SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vješalica

#5101 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

quarterback wrote:
smijesni_ste wrote:Jel to taj plavi golf što je spominjan prije dan, dva ovdje? :-)
aBd :D
nije ovo od izinog malog avto
druge su tabLJice :P
zdruzdjo

#5102 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

vješalica wrote: nije ovo od izinog malog avto
druge su tabLJice :P

Ma "tackanje" bilo.
Zakucao se u audija q5 odozada pravo. nije bila bas ovolika steta na audiju.
Valjda visok.
Bullet Tooth Tony

#5103 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bullet Tooth Tony »

Sta ovo roknu u starom gradu :shock: :shock:
O'zone
Globalni moderator

#5104 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Bullet Tooth Tony wrote:Sta ovo roknu u starom gradu :shock: :shock:
Čulo se u Kovačićima poprilično

Poslato sa radnog mjesta...
zigson

#5105 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zigson »

I ja sam u Barama cuo..
insaneinthebrain

#5106 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insaneinthebrain »

čulo se i u velesicima, ja reko grmi :run:
O'zone
Globalni moderator

#5107 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Sad pratim na FB detonacija se čula u čitavom kantonu čak i u Visokom, Ilijašu, Fojnici, čak i u Jablanici tako da je vjerovatno u pitanju meteorit

insomnia78

#5108 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Ja u Fr cuo
Fox_Fox

#5109 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Fox_Fox »

O'zone wrote:Sad pratim na FB detonacija se čula u čitavom kantonu čak i u Visokom, Ilijašu, Fojnici, čak i u Jablanici tako da je vjerovatno u pitanju meteorit

Ili je grmilo :D
O'zone
Globalni moderator

#5110 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Fox_Fox wrote:
O'zone wrote:Sad pratim na FB detonacija se čula u čitavom kantonu čak i u Visokom, Ilijašu, Fojnici, čak i u Jablanici tako da je vjerovatno u pitanju meteorit

A more bit i to :D

Juliuscezar

#5111 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Juliuscezar »

O'zone wrote:
Fox_Fox wrote:

A more bit i to :D

Zaratilo se

šala
insomnia78

#5112 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Sta 'no sijeva od Obrovca grada
Tercius

#5113 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

zdruzdjo wrote:E pa ima i varijanta odbijanja alkotestiranja.
Bar je tako bilo kad sam tamo negdje 2005 imao jednom udes.
Zakon je odprilike bio ovakav: ukoliko u sudaru nema lica sa tezim tjelesnim povredama bilo koja strana moze odbiti alkotestiranje.
Samim tim taj ko je odbio alkotestiranje stavlja kompletnu krivicu za udes na sebe ali ne i "koliko" je kriv.
Tu "rupicu" u zakonu je iskoristio drot koji je presao na moju stranu ceste i opalio me ali je bio mortus pijan.
Da ne bi bilo maliverzacija dosla je saobracajna murija a ne opstinska obzirom da je u njegoj opstini bio udes.
Kasnije mi je tu stavku potvrdila i tuziteljica koja je vodila slucaj.
Ne znam jeli ista izmjenjeno u zakonu vezano za to.
Jos jednom kasnije sam bio u sudaru i odvojeno smo davali alkotest.

-Ima varijanta odbijanja alkotestiranja uvjek i ona je stoja i mjesec zabrane sto ti ga dodje kao da si napuhao u rasponu od 1,00 do 2,00 promila alc.
-Samo alkotestiranje nikad nije zavisilo od nastale stete niti od stepena povreda ucesnika u saob.nezgodi.
-Ako odbijes alc.ne znaci de facto da si i kriv za saob.nezgodu mislim nidze veze, malo logike ukljucis.
-Tuziteljica ne vodi nikakve slucajeve po pitanju saobracajnih nezgoda niti ima ikakve veze sa prekrsajima, tako da ta gospoja bi vrlo lako mogla biti sudinica sa opstinskog suda za prekrsaje a jos vjerovatnije strucna saradnica nekog odjeljenja opstinskog suda za prekrsaje za sporove malih vrijednosti.
-Alkotestiranje se i vrsi odvojeno iz milion i jednog razloga, zamisli scenu da ti dva policajca alkotestiraju suprugu/djevojku koja je ucesnik u saobracajnoj nezgodi, a na metar od nje jos 4 turcina od 27 god sa univerziteta u koncanim djemperima na V maljavih grudi i koji su takodje ucesnici u saobracajnoj nezgodi,pa da je svi gledaju kako gura ampulu alkotesta u usta jos belaj ako joj je prvi put, zabava za siroke mase jel da.
insomnia78

#5114 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Zato sam ja svojoj nabio burku. 'ta kojekakvi studenti imaju nju gledati kako flauta
splinter

#5115 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by splinter »

Dobro je odjeknulo, potmuli zvuk nekakav.
Tercius

#5116 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

I vehbijama se zna desiti da budu ucesnici u saob.nezgodama ;)
zigson

#5117 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zigson »

insomnia78 wrote:Zato sam ja svojoj nabio burku. 'ta kojekakvi studenti imaju nju gledati kako flauta
hihihi hahaha
kloniran

#5118 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kloniran »

Tercius wrote:I vehbijama se zna desiti da budu ucesnici u saob.nezgodama ;)
mene zanima zasto ne daju primjerak izjava ucesnicima u udesu?
Tercius

#5119 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

kloniran wrote:
Po kojem zakonu ti je neko duzan dati tudje licne podatke, adresa ime oca telefon zanimanje zaposlenje itd?
kloniran

#5120 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kloniran »

Tercius wrote:
kloniran wrote:
Po kojem zakonu ti je neko duzan dati tudje licne podatke, adresa ime oca telefon zanimanje zaposlenje itd?
samo pitam za onaj dio s izjavom o udesu
Tercius

