prije trideset godina ,a d a ne govorimo o Banja Luci gradu sa skoro 200 000 tisuca stanovnika ili Zap.Mostar koji je za Istocni pandan nekada Istocnom Berlinu i Zap. Berlinu.
I da te pitam odakle onoliko one hude sirotinje iz tvog kantona po Zap. Hercegovini kao Zidari i nadnicari ako je tako kao sto si ti skontao u svojoj glavi.
Zato danas u jednom Sarajevu imas skoro isto fakultetski obrazovanih ljudi kao u cijeloj RS. Zato na listama najvecih izvoznika firme iz FBiH redovno imaju 17-18 pozicija u top 20, a vas ni na mapi. Zato danas kada nekog zaposljavam, i ne ocekujem kandidate iz RS, jer je ono cime se ja i moje kolege bavimo za vas kvantna fizika. Da ne bude zabune, Hrvata iz Hercegovine ima pofino - zato jer su dobri u svom poslu, a raje iz RS nema skoro nikako - dakle nema veze s nacionalizmom, cisto poslovna stvar. Hercegovina ima bolji kadar od vas. Imamo i mi. Zato je RS ekonomski i demografski les, jer vama jos nije doslo iz guzice u glavu da se rat moze voditi i drugim, nenasilnim sredstvima. Ostali zaglavljeni u 20 stoljecu u svakom smislu i taj mentalitet ce vam doci glave, jer se nece ponoviti ni Jugoslavija, ni prosli rat.
r.[/quote][/quote]
Kakva strucna analiza ekonomije,svaka cast.Handri te jedino onaj forumas @Vivaldi kad Ti u par recenica objasni da nije to bas tako.To se kolega zove samoobmana a vidimo to vec godinama po ulicama sarajevskog,tuzlanskog i zenicko-dobojskog kantona,gdje vidimo utucena gladna lica obespravljenih radnika,demobilsanih boraca i inace utucena lica gradjana.Sarajevo malo cupaju budzetlije ali kanton iz kojeg Ti dolazis slobodno mozemo reci da je simbol depresije.Pa jedna Bijeljina danas izgleda ko Las Vegas za Tuzlu,Bijeljina za koju niko nije ni cuo prije trideset godina ,a d a ne govorimo o Banja Luci gradu sa skoro 200 000 tisuca stanovnika ili Zap.Mostar koji je za Istocni pandan nekada Istocnom Berlinu i Zap. Berlinu.
I da te pitam odakle onoliko one hude sirotinje iz tvog kantona po Zap. Hercegovini kao Zidari i nadnicari ako je tako kao sto si ti skontao u svojoj glavi.
- Altair_SA
#5125 Re: Referendum(i) u RS-u
Ne moze se nikako biti gori od vlasko cetnicke bagreneko_sa_strane
Ja bih rekao da ti nisi ništa bolji od njih.
Ta stoka je u klasi ISILa, i tako tog otpada
To smo pokazali i u ratu, oni jedino sto su sposobni da kolju zarobljene i siluju djevojcice i zene kad se nalocu brlje