nije ovo od izinog malog avtoquarterback wrote:aBdsmijesni_ste wrote:Jel to taj plavi golf što je spominjan prije dan, dva ovdje?
druge su tabLJice
nije ovo od izinog malog avtoquarterback wrote:aBdsmijesni_ste wrote:Jel to taj plavi golf što je spominjan prije dan, dva ovdje?
vješalica wrote: nije ovo od izinog malog avto
druge su tabLJice
Čulo se u Kovačićima popriličnoBullet Tooth Tony wrote:Sta ovo roknu u starom gradu![]()
I ja sam u Barama cuo..Bullet Tooth Tony wrote:Sta ovo roknu u starom gradu![]()
čulo se i u velesicima, ja reko grmiBullet Tooth Tony wrote:Sta ovo roknu u starom gradu![]()
Ili je grmiloO'zone wrote:Sad pratim na FB detonacija se čula u čitavom kantonu čak i u Visokom, Ilijašu, Fojnici, čak i u Jablanici tako da je vjerovatno u pitanju meteorit
Poslato sa radnog mjesta...
A more bit i toFox_Fox wrote:Ili je grmiloO'zone wrote:Sad pratim na FB detonacija se čula u čitavom kantonu čak i u Visokom, Ilijašu, Fojnici, čak i u Jablanici tako da je vjerovatno u pitanju meteorit
Zaratilo seO'zone wrote:A more bit i toFox_Fox wrote:Ili je grmiloO'zone wrote:Sad pratim na FB detonacija se čula u čitavom kantonu čak i u Visokom, Ilijašu, Fojnici, čak i u Jablanici tako da je vjerovatno u pitanju meteorit
zdruzdjo wrote:E pa ima i varijanta odbijanja alkotestiranja.
Bar je tako bilo kad sam tamo negdje 2005 imao jednom udes.
Zakon je odprilike bio ovakav: ukoliko u sudaru nema lica sa tezim tjelesnim povredama bilo koja strana moze odbiti alkotestiranje.
Samim tim taj ko je odbio alkotestiranje stavlja kompletnu krivicu za udes na sebe ali ne i "koliko" je kriv.
Tu "rupicu" u zakonu je iskoristio drot koji je presao na moju stranu ceste i opalio me ali je bio mortus pijan.
Da ne bi bilo maliverzacija dosla je saobracajna murija a ne opstinska obzirom da je u njegoj opstini bio udes.
Kasnije mi je tu stavku potvrdila i tuziteljica koja je vodila slucaj.
Ne znam jeli ista izmjenjeno u zakonu vezano za to.
Jos jednom kasnije sam bio u sudaru i odvojeno smo davali alkotest.
Dobro je odjeknulo, potmuli zvuk nekakav.Bullet Tooth Tony wrote:Sta ovo roknu u starom gradu![]()
hihihi hahahainsomnia78 wrote:Zato sam ja svojoj nabio burku. 'ta kojekakvi studenti imaju nju gledati kako flauta
mene zanima zasto ne daju primjerak izjava ucesnicima u udesu?Tercius wrote:I vehbijama se zna desiti da budu ucesnici u saob.nezgodama
Po kojem zakonu ti je neko duzan dati tudje licne podatke, adresa ime oca telefon zanimanje zaposlenje itd?kloniran wrote:mene zanima zasto ne daju primjerak izjava ucesnicima u udesu?Tercius wrote:I vehbijama se zna desiti da budu ucesnici u saob.nezgodama
samo pitam za onaj dio s izjavom o udesuTercius wrote:Po kojem zakonu ti je neko duzan dati tudje licne podatke, adresa ime oca telefon zanimanje zaposlenje itd?kloniran wrote:mene zanima zasto ne daju primjerak izjava ucesnicima u udesu?Tercius wrote:I vehbijama se zna desiti da budu ucesnici u saob.nezgodama
Taj dio za koji ti pitas je sastavni dio kompletnog spisa,ne znam jos niti jednu ustanovu koja bi kidala stranice i davala ih na zahtjeve drugih,a i ne znam sta ce ti to sve sto izjavis i potpises, sve sto nisu tvoji navodi i nemoj potpisivati ukoliko si okrivljen bices pozvan od osiguranja da ti naplate stetu i tada ces imati uvid u to sto te sada interesuje, ukoliko nije tvoj potpis na izjavi pod tvojim imenom postanes poslje popravljen finansijski na neciji racun a neko ce fasovati krivicnu prijavu i to je to.kloniran wrote:samo pitam za onaj dio s izjavom o udesuTercius wrote:Po kojem zakonu ti je neko duzan dati tudje licne podatke, adresa ime oca telefon zanimanje zaposlenje itd?kloniran wrote:
mene zanima zasto ne daju primjerak izjava ucesnicima u udesu?
Ja licno vidio (ucestvovao u toj saobracajki) da je napuhao 1.47. Nageo se dok je debil puh'o i vidio svojim ocima. A po pitanju konkretnog udesa, desilo se sljedece:kloniran wrote:ne znam jesi li imao udes, ali alkotestiranje ucesnika se vrsi odvojeno prilikom davanja iskaza, nije to grupno seosko okupljanje da se vidi ko sta imadrugi profil wrote:Pa uradili su mu na kraju alko test i bilo je 1,5 promila alc u krvi. Decilitar čistog 100% alkohola mu još kola u krvi. To je oko 2-3 litra piva u prosjeku..kloniran wrote:kako zna da je bio pijan i koliko promila kad se testiranje i davanje iskaza vozaca vrsi odvojeno jedino da mu je ona nekako uradila alkotest
a to sto je imao u autu limenku sarajke ne znaci nista, imam i ja flasu alkohola pa a ne pijem
I to tri sata nakon udesa, slobodno uvecaj 20-30% u vrijeme udesa..
vjerovatno je samoincijativno zakljucila na osnovu limenke piva
ne branim tog sto je izazvao udes, samo ne vidim nacin na koji je ona mogla saznati procenat alkohola u krvi optuzenog, osim da je bio neki vašarski grupni uviđaj, ili ono ko u ratu kad je grupa pusila jednu cigaru pa se okupe u krug pa jedan za drugim povlace dim
edit:
tek sad primjetih, znas li koliko je deca cistog alkohola u krvi promila
johnwick wrote:
Want more?
Ovaj slucaj je otisao na tuzilastvo jer je ukljucen bio drot koji je bio pijan. Bar je pala sumnja jer je odbio alkotest.Tercius wrote: -Tuziteljica ne vodi nikakve slucajeve po pitanju saobracajnih nezgoda niti ima ikakve veze sa prekrsajima, tako da ta gospoja bi vrlo lako mogla biti sudinica sa opstinskog suda za prekrsaje a jos vjerovatnije strucna saradnica nekog odjeljenja opstinskog suda za prekrsaje za sporove malih vrijednosti.....