#5121 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

kloniran wrote:
Tercius wrote:
kloniran wrote:
samo pitam za onaj dio s izjavom o udesu
Taj dio za koji ti pitas je sastavni dio kompletnog spisa,ne znam jos niti jednu ustanovu koja bi kidala stranice i davala ih na zahtjeve drugih,a i ne znam sta ce ti to sve sto izjavis i potpises, sve sto nisu tvoji navodi i nemoj potpisivati ukoliko si okrivljen bices pozvan od osiguranja da ti naplate stetu i tada ces imati uvid u to sto te sada interesuje, ukoliko nije tvoj potpis na izjavi pod tvojim imenom postanes poslje popravljen finansijski na neciji racun a neko ce fasovati krivicnu prijavu i to je to.
johnwick

#5122 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by johnwick »

kloniran wrote:
drugi profil wrote:
kloniran wrote:kako zna da je bio pijan i koliko promila kad se testiranje i davanje iskaza vozaca vrsi odvojeno jedino da mu je ona nekako uradila alkotest
a to sto je imao u autu limenku sarajke ne znaci nista, imam i ja flasu alkohola pa a ne pijem :-)
Pa uradili su mu na kraju alko test i bilo je 1,5 promila alc u krvi. Decilitar čistog 100% alkohola mu još kola u krvi. To je oko 2-3 litra piva u prosjeku..
I to tri sata nakon udesa, slobodno uvecaj 20-30% u vrijeme udesa..
ne znam jesi li imao udes, ali alkotestiranje ucesnika se vrsi odvojeno prilikom davanja iskaza, nije to grupno seosko okupljanje da se vidi ko sta ima
vjerovatno je samoincijativno zakljucila na osnovu limenke piva
ne branim tog sto je izazvao udes, samo ne vidim nacin na koji je ona mogla saznati procenat alkohola u krvi optuzenog, osim da je bio neki vašarski grupni uviđaj, ili ono ko u ratu kad je grupa pusila jednu cigaru pa se okupe u krug pa jedan za drugim povlace dim :-)

edit:
tek sad primjetih, znas li koliko je deca cistog alkohola u krvi promila :lol:
Ja licno vidio (ucestvovao u toj saobracajki) da je napuhao 1.47. Nageo se dok je debil puh'o i vidio svojim ocima. A po pitanju konkretnog udesa, desilo se sljedece:

1) Tackao se sa Fiatom Bravom (Fiat utek'o s mjesta nesrece, ali on nije nikoga ni udario)
2) Sivim Golfom iz krajnje desne uletio u makazice i udario zelenog Reno-a (megana) u desnu stranu koji je bio u krajnjoj lijevoj
3) Kad je vidio sta je uradio, udario je po gasu umjesto da koci, i krenuo da bjezi iz srednje trake u krajnju desnu
4) Naletio na zenu (Jasminu) u crvenom golfu i izgurao je sa ceste, a zena nakon toga upala u jarak sa desne strane pa udarila u reklamni stub
5) Nakon toga izgubio kontrolu nad svojim autom, pa se okrenuo i na kraju udario u moje auto u zadnji desni kraj, i poslije toga zavrsio pored pruge (ne na sinama, pola auta je bilo na cesti)

Puno ime i prezime hajvana koji je vozio golfa je Edin Hadziabdic.

Hocete slike? Dok je hajvan davao izjavu policiji, ja sam mu licno uslikao 4 otvorene limenke sarajevskih, od kojih je jedna bila zastekana kod mjenjaca i do pola popijena. Ovaj kad je vidio sta radim, istrc'o iz policijskog auta da pobaca limenke.

Want more?
quarterback

#5123 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by quarterback »

johnwick wrote:

Want more?

ne treba, dovoljno je
:fazlija:
zdruzdjo

#5124 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

Tercius wrote: -Tuziteljica ne vodi nikakve slucajeve po pitanju saobracajnih nezgoda niti ima ikakve veze sa prekrsajima, tako da ta gospoja bi vrlo lako mogla biti sudinica sa opstinskog suda za prekrsaje a jos vjerovatnije strucna saradnica nekog odjeljenja opstinskog suda za prekrsaje za sporove malih vrijednosti.....
Ovaj slucaj je otisao na tuzilastvo jer je ukljucen bio drot koji je bio pijan. Bar je pala sumnja jer je odbio alkotest.
Obzirom da sam se ja bjezao da me ne fisne frontalno pobjegao sam u njegovu traku a onda smo se opalili desnim stranama auta. Pa je onda vrlo osiguranje procjenilo da je slucaj kao takav " pravno neosnovan" jer bogati sta cu ja u njegovoj traci kad auto ide na mene u mojoj? sto nisam isao svojom pa da utjera mi u mene motor i da progutam zracne jastuke pa da bude pravno osnovan. pa je to sve otislo u tuzilastvo. Vise puta sam isao na neke razgovore i davanje izjava u radicevu. Onda sam angazovao advokata koji je onda angazovao vjestaka saobracajne struke. Pa je to sve zajedno upakovano. Kasnije je naravno presudjeno u moju korist pa je onda opet to islo malo advokati i sl....jer je opet osiguranje gledalo kako da se izvuce iz svega toga sa sto manjom cifrom.

Alkotestiranje je obavezno znaci nema odbijanja ako je su teske povrede kod nekog od ucesnika jer se onda to nesto tretira drukcije. Objasnjavala mi je tada to ta tuziteljica ali ne mogu se sjetiti. 11 godina je proslo.
vješalica

#5125 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

luda seljačina
dobro ste i prošli šta je uradio
Post Reply